Találatok a következő kifejezésre: Csak és a peteérés (128 db)

Volt akinek sikerült pont peteérés napján a baba? Úgy, hogy sem elötte és utána nem volt a párjával csak pont a peteérés napján.

Én pont a napján voltam a párommal,mert nem volt alkalmunk sem elötte sem utána az együtlét.Azt olvastam,hogy leggyakrabban a délelötti órákban szabadúl ki a pete és a spermának 1 óra kell,hogy elérje a petesejtet.Átlagosan 14-24 órát él a petesejt és én kb este 9 kor voltam a párommal...hát nem tudom talán sikerült:)De volt valaki akinek sikerült?

Legjobb válasz: Mi is pontosan a peteérés napján voltunk együtt, abban a hónapban csak akkor 1x, 13 órakor. Még 2hónap, és megszületik a pici.

Mi is pontosan a peteérés napján voltunk együtt, abban a hónapban csak akkor 1x, 13 órakor. Még 2hónap, és megszületik a pici.
igen :) febr.12.-én láttak egy érett tüszõt és a doki mondta, hogy akkor este mindenképp, de legkésõbb reggel. Úgy is volt, rá 1 hónapra pozitív tesz, mi utána nem voltunk együtt jó 2 hétig mert sajnos nõtt egy cisztám is és nagyon sokat fájt a hasam. A pici sajnos már nincs velünk mert fejlõdési rendellenességgel született volna meg. De nagyon drukkolok Nektek!
igen, mi is pont azon a napon voltunk csak együtt abban a hónapban.Ma 11 hónapos a kisfiam. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló nagyon sajnálom ami történt:(a többieknek boldog babázást és egészséget.Én csak abban reménykedem, hogy még idõben voltunk együtt.
pont pé. napján voltunk együtt:) (elõtte és utána nem) 16 h ikres km
mi is pont pé napján voltunk együtt és megfogant a lányunk sajnos sokat melozik a férjem nem itthon igy nagyon nagyon ritkán vagyunk együtt... Lányunk már 3 éves és várom a pénteket a tesztelést kiváncsi vagyok a teso is sikerült e..lányunk elsõre sikerült remélem teso is..) Részvétem a válaszolonak aki elvesztette a babáját..(
Nehogy már napokig életképes legyen az ivarsejt!
Igen, csak azon a napon tudsz teherbe esni, mikor peteérésed van. Viszont ha elõtte 2-3 nappal volt együttlét, akkor sikerülhet, mert annyit elélnek a hímivarsejtek. De teherbe esni akkor is csak azon a napon lehet.
Utolsó szépen leírta. Pete nélkül nehéz teherbe esni.
Elõtte való napokról maradhat kiskatona amitõl megtermékenyülhet a petesejt, de ovuláció kell hogy legyen anélkül nincs baba.
Igen, csak peteéréskor lehet. De annyit még hozzátennék, hogy lehet spontán peteérés (pozitív események - orgazmus, vagy negatív sokk - erõszak) hatására is. Ezt az ember általában nem tudja, hogy mikor van.
Nekem volt egy spontán peteérésem menses elõtt 3 nappal!:D Ma 6 hónapos az "eredmény"!!!:D

Miért lehet, hogy a peteérésem csak 15-én esedékes, tegnap és azelőtt a hőm 37, 2C volt, ma pedig csak 36. 9?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Szia! Nem mindenkinek a félidõben van a peteérése. Nem irtad hány hónapja hõmérõzõd magad. Kb 3 hónapos méregetés után lehet levonni következtetéseket, hogy mikor is van Nálad a peteérés. Hallottam már olyan esetrõl akiknél a mensi ideje volt a teherbe esés ideje. Én is mérem a hõmérsékletemet a genetikus tanácsára csak ebben a hónapban mandulagyulladásom és lázam volt. Tehát az adatokat nem tudom figyelembe venni. Ja én vettem ovulációs tesztet és a köv. hónapban együtt alkalmazom a két módszert. Remélem tudtam segiteni.

Érdekes kérdés: Voltatok már úgy, hogy nem éreztétek a peteérés jeleit a peteérés időszakában, csak annyi volt, hogy jobban érdekelt titeket a szex abban az időszakban, és csak abból derült ki? Valakinek sikerült így baba?

Legjobb válasz: Én soha az életben nem figyeltem a peteérés jeleit, soha nem számolgattam, hogy mikor lehet ovum, mégis terhes lettem. Miért nem lehet kevéssé rágörcsölni? Kicsit lazábbra kell venni, szerelembõl szeretkezni, és nem gyereket gyártani, és rábízni a dolgot a természetre. Ha valóban vannak szerelemgyerekek, akkor vannak "kimatekozott" gyerekek is.

Én soha az életben nem figyeltem a peteérés jeleit, soha nem számolgattam, hogy mikor lehet ovum, mégis terhes lettem. Miért nem lehet kevéssé rágörcsölni? Kicsit lazábbra kell venni, szerelembõl szeretkezni, és nem gyereket gyártani, és rábízni a dolgot a természetre. Ha valóban vannak szerelemgyerekek, akkor vannak "kimatekozott" gyerekek is.
Làtszik kedves vàlaszadó, hogy neked hála az égnek nem kellett sokat várnod a babàra! Mert amikor màr hónapok óta nem jön, nem tudsz másra gondolni, csak arra, hogy mikor lesz már nektek is kis csodátok! Felháborít, ez a válasz! Egyàltalàn minek írtàl! Nem vagy az anyja, hogy kioktasd! Választ várt, de nem EZT!
#2, mert te talán az anyja vagy, hogy megvédd? És te talán választ adtál a kérdésre? Ha valakiknek nem jön össze a gyerek, és egyik félnek sincs szervi (esetleg lelki) baja, akkor el kell fogadni, hogy a természet valamilyen oknál fogva nekik együtt nem akar gyereket! Lehet, hogy külön-külön mással lehetne gyerekük, de együtt nem "kompatibilisek". Csak a 21. századi ember már felül akar kerekedni a természet törvényein, és jön a sok kimatekozott gyerek, meg béranya, meg lombikbaba... Nem egészséges!
Kedves Kérdezõ! Ami engem illet, ritkább, hogy tudom, mikor van peteérésem, mert elég összevissza ciklusaim vannak, inkább én is ezen veszem észre magam. És amúgy a párod is észreveszi ;) Ez egy kicsit bocsánat, de olyan, mint az állatoknál... A testszag is erõsödik, meg a vágy is...
Én is ritkán vettem észre, h az van, inkább tudtam a datum miatt tudtam, h az van, de nagyon testi tünetei nem voltak a hüvelyváladékon kívül. Egy ilyen alkalommal szóltam a páromnak, h ne bennem menjen el (épp munka nélkül voltunk), de már késõ volt... :) 36 hetes kismama vagyok. Ja, munkánk mind a kettõnknek lett.
Pontos ciklusaim voltak, nagyjából tudtam, hogy mikor van peteérésem, dátum alapján, de soha nem éreztem semmit. mondjuk nem is tudom, mit kellett volna éreznem, mert utána se olvastam, hogy mik ilyenkor a "tünetek" :) babát szerettünk volna, ezért kétnaponta szeretkeztünk, 7 hónap után sikerült is a kis csodánk :) de a nõgyógyászom szerint mensi után fogant pár nappal.
En szinte soha nem tudtam h mikor van, csak gyanitottam. Ilyen jeleket amugy se gondoltam h azt jelentene a maskk meg h nem is kerestem sose. Nekunk se sikerult rogton a baba. Varatott magara. Nagyjabol gondoltam mikor lehet de nem akartam ragorcsolni. Aztan megse kozepidoben fogant hanem nagyon a vegen. Ezt tutora mondhatom. :-) igy mi hiaba probalkoztunk par honapig szinte csak azert csinaltuk mert jol esett. :-) Vmilyen szinten igaza van az elso hozzaszolonak is mert a gprcsoles, tunetek keresgelese, programozott szex a gyerek miatt. Nem jo egyuttes. Probald ki h se peteerest nem keresgelsz se ilyeneket csak mikor jol esik csinaljatok. Esetleg kibontotok egy uveg bort megiszogatjatok es utana meg felszabadultabban. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Peteérés után három nappal 4 tizeddel esett le a hőm és ez azóta (4 napja) tart. Csak közvetlenül a mensi előtt leesett hő számít "nem terheeségnek", vagy már ez a leesés is azt mutatja hogy nem leszek babás? :(

Legjobb válasz: Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

Mitől lehet hogy csak minden 2. hónapban van peteérésem (ovulációs teszt és a hőmérős módszer valamint a hüvelyi nyálka szerint is)?

Legjobb válasz: Orvoshoz kéne fordulni, mert lehet, hogy csak az egyik oldalon van peteérés. Okozhatja ciszta vagy más, ki kellene vizsgáltatni.

Orvoshoz kéne fordulni, mert lehet, hogy csak az egyik oldalon van peteérés. Okozhatja ciszta vagy más, ki kellene vizsgáltatni.
Elõzõ válasz igaz, de normál esetben is elõfordul hogy nincs minden hónapban peteérés, még akkor is ha mindkét petefészek rendesen mûködik!

Van valami tea vagy homeopatias szer, ami magat a peteerest segiti elo? A dokim szerint honapok ota nem volt pe-m, es a menzeszem is csak koszonovendeg nalunk 40-50 naponta.

Masodik babaval probalkozunk, 4 honap sikertelenseg utan tegnap mentem dokihoz. Ciklus 12. napjan megallapitotta, hogy nincs erett tuszom..valoszinu, hogy a korabbi honapokban sem volt. Gyogyszert meg nem irt fel, most par honapig figyelne a dolgot utana. De ra lehet segiteni valamivel?

Legjobb válasz: a ciklus elsõ felétõl mensi után cickafarkfû tea a peteérésig peteérés után palástfû tea segíti a beágyazódást remélem tudtam segíteni

a ciklus elsõ felétõl mensi után cickafarkfû tea a peteérésig peteérés után palástfû tea segíti a beágyazódást remélem tudtam segíteni
Szia, nekem cickafark tea vált be, végig ittam egy ciklusban. Mi is másodikkal próbálkoztunk egy évig....elsõ egalsõre összejött...többször voltam dokinál mint fodrásznál, de mondta h minden ok, nem adott gyogyit nekem se, csak várjunk, s most lemondtunk róla, erre hétfõn pozi tesztem lett, szóval hajrá, cickafarkot én cisztára ittam mert nekem van nem is kicis, még elõzõ terhességembõl, 50szer 50mm..most h cickafarktól vagy sem, de babás lettem!Kívánom neked is mielõbb.
Ez nagyon érdekes: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Ez szintén homeopátiás szer: Mastodynon Barátcserje kapszula egész ciklus alatt. Az AVIVA peteérést serkentõ - alhasi torna. A teát már írták.

Az baj hogy én csak 4vagy max5 órát tudok aludni éjszaka? és így hőmérőzök? A ciklus. Hun hány napra rá húzza be a peteérést a peteérés után?

Legjobb válasz: Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?

Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?
A kérdező hozzászólása: 28, 29naposak a ciklusaim, április 9.én jött meg 15.én kellett kezdenem a clostit szedni és az ovu teszt szerint mára lett erõs + a teszt. Van görbém csak nem tudom átküldeni csak esetleg privátba délután.

PCO-s vagyok, de rendszeres a mensim, csak cisztáim vannak, peteérésem nincsen. Metmorfinnal és clostyval sikerülhet a baba?

Mennyi idő múlva? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Kedves válaszoló, annyit tennék hozzá, hogy gyakori, hogy nincs menstruáció pcoban, és általában (de nem mindig) anovulációs ciklusok vannak. A menstruációval nem a petesejt távozik, inkább a nyálkahártya válik le, de ez peteérés nélkül is, pusztán a nyálkahártya elöregedése miatt lehetséges. A PCO egyébként csak policisztás ováriumot jelenti, a PCOS-ben pedig egy szindróma, melynek a PCO, a hiperandrogén tünetek és inzulinrezisztancia is társul. Metforminnal eredményesen kezelhetõ.

Elõbb csak a metformint szedd, ha fél évig nincs változás (nekem gyorsan lett), max akkor léj tovább! Lehet elég lesza 3-as kezelés: met+ diéta + mozgás!
Kedves válaszoló, annyit tennék hozzá, hogy gyakori, hogy nincs menstruáció pcoban, és általában (de nem mindig) anovulációs ciklusok vannak. A menstruációval nem a petesejt távozik, inkább a nyálkahártya válik le, de ez peteérés nélkül is, pusztán a nyálkahártya elöregedése miatt lehetséges. A PCO egyébként csak policisztás ováriumot jelenti, a PCOS-ben pedig egy szindróma, melynek a PCO, a hiperandrogén tünetek és inzulinrezisztancia is társul. Metforminnal eredményesen kezelhetõ.
Jaj, na ezt a mondatot még egyszer, fáradok: :) A PCO egyébként csak policisztás ováriumot jelent, a PCOS pedig egy szindróma, melyben a PCO-hoz hiperandrogén tünetek és inzulinrezisztancia is társul.
És kedves elsõ, még annyi, hogy a menstruációnak abszolút nem feltétele a peteérés, nem szükséges hozzá, bár tény, hogy peteérés hiányában gyakran kimaradhat.
szia. én is PCOs vagyok, kedves elsõ a PCOS a policisztás ovárium szindróma, ami azt jelenti, hogy sok pici ciszta van a petefészekben ami akadályozza a teherbeesést, és általában azoknak a a nõknek akik PCOsak nincs peteérés, viszont van menstruáció.Mért ne lenne? A menstruációval nem csak az érett de az éretlen peték is távoznak, ez esetben csak az éretlen. Szóval én metformint szedtem és a 2. hónapban teherbe estem. 15+2 kismama, sok sikert!
Én épphogy elkezdtem a metet, még õszintén szólva nem is szedtem rendszeresen és hála Istennek második hónapban sikerült. Nekem is 28 naponta jött meg, csak az egyik petefészkemen voltak ciszták, és nagyon rosszak voltak az inzulinértékeim, viszont nekem volt peteérésem. Clostyval sztem sikerülni fog, hajrá! :) 24 hetes kismama
elnézést de mit jelent a PCO??? sokan írják és gõzöm sincs mit jelent. mellesleg ha nincs peteérésed hogy- hogy van menszid?. bocsi ha belekotnyeleskedtem :)
Én is Pcos vagyok, nekem nem volt elég a met +diéta +mozgás, fogyás beindult, menstruációs ciklusom 17 napról beállt szépen 34 napra, de nem volt peteérés, clostit is kaptam, és a második clostis hónapban összejött a picur:) )A terhesség legalább 12. hetéig nem szabad abbahagyni a Merckformint, én még most is szedem most 19 hetes vagyok, és mindenünk tökéletes:)
köszönöm a választ, elsõ voltam aki nem tudta mit jelent a PCO.. egyébként nem tudom ezért miért kellett lepontozni de ha ez nektek jólesik csak nyugodtan ti biztos mindent tudok :) mehet újra a lepontozás ha nincs jobb dolgotok !
..egyébként azt kihagytam hogy köszönöm azért akik válaszoltak, csak ezt a lepontozást nem értettem.
3. vagyok, ne törõdj a lepontozással, én már nem húzom fel magam rajta. Szép napot Neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves szavakat, és gratulálok azoknak, akiknek már sikerült! Hamarosan felkeresek egy endokrinológust és remélem nekünk is végre összejön 3 év sikertelenség után a nagy öröm! :)

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!