Találatok a következő kifejezésre: Császárral szültem. 2 (46 db)

Császárral szültem 2 hete az utóbbi napokban nagyon érzem a sebem. Ez nagy baj vagy front van?

Legjobb válasz: szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!

szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!:)
nagyon szívesen! boldog babázást!:)
Szia! Márciusban szültem, császárral. Szerintem most kezd gyógyulni a hasfalmetszés! Emlékeim szerint két hetesen még nekem is érzékeny volt. Sõt most is az. Kellemes babázást! Üdv. 4, 5 hónapos picilány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Császárral szültem 2, 5 hete. Mikortól használhatom a leg magic-et?

Legjobb válasz: 6 hótól lehet fokozatosan elkezdeni a tornát.Figyelj rá ne terheld túl a seb körüli részt.

6 hótól lehet fokozatosan elkezdeni a tornát.Figyelj rá ne terheld túl a seb körüli részt.
Szerintem várjál vele pár hónapot mert ahogy én emlékszem a használata igencsak megterheli az alhasat és az nem tesz jót a sebnek.
szia nekem a 6hetes kontrollon azt mondta a doki mindent csinálhatok úgy mintha misem történt volna. nézesd meg magad dokival, és kérd ki az õ véleményét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem is hat héttõl lehett használni:) De csak kapaszkodással aztán fokozatosan a hasat is lehett vele eddzeni:)

Volt már másnak is ilyen? Első gyermekemet 2 éve áprilisban befolyásolhatatlan fájásgyengeség miatt (Oxytocint kaptam) császárral szültem.

Szeptemberre várom a másodikat. A kérdésem az, h mire számíthatok? Császár másodszor is, vagy hüvelyi úton is szülhetek?

Legjobb válasz: Kórház és orvosfüggõ. Barátnõm az elsõt császárral szülte, a másodikat viszont spontán hüvelyi úton szülte meg. Ott 3 év telt el a 2 szülés között. Unokatesóm viszont külföldön él, náluk császár után csak császár jöhet. Náluk 4 év telt el.

Kórház és orvosfüggõ. Barátnõm az elsõt császárral szülte, a másodikat viszont spontán hüvelyi úton szülte meg. Ott 3 év telt el a 2 szülés között. Unokatesóm viszont külföldön él, náluk császár után csak császár jöhet. Náluk 4 év telt el.
Nõvérem elsõt császárral, másodikat és harmadikat hüvelyi szüléssel hozta világra. Szóval nem lehet kizáró ok.
2 év után már nagyobb az esélye, hogy összejön a természetes szülés, de valóban orvostól és kórháztól is függ!
Ha ugyanazon orvoshoz jársz mindig, legcélszerûbb õt megkérdezni. Nekem az elsõ normál szülés volt, a második császár (bár nem volt tervbe véve), de ha lenne harmadik, én bizony egyértelmûen a császár mellett lennék...
Orvostól és kórháztól is függ. Ha van fogadott orvosod vele kell megbeszélned mi legyen, ha nincs akkor meg majd ott meglátják, de számíthatsz rá, hogy bepróbálkoznak a normál szüléssel....
off: megírnád, hogy mit jelent a befolyásolhatatlan fájásgyengeség? Oxitocin mellett nincsenek fájások? Én hüvelyi úton szültem, indított, oxival. EDA-t kaptam, a végére csökkentették, majd elmaradt, erõs fájásaim voltak. Aztán a tolófájások már nagyon ritkán jöttek, és akkor meg már nem lehetett császározni. Így eléggé elhúzódott a kitolási szak, ill. 2 szülésznõ nyomta a ki a babát. Most megint terhes vagyok, és félek, h ez ne ismétlõdjön meg!
Nem a kérdezõ vagyok, de nekem fél napos oxitocinos infúziótól is csak minimális összehúzódásaim lettek, reggel 7-re mentünk be, este 7-kor döntöttek a császár mellett. Ilyen is van. Ugyanilyen infúziótól hárman szültek meg közben, akikkel együtt érkeztem reggel. Túlhordtam, több mint egy héttel, azért kellett indítani.
A kérdező hozzászólása: Nekem elfolyt éjjel 1kor a magzatvíz, bementünk, de fájásaim nem voltak, ezért kaptam infúzióban Oxytocint, egyre nagyobb adagban, de így csak alig érezhetõ fájásaim lettek, így este 8kor császárral vették ki a babámat.


Volt olyan Aki első sima szülése nagyon nehéz volt, lassú tágulás, hosszú vajúdás miatt, és a 2. babát császárral szülte, és azt mondta, a császár könnyebb volt?

Kinek volt az els? neház sima szülése után a 2. császáros könnyebb? Ill. teljesen más?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömnek így volt.Az elsõt túlhordta,3x indították neki,3 nap,de nem indult be.4.nap magától beindult,sokáig vajúdott,nehezen lett meg a baba(150 centis a hölgy,majdnem 4 kiló lett a fia),úgyhogy a következõt császárral szülte és azt mondta,100x jobb volt.Hozzáteszem,ez külföldön volt.

Egyik ismerõsömnek így volt.Az elsõt túlhordta, 3x indították neki, 3 nap, de nem indult be.4.nap magától beindult, sokáig vajúdott, nehezen lett meg a baba(150 centis a hölgy, majdnem 4 kiló lett a fia), úgyhogy a következõt császárral szülte és azt mondta, 100x jobb volt.Hozzáteszem, ez külföldön volt.

Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz? novemberben császárral szültem és most megint terhes vagyok és azért izgulok hogy mi baj lehet abból hogy fél év elteltével estem teherbe.

lehet baja a 2.babának emiatt? fel tud készülni 6 hónap alatt a szervezetem? azt tudom hogy így a második biztosan császár lesz de engem f?leg a baba hogyléte érdekel!

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.

Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.
Egyáltalán nem biztos hogy császár lesz. A túl közeli terhességet azért nem javasolják, mert a méh sebe még relatíve friss és elvékonyodhat, megrepedhet.
Az én barátnõm is igy járt. 7 hósak voltak az ikrei! amikor ismét terhes lett. Elõször a doki abortuszra akarta rábeszélni, mivel hogy kevés idõ telt el, de második alkalommal már normálisan beszélt vele, mondta hogy császárnak kell lennie ennek is nehogy szétrepedjen a méh. Azóta megszületett a 3. bébije is, 2, 5 hónapos és egészséges, és az anyuci is jól van. Remélem ez megnyugtatott kicsit. Minden jót! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat végül az önjelölt tanárnéniktõl függetlenül(akik innentõl szóra se méltók) kaptam érdemleges választ a kérdésemre :-) vagyis hogy a babának semmi plussz támogatásra nincs szüksége amiatt hogy az elõzõ terhességemtõl rövid idõ telt el a heget pedig kicsit sûrûbben fogják ellenõrizni ez a lényeg!
8 hónapos volt a lányom mikor teherbe estem. 16.5 hónappal a császár után természetes úton szültem meg a második babánkat minden komplikáció és probléma nélkül.
Kedves Kérdezõ! Kicsit régen volt már, de pontosan ezért is lehet fontos, mert akkoriban lényegesen kevesebb dolgot tudtak vizsgálni (nem volt UH, stb.), mint most. Édesanyám a bátyámat, és engem pontosan másfél év és 2 hét különbséggel szült. Sem a terhessége alatt, sem utána nem mondták neki, hogy gond lehet, mert hamar jöttem én! Ha abban az idõben ez nem okozott problémát, akkor szerintem a mai lehetõségek mellett teljesen nyugodt lehetsz! 19 hkm
Kedves kérdezõ! Lássuk, tudok e olvasni. Ezt kérdezted: "Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz?" Ez a válaszom egy része: Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Ebben mi nem volt a megfelelõ? Hol láttál bármit is a hüvelyi szülésrõl? Ja, hogy nem érted mit jelent a többszörös császár kifejezés... Ezek szerint nem az én szövegértésemmel van baj, hanem a tiéddel. A többszörös császár azt jelenti, hogy nem egy, hanem több alkalommal végeztek adott nõn császármetszést.
Szia! Az egyik csaj a fórumról (bocs, h így írom, de senki nem szereti a stílusa miatt) császáros szülés után 3 hónappal ismét terhes lett. Most fog szülni ismét császárral. Semmi gond a babával. Minden rendben van. Kicsit több vizsgálatra kell járnia, mert egyre többször figyelik a hegvastagságot, de amúgy minden ok. Nálatok is minden rendben lesz! :)
Kedves kérdezõ!Szerintem nem volt jogos a 21.26-os válaszoló ledegradálása.Én-eddig, mert készülünk a 3. babára-2 gyereket szültem hüvelyi úton(gyorsan, komplikáció, és beavatkozás nélkül).Ám eddig azt hallottam, hogy 2 év az ideális a császármetszések között.
A kérdező hozzászólása: és 19.10-kor még pontosítottam is a gyengébbek kedvéért!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! olvass vissza mielött okoskodni kezdessz!továbbra sem a császát/hüvelyi szülés probléma köre érdekel ahogy ezt a kérdésben megfogalmaztam! ne oktass ki intelingenciáról senkit amíg a szövegértéseddel gond van!
Nálam 16 hónap volt a két császározás között, minden rendben volt, a babával is.Ha kérdésed van szivesen válaszolok!
off: nálam két év 4 hónap lesz a két szülés között, és mivel az elsõ császár volt most is az lesz mert még csak ennyi idõ telt el.Én nem hiszem, hogy van orvos aki belemenne a sima szülésbe!
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked! hasznos volt bizony! megnyugodtam! remélem én is hasonlóan járok mint õ! van rá remény hogy addigra elég jól bírja majd a hegem mert a varratot se tudta rendesen kiszedni annyira benõtt teljesen leizzadtunk mindketten és nagy küzdés árán is maradtak benn fonalak szóval elég gyorsan hegedek és az uh-on is azt mondta hogy nagyon jól néz ki bebûlrõl is
A kérdező hozzászólása: természetesen meg fogom kérdezni amint eljutok hozzá is de nem véletlenül itt kérdezõsködök a doki 10.000-ért fog válaszolni rá és persze nem is most rögtön... ezért kérem aki értelmes választ nem tud adni a kérdésemre az ne pazarolja az energiáit ilyen nesze semmi fogd meg jól válaszokra köszi
Ezekrõl az orvosod tud felvilágosítani.
A kérdező hozzászólása: értem de akkor esetleg ha megreped még mindig megcsászározhatnak de amúgy nem ragaszkodom a hüvelyi szüléshez...nekem a császár nem volt rossz! inkább csak az érdekelne hogy ilyen esetben éri-e valamilyen hátrány a második babát nyilván vitaminokat és mást megint csak szedek
A kérdező hozzászólása: igen meg köszi! ma voltam sztk-ban és a dokim nemhogy megrótt érte de kifejezetten örült...semmi baja nem volt a 6 hónappal! írt fel utrogestánt a biztonság kedvéért és 1 hét múlva meglátjuk mekkorát nõ a pocaklakó :-)

Aki 1 gyermekét császárral szülte, a 2 is csak azzal szülné, mert annyira jók a tapasztalatai?

Mármint, úgy értem van aki úgy gondol a császárra, de jó, hogy így szültem. És a második babát is csak így vállalja?

Legjobb válasz: Nem volt annyira "marhajódolog" az elsõ császár sem. Az én dokim engedte volna a másodikat simán, de elkezdett megvékonyodni a heg és azt mondta, hogy nagy ilyenkor a kockázat... szóval a második is császár lett. Bár ismerek olyat, akit hagytak 20 órát (!!!!!) vajúdni császár elõtt, akkor már rögtön császár.

Nekem nem volt választásom... Bár 2 császár után nem értem azt az anyát, aki azt írja, hogy jó élmény volt? Mégis mi a lótúró volt jó élmény benne???? Én valahogy nem értékeltem, hogy "kettévágnak"...
A kérdező hozzászólása: Utolsót kérdezem: miért?
Igen, a másodikat us azzal szûlném! Hajnal 4- kor kezdõdtek a fájások, dèlben már 2 percesek voltak, 4-re már 1 percesek, nem jöttek a tolófájások, este 9- kor csàszár lett, mert hiába kitágultam teljesen, nem jöttek a toló fájások! 3-szor elhànytam magam annyira fájt, katètert kaptam mert pisilni nem tudtam a fájàsok között, óránkènt jött a doki hogy hàtha kinyomja s hasmból a gyereket de nem jött akkor sem ki a baba, vègig vacogtam, nagyon fáztam, mèg a fogam is vacogott, pedig volt bent 30 fok, mindenki pólóban, èn meg 2 paplant is kértem, hát nagyon megszenvedtem, a császár megváltás volt mikor megkaptam az èrzéstelenítõt és elmúlt a fájdalom! Èn nem szeretnèm mégegyszer azt a vajúdást átélni!
Nem igazán. Az elsõt hosszú vajúdás után szültem császárral, így a 'nehezét' nem úsztam meg. A mûtét utáni fájdalom viszint nagyon rossz volt. Most vagyok a 39. hét elején a másodikkal, és minden vágyam, hogy természetesen szülhessek.
Nem volt annyira "marhajódolog" az elsõ császár sem. Az én dokim engedte volna a másodikat simán, de elkezdett megvékonyodni a heg és azt mondta, hogy nagy ilyenkor a kockázat... szóval a második is császár lett. Bár ismerek olyat, akit hagytak 20 órát (!!!!!) vajúdni császár elõtt, akkor már rögtön császár.
Én nagyon reménykedem benne, hogy a másodikat megszülhetem természetes úton. De csak ha tényleg természetes, nem indított, nem vákuumos, kierõltetett.
Azért, mert mindkettõnknek jó élmény maradt a "szülés".
Szia, én szeretném ha a 2.ik gyermekemet természetes úton szülhetném meg! Nem vágyom a császárra, nagyon nem.. nem volt álom magamat injekciózni egy hétig + feldolgozni lelkileg sem volt egyszerû, de ha a babám egészsége múlik rajta, természetesen egyértelmûen a császárt választanám!
bizony, lehet kívánságmûsor, természetesen rejtetten. Nekem is többek között ezért egyik célom kb. másfél évvel az elsõ szülés utánra szülni a másodikat. Ilyenkor azt hiszem, csakis császárban gondolkoznak az orvosok. Nekem is kellemes élmény maradt az elsõ.
Szintén programozott császárom volt 2, 5 éve, most várom a másodikat és igen, nagyon bízom benne, hogy ez is az lesz. Nekem csodálatos élmény marad, végig ébren voltam, és utána csak az elsõ felkelés volt rémes, mûtét után 5 nappal már autót vezettem. Pikk-pakk felépültem.
Csakis császárban gondolkodom!
Programozott császárom volt!És IGEN, ha vállalnék másikat azt is így szeretném!Számomra csodálatos, izgalmas élmény volt a mûtét!És gyors volt a felépülés is!
Hát ez nem kívánságmûsor. Ha az elsõ császár volt, a második is valószínû az lesz, hacsaknem kifogsz egy dokit aki engedi hogy másodjára hüvelyi úton szülj....

A már császárral szültek között van itt olyan kismami, akinek a 2. szülése előtt hegvizsgálatot végeztek? Hogyan zajlik?

Legjobb válasz: Szia!Igaz,hogy nem most vagyok kismami,de mind a két gyerekemet császárral szültem.Nekem sima ultrahangon nézték meg a heget.:)

Szia!Igaz, hogy nem most vagyok kismami, de mind a két gyerekemet császárral szültem.Nekem sima ultrahangon nézték meg a heget.:)
Szia! Ultrahanggal vizsgálják! :) Szülésznõ/Védõnõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm.akkor semmiféle tapintásos vizsgálat nem lesz, hála isten.

2 és fél hónapos a babám, császárral szültem. Normális, hogy néha picit fájogat meg szúr a hasam?

Legjobb válasz: Szerintem igen, en harom honapja szultem csaszarral, s meg neha elofordul.

Szerintem igen, en harom honapja szultem csaszarral, s meg neha elofordul.
szia!3 hónapja szültem és még néha most is zsibbad a vágás ott ahol izmot vágtak!!Úgyhogy kitartás!!!!!

Aki az elsőt császárral szülte a másodikat is? Mi volt az oka? Tudta előre hogy a 2. is császár lesz?

Legjobb válasz: Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.

Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.
Nekem elsõ császár volt, most 2 év lesz a gyerekek között. Most vagyok 12 hetes, de nem szeretnék megint császárt. Mondtam is a dokinak aki mondta, hogy a végén eldõl mi lesz, de nem feltétlen lesz az. 25% esélyt mondott a sikeres hüvelyi szülsére. Most keresek másik dokit, mert szerintem nincs ilyen téren tapasztalata és nem is volt túl lelkes, de még nem találtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Várok még, írjatok! :-)
A kérdező hozzászólása: Fura, hogy nem írtok! Azt gondoltam érdekes téma lesz.

Ha császárral szültem, és 2, 5 évre rá megint szülni szeretnék, az is császár lesz?

Nekem azt mondta a dokim hogy ha ilyen hamar szeretnék másikat az is császár lesz!Volt már aki természetesen szült császár után?Mennyi id?vel?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy ha a szülés idõpontja 3éven belül van, akkor szintén császár!

Nekem azt mondta a dokim, hogy ha a szülés idõpontja 3éven belül van, akkor szintén császár!
Szia nem feltétlen az attol függ milyen egéségi állapotban vagy 2, 5 év hósszú idõ adigra teljesen regenerálodik a szervezet (persze vannak alola kivételek)
Szia! Én csak annyit tudok ebben a témában írni, hogy a kisfiam most töltötte a 3. évét, s én 24. hetes vagyok. A legutóbbi vizsgálatnál felvetettem a témát, az orvosom azt mondta, hogy normál szülésként indulunk. Gondolhatod, én már most emiatt izgulok! Egyébként én úgy hallottam, hogy 2 évnek kell eltelni a két szülés (idöpont) között, s akkor normál úton próbálható (feltéve, ha a vizsgálatok is rendben vannak). A védönöm gyermekei (5 , 3 és 1 évesek), az elsö császárral született, a többi már nem.
Orvosfüggõ a dolog! Meg attól is függ, hogy az elsõ mi miatt lett császár. Pl ha az elsõ farfekvés miatt, akkor az gyakran ismétlõdik a többedik terhességnél is, tehát tuti megint császár. Ha fájásgyengeség miatt, az is sokszor ismétlõdik, tehát ismét császár. Az én orvosom szerint ha 3 év eltelt, akkor meg lehet próbálni rendesen. De még ha rendes szülésnek is indul, protokoll szerint nem adhatnak oxitocint a vajúdás gyorsítására, emiatt aztán sokszor elhúzódik a rendes szülés és megintcsak császár... Nekem elõször farfekvés miatt császár (pedig már akkor is erõsködtem, hogy megpróbálom rendesen megszülni, de nem engedték), most a másodiknál próbálkoztam, hogy rendesen megszülném, hajlott is rá a doki, hogy próbáljuk meg, mert 4 éve volt az elsõ, de kiderült, hogy megint farfekvéses, és teljesen kizárt, hogy egy császár után engedik a sima farfekvéses szülést.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat az én dokim is azt mondta hogy 3 éven bell császár, amúgy a rossz NST miatt lett császár, beletekeredett a Drágám nagyon a köldökzsinórba, és azt modnták nagyon hosszú is volt(a köldökzsinór)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!