Találatok a következő kifejezésre: Csak akkor vki (88 db)

Gyedet csak akkor kap vki, ha folyamatosan be volt jelentve 1 évig a szülést megelőző 2 évben, vagy akkor is, ha ez az 1 év úgy jön össze, hogy pl. dolgozom 2 hónapot, aztán 7et, aztán mondjuk még 4et, de ezek között volt szünet is?

Legjobb válasz: Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.

Ha max 30 nap szünet volt, de az is bejelentve munkanélkülin, akkor jó. De ilyenkor is csak akkor jár, ha az igénylés pillanatában munkaviszonyban állsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Az elsõ nem jól írja. A gyedhez szükséges biztosítotti idõ nem kell folyamatos legyen. Akkor is megvan a 365 nap, ha dolgoztál 5 hónapot, aztán egy évet nem, és a szülésig még 7 hónapot dolgozol. Annyi a lényeg, hogy a szülés napjától visszafelé számított 2 éven belül legyen meg 365 nap. Például ha 2013. december 15-én szülsz, akkor megvan a 365 nap akkor is, ha dolgoztál 2012. december 15-tõl szülésig, de akkor is, ha pl. dolgoztál 2011. december 15-tõl 2012. június 15-ig, majd utána 2013. június 1-tõl szülésig -tehát volt egy év szünet a biztosítotti idõben.
A kérdező hozzászólása: Juj komolyan?? Köszi! Ez tök jó! :) sokkal jobb hír :) már nagyon el voltam keseredve...
Nyugalom :) http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. 3. oldal, második bekezdés, vastagon kiemelve :D
3-nak van igaza!! Lehet benne megszakítás, akár 1 év is, csak a szülést megelõzõ 2 éven belül legyen meg a 365 biztosított nap. A 30 nap megszakítás nem erre vonatkozik!

Fékezéskor a szervofék "felkeményedik", ilyenkor csak akkor van fékhatás, ha nagyon nagy erővel nyomom a féket, van vkinek ötlete?

Amellett h idegesítő és nehéz, még balesetveszélyes is. Elmentem szerelőhöz, kicserélte a fékbetétet (a régi se kopott még teljesen. ), de semmi változás. BMW 316 ti compact 2003as.

Legjobb válasz: Hat ket dolog szokott lenni: A fekrasegito nem mukodik(membran elszakadt, szivocso kilukadt) ilyenkor a motor is egyenetlenul jar alapjaraton. A masik az ABS ben is van egy kis trukkozes, ha az ugy gondolja hogy TE csusztatod a kerekeket akkor O visszaszabalyoz(kis szervo szeruseg lakik benne de tipusa valogatja). Ugyhogy eloszor nezd meg a fekrasegitot utanna szerelo es ABS bevizsgalas( ha szerencsed van akkor csak a fekeroszabalyzo a hatso tengelyen rakoncatlankodik es az TRefalja meg az egesz hobelebancot)

Hat ket dolog szokott lenni: A fekrasegito nem mukodik(membran elszakadt, szivocso kilukadt) ilyenkor a motor is egyenetlenul jar alapjaraton. A masik az ABS ben is van egy kis trukkozes, ha az ugy gondolja hogy TE csusztatod a kerekeket akkor O visszaszabalyoz(kis szervo szeruseg lakik benne de tipusa valogatja). Ugyhogy eloszor nezd meg a fekrasegitot utanna szerelo es ABS bevizsgalas( ha szerencsed van akkor csak a fekeroszabalyzo a hatso tengelyen rakoncatlankodik es az TRefalja meg az egesz hobelebancot)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, az elsõ szerintem nem áll fent, mivel hirtelen fékezésnél abszolút mûködik a szervo meg az ABS is, a hibajelenség csak néhány másodperces finoman fékezés után, alacsony sebességnél és megállás elõtt jelentkezik. Az ABS bevizsgálás vmi spec mûhelyben, mûszerrel, vagy bármelyik szerelõnél lehet?
Valószínûleg elmegy a vákum a rásegítõnél. Aprócska repedés lehet valahol. hirtelen fékezésnél nincs ideje viszont lassú fékezésnél levegõ kerül a membrán mögé. A fékbetéteknek semmi köze a pedál felkeményedéshez. Ha elkopnak akkor nyekeregni fog ha fém fog fémen. Az abs-meg vagy mûködik vagy nem. Ha nem akkor csúszni fog az autó satuféknél.Enyémbe is rossz az abs de simán tudok fékezni. Viszont álló motornál 2-3 taposásnál már alig lehet a pedált benyomni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ezek szerint a már csak azt kéne megtalálni, hogy hol szivárog el a sûritett levegõ... Tippelni tud vki, hogy ezt meg lehet e találni és azt az egy alkatrészt kicserélni, vagy ilyenkor egy komplett fékrásegítõ csere játszik?
Nem sûritett levegõ hanem vákum. A motor szívó hatása idézi elõ. Kell lennie egy csõnek a fékrásegítõn ami a motorhoz megy szívó sor vagy légszûrõház vagy nem tudom de valahova oda. Azt nézd meg elsõként nem-e repedt. Nem kell a legrosszabtól tartani:) )
A kérdező hozzászólása: Ja, igen vákuum köszi! Viszont ma újabb fejlemény történt: erõsebb fékezéskor szisszenõ hang, utána a fékrásegítés kb 0-lesz. + Ha nyomom a féket (pl álló helyzetben), akkor bugyborékoló hang jön a motortérbõl.

Fiúk első randin akkor hívtok csak meg vkit ha tetszik is?

sziasztok:) egyszer már találkoztam netes ismerkedés révén egy ismer?sömmel, és els? talin meghívott fagyizni meg megfogta a kezemet, és gondolom hogy akkor tetszettem neki.. de am csak akkor hívtok meg vkit ha tetszik, vagy udvariasságból is? Most is így fogok találkozni egy fiúval holnapután, és nemtudom hogy milyen jelek jelentik azt hogy hogy tetszenék-e neki.:) milyen jelek vannak még? köszi! (de kérlek ne hülyeségeket irjatok h megdugni akar stb..) egy id?sek vagyunk 17 eg

Legjobb válasz: Nem csak akkor hívunk meg egy nõt, ha tetszik!

Nem csak akkor hívunk meg egy nõt, ha tetszik!
A kérdező hozzászólása: jó de szerintem élõben más vagyok képeken, meg hát a személyiségem értitek, nem az igazi neten keresztül
Akkor imeghivhat ha nem tetszel. Sõt van olyan aki nem hív meg mégis tetszel, csak csóró. Ha megérint, akkor gyaníthatóan tetszel, de a biztos jel, ha másnap felhív.
Mindenképpen meghív. Egy férfi nem fogadhatja el, hogy egy nõ fizessen.


A herpesz folyamatosan fertőző vagy csak akkor ha épp 'kinntvan' vkinek?

Legjobb válasz: Tudtommal csak akkor fertõz ha aktív fázisban van. Egyébként pihen.

Tudtommal csak akkor fertõz ha aktív fázisban van. Egyébként pihen.
Én úgy hallottam, hogy akiben "él" a vírus, az folyamatosan fertõz! DE amikor "nincs kint" sokkal kisebb az esély, hogy elkapod.
A herpesz egy vírus az meg hogy kint van csak egy tünet.
Jó cikkek a herpeszrõl: <a href="http://glamor-mag.blogspot.hu/2009/10/kellemetlen-es-fajdalm.. és fájdalmas - A herpesz vírus</a> <a href="http://glamor-mag.blogspot.hu/2011/11/az-ajkak-reme-herpesz-.. ajkak réme: A herpesz kezelése házilag</a> Remélem segítettem!

Ha van egy AMD chipsetes lapom, akkor butaság beletennni egy geforce-t? vki azt mondja, hogy ha nvidiás a chipkészeletem csak akkor tegyek bele geforce-t! Butaság vagy van benne vmi? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Nem nemfügg töle hogy milyent tehetsz bele csak a csatlakozó számít. Inkább régen eleve voltak olyan alaplapok amiknek a chipkészlete roszul müködöt vagy tönkre is ment de ez "saját" videokártyával is mai alaplapokon nincs nvidia chipset már intel meg amd van

Nem nemfügg töle hogy milyent tehetsz bele csak a csatlakozó számít. Inkább régen eleve voltak olyan alaplapok amiknek a chipkészlete roszul müködöt vagy tönkre is ment de ez "saját" videokártyával is mai alaplapokon nincs nvidia chipset már intel meg amd van
alaplapi Integrált videokártya az meg egy más dolog az végképp egyáltalán nem függ össze azzal hogy kompatibilitási hibák lehetnek
A kérdező hozzászólása: és teljesítményben sem vet vissza, ha nvidia-ás kártyát vennék? most amd-s chipsetem van.
Te jo isten! Mit akarsz ezzel a kerdessel?
A kérdező hozzászólása: szerinted ?
A kérdező hozzászólása: mi baj a kérdésemmel?
omg :DDDDDD

Vatera levédett ajánlat? Hogyan működik ez? Rejtett minimál árnál ha azt meghaladom akkor kiírja a gép, hogy elérték a minimál árat a licittel? Mert hiszen rejtett az ajánlatom. Az csak akkor lesz 'aktív', ha felüllicita vki az árat.

Vaterán ha levédett ajánlatot akarok tenni, akkor a terméklapon az ajánlatom beírása után automatikusan levédett lesz az ajánlatom, tehát nem írja ki a gép az ajánlatom összegét, illetve egy licit lépcs?vel mindig emeli a gép -persze csak az én ajánlat összegem határáig- amikor valaki nagyobb licitet tett az aktuálisnál?

Legjobb válasz: Valóban így van, ahogy leírtad. A levédett ajánlat arra jó, hogyha nem tudsz gépközelben lenni, amikor lejár egy általad licitált aukció, és van egy bizonyos összeg, amit szánsz rá. De lehet, hogyha más nem licitál, akkor sokkal kevesebbért lesz a tied. Másra is jó, leginkább én erre szoktam használni: ha nagyon kell valami, és látom, hogy többen is versenyben vannak, az utolsó 1 percben szoktam jóval magasabb árat kínálni, hogy nehogy lemaradjak!

Valóban így van, ahogy leírtad. A levédett ajánlat arra jó, hogyha nem tudsz gépközelben lenni, amikor lejár egy általad licitált aukció, és van egy bizonyos összeg, amit szánsz rá. De lehet, hogyha más nem licitál, akkor sokkal kevesebbért lesz a tied. Másra is jó, leginkább én erre szoktam használni: ha nagyon kell valami, és látom, hogy többen is versenyben vannak, az utolsó 1 percben szoktam jóval magasabb árat kínálni, hogy nehogy lemaradjak!
Igen, ahogy írtad.
Ez egy kezdõdõ pánikbetegségnek tûnik, szerintem beszélj pszichológussal. Nekem is volt, csak nem wc-s jellegû, hanem fulladtam.
A kérdező hozzászólása: És te hogy oldottad ezt meg? Pszihológussal? Köszönöm a választ!
a páromnak is volt ilyen, illetve neki az, hogy mielõtt valahova elindultunk el kellett menni-e wc-re....sokszor indulás elõtt órákig ült a wc-n, mert ugye sokszor nem is kellett neki..... :( és ha így indultunk el többször volt olyan hogy haza kellett jöjjönk, akárhova is mentünk mert õ idegen helyen nem tudott, de mivel elõtte nem tudta elvégezni a dolgát így "bepánikolt" és azonnal indultunk haza...... :(:(:(
A kérdező hozzászólása: És hogy sikerült megoldani a problémát?
Miota? Lehet egy kis szopasi sztrajk. Kitartas, elmulik.
Nálunk is volt ilyen, pont ennyi idõs volt a babám. Beletelt egy kis idõbe, mire rájöttem a megoldásra. Elég érzékeny baba, és csak nyugodt körülmények között tudott szopizni. Ha jöttek-mentek körülöttünk, vagy nem figyeltem rá 100%-osan, vagy ha vmiért ideges voltam, nem akart enni. Próbáld ki, hogy elvonulsz vele egy nyugis, csöndes szobába/sarokba, megnyugtatod, és utána kínáld meg. Lehet, hogy nálatok is ez a gond. Ha nem ez a baj, lehet még valamilyen fájdalom is az ok, pl. reflux esetén fájhat a nyelõcsöve.
vagy szájpenésze is lehet, az is fájhat úgy hogy nemtudnak enni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos refluxa az van! De minden etetes elott kap specialis tapszert refluxra de csak 30 ml-t. Azutan meg kapja a tejcsit. Probaltam mar hogy elvonulok de az sem segit! Rossz nezni hogy ehes de csak akkor tudom megetetni ha elalszik! Koszonom a tanacsokat!!!
Hogyan kapja a 30 ml tápszert? Ha cumisüvegbõl, igen erõs a gyanúm, hogy "cumizavaros" lett, a tápszert könnyebb meginnia üvegbõl, és szeretné így megtölteni a pocakját. Ha így van, nekem egy ötletem van: nemrég adtam a babámnak BioGaia cseppet, és olvastam róla, hogy reflux esetén is kedvezõ a hatása, mivel serkenti a gyomor ürülési ütemét, ezáltal csökkenti a bukások számát. Ez egy probiotikum, laktobacillust tartalmaz. Lehet, hogy ez segítene és nem kellene sûrítõt (Nutriton?) adnod a babának, csak szoptatni, és helyreállna a rend.

Ha Facebookon letiltok vkit akkor o azt eszre veszi? Esetleg csak akkor ha uzenetet kuld nekem?

Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: nem küld neki értesítõt (asszem) a FB alapból, de pl. ha meg akarja nézni az adatlapod, rá fog jönni, mivel nem fog látni abból semmit, ill. asszem a kiírásaidat sem olvashatja el.

nem küld neki értesítõt (asszem) a FB alapból, de pl. ha meg akarja nézni az adatlapod, rá fog jönni, mivel nem fog látni abból semmit, ill. asszem a kiírásaidat sem olvashatja el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!