Találatok a következő kifejezésre: Csak a macskának (158 db)

Terhesség alatt csak a macska közelében veszélyes lenn, vagy egy nyúl is lehet veszélyes?

Legjobb válasz: Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)

Szia! ha szobacicád van és nem találkozik más állatokkal, akkor egyáltalán nem veszélyes a macska, viszont ha kerti cica, akkor már lehet veszélyes. A nyuszit nem tudom sajnos :-)
Nem veszélyes a közelében lenni, csak ne üríts macskaalmot. A toxoplazma miatt veszélyes, amit elsõsorban a macska terjeszt. De ha kertészkedsz, akkor is húzz kesztyût, ne egyél mosatlan gyümölcsöt, és ha fõzöl, a húst inkább a férjed darabolja. Steak, félig nyers, nyers hús evése tilos terhesen! Egy ismerõsöm a fasírozott kóstolgatásától kapta el (mármint nyersen persze, hogy elég fûszeres lett-e.) Nyuszi szerintem ok.
nekem is van 2cicám ha elviszed a állatorvoshoz beoltja öket és meg is vizsgája nekem nem lett bajom se kicsinek 9 hónap alatt :) 4honaps anyukája
A mosatlan zöldség és hús sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a cica! A macskának az ürülékével nem ajánlatos találkozni, de belõle is évente kb. 2xer távozik ilyen. Szóval ez a macska-toxoplazma hisztéria kicsit el van túlozva. Nyuszit pedig nyugodtan tarthatsz, semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Cicám nincs csak egy nyuszija van a picimnek, másodikat várom:)

A macska milyen szervével csinálja a dorombolást? Bármikor tud vagy csak jön magától akkor ha jól érzi magát?

Legjobb válasz: "ontos elmélet nincsen, csak sejtéseik vannak a dorombolás keletkezését illetõen. A legvalószínûbb, és általánosságban elfogadott elmélet, hogy a hang az állat gégéjében jön létre, a hangszalagok ritmikus megfeszítésével és elernyesztésével. Az agy a hangszalagokhoz futó idegekkel üzenetet küld, amelynek hatására a szalagok másodpercenként hússzor-harmincszor is megfeszülnek, majd elernyednek. Mivel az agy ezeket az üzeneteket a be- és kilélegzés során is folyamatosan küldi, a doromboló hangot folyamatosnak érzékeljük." forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dorombol%C3%A1s "A macskák képesek doromboló hang képzésére, mely általában örömet fejez ki, néha azonban a fájdalom jelzésére is szolgálhat. A nõstények szülés közben vagy kölykeikhez visszatérve is dorombolhatnak, a kölykök pedig szoptatás közben. Egy ideig több elmélet is létezett arra vonatkozóan, hogyan történik a doromboló hang képzése, például be- és kilégzés közben a hibás hangszalagok rezgése folytán, a verõérnek csapódó vér hangja által vagy a nyelv mozgatása segítségével, esetleg közvetlenül a tüdõ megrezegtetésével. Idõvel azonban megállapították, hogy a hangot a gége ritmikus impulzusai hozzák létre. A macska képes a dorombolással egyidõben nyávogni, de elõfordul az is hogy lassan pislog közben, illetõleg a szemeit részben vagy egészben lehunyva pihen.[4] A dorombolás segítségével a macska meg is nyugtatja magát, így valószínûleg ezért dorombol abban az esetben is, ha fájdalmai vannak. Egyes kutatók feltételezése szerint a dorombolás során létrejövõ rezgés (melynek frekvenciája nagyjából megegyezik az alapjáraton mûködõ dízelmotornál tapasztalhatóval) kedvezõ hatást gyakorol a csontok és a szervek gyógyulására.[5]" forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_macska_kommunik%C3%A1ci%C3%B3ja

"ontos elmélet nincsen, csak sejtéseik vannak a dorombolás keletkezését illetõen. A legvalószínûbb, és általánosságban elfogadott elmélet, hogy a hang az állat gégéjében jön létre, a hangszalagok ritmikus megfeszítésével és elernyesztésével. Az agy a hangszalagokhoz futó idegekkel üzenetet küld, amelynek hatására a szalagok másodpercenként hússzor-harmincszor is megfeszülnek, majd elernyednek. Mivel az agy ezeket az üzeneteket a be- és kilélegzés során is folyamatosan küldi, a doromboló hangot folyamatosnak érzékeljük." forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dorombol%C3%A1s "A macskák képesek doromboló hang képzésére, mely általában örömet fejez ki, néha azonban a fájdalom jelzésére is szolgálhat. A nõstények szülés közben vagy kölykeikhez visszatérve is dorombolhatnak, a kölykök pedig szoptatás közben. Egy ideig több elmélet is létezett arra vonatkozóan, hogyan történik a doromboló hang képzése, például be- és kilégzés közben a hibás hangszalagok rezgése folytán, a verõérnek csapódó vér hangja által vagy a nyelv mozgatása segítségével, esetleg közvetlenül a tüdõ megrezegtetésével. Idõvel azonban megállapították, hogy a hangot a gége ritmikus impulzusai hozzák létre. A macska képes a dorombolással egyidõben nyávogni, de elõfordul az is hogy lassan pislog közben, illetõleg a szemeit részben vagy egészben lehunyva pihen.[4] A dorombolás segítségével a macska meg is nyugtatja magát, így valószínûleg ezért dorombol abban az esetben is, ha fájdalmai vannak. Egyes kutatók feltételezése szerint a dorombolás során létrejövõ rezgés (melynek frekvenciája nagyjából megegyezik az alapjáraton mûködõ dízelmotornál tapasztalhatóval) kedvezõ hatást gyakorol a csontok és a szervek gyógyulására.[5]" forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_macska_kommunik%C3%A1ci%C3%B3ja
A macska bajsza damilból van, és azok a damilszálak folytatódnak egészen a nyakáig belül. Amikor dorombol, ezeket a damilszálakat "ütögeti" a nyakában lévõ kis kalapács alakú szervével.
van hangsyórója és letöltött a yt rõl dorombolást azt játsza le :Dxd

Lehetséges az, hogy a macskám csak 1 kicsit fialjon?

Már 1 nap eltelt, és még mindig csak 1 cicája van. Lehet, hogy koraszülött?

Legjobb válasz: Persze lehetséges, fõleg ha fiatal az anya macska. Milyen most az anya macska? Jól van? Nem tûnik betegnek? Ürül belõle valamilyen váladék? Ha büdös, zöldes, furcsa színû váladék ürül belõle akkor ott gond van. Szoptatja a kis cicáját? Van elég teje? Orvos mikor látta? Jó lenne ha ki tudnád hívni az állatorvost vagy el tudnád vinni hozzá az anyát és a kicsit is. Õ meg tudná nézni, megvizsgálja, esetleg uh-n is megnézi a hasát, hogy nincs-e benne elakadva még kiscica. De ha jól van az anya macska, nem bágyadt, láthatóan nincsenek fájdalmai akkor valószínû nincs semmi baj.

Persze lehetséges, fõleg ha fiatal az anya macska. Milyen most az anya macska? Jól van? Nem tûnik betegnek? Ürül belõle valamilyen váladék? Ha büdös, zöldes, furcsa színû váladék ürül belõle akkor ott gond van. Szoptatja a kis cicáját? Van elég teje? Orvos mikor látta? Jó lenne ha ki tudnád hívni az állatorvost vagy el tudnád vinni hozzá az anyát és a kicsit is. Õ meg tudná nézni, megvizsgálja, esetleg uh-n is megnézi a hasát, hogy nincs-e benne elakadva még kiscica. De ha jól van az anya macska, nem bágyadt, láthatóan nincsenek fájdalmai akkor valószínû nincs semmi baj.
Nekem volt egy fekete házicicám és õ minden évben egy cirmos nõstény cicának adott életet.Ezt 3x megcsinálta aztán sajnos eltünt az anyamacskánk.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére már minden rendben van azóta, 4 cicája van, de a másik 3 csak 1 nap múlva született meg. Köszi a választ!


Az mi, hogy simogatom a macskát, és egyszer csak belém harap?

Simogatom a szomszéd macskát, fekszik, dorombol, 2 perce simogatom, és egyszer csak belém harap! :@ Mit képzel ez? Ha nem tetszik neki, miért nem megy el? Simogatom, ez meg hálából megharap? Felpofozom!!!

Legjobb válasz: Azért az nem egyszer csak hipp-hopp történik. Nem figyelted a reakcióit. Valószínû valamiért már egy idõ után nem tetszett neki a simogatásod és lehet figyelmeztetett is (a szemén, fején tuti látnod kellett volna vagy a farok dobálásán, ettõl függetlenül miért õ menjen el, ha te mentél oda hozzá), de te ezt figyelmen kívül hagytad és akkor úgy gondolta, hogy erélyesebben kifejezi az akaratát. Hát... nem a te macskád, ezért mikor hozzáérsz egy idegen állathoz neked kell a felelõsséget vállalnod és csakis magadat hibáztathatod azért ami történik, semmi képen nem a macska viselkedésére kéne felháborodnod meg neki megmutatni ki a fõnök. Azzal, hogy felpofoznád semmi jót nem érnél el, csak rontanál a helyzeten. Nem is értem mit szeretnél olvasni. Egyszerûen nem értsz a macskák nyelvén...

Azért az nem egyszer csak hipp-hopp történik. Nem figyelted a reakcióit. Valószínû valamiért már egy idõ után nem tetszett neki a simogatásod és lehet figyelmeztetett is (a szemén, fején tuti látnod kellett volna vagy a farok dobálásán, ettõl függetlenül miért õ menjen el, ha te mentél oda hozzá), de te ezt figyelmen kívül hagytad és akkor úgy gondolta, hogy erélyesebben kifejezi az akaratát. Hát... nem a te macskád, ezért mikor hozzáérsz egy idegen állathoz neked kell a felelõsséget vállalnod és csakis magadat hibáztathatod azért ami történik, semmi képen nem a macska viselkedésére kéne felháborodnod meg neki megmutatni ki a fõnök. Azzal, hogy felpofoznád semmi jót nem érnél el, csak rontanál a helyzeten. Nem is értem mit szeretnél olvasni. Egyszerûen nem értsz a macskák nyelvén...
Ha verni akarsz valakit, akkor üsd magadat. Nem minden macska szereti, ha sokáig simogatják. A pocijuk amúgy is eléggé ingoványos terület. A cica picit rosszul nevelt, mert úgy érzi, hogy agresszívnak kell lennie, ha rá akarja venni valamire az embereket.
Valószínûleg olyan területen simogattad, ahol nem szereti. Pl. hasát vagy arcát. Vagy lehet hogy szegény nincs hozzászokva ahhoz hogy simogatják, de ez nem az õ hibája.
Az is lehet, hogy csak játszik, vagy vmitõl megijedt, ne gondolj rögtön a legrosszabbra..
Egyszerûen csak macska ?! Az én cicám rendszeresen csinálja ezt, na puff. Különben is mit képzelsz, más macskáját, meg egyébként is egy macskát ilyenért felpofozol?! Nem kell simogatni, ha ennyi kiveri nálad a biztosítékot..
Pofozd fel, remélem legközelebb jobban megharap!
Ilyenek ezek a macskák.Hálátlan dögök!ezért is tartok kutyát.
Ha dorombol meg hempereg neked és egyszercsak a szájába veszi a kezed és rágcsálja, az a szeretete jele te nagyon okos.
Az én macskám is ilyen. Sosem volt egy nagy szeretetéhes macska, ha simogattam, akkor is jelezte, hogy mostmár ideje abbahagyni. Ha nem hagytam, mert úgy gondoltam, hogy neki ez jó, akkor engem is összekarmolt, megharapott. Én már minden rezdülését ismerem a cicámnak, látom, hogy mikor szabad, és mikor nem simogatni.

Hogy etessem a macskám? Reggel - este? Vagy csak este? Vagy amikor éhes lesz?

kösz a válaszokat :) csak ezt szeretném tudni hogyan a legjobb és legcélszerübb?

Legjobb válasz: ha ki van ivartalanítva a macska, akkor, csak reggel és este, mert akkor hajlamosabbak az elhízásra. ha nincs ivartalanítva, akkor, akár egész nap ott lehet elõtte, csak annyit eszik amennyitõl jól lakik

ha ki van ivartalanítva a macska, akkor, csak reggel és este, mert akkor hajlamosabbak az elhízásra. ha nincs ivartalanítva, akkor, akár egész nap ott lehet elõtte, csak annyit eszik amennyitõl jól lakik
Az enyém szokott szólni. :) Szerintem te is észreveszed mikor éhes lesz:)
Macska? Majd õ eldönti:) Egyébként komolyan: elvileg egy felnõtt cicának elég lenne kétszer ennie egy nap, reggel és délután.
A szomszédom úgy csinálja h kirakja neki a kaját és eszik amikor akar.
Köztudott h a macska mindig enne, de mivel áltlában sokat is mozog, kell a kaja neki. Én mindig adok neki 3szor egy nap rendszeresen, délbe mindig az ebédbõl (leves, fõzelék..mindent megeszik) aztán meg még nasit is amikor kéri :)
Elvileg naponta kétszer, reggel és estefelé.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat ! én is ugyszoktam hogy kirakom neki a kaját és ha éhes akkor eszik de néha úgyérzem hogy kicsit túlvan etetve elég lenne neki ritkábban is.
elég reggel és este
Általában a macskák nem hülyék, nem eszik túl magukat akkor sem, ha mindig van elõttük kaja. Én arra gondoltam, hogy ha elvileg egy 400gr os konzerv kell neki egy nap, akkor az azért elég durva, hogy két adagban zabálja be, aztán kaja elvesz a meghatározott idõ után, ha megette, ha nem. (Vannak akik ezt javasolják, hát lol) A mieink mindig szólnak, ha éhesek, száraz állandóan van kint, konzervet igény szerint kapnak, és egyik sincs elhízva. :)

Tényleg megváltozhatott a macska arckifejezése, vagy csak beképzelem?

Egyre közelebb kerülök egy macskához, aki amikor még nem ismert annyira, és félt egy picit semmi "jellemességet" nem mutatott azon kívül, hogy félénkebb típus... És mostanában amikor már engedi magát simogatni, észrevettem egy olyan jelenséget, mintha sokkal nyíltabb lenne előttem, jobban kimutatná magát és másképp néz a szemembe mint ezelőtt.

Legjobb válasz: egy macskához vagy a "macskádhoz" ? Biztos megszokta az illatod a simogatásod- a kezed melegét...

egy macskához vagy a "macskádhoz" ? Biztos megszokta az illatod a simogatásod- a kezed melegét...
Az elsõ voltam szóval kóbor macska vagy a te macskád?
A kérdező hozzászólása: Szerintem az én macskám is egy macska.
Nem biztos. Szerintem az enyem ufo :P
Igen, szerintem is más "arcot tudnak vágni". :)
Én is olvasok a cicusom arcán. Lehet, hogy én is csak beképzelem. :-) De jó érzés ebben hinni! :-D
Mivel már nem csak bizonytalanságot érez ha meglát, hanem egy csomó minden mást is, mást is láthatsz a pofiján. Most már láthatod, hogy mikor éhes, mikor akarja, hogy simogasd, mikor unatkozik, mikor hív játékra és mindez kiül az arcára, máshogy tartja a fülét, stb. Mindegyik állatnak van jelleme és hangulatai, csak jól alaposan meg kell õket figyelni hogy felismerje az ember a különbséget.
Amikor a cicám már megszeretett engem, végtelen bizalom volt a szemében.

Ha most tavasszal (április környékén) vennék egy kölyök macskát, akkor az télre megerősödne annyira, hogy a kertben is lehessen tartani? Vagy egy macskát mindenképp csak a házban tarthatok?

Legjobb válasz: Azért a legszívósabb macskát is érdemes beengedni télen a mínusz 20 fokokban legalább az elõszobába. De most látom, azt mondod, VENNÉL. Milyen fajtára gondoltál?

Azért a legszívósabb macskát is érdemes beengedni télen a mínusz 20 fokokban legalább az elõszobába. De most látom, azt mondod, VENNÉL. Milyen fajtára gondoltál?
Na jó azért a -20°C azért más. A kutya is bent aludt akkor természetesen, pedig kinti kutya teljesen. De ez már az emberi felelõségrõl szól, ami teljesen más téma.
Hááát, az biztos, hogy én pénzért vásárolt macsekot biztos nem tartanék kint. Nekem Maine Coonom van, 90ezerbe került csak a macska, nem beszélve a tápról, kellékekrõl, sose lesz kijárós. Ha majd lesz saját házunk építünk neki kifutót, de csak úgy nem engedem ki soha. Persze ez egy olyan dolog, ha mondjuk lesz házi cicám menhelyrõl, akkor sem engedném ki nyugodt szívvel, mert félteném. Itt nem csak a pénzrõl van szó, odakint bármikor elcsaphatja egy autó, verekedik, vagy csak simán a hóna alá kapja valaki és fene tudja mit csinál vele...
Nekünk két cicánk volt, mindkettõ a kertben lakott és imádták a telet. Szerintem igen, megerõsödne télre. Õk nagyon erõs állatok, semmi baja nem lesz :)
A kérdező hozzászólása: :)
Még jó hogy kint lehet tartani télre! <3
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Am én is az autóktól meg a kutyáktól féltem....
Én nem engedném ki az udvarra.Nekünk sziámi macskánk van (találtam!) és nem merjük kiengengedni, mert félünk, hogy valaki ellopja, vagy elüti egy autó, elkapja egy kutya...sajnos sok veszély van odakint.keverék macskáink kint vannak, de õk születésük óta, úgyhogy bele vannak rázódva a kinti életbe. Amúgy ha áprilisban veszed, akkor az már akkor min 2 hónapos, szóval tuti, hogy addigra meg fog erõsödni :)
A kérdező hozzászólása: Vannak ingyen elvihetõ cicák is... 100ezret tuti nem költenék egy macsekra! Úgy gondoltam, hogy vagy ingyen elviszek, vagy olcsón szerzek be... Akkor az az ól megfelel, ha teszek bele egy pokrócot, meg párnát?
Szerintem ne vegyél cicát! Rengeteg cica van ami ingyen elvihetõ, menhelyeken, neten is sokan hirdetnek. Szebbnél-Szebbek. Vagy vala, mi szomszédtól/ismerõstõl akiknek mindig fial a házi macskájuk. Nem hiszem hogy érdemes lenne erre pénzt áldozni, fõleg 100 000 meg nagyobb értéket, ilyen helyzetben... De persze aki ezt megengedheti az tegye! :) Télre meg fognak erõsödni! Nekem augusztusba születtek, és átélték a telet! Még be se kellett engednem õket, habár alapból olyan jó kis szigetelt házat csináltam nekik doboz, hungarocell, szõrmék, ruhák... s mind ezt nem a szabad ég alatt, hanem kint egy ólba.
A kérdező hozzászólása: Én is attól félek, hogy egy autó elüti egyszer:( Az a baj, hogy bent nem biztos, hogy tudnám tartani, nincs rá lehetõség. Van azonban a kertünkben egy ól, amiben szerintem el tud lakni(természetesen nem zárnám be, az ól ajtaja állandóan nyitva lenne, és bármikor bemehet oda, hogy megmelegedjen). Remélem, hogy más macskák viszont nem fogják használni... Én valószínûleg nem egy 90ezer forintosat fogok venni, szerintem menhelyrõl fogom hozni, vagy keresek eladó macskát az interneten.
A kérdező hozzászólása: Valami rövid szõrû fajtára gondoltam, konkrét fajtákat még nem nézegettem. Melyek a szívósabb fajták? Egyébként köszi mindenkinek a válaszokat, megnyugodtam, hogy tartható kint.(Ha meg minusz húsz fok lenne, akkor beengedem :) )
féltéstek még attól is, hogy mérgezett egeret eszik, és meghal, vagy mérget eszik, vagy lecsapja, akinek a kertjébe piszkít. Nekem veszett el kinti cicám, egyszer egy éjszakát töltött egy kutyás kert fáján, hiába kerestük. Másodszorra már nem találtuk meg. :(

A macskámat kedden ivartalanították. De ivartalanítás után azt mondta az egyik nővérke hogy még csak max.4 hónapos. Örökbe fogadott kiscica (altatás elől mentett). Azt mondták hogy 5 hónapos, de a kiskönyvébe április 21. -én született. Mivan?

Lehet hogy lesz valami probléma a korai ivartalanítás miatt? Kinek higgyek? Kandúr cica.Most mit tegyek?

Legjobb válasz: Az égegyadta világon semmi! Akihez én járok mûtétre, az már 3 hónaposan ivartalanította volna. Márpedig macskában õ az ország egyik, ha nem a legjobb dokija. http://macska.mancsok.hu/ivartalanitas.htm

Az égegyadta világon semmi! Akihez én járok mûtétre, az már 3 hónaposan ivartalanította volna. Márpedig macskában õ az ország egyik, ha nem a legjobb dokija. http://macska.mancsok.hu/ivartalanitas.htm
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam!

A macska bolha csak megcsipi az embert v benne is maradhat?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy kutya-macska bolha nem él meg emberen

Azt olvastam, hogy kutya-macska bolha nem él meg emberen
A kérdésre saját tapasztalataim alapján tudok felelni. Állatbarát révén tartottam én igen nagy számban, macskát. Az állatorvosom az elõzõ válaszadóhoz hasonlóan felelt kérdésemre, ámde pár nap múlva a kislányom bõrén nagy piros foltok jelentek meg. Elõször bárányhimlõre gyanakodtam ugyanis a páromnak és nekem semmilyen tünetünk nem volt. Néhany nap tanácstalanság után kénytelen voltam a Heim Pál Gyermekkórház bõrgyógyászati osztályán kérni segítséget ahol is megállapították, hogy a foltok kis csípések amelyek valószínûsíthetõleg egy ritka állati élõsködõtõl származhatnak. Feltételezésük szerint (biztosat õk sem tudtak) az ún. hamfri bogárt lehet felelõssé tenni a csípésekért. Róla az alábbi linken tájékozódhatsz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Humphrey_Bogart
A macskabolhák megcsípik az embert is, de ugrálnak össze-vissza, nem maradnak rajtad. Nem olyanok, mint pl. a tetû.

A macska kifejezheti szeretetét az ember felé nyávogással? Vagy csak akkor nyávog ha éhes, vagy ha fáj valamije?

Legjobb válasz: Persze hogy kifejezheti! A mi 2 cicánkat 1hetes koruktól csak mi neveljük,mert az anyukájuk meghalt,és ha hiszitek,ha nem,kommunikálnak velünk.Sokszor nyávognak csak ugy,mintha beszélgetnének velünk,van hogy mutatják mijen macskakaját kérnek,és ha hivjuk õket,akkor is nyávogva szaladnak hozzánk.Sõt szerintem köszönni is szoktak nyávogással.És ez nem kamu ám.A macska egy érzõ szeretetteljes lény.:) és nagyon okosak is.

Persze hogy kifejezheti! A mi 2 cicánkat 1hetes koruktól csak mi neveljük, mert az anyukájuk meghalt, és ha hiszitek, ha nem, kommunikálnak velünk.Sokszor nyávognak csak ugy, mintha beszélgetnének velünk, van hogy mutatják mijen macskakaját kérnek, és ha hivjuk õket, akkor is nyávogva szaladnak hozzánk.Sõt szerintem köszönni is szoktak nyávogással.És ez nem kamu ám.A macska egy érzõ szeretetteljes lény.:) és nagyon okosak is.
Nekünk is volt olyan cicánk, amelyik beszélgetett velünk. Reggel elõre köszönt, ha kérdeztünk tõle, "válaszolt". Szerintem is nagyon értelmesek a cicák, próbálnak velünk kommunikálni, és egy idõ után az ember szinte megérti a hangjukból, hogy mit akarnak mondani, miért nyávognak: éhesek, fáj valamijük, köszönnek vagy csak egyszerûen beszélgetni támadt kedvük.
Szeretetbõl nem nagyon nyávognak, de kommunikációs céllal igen. Az én cicám pl. nagyon édesen meg szokta beszélni velem, ha eltûnik a bogár, amit kerget, vagy nem éri el. Olyankor rámnéz nagy szemekkel és magyaráz, mintha rajtam keresné az eltûnt célpontot, vagy segítséget kérne a levadászásában. Egyébként azt olvastam, hogy a nyávogást a macskák kimondottan az emberrel való kommunikáció céljára fejlesztették ki, egymás között nem nyávognak.
a cicák nagyon okosak és kifejezheti szeretetét nyávogással a miénk ha meghallja hogy valakivel õ róla beszélünk rögtön oda jön:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!