Találatok a következő kifejezésre: Csak a hőmérőzés (14 db)

Van valaki aki legalább 2 évet próbálkozott és elment dokihoz? Mit kapott nekem csak a hőmérőzést mondták de semmit nem kaptam semmi gyógyszert? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Bocsi,de ez szerintem elég ok arra,hogy dokit válts.ha pesti vagy,én tudok ajánlani egy jót,igaz magán.

Bocsi, de ez szerintem elég ok arra, hogy dokit válts.ha pesti vagy, én tudok ajánlani egy jót, igaz magán.
Mi 3 éve próbálkozunk de semmi extra. Csak akkor volt valami ha mi kisírtuk magunknak. A páromnál spermavizsgálat, nálam vérvétel. De fél évig hõmérõzés--> amire én azt mondtam, hogy létezik már hüvelyi UH, ami biztosabb is, mint a hõmérõ, de a mi városunkban semmi. Így máshova mentünk, de én semmi gyógyszert nem kaptam, pedig segíthetnének már valahogy, komolyan... :S Remélem nektek sokkal hamarabb meglesz!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm és én is szurkolok nektek!!
3 városban 3 orvos kezelt, mire a harmadik úgy állt hozzám, hogy akkor tegyünk is valamit. Válts dokit! Hidd el, neki nem sürgõs, hogy neked gyereked legyen.
A hõmérõzést azért kérik, hogy lássák, hogy áll a peteérésed. Ez kezdetnek nem rossz. (Nem tudom, hogy ti milyen módszereket próbáltatok már.) De azt tisztázni kell a dokiddal, hogy mennyi ideig hõmérõzz, és utána hogyan tovább. Légy kedves, de határozott;)! Amúgy én egyenesen a Kaáliba mennék, mert végül mindenki ott köt ki, csak nem mindegy, hogy elvesztegettek-e még pár évet... Az áraik elég borsosak, de a vizsgálatok nagy részét megcsináltathatod máshol is, elfogadják a fél éven belüli eredményeket.
Sziasztok! Az rendben van szerintem, hogy addig nem kapsz semmiféle kezelést, amíg nem tudják mi a probléma. De!! Nem tudom elhinni, hogy ma, amikor van vérvétel, ultrahang, és még LH teszt is, a doki hõmérõztet valakivel, fõleg hónapokig!!! Ahhoz, hogy megállapítsák, van-e peteérése valakinek, elég elmennie két vérvételre!!! Egy hónapon belül! Komolyan mondom, keress másik orvost! Elsõ körben elküld hormonlaborba. De ha biztosra akarsz menni, akkor endokrinológushoz menj elõször, õ a hormonok szakértõje. Ha nem akarják megcsinálni, vagy nincsenek ráérõs hónapjaid, esetleg éveid, menj magánhoz. Amúgy apát is ki kén vizsgálni, mert lehet, hogy nála van a gond. Az õ vizsgálata ráadásul még csak nem is fájdalmas. ;-)

A hőmérőzést csak reggel lehet? Szájban mért is érvényes eredmény? Mitől lehet, hogy undorodom az ételtől, talán a pé-miatt?

Legjobb válasz: Igen csak a reggeli hõmérõzésnek van értelme. Lehet szájban, hüvelyben, végbélben mérni. Este rázd le a hõmérõt és reggel amint felébredtél az legyen az elsõ, hogy megméred a hõmérsékletedet. Minden nap írd fel az adatokat. Peteérés miatt nem hiszem, hogy undorotsz az ételektõl. Nekem is volt 3 hónapom amikor már a peteéréstõl émelyegtem, de csak annyira akartam már terhes lenni, hogy ezt tette velem a saját szervezetem.

Igen csak a reggeli hõmérõzésnek van értelme. Lehet szájban, hüvelyben, végbélben mérni. Este rázd le a hõmérõt és reggel amint felébredtél az legyen az elsõ, hogy megméred a hõmérsékletedet. Minden nap írd fel az adatokat. Peteérés miatt nem hiszem, hogy undorotsz az ételektõl. Nekem is volt 3 hónapom amikor már a peteéréstõl émelyegtem, de csak annyira akartam már terhes lenni, hogy ezt tette velem a saját szervezetem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat és mielõbbi babásodást!
nem baj
nem, mert most nem számítasz még peteérésre, van aki csak a mensi teljes elmúlása után kezd neki hõmérõzni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!

A hőmérőzés valóban segít? És hogy mérjem a hőmet, ha elég gyakran éjszakás vagyok, csak reggel érek haza?

Legjobb válasz: Segít? Miben? Információt ad. Ha mûszakozol sajnos nem tudod mérni a hõdet. Használj LH tesztet.

Segít? Miben? Információt ad. Ha mûszakozol sajnos nem tudod mérni a hõdet. Használj LH tesztet.
Ha egyik héten éjszakás vagy, a másikon nappalos, akkor sehogy sem tudod mérni a hõd. A csak éjszaka dolgoznál, akkor mérhetnéd a hõdet, úgy, hogy reggel beállítod a telefonodat, pl 11-re 12-re vagy ha mindig közel egy idõben ébredsz, akkor nem is kell, a lényeg, hogy min. 3 óra alvás kell hozzá, és közel egy idõben mérj. Akkor kapsz értékelhetõ diagramot. A hõmérõzés a peteérés idõpontjának meghatározásában tud segíteni-és sok embernek a terhesség tényének megállapításában...attól függõen, hogy a mensi elsõ napjához viszonyítva mikor szokott vissza esni. ..

Van valaki akinek a babája hozzászokott a hőmérőzéshez és csak segítséggel tudott kakilni?

Legjobb válasz: köstlzi kedves vàlaszolò!de én azt kérdeztem volt e olyan akinek ràszokott a gyereke!!nem azt hogy mit csinàljak hogy ne szokjon rà!

A kérdező hozzászólása: köstlzi kedves vàlaszolò!de én azt kérdeztem volt e olyan akinek ràszokott a gyereke!!nem azt hogy mit csinàljak hogy ne szokjon rà!
Akkor nem kell rá szoktatni. Bocs, nem kellett volna!!!
Gratulálok a dokidhoz, védõnõdhöz... Az én babám nehezen kakilt (hõmérõzni nem mertem, nehogy hozzászokjon, és a glicerines kúphoz is hozzászokhat) A végbélnyílást szoktam pelenkázáskor egy kicsit a popsitörlõvel masszírozni (nem tudom, hogy ez segít-e), ill. a védõnõm mondta, hogy a köldök alatt masszírozzam a hasát az óramutató járásával megegyezõ irányba, mert a vastagbél olyan formában van a hasban és így elõsegíthetõ a széklet megmozdulása.
A kérdező hozzászólása: na neee ez komoly?hát erre így utólag rájöttem!de akkor a védõnõ és az orvos(nem is egy)azt mondta nincs hozzászokás!egyébként ez nem válasz hanem okoskodás és rosszindulat.a következõ gyerekemnél(ha lesz)már tudni fogom
Glicerines kúpot próbáltad már? Az is "stimulál" ugyan, de mégis neki kell nyomni, és nem azonnal hat, tehát talán nem kapcsolja össze egy idõ után, hogy a fenekét birizgálod-akkor és úgy kell kakilni dolgot.
Szerintem ne aggódj ezen. Bár nem írtad, hogy mennyi idõs, de gondolom még jóval 1 éves alatt van. Ha úgy gondolod, hogy nem fog menni a leszoktatás a hõmérõzésrõl, akkor csináld így tovább. Én egyetlen egy 12 hós, vagy annál nagyobb babával sem találkoztam a játszótéren, akinek az anyukája hõmérõzve kakiltatna. Egy idõ után rájön, hogy megy egyedül is. Ha nem okoz ez neked problémát, akkor folytasd így. Lesz mikor észreveszed, hogy vmitõl kakiszag van. És az tuti, hogy az õ pelusából fog jönni. Nekem a barátnõm kakiltatta így mindig a picijét, de amint eljátszott egyedül (pakolgatott, mászkált, stb.) elfelejtette, hogy õ egyedül nem tud kakilni, és csoda történt. Bekakilt egyedül. Ja, és azt hozzáteszem, hogy lehet hogy sokszor az anyukák miatt történik a rászokás, és egy-két nap hõmérõzés mentesség után, nyakik "micsodás" lesz a baba. Ezt is kipróbálhatod. Na meg ha "bedugul", akkor ne glicerines kúppal próbáld, hanem írass fel laxans kúpot. Az nem a belek mozgását stimulálja (mint a glicerines kúp, ezzel akár fájdalmat generál a pociban), hanem a bedugult "dolgot" szétpezsegi, és könnyen kijön.
Szia, sikerült leszoktatni? Ugyan ebben a cipõben járok /5 honapos kisgiú anyukája)
A kérdező hozzászólása: Szia hozzá sem szokott.:) amint elkezdtem hozzátáplálni megoldodott.

Ovu teszt és hőmérőzés szerint 6. -án volt pé-m. Férjemmel 3-án, 5-én, 6-án voltunk együtt. A pé óta csak a 2. napon vagyok, de ma wc-zés közben enyhén rózsaszínes, világosbarnás nyákom volt, már 2 napja száraz vagyok. Ez mit jelenthet?

Úgy gondolom beágyazódásnak még korai lenne. Mellette enyhe mensi szer? tompa fájdogálás is jelentkezik néha.Esélyes,h összejött a bébi?

Legjobb válasz: http://kepfeltoltes.hu/view/120908/g_rb_m_www.kepfeltoltes.h..

De pont ez a vérezgetés utal a sárgatest elégtelenségre. Nem kellene menzesz elõtt több napig pecsételni.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120908/g_rb_m_www.kepfeltoltes.h..
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/120908/1198620808g_rb_m_www.kepfeltol.. Itt egy másik oldalon vezetett ugyanehhez a ciklushoz tartozó görbém.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem jól írtam. A vérzésem nem húzódik el ennyire, általában 5-6 napig tart.A ciklusom viszont 32 nap fölött van mindig.Ennek a menszesznek a 11 napjából kb az utolsó 5-6 volt, amikor igazán megvolt, az elsõ 7 szinte csak pecsételés és gyenge volt.
A kérdező hozzászólása: Ez a 3. próbálkozós hónap. De az is lehet, hogy nem 10 napos volt az utolsó luteális fázisom, mert nem 12-én hanem 16-án jött meg igazán. Hát nem tudom...majd kiderül, aztán lehet elmegyek dokihoz. Köszönöm a segítséged!
Rövid a luteális fázisod. Meg kellene nézetned a progeszteron szintedet. Mióta próbálkoztok a babával?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszaidat! Mi a véleményed az elõzõ görbémrõl?
Azért megnézhetek egy régebbi görbét?:)
Összejöhet. Viszont ez a hosszú menzesz nem annyira tetszik nekem. Megmutatnál egy régebbi görbét?
A kérdező hozzászólása: Igazából mindig ilyen hosszú, de ovu tesztet még most csináltam elõször.Nagyon fájt az egész hasam alja 5-én meg 6-án is.Ezért is gondoltam, h akkor volt. De ilyen körülmények között mit gondoltok van még esély a babára?Összejöhet az eddigi együttlétekbõl vagy még ma is próbálkozzunk mindenképp?
Vagyis 26. ciklusnapon volt ovu. Egyébként mindig ilyen elhúzódó a vérzésed?
Szerintem egy nappal késõbb volt az ovud, mint ahogy behúzta, és ovulációs vérzésed volt.
Ha ott nincs olyan link, amit be tudsz másolni, akkor: 1. Megnyitod a görbéd úgy, hogy rendesen látszódjon minden. 2. Nyomsz egy printscreen-t (gomb a billentyûzeten a jobb felsõ részen) 3. Megnyitod a paint-et 4. Megnyomod az ctrl+v betûkombinációt (ekkor paintben meg kell jelennie a "lefényképezett" képnek) 5. Lemented. 6. Megnyitod a kepfeltoltes.hu oldalt és feltöltöd a képet.
A kérdező hozzászólása: Szívesen megmutatnám, de nem tudom, hogyan töltsem fel. :/ (fertilityfriend-es)
Megmutatod a görbéd? Szerintem lehet ovulációs vérzés.
Biztos akkor volt pé-d? Van görbéd? Beágyazódás szinte kizárt!
de kérlek ne tesztet csinálj, hanem menj el a kórházba, ambulanciára. ne a dokidra várj.
ha rendesen vezeted minden nap azonos idõben mérsz és jelölsz mindent akkor a doki tudja értelmezni megtanulhatod Te is értelmezni kb. fél óra alatt megtanulható... http://babatervezok.otthona.net/ itt van minden róla érthetõen normálisan leirva. Ha ++ akkor terhes vagy !
A kérdező hozzászólása: Most jöttem haza az orvostól. Nem vizsgált meg. Elküldött a laborba, vizeletbõl nézik meg. Azt mondta, ha pozitív keresem meg, ír gyógyszert. Ha negatív tovább, akkor , ha péntekig nem múlik a barnázás. Most mértem 37, 7 a hõm, nagyon melegem van és szúrkál a hasam jobb oldalon.
görcsölésre szedj be addigis magnéziumot, magne b6-t
A kérdező hozzászólása: Ma is barnáztam picit és szúrkál, görcsölget a hasam. A nõgyógyászom szabadságon. Holnap csinálok még egy tesztet.
szerintem is ambulancia egybõl. utalhat ahogy írtál méhenkívülire, kezdõdõ elvetélésre, sárgatesthormon elégtelenségre, vagy semmire és csak feküdni kell. na de hogy ezek közül melyik csak az orvos tudja megmondani.
Szerintem orvos!!!!!!Nem akarlak megijeszteni, de ez utalhat méhen kívüli terhességre.Menj el és bizonyosodjatok meg arról hogy nincs semmi baj.Szurkolok hogy minden rendben legyen!!
A kérdező hozzászólása: Most inkább barnázom picit.
viszont a vérzés nem túl jó. nem jött azóta vissza? általában elég orvoshoz menni a 6-7. héten, de szerintem neked érdemesebb lenne elõbb elmenned dokihoz, hogy minden rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: Ha negatív akkor várjak pár napot és utánna teszteljek.

Tegnap este megjött, igaz csak egy kicsit. Ma reggel kezdtem el a hőmérőzést.36, 8 az jó? Még sose csináltam és nem tudom mi az átlag normál érték.

Legjobb válasz: Nincs àtlag normàl érték, mindenkinek màs az alaphöje! Méregesd, jegyezbe minden nap, azt majd meglàtjuk mi lesz! Ha középtàjt leesik a hö, akkor van ovud, s màsnap felmegy! Ja s még mielött babàs högörbékre lennél kivàncsi :) akkor babàs a görbe ha nem jön meg, fent van a hö /ez is vàltozo/ és pozitiv a teszt! :)

Nincs àtlag normàl érték, mindenkinek màs az alaphöje! Méregesd, jegyezbe minden nap, azt majd meglàtjuk mi lesz! Ha középtàjt leesik a hö, akkor van ovud, s màsnap felmegy! Ja s még mielött babàs högörbékre lennél kivàncsi :) akkor babàs a görbe ha nem jön meg, fent van a hö /ez is vàltozo/ és pozitiv a teszt! :)
babatervezok.otthona.net -- itt sok mindent olvashatsz a hõmérõzésrõl, sok sikert!

Kicsit bonyolult nekem a hőmérőzés, még csak most kezdtem! Mit jelentenek ezek az értékek és mikor lehetek babás?

Mensi után kezdtem márni, 12 napig 36.5 körül volt, aztán szép lassan felkúszott 37.2-re, utána egy napig 37.5 volt, azóta 3 napja csak 37 fok... Segítene valaki mik történtek ilyenkor?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni hogy végbélben mérem és a párommal együtt voltam a 37.2-nél és a 37.5-nél is (remélem jókor)

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni hogy végbélben mérem és a párommal együtt voltam a 37.2-nél és a 37.5-nél is (remélem jókor)
A menstruáció után a peteérésig a kontrollvonal körüli értéket lehet mérni, majd peteéréskor leesik a hõ és ha volt tüszõrepedés is, akkor felmegy 4-5 tized fokot. Majd fennmarad a hõ a köv. menstruációig. Ha terhes leszel, fenn marad a hõ tovább is, ha nem leszel, akkor a menstruáció napján leesik a kontroll vonal alá. (kontorll vonalat te is rajzolhatsz, de az nem biztos, hogy jó. vezesd inkább elektronikusan) és olvasgasd ezt az oldalt: http://www.babatervezok.otthona.net
Ha felment a hõd, azt jelentheti, hogy ovulációd volt. Ez a hõ - mint elõttem is írták - fent marad a mensiig (esetleg elõtte egy nappal vagy aznap leesik), ha megjön. Ha késik, nem jön meg, és a hõd is fent marad, akkor kezdhetsz örülni.

Csak a reggeli hőmérőzés számít? a napközbeni miért nem jó ill. mekkora eltérés lehet? a digitálison milyen a jó érték?

Legjobb válasz: Szia!Én mértem este 37.4,reggel 37,3 hüvelyben!Mensi elött 2nappal.Ja és digitálissal!Állitólag a reggeli a jo.

Szia!Én mértem este 37.4, reggel 37, 3 hüvelyben!Mensi elött 2nappal.Ja és digitálissal!Állitólag a reggeli a jo.
A kérdező hozzászólása: de mi befolyásolja ha mozgás után méred?ill.mennyit csal ilyenkor az érték?digitálissal mértem napközben 37.1 hüvelyben.a nyelv alatt 37.
Szia!Szerintem az, hogy akkor fel van hevülve a tested ha épp mozogtál elötte!Mikor(du-n)mértem akkor lepihiztem elötte 1kicsit és ugy volt 37, 4!
Ha digitálissal mérsz mindig tovább mérj mint ahogy csipog. A mérési idõ legalább 5 perc legyen. A reggeli hõ számít és egyidõben mérve. Éjjel alszol és legtöbbször nem mozog és nem inog a hõd mint napközben. Nekem peteérés elõtt reggel 36, 4 volt a hõm napközben meg 36, 9. Szóval ez lényeges eltérés.
én meg az egyész méricskélést magasrol leszarom! nem jo az a dokim is aztmondta. És csak mértem csakmértem. nemment fel a hõm reggel 36.6 volt nappal meg 37.2 Elvoltam keseredve hogy megint nemjött össze mert aztmondták hogy csak a reggeli számit és ime! Terhes vegyok! És csak napközbe magas a hõm.Reggel normális. feleslegesen szomorodtam el. szoval enyit a méregetésrõl
Hat erre enis ivancsi lennek hogy milyen ho jo a digitalison ha merem!En ma mertem delutan, es36, 7-volt a hom, de meg tartottam kb.30 masodpercig es felugrott a hom 37.c-fokra!Nem reggel mertem!Hanem ddelutan!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!