Találatok a következő kifejezésre: Csütörtökön leszek hét (28 db)

Csütörtökön lesz 3 hete hogy császárral szültem. Van egy masszírozós fogyasztó gépem, használhatom úgy hogy a hasamra nem rakom? Bocsi ha hülye kérdés!

A hátamra, fenék-comb-kar. Ezekre használhatom nem? Esetleg a mellre gyenge fokozaton hogy egy kicsit átmasszírozza. (a babám anyatejes) Vagy inkább a cicire ne?

Legjobb válasz: Én még nem javasolnám, már csak a szoptatás miatt sem. Amikor a lányom 9 hónapos volt, elkezdtem tornázni, két hét múlva már nem volt hajlandó szopizni... Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a másodiknál tuti megvárom, amig leszokik a cicirõl, csak utána kezdek bármibe is. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de azért én nem kockáztatnék. Szerintem a masszírozás is megváltoztatja a tej ízét, felszabadít olyan salakanyagokat, ami bekerülhet a tejbe. De ha mégis használnád, a melledre semmiképpen se tedd!

Én még nem javasolnám, már csak a szoptatás miatt sem. Amikor a lányom 9 hónapos volt, elkezdtem tornázni, két hét múlva már nem volt hajlandó szopizni... Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a másodiknál tuti megvárom, amig leszokik a cicirõl, csak utána kezdek bármibe is. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de azért én nem kockáztatnék. Szerintem a masszírozás is megváltoztatja a tej ízét, felszabadít olyan salakanyagokat, ami bekerülhet a tejbe. De ha mégis használnád, a melledre semmiképpen se tedd!

Csütörtökön lesz két hete, hogy műtéti beavatkozással fejeződött be a terhességem, sajnos a panaszaim ma is meg vannak, fájnak a melleim, szurkál a hasam, stb, ma csináltam egy tesztet és pozitív lett, akkor most ez mi?

Legjobb válasz: Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)

Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)
Ez velem is így volt. A tünetek még egy darabig megmaradnak és a terhességi hormon majd idõvel kiürül. Én is kívánós voltam, fáfta mellem és a pocakom is olyan volt, mintha még terhes lennék.
a hcg szinted. az akkor nö mikor benned sejt növekszik. a terheség alatt nöta hcg ez amit kijelez a teszt is. gondolom a 2 hét alatt még nem ment le a hcg szinted, ez nem jelenti hogy terhes vagy csak azt hogy idö kell míg a szervezeted vissza áll. ezért húzodik amelled´is a hormon szinted sincs még rendben. pl a barátnömnek terhes érzése volt. elment a dokihoz aki korai terheséget állapított meg, és 2 nap múlva vissza rendelte. a hcg szint 2 naponta duplázódik, így két nap múlva pont 2x-e kellett volna lennie de ugyan annyi volt, így a doki egy elhalt petesejtet gondolt ami ki is jött egy menzesszel. de hogy ilyenkor mennyi idö mig le megy hcg szint nem tudom.
sajnos nekem is volt tavaly májusban egy mûtétem! nagyon sajnálom, hidd el nekem, és fel a fejjel, minden rendbe lesz. csak még annyit, hogy nekem utána egyáltalán nem volt semmi panaszom, és semmi terhességi érzésem. de persze ez nem jelenti azt, hogy az én esetem volt a normális. fel a fejjel, minden rendbe lesz.

Mennem kell a héten 16hetes vérvétele mátol, igen csak uh szerint csütörtökön leszek annyi, orvos szerint minden vasárnap töltöm be a heteket. Na most nem tudom mikor lenne érdemes menni?

Legjobb válasz: Szerintem az utolsó menstruáció elsõ napjától számított alapján kell menni az ilyen vizsgálatokra. De a legbiztosabb akkor lehetsz, ha felhívod az orvosod, és megkérdezed tõle. Inkább kérdezz rá, mert fontos, hogy idõben menjél ezekre a vizsgálatokra.

Szerintem az utolsó menstruáció elsõ napjától számított alapján kell menni az ilyen vizsgálatokra. De a legbiztosabb akkor lehetsz, ha felhívod az orvosod, és megkérdezed tõle. Inkább kérdezz rá, mert fontos, hogy idõben menjél ezekre a vizsgálatokra.
A kérdező hozzászólása: az a baj nem a mensi szerint számolnak uh!!!
Az uh szerinti számolás csak a korrigált érték a mensi szerint kell menni minden vizsgálatra.
:(((
Szia, nekem holnap lesz 5 hete még én sem fürdök kádba, mert az elsõ menstruáció után ajánlott a régi életre visszatérni állítólag. Csakhogy nekem még nem jött meg:( Neked már igen? Mikor?
A kérdező hozzászólása: Szombat óta elvileg megvan! Vagyis nem tudom! Sûrû, sötét bordó vagy inkább sötét barnás vmi......de közel sincs annyi mint a rendes mensinél! Egésznap kibírná egy betét...szombat óta sem telt volna meg egy betét! de azért mindig cserélem....mert gyûrödik.....stb.....Nem tudom, hogy ez mit jelet? Lehet, hogy baj?
Nekem pénteken lesz 5 hete!Hûha, én már fürödtem többször is kádban!Senki nem mondta, h nem lehet! :(( Még nekem sem jött meg, de már nagyon várnám!!!! Egyébkén semmi bajom a fürdõzéstõl, persze nem forróvíben relaxálok!:)

Csütörtökön leszek 5 hét 4 napos terhes és hasi UH-ra küldtek hogy megbizonyosodjunk a terhességről. Sima UH-n is látszik már valami vagy csak a hüvelyin?

Legjobb válasz: 12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.

12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.
Szerintem még korai, de a petezsákot elvileg lehet látni. Ha napra pontosan tudod a terhesség idejét, kicsit korán van, egyébként lehet, hogy idõsebb is és akkor a pici szivecske is dobog már :-)). Egyéni is lehet, van, akinél még semmi sem látszik. Ne aggódj, akkor visszahívnak. Gratulálok!
Hasi UH-on még biztos nem látszik, mert még csak pár mm-es a babócád, biztos hüvelyi lesz. Nekem 7 hetesen látták elõször a szívhangot, és 8 hetesen már látták hasin is Õt.:) Gratula!
Elõfordulhat, hogy hasin annyira nem fog még látszani, de akkor majd végeznek hüvelyit. A petezsákot látni már hasin is kell.
Szia! Nekem csak hasi ultrahangot csináltak, még soha nem voltam hüvelyi ultrahangon! Egyébként 6 hetesen már látták, hogy a petezsák 16, 5 mm-es volt. Boldog babavárást. (19. hetes kismama)
Én pont most voltam UH.-on 5+6hetes vagyok és nekem is megnézték simán de méh ott nehezen látszódott a pici így hüvelyit csinált a doki és ott már látszott teljesen és 3.5mm volt még picike és még szívhang sem volt így 2 hét múlva megyek vissza.

Fiam jövő hét csütörtökön lesz 1 éves. Még nem kapott tejet. Csinálhatok neki tejbegrízt szerintetek?

Legjobb válasz: Én még nem adnék neki. Szerintem a dokival beszéld meg.

Én még nem adnék neki. Szerintem a dokival beszéld meg.
En 11 honaposan adtam neki, de nem jott be neki. Nem tudom hogy a tej ize miatt-e vagy miert, de en ettem meg. Meg szopizik.
Nekünk azt mondta a doki hogy adhatok neki tejet reggel-este a tápszert kiváltva de 2 éves koráig nem akarok mert abban semmi vitamin nincs tejitalt kap most milumilt iszik nagyon szereti soha nem volt még beteg. Szokott vacsira tejberizst kapni szereti de hogy reggel-este is azt igyon azt nem..
tejet nem kapott, vagy semmilyen tejterméket? Nekem azt mondta a védõnõ, hogy 9-10 hósan bevezethetem a tejtermékeket, de túróval és sajttal kezdjek, mert azt könnyebben dolgozza fel a gyomra. De egy évesen szerintem kipróbálhatod.
A kérdező hozzászólása: tejtermékeket természetesen kapott már
4es vagyok, akkor szerintem simán adhatsz neki.
Igen, mindig csütörtökön lesz új hetes.
A kérdező hozzászólása: jajjj de cuki , istenem :) megeszem
CSütörtökönként.
Az utolsó menstruációd szerint is ennyi idõs vagy? Mert én is 9.12.-én voltam ultrahangon, és 13+1 naposan voltam, de mondta a doktornõ, hogy a baba méretei szerint egy nappal fiatalabb, azaz 13+0 napos, csak nekem a hét forduló nem csütörötk, hanem szerda, mensi szerint.

A héten csütörtökön tervezünk belsőszűrő cserét. Gyártó váltás lesz, az akváriumban 3 napos víz lesz és sera bio nitrivec egy flakonnal. A kérdésem mi a helyes folyamat menete? Kösz!

Legjobb válasz: Akkor gondolom halak még nincsenek. Járasd együtt a 2 szûrõt 1 hétig, mielõtt a régit kivennéd. Aztán még 1 hét üresjárat kell. Közben néha szórj némi halkaját a vízbe. Utána jöhetnek a halak. Több adagban.

Akkor gondolom halak még nincsenek. Járasd együtt a 2 szûrõt 1 hétig, mielõtt a régit kivennéd. Aztán még 1 hét üresjárat kell. Közben néha szórj némi halkaját a vízbe. Utána jöhetnek a halak. Több adagban.
Nitriveccel 2 hét után betelepíthetõk a halak. A halkaja jó ötlet, itt-ott szórj egy keveset az akváriumba, ezzel is elõsegítve a baktériumok szaporodását. Nem muszáj mindkét szûrõt járatnod, elég, ha a régi szûrõ szivacsát belenyomkodod az akváriumvízbe. Igen, piszkos lesz, viszont az új szûrõ egy nap alatt elintézi, és pont ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Fél éve mûködik az akvárium
Ezt most nem értem. Akkor mûködõ akváriumba fog bekerülni a szûrõ, vagy 3 napos vízzel töltött akváriumba? Végülis a lényeg ugyanaz, az új szûrõszivacsot meg kell itatni valahogy a jelenlegi szivacs szmötyijével.
A kérdező hozzászólása: igen mûködõ akiba lesz a szûrõ csere a 3napos víz a heti 50% víz cserére értetem bocs
Akkor nem is kellett volna nitrivec. Járasd együtt a 2 szûrõt 2 hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Ha minden alkalommal 50 százalékot cserélsz, az sok. A 30 jobb lenne. A nitrivec tényleg felesleges volt egy mûködõ akváriumba.

Kismamik! Lehet valami baj van? Nem növekszik a pocim? Szerdán lesz 2 hete, hogy ultrahangon voltam. Jövőhét csütörtökön megyek 18 heti ultrahangra, de nem érzem, hogy növekedne a pocim. Remélem nincs baja a babának!?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)

Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)
Hogy te nem erzed, az tok normalis, hiszen minden nap tobbszor tukorbe nezel, es latod a pocidat, igy nem tunik fel neked a novekves.Biztosan no rendesen, ne aggodj, velem is megesik neha, hogy csak bamulgatom a pocim, es kerdezem magamtol : "nott-e valamit?nekem fel se tunik", viszont ismerosok, akikkel ritkabban talalkozom mindig megkerdezik:"mennyi van meg hatra?meg nem szulsz?akkora a pocakod... :) ".Ha megnyugtat, merd le neha a hasad korfogatat, de ne szamits oriasi elteresre egyik hetrol a masikra. A babad biztosan no, es a pocid is, meglatod a vege fele mekkora lesz :D. Boldog babavarast. 33HETES KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.Majd visszatérek jövõhéten és megírom mi volt uh-on. Boldog babavárást neketek.
Szia! Én ugyanezt éreztem a 17-18. hét környékén. Olyan volt, mintha teljesen leállt volna a pocakom a növekedéssel. Aztán lemértem a hasam körfogatát, és 4 cm-rel nagyobb volt, mint egy héttel azelõtt. Azért nem látod a növekedést, mert már nem olyan látványos, de hidd el, nõ az a poci. :) Ha a jövõ hét csütörtököt még messzinek látod, akkor menj be a védõnõhöz, hogy nézze meg a babó szívhangját. Akkor megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Boldog babavárást.

Mi lesz a folytatás, ha jövő hét csütörtökig (kiírt nap) nem indul meg a szülés? Első baba császár volt 2 éve?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.

Ha nincs semmi probléma a babával és veled sem, akkor kiírt után minden nap be fognak hívni vizsgálatra. Egyik nap Nst, másik nap magzatvíz vétel, így felváltva egy héten át. Általában egy-másfél hét túlhordást megvárnak, és utána megindítják a szülést.
Én is ugyanígy voltam és azt mondták, hogy max. 7 napot engednek ráhúzni a császár miatt.(akinek nem volt császára, annak 14 napot mondtak) De 4 nap múlva beindult magától.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!