Találatok a következő kifejezésre: Csúnyán köhögök is van! (3 db)

Mit tegyek ha havonta megbetegszik a kislányom? Most is csúnyán köhög, és hőemelkedése van. Milyen vény nélkül kapható orvosságot adhatok neki köhögésre? 9hónapos

Legjobb válasz: prospán.ambroxol,rinatiol.mi ezeket szoktuk használni.és most vettem marslakócska immun erösitõt.mert nálunk ugyan ez a helyzet.szirupba van.epres és narancsos.16 hós a kislányom.

prospán.ambroxol, rinatiol.mi ezeket szoktuk használni.és most vettem marslakócska immun erösitõt.mert nálunk ugyan ez a helyzet.szirupba van.epres és narancsos.16 hós a kislányom.
az elsõket nem ismerem, de az tuti, hogy a marslakócska 1 éves kortól adható.
Hát nemtudom de én biztos valamit rosszul csinálok mert az én fiam is folyton beteg, pedig tényleg mindenre odafigyelek, és adtam neki a cebion multivitamint is heti kb 3 alkalommal de volt hogy napi szinten!A gyerekorvos szerint felesleges, hát nálunk nemvált be megelõzésre:(
Az enyém 8 hós, és ugyanez a történet.Nekünk a lándzsás útifû szirup vált be, eléggé drága sajnos(2-3 ezer), de szinte azonnal csillapodik a köhögés+cebion c-vit.
Bérescsepp (2x10 csepp+cebion) De nekem azt mondták ez egy ilyen év. Durva nyavalyák vannak. Én magam pl 10 évig nem voltam beteg, most meg ki be minden betegségbe. És a kisfiam is (hiába minden: immunerõsítõ....)

Ha nagyon csúnyán köhög, és hőemelkedése is van, akkor is ki vihetem a 16hónapos fiam babakocsival sétálni?

sajnos egyedül vagyok vele,így muszáj néha boltba,meg ilyen helyekre menni.És az nekünk minimum 20perc.És imád kint lenni.

Legjobb válasz: Szerintem ki. Csak jól öltöztesd fel :)

Szerintem ki. Csak jól öltöztesd fel :)
Szerintem is kiviheted. Nekünk a dokinénink kifejezetten ajánlotta a sétát, amikor náthás volt a babánk és neki is volt hõemelkedése (37, 4). Boltba nem a legjobb bemenni vele, de ha másképp nem tudod megoldani, be kell hogy vidd magaddal, kint mégsem hagyhatod. Jobbulást a babádnak!
Mi ugyan igy vagyunk, de én ma elvittem sétálni, mert nagyon unatkozott már bent.Igaz a levegõ elnyomta és aludt szinte, de legalább pihent egy jót, mert éjjel többször ébred a köhögés miatt.Vannak orvosok akik ajálják a sétát betegen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.sajnos nem hagyhatom kint a bolt elõtt, mert a fõút mellett van :-( de amennyire csak lehet "kivetkõztetem"és rohanok vásárolni. szerencsére ma éjjel már nem volt hõemelkedése sem, és jobban is aludt/unk :-)

Csúnyán köhögök hőemelkedésem is van! Árthat-e ez a babámnak? Ha igen miért?

Legjobb válasz: A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas,mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!

A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas, mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!
Igen, a láz árthat a babának. Nekem rubophent adott a doki, amikor belázasodtam. Szerintem beszélj az orvosoddal!
A köhögésre nekem a Stodal szirup használt. (Homeopátiás, terhesen is lehet szedni.)
A köhögés nem árt a babának viszont a 38 feletti hõmérséklet igen ártalmas lehet. A láz sokkal többet árt a picinek , mint a gyógyszer! Hogyha 38 alatt van a hõd, akkor próbáld meg levinni vizesruhával, de ha már elérte a 38 fokot akkor vegyél be vagy algopyrint vagy rubophent de csak egy felet a másik felét pedig 12 óra múlva.Ill.mézes tea citrom meg sok folyadék. Gyógyulást kívánok !
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!:)
Rubophent vegyél be, én is beteg voltam mult héten, és azt ajánotta a doki.Takaró tea, ízzadás.Rendbejössz hamar tõle.A köhögésre stodal.jobbulást.Ja és ha dugul az orrod nasivint vegyél a babáknak valót.
a hõemelkedéstõl semmi baja nem lesz, csak a magas láz árthat. miért kell mindig vészmadárkodni?(lásd elsõ válaszoló)
elõször természetes úton próbáld csillapítani a lázadat! hideg víz, borogatás


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!