Találatok a következő kifejezésre: Csak a fordul elő, hogy szüléskor (1 db)

Csak a filmekben fordul elő, hogy szüléskor a nők haragszanak a párjukra, vagy ez az életben is így van?

Legjobb válasz: Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.

Én nem haragudtam rá!Hiszen neki köszönhetem az a csodás 9 hónapot és hogy anyává válhattam.Azóta érzem úgy hogy kiteljesedett a kapcsolatunk és igazi család lettünk. A szülési fájdalmakért nem a felelõs, hanem a mi szervezetünk. Én örültem hogy mellettem volt akkor is.
Én nem haragudtam rá, hisz mindketten akartuk a babát és azért mert szeretjük egymást. Nem gondoltam arra, hogy az õ hibája, hogy nekem fájásaim vannak. Viszont egyik rokonom mindenfélét mondott a férjére, mert nála így csapódott le a kimerültség, hogy kiadja magából és mivel csak a férj volt ott (a dokit mégse szídhatja) hát mondott fût-fát.
Ilyenkor nem haragszanak, csak egyszerûen fájdalmaik vannak, és néha még az is idegesítõ lehet, hogy a másik hogyan pislog vagy miért hangosan veszi a levegõt. Bár én szüléskor nem ordítoztam senkivel, csak próbáltam megértetni az orvossal, hogy ha szerinte nem fog kijönni a baba magától, akkor ne kínozzon már, hanem vágjon, hiszen errõl beszélt. Mondjuk lehet, hogy ezt elég határozottan mondtam neki (de még jó hogy nem hallgatott rám, mert simán meglett a baba, csak egy kicsit be kellett igazítani, és már jött is). Mondjuk ne a filmeket vedd alapul, mert ott sokminden másnak tûnik, mint ahogy van. A filmekben általában úgy ordítanak a nõk, mintha nyúznák õket, a valóságban azért nem mindenkinek ilyen fájdalmas (bár általánban jólesik, ha kiereszted a hangod), na meg ott öt perc alatt meg is van a baba, persze ez érthetõ, hiszen amúgy nagyon hosszú lenne a film, de a lényeg az, hogy ezek nem adnak reális képet.
Èn abszolult nem haragudtam a férjemre.Még friss az emlék, 6.hete vagyok anyuka.Èn örültem , hogy mellettem volt végig.(38o´ra ki´nlódás volt).Nem tudom, hogy it csináltam volna nélküle.
Állítólag a romák átkozzák nagyon szülés közben nagyon a férjüket, meg kényesb szervüket:) Én nem haragudtam, de mondtam neki, hogy egy darabig biztos nem tudok majd szexre gondolni, anélkül hogy ne a szülés jusson eszembe. Kell a hat hét pihenés szülés után, nem csak fizikailag, hanem lelkileg is. Aztán olyan a szex, mintha megint szûz lennék:)
Nekem még van 16 hetem a szülésig. Veelm is bent lesz a párom, és így látalanban is tudom, hogy nagy szükségem lesz rá. Õt szeretem a világon a legobban, nem akarom bántani. Meg aztán szerintem Õ is szenved, mert a tehetlenségnél nincs rosszabb. 24 hetes kismami
Imádom a férjemet, õ a mindenem..soha nem szeretem ennyire férfit, ezért is mentem hozzá.A kapcsolatunkat csak még szorosabbra fogta, még belsõségesebbé tette a magzat. A filmek eltúlozzák a dolgot.A múltkor láttam egyet, ahol próbálták bemutatni a terhességet.Annyira pokolian állították be, és az egész szülés olyan volt, mintha egy kabaréban néztem volna végig.Szerintem most a filmgyártók rá fognak kapni a szülés témára, mert éppen divat lett ról beszélni.
Én sem haragudtam rá, sõt..., egyfolytában érte aggódtam, mert annyira sajnált engem és féltett mindkettõnket, hogy azt hittem infarktust kap.:-)
Hû, úgy tûnik, én vagyok itt a fekete bárány. :-) Az elsõ két szülésemnél semmit nem tudott szegény férjem úgy csinálni, hogy az nekem jó legyen. Amikor valami nagyon fáj, akkor ingelékeny az ember és kötekszik, mintha ez enyhítene bármin is. Amikor a harmadik gyerekünk született, útban a kórház felé azt mondtam neki: Lehet, hogy nagyon bunkó leszek veled, de ugye tudod, hogy imádlak??? És persze most is mindent "rosszul" csinált (ne ott maszírozd, ne szorítsd a kezem, nem ilyet kérek, ne oda állj.....), de megértõ és csodálatos volt. :-)))
Én mióta babát várok, csak mégjobban szeretem a férjem! :) Ez egy nagyon erõs kapocs az esetünkben szerintem. :) Viszont, biztos lesznek szituk a vajúdáskor, vagy a szülésnél, amikor megtépném! :) )))) Lehet hogy ingerlékeny leszek, nem tudom. De mi már az építkezésnél is megbeszéltük, hogy "Bármennyire is bunkó vagyok veled vagy kiabálok, dühöngök, szeretlek ne feledd! -Oké, én is, jó?" :) ))) Szóval nem tudom mi lesz. Mivel tök új lesz minden, mivel elsõ szülésem lesz, lehet hogy nehezebb lesz, mert "rutintalan" leszek a legalapvetõbb dolgokban is... :) 33 hetes kismami


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tápanyaghiányt az anyaméhben meg lehet úszni bármi nélkül?

Egyik ismerősöm 38 hetesen szült, de elég pici volt a baba, ha jól tudom a 2,4 kg körüli. Állítólag azért, mert a zsinórba beletekerte magát és nem kapott elég tápanyagot!
Eddig én mindenhol azt hallottam,hogy a tápanyaghiánynak olyan következményei lehetnek, mint az oxigénhiánynak.
Csak azért kérdezem, mert őket úgy adták haza,hogy semmi gond, de az egyik barátnőm babája pl. "csak" egy héttel a szülés előtt tekerte be magát és a táplálékhiány miatt kicsit sérült lett! Pedig ő nagyobb súlyú volt!

3

Fiatal anyukák, akik 20 éves koruk körül szültek! Hogy zajlott a várandósság? Többi lent

Hány évesen szültetek? Terveztétek a babát, vagy a baba döntött úgy, hogy jön? Szülők mit szóltak? Apuka veletek maradt?? Megvolt a biztos hátteretek? Fiú vagy kislány lett? Neve? Esetleg olyan történetre is kíváncsi vagyok akik elvetették a babát, mert túl fiatalnak érezték magukat. Kíváncsi vagyok a történetetekre.

13

Ha nem lesz se fogadott szülésznőm, se orvosom, akkor mikor illik "megköszönni" a segítségüket? Aki hasonló helyzetben volt, hogyan csinálta?

Egy kisebb ajándékkosárra gondoltam pl a szülésznő(k)nek, illetve az orvosnak valami kisebb összegre.

5

Szülés után tudom majd hordani a régi ruháimat?

Nem hiúságból kérdezem, csak az évek során lett egy kialakult ruhatáram, amit nagyon szeretek, és ami a legkisebb méretekből áll.

15

Szülés betegen?

Remélem elméleti marad a kérdésem... Van a kiírt időpontig szűk 2 hetem. A két nagyobb gyerekem ma reggelre ki sem lát a takonyból, úgy ébredtek. Ilyenkor általában én sem szoktam megúszni. Beengednek egyáltalán a kórházba, ha neadjisten én is elkapom a nyavalyát és a napokban akarna jönni a kicsi is? Mit csinálnak ilyenkor az anyukákkal?

6

Van akinek bevált szülésindításra a tonik?

Holnap töltöm a 40. hetet, gondoltam kipróbálom. Mégis mennyi kell belőle?

6

Dr. Jakab Tamásnál mennyibe kerül a szülés? Elégedettek voltatok?

Minden vélemény számít!

1

Kecskemét vagy Szentes?

Kedves Anyukák, akik Kecskeméten vagy Szentesen szültetek hogy zajlott a szülés? Leírnátok nekem töviről hegyire? Nagyon kíváncsi vagyok! Fogadott vagy ügyeletes orvos volt?

3

Ez így jó? Kinek volt még ilyen értéke?

35. hetemet töltöttem 2 hete ez volt írva a kontroll papíromra: Ci:3000
ezt találtam:3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
Ez így normális?

4

A baba szívhangja miért erősödik fel a fájások alatt?

jön egy fájás,NST rád kötve,és mikor jön egy fájás a baba szívhangja sokkal hangosabb lesz,mikor elmúlik meg az is lecsitul.
ez miért van?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!