Találatok a következő kifejezésre: Csípőficam vizsgálatra hetes (4 db)

6 hetesen ortophédiára vinni csípőficam vizsgálatra? Ezt mindenkinél csinálják?

Legjobb válasz: Tehát akkor a 6 hetes kor az normális? Vagy csak indokolt esetben küldenek ilyen korán?Mert olvastam,h sok helyen 3 hónaposan viszik a babát. De nekünk nem mondták,h baj lenne a bébivel,csak a kórházi zárójelentésre ennyit írtak:h 6 hetesen csípõficam vizsgálat. Aggódom,h nem e láttak rajta valamit,,csak nem akarták mondani?!

13.18-as vagyok, sajnos nem tudok válaszolni a pesti uh kérdésre, mert mi vidékiek vagyunk. Nálunk egyszerûen ingyen hozzátartozik a csípõszûréshez az UH.
sziasztok!az elöttem szólótól kérdezném hogy Budapesten hova lehet vinni UH-ra a babát és mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a 6 hetes kor az normális? Vagy csak indokolt esetben küldenek ilyen korán?Mert olvastam, h sok helyen 3 hónaposan viszik a babát. De nekünk nem mondták, h baj lenne a bébivel, csak a kórházi zárójelentésre ennyit írtak:h 6 hetesen csípõficam vizsgálat. Aggódom, h nem e láttak rajta valamit, , csak nem akarták mondani?!
Igen, mindenkinek. :)
Igen, ez kötelezõ vizsgálat. Nagyon fog sírni, de nem fáj neki ne izgulj, csak levetkõztetik, amit nem szoktak szeretni.
Igen van! De kérj egy beutalót egy hasi és koponya uh-ra is.Ingyenes, nem fájdalmas és megnyugtató tud lenni. Az orvosok valamiért nem híresztelik, nekünk is egy kórházban dolgozó ismerõs mondta.Budapesten a 1 helyen van és egymás után adják az idõpontot.
Nekünk nem kellett menni, mert Gyõrben mielõtt hazajöttünk a manóval a kórházból, megcsinálták neki. Csak ultrahangra kellett mennünk, az pedig nem fáj :)
Mi 4 hetesen voltunk. Utána pedig 4 hónaposan. És minden rendben volt.
Mi kettõ és négy hónaposan voltunk, az Uh-on nem sírt, csak a vizsgálaton, mert hasra merte fordítani az a gonosz doktor bácsi...nyomban le is pisilte a vizsgáló asztalt.:-)ne aggódj, ha találnak is valami kis eltérést, terpeszpelenkával hamar helyrejön!
Minket elfelejtettek elküldeni 6hetesen, ezért jóval késõbb mentünk csípõszûrésre és uh-ra is. A szûrésen nem sírt, csak az uh-on mert lefogták és azt nem szereti a drágám :)

Csípőficam vizsgálatra hány hetes korban szokták vinni a babákat? Én 3 hónapos korára kaptam időpontot. Az nem késő?

Legjobb válasz: Szia. Èn Ne´met országban lakom,nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val,a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on,3 hónaposan,megkaptuk az elsö szurit,e´s megint megnézte´k a csi´pöt,+mindent.

Szia. Èn Ne´met országban lakom, nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val, a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on, 3 hónaposan, megkaptuk az elsö szurit, e´s megint megnézte´k a csi´pöt, +mindent.
Mi 3 hetes korban voltunk elõször, mert állandóan felhúzza a kisbabánk a lábait.Kontrollra most megyünk 3 hónapos korba, igaz, azóta már 2x voltunk Pesten a Karolina úton, hogy tényleg minden rendben van-e.Szerencsére igen.
A kérdező hozzászólása: A Karolina úton mi van? Mi a Heim Pálba jelentkeztünk be.
Szia! Minket 2 hónaposan vizsgáltak meg, mivel nálunk volt a családban és a picinek az egyik lábánál a doktornõ felfedezett egy kisebb eltérést. Mások 3 hónaposan is vittek babákat, tehát ha nincs különösebb ok rá, szerintem nem késõ.
Nálunk(Nyíregyházán) 4 hónapos korban van a csípõficam vizsgálat. Hamarabb nem csinálják meg.

A 6 hetes csípőficam vizsgálaton vissza rendeltek minket. Csípőficamos a babám? Volt valaki is így hogy visszarendeltek?

Azt mondta az orvos hogy ne hason aludjon mert eddig csak úgy aludt. Es tornaztatnom kell a lábát.

Legjobb válasz: Minket is visszarendeltek, 1/b lett az ultrahang eredménye. Tornáztatnom kellett, nem aludhatott hason õs se. 3 hónaposan kellett visszamennünk. Nagyon sokat kell tornáztatni, én minden pelenkázáskor tornáztattam. 3 hónaposan már egy 1/a lett az eredmény, az teljesen jó, többet nem kellett visszamennünk.

Minket is visszarendeltek, 1/b lett az ultrahang eredménye. Tornáztatnom kellett, nem aludhatott hason õs se. 3 hónaposan kellett visszamennünk. Nagyon sokat kell tornáztatni, én minden pelenkázáskor tornáztattam. 3 hónaposan már egy 1/a lett az eredmény, az teljesen jó, többet nem kellett visszamennünk.
Olyan is van, hogy ha magán rendelésre mentek, akkor csupán a pénz miatt visszarendelnek. Nagyon szemét dolog, de velünk ez volt. Még UH-t sem csinált, mert ránézésre, mozgatásra világos volt, hogy minden rendben van, mégis pár hónappal késõbbra visszahívott. Kérdeztem másik orvost, miért kell vajon visszamennünk, azt mondta, ha UH sem történt, akkor biztos, hogy minden oké a babával, mert csak az egyértelmû esetekben nem csinálnak ultrahangot. Azóta már nagyobb, szalad, minden rendben van vele. A kérdezõ helyzete más, de érdemes odafigyelni az ilyen esetekre is!
mi SZTK-ás rendelésen voltunk, minden babánál csináltak ultrahangot, annál is akinél minden rendben volt, egyszerre 3 babát hívtak be. Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: SZTK ba voltunk mi is nem magánba. Remélem minden rendben lesz mire vissza megyünk. Nekünk is 1/b az eredményünk.
A lányom ultrahangjának az eredménye is 1/b lett, 4 hónaposan kell visszamenni. Azt mondta a doktornõ, hogy nincs különösebben gáz, csak tornáztatni kell, plusz neki sok hason fekvést javasolt.
A kérdező hozzászólása: a lányodnak meg pont hogy hason kellett feküdnie? Nekünk pont azt mondta az orvos hogy ne fektessem se hason se oldalra csak háton. Ami azért lesz nagyon nehéz mert az én kisfiam mindig hason aludt amióta megszületett...remélem háton is el fog tudni aludni
Anno engem is csípõficamosnak ítéltek, a frászt is hozták a szüleimre. Akkor még (több mint 20 éve) nyilván más módszerek álltak rendelkezésre. Speciális pelenkám volt, ami speckó helyzetben tartotta a csípõmet/combjaimat és sokat tornáztattak. Az ég világon semmi problémát nem jelentett ez a további életemre nézve. Aláírom kicsit O lábaim vannak (azt is eltudom képzelni, hogy a speciális pelenka miatt:) ), dehát ennél nagyobb bajom soha ne legyen! Tudom, nem sokat segített a válaszom, csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem fesd rögtön az ördögöt a falra, remélhetõleg nem lesz semmi gond belõle.
Minket is visszarendeltek, de mondta a gyerekorvos, hogy itt mindnekit visszarendelnek.1/a lett mindkettõ csipõjének eredménye, tornáztatni kell, de minden babát az orvos szerint, tehát nincs baja a lányomnak.És legyen sokat hason.Ezt monták, de mivel õ mindig hason alszik, így nem kell szenvedni vele, hogy nem kedveli a poziciot.


Pontosan hol laksz?
A kérdező hozzászólása: Vecsés
akkor szerintem a dél pestibe. mi Felsõpakonyon lakunk és oda tartozunk
megnézem. oda tartozik Vecsés is
Én is vecsési vagyok. Nem a Dél Pestibe kell menni hanem a XVIII. kerület rendelõjébe. Én úgy emlékszem, hogy a dokibácsinak beutalót is kell, hogy adjon. Kihez tartoztok?
A kérdező hozzászólása: Fú az jó lenne, ha nem a kórházba kéne menni, nem szeretem azt a helyet. Nekünk nem a vecsési a gyermekorvosunk, hanem egy üllõi doktornõt választottunk.
Akkor beszélj vele telefonon. Kérdezz rá a beutalóra. Meg idõpontot is kell kérni a rendelõben az ortopédián. Meg idõben kérd az idõpontot, mert van amikor csak nagyon távoli idõt tudnak mondani. Mi rendszeresen járunk oda. Nagyon kedves a doki néni. Nincs semmi gondunk, csak folyamatosan ellenõrzi a fiamat. Akkor kellett vissza mennünk, amikor már stabilan járt, utána pedig 3 éves korában. Legközelebb jó másfél év múlva. Így legalább idõben kiderül, ha valami nem stimmel (pl lúdtalp).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!