Találatok a következő kifejezésre: Csak és a peteérés napján (9 db)

Volt akinek sikerült pont peteérés napján a baba? Úgy, hogy sem elötte és utána nem volt a párjával csak pont a peteérés napján.

Én pont a napján voltam a párommal,mert nem volt alkalmunk sem elötte sem utána az együtlét.Azt olvastam,hogy leggyakrabban a délelötti órákban szabadúl ki a pete és a spermának 1 óra kell,hogy elérje a petesejtet.Átlagosan 14-24 órát él a petesejt és én kb este 9 kor voltam a párommal...hát nem tudom talán sikerült:)De volt valaki akinek sikerült?

Legjobb válasz: Mi is pontosan a peteérés napján voltunk együtt, abban a hónapban csak akkor 1x, 13 órakor. Még 2hónap, és megszületik a pici.

Mi is pontosan a peteérés napján voltunk együtt, abban a hónapban csak akkor 1x, 13 órakor. Még 2hónap, és megszületik a pici.
igen :) febr.12.-én láttak egy érett tüszõt és a doki mondta, hogy akkor este mindenképp, de legkésõbb reggel. Úgy is volt, rá 1 hónapra pozitív tesz, mi utána nem voltunk együtt jó 2 hétig mert sajnos nõtt egy cisztám is és nagyon sokat fájt a hasam. A pici sajnos már nincs velünk mert fejlõdési rendellenességgel született volna meg. De nagyon drukkolok Nektek!
igen, mi is pont azon a napon voltunk csak együtt abban a hónapban.Ma 11 hónapos a kisfiam. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló nagyon sajnálom ami történt:(a többieknek boldog babázást és egészséget.Én csak abban reménykedem, hogy még idõben voltunk együtt.
pont pé. napján voltunk együtt:) (elõtte és utána nem) 16 h ikres km
mi is pont pé napján voltunk együtt és megfogant a lányunk sajnos sokat melozik a férjem nem itthon igy nagyon nagyon ritkán vagyunk együtt... Lányunk már 3 éves és várom a pénteket a tesztelést kiváncsi vagyok a teso is sikerült e..lányunk elsõre sikerült remélem teso is..) Részvétem a válaszolonak aki elvesztette a babáját..(

Csak és kizárólag a peteérés napján lehet teherbe esni?

A ciklus második felére már elméletileg van érett petesejt, akkor már nincs esély a megtermékenyülésre? Õszintén szólva soha nem követtem a peteérésemet, nem igazán vagyok tisztában a dologgal.

Legjobb válasz: Ha megérik a petesejt,akkor kiszabadul a petefészekbõl és csak akkor lehet megtermékenyiteni 24 órán keresztül.Ez egyéntõl függ mikor van.Ha többször is van peteérés akkor értelemszerûen többször van esély a megtermékenyülésre. Nem tudom hogy érted azt hogy a ciklus második felében,de addigra már nincs érett petesejt általában. Persze van kivétel amint az elõbb le is irtam

Ha megérik a petesejt, akkor kiszabadul a petefészekbõl és csak akkor lehet megtermékenyiteni 24 órán keresztül.Ez egyéntõl függ mikor van.Ha többször is van peteérés akkor értelemszerûen többször van esély a megtermékenyülésre. Nem tudom hogy érted azt hogy a ciklus második felében, de addigra már nincs érett petesejt általában. Persze van kivétel amint az elõbb le is irtam
Én soha, momdos sohasem követtem, hogy mikor van peteérésem, mégis sikerült, aminek nagyon örülük.:) A telefonomba van egy táblázat ezzel kapcsolatban, de szerintem az gagyi. Legyetek együtt, amikor jólesik és meglátod, hamarabb összejön mint gondolnád. Egy 7 hetes kismami
A középidõben kiszabaduló petesejt egy napig él azután szétesik, ezért ennyi idõ van a megtermékenyítésre. A hímivarsejtek viszont akár 3 napig is élhetnek, ezért a peteérés elõtt 1-3 nappali szexbõl is lehet baba.
A spermiumok odabent 2 napig is életképesek lehetnek. Ha volt is peteérésed, de elõtte 1 nappal, vagy csak másnap, harmadnap voltál együtt a pároddal, akkor még van remény, hogy összefussanak az ivarsejtek.Ezért is írja sok ciklusnaptár, hogy melyek a "kritikus" napok, amikor esélyes vagy a terhességre.

A ciklus 11-14 napján erős nyáktermelésem volt, de csak a 17-ik napon ugrott, 5 fokot, a hőm. Ekkorra (15-17 nap) már csökkent a nyák + kevésbé volt folyékony és nyúlós. Melyik jelezte reálisan a peteérést? A kettőnek nem szinkronban kellene müködni?

Legjobb válasz: Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?

Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. Bocs, hogy csak most válaszolok, de azóta csak rohantam.Igen, valahogy én is így tudom a nyák-termelés ciklusát. Még arra nem találok kielégítõ választ, hogy ovulációkor hogyan kell "találkozzon" a nyák és a hõ jelzés.Valószínû ez egyénfüggõ. Bár az általad írtak alapján is, a nyák akkor a legdúsabb, amikor a "legfogékonyabb" vagy, vagyis ovulációkor, a hõ pedig szintén akkor emelkedik (v. utána 1-2 nappal). Tán abból kell kiindulni, hogy a nyák az ösztrogén, a hõ a progeszteron jelzése.Na, de hogy lehet hogy az Ö.azt jelzi, hogy: "ovuláció most", a Pr. meg akkor jelzi ugyanezt, amikor az Ö jelzése szerint már lejárt az idõ. Hú, remélem érthetõ...még keresgélek én is, hátha erre is találok válszt. Üdv.
Szia! A peteérést mindig megelõzi a tojásfehérje szerû váladék. A peteérés az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon következik be. Ovuláció után a hüvelyváladék megváltozik és kevesebb is lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nyák csökkenése már a peteéréskor (a hõemelkedés elõtti napon) bekövetkezik? Pontosabban: nem az a legtermékenyebb idõszak, amikor a legdúsabb a nyák? Mert nálam, mire a hõm felugrott(és elõtte levõ 2 nap)már jelentõsen csökkent és változott a nyák minõsége.
A kérdező hozzászólása: Ha nem szabadul ki a pete, akkor is felugrik a hõ? Talán, nem. Én megpróbálok optimista lenni és a "ritka eset"-hez sorolni magam :) , vagyis bízni benne, hogy a nyák jelzése rendben volt, vagyis az ovulációm a hõemelkedés elõtt 3 nappal, amikor a nyák még tojásfehérje volt, bekövetkezett...hm, de jó lenne...aztán másfél hét múlva megint negatív teszt. Tán nem kéne annyira figyelni magam? Vagy ideje lenne egy ovu-tesztet venni. A jövõ hónapra(hacsak nem vagyok ritka eset :) , azt is kipróbálom. Köszi a segítséged. Ha még van ötleted örömmel olvasom.
Szia! A méhnyakváladékról a következõket találtam: Közvetlenül mensi után, észlelhetõ mennyiségben megszünik a méhnyakváladék-termelés, és a hüvely gyakorlatilag száraznak nevezhetõ. Néhány nap múlva opálosfehér, szagtalan váladékot láthatunk, amely nem okoz kényelmetlenséget. Egy picike nyomot hagyhat a fehérnemûn. Késõbb ez az opálosfehér váladék egy kicsit sûrûbbé és fehérebbé válik, a mennyisége megnõ. A következõ néhány napban a váladék egészen megváltozik, sokkal tisztább és rugalmasabb lesz. Közvetlenül ovuláció elõtt a méhnyakváladék teljesen kitisztul még nyúlosabbá válik és talán a tojásfehérjére hasonlit leginkább. Ez a méhnyakváladék-termelés csúcsidõszaka, nem is ok nélkül, ahhoz hogy a sperma eljusson a petesejthez, felfelé kell haladnia, mégpedig egy megfelelõen síkos csatornában. Az ovuláció után szinte azonnal megszûnik a méhnyakváladék tisztasága és rugalmassága, ismét sûrûbb, opálosfehér váladékká alakul, és sokat "pacázik" a következõ napokban. Ez a progeszteron hatása. Valamiféle pecsétet tesz a méhnyakra, amellyel megakadályozza, hogy bármilyen idegen test jusson a méhbe. A köv. mensiig hátralévõ hetekben megint minimálisra csökken a méhnyakváladék, csak annyira, hogy nedvesen tartsa és óvja a hüvelycsatornát.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a választ :) , megírom neked is! Az is lehetséges, hogy a szervezet pár nappal többet igényel, amíg a progeszteronszint emelkedésére hömérsékletemelkedéssel válaszol.Annak eldöntésére, hogy melyik változat áll fenn (sárgatest elégtelenség, v. a fennti), pontosan meg kell állapítani a tüszörepedés idöpontját. Ez azon a napon történik, amelyiken a legjobb minöségü hüvelyi nyálka érzékelhetö, vagy a pedig a rá következö napon. A hömérsékletnek 5 nappal a tüszörepedés után emelkednie kell. Ebben az esetben azok a napok is a luteális szakaszhoz tartoznak, amelyek a késöi emelkedés miatt még a cover line alatt vannak. A következõ oédalon találtam, sok , ás érdekesség mellet: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Üdv.
Köszi szépen!

Ha peteérés előtt egy nappal, peteérés napján és utána egy nappal is összebújtunk akkor is csak 25% esélyem van ebben a hónapban?

Legjobb válasz: szerintem több hiszen pont a kritikus napokban vagytok együtt. persze ettõl még lehet hogy nem jön össze de én nem mondanék számot. Lehet hogy beletrafáltok!

szerintem több hiszen pont a kritikus napokban vagytok együtt. persze ettõl még lehet hogy nem jön össze de én nem mondanék számot. Lehet hogy beletrafáltok!
Nekem azt mondták nincs esélyes kihordani egy gyereket, az elsõvel el is vetéltem. Mikor pedig nagy váratlanul mégis teherbe estem azt mondták 10 % esélyem van, hogy rendesen megtapadt és hogy egészséges lesz, ki tudom hordani. Sokan rá akartak beszélni, hogy vetessem el. És most 16 hónapos nagy legény és semmi baja, 110%-ban egészséges és rosszcsont! Úgyhogy ennyit a számokról :)
A kérdező hozzászólása: Hát köszi igyekeztünk... :)
Ha minden ideális és tökéletes volt, akkor is nagyjából ennyi az esélyed, de kár ezen agyalni, nagyban befolyásolja az esélyt a korod, a párod spermaszáma, a szerencse... Viszont gondolj bele, van akinek 0%-ot adtak az orvosok (az kicsit kevesebb, mint 25 ;) ) és mégis összejött nekik! Sok sikert és türelmet!
Nekem a doki azt mondta, hogy a túl gyakori együttléttel nem növeljük az esélyt, mivel a spermiumok gyengébbek, éretlenebbek lehetnek, mivel nincs elég idejük rá... De annyi mindentõl függ még... Hajrá!!!! Nagy esélyetek van!

Volt olyan nektek, hogy pontos ciklusnál, ahol a peteérés is félidőben volt, a nemvárt napján, sőt még utána is negatív volt a teszt? És csak később lett pozitív?

Legjobb válasz: Nekem a 2. terhességem csak a 2. teszt mutatta ki.Pedíg akkor már vagy 1.5-2 hete késett a mensim.

Nekem a 2. terhességem csak a 2. teszt mutatta ki.Pedíg akkor már vagy 1.5-2 hete késett a mensim.
Nekem 13.nap volt pém és a 27.nap már pozit teszteltem!

Teherbe eshettem-e ha menstruációm csak három napig volt meg, a ciklus 10. napján voltunk együtt peteérésem valószínű 13-14 napon volt, és a ciklusaim hossza 28-29 nap szokott lenni?

Legjobb válasz: ha volt menzeszed, s 3 napig, akkor nem valószínû. van, mikor nekem is rövidebb vagy gyengébb, máskor meg ömlik a vérem.

ha volt menzeszed, s 3 napig, akkor nem valószínû. van, mikor nekem is rövidebb vagy gyengébb, máskor meg ömlik a vérem.
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam! a menstruációm 3 napig volt csak meg , utána a 10. napon voltunk együtt, és majd jövöhét közepén kellene hogy újra meg jöjjön!
Szerintem van rá esély, de kicsi!
Ha nem védekeztetek akkor van rá esély. Máskor gondolkodj ha nem akartok még babát. Ha pedig szeretnétek egy picit akkor drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Babát szeretnénk!A harmadikat!:)
Igen vannak rendkívüli peteérések és ugyanugy teherbe lehet esni
Igen, lehet. Èn ovu tesztelek és nekem a mùlt hònapban volt a ciklusom 6.-ik napján egy spontán és a 15-16. Napon a normàl peteérésem :-)
Nem írtad hogy a ciklus hányadik napja van ma.
Ez terhességi jelnek nagyon-nagyon-nagyon-nagyon korai! Inkább peteérés, vagy a szex során sérültél meg picikét, és azért barnázol.
A kérdező hozzászólása: Ma 14. nap
A kérdező hozzászólása: Én is peteérésre gondoltam egyébként.

Van még remény? Lehetek babás? Pco-m van, clostit szedek 2x1, nov. 14.-én voltam a 12. napi uh-on, csak egy 7 mm-es tüszőm volt, viszont azt mondták, h lehet, h megnő...így számolva a ciklus 22. napján volt peteérésem..

Most itt vagyok a 37. napon mensi még szerencsére nincs, viszont a 35. napon negatívat teszteltem, bár valószínüleg korán volt. Ha van baba azt mikor mutatja ki a teszt az én esetemben? És melyik tesztet érdemes megvennem? (Eddig 31-32 napos ciklusaim voltak)

Legjobb válasz: prsze hogy lehetsz terhes!!!!én is pco-s vagyok! engem 3 hónapig kezeltek a clostival és most már csak 3 hetem van hátra elméletileg! egy egészséges kislány várja a pocimban hogymikor jöhet ki...várj még egy hetet és tesztelj megint! az hogy melyik a jó teszt ? hát nem tudom! én egy tesztet vettem a lilly-t és az is kimutatta! de ha mégsem lennél terhes ne keseredj el! azonnal kezdj el szénhidrátszegény diétát és meglesz a hatása!!!!!!

prsze hogy lehetsz terhes!!!!én is pco-s vagyok! engem 3 hónapig kezeltek a clostival és most már csak 3 hetem van hátra elméletileg! egy egészséges kislány várja a pocimban hogymikor jöhet ki...várj még egy hetet és tesztelj megint! az hogy melyik a jó teszt ? hát nem tudom! én egy tesztet vettem a lilly-t és az is kimutatta! de ha mégsem lennél terhes ne keseredj el! azonnal kezdj el szénhidrátszegény diétát és meglesz a hatása!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!