Találatok a következő kifejezésre: Csak a után (3546 db)

Ha adoszamot kerek, mint maganszemely, akkor csak az utan a jovedelem utan kell adoznom, amirol szamlat allitottam ki?

Tehat nyugdijjarulekot es TB-t nem kell fizetnem? TB-m van,biztositott vagyok, munkaviszonynak meg gondolom nem szamit. Es milyen tevekenysegekre lehet kerni adoszamot? Pl.internetes munka,szolgaltatas?

Legjobb válasz: Például. De mivel adószámos magánszemélynek minden bevételérõl számlát, vagy legalábbis nyugtát kell kiállítania, ezért igen, az után kell SZJA-t fizetni, amelyrõl számlát/nyugtát állítasz ki. Adószámos magánszemély nem fizet nyugdíjjárulékot, és egészségbiztosítási járulékokat stb. csak SZJA-t, vagy még adott esetben EHO-t (egészségügyi hozzájárulás) kellhet.

Például. De mivel adószámos magánszemélynek minden bevételérõl számlát, vagy legalábbis nyugtát kell kiállítania, ezért igen, az után kell SZJA-t fizetni, amelyrõl számlát/nyugtát állítasz ki. Adószámos magánszemély nem fizet nyugdíjjárulékot, és egészségbiztosítási járulékokat stb. csak SZJA-t, vagy még adott esetben EHO-t (egészségügyi hozzájárulás) kellhet.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitseget! :)

Aki használt már Canesten Combi hüvelykúpot attól kérdezem hogy csak a 3. nap után használt vagy már 1-2 nap után is?

Tegnap este használtam el az els?t és még nem nagyon veszek észre változást..:( vagy az els? kúp utána még ne is várjam a változást?

Legjobb válasz: Nem véletlenül van benne három kúp,tényleges javulás csak a kúra befejezése után várható. Ha ezután sem tapasztalsz javulást akkor orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy panaszaid mögött nem gomba, vagy nem csak gomba áll.

Nem véletlenül van benne három kúp, tényleges javulás csak a kúra befejezése után várható. Ha ezután sem tapasztalsz javulást akkor orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy panaszaid mögött nem gomba, vagy nem csak gomba áll.

Ha a méhnyaknyák öli a spermiumokat, létezik valami megoldás a természetes úton történő teherbeesésre? Természetgyógyász, kineziológus, stb. nem tud ilyen diagnózissal segíteni? Csak a lombik vagy az inszemináció az egyetlen esély hogy teherbeessek?

Legjobb válasz: Szia! Nem szabad inni kávét, teát, kólát. Viszont nagyon sok vizet kell inni minden nap. Amit ajánlanak inni, az a Grapefruit lé. Azt olvastam, hogy külföldön Robitussin-t ír fel rá az orvos. De csak a sima Robitussin-t, ami csak Guaifenesin-t tartalmaz, nem a kombinált készítmény, ez nagyon fontos! Itt van egy cikk róla angolul : http://sharedjourney.com/articles/guaf.html Lényegében arról szól, hogy 40-en vettek részt az erre irányuló kísérletben, 23 nõnek jelentõsen javult a spermiumok életbenmaradási esélye a gyógyszer után, 7-nek kicsit javult. A 23-ból 7-en teherbe estek 2,4 hónap után, további 8-an átlagosan 5 hónap múlva. A 7-bõl, akiknek kicsit javult ott is 1 nõ teherbe esett. A kísérletet végzõ orvosok azt állítják, hogy azoknak a nõknek, akiknek csak ez volt az egyetlen meddõségi oka, azok közül 80% -uk teherbe esik ilyen kezelés után. 200 mg guaifenesin -nel voltak kezelve, 200mg háromszor naponta, ciklus 5. napjától a hõmérséklet ugrásig, minden hónapban. (ovuláció utáni napig) Szerintem nagyon biztatónak hangzik. :o) De : mindenképpen kérd ki orvos véleményét ezzel kapcsolatban , a nélkül semmilyen kezelést ne kezdj el! Ezt csak információként írtam, ezt én is csak olvastam, nem vagyok orvos. :o)

Szia! Nem szabad inni kávét, teát, kólát. Viszont nagyon sok vizet kell inni minden nap. Amit ajánlanak inni, az a Grapefruit lé. Azt olvastam, hogy külföldön Robitussin-t ír fel rá az orvos. De csak a sima Robitussin-t, ami csak Guaifenesin-t tartalmaz, nem a kombinált készítmény, ez nagyon fontos! Itt van egy cikk róla angolul : http://sharedjourney.com/articles/guaf.html Lényegében arról szól, hogy 40-en vettek részt az erre irányuló kísérletben, 23 nõnek jelentõsen javult a spermiumok életbenmaradási esélye a gyógyszer után, 7-nek kicsit javult. A 23-ból 7-en teherbe estek 2, 4 hónap után, további 8-an átlagosan 5 hónap múlva. A 7-bõl, akiknek kicsit javult ott is 1 nõ teherbe esett. A kísérletet végzõ orvosok azt állítják, hogy azoknak a nõknek, akiknek csak ez volt az egyetlen meddõségi oka, azok közül 80% -uk teherbe esik ilyen kezelés után. 200 mg guaifenesin -nel voltak kezelve, 200mg háromszor naponta, ciklus 5. napjától a hõmérséklet ugrásig, minden hónapban. (ovuláció utáni napig) Szerintem nagyon biztatónak hangzik. :o) De : mindenképpen kérd ki orvos véleményét ezzel kapcsolatban , a nélkül semmilyen kezelést ne kezdj el! Ezt csak információként írtam, ezt én is csak olvastam, nem vagyok orvos. :o)
Elsõ válaszoló vagyok. Szia. Ezt a Robitussin-os dolgot orvossal nem beszéltétek? Gondolom ovu tesztet próbáltad már? (gondolom már hallottál ilyent mástól is, de nekem van olyan barátnõm, akik évekig próbálkoztak, és egyszer csak úgy, spontán sikerült a pici, majd rá két évre váratlanul, mégegy :o) - Én azóta is szorítok!
én azóta anyuka lettem.ezt nézzétek meg keressetek a neten http://www.enpatikam.hu/pre-seed-intim-sikosito-gel-6x4g-dob.. kifejezetten erre jó
De jó ez a kérdés, és a válasz s érdekes! Hiába rég volt. köszi. Kedves kérdezõ gondolom, már nagy gyermeked van :-)
Azóta sikerült???
A kérdező hozzászólása: Eltelt két év azóta, de még mindig nem sikerült sajnos:(:(:(
Sziasztok! Tudna valaki választ, hogy ez a MÓDSZER segíthet e? Köszönöm
Szia! Azóta sikerült-e a terhesség?Nálam is ugyanezt diagnosztizálták, pedig már van egy 4 éves gyermekem.Szia, várom válaszod

Ti a hajvégápolót csak hajmosás után használjátok vagy máskor is?

Legjobb válasz: Én máskor is szoktam. Hajápoló sprayt minden fésülés elõtt, hajvégápolót ritkábban, de azt se csak hajmosás után.

Én máskor is szoktam. Hajápoló sprayt minden fésülés elõtt, hajvégápolót ritkábban, de azt se csak hajmosás után.
Ami most van, azt csak hajmosás után, mert egyébként ragad és tele lesz szöszökkel a hajam. Az elõzõvel nem volt ilyen gond, azt használtam máskor is. :D

A Hpv vírus csak nemi úton terjed?

Sziasztok.Nemrég a barátnőm elkapott egy vírust,Hpv-t. Szeretném magunkhoz elhívni,de félek,hogy ha használjuk utána a Wc-t akkor mi is elkaphatunk valamit. Mekkora erre az esély? A Hpv nem csak közösülés révén terjed? Kérem csak olyanok írjanak akik tényleg tudják. Köszi előre is.

Legjobb válasz: Szerintem mindenféle választ fogsz kapni, de ez azért van, mert ahány orvost kérdezel mindenki mást mond. Nekem volt hpvm, már elmúlt, az egyik doki azt mondta csak nemi úton terjed, egy másik szerint pedig akár medence vizébõl is elkaphattam.. Szóval passz, hogy hogyan terjed.

Szerintem mindenféle választ fogsz kapni, de ez azért van, mert ahány orvost kérdezel mindenki mást mond. Nekem volt hpvm, már elmúlt, az egyik doki azt mondta csak nemi úton terjed, egy másik szerint pedig akár medence vizébõl is elkaphattam.. Szóval passz, hogy hogyan terjed.
Na ennyit a "szakemberrõl".

Mennyi idő járás után biztos, hogy nem csak a szexre kellek?

Sziasztok! Egy sráccal már 8 hónapja kavarok, ebből 1,5 hónapja járunk. Ameddig nem jártunk, szinte biztos voltam benne, hogy csak megfektetni akar. Viszont még most sem bízom benne eléggé, és nem tudom mennyi idő után lehet bízni benne. Én kívánom őt, de félek, csak arra kellek neki. Beszéltem vele erről, de hülye lenne az a srác, aki bevallja, hogy csak arra kell neki egy csaj. Nem erőltet rám semmit... Azt mondta, ha csak azt akarná, elmenne egy buliba, ahol végigmenne mindenkin, és nem járna velem. Nem vállalna fel. Nem dicsekedne velem...

Legjobb válasz: Lefekvés után is csak pár év mire kiderül mire is kellettél neki:D

Lefekvés után is csak pár év mire kiderül mire is kellettél neki:D
Valakinél már az elsõ pillanatban érezni lehet, hogy nem csak arra kellesz, de van akinél évek alatt sem derül ki. Lutri az egész. Minden csak rajtad múlik. Lépni kell és kiderül. Ha nem lépsz, hát nem is tudod meg.
Noss én 28 éves vagyok, és nem várok tovább 2-3 hétnél a szexel, de te viszont alapjáraton akkor tudhatod meg ha már lefeküdt veled. Ha utána is veled marad akkor nem csak egy , egyszeri dugásra kellettél.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én szûz vagyok.. rossz lenne ilyennel az elsõt. Ha csak ara kellenék...
Mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 17
Menzesz 21 naponta van 6-7 napig. Az pont 3 hét.
A kérdező hozzászólása: azt mondták hogy mûtét után 4-5 hétre szokott megjönni de nekem az ab. óta megvolt elõször másfél hétig utén kb 3 nap semmi utána megint 2 nap kicsit megvolt megint semmi és most megint tegnap megjött nem nagyon de azért megvan...

Nektek mennyi idő múlva jött meg a mensitek szoptatás alatt? Vagy csak szoptatás után fog jelentkezni?

Most 4,5 hónapos a babám és elég sok tejem volt/van idáig. Másnak már 6 hetesen jelentkezik a mensi nálam még semmi. Terhes biztos nem vagyok, mert nálam eü ok miatt kizárva.

Legjobb válasz: Egyik gyerekem 8 hetes volt, másik 3 hónapos. Kizárólag szoptattam. De ismerek olyat, akinek az utolsó szopi után jött csak meg valamikor. Szóval ne aggódj, ez nagyon egyedi.

Egyik gyerekem 8 hetes volt, másik 3 hónapos. Kizárólag szoptattam. De ismerek olyat, akinek az utolsó szopi után jött csak meg valamikor. Szóval ne aggódj, ez nagyon egyedi.
1 babám van, 9 hónapos korában jött meg elõször, azóta még nem, most 10, 5 hónapos. Szopik még mindig, pedig nem volt rengeteg tejem, pótoltam is neki.
1. gyerek 8 hónaposan jött meg (15 hónapig szopizott) 2. gyerek 12 hónaposan jött meg (18 hónapig szopott) 3. gyerek 25 hónaposan jött meg (32 hónapig szopizott)
Moncsa:elözö gyemekemnél el mult 1éves mikor meg jött most 10honapja szoptatok és még nem jött meg éjjel is szopizik még:-)
22hós, mensi sehol.S még napi 3-4 szopi megvan.
14 hónapos a lányom, még napi 3-4x szoptatok (meg éjjel) és nem menstruálok.
10 hónapos korában.
11 hónapos volt a babám mikor elõször megjött, de még utána is szoptattam sokáig. Egyik barátnõmnek 13 hónaposan jött meg. Nekem nem hiányzott! :)
Elsõnél 7 hetes volt a baba, a második 7 hónapos volt, amikor elõször megjött.
Mire mennem kellett a 6 hetes kontrollra addigra pont megjött.

Rendes felmondás (munkavállaló részéről) esetén 90 nap után jár csak a segély, vagy 90 munkaügyibe regisztrált nap után?

Tehát, ha a felmondás után nem regisztrálok be, mert külföldre költözöm, de 3 hónappal kés?bb vissza, és akkor regisztrálok, akkor rögtön jár a segély, vagy várni kell 90 napot?

Legjobb válasz: Regisztrálás után 90 nappal.

Regisztrálás után 90 nappal.

HA születik még egy kisebb gyerekem, akkor mindkettő után kapom a gyedet-gyest vagy csak egy után?

Bocsi a kérdésére,de nem vagyok képben,tehát ha van egy 2.5évesem és jön a tesója akkor a nagyobb után kapom a gyest a kicsi után meg a gyedet vagy a kett? után csak egyet és két csal.pótlékot??

Legjobb válasz: Nem, egy idõben csak egy ellátásra vagy jogosult.

Nem, egy idõben csak egy ellátásra vagy jogosult.
Csak családi pótlékot kapsz személyenként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is így sejtettem..
Van aki próbálkozik, h esetleg apuka kap gyest az egyik, anyuka gyedet a másik után, de ma már igen gyorsan le lehet bukni vele-ha egyáltalán sikerül kivitelezni-és akkor egy összegben kell visszafizetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!