Találatok a következő kifejezésre: Csak a fordul elő, hogy szüléskor (1 db)

Csak a filmekben fordul elő, hogy szüléskor a nők haragszanak a párjukra, vagy ez az életben is így van?

Legjobb válasz: Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.

Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.
Én nem haragudtam rá, hisz mindketten akartuk a babát és azért mert szeretjük egymást. Nem gondoltam arra, hogy az õ hibája, hogy nekem fájásaim vannak. Viszont egyik rokonom mindenfélét mondott a férjére, mert nála így csapódott le a kimerültség, hogy kiadja magából és mivel csak a férj volt ott (a dokit mégse szídhatja) hát mondott fût-fát.
Ilyenkor nem haragszanak, csak egyszerûen fájdalmaik vannak, és néha még az is idegesítõ lehet, hogy a másik hogyan pislog vagy miért hangosan veszi a levegõt. Bár én szüléskor nem ordítoztam senkivel, csak próbáltam megértetni az orvossal, hogy ha szerinte nem fog kijönni a baba magától, akkor ne kínozzon már, hanem vágjon, hiszen errõl beszélt. Mondjuk lehet, hogy ezt elég határozottan mondtam neki (de még jó hogy nem hallgatott rám, mert simán meglett a baba, csak egy kicsit be kellett igazítani, és már jött is). Mondjuk ne a filmeket vedd alapul, mert ott sokminden másnak tûnik, mint ahogy van. A filmekben általában úgy ordítanak a nõk, mintha nyúznák õket, a valóságban azért nem mindenkinek ilyen fájdalmas (bár általánban jólesik, ha kiereszted a hangod), na meg ott öt perc alatt meg is van a baba, persze ez érthetõ, hiszen amúgy nagyon hosszú lenne a film, de a lényeg az, hogy ezek nem adnak reális képet.
Èn abszolult nem haragudtam a férjemre.Még friss az emlék, 6.hete vagyok anyuka.Èn örültem , hogy mellettem volt végig.(38o´ra ki´nlódás volt).Nem tudom, hogy it csináltam volna nélküle.
Állítólag a romák átkozzák nagyon szülés közben nagyon a férjüket, meg kényesb szervüket:) Én nem haragudtam, de mondtam neki, hogy egy darabig biztos nem tudok majd szexre gondolni, anélkül hogy ne a szülés jusson eszembe. Kell a hat hét pihenés szülés után, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Aztán olyan a szex, mintha megint szûz lennék:)
Nekem még van 16 hetem a szülésig. Veelm is bent lesz a párom, és így látalanban is tudom, hogy nagy szükségem lesz rá. Õt szeretem a világon a legobban, nem akarom bántani. Meg aztán szerintem Õ is szenved, mert a tehetlenségnél nincs rosszabb. 24 hetes kismami
Imádom a férjemet, õ a mindenem..soha nem szeretem ennyire férfit, ezért is mentem hozzá.A kapcsolatunkat csak még szorosabbra fogta, még belsõségesebbé tette a magzat. A filmek eltúlozzák a dolgot.A múltkor láttam egyet, ahol próbálták bemutatni a terhességet.Annyira pokolian állították be, és az egész szülés olyan volt, mintha egy kabaréban néztem volna végig.Szerintem most a filmgyártók rá fognak kapni a szülés témára, mert éppen divat lett ról beszélni.
Én sem haragudtam rá, sõt..., egyfolytában érte aggódtam, mert annyira sajnált engem és féltett mindkettõnket, hogy azt hittem infarktust kap.:-)
Hû, úgy tûnik, én vagyok itt a fekete bárány. :-) Az elsõ két szülésemnél semmit nem tudott szegény férjem úgy csinálni, hogy az nekem jó legyen. Amikor valami nagyon fáj, akkor ingelékeny az ember és kötekszik, mintha ez enyhítene bármin is. Amikor a harmadik gyerekünk született, útban a kórház felé azt mondtam neki: Lehet, hogy nagyon bunkó leszek veled, de ugye tudod, hogy imádlak??? És persze most is mindent "rosszul" csinált (ne ott maszírozd, ne szorítsd a kezem, nem ilyet kérek, ne oda állj.....), de megértõ és csodálatos volt. :-)))
Én mióta babát várok, csak mégjobban szeretem a férjem! :) Ez egy nagyon erõs kapocs az esetünkben szerintem. :) Viszont, biztos lesznek szituk a vajúdáskor, vagy a szülésnél, amikor megtépném! :) )))) Lehet hogy ingerlékeny leszek, nem tudom. De mi már az építkezésnél is megbeszéltük, hogy "Bármennyire is bunkó vagyok veled vagy kiabálok, dühöngök, szeretlek ne feledd! -Oké, én is, jó?" :) ))) Szóval nem tudom mi lesz. Mivel tök új lesz minden, mivel elsõ szülésem lesz, lehet hogy nehezebb lesz, mert "rutintalan" leszek a legalapvetõbb dolgokban is... :) 33 hetes kismami

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Baross utcába mit kell vinni magammal szüléshez?

Mi az amit nekem és mi az amit a babának kell vinni? Szeptember 30ra vagyok kiírva.

4

Nagykanizsán milyen a szülészet?

Van e alternatív szülőszoba vagy csak sima van?
A baba a születése után az anyukával "lakhat (aludhat)" vagy mindig csak szoptatásra viszik ki a babákat?
Ha van ezzel kapcsolatban valami tapasztalatod irjál!
Előre is köszönöm!

10

Ha beindul a szules mennyi ideig tart egy fajas? Mennyi idonkent jonnek? Ket fajas kozt teljes fajdalom mentesseg van? Vagy csak enyhulnek a fajasok es aztan megint erosse valnak? 37+4hkm

5

Ha Te lennél az illetékes döntéshozó, engednéd, hogy a császármetszés, mint szülési opció, szabadon választható legyen?

Nyilván tudjuk, hogy a kismama ma már szabadon, egyéni belátása szerint dönthet, de ugye a hivatalos felállás alapján a császármetszés, mint eljárás, nem szabadon választható. Csak ha a helyzet megkívánja.
Arra lennék kíváncsi, hogyha az anyukák, kismamák, átlag emberek dönthetnének, akkor megengednék-e, hogy a szülő nő ugyanolyan lehetőségként választhassa a császármetszést, mint mondjuk az epidurális érzéstelenítést, vagy a teljesen hagyományos szülési módot. Természetesen saját felelősségre.

Kérnék szépen minden válaszolót, hogy a téma provokatív volta miatt ne kezdjünk személyeskedni, vagy veszekedni. Nem az a cél, hogy jól lepontozzuk egymást! Számomra minden kulturáltan megfogalmazott vélemény hasznos!

50

Jár mostanában valaki Dr Gulyás István szülészhez?

Mennyibe kerülnek most a vizsgálatok (a magánrendelőben egy-egy alkalom most mennyibe kerül?) mi a véleményetek róla? Mostanában egyre több negatív dolgot olvasok róla fórumokon....

1

Ez mi lehet, hamarosan szülök?

Hétfőre voltam kiírva, akkor voltam kórházban tegnap reggel és egy ujjnyira ki voltam tágulva, folyamatosan gyenge menziszerű fájásaim, haskeményedések és deréknyilallásaim voltak. Vérezgetek is éjjel óta, és ma is ezek a gyengébb, rendszertelenebb fájásaim voltak. Azt olvastam interneten, ezek előfájások.
Aztán délután óta kezdett másfajta lenni a fájás, de akkor is olyan kis rendszertelenek voltak, olyan 5-6-7-8 percenként, aztán elmúlt. Most már a hasam alja keményedik elég jól, és feszül meg, most kb olyan 30-40 másodpercre. Most 35 perce mérem a fájásokat és egyre erősebbek, olyan 5,5-5 percenként jelentkeznek. Nem gyengék, de kibírhatók, mély lélegzeteket veszek. De nagyon feszül már a hasam alja.. Ez vajon az lehet, hamarosan indulni kell? Szerintem már biztosan tágultam tegnap reggel óta... Közben a derekamba is nyilallgat. Hamarosan elmegyek lezuhanyzom és megnézem, múlik-e.. De ez vajon már az lehet? Mert akkor mentőt kell hívnunk :)

12

Mennyi pénzt illik adni, ha nem magánrendelésre, hanem SZTK-ba jár az ember, de mindig ugyanahhoz az orvoshoz és a szülé st is ő vezeti majd le?

Nincs magánrendelése, vidékről van szó.

18

Akik voltak atjarhatosagin es akiknek fajt a vizsgalatH: asonlit a szulesi fajdalom hozza?

Emlekszem nekem nagyon fajt pedig mindket oldalon atjarhato voltam. Koszi!

2

Ismeri valaki a debreceni klinikán Dr. Póka Róbertet vagy Dr. Czifra Imrét? Szült már valaki náluk? Mik a tapasztalatok?

3

Milyen érzés a szülés? Nemsokára itt az idő, valaki segítsen légyszi.

Rendesen be vagyok rezelve, mert nemsokára itt az idő és első lesz. Azt már mindenki mondogatja, hogy majd elmúlik a fájdalom, nem is fogok rá emlékezni, stb ezt tudom, elhiszem, bízok benne. Viszont én személy szerint arra lennék kíváncsi, hogy milyen érzés, amikor elindul az egész, és az is érdekel, hogy milyen érzés, mikor megszületik a placenta, meg úgy az egész dolog. Nagyon parázós vagyok, nagyon félek, már enni se tudok, olyan ideges vagyok. Ez azért van, mert a legtöbbször, mikor megjött a menstruációm annyira nem bírtam a fájdalmat, hogy volt olyan, hogy elájultam. Szerintem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm és nem akarom, hogy emiatt valami baj legyen, császározni viszont emiatt nem fognak (nem is akarom), attól még jobban félek. Szóval anyukák le tudnátok írni, hogy milyen volt az egész. Hasonlítsátok pl olyanhoz, hogy menzi görcs, hascsikarás, stb. Tudom, undi egy gyerekhez ezeket hasonlítani, de hogy el tudjam képzelni. Az se baj, ha azt írjátok, hogy borzalmas fájdalom, csak tudjam, hogy mire készüljek. Nekem így könnyebb. A legrosszabb a bizonytalanság. Anyukámnak könnyen, hamar ment a dolog és ő is ezzel a "majd elfelejted, mikor meglátod a kis csodát" dologgal jön és nem igazán beszél a rosszakról csak annyit max, hogy "fáj, de ki lehet bírni". :S De én jobban félek attól, hogy nem tudom mire számítsak, mint magától a szüléstől.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!