Találatok a következő kifejezésre: Csak a fordul elő, hogy szüléskor (1 db)

Csak a filmekben fordul elő, hogy szüléskor a nők haragszanak a párjukra, vagy ez az életben is így van?

Legjobb válasz: Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.

Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.
Én nem haragudtam rá, hisz mindketten akartuk a babát és azért mert szeretjük egymást. Nem gondoltam arra, hogy az õ hibája, hogy nekem fájásaim vannak. Viszont egyik rokonom mindenfélét mondott a férjére, mert nála így csapódott le a kimerültség, hogy kiadja magából és mivel csak a férj volt ott (a dokit mégse szídhatja) hát mondott fût-fát.
Ilyenkor nem haragszanak, csak egyszerûen fájdalmaik vannak, és néha még az is idegesítõ lehet, hogy a másik hogyan pislog vagy miért hangosan veszi a levegõt. Bár én szüléskor nem ordítoztam senkivel, csak próbáltam megértetni az orvossal, hogy ha szerinte nem fog kijönni a baba magától, akkor ne kínozzon már, hanem vágjon, hiszen errõl beszélt. Mondjuk lehet, hogy ezt elég határozottan mondtam neki (de még jó hogy nem hallgatott rám, mert simán meglett a baba, csak egy kicsit be kellett igazítani, és már jött is). Mondjuk ne a filmeket vedd alapul, mert ott sokminden másnak tûnik, mint ahogy van. A filmekben általában úgy ordítanak a nõk, mintha nyúznák õket, a valóságban azért nem mindenkinek ilyen fájdalmas (bár általánban jólesik, ha kiereszted a hangod), na meg ott öt perc alatt meg is van a baba, persze ez érthetõ, hiszen amúgy nagyon hosszú lenne a film, de a lényeg az, hogy ezek nem adnak reális képet.
Èn abszolult nem haragudtam a férjemre.Még friss az emlék, 6.hete vagyok anyuka.Èn örültem , hogy mellettem volt végig.(38o´ra ki´nlódás volt).Nem tudom, hogy it csináltam volna nélküle.
Állítólag a romák átkozzák nagyon szülés közben nagyon a férjüket, meg kényesb szervüket:) Én nem haragudtam, de mondtam neki, hogy egy darabig biztos nem tudok majd szexre gondolni, anélkül hogy ne a szülés jusson eszembe. Kell a hat hét pihenés szülés után, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Aztán olyan a szex, mintha megint szûz lennék:)
Nekem még van 16 hetem a szülésig. Veelm is bent lesz a párom, és így látalanban is tudom, hogy nagy szükségem lesz rá. Õt szeretem a világon a legobban, nem akarom bántani. Meg aztán szerintem Õ is szenved, mert a tehetlenségnél nincs rosszabb. 24 hetes kismami
Imádom a férjemet, õ a mindenem..soha nem szeretem ennyire férfit, ezért is mentem hozzá.A kapcsolatunkat csak még szorosabbra fogta, még belsõségesebbé tette a magzat. A filmek eltúlozzák a dolgot.A múltkor láttam egyet, ahol próbálták bemutatni a terhességet.Annyira pokolian állították be, és az egész szülés olyan volt, mintha egy kabaréban néztem volna végig.Szerintem most a filmgyártók rá fognak kapni a szülés témára, mert éppen divat lett ról beszélni.
Én sem haragudtam rá, sõt..., egyfolytában érte aggódtam, mert annyira sajnált engem és féltett mindkettõnket, hogy azt hittem infarktust kap.:-)
Hû, úgy tûnik, én vagyok itt a fekete bárány. :-) Az elsõ két szülésemnél semmit nem tudott szegény férjem úgy csinálni, hogy az nekem jó legyen. Amikor valami nagyon fáj, akkor ingelékeny az ember és kötekszik, mintha ez enyhítene bármin is. Amikor a harmadik gyerekünk született, útban a kórház felé azt mondtam neki: Lehet, hogy nagyon bunkó leszek veled, de ugye tudod, hogy imádlak??? És persze most is mindent "rosszul" csinált (ne ott maszírozd, ne szorítsd a kezem, nem ilyet kérek, ne oda állj.....), de megértõ és csodálatos volt. :-)))
Én mióta babát várok, csak mégjobban szeretem a férjem! :) Ez egy nagyon erõs kapocs az esetünkben szerintem. :) Viszont, biztos lesznek szituk a vajúdáskor, vagy a szülésnél, amikor megtépném! :) )))) Lehet hogy ingerlékeny leszek, nem tudom. De mi már az építkezésnél is megbeszéltük, hogy "Bármennyire is bunkó vagyok veled vagy kiabálok, dühöngök, szeretlek ne feledd! -Oké, én is, jó?" :) ))) Szóval nem tudom mi lesz. Mivel tök új lesz minden, mivel elsõ szülésem lesz, lehet hogy nehezebb lesz, mert "rutintalan" leszek a legalapvetõbb dolgokban is... :) 33 hetes kismami


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez tényleg így van?

Tegnap óta nem olyan aktívan mozog a babám. Mozog csak másképp mint eddig :) Nem olyan erőteljesen alig érzem. Ez a szülést jelentheti? Mert azt halottam, hogy van akinél belassul a mozgás szülés elött. Vagy azt hogy kell értelmezni, hogy belassul? Semmi fájás az NST sem mutat semmit. Néha vannak enyhe görcseim de ezen kívül semmi. 39+2 hkm.

7

Mennyi az esélye annak, hogy azon a napon szüljek, amikorra kivagyok írva?

4. gyerek!

9

Ha 3 szülés természetes úton volt, akkor 4. szülésre programozott szülést kérhetek? A 3. babámnál volt egy kisebb komplikáció és elhúzódó szülés volt.

5

Hogyan kell pontosan mérni a fájások idejét?

A fájás elindulásától a következő fájás elindulásáig eltelt idő a két fájás közötti időérték, vagy az egyik fájás végétől a másik fájás kezdete közötti értéket kell nézni?

4

Mit csinaljak h gyorsabban forrjon, gyogyuljon a sebem? Kozeli allapotban van h szetnyiljon?

2

39 hetes vagyok, mensi szerű fájdalmam van, keményedések is, de össze-vissza. Szerintetek ez annak a jele, hogy hamarosan szülni fogok?

Mérni nem igazán tudom, vagyis próbálom, de az egész hasam sokkal keményebb, mint eddig volt és a fájdalom is van hogy 3 percig tart.... Szerintetek próbáljam mérni vagy ez még nem az a rész amikor a szülés kezdődik? Ez a 2. terhességem, de az elsőt indították, így ez a része nekem kimaradt....

4

Kismamák ti féltek/vagy féltetek a szüléstől? Milyen volt? Nagyon fájt? Sokáig vajlodtatok?

13

Választanál/választottál VIP szobát a nagy létszámú gyermekágyas kórtermek helyett? Akár igen, akár nem: miért?

Nekem a szülésznőm célozgatott rá, hogy nem hülyeség, nem csak egy ember jöhet be látogatni, sőt a kisfiamat is beengedik, ami ugye egyéb esetben kizárt. Pláne sok a kisebbségi, és sok a lopás a nagy kórtermekben.

Az első fiamnál eszembe sem jutott ez a lehetőség, és most is csak úgy jött szóba, hogy megkérdeztem, hogy ugyanazok az idióta csecsemősnővérek vannak-e, mint 3 évvel ezelőtt. Naná.

Aláírom, biztos jó lehet külön szobában, külön fürdővel, kettesben a babával, na de az ára... 10.000 Ft/éjszaka. Azért ez durván sok.

Mit gondoltok erről? Felétek mennyibe kerül?

17

Vicces szüléses történetek?

Valakivel történtek,vicces dolgok szüléskor?

18

Bundazsákot vagy overált vegyünk?

24-ére várjuk a kislányunkat.Szerintetek újszülöttnek melyik a praktikusabb?Mindkettőben könnyű bekötni a hordozóba?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!