Találatok a következő kifejezésre: Csak a hő (189 db)

Egy pár napja olyan fura boldogságérzetem van. Lehet hülyeség, de úgy érzem hogy minden rendben lesz és hogy már működik a picim szíve. Ezt érezhetem? Ti éreztetek már ilyet? Vagy csak a hó miatt van (amit imádok és jó lesz a hangulatom)?

Legjobb válasz: az nagyon jó, ha boldogan és jóérzésekkel telve várod a picit! Természetesen már ver a kicsi szive, de szó szerint érezni azt nem lehet. Örülj neki, hogy minden rendben és nem kínoz aggodalom a múlt miatt! Nagyon-nagyon boldog babavárást és hóesést! (én utálom a telet!)

az nagyon jó, ha boldogan és jóérzésekkel telve várod a picit! Természetesen már ver a kicsi szive, de szó szerint érezni azt nem lehet. Örülj neki, hogy minden rendben és nem kínoz aggodalom a múlt miatt! Nagyon-nagyon boldog babavárást és hóesést! (én utálom a telet!)
Nagyon szerencsés vagy, hogy ösztönösen jönnek ezek a gondolatok, és nem aggodalmaskodsz. Hidd el, bevonzod ezzel a jót. Ezzel pusszban nagyon jól hatsz a picidre. Én is szoktam olyat érezni, hogy biztos minden rendben, csak nem merem elhinni. Pedig tudom hogy kellene, mert azzal magamnak és a picinek teszek jót.
Ez nagyon jó! Nem sok ember örül a hónak. :) Tök jó néha azt hallani, hogy valakit boldogságérzet tölt el és nem az aggodalom! Pedig fontos a pozitív hozzáállás! Nálam változó. Van amikor ki tudok bújni a bõrömbõl, annyira fel vagyok töltve pozitív érzésekkel. Van viszont olyan, amikor kicsit nyûgösebb vagyok és elégedetlen. De többnyire a boldogság dominál! Bármennyire is lehet rossz az életünk, itt van a pocimban egy babó, akit már nagyon várunk és mindent megteszünk azért, hogy neki minden jó legyen. :) Sok boldogságot nektek! 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jaj az lemaradt hogy pcom van és volt már egy vetélésem. De dokihoz holnap megyek. 6 hetes és 2 napos leszek holnap.
Gratulálok, sok boldogságot!:)
Ennek én is örülök!!! :) Fõ a pozitív hozzáállás!
Gratulálok!! (5.)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom olvassátok-e még, de ma voltam dokinál és 6 mm-es az embryom és már ver a szíve!! Annyira boldog vagyok!!!
Én akkor most ellenpélda leszek. Ugyanígy voltam, mint te. Éreztem, hogy minden rendben lesz, és szeptemberben babázunk. Aztán véreztem egy kicsit, doki, Utrogestan, stb, elállt. Továbbra is tudtam, éreztem, hogy minden rendben lesz! Boldog voltam, nevettem, nem féltem. Aztán múlt héten kiderült, hogy már nem él. :( Mindketten a párommal annyira pozitívan álltunk hozzá az egészhez, hogy a rossz hírt máig nem fogtuk fel, egyszerûen nem hisszük el, hogy emellett a pozitív látsámód mellett ez megtörténhetett!! Reménykedj, az nagyon jó, magadnak kell, de a baba sorsa nem ezen fog múlni. ( :( )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindkettõtöknek! Remélem is mert eléggé félek azért, de sok ilyan pillanat van ami elkap. Próbálok pozitívan gondolkodni.
Mindegy, hogy mitõl, legyél csak vidám!:) Pozítivan hat a babádra is és ez szuper! Õszintén kívánom, hogy minden rendben legyen Veletek és hamarosan egy tündéri pici babát tarthass a karodban! 7 hós kicsi fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy. Persze nem szó szerint értem hogy érzem hanem úgy belül érzem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! :) :) :)

Másfél méter hó teljesen betemette a kocsit. Leszedtem a tetejéről, és a motorháztetőről amennyire tudtam, hogy ne nyomja. Sajna így is csak a kocsi feneke, és körbe az ablakok látszanak ki a kocsiból. Hogy tudom onnan a leggyorsabban kiszedni?

Konkrétan csak a kocsi ablakos része látszik ki a hóból ami leesett 2 nap alatt. Mert gy csak a csomagtartón tudok bemászni a kocsiba. Meleg vízzel, vagy ha lesózom a körülötte lévő havat az jóóó? Mert ellapátolni képtelenség lenne. Mi lenne a megoldás?

Legjobb válasz: Egyértelmûen kamu. Ha esett 150cm hó akkor hogy látszanak ki az ablakok? Egy átlag autónak az ablakai 80-90cm magasan kezdõdnek. -hogy mentél oda a hátuljához és az elejéhez 150cm-es hóban? -hova raktad a motorháztetõrõl, csomagtartóról, tetõrõl a havat? -ha leszórtad a havat az autóról az kb +1m hó az autó körül így lesz 250cm matematikailag, de mivel kicsit összesek így legyen 200cm. -hogy fértél hozzá a tetõhöz úgy, hogy mellette nem lapátoltad el a havat? -miért lenne képtelenség ellapátolni a havat? (nekem eddig mindig sikerült) És akkor a válasz! Meleg víz olvasztja a havat,de ha az kihûl akkor jég lesz és nem hó azzal sem vagy elõrébb. Megoldás a lapát. Jó kis fizikai edzés, dr megéri :D

Egyértelmûen kamu. Ha esett 150cm hó akkor hogy látszanak ki az ablakok? Egy átlag autónak az ablakai 80-90cm magasan kezdõdnek. -hogy mentél oda a hátuljához és az elejéhez 150cm-es hóban? -hova raktad a motorháztetõrõl, csomagtartóról, tetõrõl a havat? -ha leszórtad a havat az autóról az kb +1m hó az autó körül így lesz 250cm matematikailag, de mivel kicsit összesek így legyen 200cm. -hogy fértél hozzá a tetõhöz úgy, hogy mellette nem lapátoltad el a havat? -miért lenne képtelenség ellapátolni a havat? (nekem eddig mindig sikerült) És akkor a válasz! Meleg víz olvasztja a havat, de ha az kihûl akkor jég lesz és nem hó azzal sem vagy elõrébb. Megoldás a lapát. Jó kis fizikai edzés, dr megéri :D
meleg víz teljesen jó:) én ilyenkor mindig lementem egy kefével, egy 2liter meleg vízzel és egy jégoldó sprayel:) aztán nincs az a kocsi amit kine lehetne szedni szorgos munkával:D a kiszedés nos...nem a hóval van a gond legtöbbször hanem azzal hogy a kerekeknél és al ökhárítóknál lévõ hó ha sokat állt a kocsi akkor megkeményedik és azt akkor szétkell verni meg picit alá ásni..aztán megkell próbálni valahogy kijönni...ha elpörög a kerék akkor megint ki megint ásol picit megintbe:)
Várd meg a tavaszt, az mindent megold.
merre laksz hogy nálatok esik a hó?
Ha ráöntöd a meleg vizet, rendelhetsz egy új szélvédõt is. XP
hol esett 2 nap alatt másfél méter hó?? kamu
Magyarországon tuti nem lehetett ez! Persze nem írta a postiró, hogy Magyarországon él. Ha igen, akkor erõsen kamuszagú a dolog!
Meleg vízzel nagyon jó. Megolvad, oda is befolyik, ahol eddig nem is volt és visszafagy (és ha szélsõséges hõsokknak teszed ki az ablakokat, még be is törhetnek). Onnantól kezdve a csomagtartót sem tudod majd kinyitni. Sózni is jó a havat, csak egyrészt nincs annyi sód, amennyi másfél méternyi hó elolvasztásához kell, másrészt a lapátolást akkor sem úszod meg. Szokjuk már meg végre, hogy nem létezik a "Nagy Hóeltüntetõ Varázsszer", amit csak rá kell szórni a hóra és az úgy eltûnik, mintha megnyomtad volna a Ctrl+Z-t. Nem, ilyen nincs. Meg tudod olvasztani mindenféle vajákolással, de minden módszer után el kell seperni, lapátolni valahogyan. Hidd el, ha lenne olyan eljárás, amivel nyom és lapátolás nélkül eltûnne a hó, nem léteznének már hókotrók sem...
+ ha ki is ástad az autót, akkor sem tudsz elmenni vele, mert elõtte/mögötte is hófalba ütköznél.


A kérdező hozzászólása: eltaláltad! Ezt kerestem :D köszi!
A kérdező hozzászólása: jo azér a leírás nem pontos de már rég hallottam :D
köszönöm én is, m ennek seggitségével megkaptam én is!

Csak akkor lehetek terhes, ha a hőm magas? Alaphő feletti? Valakinek sikerült akkor is ha a hője nem volt magas? Csak a reggeli hő számít, az esti nem, igaz?

Legjobb válasz: Csak reggeli hõ számít, legalább 6 óra alvás után. És még a lázmérõt is este le kell rázni, hogy reggele egybõl, az elsõ mozdulatoddal mérhessed a hõdet. Az, hogy csak akkor vagy terhes mikor átlag fölötti a hõd, na arra én rácáfolnék mert nekem alaphõm 36.4 és 36.5-36.7 között volt mikor terhes voltam. Igaz 6 héttõl kapok hormon bogyót, de inkább óvatosságból mint sem azért mert problémám volt.

Csak reggeli hõ számít, legalább 6 óra alvás után. És még a lázmérõt is este le kell rázni, hogy reggele egybõl, az elsõ mozdulatoddal mérhessed a hõdet. Az, hogy csak akkor vagy terhes mikor átlag fölötti a hõd, na arra én rácáfolnék mert nekem alaphõm 36.4 és 36.5-36.7 között volt mikor terhes voltam. Igaz 6 héttõl kapok hormon bogyót, de inkább óvatosságból mint sem azért mert problémám volt.
Nekem nem volt magas a hõm. Mondjuk az én teherbeesésem, terhességem minden szakkönyvre rácáfolt. :-)
Szerintem ez teljesen egyénfüggõ, hogy a hõje mennyire magas. Csinálj egy tesztet, és az szerintem mutat valamit. Kedves Utolsó, elmondanád a történetedet, bátoríts egy kicsit bennünket:)
ÓÓÓ de szuper! Szívbõl gratulálok! Én is pco-s vagyok és pm alulmûködésem is van. Össze vissza van mensesem is, bár nem mondták, hogy tuti nem lehet baba, de szóltak, hogy nehéz lesz. Én is abban reménykedem, hogy ha máshogy nem majd véletlenül sikerül! Köszönöm a reményt kedves 2.!
Jó volt ezt olvasni, köszi, hogy megosztottad velünk. 3.válaszoló vagyok:) Nagy gratula a babához:) Sokan szeretnénk ilyen csodát átélni, mint most Te.
Kedves 2!!! És neked mi volt a tüneted, amibõl észrevetted a babát? És mennyi idõ után vetted észre? A teszt mikor jelezte a pozit?Köszi a válaszokat!
2-es vagyok. Én hébe-hóba csináltam tesztet, és az aktus után 3 héttel volt pozitív. :-) Tünetem semmi nem volt, csak eszembe jutott, hogy csinálok egyet (illetve a férjem azt álmodta, hogy terhes vagyok, és ez bogarat ültetett a fülembe :-)). Hála az égnek azóta sincs semmi tünetem, csak a pocakom nõ. :-)

Ha kis nyuszimat kiviszem a hóba, akkor lehet valami baja? Na nem órákról van szó, csak pár percről.

Legjobb válasz: Ja, jól megfázik. Szoba, hobbi állatok nem hóba valók.

Ja, jól megfázik. Szoba, hobbi állatok nem hóba valók.
Rövid idõ alatt nem fázik meg. A házi nyúlnak is vastagabb a bundája télen. Az én nyulaim a nap nagy részét kint töltik és semmi bajuk sem volt még, sõt szeretnek a hóban ásni. Csak arra figyelj, hogy ne tudjanak meglógni :)
Minek akarod kivinni a nyuszidat?Szadista vagy???Miért nem teszed mindjárt szõröstül-bõröstül a fagyóba? I..óta! (di)
Bagoly vagy réti sas és egyéb ragadozó madár ne legyen a környéken.
Szoba nyuszit nem szabad kivinni, mivel nem alakul ki nála az a vastagabb bunda, mint a kint tartott nyusziknál!Nagyon hideg van!Hallottam már olyat, hogy kivitte valaki, én biztos nem kockáztatnék, meg ne fázzon!
A kérdező hozzászólása: Kis bundás :D Mikor fürdettük olyan kis nyeszlett volt szegény :D Amúgy meg lehet azért se tudna meglógni, mert elsüllyed xD Nyáron szoktuk kinn tartani a kis karámjában :) De lehet veszek majd csirkekerítést, és körbekerítem a kertet vele, aztán hadd mászkáljon, amerre akar :D
Házi húsnyulat sem érdemes hóba tenni, mert megbetegszik, és ront a hús minõségén. Rosszabb esetben te is megbetegedhetsz tõle. Szobai nyulakat meg nem érdemes kivinni.
Porhanyósabb lesz a húsa, ha egy kicsit kifagyasztod elõtte. :-DDDDDD
nem hiszem. ha szelíd simán elkapod, márha elfut. reméljük nem :) és am is sztem bírja hideget, bundája van szal...
A kérdező hozzászólása: És ha meg van fázva az beleszól abba, hogy milyen lesz a húsa sütve, vagy kisül belõle a sok-sok baci, vagy vírus?
Már elnézést de NORMÁLIS VAGY??? 1 olyan nyulat amelyik fogságban született semmiképp se lehet hóba rakni mert felfázik, náthás lesz és taknyolni kezd. Csak olyan nyuszi viseli el s havat amelyik benne született! mellesleg ha le akarod ölni akkor neki már teljesen mindegy de most nem megyek bele h mennyire elitélem ezt. -.-

Kit idegesít az hogy az egész országba esik a hó csak ott nem ahol lakik (él)?

Az a problémám hogy tegnap dél óta esik az Alföldön de itt még szálingózni se [email protected](Téten)Győr-Moson-Sopron.Engem ez nagyon idegesít mert már naygon várom!!!

Legjobb válasz: Gyere ide :D Itt tegnap óta rohadt sok esett :DD Üdv az Alföldrõl :D hóó *.* és még most is esik... bocs! :D

Gyere ide :D Itt tegnap óta rohadt sok esett :DD Üdv az Alföldrõl :D hóó *.* és még most is esik... bocs! :D
vas megyében (Szentgotthárdon)vagyok és ezen a télen nem volt 1mm hó sem! :(
Egyébként tényleg nem túl jó ez a sok hó..nekem holnap fontos dolgom lesz, és azt sem tudom, hogy jutok el oda.Az ételt is nehezebb beszerezni, mert csúsznak az utak.Autóval nem is nagyon lehet közlekedni!
Örülj neki, hogy nincs. Kecskeméten lakom, van vagy 30 centi, az útkotrók nem dolgoznak, egyelõre azt sem tudom, boltba hogy jutok el, mivel az autó sem igazán akar beindulni.
Miért vagyok szemét? :( Eddig én nyiffogtam állandóan, hogy legyen :D Kiidegeltem ezzel mindenkit:D Mert eddig ugye minket került el..
Itt is csak éjjel kezdett el esni..de már egész sok van :) (Veresegyház-Budapest mellett).
A kérdező hozzászólása: De komolyan mindjárt sírok hogy jöjjön már!:(
A kérdező hozzászólása: Köszi 10:32 es :DDD
Ne aggódj Vilmos! Lassan, de biztosan hamarosan oda fog érni, és lesz bõven ott is:) http://www.idokep.hu/idokep
Én is Vas megyei vagyok, és szintén nem esik... -.-

Ha hó közepe fele közös megegyezéssel felmondok, kifizetik a szabikat, akkor a fél hónapra /15ig/ akkor kifizetik a gyed-et is, vagy csak a következő hó elején?

Legjobb válasz: A szabikat nem fizethetik ki a Munka Törvénykönyve szerint. Azt tudják csinálni, hogy a hó közepén amikor felmondasz, kiadják a szabikat és annyival késõbb szûnik meg a munkaviszony. Így tehát nem kaphatsz gyedet arra a fél hónapra, hiszen hivatalosan dolgozol (még ha szabadságon is vagy).

A szabikat nem fizethetik ki a Munka Törvénykönyve szerint. Azt tudják csinálni, hogy a hó közepén amikor felmondasz, kiadják a szabikat és annyival késõbb szûnik meg a munkaviszony. Így tehát nem kaphatsz gyedet arra a fél hónapra, hiszen hivatalosan dolgozol (még ha szabadságon is vagy).
A gyedet megint meg kell igényelni, mert ugye lemondtad, az idõ míg elbírálják kiszámolják küldik. Szabi azzal arányosan jár amennyit dolgoztál, havi 2 nap kb. de azt letöltöd és úgy kapod majd a fizut.
A kérdező hozzászólása: Pedig kifizették. November 2tól járt a gyed.Jeleztem, hogy 19tõl megszeretném szüntetni a munkaviszonyom /közös megegyezéssel/ és lemondtam a gyedrõl is 19tõl, mert a férjem van most gyeden. És most decemberbe vettük észre hogy kifizették a fél hónap gyedet is, így több adót levontak.
Hát így persze, hogy megkaptátok a gyedet, hogy a férjed igényelte meg. Te nem lettél volna jogosult a szabis pénzre és a gyedre egyszerre. Az MT szerint csak akkor lehet pénzben megváltani a szabadságot, ha jogutód nélkül megszûnik a cég.
A kérdező hozzászólása: Pedig a papíromon rajta van a szabadság és a gyed kifizetése is. Közvetítõ cégen keresztül dolgoztam egy cégnél, és itt ahol lakom megszûnt az irodájuk, Pesten van a központ, és a céggel megszûnt a szerzõdésük, oda nem tudtam volna vissza menni. Én 18ig igényeltem meg a gyedet, a férjem meg 19tõl.
A kérdező hozzászólása: És a férjem is megkapta a gyedet.

Ha egy zárt doboz falán a hő csak befelé mozoghat, felmelegszik-e, és ha csak kifelé mozoghat lehűlne-e a belseje? Létezik a hő egyenirányítás?

A dobozt nem melegítem ,és nem is h?töm .

Legjobb válasz: Ilyen nincs hogy a hõ egyirányban terjed csak. A hõ az anyag részecskéinek mozgása nem lehet egyirányú az anyag molekulái csak átadják a mozgást, nem úgy van mint a szabad elektronok amik el tudnak mozogni.

Ilyen nincs hogy a hõ egyirányban terjed csak. A hõ az anyag részecskéinek mozgása nem lehet egyirányú az anyag molekulái csak átadják a mozgást, nem úgy van mint a szabad elektronok amik el tudnak mozogni.
Termodinamika II. fõtétel (Clausius-féle megfogalmazás): A természetben nincs olyan folyamat, amelyben a hõ önként, külsõ munkavégzés nélkül hidegebb testrõl melegebbre menne át. Csakis fordított irányú folyamatok lehetségesek. Tehát ha nem melegíted és a külsõ környezet nem melegebb, akkor nem fog csak úgy magától felmelegedni. (Még akkor se tenné, ha létezne a hõ "egyenirányítása")... Ha így lenne akkor létezne (másodfajú) örökmozgó. (De ez egy hosszabb levezetés.)
Jó lenne ismerni a mögöttes folyamatokat, nem? Nincs olyan, hogy hõ csak "befelé mozoghat" vagy "kifelé mozoghat". A hõ a molekulák mozgásának sebessége - és az entrópiatörvény szerint ez mindig kiegyenlítésre törekszik. Magyarán, ha te nem fektetsz be célszerûen energiát, akkor egy idõ után mindennek ugyanaz lesz a hõmérséklete.
Elméleti kérdés feltevésként a válasz: igen. Azaz HA a hõ csak befelé mozoghat, akkor a doboz felmelegszik (hiszen nagyobb lesz az egységnyi anyagmennyiségre jutó hõmennyiség), illetve HA csak kifelé mozoghat, akkor lehûl (hiszen kisebb lesz az egységnyi anyagmennyiségre jutó hõmennyiség). DE: ilyen "hõ egyenirányítás" sajnos ütközik a fizika törvényeivel. Ha végig gondolod a Brown-mozgást, azt hiszem, Te is belátod, hogy képtelenség... Pedro
A hõ valójában 3 féle módon terjedhet: konvekció, hõáramlás, és hõsugárzás... De az, hogy külsõ energia, munka befektetése nélkül a hõ a hidegebb tárgyról haladjon a melegebb felé, ütközik a termodinamika tételeivel... Tehát nem lehetséges... (ez az oka, hogy nem lehet örökmozgót se építeni...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt a kérdésemre , ami természetesen elméleti volt .

Ez a hő leesés már tüszörepedés? Vagy csak még ezután lesz? Nem olyan sok a váladék mint szokott, a hasam is csak kicsit szur. Lehet hogy még korai? Hogy még ezutáni napokon lesz?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/782315a661ded60482f469..

Legjobb válasz: de azt mondják hogy ha felmegy a hö akkor elötte nap volt a tüöszörepedés, tehát csak utolag lehet tudni hogy voltunk e együtt.. amugy hány napig pozitiv egy ovu teszt? 30 naposak a ciklusaim de mindig 11 és 14 nap között szoktam érezni a pé-t tesztelni csak ebben a honapban kezdtem el.

A kérdező hozzászólása: de azt mondják hogy ha felmegy a hö akkor elötte nap volt a tüöszörepedés, tehát csak utolag lehet tudni hogy voltunk e együtt.. amugy hány napig pozitiv egy ovu teszt? 30 naposak a ciklusaim de mindig 11 és 14 nap között szoktam érezni a pé-t tesztelni csak ebben a honapban kezdtem el.
Ja bocsi latom hogy csinaltal! Hat nem tudom, akarmi lehet! Biztos ami biztos szeressetek egymast!!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok ma is ovu teszteztem, ma van a 12. napon, kicsi folyás görcsöl a méhem, de sztem még korai. az ovu tesztem olyan mint tegnap. látszik jol a vonal, de nem erösebb a controll csiknál. akkor ez nem is pozitiv?
Hat szerintem meg tul korai! Es peteeresed lesz eloszor amikor eloszor lesik a ho, aztan elkezd emelkedni felfele, amikor megtortenik a tuszorepedes!
elvileg 2 napig pozitiv es aztan negativ es a pozitiv utan az elso negativon van a tuszorepedes. csinaltal ma ovutesztet?
Én hõleesést sem tapasztaltam, nem mindenki kapja el azt az idõpontot! A lényeg hogy ha holnaptól megugrik a hõd és menziig fent is marad és akkor sem esik le akkor lehet baba miatt. Fontos hogy sokat legyetek együtt és akkor nem késtek le róla.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, pár napja tesztelgetek, ma is fogok de mégnem csináltam mert ugy tudom délután kell, majd megirom. ha ma nwem tudunk együtt lenni, csak holnap azért az még nem baj ha tegnap is violtunk ugye?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!