Találatok a következő kifejezésre: Csütörtökön lesz hete, hogy (10 db)

Kismamik! Lehet valami baj van? Nem növekszik a pocim? Szerdán lesz 2 hete, hogy ultrahangon voltam. Jövőhét csütörtökön megyek 18 heti ultrahangra, de nem érzem, hogy növekedne a pocim. Remélem nincs baja a babának!?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)

Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)
Hogy te nem erzed, az tok normalis, hiszen minden nap tobbszor tukorbe nezel, es latod a pocidat, igy nem tunik fel neked a novekves.Biztosan no rendesen, ne aggodj, velem is megesik neha, hogy csak bamulgatom a pocim, es kerdezem magamtol : "nott-e valamit?nekem fel se tunik", viszont ismerosok, akikkel ritkabban talalkozom mindig megkerdezik:"mennyi van meg hatra?meg nem szulsz?akkora a pocakod... :) ".Ha megnyugtat, merd le neha a hasad korfogatat, de ne szamits oriasi elteresre egyik hetrol a masikra. A babad biztosan no, es a pocid is, meglatod a vege fele mekkora lesz :D. Boldog babavarast. 33HETES KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.Majd visszatérek jövõhéten és megírom mi volt uh-on. Boldog babavárást neketek.
Szia! Én ugyanezt éreztem a 17-18. hét környékén. Olyan volt, mintha teljesen leállt volna a pocakom a növekedéssel. Aztán lemértem a hasam körfogatát, és 4 cm-rel nagyobb volt, mint egy héttel azelõtt. Azért nem látod a növekedést, mert már nem olyan látványos, de hidd el, nõ az a poci. :) Ha a jövõ hét csütörtököt még messzinek látod, akkor menj be a védõnõhöz, hogy nézze meg a babó szívhangját. Akkor megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Boldog babavárást.

Csütörtökön lesz 3 hete hogy császárral szültem. Van egy masszírozós fogyasztó gépem, használhatom úgy hogy a hasamra nem rakom? Bocsi ha hülye kérdés!

A hátamra, fenék-comb-kar. Ezekre használhatom nem? Esetleg a mellre gyenge fokozaton hogy egy kicsit átmasszírozza. (a babám anyatejes) Vagy inkább a cicire ne?

Legjobb válasz: Én még nem javasolnám, már csak a szoptatás miatt sem. Amikor a lányom 9 hónapos volt, elkezdtem tornázni, két hét múlva már nem volt hajlandó szopizni... Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a másodiknál tuti megvárom, amig leszokik a cicirõl, csak utána kezdek bármibe is. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de azért én nem kockáztatnék. Szerintem a masszírozás is megváltoztatja a tej ízét, felszabadít olyan salakanyagokat, ami bekerülhet a tejbe. De ha mégis használnád, a melledre semmiképpen se tedd!

Én még nem javasolnám, már csak a szoptatás miatt sem. Amikor a lányom 9 hónapos volt, elkezdtem tornázni, két hét múlva már nem volt hajlandó szopizni... Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a másodiknál tuti megvárom, amig leszokik a cicirõl, csak utána kezdek bármibe is. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de azért én nem kockáztatnék. Szerintem a masszírozás is megváltoztatja a tej ízét, felszabadít olyan salakanyagokat, ami bekerülhet a tejbe. De ha mégis használnád, a melledre semmiképpen se tedd!

Csütörtökön lesz két hete, hogy műtéti beavatkozással fejeződött be a terhességem, sajnos a panaszaim ma is meg vannak, fájnak a melleim, szurkál a hasam, stb, ma csináltam egy tesztet és pozitív lett, akkor most ez mi?

Legjobb válasz: Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)

Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)
Ez velem is így volt. A tünetek még egy darabig megmaradnak és a terhességi hormon majd idõvel kiürül. Én is kívánós voltam, fáfta mellem és a pocakom is olyan volt, mintha még terhes lennék.
a hcg szinted. az akkor nö mikor benned sejt növekszik. a terheség alatt nöta hcg ez amit kijelez a teszt is. gondolom a 2 hét alatt még nem ment le a hcg szinted, ez nem jelenti hogy terhes vagy csak azt hogy idö kell míg a szervezeted vissza áll. ezért húzodik amelled´is a hormon szinted sincs még rendben. pl a barátnömnek terhes érzése volt. elment a dokihoz aki korai terheséget állapított meg, és 2 nap múlva vissza rendelte. a hcg szint 2 naponta duplázódik, így két nap múlva pont 2x-e kellett volna lennie de ugyan annyi volt, így a doki egy elhalt petesejtet gondolt ami ki is jött egy menzesszel. de hogy ilyenkor mennyi idö mig le megy hcg szint nem tudom.
sajnos nekem is volt tavaly májusban egy mûtétem! nagyon sajnálom, hidd el nekem, és fel a fejjel, minden rendbe lesz. csak még annyit, hogy nekem utána egyáltalán nem volt semmi panaszom, és semmi terhességi érzésem. de persze ez nem jelenti azt, hogy az én esetem volt a normális. fel a fejjel, minden rendbe lesz.

Csütörtökön leszek 5 hét 4 napos terhes és hasi UH-ra küldtek hogy megbizonyosodjunk a terhességről. Sima UH-n is látszik már valami vagy csak a hüvelyin?

Legjobb válasz: 12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.

12 hét alatt csak hüvelyit csinlnak, én úgy tudom. Én 5+3 napos voltam, mikor elõször voltam, hüvelyi uhon leátszott a petezsák és a 2 mm-es lüktetõ magzat még szívmûködés nélkül.
Szerintem még korai, de a petezsákot elvileg lehet látni. Ha napra pontosan tudod a terhesség idejét, kicsit korán van, egyébként lehet, hogy idõsebb is és akkor a pici szivecske is dobog már :-)). Egyéni is lehet, van, akinél még semmi sem látszik. Ne aggódj, akkor visszahívnak. Gratulálok!
Hasi UH-on még biztos nem látszik, mert még csak pár mm-es a babócád, biztos hüvelyi lesz. Nekem 7 hetesen látták elõször a szívhangot, és 8 hetesen már látták hasin is Õt.:) Gratula!
Elõfordulhat, hogy hasin annyira nem fog még látszani, de akkor majd végeznek hüvelyit. A petezsákot látni már hasin is kell.
Szia! Nekem csak hasi ultrahangot csináltak, még soha nem voltam hüvelyi ultrahangon! Egyébként 6 hetesen már látták, hogy a petezsák 16, 5 mm-es volt. Boldog babavárást. (19. hetes kismama)
Én pont most voltam UH.-on 5+6hetes vagyok és nekem is megnézték simán de méh ott nehezen látszódott a pici így hüvelyit csinált a doki és ott már látszott teljesen és 3.5mm volt még picike és még szívhang sem volt így 2 hét múlva megyek vissza.

Pénteken lesz két hete, hogy kiírtak táppénzre, mehetek már holnap (csütörtök) a táppénzes papíromért vagy csak pénteken adják ki?

Legjobb válasz: Szia! Nekem soha nem adják oda egy nappal elõbb sem. Azt mondják azért mert terhes vagyok, és bármikor kórházba kerülhetek, és arra az idõre nem adhatnak táppénzt, és ha leadod a papírt az gáz. Boldog babavárást, szép ünnepeket.

Szia! Nekem soha nem adják oda egy nappal elõbb sem. Azt mondják azért mert terhes vagyok, és bármikor kórházba kerülhetek, és arra az idõre nem adhatnak táppénzt, és ha leadod a papírt az gáz. Boldog babavárást, szép ünnepeket.
Szia! Én kéthetente megyek a házidokihoz, mindig ugyan akkor.Szoval te is péneken menjél!!
Szia! Engem a nõgyógyász vett fel táppénzre már a 10. héttõl és hozzá is járok a táppénzes papírért. A munkahelyemen minden hó 25-ig kell leadni a papírt. Én mindig csak havonta egyszer megyek úgy hogy 25-ig le tudjam adni. Nem járok 2 hetente, mondták is, hogy nem fontos egyszerre is ide tudják adni, elõre viszont én sem kaptam meg soha. (nehogy közbe valami baj legyen) Mindegy mikor mész érte mert de jobb minél késõbb, mert addig a dátumig számolják el a pénzedet. Nekem volt hogy teljes hónapra kaptam, volt hogy kevesebb mint egy hónapra. 32 hetes pocis
Szia!Én három hetente jártam elösször, aztán azt mondták négy hetente ráérek, és így is megyek!Pénteknél elöbb biztos nem kapod meg!
Igen, mindig csütörtökön lesz új hetes.
A kérdező hozzászólása: jajjj de cuki , istenem :) megeszem
CSütörtökönként.
Az utolsó menstruációd szerint is ennyi idõs vagy? Mert én is 9.12.-én voltam ultrahangon, és 13+1 naposan voltam, de mondta a doktornõ, hogy a baba méretei szerint egy nappal fiatalabb, azaz 13+0 napos, csak nekem a hét forduló nem csütörötk, hanem szerda, mensi szerint.
Szerintem nyugodtan írhatsz.
egy "emlékeztetõt" irhatsz nyugodtan. valami ilyesmi kamudumát: "szia xy, a mozi után még beüljünk valahova? " és akkor ebbõl emlékezteted is, meg nem a nagy semmit irtad.. :) 19/L
Milyen mintavétel?
Milyen mintavételed volt? Miért vették? Nem írtál konkrétumot! Általában ha baj van , különösen ha van saját orvosod, értesíteni fognak.
A kérdező hozzászólása: Lepénybõl vettek mintát, alacsony afp miatt.
Mennyire volt alacsony az afp? Nekem is alacsony volt, bár én határértéken belül voltam. Ne ijedj meg, a legtöbb afp vizsgálat rosszul sikerül, vannak olyan országok, ahol pont ezért már nem is alkalmazzák! A lepény vizsgálat miatt szerintem nyugodtan érdeklõdj!! Én biztos odatelefonálnék!
Szia! Nem hívnak föl....:(Te érdeklõdj.Igaz nekem telefonon nem akartak felvilágosítást adni!
Szia! Én úgy tudom, hogy ha gond van akkor egy héten belül felhívnak. Elsõ körben gép számolja a kromoszómákat. Ha gond van akkor újra vesznek mintát, és azt már ember elemzi. A második ember által végezett vizsgálatot fogadják el véglegesnek. (bár a gép ritkán szokott tévedni)
Védõnõhöz csak akkor mehetsz, ha már van szívhang. Nekem az 8 hetesen volt.
Szia! Nekem még csak a petezsák látszott, de már adott a dokim papírt és mehettem a védõnõhöz. Úgy tûnik, ez mindenhol más... Sok boldogságot!
Nekem is már 6 hetesen adtak kiskönyvet, pedig még akkor nem volt szívhang. Ezek szerint más város, más gyakorlat. Szerintem próbáld meg!
Csak akkor tudsz menni védönöhöz ha az orvos ki állitott egy papirt arról hogy terhes vagy! Azt kell vinni magaddal! Ugyhogy mehetsz utána...sok sikert! Gratulálok!
A védõnõ az uh papírt fogja kérni, amin megállapítják, hogy mekkora a terhesség és megvan a szülés várható idõpontja is. Amúgy tényleg változik, hol mikor fogad a védõnõ és mikor ad könyvet, de nekem is adott már 5 hetesen. Menj el nyugodtan, a többit majd õ elmondja:-) Gratula.
A kérdező hozzászólása: ha megvan a kiskönyvem és határozatlan a szerzõdésem, akkor már nem rúghatnak ki. jól tudom??
Nekem nem papírt töltött ki, az uh papírt meg a vizsgálat leletét kérte. Elvileg akkor már nem rúghatnak ki, a kismamákat törvény védi. Gratulálok a babához!15 hetes kismama
Szia! Úgy látom ez (is) mindenhol másképp van. Én 7 hetesen voltam elõször dokinál, és miután megállapította, hogy terhes vagyok adott egy beztalót a védõnõi szolgálathoz, hogy vegyenek gondozásba. Azonnal kaptam kiskönyvet. Igen, ha jól tudom nem rúghatnak ki!!!
Nállunk megkellett várni a 12hetes tarkiredõ mérést ultrahangot és azzal kellett menni a védõnõhöz hogy kiállítsa a kiskönyvet.Üdv 33hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!