Találatok a következő kifejezésre: Csak a esetén (694 db)

A félautomata defiblillátor kamrai tachycardia esetén is sokkot javasol, vagy csak a kamrafibrillációt ismeri fel?

Legjobb válasz: A sokkolandó ritmuszavarokat felismeri, tehát a VT-t is, nem csak a VF-t. Természetesen mindkét esetben sokkot javasol. i-PAD NF 1200 FÉLAUTOMATA DEFIBRILLÁTOR Az i-PAD egy félautomata, külsõ defibrillációs készülék, amelyet minimális képzéssel lehet használni. Egyszerû és egyértemü hangutasításokat és jelzéseket ad, hogy a mentés is egyszerû legyen. Könnyû és akkumulátorral táplált a maximális hordozhatóságért. Az i-PAD kamrai fibrilláció (VF) és gyors kamrai tachycardia kezelésére alkalmas. Ez a kettõ a hirtelen szívleállás (Sudden Cardiac Arrest - SCA) legfõbb okai. SCA esetében az áldozat szíve hirtelen leáll a pumpálással. Ez bármilyen korosztálynál felléphet, mindenféle elõjel nélkül. Az egyetlen hatékony kezelési mód ebben az esetben a hirtelen defibrillációs sokk alkalmazása.

A sokkolandó ritmuszavarokat felismeri, tehát a VT-t is, nem csak a VF-t. Természetesen mindkét esetben sokkot javasol. i-PAD NF 1200 FÉLAUTOMATA DEFIBRILLÁTOR Az i-PAD egy félautomata, külsõ defibrillációs készülék, amelyet minimális képzéssel lehet használni. Egyszerû és egyértemü hangutasításokat és jelzéseket ad, hogy a mentés is egyszerû legyen. Könnyû és akkumulátorral táplált a maximális hordozhatóságért. Az i-PAD kamrai fibrilláció (VF) és gyors kamrai tachycardia kezelésére alkalmas. Ez a kettõ a hirtelen szívleállás (Sudden Cardiac Arrest - SCA) legfõbb okai. SCA esetében az áldozat szíve hirtelen leáll a pumpálással. Ez bármilyen korosztálynál felléphet, mindenféle elõjel nélkül. Az egyetlen hatékony kezelési mód ebben az esetben a hirtelen defibrillációs sokk alkalmazása.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Canon EOS 500D esetén a témát az LCD kijelzőn nem lehet nézni csak a nézőkében ill. csak videó mód esetén? Vagy hogyan lehet?

Legjobb válasz: Ezt Live View módnak hívják. Csak kreatív módokban (P, Tv, Av, M, A-DEP) mûködik. A kis fényképezõgépet ábrázoló gombbal lehet bekapcsolni.

Ezt Live View módnak hívják. Csak kreatív módokban (P, Tv, Av, M, A-DEP) mûködik. A kis fényképezõgépet ábrázoló gombbal lehet bekapcsolni.
De amikor csak tudod, kerüld. Lassú, pontatlan benne az AF és sokat fogyaszt. Csak akkor szedem elõ, ha nagyon lehetetlen szögbõl fényképezek (fej fölé emelve, vagy talajszintrõl).
A kérdező hozzászólása: Miért csak kreatív módokban választható? És miért lassítja az AF-et? LCD esetén a nézõkében már nem is láthatjuk a képet?
A tükrös gép mûködésébõl adódik, hogy csak akkor tud élõképet adni, ha felcsapja a tükröt. Ilyenkor nem jut el a kép sem a nézõkébe, sem az AF szenzorhoz.
A kérdező hozzászólása: miért nem raknak bele félig áteresztõ tükröt?
Olyan is van. Miért nem olyat vettél?
A kérdező hozzászólása: Jó, ne menjünk bele a részletekbe. De mindenesetre a kreatív módokban lehet, pedig kreatív módban az alap módhoz képest jobb képeket lehet csinálni, nem?
Igazából jó képeket csak a Tv, Av, M módban lehet csinálni...
Persze de fizetni csak végzés után kell, ösztöndíj meg bõven elõtte van.
igen, beleszámít. sokan ezzel is trükköznek, hogy felvesznek minden könnyen elvégezhetõ szemetet és kapják a havi 50-60 ezres ösztöndíjat és le se szarják, hogy a végén mondjuk egy havit vissza kell fizetni túlteljesítésért. k**va nagy dinka volt, aki ilyenre csinálta az ösztöndíjszámítást. így nem az kap pénzt, aki valóban jó, abban amit tudnia kell, hanem aki minél több felesleges baromságot elvégez, akár kettesekkel.

Nemrég meghalt kisfiam apja. Biztosítása volt, gyermekem a kedvezményezett. Halála előtt hónapokig beteg volt. Ilyenkor csak a halál esetén járó összeget kapja meg, vagy az egészségkárosodás esetén járót is?

Legjobb válasz: Mivel meghalt, nem volt egészségkárosodása, mert meghalt. Tehát csak a haláleseti biztosítás jár. Ha életben maradt volna, mondjuk fél tüdõvel, akkor járna az egészségkárosodásra.

Mivel meghalt, nem volt egészségkárosodása, mert meghalt. Tehát csak a haláleseti biztosítás jár. Ha életben maradt volna, mondjuk fél tüdõvel, akkor járna az egészségkárosodásra.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem miért jár jóval kevesebb halál esetén mint pl. egészségkárosodás esetén. Egyébként Raiffeisen Gondoskodás biztosításról van szó.
Azért jár kevesebb, mert egy halottat csak el kell temetni. Ha valaki meg lebénul, azt állandóan orvoshoz kell vinni, különleges eszközök és esetleg ápolónõ kell, ráadásul a hátralevõ életét nyomorékan kell leélnie.
A kérdező hozzászólása: De még életében járt volna neki a biztosítási összeg a munkaképesség csökkenés miatt, ha a leszázalékolásra nem kellett volna hónapokat várni... Nem?
De. HA nem kellett volna várni. Ez magyarország.
2. kérdésre. Azért jár több pénz egészségkárosodásra, mert ez egy ilyen biztosítás. Választhatott volna olyat is, amiben fordítva vagy egyszerûen csak máshogy van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Illetve a másik rossz hír, hogyha a gyermek 18 év alatti, akkor azt az összeget sem kapja meg, amíg 18 éves nem lesz, addig a gyámhatóság kezeli a pénzt. Csak, hogy ne érjen esetlegesen meglepetésként, mikor kifizetésre kerülne az összeg.

Ha van tanú a "vádlotnak " és a másik embernek csak a foga esett ki, de a vádlott önvédelemből ütött oda! Akkor kaphat felfügesztést? Vagy csak pénz bírságot kaphat? Ki kaphat felfügesztést?

Köszi el?re is !és normális válaszokat kérek ha lehetséges köszönöm meg aki ezekhez ért is ! :)

Legjobb válasz: nem fogom föl a kérdést, nem túl jól fogalmazol annyira nem értek hozzá, de elárulom neked, hogy mit jelent az, hogy "csak a foga esett ki" az, hogy kiesett a foga, az jogilag azt jelenti, hogy maradandó fogyatékosságot okozol, ami jogilag eléggé súlyos következményekkel jár, súlyosabb, mintha összeversz valakit mint az állat, de nincs maradandó sérülése, még ha 8 napon túl is gyógyul, akkor is súlyosabb a fog kiverése nem, nem valószínû, hogy csak pénzbírságot kaphat, de ezt jogi témába kellett volna írnod

nem fogom föl a kérdést, nem túl jól fogalmazol annyira nem értek hozzá, de elárulom neked, hogy mit jelent az, hogy "csak a foga esett ki" az, hogy kiesett a foga, az jogilag azt jelenti, hogy maradandó fogyatékosságot okozol, ami jogilag eléggé súlyos következményekkel jár, súlyosabb, mintha összeversz valakit mint az állat, de nincs maradandó sérülése, még ha 8 napon túl is gyógyul, akkor is súlyosabb a fog kiverése nem, nem valószínû, hogy csak pénzbírságot kaphat, de ezt jogi témába kellett volna írnod
Felfüggesztett az biztos. Mellé még kikell fizedned a tanú, sértett utazási költségét is, hogyha más városba mentek bíróságra.
ma 15:49 jogilag felér, még tovább is
felfügeszteni csak nem fogják, mert már egy ideje nincs halálbüntetés magyarországon...
Azt hiszem már van új önvédelmi törvény, ami kimondja h önvédelemböl akár nagyobbat is lehet ütni, illetve veszélyesebb fegyverrel (mint amilyen a támadónál van) is vissza lehet támadni és ilyenkor gondolom felmentik az önvédelmet használót.. bár nem ismerem a körülményeket teljesen és ügyvéd sem vagyok... kérdezz ügyvédet !!!
Azért a fog kiesés nem biztos, hogy felér egy összeveréssel, egy jól irányzott pofontól is kieshet. Mi történt? Ha önvédelem volt, miért vádlott? Többet kéne tudni.
"felfügesztés" az felfüggesztés? Honnan, iskolából? Vagy mirõl beszélsz?
Nem ér fel jogilag, azért a bíróság megnézi szerencsére a körülményeket.
Azért az arányosságot most is vizsgálják. Úgy tudom 1 fog még könnyû, 2 fog már súlyos testi sértés.

Ha nincs mobil interneten telefonhoz akkor nem tudok semmit leszedni a netről, csak wi-fivel? Tehát nem fordulhat elő véletlen baleset ami csak a számlán mutatkozik meg? (HTC HD2 esetében)

Legjobb válasz: De elõfordulhat. Midnenki tud netezni csak ha nincs elõfizetésed akkor drágább. Androidos vas esetében WIFI-vel a Marketrõl szedd le az APNdroid alkalmazást. Feltelepítés után nyomd ki az internetet, onnantól tuti nem megy fel sehogy a netre. (Az APN kapcsolatokat tiltja le ami kell a nethez.)

De elõfordulhat. Midnenki tud netezni csak ha nincs elõfizetésed akkor drágább. Androidos vas esetében WIFI-vel a Marketrõl szedd le az APNdroid alkalmazást. Feltelepítés után nyomd ki az internetet, onnantól tuti nem megy fel sehogy a netre. (Az APN kapcsolatokat tiltja le ami kell a nethez.)
mivel htc hd2 nem android (bár láttam már futni hd2-n androidot és ubuntu linuxot is élõben) így nem tudja leszedni az apn-t legegyszerûbb ha elrontod a szolgáltató beállításait a beállításoknál, átírod mindenféle hülyeségre. így wifin menni fog de a mobilnetet a rossz beállítások miatt nem tudja használni
A kérdező hozzászólása: Ja, és vodás vagyok. Nincs a kártyára semmi féle mobilnet elõfizetésem, de rendesen elõfizetéses vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igazából azért érdekel, mert ugyebár vannak alkalmazások amik a netrõl frissítõdnek (pl az idõjárás widgete) netrõl frissítõdnek, de ha nincs wifi akkor nehogy bekapcsoljon a net :D

Direkt választott hozzám hasonló lányt, vagy csak a szõkék az esetei?

Van egy srác ismerõsöm, akirõl mindenki észrevette, hogy bejövök neki külsõre.

Legjobb válasz: Mert ha a szõkék az esetei, akkor szerinted nem direkt választ szõkét...? Látszik, hogy szõke vagy. :DDDD

Mert ha a szõkék az esetei, akkor szerinted nem direkt választ szõkét...? Látszik, hogy szõke vagy. :DDDD
Nem a hajszín számít, én szõkébe sok ronda nõt láttam már..bocs
Nekem alapból a barna rövid hajú pasik tettszenek. Annak a fiúnak meg szerintem a szõke lányok. Gondolod miattad, mert szerintem nem :-)
A srác is szöke kékszemü, tehát logika szerint barna csajt kéne választania... (A barátnóje amugyis csak festett szöke)
marcsikám nekem is barna hajam van:-)

A Magnesii Citrici tabletta magnéziumhiány esetén is alkalmazható vagy csak terhesség esetén? Mennyire hatásos?

Recept nélkül is lehet kapni?

Legjobb válasz: Persze,bárki használhatja magnézium pótlásra és lehet venni recept nélkül. De érdemes lenn mellé B6 vitamint is szedni,az segíti a magnézum felszívódását.

Persze, bárki használhatja magnézium pótlásra és lehet venni recept nélkül. De érdemes lenn mellé B6 vitamint is szedni, az segíti a magnézum felszívódását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor kipróbálom, remélem lesz hatása. B6-ot szedek már külön.

Van itt valaki, aki ducin, ne adj isten kövéren esett teherbe? Vagy csak a vékonyak lehetne anyukák?

Legjobb válasz: En vekony vagyok,de nem esek mar 1 eve teherbe...ha ez "megnyugtat"... Nem ettol fugg szerintem... A szomszedom esett teherbe tulsulyosan...egeszseges babaja lett :)

En vekony vagyok, de nem esek mar 1 eve teherbe...ha ez "megnyugtat"... Nem ettol fugg szerintem... A szomszedom esett teherbe tulsulyosan...egeszseges babaja lett :)
És a gyermekeim egészségesek. Egyeske még egyszer sem volt beteg szerencsére. De nem hiszem, hogy ettõl függene.
Szia én meglehetõsen nagy túlsúllyal estem teherbe. Ha bármire konkrétabban kiváncsi vagy írj privit, szívesen beszélgetek veled :)
A nõvérem meglehetõsen túlsúlyos volt, mikor terhes lett. És több duci anyukát is ismerek, szerintem ezen nem múlik.
70 kilóval estem teherbe Egyeskével és 105 kilósan fektettek be. Szülés napján már csak 98 kiló voltam. Most 90 kiló vagyok és újra terhes. Ennyivel is estem teherbe és még egy dekát se híztam.
Miért ne lehetne egy kövér nõ anyuka? Tény, hogy nem egészséges ez az állapot se neki, se a babának. Vagy most mire gondolsz? Te vagy kövér és valaki beszólt?
tulajdonképpen mi a baj? nem értem, mire jó ez a kérdés. Légyszi mondd el világosan, h mi bánt...
A kérdező hozzászólása: 167/98 elég sok, tudom. Igyekszem minél inkább fogyni, de nem akar lemenni. Babót nagyon szeretnék. A felajánlónak köszönöm a segítséget, holnap írnék privátba ha nem baj ;-)
Itt a felajánló :) Nyugodtan írj. Egyébként ennyi volt a súlyom mikor terhes lettem, mint most neked kb. Írj majd
Volt túlsúlyom, mikor teherbe estem, 2. hónapban sikerült a baba, szóval ettõl egyáltalán nem függ. Gyönyörû, 3900 grammos, 55 cm-es fiút szültem, problémamentes terhesség után. Kitartás, sikerülni fog!
Ciklusaid szabályosak?
Ez egy baromság. Engem meg azzal riogattak, hogy hízzak, mert a magam 48 kg-jával nem fogok teherbe esni, sovány vagyok meg alultáplált. Elsõre sikerült, szóval errõl ennyit.
Én is 49 kg vagyok, de nem jön a baba már két éve...a százkilós kolleganõm meg egybõl terhes lett.
122 kilóval estem teherbe.két hónappal azelõtt a doki azt mondta, hogy valószínû, kezelésekre kell járnom a teherbeeséshez..a vérnyomásom a túlsúlyom miatt végig magas volt sajnos, és az utolsó hónapot kórházban is töltöttem.egészséges kisbabánk született.most 16 hetes vagyok második babával, és 120kg.diétázok, hogy ne hízzak, és szülés után teljes életmódváltás jön, meg kell szabadulnom a hatalmas túlsúlyomtól..
A kérdező hozzászólása: Annyira Tünemények vagytok!!!! Pcos vagyok, túlsúllyal. Akkor derült ki, mikor egyik hónapban kimaradozott a mensim, másik hóban megjött. Elmentem dokihoz, aki diagnosztizált. Most a premenset szedem, a menstruációm szabályossá vált ismét.. Mostmár csak a baby hiányzik! Minden kedves hozzá(m)szólónak köszönöm, tudom, így elég hülye a kérdés, de már nagyon el voltam keseredve. A velem reménykedõknek pedig mihamarabbi gólyát kívánok :) <3
167/86 vagyok. Amikor kevesebb voltam, akkor nem estem teherbe, és most ennyivel mégis sikerült.
Nemlehet, hogy pajzsmirigy problemad van?Ez csak egy h*lye pelda, de lehet attol szedtel fel?! Ugyanis anyukamnak pajzsmirigy problemaja van, es o is ezert hizott meg... Ha ez lenne a baj nalad, akkor azt kellene kezeltesd, es akkor sikerulhetne vegre :) )) Nemtudom milyen vizsgalatokon voltal eddig, lehet semmilyenen, es te azthiszed, hogy azert "mert kover vagy"....ez nem igy van, csak ne add fel :) Igenis lehet neked is babad, eppugy ahogy majd egyszer nekunk is "sovanyabbaknak"...a golya jonni fog :) Teljes szivembol kivanok mindenkinek sikert, aki mar ennyire babara var, mint MI!!!!! (Elso vagyok)
Nem olvastam végig, de amennyire tudom, a szélsõségek nem jók. De sokszor nem önmagában a duciság vagy soványság az ok, hanem valami más rendellenesség, amivel ez is jár. Ugyanakkor az is lehet, hogy minden rendben, csak valamiért még másfelé van dolga a gólyának. Egy év bár rengetegnek tûnik, még sem számít soknak. Viszont egy év után érdemes kivizsgáltatni magatokat a pároddal. Mihamarabbi babásodást!
Én kövéren estem teherbe igaz elötte fogytam 42kg-t. Nem lehtetlen kövéren teherbe esni de tény, hogy kisebb az esélye, mivel a túlsúly sok problmát okozhat illetve egyes hormonális betegségek okznak túlsúlyt.
A kérdező hozzászólása: Én is egy éve próbálkozom.. de egyre elkeseredettebb vagyok :(
A kérdező hozzászólása: Nem, nem szólt be senki, igen, van rajtam felesleg. Sokan azt mondják, szinte nulla az esély, hogy teherbe essen egy dundi nõ.
A kérdező hozzászólása: Nahát.. több baj is van, nyilván.. akkor megírom. Nos, az történt, hogy szeretnék kisbabát, kb másfél éve elmentem nõgyógyászhoz ezzel, aki félrekezelt, és kb 20 kilót híztam a hormonok miatt, amit azóta sem tudom magamról leszedni. :( És olyanokat mesélnek ismerõsök, ismeretlenek, hogy kövéren nem túl sok esélyem lesz a teherbeesésre...
160 cm vagyok, 75, 5 kg-al estem teherbe. Nem voltam olyan kövér, de elég jó túlsúllyal indultam. Amúgy bõ fél év alatt lettem terhes, a terhességem alatt 4 és fél kg-ot híztam, kisfiam 3960 grammal született. Utána sajnos beteg lettem, diétáznom kellett, sokat idegeskedtem is, ami ugyan nem jó, de az alakomnak mindenképpen jót tett, jelenleg 57 kg vagyok.
5. vagyok aha, most már látom. hát, ez oltári nagy baromság. rengeteg dundi nõ járkál babával a pocakjában. ne hagyd magad megvezetni ilyen baromságokkal. tudod, mekkora visszhangja lenne, ha ez orvosilag igazolt tény lenne. Egy egész iparág épülne arra, h a dundik nem eshetnek teherbe. Már láûtom is a szalagcímeket: "Babát szeretne? Elõbb fogyjon le velünk!" Ez egy baromág. Ha igaz lenne, olyan publicitást kapna, h csak na. Nézz körül az utcán: mindenféle alkatú várandós nõ van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megnyugodtam kissé :)
Alapvetõen teherbe lehet esni egy kövér nõnek, ha amúgy egészséges. Persze nem az extrém, 200 kilós kövérségrõl beszélek. Amit írtál, hogy hormonproblémák miatt vagy ducibb az viszont okozhat problémát. Én is hormonproblémák miatt híztam 20 kilót és nekem csak kezeléssel sikerült teherbe esnem, pedig maga a súly azért nem indokolta volna (82 kilóval lettem végül terhes). Én azt javaslom neked, hogy ha már egy éve nem esel teherbe menjetek meddõségi szakemberhez és ne "sima" nõgyógyászkoz. Nekem a Kaáli Intézetben 3 hónap alatt segítettek, pedig elõtte már 6 éve szórakoztak velem más orvosok.
Szia! Én is ettõl félek, 178/95 kilo vagyok, ez is jó sok:( 7. hónapja próbálkozunk, sikertelenül:(
Szia! Saját tapasztalatot tudok írni, 105kilósan estem teherbe.És igen tudom hogy nem egészséges sem nekem sem a babának igaz még csak 14hetes terhes vagyok de eddig minden oké, bár még csak majd most jön a java a terhességnek! Voltam én 145kiló 1, 5éve majd 40kg fogytam, nem akartunk még gyereket gondoltam na még egy huszast ledobok és akkor próbálkozunk de becsúszott a drága babum!De ez a minusz 40kiló kellett nagyon mert amúgy én 5évig nem estem teherbe igaz nem is gyúrtunk rá h legyen baba! Hány kiló vagy jelenleg? Ha vmi érdekel nyugodtan írj privit! Remélem nektek is össze jön!
A kolleganõm duci volt amikor teherbe esett, veszélyeztetett volt. A terhesség alatt látványosan nagyon sokat fogyott, csak a hasa nõtt. Egészséges, nem koraszülött babája lett.
PCOS-t 3as kezeléssel kell kezelni, merckformin+ir diéta+sport, ez az egyetlen hatásos kezelése.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!