Találatok a következő kifejezésre: Csak a nő a kismama, vagy (5 db)

A terhes nő is kismama? Vagy már csak ha megszületik a baba, akkor lesz a nő kismama?

Legjobb válasz: Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".

Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".
Szerintem a terhesre is mondják.
Bizti ez már a baba!!!
Lassacskán bizony elkezdõdik a gömbölyödés, szerintem is a babád lesz lesz a "ludas". Én is ekkor kezdtem elõször észrevenni, hogy változik minden. Nekem már nem voltak jók a nadrágaim, meg nem is mertem begombolni õket, mert ahogy szorították a hasam, az mindig fájt. A 14. héttõl kismama nadrágot is vettem. Boldog babavárást kívánok!
Igen, már nõ a hasad. Ilyen idõs terhesen én már nem tudtam begombolni a nadrágjaimat. Sok boldogságot a babádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nagyon aranyos vagy:D! Nekem még jok a ruháim még nem hiztam de már látom hogy gömbölyödök:) !

34 hetes kismama vagyok, kezdek aggódni hogy valami nem stimmel párom és köztem. Vagy ez normális? Szeretnék nő maradni a szemében, nem "csak" egy várandós kismama.

Legjobb válasz: Szerintem ha ezt mondja,higgy neki. Ha nem nyugatat meg,amit mond,akkor ülj le vele õszintén beszélgetni,hátha valami nyomja a szívét,amit nem mer elmondani. 37 hetes kismami

Szerintem ha ezt mondja, higgy neki. Ha nem nyugatat meg, amit mond, akkor ülj le vele õszintén beszélgetni, hátha valami nyomja a szívét, amit nem mer elmondani. 37 hetes kismami
Ezzel én is igy vagyok, van hogy szinte 3 hónapja sem volt szex, én pedig megõrülök, olyan mintha nem kivánná vagy nemtudom miért.Szerintem mindenképpen beszélni kellene.
Nálunk is ugyanez a helyzet.Nem a megváltozott külsõm zavarja (csak pocira híztam), csak félti a picit.Szeretkezés után mondja is mindig, hogy mitõl félt közben.Közben meg néha megkérdezi nem-e fáj, vagy nem-e ér el valamit?Elötte 2 naponta együtt voltunk, azóta nálunk is a heti 1.Akkor is általában én kezdem, Õ meg megkérdezi mostanában, hogy "biztos?".Sõt, volt, hogy az orgazmusom közben le akart állni, mert annyira bekeményedett a hasam és megíjjedt.:) Azt mondta "Azt hittem kiugrik a gyerek, annyira becsúcsosodott a hasad.Olyan volt, mint egy kemény labda.:) )Szóval szerintem ne izgulj, nõként néz rád valószínû, csak félti a picit.2-3 hét múlva már a Te igényeid is alábbhagynak majd valószínû ezen a téren.Nálam legalábbis visszaesett a vágy 37 hetesen.A gond csak akkor lesz ha szülés után (6 héttel) sem lesz igényük ránk.Na akkor lesz miért paráznunk.Üdv:39 hetes kismami


Ez még puffadás, de már így marad! :)
12-16 hét környékén. Van akinek 12 hetesen még nem látszik, nekem már látszott. A könyvek szerint 16 hetes kor környékén. Üdv: 36 hetes kismami
szia! Igaza van az elõttem írónak ez még csak puffadás. Igazából alkat függõ, hogy mikortól lesz látványos a változás.Én 160 cm és 55 kg voltam amikor terhes lettem és én éreztem már elõbb hogy változnak a méreteim, de idegenek számára csak az 5.hónapban vált eggyértelmûvé, hogy mi is a helyzet. most a 6-dik hónapban vagyok és egyre csak nõ!a pocim átmérõje most 98 cm(köldöknél)!a párom az elején mindig azt kérdezte, hogy mikor lesz már pocim, most meg mindig azt modja, hogy milyen szép nagy a pocink!!!! nyugi nemsokára jönnek majd a változások! Boldog babavárást 27 hetes pocakos
szió, csak azert latod, mert fel vagy peffedve :D majd 11. het korul lesznek kényelmetlenek a ruhak, de meg akkor sem fog latszani, csak kényelmetlenek lesznek, es majd a 14. héttõl fog látszani kb.
Ez csak puffadás. Terhesen rosszabb az emésztése a kismamának, könnyen puffad. Ilyenkor még nem lehet pocakod, hisz a kicsi olyan 40-50 mm környékén van. Majd pár hét múlva el kezd nõni a pocakod. Nekem pl. a 17. héten kezdett el nõni.
Utolsó válaszolónak, nem lehet a babától! A méh ilyenkor még a szeméremcsont mögött van, tehát nem attól van kigömbölyödve a poci. A kérdezõnek, nekem a 16-ik héten is még csak azok látták akik ismertek elõtte, úgy a 20-ik héttõl vált egyértelmûvé. Boldog babavárást!
Szerintem meg nem puffadás!!! nekem is látszott már olyankor, persze egészen kicsi volt. Van barátunk az egészségügyben, és neki még el sem mondtam, de õ a hasamról kiszúrta, hogy babát várok, mondta, hogy tiszta olyan a hasam! és még csak 5-6 hetes voltam! Azért az is egy folyamat, hogy nõ a has. Nyilván nem elõugrik a 12-16.héten hirtelen, és addig csak puffadás volt!! Nem vagyon nõdoki, de józan paraszti ésszel, meg hogy mindenhol írják, hogy szép lassan nõ a méh, így a has is lassanként nõ. Persze van benne pufi is, de az idõvel lemegy, ami marad az már a baba miatt van. Mert igen a baba, csak pár mm, de viszont a petezsák jóval nagyobb! Bocsi nem neked szól ez a kirohanás... De szerintem persze kezdesz gömbölyödni, és nem csupán puffadt vagy! Azért elég kellemetlen érzés a puffadás, de nincs az folyamatosan...
A kérdező hozzászólása: És mikortol kezd el nöni?
Sziasztok! Én is vitatkoznék az elõttem szólókkal, én a második babát várom most leszek 7 hetes és már nekem is kezd nõlni a pocim. annyira még nem látványos de növekszik! A védõnõ is azt mondta hogy a második babánál már hamarabb látszik.

Csak a terhes nő a kismama, vagy az is, akinek kis gyereke van?

Legjobb válasz: Szerintem csak a várandós nõ, de sokszor hallottam már, hogy a kisgyerekeseket is kismamázzák. Végülis azok :)

Szerintem csak a várandós nõ, de sokszor hallottam már, hogy a kisgyerekeseket is kismamázzák. Végülis azok :)
akinek gyereke van az anyuka, nem? én így tudtam... :)
igen. csak a a terhes nõ a kismama. akinek gyereke van az anyuka.AZ MIÉRT LENE KISMAMA?:) )))))
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy akkor csak itt nálunk Pécsen kismamázzák a kisgyerekes anyákat? De most még az jutott eszembe, hogy József Attila is használja ilyen értelemben ("irul-pirul Mária, boldogságos kismama"), meg pl. egyik játszótéri anyuka szerint az a kismama, aki terhes, vagy még GYES-en van. Nemigazán értem. Majdnem egy éves babám van, akkor én most kismama vagyok, vagy nem?
Én is hallottam már, hogy kisgyerekes anyukákra is használják. Pedig szerintem csak az kismama aki terhes. Milyen jó lenne most az !Álljunk meg egy szóra" mûsor :) )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!