Találatok a következő kifejezésre: Csak a ideje alatt (32 db)

Egy hónapja lejárt a gyesem, kiválthatom a start plusz kártyát vagy csak gyes ideje alatt lehet kiváltani?

Mert most olvastam,hogy ez a kártya a gyes lejártáig,de maximum két évig érvényes....

A kérdés a következő: magyar érettségin elvileg lehet használni a szöveggyűjteményt. Ugye? Nah most még egy olyan kérdem is lenne hogy csak a felkészülés ideje alatt vagy a felet közben is lehet?

Legjobb válasz: Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.

Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.
Kiírhatsz belõle egy-két mondatot, amit fel akarsz olvasni, többet úgysem lehetne, mert nem arról szól.
A kérdező hozzászólása: Oksi. Köszi a válaszokat.

Akik 2010-ben szültek és 3. év után szeretnének visszamenni dolgozni annak a 3 éves szabiját veheti ki vagy az is csak a Tgyás idejére és a GYED 1 éve alatt felhalmozódott szabit?

Én úgy tudom még a 2010-ben még az volt a törvény, hogy mind a 3 év alatt felhalmozódott szabit kiveheti.

Legjobb válasz: Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.

Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.
A régi rend szerint is csak a tgyás és a gyed elsõ évére járt szabi, nem 3 évig. Az új rend szerint a tgyás és a gyed fél évére jár. Ahogy az elsõ is írta, a bennmaradt szabik+szülési szabadság idejére és a gyed elsõ évére jár.
Bocs, hogy beleírok, mikortól szültekre vonatkozik, hogy csak a GYED fél évére van a szabi?
Én úgy tudom, hogy aki legkésõbb 2011 július 31.-én megkezdte a fizetés nélküli szabiját, annak a gyed elsõ évére jár a szabi. Jó lenne ha valaki megerõsítene ebben azért.
Próbaidõ alatt bármikor felmondhat.
Így van, próbaidõ alatt bármikor felmondhatnak.

Mikor havi folyásom van, mindig úgy érzem hogy többet kell ennem. Főleg a húst nagyon kívánom. Normális ez, vagy nem szabadna így legyen? Van így más is a menstruáció ideje alatt, vagy csak én érzek így?

És még van az hogy mikor az utolsó napokban vagyok kicsit többet járok a vécére és mintha megfogynék úgy érzem. Mintha kevesebb lennék. Nem rossz érzés csak különös, vagy nem ? Más is van így?

Legjobb válasz: havi folyás = menstruáció? a folyás ugyanis egy kórkép, azt értjük alatta, mikor valamilyen okból több váladék távozik a hüvelybõl, de nem a menstruáció idején, hanem két vérzés közt. az általad leírt jelenséget, ha a menstruáció alatt történnek, teljesen érthetõek és normálisak. a húst azért kívánhatod, mert szinte az egyetlen állandó vas-forrás, mibõl a szervezet tudja pótolni az eltávozott vasmennyiséget. mikor az ember menstruál elég erõs vashiánya lesz, mert a vérrel sok vas távozik. ha eszel céklát, nyári idõszakban sötétbordó színû gyümölcsöket (pl. szeder), akkor hatékonyabban tudod pótolni. ileltve van a béres vastabletta, ami nekem nagyon bevált. a vécére járás is normális. ilyenkor megváltozik az anyagcsere. nekem mindig hasmenésem van pl. a csoki is ezzel lehet kapcsolatban. az ember egyébként is ilyenkor felpuffad, görcsöl, felborul az egész szervezet. jó esetben 1-2 nap alatt elmúlik. ja és a szex kívánása is normális!!

havi folyás = menstruáció? a folyás ugyanis egy kórkép, azt értjük alatta, mikor valamilyen okból több váladék távozik a hüvelybõl, de nem a menstruáció idején, hanem két vérzés közt. az általad leírt jelenséget, ha a menstruáció alatt történnek, teljesen érthetõek és normálisak. a húst azért kívánhatod, mert szinte az egyetlen állandó vas-forrás, mibõl a szervezet tudja pótolni az eltávozott vasmennyiséget. mikor az ember menstruál elég erõs vashiánya lesz, mert a vérrel sok vas távozik. ha eszel céklát, nyári idõszakban sötétbordó színû gyümölcsöket (pl. szeder), akkor hatékonyabban tudod pótolni. ileltve van a béres vastabletta, ami nekem nagyon bevált. a vécére járás is normális. ilyenkor megváltozik az anyagcsere. nekem mindig hasmenésem van pl. a csoki is ezzel lehet kapcsolatban. az ember egyébként is ilyenkor felpuffad, görcsöl, felborul az egész szervezet. jó esetben 1-2 nap alatt elmúlik. ja és a szex kívánása is normális!!
A mensi alatt nekem is jóval nagyobb az étvágyam, és a barátnõim is mind így vannak vele. Ez teljesen természetes.
Teljesen normalis, sot ha tudsz egyel minnel tobb HUST, paradicsomot, mindent amiben VAS-VITAMIN van.Ez alatt az ido alatt, a szervezet nagyon sok vitamint, foleg VAS-VITAMINT veszit es ezt potolni kell !
Hm...jót mosolyogtam ez elõzõ válaszoló "VAS-VITAMIN" felkiáltásain. :) A kérdezõnek: igen, természetes, hogy sokkal jobban kívánod a húst és a csokit, mindenki így van ezzel. És mivel ezekben az idõszakokban felborul a hormontermelés, a szex utáni vágy fokozódása is teljesen normális.

Ha tgyás ideje alatt megszűnt a munkahelyem, akkor már csak a gyest tudom megigényelni tgyás után?

Ha jól tudom munkáltatónál kell igényelni a gyedet. Persze cég nem jelzett nekem, hogy megszűnt, ismerősöktől tudom.

Legjobb válasz: Ha a tgyás alatt szünt meg akkor passzív jogon még kaphatod a gyed-et.

Ha a tgyás alatt szünt meg akkor passzív jogon még kaphatod a gyed-et.
Jar neked is a Gyed, csak a TB-nel kell igenyelni, es ok is fogjak neked folyositani.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!

Gyed ideje alatt lehet-e megbízási szerződéssel úgy dolgozni, hogy a munkabér kifizetése csak a gyed lejártát követően történik meg?

Azzal tisztában vagyok, hogy gyed mellett semmilyen munkavégzés nem megengedett. Viszont a gyed-em május 30-ig tart és most ért egy olyan ajánlat, amit nem szeretnék elszalasztani. Ezen a helyen április 01-t?l foglalkoztatnának megbízási szerz?déssel, ez a gyed-em id?szakának utolsó 2 hónapját érinti. Ha nem muszáj, nem szeretnék gyes-re menni. Van-e valamilyen kiskapu, bármilyen lehet?ség ennek a kivitelezésére?

Legjobb válasz: Kiskapu...hogy nem jelent be vagy mégis elmész elöbb gyesre ha csak 2 hónap van akkor már nem gáz.

Kiskapu...hogy nem jelent be vagy mégis elmész elöbb gyesre ha csak 2 hónap van akkor már nem gáz.
Nem az számít, hogy mikor fizetnek ki, hanem az, hogy a munkavégzés mikor történik. Vagy vársz június 1-ig, vagy elmégy hamarabb gyesre. Vagy ha vállalja a munkáltató, feketén foglalkoztat.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik a gyes-re váltás marad, mert a feketén dolgozás az elveimmel ütközik, így azt nem akarom. Köszönöm a válaszokat!

Barátnőm iskolájába a bkv sztrájk ideje alatt csak orvosi igazolást fogadnak el. Ez szabályos?

Hogy képzelik ezt?

Legjobb válasz: A közoktatásról szóló törvény rendelkezései alapján minden iskolaigazgató mérlegelheti, hogy az irányítása alatt lévõ iskolában az érintett napon megtarthatók-e a tanítási órák. Abban az esetben, ha a hiányzók és bejárók magas száma miatt az igazgató arra a következtetésre jut, hogy nem, a közoktatásról szóló törvény 54. §-ának (1) bekezdése alapján rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el. A rendkívüli tanítási szünet elrendelése nem mentesíti az iskolákat a közoktatásról szóló törvény 41. §-ának (5) bekezdésében meghatározott kötelezettség alól: gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletérõl. Amennyiben nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók hiányzását igazolt hiányzásként kell elfogadni. http://www.okm.gov.hu/kozoktatas/kozoktatasi-intezmenyek-100..

ezt nem egészen értem, hogy méirt csak orvosit fogadnak el és am tényleg nem lehet minden esetben bemenni a suliba, szóval nem kell leszólni azokat akik otthon maradnak vagy aki esetleg Solymáron lakik az 14évesen bringázzon be pestre át az egész városon? pffff
A közoktatásról szóló törvény rendelkezései alapján minden iskolaigazgató mérlegelheti, hogy az irányítása alatt lévõ iskolában az érintett napon megtarthatók-e a tanítási órák. Abban az esetben, ha a hiányzók és bejárók magas száma miatt az igazgató arra a következtetésre jut, hogy nem, a közoktatásról szóló törvény 54. §-ának (1) bekezdése alapján rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el. A rendkívüli tanítási szünet elrendelése nem mentesíti az iskolákat a közoktatásról szóló törvény 41. §-ának (5) bekezdésében meghatározott kötelezettség alól: gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletérõl. Amennyiben nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók hiányzását igazolt hiányzásként kell elfogadni. http://www.okm.gov.hu/kozoktatas/kozoktatasi-intezmenyek-100..
Nem szabályos! Az Oktatási Minisztérium honlapján van egy tájékoztató, és abban szerepel hogy ha valaki a sztrájk miatt nem tud megjelenni, igazoltnak kell tekinteni a hiányzást! (de csak ha tényleg nincs módja bejutni a suliba) nyomtassátok ki és mutassa be a suliban, ha nem akarják igazolni a hiányzást.
Ez nem szabályos..
szerintem nem!! nálunk úgy van, ha vki nem tud bemenni a sztájk miatt, akkor annak valamelyik szüleje ír egy lapot, h ezért nem tud suliba menni, és kész a tanárok elfogadják, és a szülõi igazolható 3 napból em vész ely 1 se de nem is értem, hogy miért orvosi igazolás kell nekik. elvégre az adott alany nem beteg, csak a bkv miatt nem tud iskolába menni itt valami nagyon nincs rendben szerintem
Aki lehurrogja az iskolásokat: én pl a 23. kerületbõl járok az 5-be, és rohadtul nem fogok mínuszokban biciklivel menni a belvárosban, és ha valakinek nincs kocsija, akkor hogy a francba menjen azzal? Ja, hogy nektek van, akkor másnak is? VANNAK olyan helyek Budapesten, ahonnan lehetetlen ilyenkor bejutni a városba, esetleg át a város másik felébe. (kötözködés elkerülése végett, a 23. kerület nem ilyen, csak a távolság miatt mondtam). Egyébként pedig nem szabályos, az OM honlapján fent van, hogy igazolt hiányzásnak KELL tekinteni. (jó, hogy nincs benne a házirendben...pfff)
Teljesen szabályos. A suli szabályzatában le van írva, hogy BKV-val kell menni?
utolsóval egyet értek. indulj el hamarabb/menj be kocsival vagy bicajjal... tökmindegy hogy, de old meg. tudsz róla hogy sztrájk van, leleményes a magyar ember old meg valahogy. vagy sunyi megoldás, de menj el betegre azt kész.
Bazze! Én dolgozok itt nem kifogás bármilyen sztrájk. Elõre be van jelentve, old meg a bejutást! Én az iskolásoknak igazolatlant adnék, ha nem megy be.
Teljesen szabályos. Pláne, hogy járnak a buszok villamosok, max ritkábban, tehát nem lehetetlen beérni. Elõbb kell elindulni és kész. Egyébként meg központilag lett meghatározva, hogy az iskolák nem fogadhatják el ha valaki emiatt nem megy be.
vagy a hamis orvosi igazolásokat akarják gyûjteni vagy én nem tudom mi a célja ezzel az iskolának, a gyerek felelõssége hogy szerinte érdemes e bemenni, megbukik e valamibõl e miatt, ha meg nem megy be akkor se fogják a suliból kirúgni azt biztos, durvább lógásokat is megúsznak az emberek nem még ilyen dolgokat.
BArátnõd ne menjen suliba ha valóban nem tud, ha pedig mégis beírják igazolatlannak akkor forduljatok az oktatási minisztériumhoz!!!!!
Hát én az ilyen iskolából sürgõsen kiiratkoznék mert mégis miféle tanár az aki elvárja egy orvostól hogy igazolja hogy a BKV Sztárjkol! Sztem minimum be kéne zárni az ilyet és összetépni a diplomáját! Mert kizárt hogy normális... Idióta vörös korrupt gci!!!
Ha valóban sehogy nem tud bejutni (nincs mindenkinek kocsi, vagy segítõkész szomszéd, a stopposokat se mindenki veszi fel...), akkor igazoltnak kell tekinteni, szóval ezt próbáljátok valahogy mérlegelni, tényleg olyan helyen lakik, ahol semmi nem jár, vagy esetleg lenne kiskapu... Szerencsére nálunk jár busz, csak ritkán, de ma hallottam a buszmegállóban 2 hölgyet beszélgetni, hogy pl. Budán a hegyrõl nem mindenki tud bejutni a belvárosba, mert ott meg nem járnak a buszok, ráadásul mindössze 5 villamosvonalon közlekedik villamos, a hegyen vonat nincs, és volánbusz sincs.
Egyébként az sem állapot, hogy ezt sokan kihasználják, hogy juhééééjjj még 1 nap szünet... Mert valljuk be, a nagy része ilyen a nem bejárósoknak... És igen, én is szívesebben sunáznám a barátnõm, minthogy iskolába menjek...
nem ez a lényeg, én sem azt mondtam, h nem lehet megoldani, csak azt, hogy hivatalosan igazoltnak kell tekinteni. (egyébként meg anyám elõbb engedné, h hiányozzak egy hetet, minthogy beüljek egy vadidegen kocsijába) 18/L
erre vannak a stoppolások, szomszédok, ismerõsök... aki akarja megoldja hogy bejusson.
NOS AKKOR KÉRDEZEM ÍGY.ÉN AUTÓVAL JÁROK AZ ISKOLÁBA, ÉS EZT A TANÁROK TUDJÁK, ÁM NEM MENTEM BE, ARRA HIVATKOZVA HOGY AZ AUTÓ NEM MÛKÖDÖTT.DE A TANÁR CSAK ANNYIT MONDOTT HOGY EZ NEM IGYMEGY.HA EDDIG BETUDTAM AKKOR MOST MIÉRT NEM. EZÉRT NEKEM NEM FOGADJA EL.ÉN SZEREZTEM A BKV-TÓL IGAZOLÁST, DE A TANÁRNAK KÉNE BEBIZONYITANIA HOGY AUTÓVAL JÁROK E BE?MOCSKOS KÖCSÖG IRIGYLÁDÁK, ROHADJANAK MEG A G8CI SÍRJUKBA 19/f
Lehet kávét inni, csak próbáld meg minél gyengébben inni, sok tejjel. Gratula a babához!! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
Manapság már nagyon eltérõek a vélemények. Az erõs kávé fogyasztása nem ajánlott. Amit te iszol szerintem nem káros, meg nem is erõs. Én napi szinten inttam rendes fõzött kávét vagy instant kávét és minden rendben volt.( A kisfiam 3 hónapos és egészséges.) Igyál nyugodtan, hogyha alacsony a vérnyomásod legalább feldobja egy kicsit és nem fogsz szédelegni.
Lehet kévét inni .Ha gyengét iszol az nem árt, nekem a védõnõ mondta, hogy csak presszókávét ne igyak.Sõt akinek alacsony a vérnyomása ajánlani is szokták. Én is kávézom. Boldog baba várást.25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, a párom óvott a kávétól attól félt, hogy ártok a kicsinek.
igyál amíg bírsz...én nem sokáig tudtam. Kb a 6.-7-héttõl rosszul voltam...:D
Nekem mondta is a védõnõ hogy igyak kávét néha kólát mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom.Bár csak reggel ittam egy 3:1.Szerintem ha nem viszed túlzásba akkor nem lesz baj. 2 hós kisfiú anyukája

Van valami káros hatása, ha a terhesség ideje alatt végig borotválkozom alul is? Vagy ez csak esztétikai kérdés?

Legjobb válasz: Ez most vicc? Mégis mi lenne, semmi bajotok nem lesz tõle..Nem aggódsz kicsit sokat?

Ez most vicc? Mégis mi lenne, semmi bajotok nem lesz tõle..Nem aggódsz kicsit sokat?
Abszolut esztétikai kérdés, a szülés elõtt is leborotválnak, és nem lesz tõle semmi bajod!! ÉS valóban, nem kell ennyire aggódni mindenen...
Gondolom a fertõzésre gondoltál, ha betartod a higiénés szabályokat, pl ha eldobható nõi borotvád van akkor egyszer használod szigorúan, stb. akkor nem lesz semmi baj.
A TERHESSÉG NEM BETEGSÉG, tehát nem kéne túlaggódni a dolgokat. Természetesen semmi baj nem lehet belõle!
Ha már olyan nagy lesz a pocakod (30. hét után) egyre nehezebben fogod borotválni magad, mert egész egyszerûen csak tükörbõl fogod látni magad azon a tájékon...picit baleset veszélyes mutatvány :) Arra az egyre vigyázz, ha a bikinvonalad is borotválod, hogy ne gyulladjon be (hintõporozd be vagy használj testradírt).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!