Találatok a következő kifejezésre: Császárral szültem hete az (17 db)

Lehet a korábbi császármetszés miatti a tünetem? Az első gyereket császárral szültem 5 éve. Most 34 hetes vagyok. A terhesség első felében is éreztem, illetve most egy pár hete ismét, sokszor nem tudok kiegyenesedni,

pl. cip?húzás után vagy ha kiszállok az autóból.Olyan mintha rövid lenne a hasamban valami és ha megpróbálok felállni, húzódik és borzalmasan fáj, sokszor percekig eltart, mire végre elengedi az a húzódás és tényleg fel tudok állni. Ameddig el nem engedi, nem tudok, de nem is merek felállni, félek, nehogy kiszakadjon valami. Az orvosomnak mondtam már, folyamatosan ellen?rzi a hegemet UH-al, nincsenek méhösszehúzódásaim, ennek ellenére szedek 1000 mg magnéziumot, nem talál semmi bajt. Korábbi császárosok éreztek ilyet a következ? terhesség alatt?

Legjobb válasz: Az elsõt én is császárral szültem, és szintén 5 év után voltam terhes a másodikkal. Nekem nem volt ilyen gondom, nem éreztem olyat amit leírtál. Pedig én is sokat hajolgattam, meg gugoltam, még a vége felé többen megjegyezték, hogy milyen fitt vagyok:) Lehet azért, hogy neked attól van, de én nem tapasztaltam semmi ilyet.

Az elsõt én is császárral szültem, és szintén 5 év után voltam terhes a másodikkal. Nekem nem volt ilyen gondom, nem éreztem olyat amit leírtál. Pedig én is sokat hajolgattam, meg gugoltam, még a vége felé többen megjegyezték, hogy milyen fitt vagyok:) Lehet azért, hogy neked attól van, de én nem tapasztaltam semmi ilyet.
Szia! Én is 4 éve lassan, hogy császárral szültem, most vagyok 33 hetes. Sajnos nekem is nagyon húzódik a mûtét helye, olyan érzés mint ha feszítené szét ott. Nekem is nézik a heg vastagságát. Szerintem nincs semmi gond, csak hát ott az mégis egy mûtéti heg és ahogy nõ a méh, sajnos feszül. Megkérdezhetem, hogy Te most hogy fogsz szülni? Ismét császárral?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem vagyok egyedi eset. Szerencsére nem mindig "akad be", van hogy napokig sem, ettõl eltekintve én is teljesen fitt vagyok, azt az elõbb már szégyeltem leírni, még többen elborzadnak, hogy legutóbb uszodában úszás közben jött rám. Az elõzõ terhesség azért lett sürgõsségi császár, mert nem volt teljesen befordulva, de nem jött be a próbálkozás és elakadt a feje. Most kb. 1 hete teljesen be van fordulva, csak nincsen lesüllyedve (korai is lenne még), normál szülésre készülünk, hacsak nem jön közbe valami probléma. Az elsõ kisfiú, most kislány és a kislányokat ügyesebbnek tartják. Majd látjuk! Neked mit mondtak, mire számíthatsz?

Császárral szültem 2 hete az utóbbi napokban nagyon érzem a sebem. Ez nagy baj vagy front van?

Legjobb válasz: szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!

szia! igaz, hogy én már 5 éve szültem császárral, de ha emlékeim nem csalnak akkor a front közeledtével nekem is érzékenyebb volt a sebem. Sõt! a mai napig amikor közeledik a front, viszket a sebem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!:)
nagyon szívesen! boldog babázást!:)
Szia! Márciusban szültem, császárral. Szerintem most kezd gyógyulni a hasfalmetszés! Emlékeim szerint két hetesen még nekem is érzékeny volt. Sõt most is az. Kellemes babázást! Üdv. 4, 5 hónapos picilány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást

A 36. hétben vagyok, két éve császárral szültem és a nőgyógyász (az egyetlen aki császároz a városban) még egy hétig szabadségon van. Mit tegyek, ha beindul a szülés?

Nálunk (Románia) úgy tudom, els? császár után kötelez? módon császároznak.

Legjobb válasz: Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!

Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!
hát imádkozz.Én szülész vagyok de nem tudok mit mondani erre ami hasznos.reménykedni kell.
A kérdező hozzászólása: Mi történhet szülés közben? Mik ennek a veszélyei?
mam ár egy rutinmûtétnek számít.Persze ha olyan doki csinálja akinek a csuklójában van
A kérdező hozzászólása: Az elsõ pont azért lett császár amiért neked, két nap oxitocin után másfél ujjnyit tágultam, és a méhlepény már teljesen meg volt öregedve. A második meg azért lesz császár, mert az elsõ az volt. Miért, két év után nem veszélyes a természetes szülés?

Ha császárral szülted kis korkülönbséggel a többedik babádat, hazajövetel utáni napokban, 2-3 hétben melyek voltak azok a tevékenységek, amelyeket a heg miatt mellőzni kényszerültél?

Gondolok itt olyanokra, hogy a nagyobbat nem bírtad felemelni az etet?székbe, nem bírtad beletenni a kádba, stb. Hogyan oldottad meg ezeket a helyzeteket?

Legjobb válasz: Az elsõ-kéz hozzászólással ne törõdj, vannak ilyenek. Nekem mindkét gyermekem császármetszéssel született, 22 hónap korkülönbséggel. A nagyot, aki 14,5 kg volt akkor kb 2 hétig nem emeltem, de azon kívül mindent megcsináltam, amire volt idõm. Ha a nagyot pelusozni kellett megkértem h feküdjön az ágyra, öltözésnél segített. Sajnos nem minden család teheti meg, h apuka otthon maradjon, így is örültem, hogy amíg a kórházban voltunk-másfél hét-addigra elengedték. A nagymamák pedig a fõzésben segítettek, de effektíve itt nem voltak. nyugi, jön majd magától minden, én a mûtét után pont egy héttel már fölmostam, vasaltam, stb.

Az elsõ-kéz hozzászólással ne törõdj, vannak ilyenek. Nekem mindkét gyermekem császármetszéssel született, 22 hónap korkülönbséggel. A nagyot, aki 14, 5 kg volt akkor kb 2 hétig nem emeltem, de azon kívül mindent megcsináltam, amire volt idõm. Ha a nagyot pelusozni kellett megkértem h feküdjön az ágyra, öltözésnél segített. Sajnos nem minden család teheti meg, h apuka otthon maradjon, így is örültem, hogy amíg a kórházban voltunk-másfél hét-addigra elengedték. A nagymamák pedig a fõzésben segítettek, de effektíve itt nem voltak. nyugi, jön majd magától minden, én a mûtét után pont egy héttel már fölmostam, vasaltam, stb.
van apja a gyereknek ;)
ja meg nyugdíjas nagyanyja ...
két fél mondatból leszûrsz egy stílust? jó vagy :D melyik másik kérdésre gondolsz? elég ritkán írok ebbe a kategóriába és rajtam kívül van még 5ezer azonos százalékos válaszoló
3. vagyok. Akkor nem ilyen stílusban kellett volna leírnod. De azt hiszem, hogy mi már "találkoztunk" egy másik kérdésnél, Te még az élõ fába is szeretsz belekötni, ezt élvezed! Bolhából elefántot... Kérdezõnek: szívesen :) ))
nem értelek, megkérdezted, hogy oldottuk meg a helyzetet, leírtam, most szégyelljem magam, mert van nagyi és van apuka, aki hazaér?
A kérdező hozzászólása: már akinél az apuka már otthon van fürdetésre... Nálunk nem biztos. Ha ilyen könnyû lenne a megoldás, hogy nagymama meg apuka, akkor nyilván nem írtam volna ki a kérdést. A 3. válaszolónak köszönöm.
amúgy apukának nem kellett otthon maradni, mert akkor fürdik a gyerek, amikor már itthon van
elsõ kettõ vagyok - kedves harmadik, nem értem a problémádat, a gyereket az apja és a nagyanyja emelgette...ennyi ;) - mi így oldottuk meg, ha nem tetszik, akkor az a te problémád, nem a miénk ;)
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy ilyen jól elvagytok egymással. Kedves sokat válaszoló anyuka. Ne szégyeld magad, amiért idõben otthon van apuka. Én csak azt írtam, hogy ha ennyire könnyû lenne számomra a válasz, biztosan nem írtam ki volna errõl kérdést.

6 hete szültem de császárral! Miért van az hogy fáj ha szeretkezek a párommal?

Amikor együtt vagyok a párommal akkor fáj belül a hüvelyemnél!Nálatok is igy van vagy volt!

Legjobb válasz: en természetesen szültem,nekem is érzékeny volt.De ez kicsit másabb,mert nekem a gátmetszés játszott közbe.Nem lehet,hogy nem kívánod a szexet??Sokunknál elöfordul szülés utánn.És azért fáj?? használjatok síkosítót.Voltál már kontrollon?? Ha nem,esetleg kérdezz rá a dokira.

en természetesen szültem, nekem is érzékeny volt.De ez kicsit másabb, mert nekem a gátmetszés játszott közbe.Nem lehet, hogy nem kívánod a szexet??Sokunknál elöfordul szülés utánn.És azért fáj?? használjatok síkosítót.Voltál már kontrollon?? Ha nem, esetleg kérdezz rá a dokira.
Ez a hormonok miatt van, biztos szoptatsz te is, a tejtermelésért felelõs hormonok szárazabbá teszik a hüvelyt azért fáj, nálam is így volt, sikosító és némi türelem.
Én 6 hónapja szültem császárral és még mindig fáj behatoláskor fent a méhszájnál, pedig nem vagyok száraz. A párom szerint még szûkebb is lettem, mondjuk õ ennek örül. Már én is gondolkoztam ezen, hogy mitõl lehet, pedig pont azért császároztak, mert egy nap alatt sem tágultam ki egy ujjnyit..., remélem egyszer "megjavul"...

Most szültem 1 hónapja császárral, 25. hétre, sajnos a baba 10napig élt, és elhunyt, azt szeretném tudni, meddig kell várni a következő terhességig?

Legjobb válasz: Szülés után 6 héttel kontroll van.Akkor az orvost kérdezd meg.Én fél évet biztos kihagynék.

Szülés után 6 héttel kontroll van.Akkor az orvost kérdezd meg.Én fél évet biztos kihagynék.
császárral egy éven belül nem igazán ajánlott újra szülni, ami azt jelenti, hogy még két hónap szünet, de ha miattad volt koraszülés, akkor lehet, hogy érdemes még egy kicsit várni, nehogy megismétlõdjön!
FOGADD ÕSZINTE RÉSZVÉTEM!
A kérdező hozzászólása: kõszi a részvétet tudjátok elõte is volt vetélésem és nagyon szeretnék babát és nem tudom mi lene ha nem várnám meg az 1 évet.
én javasoltam az egy évet, sajnos ha nem vársz veszélybe sodorhatod magad, és a babát is, persze nem vagyok orvos, de én is császárral szültem, és nekem azt javasolták, ha pedig a kihordással volt gond, akkor meg nem árt ha regenerálódsz, úg ylátszik nem lesz gond teherbe esni, úgyhogy szerintem várj nyugodtan!
Fogadd oszinte részvétem. Turelem rózsát terem és a Te kis rózsád lessz a legszebb ezen a világon ! Az élet ha egyik felén elvesz a másikon ad. Fog sikerulni csak nem szabad elhamarkodottan cselekeni lehet hogy érdemes lenne kicsit kivárni hogy minden rendbe legyen és ne kelljen mégegyszer átélni a fájdalmat hogy elveszted. Kitartás !
Õszinte résvétem.Várd ki az egyévet.A hegnek ídõ kell mígmeggyógyul.

4hóbapos a babám. Koraszülött 33. hétre szültem császárral. Normális az, hogy csak most próbálgat hason bal oldalra fordulni? Hipp alma citromfű teát adhatok neki forralt viz helyett? Tápszeresek vagyunk.

Reszelt alma levét már adogatom neki kanalanként.

Legjobb válasz: Akkor négy hónapos a babbád, ha kb 40. hétre született.Ha 33 hétre akkor le kell belõle vonni 7 hetet. Szerintem nagyon jó ha már próbál oldalra fordul, õ nincs elkésve.Az én babám 35 hétre született most 6 hónapos és kb 3 hete fordul hasra és vissza. Ha már adod neki akkor talán jöhet a Hipp bár mi 4 hónapoan csak tejpépét ha-s ,5 hónaposan gyümölcs és a hipp tea is 6 hónaposan zöldségeket ettünk, a védõnõ így tanácsolta. üdv

Akkor négy hónapos a babbád, ha kb 40. hétre született.Ha 33 hétre akkor le kell belõle vonni 7 hetet. Szerintem nagyon jó ha már próbál oldalra fordul, õ nincs elkésve.Az én babám 35 hétre született most 6 hónapos és kb 3 hete fordul hasra és vissza. Ha már adod neki akkor talán jöhet a Hipp bár mi 4 hónapoan csak tejpépét ha-s , 5 hónaposan gyümölcs és a hipp tea is 6 hónaposan zöldségeket ettünk, a védõnõ így tanácsolta. üdv
Ne aggódj! Az én babám 36-38.hétre született (máig nem tisztázódott, az biztos, hogy korábban) és kb 6 hós volt, amikor elkezdett hasról hátra forogni(5 hósan még csak körbe forgott) 6 hótól viszont minden jött egyszerre! Kúszás, négykézlábazás, felállás, kapaszkodva menés. Egyedül, kapaszkodás nélkül 15 hós kora óta megy, . Nyugi, nem kell semmit siettetni! Nem kell aggódni, hogy mikortól mit kéne csinálnia. Õ majd fogja érezni, hogy mire képes már a kis teste. Ha késõbb is csinál dolgokat, az se baj!
Mi marhára nem vagyunk koraszülöttek, 40 hét 2 napra születetett 4455 grammal, jöv héten lessz 4 hós, de esze ágában incs forgolódni. Ne izgasd magad, van, hogy késõbb kezdenek el valamit, de behozzák magukat.Nem szaba erõltetni.

Normális ez? Egy hete szültem császárral, azóta zsibbad és érzéketlen a hasam, a mellem alatt is, nem csak a vágásnál. Olyan mintha még mindig az érzéstelenítő gerinces szuri hatását érezném.

Az addig oké, hogy lent zsibbad a vágásnál, de a mellem alatt közvetlenül a hasi rész is érzéketlen. Volt valakinek ilyen? Meddig tart? A dokim csak pénteken szedi ki a varratokat.

Legjobb válasz: Én ilyenrõl még nem hallottam! Ami persze nem jelenti azt hogy nincs, de mindenképp kérdezz meg egy orvost, mert nem hangzik valami jól:-( Nekem 2 császárom volt. Egyiknél sem tapasztaltam ilyet:-( Jobbulást és jó babázást kívánok!:-)

Én ilyenrõl még nem hallottam! Ami persze nem jelenti azt hogy nincs, de mindenképp kérdezz meg egy orvost, mert nem hangzik valami jól:-( Nekem 2 császárom volt. Egyiknél sem tapasztaltam ilyet:-( Jobbulást és jó babázást kívánok!:-)
nekem is csak a vágásnál volt érzéketlen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!