Találatok a következő kifejezésre: Csak a napján (235 db)

Fogamzásgátló tablettát csak a menstruáció első napján lehet elkezdeni szedni, vagy a ciklus bármelyik napján?

Jöv? héten kellene megjönnie, de én rögtön késleltetni szeretném picit. Amúgy gondolom ha nem az 1. nap veszem be, akkor csak annyi, hogy az els? levél alatt nem leszek védett, ugye? Vagy származhat bel?le valami baj?

Legjobb válasz: A menzesz vmelyik napján kell elkezdeni!!

A menzesz vmelyik napján kell elkezdeni!!
Elsõ vagyok. Pontosítok: 1-5. napon kell elkezdeni.
na ne... most kezded, s már a késleltetés jár az eszedben? az elsõ napon kell elkezdeni, azért ajánlják a az5napon, mert kevesebb így a barnázás valószínûsége. amúgymeg el kell keserítselek, az elsõ levél még nem késlelteti, csak ha a következõt szünet nélkül kezded meg. de ez nem ajánlatos dolog:) . de te tudod...

A ciklus 11-14 napján erős nyáktermelésem volt, de csak a 17-ik napon ugrott, 5 fokot, a hőm. Ekkorra (15-17 nap) már csökkent a nyák + kevésbé volt folyékony és nyúlós. Melyik jelezte reálisan a peteérést? A kettőnek nem szinkronban kellene müködni?

Legjobb válasz: Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?

Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. Bocs, hogy csak most válaszolok, de azóta csak rohantam.Igen, valahogy én is így tudom a nyák-termelés ciklusát. Még arra nem találok kielégítõ választ, hogy ovulációkor hogyan kell "találkozzon" a nyák és a hõ jelzés.Valószínû ez egyénfüggõ. Bár az általad írtak alapján is, a nyák akkor a legdúsabb, amikor a "legfogékonyabb" vagy, vagyis ovulációkor, a hõ pedig szintén akkor emelkedik (v. utána 1-2 nappal). Tán abból kell kiindulni, hogy a nyák az ösztrogén, a hõ a progeszteron jelzése.Na, de hogy lehet hogy az Ö.azt jelzi, hogy: "ovuláció most", a Pr. meg akkor jelzi ugyanezt, amikor az Ö jelzése szerint már lejárt az idõ. Hú, remélem érthetõ...még keresgélek én is, hátha erre is találok válszt. Üdv.
Szia! A peteérést mindig megelõzi a tojásfehérje szerû váladék. A peteérés az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon következik be. Ovuláció után a hüvelyváladék megváltozik és kevesebb is lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nyák csökkenése már a peteéréskor (a hõemelkedés elõtti napon) bekövetkezik? Pontosabban: nem az a legtermékenyebb idõszak, amikor a legdúsabb a nyák? Mert nálam, mire a hõm felugrott(és elõtte levõ 2 nap)már jelentõsen csökkent és változott a nyák minõsége.
A kérdező hozzászólása: Ha nem szabadul ki a pete, akkor is felugrik a hõ? Talán, nem. Én megpróbálok optimista lenni és a "ritka eset"-hez sorolni magam :) , vagyis bízni benne, hogy a nyák jelzése rendben volt, vagyis az ovulációm a hõemelkedés elõtt 3 nappal, amikor a nyák még tojásfehérje volt, bekövetkezett...hm, de jó lenne...aztán másfél hét múlva megint negatív teszt. Tán nem kéne annyira figyelni magam? Vagy ideje lenne egy ovu-tesztet venni. A jövõ hónapra(hacsak nem vagyok ritka eset :) , azt is kipróbálom. Köszi a segítséged. Ha még van ötleted örömmel olvasom.
Szia! A méhnyakváladékról a következõket találtam: Közvetlenül mensi után, észlelhetõ mennyiségben megszünik a méhnyakváladék-termelés, és a hüvely gyakorlatilag száraznak nevezhetõ. Néhány nap múlva opálosfehér, szagtalan váladékot láthatunk, amely nem okoz kényelmetlenséget. Egy picike nyomot hagyhat a fehérnemûn. Késõbb ez az opálosfehér váladék egy kicsit sûrûbbé és fehérebbé válik, a mennyisége megnõ. A következõ néhány napban a váladék egészen megváltozik, sokkal tisztább és rugalmasabb lesz. Közvetlenül ovuláció elõtt a méhnyakváladék teljesen kitisztul még nyúlosabbá válik és talán a tojásfehérjére hasonlit leginkább. Ez a méhnyakváladék-termelés csúcsidõszaka, nem is ok nélkül, ahhoz hogy a sperma eljusson a petesejthez, felfelé kell haladnia, mégpedig egy megfelelõen síkos csatornában. Az ovuláció után szinte azonnal megszûnik a méhnyakváladék tisztasága és rugalmassága, ismét sûrûbb, opálosfehér váladékká alakul, és sokat "pacázik" a következõ napokban. Ez a progeszteron hatása. Valamiféle pecsétet tesz a méhnyakra, amellyel megakadályozza, hogy bármilyen idegen test jusson a méhbe. A köv. mensiig hátralévõ hetekben megint minimálisra csökken a méhnyakváladék, csak annyira, hogy nedvesen tartsa és óvja a hüvelycsatornát.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a választ :) , megírom neked is! Az is lehetséges, hogy a szervezet pár nappal többet igényel, amíg a progeszteronszint emelkedésére hömérsékletemelkedéssel válaszol.Annak eldöntésére, hogy melyik változat áll fenn (sárgatest elégtelenség, v. a fennti), pontosan meg kell állapítani a tüszörepedés idöpontját. Ez azon a napon történik, amelyiken a legjobb minöségü hüvelyi nyálka érzékelhetö, vagy a pedig a rá következö napon. A hömérsékletnek 5 nappal a tüszörepedés után emelkednie kell. Ebben az esetben azok a napok is a luteális szakaszhoz tartoznak, amelyek a késöi emelkedés miatt még a cover line alatt vannak. A következõ oédalon találtam, sok , ás érdekesség mellet: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Üdv.
Köszi szépen!

A babona szerint szilveszter napján lehet mindent enni csak újév napján nem? Igaz?

Legjobb válasz: Nem, halat szilveszterkor sem és új évkor sem lehet enni.

Nem, halat szilveszterkor sem és új évkor sem lehet enni.
nekem nem kellett kérni adták automatikusan a szülés napján
Szerintem maguktól kellett volna adniuk.
En is a nyáron szültem és annyit láttam ott tartózkodásom során, hogy az elõttem szülõ anyukák 3 csomagot kaptak. Mire rám került volna a sor én már kettõt kaptam (mert elfogyott) és hazafele menetkor már a többi anyuka csak 1 csomagot kapott( tehát az a másik kettõ fajta is elfogyott). Ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy mikor mi van azt osztogatnak.

Nem vart napjan csak a reggeli vizeletbol lehet tesztelni, vagy napkozben is?

Legjobb válasz: Szia! Én is most szorongatok egy 25-ös Clearblue tesztet a kezemben, azon agyaltam, hogy megcsináljam-e. Végül úgy döntöttem, hogy csak reggel. Ennek az van a dobozára írva, hogy már a nemvárt napján 99%-os biztonsággal megmondja, hogy terhes vagy-e és, hogy a nap bármely szakában alkalmazható ha a menses várható idõpontja után tesztelsz, de szerintem várj még vele reggelig. Az már igazán nem sok idõ.

Szia! Én is most szorongatok egy 25-ös Clearblue tesztet a kezemben, azon agyaltam, hogy megcsináljam-e. Végül úgy döntöttem, hogy csak reggel. Ennek az van a dobozára írva, hogy már a nemvárt napján 99%-os biztonsággal megmondja, hogy terhes vagy-e és, hogy a nap bármely szakában alkalmazható ha a menses várható idõpontja után tesztelsz, de szerintem várj még vele reggelig. Az már igazán nem sok idõ.
Sajnálom! Talán majd most!
A kérdező hozzászólása: megid megcsinaltam. -lett. feladom, elegem van. remelem ti szerencsesebbek lesztek...
A kérdező hozzászólása: meg nem merem megcsinalni... majd reggel...
Teszteltetek már? Mi lett az erdmény?
rjátok meg lécci hogy mi lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: elso majd irj, h mi lett!!!
A kérdező hozzászólása: en majd csak holnap veszek!!! Remelem pozi lesz!!!!! Koszi a segitseget!!
A reggeli a legjobb, de délutáni is jó lehet. Az elsõnek pedig csak mellékesen: én cb-vel teszteltem két nappal a nemvárt elõtt délutániból és pozi lett! Úgyhogy akár meg is csinálhatnád:-) Majd írjátok meg mi az eredmény, jó? Én tuti megcsinálnám azonnal, nem bírnék várni:-) Hajrá csajok, megy a drukk!!!!!! 30hkm.
Ide is beírom, mert többen kérdeztétek. Nekem sem sikerült ez a hónap sem. Nagyon nem lepett meg a dolog, mert már 1, 5 éve nem jön a baba.

A fogamzásgátlót tényleg csak a menstruáció ötödik napján lehet elkezdeni szedni? :S:D A barátnöm most pont a két ciklusa között van. és minnél korábban szeretnénk már gumi nélkül "együttlenni". Ha viszotn csak akkor lehet, természetesen kivárjuk : )

És mikor kezd el hatni? Hányadik naptól?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a nõdoki, hogy az elsõ levelet szedjem be, hogy hatni kezdjen. viszont amikor elkezded szedni, az elsõ szemet a menzesz 1. napján kell bevenni. utána beveszed a levelet és jön 1 hét szünet. ha letelt az egy hét elkezded szedni a 2. levelet.

Nekem azt mondta a nõdoki, hogy az elsõ levelet szedjem be, hogy hatni kezdjen. viszont amikor elkezded szedni, az elsõ szemet a menzesz 1. napján kell bevenni. utána beveszed a levelet és jön 1 hét szünet. ha letelt az egy hét elkezded szedni a 2. levelet.
A menzesz elsõ öt napján lehet elkezdeni. Utána már nem. Egyrészt azért, mert úgysem fog hatni a következõ levélig, másrészt azért, mert összekuszálja a dolgokat. A következõ menzeszénél kezdje el és két hétig védekezzetek pluszban (ÓVSZERREL).
mindegyiket ugyan úgy kell szedni. egyébként meg az orvos is elmondja, hogy hogyan kell. Van valami különbség(hormontartalmon kívül)????? ugyan úgy hat, mindegyik.
egyébként, ha nem figyeltél volna, én a SAJÁT tapasztalatomat írtam le..
van egy betegtájékoztató nevû sajtfecni a dobozban....
A MÁSODIK 2 VÁLASZOLÓ VAJON HONNAN TUDJA, KONKRÉTAN MELYIK TABLETTÁRÓL VAN SZÓ?
nem ugyanúgy kell szedni mindegyiket és elég sok különbség van bizonyos tabletták közt

Azt olvastam ezen az oldalon, hogy a 10es teszt s csak mensi napján vagy pár nappal később mutatja ki a babát. Ez igaz? Melyik tesztet ajánljátok?

Legjobb válasz: Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

Yasminelle-t szedek, az első levél elfogyott, és a tabimentes időszak 4. napján jött csak meg, 2napig tartott, nem volt erős. Előtte voltak pecsételések. Normális hogy 2napig tartott csak a menstruáció?

A 16. tabletta után szeretkeztünk a barátommal, de nem élvezett belém.

Legjobb válasz: Bajnak nem baj. Fõleg, ha nemrég szeded. Majd beáll rendesen.

Bajnak nem baj. Fõleg, ha nemrég szeded. Majd beáll rendesen.
Nekem közben nem volt pecsételés, de nekem is alig volt meg csak két napig és nagyon kevés. Most szedem a második levelet. Szerintem még be káll állnia a szervezetnek a gyógyszerhez.

Orbán első miniszterelnöki napján lesz MÁV menetrend változás, vagy csak a következő hónaptól?

..mert ugye aznap újraindul a bezárt vasúti szárnyvonalakon a közlekedés, ahogy azt mondták, és azt be kell iktatni a menetrendbe is. Esetleg mennyi id? kell neki?

Legjobb válasz: Orbán is tudja jól, hogy a szárnyvonalak megszüntetése és buszokra cserélése az MSZP kevés jó döntésének egyike volt. Csak õ Orbán, és sosem ismeri el még ezt az apróságot sem.

Orbán is tudja jól, hogy a szárnyvonalak megszüntetése és buszokra cserélése az MSZP kevés jó döntésének egyike volt. Csak õ Orbán, és sosem ismeri el még ezt az apróságot sem.
Orbánkutya, szorítóban lesz. Hiszen a nagytõke elküldte Orbán mamába. Az embereket lehet sarcolni, és megszorítani. Csak ugye most azokat kell meglépni, amiket az MSZP meg akart. Mert ugye a tõke és a munka jövedelem arányait, az õ 20 éve lefizetett múltjával szóba sem hozhatja. De az emberek itt elég ostobák, hogy ki dumája hogy a rövid gatyát is ki lehet térdepelni!
Tetszik a kérdésed, de fõleg az IQ bajnok válaszok!De megérdemlitek ezt a tudatot, had kormányozzanak azok akiket utáltok!:) )Mindennap erre kell ébrednetek, ezzel fekszetek, ez lesz a rémálmotok!Remélem a nyolc évig vérszívók is ezt mûvelték veletek és a rémálmok is gyötörtek velük...
Nekem is csak vérvétel volt.
Egy teljes hormonvizsgálat általában 3 db vérvételbõl áll. A ciklus 3-5. napján van az elsõ az fix, ilyenkor ált. 5-6 féle hormont vizsgálnak, aztán a másik kettõ már változhat attól függõen, hogy mikor volt peteérésed. Nekem a 18. és a 26. napon kell majd mennem, és ilyenkor már csak progeszteront néznek. A 2. és 3. vérvétellel lehet igazolni, hogy valóban volt-e peteérés abban a ciklusban vagy sem.
Annak idején három vérvizsgálat készült a mensi 4-5napján, félidõben, és a 21nap körül.A félidõnél még kellett menni hüvelyi ultrahangra, nézték hogy van e tüszõérés és a nõgyógyász megvizsgált vett le rákszûrést is.Ezt Szegeden a nõi klinikán így csinálták nekem.Az eredmény a vérvizsgálatnak kb 6hét.Remélem tudtam segíteni.Üdv 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én is Szegedre járok dr. Molnárhoz. Neked ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Ha 3 vérvizsgálat kell, akkor nekem miért csak egy volt?
Szia, én épp ma voltam, és nekem is csak ezt az egyet mondta a doki, ugyhogy nem értem...
Azt nem tudom én Dr.Novák Tiborhoz járok a klinikára.Nekem a teljes hormon profil vizsgálatok ezekbõl áltak.Mire nézik a hormon szintet?üdv 29hetes kisma

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!