Találatok a következő kifejezésre: Csak a fordul elő, hogy szüléskor (1 db)

Csak a filmekben fordul elő, hogy szüléskor a nők haragszanak a párjukra, vagy ez az életben is így van?

Legjobb válasz: Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.

Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.
Én nem haragudtam rá, hisz mindketten akartuk a babát és azért mert szeretjük egymást. Nem gondoltam arra, hogy az õ hibája, hogy nekem fájásaim vannak. Viszont egyik rokonom mindenfélét mondott a férjére, mert nála így csapódott le a kimerültség, hogy kiadja magából és mivel csak a férj volt ott (a dokit mégse szídhatja) hát mondott fût-fát.
Ilyenkor nem haragszanak, csak egyszerûen fájdalmaik vannak, és néha még az is idegesítõ lehet, hogy a másik hogyan pislog vagy miért hangosan veszi a levegõt. Bár én szüléskor nem ordítoztam senkivel, csak próbáltam megértetni az orvossal, hogy ha szerinte nem fog kijönni a baba magától, akkor ne kínozzon már, hanem vágjon, hiszen errõl beszélt. Mondjuk lehet, hogy ezt elég határozottan mondtam neki (de még jó hogy nem hallgatott rám, mert simán meglett a baba, csak egy kicsit be kellett igazítani, és már jött is). Mondjuk ne a filmeket vedd alapul, mert ott sokminden másnak tûnik, mint ahogy van. A filmekben általában úgy ordítanak a nõk, mintha nyúznák õket, a valóságban azért nem mindenkinek ilyen fájdalmas (bár általánban jólesik, ha kiereszted a hangod), na meg ott öt perc alatt meg is van a baba, persze ez érthetõ, hiszen amúgy nagyon hosszú lenne a film, de a lényeg az, hogy ezek nem adnak reális képet.
Èn abszolult nem haragudtam a férjemre.Még friss az emlék, 6.hete vagyok anyuka.Èn örültem , hogy mellettem volt végig.(38o´ra ki´nlódás volt).Nem tudom, hogy it csináltam volna nélküle.
Állítólag a romák átkozzák nagyon szülés közben nagyon a férjüket, meg kényesb szervüket:) Én nem haragudtam, de mondtam neki, hogy egy darabig biztos nem tudok majd szexre gondolni, anélkül hogy ne a szülés jusson eszembe. Kell a hat hét pihenés szülés után, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Aztán olyan a szex, mintha megint szûz lennék:)
Nekem még van 16 hetem a szülésig. Veelm is bent lesz a párom, és így látalanban is tudom, hogy nagy szükségem lesz rá. Õt szeretem a világon a legobban, nem akarom bántani. Meg aztán szerintem Õ is szenved, mert a tehetlenségnél nincs rosszabb. 24 hetes kismami
Imádom a férjemet, õ a mindenem..soha nem szeretem ennyire férfit, ezért is mentem hozzá.A kapcsolatunkat csak még szorosabbra fogta, még belsõségesebbé tette a magzat. A filmek eltúlozzák a dolgot.A múltkor láttam egyet, ahol próbálták bemutatni a terhességet.Annyira pokolian állították be, és az egész szülés olyan volt, mintha egy kabaréban néztem volna végig.Szerintem most a filmgyártók rá fognak kapni a szülés témára, mert éppen divat lett ról beszélni.
Én sem haragudtam rá, sõt..., egyfolytában érte aggódtam, mert annyira sajnált engem és féltett mindkettõnket, hogy azt hittem infarktust kap.:-)
Hû, úgy tûnik, én vagyok itt a fekete bárány. :-) Az elsõ két szülésemnél semmit nem tudott szegény férjem úgy csinálni, hogy az nekem jó legyen. Amikor valami nagyon fáj, akkor ingelékeny az ember és kötekszik, mintha ez enyhítene bármin is. Amikor a harmadik gyerekünk született, útban a kórház felé azt mondtam neki: Lehet, hogy nagyon bunkó leszek veled, de ugye tudod, hogy imádlak??? És persze most is mindent "rosszul" csinált (ne ott maszírozd, ne szorítsd a kezem, nem ilyet kérek, ne oda állj.....), de megértõ és csodálatos volt. :-)))
Én mióta babát várok, csak mégjobban szeretem a férjem! :) Ez egy nagyon erõs kapocs az esetünkben szerintem. :) Viszont, biztos lesznek szituk a vajúdáskor, vagy a szülésnél, amikor megtépném! :) )))) Lehet hogy ingerlékeny leszek, nem tudom. De mi már az építkezésnél is megbeszéltük, hogy "Bármennyire is bunkó vagyok veled vagy kiabálok, dühöngök, szeretlek ne feledd! -Oké, én is, jó?" :) ))) Szóval nem tudom mi lesz. Mivel tök új lesz minden, mivel elsõ szülésem lesz, lehet hogy nehezebb lesz, mert "rutintalan" leszek a legalapvetõbb dolgokban is... :) 33 hetes kismami

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Császár után van lehetőség arra, hogy a baba velem legyen?

Úgy néz ki,hogy császározni fognak.Utána megőrzőben leszek.Császárosoknál van lehetőség arra,hogy ezután majd maguk mellé kérjék a Kicsit,ne pedig 3 óránként hozzák?Ha igen,mikortól?Vagy csak azoknak lehet ezt,akik természetes úton szülnek?

Vagy könnyebb lenne,ha inkább 3 óránként hoznák?Mert ahogy hallottam eléggé megtudja viselni a császár a kismamát,nem mindenki viseli jól...

Elnézést a sok kérdés miatt,de kíváncsi vagyok a véleményetekre,tapasztalatotokra.Köszönöm előre is! :)

13

Ma már talán megszülhetek?

Korán reggel vérrel együtt távozott a nyákdugo. Azóta keményedeseim vannak és erős hányingerem. Talán most a front is a kezemre játszik. Baba ma nem is olyan aktív mint máskor szokott lenni. Tudok én azért tenni h.most már ne álljon le a folyamat??

7

Szülés után változott a menstruációd?

Erőssebb lett, vagy gyengébb?
Hosszabb ideig tart, vagy rovidebb?
Ha terhesség elött ez hogy változott?
Beállt rendszeresre miután először megjött, vagy össze-vissza lett? Mennyi idő alatt rendszereződött?
Köszönöm a válaszokat :)

10

Mi az oka annak, hogy egy kb.5 napja született gyermekről a mai napig nincs anyakönyvi kivonat? Az anya már távozott a kórházból, de a piciről azóta se lett hivatalos dokumentum.

A történet kicsit hosszadalmas, privátban a részletek, írjon, jelezzen, akit érdekel.

15

Tudnátok ajánlani jó pszichiátert Debrecenben, aki komolyan veszi a szülés utáni depressziót? És persze kedves, rendes, nem flegma bunkó.

2. babánkat tervezzük a párommal. Az első szülés után, elég mélyen sikerült bemászni a depibe, szükség volt szakember segítségére. Ez a doki isteni jó volt, de sajnos kiment külföldre dolgozni és helyette szeretnék keresni egyet, hogy ha esetleg megint baj lenne, akkor legyen kihez fordulni.
Köszönöm szépen!

3

Ez most milyen fájás?

Kora délután megittam a bábakoktelt szülésznő javaslatára. Hasmenés nem volt csak két sima wc.. Most estére nagyon be görcsölgetem. Az alhasam derekem fáj nagyon. Időt nem igazán mérek mert nem tűnik szabályosnak inkább folytonosnak. Ezek milyen fájások lehetnek?? A szülési az szabályos lenne nem ?

4

Vélemények Dr. P. Szikszay Ádám doktorúrról? Szült valaki Dr. P. Szikszay Ádám doktorúrnál?

Jelenleg a 13. kerületben rendel, és a Bajcsy-Zsilinszky kórházban lehet nála szülni. Neten sajnos nem lehet róla eddig sokat olvasni. Előre is köszönöm!

3

Milyen szülési babonák vannak, és van valóság alapjuk?

0

Mennyire igaz ez?

Magzatvíz elfolyással kezdődő szülés = kevesebb vajúdás
Fájásokkal kezdődő szülés = 10 vagy annál több óra vajúdás

15

Milyen érzés a derék fájás szülésnél?

Fájáskor. Pl.tompa,görcsös,éles,feszítő stb.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!