Találatok a következő kifejezésre: Csúnyán köhögök is (8 db)

Ha nagyon csúnyán köhög, és hőemelkedése is van, akkor is ki vihetem a 16hónapos fiam babakocsival sétálni?

sajnos egyedül vagyok vele,így muszáj néha boltba,meg ilyen helyekre menni.És az nekünk minimum 20perc.És imád kint lenni.

Legjobb válasz: Szerintem ki. Csak jól öltöztesd fel :)

Szerintem ki. Csak jól öltöztesd fel :)
Szerintem is kiviheted. Nekünk a dokinénink kifejezetten ajánlotta a sétát, amikor náthás volt a babánk és neki is volt hõemelkedése (37, 4). Boltba nem a legjobb bemenni vele, de ha másképp nem tudod megoldani, be kell hogy vidd magaddal, kint mégsem hagyhatod. Jobbulást a babádnak!
Mi ugyan igy vagyunk, de én ma elvittem sétálni, mert nagyon unatkozott már bent.Igaz a levegõ elnyomta és aludt szinte, de legalább pihent egy jót, mert éjjel többször ébred a köhögés miatt.Vannak orvosok akik ajálják a sétát betegen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.sajnos nem hagyhatom kint a bolt elõtt, mert a fõút mellett van :-( de amennyire csak lehet "kivetkõztetem"és rohanok vásárolni. szerencsére ma éjjel már nem volt hõemelkedése sem, és jobban is aludt/unk :-)

Csúnyán köhögök hőemelkedésem is van! Árthat-e ez a babámnak? Ha igen miért?

Legjobb válasz: A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas,mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!

A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas, mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!
Igen, a láz árthat a babának. Nekem rubophent adott a doki, amikor belázasodtam. Szerintem beszélj az orvosoddal!
A köhögésre nekem a Stodal szirup használt. (Homeopátiás, terhesen is lehet szedni.)
A köhögés nem árt a babának viszont a 38 feletti hõmérséklet igen ártalmas lehet. A láz sokkal többet árt a picinek , mint a gyógyszer! Hogyha 38 alatt van a hõd, akkor próbáld meg levinni vizesruhával, de ha már elérte a 38 fokot akkor vegyél be vagy algopyrint vagy rubophent de csak egy felet a másik felét pedig 12 óra múlva.Ill.mézes tea citrom meg sok folyadék. Gyógyulást kívánok !
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!:)
Rubophent vegyél be, én is beteg voltam mult héten, és azt ajánotta a doki.Takaró tea, ízzadás.Rendbejössz hamar tõle.A köhögésre stodal.jobbulást.Ja és ha dugul az orrod nasivint vegyél a babáknak valót.
a hõemelkedéstõl semmi baja nem lesz, csak a magas láz árthat. miért kell mindig vészmadárkodni?(lásd elsõ válaszoló)
elõször természetes úton próbáld csillapítani a lázadat! hideg víz, borogatás


Mit tegyek ha havonta megbetegszik a kislányom? Most is csúnyán köhög, és hőemelkedése van. Milyen vény nélkül kapható orvosságot adhatok neki köhögésre? 9hónapos

Legjobb válasz: prospán.ambroxol,rinatiol.mi ezeket szoktuk használni.és most vettem marslakócska immun erösitõt.mert nálunk ugyan ez a helyzet.szirupba van.epres és narancsos.16 hós a kislányom.

prospán.ambroxol, rinatiol.mi ezeket szoktuk használni.és most vettem marslakócska immun erösitõt.mert nálunk ugyan ez a helyzet.szirupba van.epres és narancsos.16 hós a kislányom.
az elsõket nem ismerem, de az tuti, hogy a marslakócska 1 éves kortól adható.
Hát nemtudom de én biztos valamit rosszul csinálok mert az én fiam is folyton beteg, pedig tényleg mindenre odafigyelek, és adtam neki a cebion multivitamint is heti kb 3 alkalommal de volt hogy napi szinten!A gyerekorvos szerint felesleges, hát nálunk nemvált be megelõzésre:(
Az enyém 8 hós, és ugyanez a történet.Nekünk a lándzsás útifû szirup vált be, eléggé drága sajnos(2-3 ezer), de szinte azonnal csillapodik a köhögés+cebion c-vit.
Bérescsepp (2x10 csepp+cebion) De nekem azt mondták ez egy ilyen év. Durva nyavalyák vannak. Én magam pl 10 évig nem voltam beteg, most meg ki be minden betegségbe. És a kisfiam is (hiába minden: immunerõsítõ....)

9, 5 hónapos kislányom csúnyán köhög, náthás, láza is volt, szerencsére már nincs! Már két éjszaka lefekvésnél 2 órát nyüglődőtt, fáradt, de nem akart aludni! Mi lehet ez? Mit adjak neki, hogy rendesen el tudjon aludni?

Még soha nem volt ilyen beteg, természetesen az ügyeleten is voltunk a hétvégén, meg ma a dokinknál is!Általában fél 8kor szokott szopizni és beteszem ezt követ?en az ágyába és elalszik, most meg fél 10ig fent van semmi se jó neki, nyügös és nem akar aludni, olyan mintha élénkit? bogyót adtam volna neki!Mit adjak neki, hogy ne legyen ilyen a többi esténk??Természetesen éjszaka is sokat fent van!

Legjobb válasz: viburcol kúpot (homeós)próbáld ki nagyon jó.

viburcol kúpot (homeós)próbáld ki nagyon jó.

Lassan két hete köhögök, de nagyon csúnyán és közben a mellkasom is fáj, szinte megfulladok. Azon kívül nincs semmi más bajom. Mi lehet ez?

Cigizek már 3 éve, de most azzal is leálltam mert nem bírom. Az orvosom meg szabadságon van. Már gondoltam tüd?rákra is, de nyugtassatok meg légyszi, hogy nem lehet az.

Legjobb válasz: Kizárt a rák! Nekem is ugyan ez volt 1 hónapja, azt hittem, hogy lyukas a tüdõm vagy rák vagy valami, majd meg fulladtam, még sípolt is. 2,5 éve dohányzok. Akkor abbahagytam 3 hétre, kaptam seretide diskus-t, amit asztmások használnak és ventolint is (amit 1x sem kellett használnom végül). Azt mondták, asztmás vagyok, de szerintem valamire allergiás vagyok, és megfáztam, és még esküvõ miatt csomót cigiztem. Vidéken voltam, úgyhogy minden egyszerre, és olyan rosszul voltam, azt hittem, megfulladok. 1 hét alatt rendbe jöttem a seretide-del, és már 2 hete nem használom. Napi 1,5 órát edzek és ismét cigizek (sajna), de abszolút semmi bajom. Tuti nem rák, én is azt hittem, de 3 év alatt... Á, dehogy. Lehetetlen.

Kizárt a rák! Nekem is ugyan ez volt 1 hónapja, azt hittem, hogy lyukas a tüdõm vagy rák vagy valami, majd meg fulladtam, még sípolt is. 2, 5 éve dohányzok. Akkor abbahagytam 3 hétre, kaptam seretide diskus-t, amit asztmások használnak és ventolint is (amit 1x sem kellett használnom végül). Azt mondták, asztmás vagyok, de szerintem valamire allergiás vagyok, és megfáztam, és még esküvõ miatt csomót cigiztem. Vidéken voltam, úgyhogy minden egyszerre, és olyan rosszul voltam, azt hittem, megfulladok. 1 hét alatt rendbe jöttem a seretide-del, és már 2 hete nem használom. Napi 1, 5 órát edzek és ismét cigizek (sajna), de abszolút semmi bajom. Tuti nem rák, én is azt hittem, de 3 év alatt... Á, dehogy. Lehetetlen.
lehet hogy tüdõgyulladás
A kérdező hozzászólása: Tüdõgyulladásnál nem úgy van, hogy szúr a hátad meg ilyenek? Igazából nem tudom csak mintha így hallottam volna...
én mindig homeogene 9 homeopátiás szert szedek, vény nélkül kapható
A kérdező hozzászólása: Londonban élek, igy ilyet nem találok itt a gyogyszertárba:(
Érdemes lenne felkeresni egy orvost, nehogy tüdõgyulladásod legyen. Egyél mézet, algopyrin vagy valami lázcsillapító. Igyál sok teát(hársfa, kamilla). Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, este fájt a hátam amikor vettem a levegöt, ez baj?
A hátfájás lehet a folyamatos köhögéstõl is. Igyál kakukkfû teát a köhögésedre.Aszpirin C ha van azt is vehetel be. De ha még 2 napig nem múlik a panaszod csak el kellene menned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: iszok teát, és pihenek, a párom is orvoshoz akar vinni már ma, de én orvoshoz nem akarok menni, mert félek, ezért várok házipraktikákat

2 éves kislányom ma éjszaka elkezdet nagyon csúnyán köhögni még így nem köhögőt 2 év alatt, kicsit piros a torka is. Ti mit használtok rá hogy ne köhögjön ennyire?

Orvoshoz ilyen hamar nem szoktam vinni, csak ha lázas hogy még nagyobb bajt el ne kapjon!

Legjobb válasz: Most értünk haza az orvostól csak elmentünk. Hát jó tetem! Asztma jelegû betegsége van, ami minden rossz idõ alkalmával elõ fog jönni neki. Egy csomó gyógyszert írtak fel neki szegénynek.

A kérdező hozzászólása: Most értünk haza az orvostól csak elmentünk. Hát jó tetem! Asztma jelegû betegsége van, ami minden rossz idõ alkalmával elõ fog jönni neki. Egy csomó gyógyszert írtak fel neki szegénynek.
Azért ha olyan csúnyán köhög, én mégis elvinném, hogy hallgassa meg a tüdejét.
szia, az én fiam nagyobbacska(5éves), csak nagyon hurutosan köhögött és ilyen alacsony hõemelkedése volt(37-37.4között)õt látta doki, mert hát õ már ovis, tüdõgyulladása van sajnos.Most kap rá gyógyszert, de nagyon örülök, h mihamarabb látta az orvos. Amúgy én kihívtam(rendes az orvosunk), mert én sem akartam, h ott összeszedjünk vmit, meg én is kismama vagyok. A kérdésedre amúgy:nekem mindig azt szokta mondani a doki, h a köhögést nem szabad elfojtani, fõleg ha hurutos, köptetõ kell h fellazuljon.A stodal szirup amúgy mindenfajta köhögésre jó. jobbulást!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ mindenkinek. Reggel adtam neki Lándzsás útifû szirupot az, mondják nagyon jó köhögésre. Én is kismama vagyok, azért nem szívesen mennék a rendelõbben fõleg, hogy rengetegen szoktak az orvosnál lenni.
Szia! Az én lányom 2 évesen igy kezdte!Neki is a rossz idõben, fõleg aikor nyálkás ködös idõ van jelentkezett! Ezt kruppnak nevezik! Ugató köhögése van és ha nagyon elkapja sipoló hangot ad a tüdeje! A legjobb megoldás erre ha éjjel a szobában nem fûtesz be annyira és egy hideg párásitó is elkellne!Nekünk amikor elõjõtt lyan sulyos lett hogy a mentõ vitte el!Sajnos ez nem vicc! Mi szteroidos kupot kaptunk rá Rectodelt a neve! Sajnos nem minden esetben hatott, volt hogy éjjel ügyeletre vitük.Ilyenkor jól felöltöztettem és kivittem a hideg levegõre, mivel általában éjjel jött elõ! Inhalátort is irtak fel nekünk, amivel legalább 5* kellett egy nap inhalálni sós oldattal! Ez két évig tartott, és fõleg összel és télen! De hála istennek ezt kinõvik, nekünk tavaly már nem volt ilyen! Remélem tudtam segiteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Most éjszaka nem köhögõt de nehezen kapót, levegõt. Remélem hamar túl, leszünk rajta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!