Találatok a következő kifejezésre: Csak akkor el a magzatvíz ha (6 db)

Csak akkor mehet el a magzatvíz ha a méhszáj is nyitva van?

40 hetes leszek és még teljessen zárt volt a méhszáj 1 hete.Milyen gyorsan nyílhat meg a méhszáj?Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem pl. 4 óra alatt nyílt meg teljesen /elsõ szülés volt/. Igaz, hogy homeós bogyót szedtem a 37. héttõl. Amikor bementem a kórházba, már csordogált a magzatvíz 2 napja, de a doki szerint alig egy ujjnyit voltam nyitva és olyan kemény volt a méhszáj, mint a beton. Azért általában elsõ szülésnél 8-10 óra kell a méhszáj eltûnéséig. Remélem, még idõben megkapod a választ, könnyû szülést kívánok!

Nekem pl. 4 óra alatt nyílt meg teljesen /elsõ szülés volt/. Igaz, hogy homeós bogyót szedtem a 37. héttõl. Amikor bementem a kórházba, már csordogált a magzatvíz 2 napja, de a doki szerint alig egy ujjnyit voltam nyitva és olyan kemény volt a méhszáj, mint a beton. Azért általában elsõ szülésnél 8-10 óra kell a méhszáj eltûnéséig. Remélem, még idõben megkapod a választ, könnyû szülést kívánok!
Én csak egy újnyira voltam nyitva a 38. héttõl egészen a szülésig. A magzatvizem csak szivárgott és maga a szülés 12 órán át zajlott. Elsõ gyermekemet szültem öt hete. De ez mindenkinél más. Azért sok idõd már nincs, ezért könnyû és gyors szülést, valamint jó egészséget kívánok neked és születendõ gyermekednek. Tina
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat.Visszont kívánok mindenkinek jó egészséget.Azért kérdeztem mert nekem az elsõ babával szülést indítottak, és akkor is nagyon nehezen nyílt ki a méhszájjam.38 óra szenvedés után megszületett a kisfiam.Magyon reménykedek hogy most nem kell szülést indítanni, mert nagyon félek tõle.

Csak akkor folyhat el a magzatvíz ha nyitva a méhszáj? Ne nézzetek hülyének de ezt a részét tényleg nem tudom hogy működik.

Legjobb válasz: Nekem a 30.hétre született a kisfiam,mert elfolyt a magzatvizem,de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt,álmomban nem gondoltam volna,hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.

Nekem a 30.hétre született a kisfiam, mert elfolyt a magzatvizem, de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt, álmomban nem gondoltam volna, hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.
Bcsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de érdekelne, hogy ez a kisfiú, aki a 30. héten született jól van-e, mi lett vele?Ha visszatérsz még ide, légyszi válaszolj!
Persze nincs semmi baj.1360 grammal született és 1 évesen volt 9500 gramm.Most 17 hónapos nagyon eleven, víg kedélyû kisfiú.Semmi visszamaradása nem lett.14 hónaposan járt el, 8 hónapos koráig szopizott.Most minden érdekli, mindig pakol-rámol.próbálgat beszélni, de inkább a szavak elsõ 2 betûjét mondja.Mindent megért.lehet kell neki a szemüveg/nem kancsal/, de abból sem vastag.Majd szeptemberben kiderül.Én nem venném észre, hogy nem jól látna, mert minden kis szöszt megtalál és azt birizgája valamint hunyorogni sem szokott.Remélem nem kell neki, de ha kell is ez legyen a legnagyobb problémája az életben.
Jaj de jó köszi, hogy írtál!Isten éltesse sokáig a kicsikédet!Olyan jó ilyen jól végzõdõ történetekrõl hallani!Az a legkevesebb, hogy esetleg szemüveges lesz.Mit számít az, nagyobb baja sose legyen.Nem igaz?Hát minden jót nektek, Isten áldjon Titeket!Egy 5éves fiú, egy 2, 5 éves kislány és egy 28 hetes pocaklakó anyukája
köszi szépen, én is 28 hetes vagyok és október 6.-ra vagyok kiírva.

37 hetes kismama vagyok, nagyon faj a torkom, ti mit ajanlottok? Egyebkent ha hetfoig nem megy el a magzatviz akkor beutalnak szulesre mert mar ket ujnyira ki vagyok tagulva csak ne fajna a torkom ennyire. Szoval mit ajanlotok?

Legjobb válasz: Én a HOMEOGENE 9 -re esküszöm! 2nap alatt levitte a torokkkaparásomat,amitõl aludni nem tudtam! Gargalizálj sós vízzel v svédkeserûs vízzel!Jobbulást! Üdv: 35hetes pocakos :o)

Én a HOMEOGENE 9 -re esküszöm! 2nap alatt levitte a torokkkaparásomat, amitõl aludni nem tudtam! Gargalizálj sós vízzel v svédkeserûs vízzel!Jobbulást! Üdv: 35hetes pocakos :o)
Meleg mézes tej.
Reggel én is ugyanígy ébredtem. Forró lábfürdõt vettem, amibe beleraktam egy kis kamillát. Kitisztította a légutakat és rendezte a közérzetem. Ajánlom még a hársfateát mézzel citrommal. Ha ezekkel megvagy bujj az ágyba. Remélem neked is bejön. Jobbulást!
Hülyén hangzik, de nálam mindig bejön, egy nap alatt segít. 2 gerezd fokhagyma összetörve elkeverve 2 kanál mézben. A fokhagyma gyulladáscsökkentõ is. Ha bírod teáskanállal eszegesd. Nem olyan borzasztó, ahogy hangzik és tényleg használ.
Szia! A fokhagyma+méz tényleg hatásos. Ugyanilyen jó a méz+citromlé. Ami még nekem segít az a mézes dió (déditõl tanultam). Én mindig csinálok 1-1 kisüveggel belõle: teszek negyedelt diókat egy üvegbe és igazi hársfavirágmézzel vagy akácmézzel feltöltöm az üveget. Már pár napi állás után is nagyon hatásos! Gyorssegélynek szerintem megteszi a friss is (dióra csurgass egy kis mézet és rágcsáld össze). Forgasd minél tovább a szádban, hogy az enzimek elkezdjenek dolgozni. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: kb egy oraja probaltam galgalizalni es egybol el is kapott a hanyas, ugyhogy az nem segit:(de kossz a tanacsot, kellemes babavarast es konnyu szulest:)
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat(tippeket), a fokhagymat egyebkent nagyon szeretem, de valoszinuleg az allapotossagom miatt mostanaban nem birom:(most azt probalom, hogy kamillas teaval gozologtetek es kamillas es harsfa teat iszok mezzel es citrommal remelem bejon, konnyu szulest kivanok mindenkinek:)


A kérdező hozzászólása: Nincsenek fájásaim, csak kérdeztem. akkor is menjek azonnal, ha a 38.hét elött vaok?
Ha a fájásaid nem rendszeresek, nem csökken az idõ két fájás között, akkor az valószínûleg jósló fájás, akár több órán keresztül is tarthat. Érdemes elkezdeni ilyenkor írni, azt, hogy mikor jelentkezett és mennyi ideig tartott, ebbõl jól látszik, és ha bemész, úgyis ezeket fogják kérdezni? mikor kezdõdött, hány percenként jönnek és hány percig tartanak. A jósló fájás pihenésre, meleg zuhanyra-fürdõre általában elmúlik. A valósi fájás nem. Hozzánk közel van a kórház, nekem azt mondta a dokim és a szülésznõm is, hogy 5-8 perces fájásoknál (5-8 percenként jelentkeznek és legalább fél percig tartanak) akkor indulunk. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor nincs mire várni, nyugodtan fel kell kelni és óvatosan elindulni, de nem szabad várni, kórház. 39 hetes kismama
Mennyi az X? Mert ha már folyamatosan 5 perces fájásaid vannak, akkor ne várj még arra is, hogy elmenjen a víz. Nekem mindkétszer burkot kellett repeszteni, viszont már 1-2 perceseim voltak.
Nem kell megvárni a magzatvizet, én 5 perces fájásokkal indultam el és nekem is burkot repesztettek:
Fájások lehetnek burokrepedés (magzatvízelfolyás) nélkül is, illetve folyhat el úgy a víz h egy db fájás nincs hozzá. Nekem mind a két variáció megvolt. Ha a fájásaid nem múlnak séta hatására, MENJ, teljesen mindegy h folyik-e vagy nem!!
Még egy, csak hogy tudjatok róla!! Más is írta, de én is írom (tapasztalat!!!) hogy a "rendszeres" fájások nem biztos h mkinél rendszeresek! Én néztem az idõt a fájások között, kb. ilyen volt: 2-8-10-3-4-12.....ha nagy átlagot veszünk lehet h kijön a 5-8 perc, de nem átlagra értik, hanem a 10 perces fájások kb. 10 percenként követik egymást. De ez nem mindig így van! A jóslót és a valódit onnan lehet megkülönböztetni, hogyha sétálsz a fájás közben/után az elmúlik, ez nem valódi. A valódi nem marad abba. Ugyanezt fürdéssel is lehet. Ha veszel egy langyi fürdõt a fájás közben/után és nem múlik, jön a következõ, következõ...akkor bezony "igazi"!:)

A barátnőm már 13 órája fekszik a szülészeten de semmi változás! Ha csak csordogál a magzatvíz de nem folyt el és semmi fájás nincsen csak keményedés, tágulás 1 ujjnyi akkor mennyi idő után "csinálnak valamit"? Ha reggel sem lesz semmi változás?

Legjobb válasz: Ha csordogál a magzatvíz illenék neki fájáserõsírõ (oxitocin) infúziót adni... Hiszen megrepedt a magzatburok, jó lenne, ha a dokik tennének valamit... Szerintem kérdezzetek rá!!!

Ha csordogál a magzatvíz illenék neki fájáserõsírõ (oxitocin) infúziót adni... Hiszen megrepedt a magzatburok, jó lenne, ha a dokik tennének valamit... Szerintem kérdezzetek rá!!!
Remélem mire ezt a választ írom, már meglesz a baba! Nekem is adtak fájáserõsítõ(oxitocin) infúziót mindkét szülésnél. Az elsõnél sajnos nem hatott, de a másodiknál igen. Majd írd meg, mikor lett meg a baba! És hogy mi volt?!
Sajnos sok anyuka, nagyon sokat vajúdik, fõleg az elsõ babával. Nekem éjfélkor kezdõdtek a fájásaim, és a baba, de. 11-kor született. Ha valami gond lenne, úgy is lépnének az orvosok, türelem, hamarosan meglesz az a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!Most hívott, hogy végre rákötötték az infúziót, állítólag ilyenkor szoktak várni 12 órát!
Én 20órát vajudtam, de nekem azt mondták, hogy amíg a szívhang rendben, hagyják.6 ujjnyira tágultam, de onnan sehova.Végül a szívhang lement 100 alá, és irány a császár.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!! A baba végül tegnap 12óra után pár percel meglett!!!Az oxitocin hatására megindultak a fájások de a tágulás nem lett nagyobb 1 ujjnyinál!!!Lement a szívhang 90körülire és a végén megcsászározták!Csodálatos kisbaba lett!Mindenkinek jó babavárást!
2. válaszoló vagyok. Sajnos az én elsõ szülésem is így alakult, nagyjából ennyi vajúdás után, szintén császár lett. De azóta a kislányom csodálatos 6 éves csajszi! Viszont 10 hónapja szültem a kisfiam, és õt sikerült rendesen, így a barátnõdnek is sikerülhet legközelebb! Gratulálok neki, nagyon sok boldogságok kívánok a babához, é jó egészséget! Neked meg köszi, hogy leírtad.

Magzatvíz csak akkor folyik el, ha már elötte elment a nyákdugó vagy attól függetlenül elfolyhat?

Legjobb válasz: nem biztosd hogy elfolyik am agzatvíz én már kétszer szültem és egyszer sem folyt el

nem biztosd hogy elfolyik am agzatvíz én már kétszer szültem és egyszer sem folyt el
bármikor elfolyhat, a kettõ nem függ egymástól. Nekem se a nyákdugóm nem ment el, se a magzatvízem, csak jöttek a fájások. A vajúdás közepe felé ment el a magzatvíz, olyan érzés volt mintha leöntötték volna a fenekem a vödör meleg vízzel.
Nekem a magzatvizem folyt el, amikor kezdõdött a szülés, elõtte nyákdugó nem távozott. Sõt, amikor beértünk a kórházba, akkor azt mondták, hogy teljesen zárt vagyok, csak meg van rövidülve a méhszáj két ujjnyira. A doki szerint nem zárt méhszájjal is folyhat a magzatvíz, ugyanúgy "kifér", ahogyan a természetes folyás is átjön rajta. Arra tippeltek, hogy jó sokáig még nem lesz ebbõl baba, ugyanis fájásaim egyáltalán nem voltak, de szerencsére tévedtek, mert a víz elfolyása után három órával beindultak a fájások, egybõl három percesek voltak az elején és erõsek, vajúdás közben távozott a nyákdugó és összesen három órát vajúdtam, már kezdõdtek a tolófájások.
Nah, nem a méhszáj, hanem a méhnyak volt megrövidülve.
Nekem sem ment el a nyákdugó a magzatvíz elfolyása elõtt. És a fájások is csak 7 óra hossza múlva kezdõdtek.
Nekem sem a nyákdugóm nem távozott, sem a magzatvíz nem folyt el. A dokim csipte el! Utána erõsödtek csak fel igazán a fájásaim.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!