Találatok a következő kifejezésre: Csak akkor teherbe, ha (79 db)

Ha volt már pém 1 hete kb most már nincsen akkor ha együtt vagyok a párommal akkor nem eshetek teherbe? Csak akkor eshetek teherbe ha éppen van pém?

Legjobb válasz: Bármikor teherbe eshetsz, mivel elõfordulhat rendkívüli peteérés is. A peteérés napja csak annyit jelent, hogy akkor a legnagyobb az esély a teherbeesésre.

Bármikor teherbe eshetsz, mivel elõfordulhat rendkívüli peteérés is. A peteérés napja csak annyit jelent, hogy akkor a legnagyobb az esély a teherbeesésre.
Igen elvileg igen. Csak arra figyelj, hogy nekem ebben a hónapban pl. 2szer volt...úgyhogy most izgulok is... ez úgy van, hogy peteérés elõtt mondjuk 2-3 nappal kell vigyázni és pete érés után 3-4el...egyébként zöld az út, mindenféle védekezés nélkül is... én így védekezem pár éve. még nem volt belõle baj. kivéve most... ezzel a 2õs nem várt peteéréssel.

Csak akkor eshet teherbe valaki ha peteérése van nem? Az meg általában a 14. nap körül van és 3 napig tart akkor mensi előtt mért nem lehet védekezés nélkül szexelni?

Legjobb válasz: Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.

Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.
Akár egy erõs orgazmus hatására is lehet ovuláció. És mivel a spermiumok több napig életképesek, bármikor teherbe lehet esni. 100 %-os módszer egy van, ha nincs szexelés.
Bármikor teherbe lehet esni, nem mindig a 14. nap körül van a peteérés! Védekezni kell mindig, mensi elõtt és után is!
A stressz, hormonális és egyéb egészségügyi okok (betegségek) is befolyásolják a peteérést. minél fiatalabb az ember, annál érzékenyebb a különbözõ hatásokra. érdemes ezért a peteérés egyéb jeleit is figyelni, mivel valóban igaz. h peteérés elõtt 3nappal valamint a peteérés közben vagy veszélyeztetett helyzetben!

A parom azt monta h csak akkor vesz el felesegul ha teherbe esek! Vagy varjam ki ameg eljon az ideje. Tippek-trukkok hogyan essek teherbe minnel hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.

Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.
Szerintem kár siettetni a dolgokat. Alapvetõen nem mennék bele ilyen "egyezségbe", fõleg nem erõltetném a gyerekvállalást azért, hogy végre elvegyenek feleségül. Akinek kellek, kellek gyerek nélkül is. Akinek nem , annak gyerekkel sem fogok. A gyereket elsõsorban magadnak szülöd, úgy készülj!
EGYÉBKÉNT a gyerekvállalás 2 ember döntése kell, hogy legyen
30 vagyok, 27 hetes terhes. Elsõ hónapban sikerült. Én úgy gondolom, hogy csak a gyerek miatt is lehet teherbe esni, de ez önzés. Legalább meg kell próbálni normális családi életet biztosítani neki (vagy ezzel a fura fazonnal, vagy mással). Egy gyereknek mindkét szülõjére szüksége van, lehetõleg úgy, hogy õk boldogok együtt. Ennyire nem kellene félned a teherbeesés nehézségeitõl 30 évesen, és csak azért szülni egy gyereket egy pasinak, aki ilyen fura feltételeket szab, mert kifutsz az idõbõl. Egy -két évet még adnék magamnak a helyedben, hogy alaposan meggondoljam, tényleg _ezzel_ az emberrel akarom leélni az egész életem? A gyerek veled lesz kb. 20 évet, majd éli a saját életét, te meg ránézel erre a fazonra (ha még ott lesz), és mire fogsz gondolni? Hogy jaj, de jó, hogy mellettem van, élvezem majd a következõ 30+ évet vele leélni? Vagy azt, hogy gyereket csinálni jó volt, de kizárt, hogy az agyamra menjen halálomig... ?? Gondold át!
A kérdező hozzászólása: szoktunk beszelni a csaladalapitasrol de mindig azt mondja hogy varjam ki az idejet....
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos kor utan mar ti is tudjatok h nehez lehet teherbe esni es en kozeledek 30 fele egyepkent ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem<3
A kérdező hozzászólása: 10 eve vagyunk egyutt es 7 eve lakunk egyutt....csaladi allapotunk jo hirtelen arra gondoltam hogy tudja h nem termekeny es fel elmondani...?
az elõzõt folytatnám: gondold át nagyon!!!! ezt írtad: ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem" ezt mondd el hangosan és értelmezd magadnak!!!! gondold végig, te mit akarsz!!! beszéld meg a pároddal, õ hogy gondolja! egy gyerek az nem csak egy kisbaba, akive lehet babázni, pár évet otthon lenni, szép ruhákba öltöztetni, dicsekedni vele, hogy már miket tud, hanem egy kis emberke, akiért a szülei felelõsek!!! (37 évesen nászéjszakán estem teherbe, elsõ próbálkozásra, mert esküvõ elõtt nem akartunk gyereket, csak utána).
10 éves kapcsolatban ez a férfi akkor hajlandó csak feleségül venni, ha terhes vagy, mert akkor már úgy érzi, nincs más választása. Ez nem rángat meg benned semmilyen csengõt??? Szerintem nagyon sok évet dobtatok ki mindketten az ablakon, ha nem tudtok errõl normálisan beszélgetni.

Ahogy egy nő teherbe esik, utána egyáltalán nem menstruál a terhesség alatt csak utána? Mondjuk ha júl.23-án teherbe esik akkor júl.25-én nem menstruálhat?

Legjobb válasz: A barátnõmnek félideig megjött rendesen. De ez ritka, általában elmarad a menstruáció.

A barátnõmnek félideig megjött rendesen. De ez ritka, általában elmarad a menstruáció.
Amúgy nem úgy van, hogy aznak terhes leszel, ahogy a szex volt, mert akár 2 nap is lehet, mire a petesejtig elérnek az ondósejtek, és több nap, mire beágyazódik.
A kérdező hozzászólása: és ha mondjuk 25-29ig van rendesen?...
Ez így nem nagyon valószínû. Ha meg is történik, akkor iszonyat kicsi a valószínûsége. 2 nappal menzesz elõtt nincs peteérés. Ha mégis ilyen kései peteérés volt, akkor meg a menzesz sem jön meg 2 nap múlva, pláne nem normálisan, mert a sárgatest fenntartja a progeszteron termelést.
Ha teherbe esik valaki, akkor leáll a mensis ciklus, ugyan is a HCG hormonok leállítják a mensis ciklust a fejedben!!Szóval ha valaki teherbe esik, akkor onnantól kezdve nincs mensi!Bár elõfordulhat, hogy valaki még egyet rávérzik, de az a , , mensi, , teljesen más:nem tart tovább 2-3 naptól, sokkal kevesebbet vérzik mint rendes mensikor és más a színe:míg a rendesen mensikor olyan élénkpiros, addig ez barna, majdnem fekete.

Ha valakinek csak egyik petevezetője átjárható akkor csak akkor eshet teherbe, ha az átjárható oldalon érik meg a pete?

Legjobb válasz: Tegyük fel, hogy van 2 egészséges petefészek és 1 mûködõ petevezeték. Ha a jó oldalon érik a pete akkor gond nélkül átvándorol a petevezetõn és taliznak a kiskatonákkal. De ha a rossz oldalon érik, akkor felszívódik, ugyanis az elzáródott petevezetõn nem tud áthatolni. Akkor az a hónap bukta.

Tegyük fel, hogy van 2 egészséges petefészek és 1 mûködõ petevezeték. Ha a jó oldalon érik a pete akkor gond nélkül átvándorol a petevezetõn és taliznak a kiskatonákkal. De ha a rossz oldalon érik, akkor felszívódik, ugyanis az elzáródott petevezetõn nem tud áthatolni. Akkor az a hónap bukta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a petefészek ép, az tuti, csak a petevezetõ nem, annyira vékonyka. Szívesen fogadok még válaszokat, és nem baj, ha valaki belekérdez, így lesz teljes a kép!:-)
Én most ebben a cipõben vagyok, sajnos. A jó petevezetõ nem veszi át a másik feladatát. Több orvos válasza az, hogy a petesejt képes a hasüregben vándorolni, tehát a rossz oldalról sem esélytelen a teherbeesés.
Szia! Apró, de jó hír:) A természet majd eldönti. Nekünk nincs még babánk, de már nagyon szeretnénk.
Igen, mivel a megtermékenyítés a petevezetõben történik. Eddig biztos. Az ép tudtommal átveszi a hibás összes feladatát. Tudtommal, de lehet, hogy ez csak a petefészkek mûködésére igaz... Meg fogja írni reméljük, aki tudja a tuttit! :)
Igen. Lehet picit nehezebb teherbe esni, de ez sem feltétlen igaz. A barátnõmnek csak egy petefészke van, az elsõ baba közel másfél év alatt sikerült. A második babának úgy indultak neki, hogy belekalkulálták a hosszabb várakozás idõt, de elsõre sikerült nekik.
Igen, és nem törvényszerû ugyan, de felváltva érnek a petesejtek, hol az egyik, hol a másik oldalon. 1 petevezetékkel lecsökken az esély 50%-ra, de elég az is!!!
Elsõ válaszoló vagyok. Most akkor a hibás petevezetõ feladatát is átveszi az ép petevezetõ, vagy csak a hibás petefészek feladatát veszi át az ép petefészek? Csak, hogy biztosan érthetõen kérdezzek (bele a kérdezõ kérdésébe.. Elnézést érte).
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem mondod? Ez akkor jó hír ránk nézve nem? Amúgy nekem van ám már egy lányom, ha ez bíztat téged is.

Óvszer mellett csak akkor lehet teherbe esni, ha balesst történik?

Kiszakad/lecsúszik a gumi. Ha amúgy minden rendben van, akkor is van esély a terhességre? A pearl-indexe nagyon gyenge, 1000 n?b?l 30-40 teherbe esik mellette. Ez mind azonnal észrevehet? balesetb?l származik?

Legjobb válasz: Meg ha elõváladékos kézzel hozzáérsz, rákened véletlen kívülrõl, stb. Ha idõben felteszed, megfelelõ méretû, nem szakad ki és nem csúszik le, akkor az óvszer a legbiztonságosabb védekezés (illetve a legbiztonságosabb, ha nem dugsz).

Meg ha elõváladékos kézzel hozzáérsz, rákened véletlen kívülrõl, stb. Ha idõben felteszed, megfelelõ méretû, nem szakad ki és nem csúszik le, akkor az óvszer a legbiztonságosabb védekezés (illetve a legbiztonságosabb, ha nem dugsz).
Haveromnak összejött :D A csajjal váltig állítják, hogy nem szakadt ki a gumi, és semmi gond nem volt 1x sem, a csaj mégis terhes...
a pearl indexe gobdolom általányt mutatott vagyis amatõrökkel és profikkal is tesztelték meg a gumi márka is változó NEM CSAK A DUREX LIFESTYLE MUSCULAN stb gumikkal testeltek hanem pl teszkóssal is de ez csak egyéni vélemény :) õszintén nem tudoom hogy van
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy mi a pearl-index.
Nem, lehetséges normál használat mellett, "baleset" nélkül is (itt is volt már rá példa). Anyaghiba, vagy valamennyi "visszafolyik" és bekerül a hüvelybe. Azért rendes használat esetén nagyon pici az esély a teherbeesésre, de minimális esély mindig van! Minden fogamzásgátlási módszernek van kockázata, az egyetlen 100%-os módszer, ha valaki egyáltalán nem szexel.
A nem hormontartalmú fogamzásgátló eszközök közül, az óvszernek a legalacsonyabb az indexe.Én azt gondolom, hogy a "balesetek" többsége helytelen használatból(késõn húzza fel, , stb), és csak igen csekély százalék az anyaghiba következménye, hiszen minden egyes darab óvszert tesztelnek, mielõtt a polcra kerül.Legyen az márkás, vagy sem.
Ha 2 autó összeütközik a ház elõtt, ahol éppen szexeltek, még nem feltétlen lesz a csaj terhes.
Csakis baleset (ami lehet helytelen használat vagy anyaghiba) lehet az ok. Ha arra vonatkozik a kérdésed akkor a válasz nem, a gumi nem ereszt át semmit normál esetben.
Én nem igen hiszem el, hogy vki úgy teherbe esik, hogy nem szakad el az óvszer, idõben veszi fel, kívülrõl nem keni össze spermával. Ha normálisan használjátok és nem szakad ki, akkor nem lesz terhes a lány.
Ha normálisan használják és nincs váratlan baleset 100 %-os a védelem.
Igazad van ó jeah! Nincs több szex!
Igen. Minden lehetséges.
Megesik olykor. De ha nem csúszik le, nem szakad el, tök jó minden, akkor is teherbe lehet zuhanni!!! :DD
A megoldás:Ne szexszelj.

Csak akkor eshetek teherbe gumit használva, ha kilyukad?

Mi úgy szoktuk használni, hogy már csak az utolsó percben húzza fel a párom. Így is véd eléggé? Nem lenne gond a baba, mert 29 éves vagyok, csak érdekl?döm, mert nem akarok gyógyszert szedni.

Legjobb válasz: Nem, így nem véd olyan jól, hiszen az elõváladékban is vannak spermiumok, így késõn húzza fel. Már a legelejétõl kell óvszert használni, csak úgy véd megfelelõen!

Nem, így nem véd olyan jól, hiszen az elõváladékban is vannak spermiumok, így késõn húzza fel. Már a legelejétõl kell óvszert használni, csak úgy véd megfelelõen!

Lehet hülyének néztek, de én megkérdezem. Csak akkor eshetsz teherbe, ha a pénisz behatol és a barátod benned megy el? Olyan nem lehet ugye, hogy nem hatolt be, de fehérnemű nélkül egymáson mentünk el. Nehari a hülye kérdésért.

Legjobb válasz: Terhes akkor lehetsz ha valamilyen formában bekerül a hüvelyedbe a sperma, tökmindegy hogy úgy hogy benned megy el , vagy az ujjáról , vagy fehérnemün keresztül.. ilyen egyszerû a magyarázat, de szerintem addig amég bármiféle ehhez hasonló buta kérdés felmerül benned, egyáltalán ne kerülj senkivel se intim kapcsolatba

Terhes akkor lehetsz ha valamilyen formában bekerül a hüvelyedbe a sperma, tökmindegy hogy úgy hogy benned megy el , vagy az ujjáról , vagy fehérnemün keresztül.. ilyen egyszerû a magyarázat, de szerintem addig amég bármiféle ehhez hasonló buta kérdés felmerül benned, egyáltalán ne kerülj senkivel se intim kapcsolatba
A kérdező hozzászólása: hát köszönöm
Ez tényleg így van mint ahogy az elsõ válaszoló kifejtette és ha nem tudsz rendesen védekezni akkor ne is fogj bele semmilyen intim helyzetbe mert ha megtörténik a "baleset" akkor helyre állíthatatlan károkat okozhatsz.
A kérdező hozzászólása: hát nem hatolt be :D mondjuk max a hasam lett olyan. csak gondoltam vmi okosabbtól is megkérdezem.
azzal nem. ha helyesen hazsnálja az óvszert, és addig amíg kell.
de, terhes vagy!!!
antibiotikum?????
Az antibiotikumok gyengíthetik a hatását, kedves utolsó, így kapcsolódik ide. Amúgy igen, ha így teszed, nem esel teherbe. :)
A fogamzásgátló pearl indexét megtalálod a neten. : http://zatik-nogyogyasz.hu/fogamzasgatlas_4.htm#pearlindex Tehát az esélye megvan!
ugyan mar, kicsi az esély. fõleg, h vannak, akik megszakitással " vedekeznek ". ha vki ugy nem fel, akkor neked nem kell. de nem korai kicsit, 16 évesen??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!