Találatok a következő kifejezésre: Csak akkor teherbe, (135 db)

Csak akkor eshet teherbe valaki ha peteérése van nem? Az meg általában a 14. nap körül van és 3 napig tart akkor mensi előtt mért nem lehet védekezés nélkül szexelni?

Legjobb válasz: Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.

Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.
Akár egy erõs orgazmus hatására is lehet ovuláció. És mivel a spermiumok több napig életképesek, bármikor teherbe lehet esni. 100 %-os módszer egy van, ha nincs szexelés.
Bármikor teherbe lehet esni, nem mindig a 14. nap körül van a peteérés! Védekezni kell mindig, mensi elõtt és után is!
A stressz, hormonális és egyéb egészségügyi okok (betegségek) is befolyásolják a peteérést. minél fiatalabb az ember, annál érzékenyebb a különbözõ hatásokra. érdemes ezért a peteérés egyéb jeleit is figyelni, mivel valóban igaz. h peteérés elõtt 3nappal valamint a peteérés közben vagy veszélyeztetett helyzetben!

Ha volt már pém 1 hete kb most már nincsen akkor ha együtt vagyok a párommal akkor nem eshetek teherbe? Csak akkor eshetek teherbe ha éppen van pém?

Legjobb válasz: Bármikor teherbe eshetsz, mivel elõfordulhat rendkívüli peteérés is. A peteérés napja csak annyit jelent, hogy akkor a legnagyobb az esély a teherbeesésre.

Bármikor teherbe eshetsz, mivel elõfordulhat rendkívüli peteérés is. A peteérés napja csak annyit jelent, hogy akkor a legnagyobb az esély a teherbeesésre.
Igen elvileg igen. Csak arra figyelj, hogy nekem ebben a hónapban pl. 2szer volt...úgyhogy most izgulok is... ez úgy van, hogy peteérés elõtt mondjuk 2-3 nappal kell vigyázni és pete érés után 3-4el...egyébként zöld az út, mindenféle védekezés nélkül is... én így védekezem pár éve. még nem volt belõle baj. kivéve most... ezzel a 2õs nem várt peteéréssel.

Esett már teherbe valamelyőtök a mensi utolsó napján? Olyanokra lennék kiváncsi, akik csak akkor éltek házaséletet, középidőben nem. A 6.ciklusnapon voltunk együtt. A 13. ciklusnapon volt 2-3 csepp vér a wc papíron, és enyhe görcs.

Azóta folyton azt érzem,hogy meg akar jönni, na de túl korai lenne a 15.napon. Ma hajnal óta ráadásul hányinger is kínoz:(

Legjobb válasz: nekem mindig mensi után van peteérésem csak a mensi utáni 3 napban esek teherbe. Nem mindenkinek a középidõben van. szoval van reális esélyed:-)

nekem mindig mensi után van peteérésem csak a mensi utáni 3 napban esek teherbe. Nem mindenkinek a középidõben van. szoval van reális esélyed:-)
A kérdező hozzászólása: Te hõmérõzöl? Vagy honnan tudod, hogy akkor van pé-d?
Barátnõm a 4. napon esett teherbe.
húú sztem tuti babás vagy::) az az egy két csepp vér beágyazódási volt sztem...szóval pár nap múlva próbálkozhatsz teszttel:) jó így kari elõtt:)
A kérdező hozzászólása: Hát igen, jó lenne kari elõtt, de ma vagyok a 15. napon, csak december 31-én kéne megjönnie... Ja, amúgy kistesóra hajtunk:)
én ugy hogy 3 terhességem volt már és a fogantatás pillanatában bedagad valami a fejemen. 1x a nyelvem 2x a felsõ szám 3x a az egészfejem. a doki szerint egyfajta allaregiás reakció. szoval a mensi utáni szex után ha megtörtént tudtam hogy terhes vagy. Életemben soha nem hõmérõztem és nem figyeltem magam. fogamzásgátlót se szedtem soha. ez csak igy jött. szoval azért mondom bizakodhatsz.:-)

A parom azt monta h csak akkor vesz el felesegul ha teherbe esek! Vagy varjam ki ameg eljon az ideje. Tippek-trukkok hogyan essek teherbe minnel hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.

Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.
Szerintem kár siettetni a dolgokat. Alapvetõen nem mennék bele ilyen "egyezségbe", fõleg nem erõltetném a gyerekvállalást azért, hogy végre elvegyenek feleségül. Akinek kellek, kellek gyerek nélkül is. Akinek nem , annak gyerekkel sem fogok. A gyereket elsõsorban magadnak szülöd, úgy készülj!
EGYÉBKÉNT a gyerekvállalás 2 ember döntése kell, hogy legyen
30 vagyok, 27 hetes terhes. Elsõ hónapban sikerült. Én úgy gondolom, hogy csak a gyerek miatt is lehet teherbe esni, de ez önzés. Legalább meg kell próbálni normális családi életet biztosítani neki (vagy ezzel a fura fazonnal, vagy mással). Egy gyereknek mindkét szülõjére szüksége van, lehetõleg úgy, hogy õk boldogok együtt. Ennyire nem kellene félned a teherbeesés nehézségeitõl 30 évesen, és csak azért szülni egy gyereket egy pasinak, aki ilyen fura feltételeket szab, mert kifutsz az idõbõl. Egy -két évet még adnék magamnak a helyedben, hogy alaposan meggondoljam, tényleg _ezzel_ az emberrel akarom leélni az egész életem? A gyerek veled lesz kb. 20 évet, majd éli a saját életét, te meg ránézel erre a fazonra (ha még ott lesz), és mire fogsz gondolni? Hogy jaj, de jó, hogy mellettem van, élvezem majd a következõ 30+ évet vele leélni? Vagy azt, hogy gyereket csinálni jó volt, de kizárt, hogy az agyamra menjen halálomig... ?? Gondold át!
A kérdező hozzászólása: szoktunk beszelni a csaladalapitasrol de mindig azt mondja hogy varjam ki az idejet....
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos kor utan mar ti is tudjatok h nehez lehet teherbe esni es en kozeledek 30 fele egyepkent ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem<3
A kérdező hozzászólása: 10 eve vagyunk egyutt es 7 eve lakunk egyutt....csaladi allapotunk jo hirtelen arra gondoltam hogy tudja h nem termekeny es fel elmondani...?
az elõzõt folytatnám: gondold át nagyon!!!! ezt írtad: ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem" ezt mondd el hangosan és értelmezd magadnak!!!! gondold végig, te mit akarsz!!! beszéld meg a pároddal, õ hogy gondolja! egy gyerek az nem csak egy kisbaba, akive lehet babázni, pár évet otthon lenni, szép ruhákba öltöztetni, dicsekedni vele, hogy már miket tud, hanem egy kis emberke, akiért a szülei felelõsek!!! (37 évesen nászéjszakán estem teherbe, elsõ próbálkozásra, mert esküvõ elõtt nem akartunk gyereket, csak utána).
10 éves kapcsolatban ez a férfi akkor hajlandó csak feleségül venni, ha terhes vagy, mert akkor már úgy érzi, nincs más választása. Ez nem rángat meg benned semmilyen csengõt??? Szerintem nagyon sok évet dobtatok ki mindketten az ablakon, ha nem tudtok errõl normálisan beszélgetni.
* nagyobb esély a teherbe esésre, egyénfüggõ. Általában közvetlen mesn. elõtt és után kevesebb az esély.
Ebben az esetben szerintem igen kevés az esélye a teherbe esésnek, de mivel ez kortól függ biztosat nem tudok mondani, annál nagyobb viszont a nemi fertõzés veszélye, mivel az óvszert nemi aktus elõtt kell felhúzni, nem pedig 1 behatolás után. Remélem segített valamennyit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. az mit jelent hogy kortól függ? máármint értem, de korral nõ vagy csökken az esélye? én 20vagyok, a barátom 25.
Az elõváladék is tartalmaz spermiumot, bár elég kicsi az esélye, de volt már olyan, aki attól esett teherbe. Az, hogy mikor van nag
sztem kevés az esélye nagyon. De egyébként ha tartós kapcsolat nagyon jó fogamzásgátló eszköz sztem a nuvaring hüvelygyûrû, nézz utána :-)
A kérdező hozzászólása: para elmúlt, menstruáció megjött. megnyugodtam. tényleg.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni? Vagy csak akkor nagyobb az esély rá, de máskor is megtörténhet?

Legjobb válasz: Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.

Kedves lányok, azért azt a tény se felejtsétek el, hogy szexuális érintkezés után még 10(!) nappal is találtak aktív spermiumokat a méh hátsó boltozatában és a méhben! Röviden, a számolgatás és rizikózás helyett én a VÉDEKEZÉST ajánlom inkább. Menjetek biztosra!
Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.
A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig! Akkor már megtörtént megtermékenyítés!
Teherbe esni csak peteéréskor lehet. :-) De hogy az pontosan mikor van, na ezt nehéz eltalálni. :-) Nem vagyunk gépek, nem lehet elõre megmondani pontosan. De a spermiumok azért eléldegélnek 2-3 napig is, így ha kétnaponta van akció, nem lehet kikerülni. :-)
Természetesen máskor is megtörténhet, peteéréskor csak több mint valószinü :)
Hát biológiából tanítják! Csak peteéréskor lehet teherbeesni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A peteérés utáni napokban is. A petének ugyanis be kell "járnia" a petevezeték-adta utat, azaz keresztülhaladnia rajta. Igazában itt történik meg a nagy találkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
"A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig!" És szabadna tudnunk, hogy a meg nem termékenyített milyen utat jár be a petefészekbõl az ovuláció után? És miért nevezik a nõi belsõ ivarszerv egyik részét petevezetõnek (vagy méhkürtnek)? Igaz, nem napokig tart a meg nem termékenyített pete útja..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :)
A meg nem termékenyített pete elindul arra, amerre a petevezetõ terelgeti, de nem jut messzire. 24 óráig él, néha addig sem. Ha nincs megtermékenyítés ebben a 24 órában, elpusztul és nem megy sehova. Ha megtermékenyül, akkor vándorol tovább a méh felé, és kb 5 nap múlva a méhbe érve megkezdi a beágyazódást.

Ha valakinek csak egyik petevezetője átjárható akkor csak akkor eshet teherbe, ha az átjárható oldalon érik meg a pete?

Legjobb válasz: Tegyük fel, hogy van 2 egészséges petefészek és 1 mûködõ petevezeték. Ha a jó oldalon érik a pete akkor gond nélkül átvándorol a petevezetõn és taliznak a kiskatonákkal. De ha a rossz oldalon érik, akkor felszívódik, ugyanis az elzáródott petevezetõn nem tud áthatolni. Akkor az a hónap bukta.

Tegyük fel, hogy van 2 egészséges petefészek és 1 mûködõ petevezeték. Ha a jó oldalon érik a pete akkor gond nélkül átvándorol a petevezetõn és taliznak a kiskatonákkal. De ha a rossz oldalon érik, akkor felszívódik, ugyanis az elzáródott petevezetõn nem tud áthatolni. Akkor az a hónap bukta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a petefészek ép, az tuti, csak a petevezetõ nem, annyira vékonyka. Szívesen fogadok még válaszokat, és nem baj, ha valaki belekérdez, így lesz teljes a kép!:-)
Én most ebben a cipõben vagyok, sajnos. A jó petevezetõ nem veszi át a másik feladatát. Több orvos válasza az, hogy a petesejt képes a hasüregben vándorolni, tehát a rossz oldalról sem esélytelen a teherbeesés.
Szia! Apró, de jó hír:) A természet majd eldönti. Nekünk nincs még babánk, de már nagyon szeretnénk.
Igen, mivel a megtermékenyítés a petevezetõben történik. Eddig biztos. Az ép tudtommal átveszi a hibás összes feladatát. Tudtommal, de lehet, hogy ez csak a petefészkek mûködésére igaz... Meg fogja írni reméljük, aki tudja a tuttit! :)
Igen. Lehet picit nehezebb teherbe esni, de ez sem feltétlen igaz. A barátnõmnek csak egy petefészke van, az elsõ baba közel másfél év alatt sikerült. A második babának úgy indultak neki, hogy belekalkulálták a hosszabb várakozás idõt, de elsõre sikerült nekik.
Igen, és nem törvényszerû ugyan, de felváltva érnek a petesejtek, hol az egyik, hol a másik oldalon. 1 petevezetékkel lecsökken az esély 50%-ra, de elég az is!!!
Elsõ válaszoló vagyok. Most akkor a hibás petevezetõ feladatát is átveszi az ép petevezetõ, vagy csak a hibás petefészek feladatát veszi át az ép petefészek? Csak, hogy biztosan érthetõen kérdezzek (bele a kérdezõ kérdésébe.. Elnézést érte).
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem mondod? Ez akkor jó hír ránk nézve nem? Amúgy nekem van ám már egy lányom, ha ez bíztat téged is.

Van itt olyan nő aki csak akkor tudott teherbe esni mikor abbahogyta a dohányzást?

Legjobb válasz: Én leszoktam régen amikor babát akartam, lombik elõtt, de olyan idegbeteg voltam, hogy azt mondta a doki, inkább szívjam csak kevesebbet..nem sikerült a lombik..visszaszoktam teljesen..azután úgy lettem terhes, hogy pöfékeltem nagyon sokat, de amint megtudtam eldobtam a cigit örökre.

Én leszoktam régen amikor babát akartam, lombik elõtt, de olyan idegbeteg voltam, hogy azt mondta a doki, inkább szívjam csak kevesebbet..nem sikerült a lombik..visszaszoktam teljesen..azután úgy lettem terhes, hogy pöfékeltem nagyon sokat, de amint megtudtam eldobtam a cigit örökre.
Sajnos/szerencsére ez nem bizonyítható, mint ahogy az sem, hogy a dohányzás miatt nem tud teherbe esni, vagy amiatt lesz beteg a baba.

Csak akkor eshetek teherbe gumit használva, ha kilyukad?

Mi úgy szoktuk használni, hogy már csak az utolsó percben húzza fel a párom. Így is véd eléggé? Nem lenne gond a baba, mert 29 éves vagyok, csak érdekl?döm, mert nem akarok gyógyszert szedni.

Legjobb válasz: Nem, így nem véd olyan jól, hiszen az elõváladékban is vannak spermiumok, így késõn húzza fel. Már a legelejétõl kell óvszert használni, csak úgy véd megfelelõen!

Nem, így nem véd olyan jól, hiszen az elõváladékban is vannak spermiumok, így késõn húzza fel. Már a legelejétõl kell óvszert használni, csak úgy véd megfelelõen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!