Találatok a következő kifejezésre: Csak a esetén (661 db)

Canon EOS 500D esetén a témát az LCD kijelzőn nem lehet nézni csak a nézőkében ill. csak videó mód esetén? Vagy hogyan lehet?

Legjobb válasz: Ezt Live View módnak hívják. Csak kreatív módokban (P, Tv, Av, M, A-DEP) mûködik. A kis fényképezõgépet ábrázoló gombbal lehet bekapcsolni.

Ezt Live View módnak hívják. Csak kreatív módokban (P, Tv, Av, M, A-DEP) mûködik. A kis fényképezõgépet ábrázoló gombbal lehet bekapcsolni.
De amikor csak tudod, kerüld. Lassú, pontatlan benne az AF és sokat fogyaszt. Csak akkor szedem elõ, ha nagyon lehetetlen szögbõl fényképezek (fej fölé emelve, vagy talajszintrõl).
A kérdező hozzászólása: Miért csak kreatív módokban választható? És miért lassítja az AF-et? LCD esetén a nézõkében már nem is láthatjuk a képet?
A tükrös gép mûködésébõl adódik, hogy csak akkor tud élõképet adni, ha felcsapja a tükröt. Ilyenkor nem jut el a kép sem a nézõkébe, sem az AF szenzorhoz.
A kérdező hozzászólása: miért nem raknak bele félig áteresztõ tükröt?
Olyan is van. Miért nem olyat vettél?
A kérdező hozzászólása: Jó, ne menjünk bele a részletekbe. De mindenesetre a kreatív módokban lehet, pedig kreatív módban az alap módhoz képest jobb képeket lehet csinálni, nem?
Igazából jó képeket csak a Tv, Av, M módban lehet csinálni...
Persze de fizetni csak végzés után kell, ösztöndíj meg bõven elõtte van.
igen, beleszámít. sokan ezzel is trükköznek, hogy felvesznek minden könnyen elvégezhetõ szemetet és kapják a havi 50-60 ezres ösztöndíjat és le se szarják, hogy a végén mondjuk egy havit vissza kell fizetni túlteljesítésért. k**va nagy dinka volt, aki ilyenre csinálta az ösztöndíjszámítást. így nem az kap pénzt, aki valóban jó, abban amit tudnia kell, hanem aki minél több felesleges baromságot elvégez, akár kettesekkel.

Nemrég meghalt kisfiam apja. Biztosítása volt, gyermekem a kedvezményezett. Halála előtt hónapokig beteg volt. Ilyenkor csak a halál esetén járó összeget kapja meg, vagy az egészségkárosodás esetén járót is?

Legjobb válasz: Mivel meghalt, nem volt egészségkárosodása, mert meghalt. Tehát csak a haláleseti biztosítás jár. Ha életben maradt volna, mondjuk fél tüdõvel, akkor járna az egészségkárosodásra.

Mivel meghalt, nem volt egészségkárosodása, mert meghalt. Tehát csak a haláleseti biztosítás jár. Ha életben maradt volna, mondjuk fél tüdõvel, akkor járna az egészségkárosodásra.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem miért jár jóval kevesebb halál esetén mint pl. egészségkárosodás esetén. Egyébként Raiffeisen Gondoskodás biztosításról van szó.
Azért jár kevesebb, mert egy halottat csak el kell temetni. Ha valaki meg lebénul, azt állandóan orvoshoz kell vinni, különleges eszközök és esetleg ápolónõ kell, ráadásul a hátralevõ életét nyomorékan kell leélnie.
A kérdező hozzászólása: De még életében járt volna neki a biztosítási összeg a munkaképesség csökkenés miatt, ha a leszázalékolásra nem kellett volna hónapokat várni... Nem?
De. HA nem kellett volna várni. Ez magyarország.
2. kérdésre. Azért jár több pénz egészségkárosodásra, mert ez egy ilyen biztosítás. Választhatott volna olyat is, amiben fordítva vagy egyszerûen csak máshogy van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Illetve a másik rossz hír, hogyha a gyermek 18 év alatti, akkor azt az összeget sem kapja meg, amíg 18 éves nem lesz, addig a gyámhatóság kezeli a pénzt. Csak, hogy ne érjen esetlegesen meglepetésként, mikor kifizetésre kerülne az összeg.

Ha van tanú a "vádlotnak " és a másik embernek csak a foga esett ki, de a vádlott önvédelemből ütött oda! Akkor kaphat felfügesztést? Vagy csak pénz bírságot kaphat? Ki kaphat felfügesztést?

Köszi el?re is !és normális válaszokat kérek ha lehetséges köszönöm meg aki ezekhez ért is ! :)

Legjobb válasz: nem fogom föl a kérdést, nem túl jól fogalmazol annyira nem értek hozzá, de elárulom neked, hogy mit jelent az, hogy "csak a foga esett ki" az, hogy kiesett a foga, az jogilag azt jelenti, hogy maradandó fogyatékosságot okozol, ami jogilag eléggé súlyos következményekkel jár, súlyosabb, mintha összeversz valakit mint az állat, de nincs maradandó sérülése, még ha 8 napon túl is gyógyul, akkor is súlyosabb a fog kiverése nem, nem valószínû, hogy csak pénzbírságot kaphat, de ezt jogi témába kellett volna írnod

nem fogom föl a kérdést, nem túl jól fogalmazol annyira nem értek hozzá, de elárulom neked, hogy mit jelent az, hogy "csak a foga esett ki" az, hogy kiesett a foga, az jogilag azt jelenti, hogy maradandó fogyatékosságot okozol, ami jogilag eléggé súlyos következményekkel jár, súlyosabb, mintha összeversz valakit mint az állat, de nincs maradandó sérülése, még ha 8 napon túl is gyógyul, akkor is súlyosabb a fog kiverése nem, nem valószínû, hogy csak pénzbírságot kaphat, de ezt jogi témába kellett volna írnod
Felfüggesztett az biztos. Mellé még kikell fizedned a tanú, sértett utazási költségét is, hogyha más városba mentek bíróságra.
ma 15:49 jogilag felér, még tovább is
felfügeszteni csak nem fogják, mert már egy ideje nincs halálbüntetés magyarországon...
Azt hiszem már van új önvédelmi törvény, ami kimondja h önvédelemböl akár nagyobbat is lehet ütni, illetve veszélyesebb fegyverrel (mint amilyen a támadónál van) is vissza lehet támadni és ilyenkor gondolom felmentik az önvédelmet használót.. bár nem ismerem a körülményeket teljesen és ügyvéd sem vagyok... kérdezz ügyvédet !!!
Azért a fog kiesés nem biztos, hogy felér egy összeveréssel, egy jól irányzott pofontól is kieshet. Mi történt? Ha önvédelem volt, miért vádlott? Többet kéne tudni.
"felfügesztés" az felfüggesztés? Honnan, iskolából? Vagy mirõl beszélsz?
Nem ér fel jogilag, azért a bíróság megnézi szerencsére a körülményeket.
Azért az arányosságot most is vizsgálják. Úgy tudom 1 fog még könnyû, 2 fog már súlyos testi sértés.

Ha nincs mobil interneten telefonhoz akkor nem tudok semmit leszedni a netről, csak wi-fivel? Tehát nem fordulhat elő véletlen baleset ami csak a számlán mutatkozik meg? (HTC HD2 esetében)

Legjobb válasz: De elõfordulhat. Midnenki tud netezni csak ha nincs elõfizetésed akkor drágább. Androidos vas esetében WIFI-vel a Marketrõl szedd le az APNdroid alkalmazást. Feltelepítés után nyomd ki az internetet, onnantól tuti nem megy fel sehogy a netre. (Az APN kapcsolatokat tiltja le ami kell a nethez.)

De elõfordulhat. Midnenki tud netezni csak ha nincs elõfizetésed akkor drágább. Androidos vas esetében WIFI-vel a Marketrõl szedd le az APNdroid alkalmazást. Feltelepítés után nyomd ki az internetet, onnantól tuti nem megy fel sehogy a netre. (Az APN kapcsolatokat tiltja le ami kell a nethez.)
mivel htc hd2 nem android (bár láttam már futni hd2-n androidot és ubuntu linuxot is élõben) így nem tudja leszedni az apn-t legegyszerûbb ha elrontod a szolgáltató beállításait a beállításoknál, átírod mindenféle hülyeségre. így wifin menni fog de a mobilnetet a rossz beállítások miatt nem tudja használni
A kérdező hozzászólása: Ja, és vodás vagyok. Nincs a kártyára semmi féle mobilnet elõfizetésem, de rendesen elõfizetéses vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igazából azért érdekel, mert ugyebár vannak alkalmazások amik a netrõl frissítõdnek (pl az idõjárás widgete) netrõl frissítõdnek, de ha nincs wifi akkor nehogy bekapcsoljon a net :D

A Magnesii Citrici tabletta magnéziumhiány esetén is alkalmazható vagy csak terhesség esetén? Mennyire hatásos?

Recept nélkül is lehet kapni?

Legjobb válasz: Persze,bárki használhatja magnézium pótlásra és lehet venni recept nélkül. De érdemes lenn mellé B6 vitamint is szedni,az segíti a magnézum felszívódását.

Persze, bárki használhatja magnézium pótlásra és lehet venni recept nélkül. De érdemes lenn mellé B6 vitamint is szedni, az segíti a magnézum felszívódását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor kipróbálom, remélem lesz hatása. B6-ot szedek már külön.

Van itt valaki, aki ducin, ne adj isten kövéren esett teherbe? Vagy csak a vékonyak lehetne anyukák?

Legjobb válasz: En vekony vagyok,de nem esek mar 1 eve teherbe...ha ez "megnyugtat"... Nem ettol fugg szerintem... A szomszedom esett teherbe tulsulyosan...egeszseges babaja lett :)

En vekony vagyok, de nem esek mar 1 eve teherbe...ha ez "megnyugtat"... Nem ettol fugg szerintem... A szomszedom esett teherbe tulsulyosan...egeszseges babaja lett :)
És a gyermekeim egészségesek. Egyeske még egyszer sem volt beteg szerencsére. De nem hiszem, hogy ettõl függene.
Szia én meglehetõsen nagy túlsúllyal estem teherbe. Ha bármire konkrétabban kiváncsi vagy írj privit, szívesen beszélgetek veled :)
A nõvérem meglehetõsen túlsúlyos volt, mikor terhes lett. És több duci anyukát is ismerek, szerintem ezen nem múlik.
70 kilóval estem teherbe Egyeskével és 105 kilósan fektettek be. Szülés napján már csak 98 kiló voltam. Most 90 kiló vagyok és újra terhes. Ennyivel is estem teherbe és még egy dekát se híztam.
Miért ne lehetne egy kövér nõ anyuka? Tény, hogy nem egészséges ez az állapot se neki, se a babának. Vagy most mire gondolsz? Te vagy kövér és valaki beszólt?
tulajdonképpen mi a baj? nem értem, mire jó ez a kérdés. Légyszi mondd el világosan, h mi bánt...
A kérdező hozzászólása: 167/98 elég sok, tudom. Igyekszem minél inkább fogyni, de nem akar lemenni. Babót nagyon szeretnék. A felajánlónak köszönöm a segítséget, holnap írnék privátba ha nem baj ;-)
Itt a felajánló :) Nyugodtan írj. Egyébként ennyi volt a súlyom mikor terhes lettem, mint most neked kb. Írj majd
Volt túlsúlyom, mikor teherbe estem, 2. hónapban sikerült a baba, szóval ettõl egyáltalán nem függ. Gyönyörû, 3900 grammos, 55 cm-es fiút szültem, problémamentes terhesség után. Kitartás, sikerülni fog!
Ciklusaid szabályosak?
Ez egy baromság. Engem meg azzal riogattak, hogy hízzak, mert a magam 48 kg-jával nem fogok teherbe esni, sovány vagyok meg alultáplált. Elsõre sikerült, szóval errõl ennyit.
Én is 49 kg vagyok, de nem jön a baba már két éve...a százkilós kolleganõm meg egybõl terhes lett.
122 kilóval estem teherbe.két hónappal azelõtt a doki azt mondta, hogy valószínû, kezelésekre kell járnom a teherbeeséshez..a vérnyomásom a túlsúlyom miatt végig magas volt sajnos, és az utolsó hónapot kórházban is töltöttem.egészséges kisbabánk született.most 16 hetes vagyok második babával, és 120kg.diétázok, hogy ne hízzak, és szülés után teljes életmódváltás jön, meg kell szabadulnom a hatalmas túlsúlyomtól..
A kérdező hozzászólása: Annyira Tünemények vagytok!!!! Pcos vagyok, túlsúllyal. Akkor derült ki, mikor egyik hónapban kimaradozott a mensim, másik hóban megjött. Elmentem dokihoz, aki diagnosztizált. Most a premenset szedem, a menstruációm szabályossá vált ismét.. Mostmár csak a baby hiányzik! Minden kedves hozzá(m)szólónak köszönöm, tudom, így elég hülye a kérdés, de már nagyon el voltam keseredve. A velem reménykedõknek pedig mihamarabbi gólyát kívánok :) <3
167/86 vagyok. Amikor kevesebb voltam, akkor nem estem teherbe, és most ennyivel mégis sikerült.
Nemlehet, hogy pajzsmirigy problemad van?Ez csak egy h*lye pelda, de lehet attol szedtel fel?! Ugyanis anyukamnak pajzsmirigy problemaja van, es o is ezert hizott meg... Ha ez lenne a baj nalad, akkor azt kellene kezeltesd, es akkor sikerulhetne vegre :) )) Nemtudom milyen vizsgalatokon voltal eddig, lehet semmilyenen, es te azthiszed, hogy azert "mert kover vagy"....ez nem igy van, csak ne add fel :) Igenis lehet neked is babad, eppugy ahogy majd egyszer nekunk is "sovanyabbaknak"...a golya jonni fog :) Teljes szivembol kivanok mindenkinek sikert, aki mar ennyire babara var, mint MI!!!!! (Elso vagyok)
Nem olvastam végig, de amennyire tudom, a szélsõségek nem jók. De sokszor nem önmagában a duciság vagy soványság az ok, hanem valami más rendellenesség, amivel ez is jár. Ugyanakkor az is lehet, hogy minden rendben, csak valamiért még másfelé van dolga a gólyának. Egy év bár rengetegnek tûnik, még sem számít soknak. Viszont egy év után érdemes kivizsgáltatni magatokat a pároddal. Mihamarabbi babásodást!
Én kövéren estem teherbe igaz elötte fogytam 42kg-t. Nem lehtetlen kövéren teherbe esni de tény, hogy kisebb az esélye, mivel a túlsúly sok problmát okozhat illetve egyes hormonális betegségek okznak túlsúlyt.
A kérdező hozzászólása: Én is egy éve próbálkozom.. de egyre elkeseredettebb vagyok :(
A kérdező hozzászólása: Nem, nem szólt be senki, igen, van rajtam felesleg. Sokan azt mondják, szinte nulla az esély, hogy teherbe essen egy dundi nõ.
A kérdező hozzászólása: Nahát.. több baj is van, nyilván.. akkor megírom. Nos, az történt, hogy szeretnék kisbabát, kb másfél éve elmentem nõgyógyászhoz ezzel, aki félrekezelt, és kb 20 kilót híztam a hormonok miatt, amit azóta sem tudom magamról leszedni. :( És olyanokat mesélnek ismerõsök, ismeretlenek, hogy kövéren nem túl sok esélyem lesz a teherbeesésre...
160 cm vagyok, 75, 5 kg-al estem teherbe. Nem voltam olyan kövér, de elég jó túlsúllyal indultam. Amúgy bõ fél év alatt lettem terhes, a terhességem alatt 4 és fél kg-ot híztam, kisfiam 3960 grammal született. Utána sajnos beteg lettem, diétáznom kellett, sokat idegeskedtem is, ami ugyan nem jó, de az alakomnak mindenképpen jót tett, jelenleg 57 kg vagyok.
5. vagyok aha, most már látom. hát, ez oltári nagy baromság. rengeteg dundi nõ járkál babával a pocakjában. ne hagyd magad megvezetni ilyen baromságokkal. tudod, mekkora visszhangja lenne, ha ez orvosilag igazolt tény lenne. Egy egész iparág épülne arra, h a dundik nem eshetnek teherbe. Már láûtom is a szalagcímeket: "Babát szeretne? Elõbb fogyjon le velünk!" Ez egy baromág. Ha igaz lenne, olyan publicitást kapna, h csak na. Nézz körül az utcán: mindenféle alkatú várandós nõ van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megnyugodtam kissé :)
Alapvetõen teherbe lehet esni egy kövér nõnek, ha amúgy egészséges. Persze nem az extrém, 200 kilós kövérségrõl beszélek. Amit írtál, hogy hormonproblémák miatt vagy ducibb az viszont okozhat problémát. Én is hormonproblémák miatt híztam 20 kilót és nekem csak kezeléssel sikerült teherbe esnem, pedig maga a súly azért nem indokolta volna (82 kilóval lettem végül terhes). Én azt javaslom neked, hogy ha már egy éve nem esel teherbe menjetek meddõségi szakemberhez és ne "sima" nõgyógyászkoz. Nekem a Kaáli Intézetben 3 hónap alatt segítettek, pedig elõtte már 6 éve szórakoztak velem más orvosok.
Szia! Én is ettõl félek, 178/95 kilo vagyok, ez is jó sok:( 7. hónapja próbálkozunk, sikertelenül:(
Szia! Saját tapasztalatot tudok írni, 105kilósan estem teherbe.És igen tudom hogy nem egészséges sem nekem sem a babának igaz még csak 14hetes terhes vagyok de eddig minden oké, bár még csak majd most jön a java a terhességnek! Voltam én 145kiló 1, 5éve majd 40kg fogytam, nem akartunk még gyereket gondoltam na még egy huszast ledobok és akkor próbálkozunk de becsúszott a drága babum!De ez a minusz 40kiló kellett nagyon mert amúgy én 5évig nem estem teherbe igaz nem is gyúrtunk rá h legyen baba! Hány kiló vagy jelenleg? Ha vmi érdekel nyugodtan írj privit! Remélem nektek is össze jön!
A kolleganõm duci volt amikor teherbe esett, veszélyeztetett volt. A terhesség alatt látványosan nagyon sokat fogyott, csak a hasa nõtt. Egészséges, nem koraszülött babája lett.
PCOS-t 3as kezeléssel kell kezelni, merckformin+ir diéta+sport, ez az egyetlen hatásos kezelése.

Mit csináljon az, aki ronda, aránytalan, gnóm, ezért mindenhol összesúgnak, jó esetben csak a háta mögött, rossz esetben teljesen lekezelően bánnak vele és ezért szociális fóbiás lett? Van kiút?

Az ömértékeléssel foglalkozni nem eredményes, az már ki van próbálva, addig hat míg az els? 20 krtikát meg nem hallja az ember. (Ez pedig könnyen jön:()

Legjobb válasz: Ha küldesz privátban képet, akkor könnyebben átlátnám, hogy mennyire "súlyos" a helyzet, igérem nem csúfolnálak vagy ilyesmi, de õszinte lennék. Persze nem muszáj, ha nem szeretnél.

én egy ilyen ember helyében kialakítanék presztizst magamnak. hogy ne egy gnóm, hanem egy fogalom legyek az emberek között. ha már eleve nem lennék átlagos, akkor az átlagosság erõltetése csak szánalmas volna, ilyenkor nem csoda, ha kinevetnek. a különlegességnek pedig nagyon nagy ereje tud lenni, csak jól kell csinálni. én személy szerint különleges ruhákban járnék, kalapot hordanék, nem átlagos dolgokat tennék. ilyenkor elkezdenek felfigyelni az emberek, h ez az illetõ nem akar olyan lenni, mint õk, akkor tényleg lehet benne valami különleges. és (majdnem) mindent megtennék, hogy gazdak legyek. (ezért biztos lepontoztok.) aki gazdag, arra máshogy néznek az emberek. annak hatalma van. annál a csúnyaság nem csúnyaság, hanem ismertetõjel. szerintem.
Ha küldesz privátban képet, akkor könnyebben átlátnám, hogy mennyire "súlyos" a helyzet, igérem nem csúfolnálak vagy ilyesmi, de õszinte lennék. Persze nem muszáj, ha nem szeretnél.
a szépségért is sok mindent lehet tenni!! menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, sminkeld magad ha lány vagy. próbálj divatosan öltözködni. Kezdj el sportolni az nagyon sokat segít hogy jobban érezd magad. ha elégedettebb leszel magaddal akkor mások is máshogy fognak hozzád állni, mert a kisugárzásod jó lesz.
Nézd amikor ugyanígy éreztem magam egy nagyon bölcs barátom azt mondta , hogy nem az vagy , aminek téged tartanak az emberek , hanem , akinek érzed magadat! És tudod mit? Tökéletesen igaza volt , amikor ezt mondta;)Azóta az élet bebizonyította nekem , hogy nincsen szép vagy csúnya , hanem mindenkinek más a szép és a csúnya..Primitív közegbe jártam iskolába és mindig meg voltam hurcolva , mert rondának tartottak..valószínûleg azon a szinten , amin voltak annak is számítottam , ennek ellenére beléptem az egyetemre és pont az ellenkezõ ingerek értek , mint a primitív közegben..Nem furcsa? Pedig ugyanaz vagyok , mint voltam...Valószínûleg te is ebben a helyzetben vagy:) ;)esetleg tényleg nem a legelõnyösebben öltözködsz , vagy hordod a hajad:) ha raksz fel képet vagy küldesz privit megmodnom mit gondolok:) Fel a fejjel:) ;)!
Úgy viselkednek velünk, amilyennek mi magunk tartjuk magunkat! Érted, ugye? Tehát az önértékelésed helyreállítását vagy kialakítását kár, hogy félbehagytad, mert anélkül nem fog a helyzet változni.
fiú vagy lány vagy?
Utolsónak..nem pontozlak le tiszteltben tartom a véleményed, szerintem a sulis évek alatt esélytelen gazdaggá válni , nem gondolod?:D
utolsó elötti vagyok. suli mellett meg kell alapozni. már eleve a suli is ezért van. én pl. mellette dolgozom is, igaz ez egyetem, nem középsuli. nem azt írtam, h már a suliévek alatt gazdagnak kell lenni, hanem hogy mindent meegtennék érte. tehát lenne egy életcélom, és nem azzal lennék elfoglalva, h mások mit szólnak a külsõmhöz. egyébként ha valakinek célja van az életben, sztem sokkal vonzóbb/szimpatikusabb, mint ha csak nyafog, h milyen szerencsétlen. ezt építõ kritikának szántam. köszi, h tiszteletben tartod a véleményem, és hogy elmondod a sajátod.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok. Képet felrakni??? Sosem készítek magamról képet és nem is engedem magamat fotózni. Tükörbe sem nézek, kerülöm a pillantásommal.Egyszer valaki csinált rólam egy távoli fotót, szörnyû depressziós lettem, hogy íme, hát ezt látják belõlem:((((( Szóval kép nincs.A különccé válás viszont azt hiszem egy érdekes tanács. Hónapokba fog telni míg átgondolom, hogy minden mindegy alapon csináljak magamból bohócot, hátha úgy elfogadnak, mert másképp nem fogadnak el az tuti. Jelenleg egyszerûen kivontam magam a forgalomból.Én értékelem ezt a választ, kösz.
21:04-es és 00:28-as vagyok. nem úgy értettem, h bohócot csinálj magadból. nem csak átlagember és bohóc létezik. és egyébként is az vagy, akinek hiszed magad.
21:22-esnek én vagyok , aki írt neked aztán válaszoltál rá:) szóval ebben teljesen igazad van, hogy építeni kell a jövõt és célt kell találni , de ezt mindenkinek kell szépnek és csúnyának is, mert minden ember értékes!!! csak sokak nehezen találják meg helyüket a világban;) abban pedig teljesen egyet érték, hogy mindenki olyan, mint amilyenek hiszi magát..kérdezõnek mondom, hogy próbáljon pozitívabban magához állni és minden jobban fog menni..meg kell próbálni tovább lépni azon a kérdésen ki mit gondol..egyébként mindig bejön mindenki valakinek csak esetleg éppen nem tudsz róla..ez egy íratlan szabály:) valahogy szerezz képet magadról:) ;)
Gazdasági, jogi szakon nincs KÖLCSÉG... (Itt tartunk?)
Miért fizetné vissza?
Ha esett is szó róla, szerinted ér az bármit is? Csak az a biztos, amit meg is szavaznak törvénynek. Az is csak addig, amíg nem szavazzák meg a módosítását.
A kérdező hozzászólása: Szóval a diákhitelt. értem, köszi. :) szóval a felvetés során nem esett szó részletekrõl?
"És valaki tudja, hogy az egyetem után közférában elhelyezkedõknek milyen feltételeket kell majd teljesíteniük ahhoz, hogy megtérítsék a tandíjukat?" - Nem, ezt senki nem tudja, mert csak egy felvetés volt. ÉS nem a tandíjat fizetnék vissza, hanem a diákhitelt.
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm az eddigi, nem lenézõ hozzászólásokat. :)
A kérdező hozzászólása: És valaki tudja, hogy az egyetem után közférában elhelyezkedõknek milyen feltételeket kell majd teljesíteniük ahhoz, hogy megtérítsék a tandíjukat?
ELVILEG majd azoknak, akik a közszférában fognak elhelyezkedni. De hogy ennek mik a feltételei, és hogy van-e már rá konkrét jogszabály, törvény, azt nem tudom.
Miért fizetné vissza? Pont azért tette csak Költségessé, mert nem kell belõlük annyi. Ha visszatérítené, akkor ennyi erõvel indíthatná államin is õket.
Feltehetõen, akik majd a közszférában helyezkednek el.
Nem is értem a kérdést, ha valamibõl csak fizetõs van, akkor miét állná az állam a tandíjat? Az akkor már államilag támogatott lenne! Pont azért vezették be e fizetõsöket, mert nincs pénz a támogatásukra.
Semelyikben. Ugyanis mindig is voltak költségtérítéses hallgatók, azt viszont elég nehéz bizonyítani, hogy ha államin is meghírdették volna a szkot, akkor fel is vették volna oda az illetõt.
A kérdező hozzászólása: igaz. :P xD csak muszáj gondolkodnom, mert februárban döntenem kell ez ügyben, és a gazdasági szakok érdekelnek. :)

Devizahitel miatt induló végrehajtás esetén, ha nincs elég fedezet a hitelre, és egyéni vállalkozó vagyok, akkor a vállalkozói bevételemet is elvehetik (vállalkozói számlákra utalt összeg), vagy csak a bejelentett fizetés egy részét?

Devizahitelem az árfolyamemelkedés miatt duplája a terhelt ingatlanom piaci árának => végrehajtás várható, de az sem fogja kielégíteni a bankot, mintegy 10mio Ft tartozás várható amire nem lesz fedezet (más nincs a nevemen, a szülői házba költözök át!). Kérdésem, hogy ha elindul a végrehajtási eljárás, és elárverezik a házat, elviszik az ingóságaimat, és a fizetésem X%-át, és mindeközben egyéni vállalkozó vagyok (csak és kizárólag egyéni vállalkozó, azaz nem munka melletti), akkor mi az eljárás? Azaz a munkabért gyakorlatilag én fizetem magamnak,..., természetesen minimálbér közelit. Ennek 33%-át odaadom, vigyék. De a vállalkozásomnak ennél jóval nagyobb a bevétele, amit aztán valós költséggel költségelek le, és így alig marad valami profit. Ebből a kis profitból megy a fizetésem is. Namármost, ha csak az én munkabér jelegű (pl akár osztalék is) bevételemre tehetik a kezüket az OK. De ha a vállalkozás közvetlen bevételeire is az gáz, hisz az a bevétel a működéshez kell, ami nélkül a munkabéremet sem tudnám kifizetni, sőt csődbe mennék... A végrehajtási törvény csak munkabér jellegű bevételekről ír,..., de erre sehol sem találtam irományt. Jogászra meg nincs pénzem hogy megkérdezzem,.., de ha válalkozói bevételt is viszik, akkor sürgősen ki kell találnom valamit... Tud valaki valamit ezügyben?

Legjobb válasz: A végrehajtási törvény azt mondja ki, csak a fizetésed / nettó / 33%-a vonható le. A vállalkozásod bevétele, az nem a Te jövedelmed....tehát nem bevonható. Viszont amire figyelned kell: Az árverés után -ami nem fogja fedezni a tartozásod - a megmaradó rész végrehajtáson marad. Tehát nem tudod le a tartozásod!!! A szülõi házba költözésed elõtt, feltétlen szüleid ügyvéd elõtt nyilatkozzanak irásban, hogy Te oda semmilyen ingóságot nem vihetsz és nem fogadnak be. Ez fontos, mivel ha állandóra bejelntkezel, akkor tovább foglalhatnak a butorok között - elviszik azt, amit a szüleid számlával nem tudnak bizonyitani, hogy az õvék kizárólag. A fennmaradó tartozásodat mindenkor fogják vonni a jövedelmed 33%-ával és ha szerzel valamit a nevedre / autó, lakás, telek...stb / azonnal azt is beterhelik. Halálod esetén örökli a gyermeked az akkor még fennálló részt.

A végrehajtási törvény azt mondja ki, csak a fizetésed / nettó / 33%-a vonható le. A vállalkozásod bevétele, az nem a Te jövedelmed....tehát nem bevonható. Viszont amire figyelned kell: Az árverés után -ami nem fogja fedezni a tartozásod - a megmaradó rész végrehajtáson marad. Tehát nem tudod le a tartozásod!!! A szülõi házba költözésed elõtt, feltétlen szüleid ügyvéd elõtt nyilatkozzanak irásban, hogy Te oda semmilyen ingóságot nem vihetsz és nem fogadnak be. Ez fontos, mivel ha állandóra bejelntkezel, akkor tovább foglalhatnak a butorok között - elviszik azt, amit a szüleid számlával nem tudnak bizonyitani, hogy az õvék kizárólag. A fennmaradó tartozásodat mindenkor fogják vonni a jövedelmed 33%-ával és ha szerzel valamit a nevedre / autó, lakás, telek...stb / azonnal azt is beterhelik. Halálod esetén örökli a gyermeked az akkor még fennálló részt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!