Találatok a következő kifejezésre: Csak a ideje (275 db)

Akik 2010-ben szültek és 3. év után szeretnének visszamenni dolgozni annak a 3 éves szabiját veheti ki vagy az is csak a Tgyás idejére és a GYED 1 éve alatt felhalmozódott szabit?

Én úgy tudom még a 2010-ben még az volt a törvény, hogy mind a 3 év alatt felhalmozódott szabit kiveheti.

Legjobb válasz: Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.

Ha maradt bent, akkor bentmaradt szabik, + tgyás ideje+ 1 év gyed idejére jár csak szabi.
A régi rend szerint is csak a tgyás és a gyed elsõ évére járt szabi, nem 3 évig. Az új rend szerint a tgyás és a gyed fél évére jár. Ahogy az elsõ is írta, a bennmaradt szabik+szülési szabadság idejére és a gyed elsõ évére jár.
Bocs, hogy beleírok, mikortól szültekre vonatkozik, hogy csak a GYED fél évére van a szabi?
Én úgy tudom, hogy aki legkésõbb 2011 július 31.-én megkezdte a fizetés nélküli szabiját, annak a gyed elsõ évére jár a szabi. Jó lenne ha valaki megerõsítene ebben azért.

Mennyi egy bolygó keringési ideje, ha csak a távolságát ismerem?

Hello. Egy égitest (bolygó) peiródusát hogy lehet kiszámítani, ha csak a tömegeket, s a távolságokat ismerem? A választ légyszives képlet/ levezettésel kérném! Mert nekem is van képletem, de nem tudom behelyettesíteni! Pl. Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól, a bolygó 23jupiert tömeg?, a csillag 2,5 nap. levezetni!!! Hogy is kell..?Kérem levezetni !!!

Legjobb válasz: Szerintem ezzel a feladattal több baj is van (aztán majd kijavítanak úgyis ha tévedek). Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól --> ez csak akkor mûködne, hogyha tökéletes körpályán keringene a csillag. De úgy nem nagyon keringenek bolygók. Viszont ha ebbõl kifolyólag nem ismered a bolygó pontos ap- és perihélium távolságát nem ismered a röppályáját sem. Tehát pontosan kiszámolni ebbõl, hogy mennyi a keringési ideje nem lehet, mivel nem tudod mennyi a pálya hossza. Azt csak megjegyzem, hogy 710CSE rohadt messze van még egy 2,5 naptömegû csillagnál is. A Plútó pl. "csak" 30-50 CSE.

Szerintem ezzel a feladattal több baj is van (aztán majd kijavítanak úgyis ha tévedek). Egy bolygó 710Cs. E-re van a csillagtól --> ez csak akkor mûködne, hogyha tökéletes körpályán keringene a csillag. De úgy nem nagyon keringenek bolygók. Viszont ha ebbõl kifolyólag nem ismered a bolygó pontos ap- és perihélium távolságát nem ismered a röppályáját sem. Tehát pontosan kiszámolni ebbõl, hogy mennyi a keringési ideje nem lehet, mivel nem tudod mennyi a pálya hossza. Azt csak megjegyzem, hogy 710CSE rohadt messze van még egy 2, 5 naptömegû csillagnál is. A Plútó pl. "csak" 30-50 CSE.
"keringene a csillag" * körül
Nyílván feltettük, hogy körpályán mozog, különben nem lenne elég az adat. Az meg, hogy mennyire messze van, hát üsse kõ, a kepler törvények ott is érvényesek. De amúgy körpályán abból kell kiindulni, hogy a centripetális erõ (ez lesz a gravitáció, a gravitációs erõt gondolom ki tudod számolni) legyen épp akkora, hogy a test gyorsulása mindig merõleges legyen a sebességére.
Keress rá a gugliban Kepler 3. törvényére.

A kérdés a következő: magyar érettségin elvileg lehet használni a szöveggyűjteményt. Ugye? Nah most még egy olyan kérdem is lenne hogy csak a felkészülés ideje alatt vagy a felet közben is lehet?

Legjobb válasz: Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.

Csak a felkészülés ideje alatt. Most voltam a pénteken magyar érettségin. Elõre mondták nekem is, hogy csak a felkészülés alatt használhatom, ha akarom, de nem kötelezõ.
Kiírhatsz belõle egy-két mondatot, amit fel akarsz olvasni, többet úgysem lehetne, mert nem arról szól.
A kérdező hozzászólása: Oksi. Köszi a válaszokat.

Szóval. Segítség kéne. Nem tudom mi ez? 14 éves vagyok és egy ideje az egyik kisajkam megnyúlt. Olvastam errõl, hogy az nem baj csak ha fáj. Nos hát nekem nem fáj csak a végén ilyen recés/rojtos és sötétebb és nagyon félek, hogy mi ez?

A kéréseim,hogy ne mondjátok,hogy menjek orvoshoz csak ha tapasztaltatok,vagy ismerõseitek tapasztaltak ilyet azt írjátok le.és könyörgöm ne ijesszetek meg jobban mint amennyire most meg vagyok ijedve.kérlek adjatok tanácsokat,ötleteket.

Legjobb válasz: Azt pedig csak orvos tudja megmondani, hogy valami probléma okozza vagy sem. Mást nem tud senki mondani, mert távdiagnózist nem lehet felálllítani. De eleve nem értem, miért vagy ennyire kétségbeesve attól, hogy elmenj orvoshoz?!?!??!

Azt pedig csak orvos tudja megmondani, hogy valami probléma okozza vagy sem. Mást nem tud senki mondani, mert távdiagnózist nem lehet felálllítani. De eleve nem értem, miért vagy ennyire kétségbeesve attól, hogy elmenj orvoshoz?!?!??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár még mindig elég...csúnyának látom, de igazán segítettek a kommentek.köszönöm:)
Teljesen normális jelenség amit leírtál és nem kóros.
Neked ilyen, nekem nem, nekem baba puncim van, viszont mással nem vagyok megelégedve, teljesen jogosan, szívesen cserélnék veled, hogy ilyen rejtett "hibám" legyen.
Semmilyen páros szervünk nem teljesen szimmetrikus, szóval ez se. Ettõl függetlenül még nyúlhat a másik is, de nem biztos hogy fog. Ne foglalkozz vele. Ha a pasi már izgatott, akkor a te nemi szerved a leggyönyörûbb neki a világon, és az ilyen kis specialitásait inkább szeretni fogja... :)
A kérdező hozzászólása: De akkor is zavar, hogy csak az egyik ilyen..:/ úgy értem örökre így marad?
Nincsen semmi bajod. Hidd el, hogy az enyémnél biztosan nem rojtosabb és sötétebb a kisajkad! :) Normális variáció. Sok nõnél felgyûlik azon a részen a pigment, azért sötét. Férfiaknál is így van egyébként (a szerszám vagy a golyók környékén lehet sötétebb). A rojtosság meg, hát ilyen a formája, aztán kész. :)
A kérdező hozzászólása: Csak hát azért félek az orvostól mert félek hogy valami nagy baj van. ÉS lehet hogy ez kínos meg szõrnyû, de anyukámnak sem tudom hogy mondjam el ezt moost...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Nem azért, négyes, de a nõk nemi szerveinek a formája a nemi érés során szokott változni. Kérdezõ, a leírt forma (egyik végén recésebb/rojtosabb és sötétebb) teljesen normális, de a saját érdekedben légy szíves próbálj több bizalommal állni az orvoshoz. Nem bánt, nem is borzasztó, és a felnõtt nõ életének része, hogy idõnként, minimum évente egyszer, nõgyógyászhoz megy. Elõbb vagy utóbb neked is kell majd. Nyugodtan el lehet menni orvoshoz bármikor, ha bizonytalan vagy, vagy ha kérdésed van, és el KELL menni az orvoshoz mindig, amikor valami rendellenességet érzel.
ma 18:09-es: nem az a gond, hogy ILYEN, hanem hogy MEGVÁLTOZOTT. Ezért mindenképpen el kellene menni orvoshoz, mert ugyan nagy valószínüséggel ártalmatlan dologról van szó, de lehet komolyabb baj is.
szerintem elüszkösödött :'(
Nos, hát ilyenre sikerült a kisajkad. Ha zavar és bizonytalan vagy, hogy gond van-e, akkor menj dokihoz. Hidd el, nem tudsz te nekik olyant mondani, mutatni, amit még nem láttak. Légy bizalommal.
Egyáltalán nem betegség ez, teljesen normális dologról van szó.
Lehet hogy nem akar egyszerre sokat adni, húzza az agyad stb. Nõi praktika.
Használd ki ezt a hozzáállását, hogy elhiteti magával, hogy csak az utolsó néhány mondatot váltja veled. Bizonyára a barátai társaságába akar visszajutni, de a szövegeddel jól magad mellett tartod.
Nálam ez az ég világon semmit nem jelent.
Hát lehet, hogy elõtte unatkozott a lány, és te elkezdtél valami érdekes dologról beszélni vele miután elköszönt, és ezért maradt, és így akár lehet a vonzalom jele is, hogy nem ment el, és csak veled beszélget. (Vagy pont hogy közben ráírtak, és ezért nem ment el mégsem a géptõl.) Ha viszont elõtte folyamatosan beszélgettetek, és végig volt jó téma, akkor nem tudom... Amúgy hány évesek vagytok? :)
A kérdező hozzászólása: személyesen beszélgettünk.
Akkor tényleg csak az lehet, hogy felhoztál valamilyen témát amirõl õ is szeret beszélgetni. Meg persze azt is jelenti, hogy jól érezte magát a társaságodban, hiszen nem akart elrohanni. :)

Egy ideje nem tudom megnyitni VLC mediaplayert és a BSplayeren is csak hang van, kép nincs, csak a win. Media playert tudom használni. Mi lehet a gond?

ja vlc-t letöröltem és megpróbáltam újratelepíteni, de nem engedte azt sem...

Legjobb válasz: Szerintem valami codec akad össze valamivel. De ez csak tipp.

Szerintem valami codec akad össze valamivel. De ez csak tipp.
Mi az hogy nem engedte újratelepíteni a VLC-t, bõvebben írj és csinálj vírus és kémprogramkeresést utána állítsd vissza a rendszert egy korábbi állapotra, olyan dátumra amikor még nem észlelted a hibát.
Mert arra van igény. SAJNOS.
Mert mindenki birka, megy a tömeg után. A rokkos is csak egy divat volt, most más a divat.
A divat változik. Nem hallottad még?
A zselézett hajú rock n roll fanok, és a pávák között, annyi különbséget látok, hogy a pávák nem tudnak táncolni. Ugyanaz a kategória. Helyi faszagyerekek követnek egy divatirányzatot, mert az menõ.
Nem járt le az idejük. Ez 2013 as verseny. Én is ott voltam. Ugyan nem nyertem, de ilyen klassz srác a partnerem. http://www.youtube.com/watch?v=XXdIjvZayGo

2009-ben kezdtem el az A1 jogosítvány megszerzését és már csak a forgalom hiányzik van ennek valami elévülési ideje? Vagy amikor gondolom megcsinálhatom.

Legjobb válasz: Amennyire én tudom 2 év ami idõ alatt végezned kell, de amennyi módosítás volt manapság, lehet ez is változott.

Amennyire én tudom 2 év ami idõ alatt végezned kell, de amennyi módosítás volt manapság, lehet ez is változott.
A KRESZ vizsga az utolsó sikeres vizsgától számított 2 évig érvényes, a tiéd már bizonyára elévült.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!