Találatok a következő kifejezésre: Csak a ideje (264 db)

Akik 2010-ben szültek és 3. év után szeretnének visszamenni dolgozni annak a 3 éves szabiját veheti ki vagy az is csak a Tgyás idejére és a GYED 1 éve alatt felhalmozódott szabit?

Én úgy tudom még a 2010-ben még az volt a törvény, hogy mind a 3 év alatt felhalmozódott szabit kiveheti.

Legjobb válasz: Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.

Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.
A régi rend szerint is csak a tgyás és a gyed elsõ évére járt szabi, nem 3 évig. Az új rend szerint a tgyás és a gyed fél évére jár. Ahogy az elsõ is írta, a bennmaradt szabik+szülési szabadság idejére és a gyed elsõ évére jár.
Bocs, hogy beleírok, mikortól szültekre vonatkozik, hogy csak a GYED fél évére van a szabi?
Én úgy tudom, hogy aki legkésõbb 2011 július 31.-én megkezdte a fizetés nélküli szabiját, annak a gyed elsõ évére jár a szabi. Jó lenne ha valaki megerõsítene ebben azért.

Mennyi egy bolygó keringési ideje, ha csak a távolságát ismerem?

Hello. Egy égitest (bolygó) peiródusát hogy lehet kiszámítani, ha csak a tömegeket, s a távolságokat ismerem? A választ légyszives képlet/ levezettésel kérném! Mert nekem is van képletem, de nem tudom behelyettesíteni! Pl. Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól, a bolygó 23jupiert tömeg?, a csillag 2,5 nap. levezetni!!! Hogy is kell..?Kérem levezetni !!!

Legjobb válasz: Szerintem ezzel a feladattal több baj is van (aztán majd kijavítanak úgyis ha tévedek). Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól --> ez csak akkor mûködne, hogyha tökéletes körpályán keringene a csillag. De úgy nem nagyon keringenek bolygók. Viszont ha ebbõl kifolyólag nem ismered a bolygó pontos ap- és perihélium távolságát nem ismered a röppályáját sem. Tehát pontosan kiszámolni ebbõl, hogy mennyi a keringési ideje nem lehet, mivel nem tudod mennyi a pálya hossza. Azt csak megjegyzem, hogy 710CSE rohadt messze van még egy 2,5 naptömegû csillagnál is. A Plútó pl. "csak" 30-50 CSE.

Szerintem ezzel a feladattal több baj is van (aztán majd kijavítanak úgyis ha tévedek). Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól --> ez csak akkor mûködne, hogyha tökéletes körpályán keringene a csillag. De úgy nem nagyon keringenek bolygók. Viszont ha ebbõl kifolyólag nem ismered a bolygó pontos ap- és perihélium távolságát nem ismered a röppályáját sem. Tehát pontosan kiszámolni ebbõl, hogy mennyi a keringési ideje nem lehet, mivel nem tudod mennyi a pálya hossza. Azt csak megjegyzem, hogy 710CSE rohadt messze van még egy 2, 5 naptömegû csillagnál is. A Plútó pl. "csak" 30-50 CSE.
"keringene a csillag" * körül
Nyílván feltettük, hogy körpályán mozog, különben nem lenne elég az adat. Az meg, hogy mennyire messze van, hát üsse kõ, a kepler törvények ott is érvényesek. De amúgy körpályán abból kell kiindulni, hogy a centripetális erõ (ez lesz a gravitáció, a gravitációs erõt gondolom ki tudod számolni) legyen épp akkora, hogy a test gyorsulása mindig merõleges legyen a sebességére.
Keress rá a gugliban Kepler 3. törvényére.

A kérdés a következő: magyar érettségin elvileg lehet használni a szöveggyűjteményt. Ugye? Nah most még egy olyan kérdem is lenne hogy csak a felkészülés ideje alatt vagy a felet közben is lehet?

Legjobb válasz: Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.

Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.
Kiírhatsz belõle egy-két mondatot, amit fel akarsz olvasni, többet úgysem lehetne, mert nem arról szól.
A kérdező hozzászólása: Oksi. Köszi a válaszokat.


Lehet hogy nem akar egyszerre sokat adni, húzza az agyad stb. Nõi praktika.
Használd ki ezt a hozzáállását, hogy elhiteti magával, hogy csak az utolsó néhány mondatot váltja veled. Bizonyára a barátai társaságába akar visszajutni, de a szövegeddel jól magad mellett tartod.
Nálam ez az ég világon semmit nem jelent.
Hát lehet, hogy elõtte unatkozott a lány, és te elkezdtél valami érdekes dologról beszélni vele miután elköszönt, és ezért maradt, és így akár lehet a vonzalom jele is, hogy nem ment el, és csak veled beszélget. (Vagy pont hogy közben ráírtak, és ezért nem ment el mégsem a géptõl.) Ha viszont elõtte folyamatosan beszélgettetek, és végig volt jó téma, akkor nem tudom... Amúgy hány évesek vagytok? :)
A kérdező hozzászólása: személyesen beszélgettünk.
Akkor tényleg csak az lehet, hogy felhoztál valamilyen témát amirõl õ is szeret beszélgetni. Meg persze azt is jelenti, hogy jól érezte magát a társaságodban, hiszen nem akart elrohanni. :)

Egy ideje nem tudom megnyitni VLC mediaplayert és a BSplayeren is csak hang van, kép nincs, csak a win. Media playert tudom használni. Mi lehet a gond?

ja vlc-t letöröltem és megpróbáltam újratelepíteni, de nem engedte azt sem...

Legjobb válasz: Szerintem valami codec akad össze valamivel. De ez csak tipp.

Szerintem valami codec akad össze valamivel. De ez csak tipp.
Mi az hogy nem engedte újratelepíteni a VLC-t, bõvebben írj és csinálj vírus és kémprogramkeresést utána állítsd vissza a rendszert egy korábbi állapotra, olyan dátumra amikor még nem észlelted a hibát.
Mert arra van igény. SAJNOS.
Mert mindenki birka, megy a tömeg után. A rokkos is csak egy divat volt, most más a divat.
A divat változik. Nem hallottad még?
A zselézett hajú rock n roll fanok, és a pávák között, annyi különbséget látok, hogy a pávák nem tudnak táncolni. Ugyanaz a kategória. Helyi faszagyerekek követnek egy divatirányzatot, mert az menõ.
Nem járt le az idejük. Ez 2013 as verseny. Én is ott voltam. Ugyan nem nyertem, de ilyen klassz srác a partnerem. http://www.youtube.com/watch?v=XXdIjvZayGo

2009-ben kezdtem el az A1 jogosítvány megszerzését és már csak a forgalom hiányzik van ennek valami elévülési ideje? Vagy amikor gondolom megcsinálhatom.

Legjobb válasz: Amennyire én tudom 2 év ami idõ alatt végezned kell, de amennyi módosítás volt manapság, lehet ez is változott.

Amennyire én tudom 2 év ami idõ alatt végezned kell, de amennyi módosítás volt manapság, lehet ez is változott.
A KRESZ vizsga az utolsó sikeres vizsgától számított 2 évig érvényes, a tiéd már bizonyára elévült.

Kedves MSZP-s szavazók! Komolyan gondoljátok, hogy az összes Gyucsány -Bajnai ideje alatti korrupciós ügyet csak a Fidesz találta ki?

Csak néhány a teljesség igénye nélkül: HM. Sukoró, Zuslág, filozófusok ügye.....stb

Legjobb válasz: Ilyet soha senki nem állított!

Ilyet soha senki nem állított!
Dick Esmen, dehogy nem. Ezzel van teli az ATV meg a Népszava. "A Fidesz leszámol politikai ellenfeleivel." "Diktatúra van." ......stb Pontosan.NEM azzal hogy a fidesz találta ki!Jól vésd azt eszedbe hogy a kettõ nem ugyanaz!Attól még hogy korrupt volt az mszp kormány nagy része lehet diktatúra(vagy legalábbis épülhet)
Nem vagyok mszp szavazó, de válaszolok Nem, nem hiszem - mondjuk a kaszinón bõven lett volna annyi haszna az államnak, hogy ne pattogjon - de akkor a kormánybiztos úrnak ne az legyen a válasza arra, hogy egy év alatt kétszer annyi pénzért köt szerzõdéseket, mint az elõzõ banda a kerületben, ahol polgármester volt, négy év alatt, hogy ez lejáratókampány. Meg azt is vizsgálják meg, hogy hogy a búsba sikerült majdnem becsõdöltetni Esztergomot. Mert ennek így leszámolás-szaga van. Tényleg, a Varga féle csontvázakkal mi lett?
Nem a Fidesz találta ki ezeket. A Fidesz csak vonakodik bíróság elé állítani a felelõsöket. A Sukoró-ügy kapcsán hónapokkal ezelõtt téma volt Gyurcsány felelõssége, mégse történt semmi. Hagyó meg már otthon csücsül.
Bizony bizony, az MSZP mindenhol tagadja, hogy összegszerüen az elmúlt 8 évben többet raboltak mint az eddigi sokat emlegetett 8-20-50 stb. év alatt összesen! Talán azért mert fogadalmat tett az ország egyik hosszabban uralkodó elõzõ miniszterelnöke! Íme a gyurcsányi átok: "A FIDESZ-KDNP választási gyõzelmét követõen, Gyurcsány eltorzult arccal és fuldokló hanggal fenyegette meg Orbánt, hogy megkeseríti az életét és megátkoztatja vele azt a pillanatot, amikor miniszterelnök lesz." http://kromek.hu/?p=3438 Azóta ezt minden fórumon és az élet minden területén gyakorolják, hátha ezzel feledtetni tudják az elrabolt sokezer milliárdot. Mindenféle valós alap nélkül támadják a FIDESZ-t ahelyett, hogy jogos önkritikát gyakorolnának csendben. Gyurcsánynak egy másik mondatát is idézi a lap: "a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendõ miniszterelnök "minden hétfõ reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, hogy kik állnak vele szemben. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=615653 Ezeket a fogadalmait rendszeresen betartja és betartatja a "híveivel". Ezért folyik az aknamunka a FIDESZ ellen és ezzel vívják ki az MSZP pártoló tagok a még ingadozók gyûlöletét is, hogy az arcátlan hazudozások, mérhetetlen lopások mellett még a legútálatosabb állatokhoz hasonlóan, patkányok módjára mennek neki alattomosan és csalárd módon mindennek és mindenkinek aki megpróbálja helyrehozni a tetteik következményét, mindenkit támadnak aki az ország építésén dolgozik!
Amirõl Ön beszél azok csak felvetések, de hát Ön azon az elven van, hogy nem zörög as haraszt , ha a szél nem fújja! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Bizalom nélkül élni sem lehet, mert bár mindíg ott van a kételkedés, de most én is mutogassak a kormánypártra és holdudvarára. Ha ezt nézem én azt mondom, hogy széllel szemben nem lehet pisilni, de ha már más módja nincs az igazságtételnek volt olyan idõszak, hogy a többség szolgált igazságtétellel. Szerintem lesz még ilyen. Ha harc legyen harc!
Az, hogy ki mit rabolt szét az az összes genszterváltó bûne. Az uniós döntés nem a bírák mellett szólt , hanem annak okán döntött hogy volt egy mindenki által ugy használt gyakorlat a nyugdijtörvényben a részükre / tanárok, bírák, orvosok stb/ amit akkor és ugy használtak ahogy nekik jó volt. Ezt a fidesz megmagyarázta az úniónak annak kapcsán , hogy a betöltött munkahelye és munkája révén tekintettel a foglalkozott korára mikor jogosult és KELL nyugdijba mennie . A fidesz által módosított utólagos magyarázkodásával már más volt az alaphelyzet. Tehát azt is lehet mondani, hogy helyre tette a dolgot, de arról nem tudok , hogy a felmentetteket visszahelyezte volna. Tehát sántít az a magyarázat, hogy azért nincs ügy, mert a bíróság eltusolta. Lázár szavaival élve mikor Õket "fikázták" hasonló ügyek miatt mondta, hogy meg lehet tenni a magánvádas feljelentéseket vagy bejelentést kell tenni a hatóság felé. Erre Önnek is joga van kedves "balul". Ennek hiányába meg miért kell belefújni a nullás lisztbe?
"Amíg a fidesz kormány van HATALMON és a bíróságok ítéletét azért árkus szemek figyelik" A régi, szocializmusból vissza maradt vadásztársak és mulató cimborák csak nem ítélhetik el a régi jó elvtársaikat és barátaikat, bármit tettek is, hisz elfogultság is van a világon ilyen régi kapcsolatokban! Ezért erõltette rá az Unió a kormányra a régi bírákat, hogy védje az egykori kiszolgálóit a jelenlegi Magyarországon, akik elkótyavetyélték nekik a javainkat és a mi kárunkra "dolgoztak". Nekik az jó volt, csak a mi szemünkben bûn, hogy szétrabolták az országot a nagytõke javára!
Amíg a fidesz kormány van HATALMON és a bíróságok ítéletét azért árkus szemek figyelik, addig miért is kételkednék ! Õk is a hatalmi szervekhez tartoznak tehát hiszek nekik és bennük, mert szerintem elég nagy nyomást gyakorolhatnak rájuk mégsem találnak semmit.
Nem. Nem az összeset.
A kérdező hozzászólása: Dick Esmen, dehogy nem. Ezzel van teli az ATV meg a Népszava. "A Fidesz leszámol politikai ellenfeleivel." "Diktatúra van." ......stb
Az utolsó bekezdésével egyetértek, de a felsorolást kibõvítem az akkor és utána lévõ összes genszterváltóra !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!