Találatok a következő kifejezésre: Csak akkor el a (1422 db)

Számitogép elõtt fárad a szemem, de csak akkkor van a baj amikor jáccok kb 15 perc félora után kifárad és nem birom tovább mit tudtok ajánlani szemüveg kell ami csak a gép elõtt használok?

Legjobb válasz: Úgy láccik, most is fáratt a szemed. Ezt viszont itt megoldani nem tudjuk. Arra vannak az erre specializálódott orvosok, akik a szemecskéd kivizsgálják és ajánlanak neked egy megfelelõ szemüveget, esetleg cseppeket. De az okos szem tudja, mennyit lehet jáccani.

Úgy láccik, most is fáratt a szemed. Ezt viszont itt megoldani nem tudjuk. Arra vannak az erre specializálódott orvosok, akik a szemecskéd kivizsgálják és ajánlanak neked egy megfelelõ szemüveget, esetleg cseppeket. De az okos szem tudja, mennyit lehet jáccani.
Szia! Nekem az a gyanúm, hogy játék közben nagyon koncentrálsz és nem pislogsz eleget. Ez árt a szemednek. Próbálj odafigyelni a pislogásra, elvileg 2-3 mp-enként kéne. Ha fárad a szemed, állítsd meg a játékot, tedd a kezed a szemedre (közben csukd is be) és pihentesd 20-30 számolásig. Szerintem ettõl jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon bele szoktam élni magamat a játékba, lehet hogy az a probléma, köszönöm a segitséget!
A legtöbb embernek tényleg az a baja hogy keveset pislog ha gépezik. De gamerek körében még az is elterjedt hogy 10-20 centirõl nézik a monitort játék közben. Én is így néztem régen. Szóval legyen meg a 70 centi.
Nekem is hasonló problémám volt most, csak nekem olvasásnál is gyorsan fárad és megfájdul a fejem. Kiderült, hogy dioptriám ugyan alig van, de a szemem cilinderes, "torzítottan" látok, ami oka lehet a fejfájásnak, fáradtságnak, hiszen nagyon koncentrálnom kell, hogy jól lássam, amire éppen figyelek. Ez nekem eddig nem tûnt fel, viszont amint felvettem az új szemüvegemet, abszolút érezhetõ a különbség. Nem használom, csak ha olyat csinálok, amire koncentrálni kell, így javasolta a doki, avagy olyankor, amikor olyat csinálok, amitõl tudom, hogy gyorsan fárad a szemem. Mindenképpen érdemes elmenni egy dokihoz, majd õ megmondja mire van szükséged. Ha az derül ki, hogy a látásod tökéletes, akkor fogja sorolni, amik fent elhangzottak (távolság a monitortól, pislogás, stb.)
tehát csak az új telefon vásárlásakor volt érvényes.
tényleg, bármilyen, olcsó, telót, megveszi, ft-ért, új, abból... nélkül...hallottam... atyám!!!
Királyfi! Jobb helyeken (nyugaton) az új telefonok (nem tellok) INGYEN járnak néhány akciós elõfizetéshez! Amúgy tényleg 5000 ft-ért számítja be a telefonod - és mit csinálsz, ha az új telefon pont ennyivel drágább? Vagy az elõfizetési díja? Itt te nyertes nem lehetsz. Fõleg, ha ennyit értesz hozzá.
Én úgy tudom, hogy ez az akció még tavaly volt. Amúgy meg nem tudom, hogy ki vagy te, de azért egy csöppnyi eszed lehetne, és elgondolkodhatnál azon, hogy a Pannon szeretné-e, hogy kisemmizzék?

Az apa ki veheti előre a neki járó szabit vagy csak akkor ha a pici megvan?

Legjobb válasz: Majd csak akkor, ha megvan a pici. És az én munkahelyemen az apának be kell mutatni a gyerek anyakönyvi kivonatát is. Nem tudom, hogy máshol hogy mûködik...

Majd csak akkor, ha megvan a pici. És az én munkahelyemen az apának be kell mutatni a gyerek anyakönyvi kivonatát is. Nem tudom, hogy máshol hogy mûködik...
Nálunk is úgy volt, hogy vinni kellett a születésit.
Elõre nem, csak a szülés után. És akkor sem kötelezõ a m.helynek egybõl kiadni. 3 hónapon belül kell. De a rendes szabijaiból vehet ki szülés elõtt!

Csak akkor fáj a fejem ha megrázom, előre hajolok, esetleg ugrálok, gyógyszer nem segít, mit lehetne tenni?

Máskor is volt már ilyen, de eddig a gyógyszer segített, kb. du. 2 óta van ez, mit lehetne ellene tenni?

Legjobb válasz: Pihenjél le ,talán az jót tesz.

Pihenjél le , talán az jót tesz.

Angol jogsim van már évek óta. A és B kategóriával amit magyaro. -on tettem le. Most a D kategóriát szeretném letenni. Az igaz hogy magyarországon nem lehet letenni csak akkor ha a C-t leteszem elõbb?

Mert angliában nem kell a C t letenni hozzá, lehet egybõl a D-t. Mivel magyaro-on olcsóbb letenni, ezért lenne fontos ezt tudnom. Mert ha már két kategoriát kell letenni nem biztos hogy olcsóbb.

Legjobb válasz: Kérdezd meg a képzõ helyet, ott biztosan fogják tudni.

Kérdezd meg a képzõ helyet, ott biztosan fogják tudni.
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról 7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez 2. A "C1", "D1" alkategóriába, a "C", "D" kategóriába tartozó gépjármû vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki "B" kategóriába tartozó jármûvek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.

Miért csak akkor ugat a kutyám ha a látogató megy el?

Vki jön hozzánk a kutya csak áll és nézi nem csinál semmit, 1et sem ugat.. De viszont ha az illet? megy el majdnem szétszedi a kaput..

Legjobb válasz: Mer a látogató kimehet, õ meg nem. Sétáltatjátok eleget?

Mer a látogató kimehet, õ meg nem. Sétáltatjátok eleget?
Mert a "falka " elhagyása nagyobb feszültséget okoz, mint amikor jön. Az ugatás hangszíne a döntõ, nem az ugatás maga. Minden hang adás egy "jel" ami tájékoztatja a falka tagokat.
keress egy cracket a neten a kieghez azt letoltod es a benne levo fájlt berakod kieg game/bin mappajaba

Szüzek írjanak csak vagy aki mostanába vesztette el a szüzességét. Hány éves vagy és még szűz? 20év felettiek érdekelnek csak. Indokolhatsz is hogy miért nem sikerült még elvesztened. Fiúk lányok mindenkire kiváncsi vagyok :D

Legjobb válasz: Hogy legyen egy két normális válasz, bnõm is szûz volt 22 éves koráig, de õ azért mert csak akkor tudott megnyílni valaki elõtt, ha már egy ideje ismerték egymást. És hát szegényke nem egy szépség, néha kicsit igénytelennek tûnik, nem fordul meg minden 2. de még csak minden 20. pasi sem utána az utcán, ehhez képest még van egy felszínes stílusa, ami hogyha régebb óta ismered eltûnik, és rádöbben az ember valójában milyen rendes is. De ehhez kell egy kis idõ és sok pasi ezt nem vállalta be, így most akadt csak egy jelentkezõ, akivel dúl a láv.

Hogy legyen egy két normális válasz, bnõm is szûz volt 22 éves koráig, de õ azért mert csak akkor tudott megnyílni valaki elõtt, ha már egy ideje ismerték egymást. És hát szegényke nem egy szépség, néha kicsit igénytelennek tûnik, nem fordul meg minden 2. de még csak minden 20. pasi sem utána az utcán, ehhez képest még van egy felszínes stílusa, ami hogyha régebb óta ismered eltûnik, és rádöbben az ember valójában milyen rendes is. De ehhez kell egy kis idõ és sok pasi ezt nem vállalta be, így most akadt csak egy jelentkezõ, akivel dúl a láv.
Mostanában, vagyis lassan 3 hete.És azért csak most, mert kissé antiszoc voltam, és nem diszkópatkány;rózsaszín pólós, divatmajom;felszínes "férfira" vágytam... 21/L
21F - azért nem vesztettem el még, mert az erényövem kulcsát megette a szomszéd macskája ami persze elkoborolt a halál faszára...
amugy az elõbbit is én irtam és hozzátenném h nem vagyok cigány.. : ) ( vagyis roma)
Én 19, 5 évesen voltam elõször pasival. Azért, mert addig nem volt olyan, aki megérdemelt volna. És nem vagyok mindenkivel összfekvõs k. 26/L
19 vagyok és még szûz, hadilábon állok a csajokkal és ha ez így folytatódik akkor 20évesen is elmondhatom ugyanezt:(
Én 19/l vagyok, és szûz... Én is kicsit antiszoc vagyok, ez a baj. Sajnos sokszor utópisztikusnak látom, hogy eljöhet a közeljövõben végre akire annyira várok, és szerelmes lehetek, és viszonozzák ezt :(
19/szûz, szomorú de ez van. nem tudok egyszerûen szót érteni a csajokkal, valamit mindig elcseszek, és vagy "frend zone"-ba kerülök, vagy elhajtanak.....:S
Szia! 36 éves nö vagyok, hullik a hajam, ráncosodok, , öszülök. elég?
21/L vagyok és szûz. Hogy miért? Mert még nem találtam meg az igazit, akit szeretek és õ is viszont. Nem vagyok ribanc. De mindennek eljön a maga ideje és nem érzem, úgy hogy lemaradtam volna valamirõl vagy szégyellnem kellene. Szerintem ha valaki szûz, (mindegy hogy fiú vagy lány) az igenis tiszteletre méltó erény ebben az érték vesztett világban. Egyénfüggõ, hogy ki mikor érzi úgy, hogy itt az ideje elveszteni a szüzességét és persze az is fontos kivel.
Kedves Kérdezõ!Te mit válaszolnál a kérdésedre?
19:52-höz. Teljesen ugyanígy gondolom, csak én fiú vagyok, még ha emiatt sokan le is néznek.
A kérdező hozzászólása: én 16 évesen vesztettem el 20F
ez furcsa én 12 vagyok...de már rég nem vagyok szûz :D
A kérdező hozzászólása: te a mai fiatalok kemény 2%-ba tartozol ezek szerint :) és ez jó :) (utolsónak)
Vegyél egy lángvágót. Nekem is hasonló problémám volt, de az lazán megoldotta.
20/L Mostanában volt az elsõ alkalom, egész egyszerûen azért, mert antiszoc lány/lény vagyok és a "mai fiatalság" fõleg a szórakozóhelyeken ismerkedik...
tartogatom magamat ha 35 éves leszek akkor készen állok a szexhez, ez a sok taknyos 12-20 éves minek akarja elveszteni ? 32, 5 éves kislány
Mert én vagyok a csúf, gonosz Hókuszpók.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
3 hét múlva 25 leszek... h mért nem sikerült elvesztenem?? Talán azért, mert még nem találtam meg az igazit, akit szerethetek és viszont szerethet... Ha ez mind meglesz, akkor eljön az én idõm is :) 24/L
32/F Nagy égés, de ez van... Miért nem sikerült? Nem tudom, talán nem jövök be senkinek, de egyet biztosan tudok, nem azért, mert nem akartam sohasem, ellenkezõleg...
Jó cink :D
16 éves lány vagyok és szûz... ráérek még a szexuális élettel :D
06:41-es az ilyen gondolkodású fiúk szimpatikusak.:)

Miért mondják (hiszik) sokan, hogy Jézus az Isten? Viccelõdõk, és elõítéletesek kérlek ne írjatok. Csak akinek tényleg van véleménye a témáról.

egyesek olyan bibliaversekre hivatkoznak, amelyek szerintük arra utalnak, hogy Jézus egyenlõ Istennel. Mit mond errõl a Biblia?

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy a kereszténységen belül senki nem vitatja azt, hogy van az Atya a mennyekben, akit mindenki Istennek nevez és tart. Az is vitán felül áll, hogy Õ a mindenható és örökkévaló Isten, akit éppen ezért a két dologért nevezünk és tartunk Istennek. A valódi kérdés tehát az, hogy Isten Fia, Jézus Krisztus mindenható-e és örökkévaló-e. Mindkét kérdésre választ ad a Szentírás. Jézus mondja: "Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." Vagyis Jézus Mindenható. A másodikra pedig Ézsaiás próféciájában kapunk választ: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" A második dolog maga a megváltás kérdése. Abban szerintem egyetértünk, hogy csak Isten halhatatlan, mindenki más, aki teremtmény halandó. Isten az akinek élete van önmagában, mindenki más élete az Istentõl függ. Ilyen értelemben csak maga Isten az, aki odaadhatja az életét, mert mások nem rendelkeznek azzal. "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában." A harmadik kérdés az egyenlõség kérdése. A Szentírás által vázolt Istenkép számomra egy olyan Istent mutat be, aki nem bocsátkozik rangvitákba. Éppen maga Jézus Krisztus az, aki ezt megvalósította itt a földi életben. Az Õ uralkodása nem olyan, mint amit ebben a földi életben megszoktunk az uralkodóktól: olvasd el a lábmosás történetét János evangéliuma 13. fejezetében...A görög nyelv ismeretében nehéz egyébként a filippi levél második fejezetét másképpen értelmezni, mint úgy, hogy Jézus önként tette le az isteni voltát. A Teológián ebbõl írtam tudományos diákköri dolgozatot annak idején, és hidd el nagyon alaposan utánanéztem a dolognak... Mint ahogyan annak is, hogy hogyan kell értelmezni azt a gondolatot, hogy az Isten egy. Hiszen a búcsúbeszédében Jézus sokat beszél errõl, és az utolsó mondataiban egyértelmûvé teszi, hogy az embereket "az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében" kell megkeresztelni. Ezzel látszólag ellentmond az "Isten egy" ószövetségi hitvallásnak. A megoldás még számomra is nagyon meglepõ volt. Mózes ötödik könyve 6. fejezet 4. versében Izrael fõ hitvallása így olvasható: "Isten egy", de miközben az író választhatta volna a jachid kifejezést is, amellyel a magában álló "egy" fogalmát fedte volna le, a választott héber kifejezés az echad, amely az összetett "egy" fogalmát vagy a csoport egyik tagját jelöli, a magában álló illetve hangsúlyosan érthetõ "egy"-gyel szemben! Ugyanaz az echad szó szerepel Mózes elsõ könyve 2:24-ben a férj és a feleség egységének kifejezésére, akik „egyek” lesznek, de úgy, hogy ezen egységen belül megõrzik egyéniségüket. Itt tehát az egy nem számszerû értelemben vett egyet jelent, hanem az az "egyedülálló, egyedi" jelentésen van a hangsúly. Ahogyan még tovább kutattam a héber nyelv rejtelmeit, észrevettem, hogy Isten a Teremtéskor többes számú kijelentéssel utalt önmagára: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." A többes szám az isteni személyekre utal. Hasonló többes számú formulával más helyeken is találkozunk: "Mondta az Úr Isten: Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy, jót és gonoszt tudván" (1Móz 3,22). "Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét" (1Móz 11,7). "Hallottam az Úrnak szavát, aki ezt mondta: Kit küldjek el és ki megy el nékünk?" (Ésa 6,8). Ráadásképpen az Ószövetségben is van példa arra, hogy egymás mellett néven neveztetik a három személy: "Minden szenvedésüket Õ is szenvedte, és orcájának Angyala megszabadította õket, szerelmében és kegyelmében váltotta Õ meg õket, fölvette és hordozta õket a régi idõk minden napjaiban. Õk pedig engedetlenek voltak és megszomorították szentségének Lelkét, és õ ellenségükké lett, hadakozott ellenük." (Ésa 63,9. 10) Ha továbbmegyünk az Újszövetségre Jézus misszióparancsához hasonlóan egymás mellett említik a három isteni személyt az alábbi igék is: "Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, az Istennek szeretete, és a Szentléleknek közössége mindnyájatokkal." (2Kor 13,13) V.ö.:1Kor 13,14. A "Szentlélek közössége" kifejezés szerepel. A "közösség" szó mindenképpen interperszonális (személyközi), azaz személyek közötti kapcsolatra utal. Nem lenne alkalmazható, ha a Szentlélek csupán csak személytelen befolyás, kisugárzás vagy erõ lenne. "János a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, aki volt és aki eljövendõ, és a hét lélektõl, amely az õ királyiszéke elõtt van, és a Jézus Krisztustól, aki a hû tanúbizonyság, a halottak közül az elsõszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bûneinkbõl az õ vére által," (Jel 1,4-5) "És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijött a vízbõl, és íme az egek megnyilatkoztak néki, és õ látta az Istennek Lelkét alájönni mintegy galambot, és õreá szállani. És íme egy égi hang ezt mondta: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm." (Mát 3,16-17) Következetesen felsorolásra kerül, néven neveztetik, megjelenik a három személy. Nem lenne értelme ennek, ha a Szentlélek csak az Atya és a Fiú Lelke, vagy éppen csak erõ, befolyás lenne. Mindezek az igék kifejezik a tökéletes harmóniát, az azonos szándékot és együttes cselekvést is a három isteni személy között. Az Atya és a Fiú egységérõl Jézus így nyilatkozott: „Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? ... Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van” (Jn. 14:10/a, 11/a) Üdv. Péter

Szia! Én azt gondolom, hogy a kereszténységen belül senki nem vitatja azt, hogy van az Atya a mennyekben, akit mindenki Istennek nevez és tart. Az is vitán felül áll, hogy Õ a mindenható és örökkévaló Isten, akit éppen ezért a két dologért nevezünk és tartunk Istennek. A valódi kérdés tehát az, hogy Isten Fia, Jézus Krisztus mindenható-e és örökkévaló-e. Mindkét kérdésre választ ad a Szentírás. Jézus mondja: "Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." Vagyis Jézus Mindenható. A másodikra pedig Ézsaiás próféciájában kapunk választ: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" A második dolog maga a megváltás kérdése. Abban szerintem egyetértünk, hogy csak Isten halhatatlan, mindenki más, aki teremtmény halandó. Isten az akinek élete van önmagában, mindenki más élete az Istentõl függ. Ilyen értelemben csak maga Isten az, aki odaadhatja az életét, mert mások nem rendelkeznek azzal. "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában." A harmadik kérdés az egyenlõség kérdése. A Szentírás által vázolt Istenkép számomra egy olyan Istent mutat be, aki nem bocsátkozik rangvitákba. Éppen maga Jézus Krisztus az, aki ezt megvalósította itt a földi életben. Az Õ uralkodása nem olyan, mint amit ebben a földi életben megszoktunk az uralkodóktól: olvasd el a lábmosás történetét János evangéliuma 13. fejezetében...A görög nyelv ismeretében nehéz egyébként a filippi levél második fejezetét másképpen értelmezni, mint úgy, hogy Jézus önként tette le az isteni voltát. A Teológián ebbõl írtam tudományos diákköri dolgozatot annak idején, és hidd el nagyon alaposan utánanéztem a dolognak... Mint ahogyan annak is, hogy hogyan kell értelmezni azt a gondolatot, hogy az Isten egy. Hiszen a búcsúbeszédében Jézus sokat beszél errõl, és az utolsó mondataiban egyértelmûvé teszi, hogy az embereket "az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében" kell megkeresztelni. Ezzel látszólag ellentmond az "Isten egy" ószövetségi hitvallásnak. A megoldás még számomra is nagyon meglepõ volt. Mózes ötödik könyve 6. fejezet 4. versében Izrael fõ hitvallása így olvasható: "Isten egy", de miközben az író választhatta volna a jachid kifejezést is, amellyel a magában álló "egy" fogalmát fedte volna le, a választott héber kifejezés az echad, amely az összetett "egy" fogalmát vagy a csoport egyik tagját jelöli, a magában álló illetve hangsúlyosan érthetõ "egy"-gyel szemben! Ugyanaz az echad szó szerepel Mózes elsõ könyve 2:24-ben a férj és a feleség egységének kifejezésére, akik „egyek” lesznek, de úgy, hogy ezen egységen belül megõrzik egyéniségüket. Itt tehát az egy nem számszerû értelemben vett egyet jelent, hanem az az "egyedülálló, egyedi" jelentésen van a hangsúly. Ahogyan még tovább kutattam a héber nyelv rejtelmeit, észrevettem, hogy Isten a Teremtéskor többes számú kijelentéssel utalt önmagára: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." A többes szám az isteni személyekre utal. Hasonló többes számú formulával más helyeken is találkozunk: "Mondta az Úr Isten: Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy, jót és gonoszt tudván" (1Móz 3, 22). "Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét" (1Móz 11, 7). "Hallottam az Úrnak szavát, aki ezt mondta: Kit küldjek el és ki megy el nékünk?" (Ésa 6, 8). Ráadásképpen az Ószövetségben is van példa arra, hogy egymás mellett néven neveztetik a három személy: "Minden szenvedésüket Õ is szenvedte, és orcájának Angyala megszabadította õket, szerelmében és kegyelmében váltotta Õ meg õket, fölvette és hordozta õket a régi idõk minden napjaiban. Õk pedig engedetlenek voltak és megszomorították szentségének Lelkét, és õ ellenségükké lett, hadakozott ellenük." (Ésa 63, 9. 10) Ha továbbmegyünk az Újszövetségre Jézus misszióparancsához hasonlóan egymás mellett említik a három isteni személyt az alábbi igék is: "Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, az Istennek szeretete, és a Szentléleknek közössége mindnyájatokkal." (2Kor 13, 13) V.ö.:1Kor 13, 14. A "Szentlélek közössége" kifejezés szerepel. A "közösség" szó mindenképpen interperszonális (személyközi), azaz személyek közötti kapcsolatra utal. Nem lenne alkalmazható, ha a Szentlélek csupán csak személytelen befolyás, kisugárzás vagy erõ lenne. "János a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, aki volt és aki eljövendõ, és a hét lélektõl, amely az õ királyiszéke elõtt van, és a Jézus Krisztustól, aki a hû tanúbizonyság, a halottak közül az elsõszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bûneinkbõl az õ vére által, " (Jel 1, 4-5) "És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijött a vízbõl, és íme az egek megnyilatkoztak néki, és õ látta az Istennek Lelkét alájönni mintegy galambot, és õreá szállani. És íme egy égi hang ezt mondta: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm." (Mát 3, 16-17) Következetesen felsorolásra kerül, néven neveztetik, megjelenik a három személy. Nem lenne értelme ennek, ha a Szentlélek csak az Atya és a Fiú Lelke, vagy éppen csak erõ, befolyás lenne. Mindezek az igék kifejezik a tökéletes harmóniát, az azonos szándékot és együttes cselekvést is a három isteni személy között. Az Atya és a Fiú egységérõl Jézus így nyilatkozott: „Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? ... Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van” (Jn. 14:10/a, 11/a) Üdv. Péter
Szia. A Biblia, s így Isten bizonyságtétele szerint Jézus Krisztus valóssággal Isten Fia. Néhány igevers ami ezt bizonyítja: "Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert õ Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlõ Istennel..." (Fil 2, 5-6) Majd máshol Jézus mondja: "Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10, 30) S ennek ez lesz a folytatása: "Ekkor újra köveket vittek oda a zsidók, hogy megkövezzék. Jézus megszólalt, és ezt mondta nekik: "Sok jó cselekedetet vittem véghez elõttetek az én Atyám nevében: ezek közül melyik cselekedetem miatt köveztek meg engem?" A zsidók így feleltek neki: "Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."" (Jn 10, 31-33) Tehát már a korabeli zsidóság is gyûlölte Jézust azért, mert Õ egyenlõnek tartotta magát az Istennel. Ezt erõsíti meg a következõ igerész is: "...Jézus azonban hallgatott. A fõpap ekkor azt mondta neki: "Az élõ Istenre kényszerítelek, mondd meg nekünk, vajon te vagy-e a Krisztus, az Isten Fia!" Jézus ekkor így felelt: "Te mondtad. Sõt azt mondom nektek: mostantól fogva meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhõin." A fõpap erre megszaggatta ruháját, és így szólt: "Istent káromolta. Mi szükségünk van még tanúkra? Íme, most hallottátok az istenkáromlást. Mit gondoltok?" Azok így feleltek: "Méltó a halálra!" (Mt 26, 63-66)
"Miért mondják (hiszik) sokan, hogy Jézus az Isten?" Inkább Jézus is Isten... Azért mert az Atya kijelentette nekünk a Fiút. Hiábavaló a logosz akkor ha nincs kijelentés. Idézhetik ezerszer is azokat a verseket... Kijelentés nélkül inkább csûrik-csavarják csak hogy tagadva legyen. De azért idézek egyet. A legemelkedettebb kezdésû evangélium: Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige.
Jézus létezett, aki egy biztosan jó ember volt a sok gané zsidó, pénzéhes, korrupt emberek között, és megszenvedett érte...Isten viszont csak a hiedelemvilág meséiben létezik.Amit az egyház fényûzõ mintájára, elõ szerettel kihasznált
Zituskám , vedd már észre, hogy az egész Biblia , Jézus rol szól , és rólad.Jézus szeretné ha elhinnéd a hihetetlent, ahogy Tamás is.Ne légy hitetlen hanem hívõ. És akkor megismered az igazi Jehova Tanúit.És nem azt a hamisítványt amiben most vagy. Beszélgess el Jézussal a Biblián keresztül és Õ majd segít hinni!
"Te honnan tudod én kit követek?" Ha az Õ juhai közé tartoznál, akkor hallanád Jézus hangját. De te is jól tudod, hogy nem hallod Õt. Ha ismernéd Jézust, akkor Õt követnéd. De te a hazug tanítóidra hallgatsz, Jézus helyett. "Meg van írva a prófétáknál: és mindnyájan ISTENTÕL tanítottak lesznek. Valaki azért az ATYÁTÓL hallott, és tanult, ÉN HOZZÁM jön" Ján 6:45 Nem Isten tanít titeket, mert ha Õ tanítana, akkor Jézushoz mennétek. De el vagytok tiltva tõle - Attól, akinél az örök élet beszédei vannak. Tudod, mit mondott Jézus? Tegyetek tanítványokká minden népeket. Ti nagyon büszkék vagytok arra, hogy hirdetitek az egyházatok evangéliumát, de Jézus nem kért ilyet egyikõtöktõl sem! Õ arra gondolt, hogy vezessük Õhozzá az embereket, és tegyük az Õ tanítványaivá õket - olyanokká, akik ismerik Jézust, akik Hozzá mennek, és Tõle tanulnak. Amíg bedugod a füledet, Õ nem fog hozzád szólni. Serkenj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a KRISZTUS! Gyere a hazug egyházadtól JÉZUSHOZ, kedves Zitus!
Sajnos Jézus a farizeusok és a fõpapok világnézetét sem tudta megváltoztatni, avval kapcsolatban , hogy Õ kicsoda valójában. Sajnos ugyan abba a hibába esel te is , kár érted , Zitus.
A kérdező hozzászólása: "Fehéren- feketén olvasható az igazság." igen, ez fehéren (én kéknek látom)fekete, de nem Biblia. Valaki kitalálta. Ott van a könyvön a neve, amibõl kiírtad, vagy tanultad.
A kérdező hozzászólása: Kedves "# 19/28 tegnapelõtt 20:12" Te honnan tudod én kit követek? Miért, mi alapján vontál le olyen következtetést, hogy én embert követek?
A kérdező hozzászólása: "Kedves Kérdezõ. A válaszok sokasága , változtat valamit a világ nézeteden?" - kérdezõnek: Nem, nem változtat, de sokat tanultam az emberekrõl (gondolkodásukról) belõle.
Vidiripi Zitus! Máté 28:18 Jézus pedig hozzájuk ment, és azt mondta nekik: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. ApCsel 4:12 Nincsen üdvösség senki másban, mert nem adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk. MÁS NÉV! János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Kedves 27! A 144000 -rõl a tökéletesség jutott eszembe, vagyis, hogy Mt.5.48. "Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. és még az, hogy Róm. 9.16. "Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülõ Istené."
""Fehéren- feketén olvasható az igazság." igen, ez fehéren (én kéknek látom)fekete, de nem Biblia. Valaki kitalálta. Ott van a könyvön a neve, amibõl kiírtad, vagy tanultad." -írod Amibõl kiírtam , másoltam a sorokat és amivel csak egyet tudok érteni (hiszen a Biblia szellemiségével megegyezõ mert 1 Thessz.5.21. Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!), tehát ez a : nikaia–konstantinápolyi hitvallás. A "fehéren- feketén"pedig egyértelmû, hogy azt jelenti most: nyílvánvaló, látható, stb. Jézus Krisztus az Atyával EGY és ez benne van a Bibliában.pl.: Jn.14.10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, õ cselekszi e dolgokat.
Nem ertem, Ha az Atya, es Jezus, es a Szent szellem egy, ki kuldte el ; Jezust a vilagba [foldre], ki jelentette ki, te vagy a szertetett fiam, akik helyesellek. Vagy amikor Jezus meg nem elt, mert o is teremtve lett, kivel beszeltek meg hogy jo lenne egy harmadik. Jezus kijelentette Az Atya nagyobb nalam, ;janos, 14;28. Jezus pedig latta az Atyjat dolgozni, [teremteni]. Peld.8;22-31.Maga Jehova hozott letre engem az o utjanak kezdeteul, legkorabbi muvekent reges regen.Idotlen idok ota a helyemen allok, kezdettol fogva, a foldnel korabbi idoktol fogva.Mikor meg nem voltak mely vizek, akkor szulettem mintegy vajudas kozepette, mikor meg nem voltak vizzel teli forrasok.Meg mielott a hegyek megallapodtak, a dombok elott szulettem en mintegy vajudas kozepette, mikor meg nem alkotta meg a foldet, , a szabad terseget, sem a termekeny fold portomegeinek elso szemcseit.Mikor az egeket keszitette, ott voltam;mikor kort vont a mely vizek szinen.Amikor megerositette a felhoket fent, amikor megerositette a mely vizek forrasait, amikor hatart szabott a tengernek, hogy a vizek at ne hagjak parancsat, amikor meghatarozta a fold alapjait, akkor mellette voltam mint mestermunkas, bennem lelte gyonyoruseget nap mint nap, s en orvendeztem elotte minden idoben, orvendezve az o foldje termekeny talajanak;es amiben gyonyorusegemet leltem, az az emberek fiaihoz fuzodik. Jezus eloszor nem volt , aztan mar van es nez, [de nem alkot], utanna eggyutt orulnek, mikor Isten kijelenti;hogy ez jo. De hol a szent szellem, nincs rola szo.Azert mert a Szent szellem egy tevekeny ero amelyet Isten iranyit , ezzel vegezte a teremtest, nem kell engedelyt kernie senkitol , hogy hasznalhassa.pl;egy elemes taviranyitos auto mukodese. Aki a Szent Szellem ellen szol, maga Isten ellen szol , vagy vet.Nem csak a Szellem ellen kulon, aztan megbeszelik az Atyaval, mi a helyzet.Efezus 4;30. Mate, 12;32. 2Peter, 1;21. Termeszetesen mindenkinek joga van barmiben hinni, nincs joga senkinek ketsegbe vonni egy masik ember hitet, de az fontos, hogy a helyes tanitasban reszesuljon.
Igazad van , minden ki azt hisz amit akar, akár azt is hiheti valaki, hogy ott lesz a Királyságban.Milyen kár, hogy ha nem jó alapokon van a hite, nem lesz ott a Királyságban.
Szia! Remélem, ez válasz a kérdésedre! http://www.youtube.com/watch?v=uWfuqe_29NU Üdv.!
Ha Jézus nem Isten , semmi értelme a Bibliának. Neked, és nekem, és a többi embernek pedig akkor annyi... De Hála Istennek Jézus Isten!!Van hatalma megbocsájtani a bûnt!!
A kérdező hozzászólása: "Ha Jézus nem Isten , semmi értelme a Bibliának." -ezzel nem tudok egyetérteni a 2Timóteusz 3:16 miatt Isten az EGÉSZ Biblia szerzõje.
Kedves 23-as ! Nehéz az életed? Hidd el sokan vagyunk így.Egyedül Isten segít Jézus Krisztus által és ez a mondat nem szlogen.
Jehova nevenek a megszentelese. Jezus elmondta a ket legfobb parancsolatot. Mate, 22;37, 38 Szeresd Jehovat, a te istenedet egesz sziveddel, egesz lelkeddel es egesz elmeddel. Mate, 22;39 Szeresd felebaratodat mint onmagadat. Mi csak az eletunkkel tudjuk megszentelni , Jehova nevet, ha ugy elunk ahogy elvarja tolunk. Ha szeretem felebaratomat, [vagyis barmelyik embert], mint onmagamat, sokkal tobbet teszek mint a Mozesi torvenyben leirtakat. Galacia, 5;22, 23 Szeretet, orom, beke, hosszutures, kedvesseg, josag, hit szelidseg onuralom, ezek ellen nincs torveny. azep napot.
Sandor76 válasza. A biblia nem tanitja, hogy Isten es Jezus ugyanaz a szemely lenne, Jehova tanui szivesen segitenek a megertesben, eloitelet es kötelezettseg nelkul. Sandor, le írnád röviden mi a Biblia központi tanítása, ami a legfontosabb? A minek az elfogadásától , vagy vissza utasításától függ , hogy be mehetek e a Királyságba? elöreis köszi. Szundi.
Szia! Belefáradtam. anonimanna
(a #2 nem JT elõzõ)
#2 Tanú vagy?
hetes: elõbb dõlne egy JT a kardjába, minthogy ilyet (ami egyébként a legfontosabb ige)idézzen, mit a #2-es: Majd máshol Jézus mondja: "Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10, 30)
Olyan sok elõkép van az Ószövetségben , ami Jézus Krisztusra utal az Újszövetség ben teljesedik ki. csak egy példa, 23.zsoltár. Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szûkölködöm. Fûves legelõkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az õ nevéért. János ev.Mit mond Jézus? Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért. Nem két Úr van vagy két Isten , hanem egy Isten van , aki Jézus ban testet öltött és bemutatta nekünk az Istent, Atyát. Ezt csak a Szent Szellem segítsége által lehet megérteni, elhinni. Kiben nincsen Krisztus Szelleme az nem fogja felfogni , bolondság lesz számára.
Tehát kinek mondta magát Jézus? Minek mondja õt a Biblia? Elõször is nézzük meg Jézus szavait a János 10:30-ban: “Én és az Atya egy vagyunk.” Elsõre ez nem úgy tûnik, mint annak kijelentése, hogy õ Isten. Viszont figyeljük meg a zsidók reakcióját az állítására: “Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.” (János 10:33). A zsidók megértették, hogy Jézus Istennek mondta magát. A következõ versekben Jézus nem javítja ki a zsidókat, nem mondja, hogy “Nem teszem magam Istenné.” Ebbõl is látszik, hogy Jézus valóban Istennek mondta magát, amikor azt állította, hogy “Én és az Atya egy vagyunk.” (János 10:30). Van még egy példa a János 8:58-ban, itt Jézus azt mondta a zsidóknak: “Bizony, bizony, mondom néktek, mielõtt Ábrahám lett volna: én vagyok.” Ezt hallva a zsidók köveket ismét ragadtak, hogy megkövezzék Jézust (János 8:59). Jézus kijelenti az azonosságát mint “én vagyok”, ez egy direkt utalás volt Istennek az Ószövetségben használt nevére (2Mózes 3:14). Miért akarták volna a zsidók újra megkövezni Jézust, ha nem mondott volna valami istenkáromlót, konkrétan azt, hogy õ Isten? János 1:1 – “Isten volt az Ige.” János 1:14 – “Az Ige testté lett” Ez a két ige egyértelmûen megmutatja, hogy Jézus az emberi testben megjelent Isten. Tamás, Jézus tanítványa azt mondta neki: “Én Uram, és én Istenem” (János 20:28). Jézus nem javította ki. Pál apostol úgy beszél róla, mint “a mi nagy Istenünk és üdvözítõnk, Jézus Krisztus” (Titusz 2:13). Péter apostol hasonlóan beszél: “Istenünk és Üdvözítõnk, Jézus Krisztus” (2Péter 1:1). Isten, az Atya szintén tanúsítja Jézus teljes azonosságát: “hanem házam és királyságom szolgálatába állítom örökre, és trónja örökké szilárd lesz.” Az ószövetségi próféciák Krisztusról szintén istenségét támasztják alá: “Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az õ vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erõs Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” Miért olyan fontos kérdés Jézus azonossága? Miért számít, hogy Jézus Isten volt-e vagy sem? A legfontosabb ok, amiért Jézusnak valóban Istennek kellett lennie az, hogy ha Õ nem Isten, akkor a halála nem volt elégséges fizetség az egész világ bûneinek büntetésére (1 János 2:2). Egyedül Isten tudott csak kifizetni egy ilyen végtelen büntetést (Róma 5:8; 2Korinthus 5:21). Jézusnak Istennek kellett lennie, különben nem tudta volna kifizetni az adósságunkat. Jézusnak embernek kellett lennie, hogy meg tudjon halni. Az üdvösség egyedül Jézus Krisztusban való hit által elérhetõ! Jézus istensége az, amiért õ az egyetlen útja az üdvösségnek. Isteni volta miatt mondta: “„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (János 14:6)
Szundi, válasza. Jézus Krisztus Isten egyszülött Fia, valóságos Isten és valóságos ember egy személyben. Mivel Jézus Krisztus egyetlen személy, ez az egyetlen személy pe­dig valóságos Isten, édesanyja, Szûz Mária, aki a Szentlélek erejébõl szûzen foganta és hozta világra Jézust, joggal Istenszülõ­nek, Isten Anyjának nevezhetõ (III. egyetemes zsinat, Efezus, 431). Az anyagyermek viszony ugyanis személyek közti reláció. Istensége szerint Jézus egylényegû az Atyával, embersége szerint egylényegû velünk. A khalkédóni (IV. egyetemes) zsinat (451) Jé­zus istenségét és emberségét két természetnek nevezi. A kopt (egyiptomi), etiópiai, szíriai, örmény és szírmalabár (indiai) egy­házak tekintélyes része emiatt kiszakadt az Egyház egységébõl, mert természeten õk azt értették, ami Jézus Krisztusban egyetlen (azt, amit mi személynek nevezünk). Ez a szakadás máig fönnáll, és mintegy húszmillió keresztényt érint. Ma már reménytkeltõ teoló­giai párbeszéd folyik az ú.n. monofizita egyházakkal, amely számos félreértést tisztázott. A Jézus istenségébe vetett hit az alapvetõ különbség a keresztény és nemkeresztény vallások között. Nem vallják ezt a hitet a mai zsidók, mert ellentétesnek tartják a monoteizmussal (egyistenhit). A nikaiai zsinat tanítása éppen arra való, hogy ezt a nehézséget elhárítsa: a Fiú egylényegû, más fordí­tás szerint egyvalóságú az Atyával. Nem másik Isten, hanem ugyanaz az egyetlen Isten, mint az Atya. Csak “egymás felé” kü­lönböznek, az énte szembenállás alkotja különbözõségüket. Ez az emberi értelmet meghaladó misztérium. Nélküle azonban a zsidó szent könyvek tanítása Isten szeretetérõl befejezetlen marad: nem látható, hogyan teheti meg az Abszolútum, hogy valóságos kap­csolatba lépjen teremtményével. A krisztusi hit szerint ezt a kapcsolatot a Fiú személyével tartja fenn az Atya, mi pedig a meg­testesült Ige emberi természetén keresztül kerülünk személyes kapcsolatba a Fiúval (és benne az Atyával). Elutasítja Jézus istenségét az Iszlám is. Mohamed (570632), aki Gábriel angyal megjelenésére hivatkozva egyistenhitet hirdetett az araboknak és katonai eszközökkel juttatta érvényre vallását, Jézust csak prófétának fogadta el. “Allah nem nemzett fiat” – mondja a mohamedán szent könyv, a Korán (23, 91). Az Iszlám ma világha­talom. Legszélsõségesebb képviselõi nem csupán a szent háború, hanem a terrorizmus eszközétõl sem riadnak vissza. Jézus istenségének tagadása jellemzi a XVI. században keletkezett unitárius vallást is. Az erdélyi református püspök, Dávid Ferenc 1566tól nyilvánosan tagadta Jézus istenségét, emiatt börtönben kellett meghalnia (1579). Hitrendszerének lényege: az Atya egye­düli Isten; Jézus az egész emberiség megváltó példaképe, de nem Isten, és ezért imádni sem kell; a Szentlélek nem más, mint Isten jóra indító ereje bennünk. Az erdélyi unitarianizmus késõbb Dávid Ferenc elveit fogadta el. A magyar nyelvterületen kívül az unitárius felekezetnek elsõsorban Nagybritanniában és az Amerikai Egyesült Államokban vannak hívei. A liberális Jókai idealizált képet rajzol a torockói unitáriusokról Egy az Isten c. regényében. A mormonok (“Jézus Krisztus Mai Szentjei”, Utah állam létreho­zói) alapítója, Joseph Smith (18051844) többek között azt prédikálta, hogy az ember halála után istenné lehet. A mormonizmus tanai szerint sok isten létezik, akik férfi és nõi szel­lemek szaporodásából származnak. A mormon istenkép antropomorf, ember formájú. Ilyen körülmények között a Jézus Krisztusról alkotott fogalmuk sem felelhet meg a keresztény istenképnek. Jézus az õ gondolatkörükben ember, aki “istenné lett”. 1843tól a mormonok többnejûséget gyakoroltak, amit 1890ben az USÁba való beilleszkedés érdekében föladtak. Közkeletûvé lett elnevezésüket a Smith által 1830ban publikált Mormon Könyvérõl kapták, amely szerintük a Bibliával egyenrangú, és Smith állítólag egy Moroni nevû angyaltól kapta aranytáblákra írva. A könyv szerint egyes izraeli törzsek elvándoroltak és Amerikában telepedtek meg, ott Jézus megjelent nekik, és egyházalapításra szólította föl õket. A Mormonkönyv minden valószínûség szerint Salomon Spaulding 1812 és 1816 között írt, nem publikált regé­nyének plagizált kéziratából készült. A mormonok minden más vallást elutasítanak és pogányságnak tartanak. Jehova Tanúi hevesen tagadják Jézus istenségét. A mozgalom 1881ben Tudományos Bibliakutatók Társasága néven alakult, az alapító Charles Taze Russel (†1916) elõzõleg adventista volt. 1914re, majd 1918ra “számította ki” a világ végét, de hívei a be­következett csalódás után is tovább agitálnak. Utóda, Rutherford és követõi 1931ben vették föl a Jehova Tanúi nevet. Jézus sze­rintük nem közönséges ember. “Emberré születése elõtt Jézus neve Logosz, azaz Isten Igéje vagy Szava volt. Isten összes többi szel­lemi fia elõtt teremtetett, õ az egyetlen, akit Isten közvetlenül hozott létre.” “Ha Jézus lenne a Mindenható Isten, bizonyára nem imádkozott volna önmagához.” A jehovisták mozgalma erõs egy­házellenességet tanúsít. Tiltja a fegyveres szolgálatot, a vér evését és a vérátömlesztést. Több mint hárommillió követõje van. Jézus istensége természetfölötti misztérium, amely próbára teszi az értelmet, bátorságot és alázatot kíván a hívõtõl. Az Egyház mégis vallja: Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idõ kezdete elõtt. Isten az Istentõl, Világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentõl. Született, de nem teremtmény, az Atyá­val egylényegû, és minden általa lett. (Nikaiakons­tantinápolyi hitvallás, 325381.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszíróknak fáradozásaikat.
/// Csobánnak és a többieknek. Nem vagyok a "Jehova Tanúi" szekta tagja. Õk nem hiszik Jézus Istenségét, én viszont igen. Aláírás: A "#2" -es ///
Nem vagyok egyházi tag, de engem is érdekelnek az Istennel kapcsolatos dolgok, Istenhívõ vagyok, nekem az Urantia könyv tetszett, és abban ezt írja le, hogy Istennek az egyik feladata az volt, hogy leszülessen a Földre és emberi alakban hírdesse az Atya akaratát. Mert Isten és az Atya nem ugyanaz. ha érdekel: http://www.urantia.org/hu/az-urantia-konyv/elolvasom
Kedves Kérdezõ. A válaszok sokasága , változtat valamit a világ nézeteden?
1, volt Isten.[van is].[szellemi teste van]. 2, Megteremtette az elso szulott fiat, a teremtes kezdetet.[neki is szellemi teste van].Minden oaltala van , es teremtetett.Ott volt minden mas megteremtesenel, pl;angyalok, kerubok, szerafok. 3, Aztan megteremtettek Eggyutt a fizikai vilagot[mindent ami fizikai], es vegul az embert is. Folyamatosan csak Isten volt az alkoto neki van meg az ereje, bolcsessege hatalma hozza. Kozben az elso teremtese figyelte az attyjat, es tanult tole. 4, Idovel egy magas rangu angyal, ellenszegulove valt megkivant mas dicsoseget mint ami neki jar, es satanna lett.satan=ellenszegulo. Megkisertette az elso ember part, es sikerult neki felrevezetni oket.[ennek az egi szemelyek szemtanui voltak].ISTEN URALKODASI JOGAT ERTE TAMADAS. 5, Isten kijelentette hogy helyre fogja hozni, ezt hibat es a kovetkezmenyeit a legfobb tulajdonsaga a szeretete altal. 6, Kijelentette az elso profeciat, 1Mozes 3;15, ez vonul vegig az egesz biblian, ez a kozponti tema. 7, Ezutan Isten valasztott egy nepet maganak de megbuktak ok is.[ez volt abrahamnak tett igeret, az izraelitak.] 8, Most jon az elso profecia egy reszenek a teljesedese. Isten elkuldi az elsoszulott fiat, akit legeloszor teremtett, hogy igazolja, csak neki van joga uralkodni, minden felett.[marmint Istennek]. Nem sajat magat kuldi le a foldre, ez lehetetlen. Megmondaja, hogy Jezus legyen a neve. 9, Jezus itt a foldon miutan felno, elkezdi a szolgalatat, vagyis hirdetni a jo hirt a megvaltasrol. Nem kozol semmilyen idopontot, csak esemenyeket mond, es tovabbi profeciakat jelent ki, hogy mi mindennek kell megtortenni.sok van. Amikor kijelenti , hogy en es az atya eggyek vagyunk, ugy erti ugyanazt, cselekszik mind a ketten mert az a legjobb, mindenkinek.latta mit es hogyan tett az attya es o is ezt teszi.Ezzel tovabbra ia alarendeli magat az attyanak, nem helyezi magat fele. Sokszor kijelenti;AHOGY AZ ATYA PARANCSOLATOT ADOTT. [Isten sajat maganak hogy tud parancsolatot adni.] 10, satan eleri hogy, megoljek. Ezzel teljesedett az elso profecia egy resze, miszerint [annak sarkat zuzod szet] Visszater Istenhez aki mindezert a husegeert, neki ad minden hatalmat egen es foldon.[Mate, 28;18, 19, 20.][Isten hogy tud maganak meg nagyobb hatalmat adni.] 11, Jelenleg folyik a tanitoi munka , amit Jezus parancsba adott a kovetoinek, es mindenre felhivta a figyelmuket is. Ennek a vilagrendszernek a vegen[emberi kormanyzatok], Isten vegrehajtja az engedetlen embereken az iteletet, amelyre szinten Jezust hasznalja fel. Jezus mindenben peldat mutatott, ezert barki lehet a kovatoje aki cselekszi Attyja akaratat, ahogy o is tette. 12, Armageddon utan satant megkotozik [jelkepesen, korlatozva lessz], hogy ne tudja tovabb felrevezetni az emberiseget, mig tokeletessegre nem jutnak. Ebben szinten Jezus fog iranyitani, a144000 Isten altal kivalasztoot szemellyel[akikJezussal eggyutt szellemszemelyek]1000 even at. Aztan elengedik satant, hogy ujra megprobalja felrevezetni az embereket , ahogy Adammal-evaval tette. 13, Miutan ez megtortent, Jezus elpusztitja satant. Ezzel teljesedik az elso profecia egesze[az osszezuzza a fejed.] 14, Visszaadja Jezus a kiralysagat az attyanak akitol kapta, hogy Isten legyen minden mindenkinek. A biblia nem tanitja, hogy Isten es Jezus ugyanaz a szemely lenne, Jehova tanui szivesen segitenek a megertesben, eloitelet es kotelezettseg nelkul.
Vidiripi Csobán! "Mivel õ Isten és ember is egy személyben, meghalni nem tudott, ezért feltámadt, ..." Ha nem halt meg akkor nem támadhatoptt fel hiszen nem volt halott. Jézus meghalt és ezt abból is lehet tudni hogy: János 19:34 hanem az egyik katona dárdával átszúrta az oldalát, és azonnal vér és víz jött ki abból. Elmagyarázzam hogy mit is jelen az ha az emberbõl vér és víz jön ki? Orvosi magyarázata van.
"a 144.000 Isten altal kivalasztott szemellyel" Kedves J Tanúk! Szorgalmasan dolgozom, képességeim szerint a legjobbat kihozva az élet minden területén. De 1 fõ Jehova Tanúnak átadom a helyem. üdvözlettel: anonimanna (Lk 14, 33) Jézus mondja: Így hát aki közületek nem mond le mindenérõl, amije csak van, nem lehet a tanítványom
"ezzel nem tudok egyetérteni a 2Timóteusz 3:16 miatt " Légyszíves ne taknyold ezt a kérdést. Nem is logikus: attól még az EGÉSZ BIBLIA ihletett írás!!! De Jézus: Isten - ezt tagadni értelmetlenné teszi az kereszténységet. Akárha nem is lennének Evangéliumok. Ezért aki nem hiszi: Jézus teljesen ember és teljesen Isten - az nem keresztény. Az visszaesett az Ószövetségbe, és úgy éli életét, mintha nem is történt volna meg a Golgota misztériuma. Akár a muszlimok, õk is ugyanígy visszaestek. Csak Allahhoz, nem Jehovához. Ezekkel a kérdésekkel Jézust ölitek ki a szívekbõl "kedves" JT-k. Abba lehetne hagyni - nem kaptok jópontot ezért a tettetekért Jehovától.
csak akkor fordul elõ, ha flashelt géppel mész fel rá!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
De a márciusi update letiltja a HDD bannt!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!