Találatok a következő kifejezésre: Császáros szülésre ha (28 db)

Igen, lehet.
Igen, lehet. nekem az volt. Végig magas volt, de aznap mikor császároltak 180/100 volt.
Lehet, persze. Sok mindent mérlegelnek, mikor döntenek arról, hogy természetes vagy a császáros szülés lesz a lehetõ legjobb nektek. Persze, elõnybe részesítik a természetes szülést :) ))
Nem feltétlenül fogsz emiatt császárral szülni. Nekem a 35.héten kezdett 160/90 lenni a vérnyomásom, hetente kellett a terhesgondozóba mennem ellenõrzésre. Nekem mondjuk otthon is ennyi volt. Vérnyomáscsökkentõt kaptam, majd emelték az adagot. Kétszer mérték uezt az értéket és utána a 37. héten fektettek be a kórházba. Ott tovább emelték a gyógyszeradagomat napi 17! vérnyomáscsökkentõre + sószegény diéta, de így is 160hgmm maradt. A dokim akkor látta, hogy nem marad más csak a császár (a 38. héten). Én is természetesen szerettem volna szülni, de nem volt gáz a császár egyáltalán. Annak meg ne dõlj be, hogy császár után hatalmas fájdalommal fogsz ébredni, nem így volt, pedig nagyon féltem tõle. Hány hetes vagy most?
Nem, szerintem orvos, és kórház függõ, én ezt mondom, saját tapasztalat! Úgy hordtam ki a lányom, hogy végig veszélyeztettet voltam, kaptam spec gyógyszert, mert annyira magas volt a vérnyomásom. 1 hónappal szülés elõtt már befektettek, 27 órát vajúdtam utána, mert megindították, de nem tágultam, az egekben volt a vérnyomásom, így már kegyelembõl császároztak, utána napokig nem bírták 175/95 alá vinni a vérnyomásom, és hónapokig napi 3 szem gyógyszeren éltem, hogy helyre jöjjön, most 2, 5 év(!) után hagyhatom el lehetséges a gyógyszert, mert valószínûleg ismét helyreállt. Szeretnék másik babát, de így félünk.
Nekem emiatt császárom volt!
13.48-as Ez borzasztóan hangzik! Nekem 2 hét alatt visszaállt a vérnyomásom a szokásos 120/80 hgmm-re a császár után. Volt fogadott orvosod?
A kérdező hozzászólása: 38. héten vagyok, de gyógyszert nem kellett szednem. Otthon mérnem kellett és ezt nézték.

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

3 és fél hónapja császáros szülésem volt. Lassan és persze ha az időm engedi szeretném elkezdeni a tornát. Érdekelne, hogy végezhetek már hasizom gyakorlatokat?

Legjobb válasz: én s császáros voltam 2 hónapja, úgy tudom fél évig nem lehet a hasizmokat megeröltetni, tehát gyakorlatokat csinálni rá

én s császáros voltam 2 hónapja, úgy tudom fél évig nem lehet a hasizmokat megeröltetni, tehát gyakorlatokat csinálni rá


Császáros szülés esetén keresnétek másik orvost, ha az akihez eddig jártatok épp akkor megy szabira, mikorra kb ki vagy írva?

Az els? gyerk?c is császáros volt, a második is az lesz, ez biztos. Be kell feküdnöm úgy is a 38 héten. Nem ismerek másik orvost, van értelme keresgélnem? Amíg meg itthon vagyok az az orvos is van, akihez eddig jártam, ha addig valami bajom lesz, hozzá megyek úgy is. Ha meg már nem lesz itthon, akkor meg be kell feküdnöm a kórházba. Nem ismerek másik orvost, na meg lehet csak kihasználna anyagilag egy új.

Legjobb válasz: Ilyen esetben, mikor a szülés várható idõpontja körül megy szabadságra a fogadott orvos, egy lelkiismeretes doki a kismamával meg szokta beszélni, hogy esetleg átadhatja-e egy általa megbízhatónak tartott kollégájának... legalábbis nálunk így megy... még várhatóan sima szülés esetén is, császárnál meg fõleg.

Ilyen esetben, mikor a szülés várható idõpontja körül megy szabadságra a fogadott orvos, egy lelkiismeretes doki a kismamával meg szokta beszélni, hogy esetleg átadhatja-e egy általa megbízhatónak tartott kollégájának... legalábbis nálunk így megy... még várhatóan sima szülés esetén is, császárnál meg fõleg.
Csatlakozom az 1. válaszolóhoz, ez így szokás és így korrekt és szerintem neked is így a legjobb!
én is így jártam. ha 1 nappal túlhordom a babámat a dokim nincs itthon. rendes volt mert progr. császár lett amíg itthon volt- ( 39. héten ) mondjuk nekem egyébként is az lett volna de rendes volt hogy nem hagyott itt idegenre. egyébként beszéltünk róla ha õ nincs akkor én kit szeretnék. vagy neki kell ajánlania másik orvost.
Szia ez így igaz ahogy az elõttem írok válaszolták, én Augusztus 17-re vagyok kiírva az én dokim most fog 2 hét szabadságra menni és erre a 2 hétre átadott az egyik kollégájának. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma beszéltem az orvosommal, õ is átad másnak. Egy kicsit rossz, hogy akihez eddig jártam épp a végén nem lesz ott! Soha nem jártam más nõgyógyászhoz, úgyhogy talán ezért parázom egy kicsit!

Málnalevél teát érdemes inni 36. héttől akkor is, ha valószínű császáros szülés lesz? Segít akkor is valamit?

Legjobb válasz: ha császár lesz akkor nem kell h tágulj...de ha van esély a term. szülésre is akkor ihatod sztem ártani nem árt!

ha császár lesz akkor nem kell h tágulj...de ha van esély a term. szülésre is akkor ihatod sztem ártani nem árt!

Csaszaros szules utan lehet servet kapni? Ha igen, mibol veszem eszre?

Legjobb válasz: Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...

Van egy kis dudor a hasfalon (bárhol). Ha köhögsz egyet, kiemelkedik a dudor még jobban. Nekem is volt, a doki vette észre szülés utáni napokban, de visszahúzódott, most már alig enelkedik ki, ha pl. felülést csinálok. Hallottam olyanról, hogy egy baba fejének megfelelõ nagyságú lett a sérv, illetve ami látszódott belõle, és meg kellett mûteni. (ikerterhes volt az anyuka és elõtte kockás hasa volt)...
Szia Én úgy tudom, hogy igen, mivel megfertõzheti a babát és azt hiszem vakságot is okozhat.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Kinek milyen volt a masodik terhessege, ha az elozo csaszaros szules volt?

ereztetek fajdalmat ha rugdosott a baboka?

Legjobb válasz: szia én nem éreztem fájdalmat pedig kis idõ telt el a 2 szülés közt, 17 hónap. de mind végig rendben volt minden, soha nem fájt a sebem sem néha néha volt hogy érzékenyebb volt, de ez a terhesség elõtt is volt. a terhességem mindvégig jó telt semmi probléma nem volt igaz 2 héttel elõbb született a pici és ez is császár volt.

szia én nem éreztem fájdalmat pedig kis idõ telt el a 2 szülés közt, 17 hónap. de mind végig rendben volt minden, soha nem fájt a sebem sem néha néha volt hogy érzékenyebb volt, de ez a terhesség elõtt is volt. a terhességem mindvégig jó telt semmi probléma nem volt igaz 2 héttel elõbb született a pici és ez is császár volt.
A kérdező hozzászólása: gratulalok a picidhez, es orulok hogy jot hallok.Nem kibirhatatlan fajdalom de azert nagyon kellemetlen neha ha ott a sebhelynel rug, amugy en is jol erzem magam maskeppen csak eha bezavar ez a nyillallo fajas:)

Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Debrecenben ha nincs fogadott orvosom, akkor hogy zajlik a szülés? Ha netán császáros leszek, akkor úgyis csinálnak programozott császárt?

Az orvos akit szerettem volna nem tud vállalni,és nem tudom találok e orvost aki még elvállalna.Viszont van pár problémám ami miatt esélyes lehet a császár is,nem tudom azt igy is megcsinálnák,ha nem lesz orvosom?köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Persze, hogy megcsinálják fogadott orvos nélkül is, ha az állapotod indokolja. Nem a középkor ez, hogy rád se néznek, ha nem fizetsz valakinek. :-) Emeld fel a fejedet, mert te igenis fizettél: minden hónapban TB járulékot.

Persze, hogy megcsinálják fogadott orvos nélkül is, ha az állapotod indokolja. Nem a középkor ez, hogy rád se néznek, ha nem fizetsz valakinek. :-) Emeld fel a fejedet, mert te igenis fizettél: minden hónapban TB járulékot.
Én a klinikán szültem, nem volt fogadott dokim és normál szülés volt. Mindennel meg voltam elégedve, bár hamar le is zavartuk a dolgot. Viszont, az egyik ismerõsöm elõttem 4 nappal szült császárral (klinika), szintén nem fogadott dokival és õ nem járt túl jól. Szülés elõtt már 2-3 héttel befektették, mert elõjött ez a terhességi vesevalami, meg magas vérnyomás, meg még valami, nálam ezt biztos jobban tudják páran. Farfekvéses baba + a szeme miatt aztán állítólag nem jól kezelték le a császár helyét, tályogos lett...szülés után is bent volt még vagy 2-3 hetet. Ilyen is van. Ha te is hasonló helyzetbe vagy akkor keress valami normális orvost aki odafigyel rád. Pl. egyik ismerõsöm most fog programozott császárral szülni hétfõn Székelynél. Na most kinek hogy jön be, õ pl. meg van vele elégedve és 30 e lesz a császár ha jó az infóm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.30.hét körül is elvállalnak még vajon?A császár nekem nem biztos, egyenlõre a védõnõm mondta hogy császár esélyes vagyok, visszér, illetve pajzsmirigy problémáim miatt.Arra gondoltam, ha nem sikerül egy rendes orvos, akkor szülésznõt fogadnék.
Szia! Tesómnak egy éve programozott császár volt farfekvés miatt.Hétfõn kellett volna bemennie, de elõzõ hét csütörtök reggel elfolyt a magzatvíz.Bement, és az ügyeletes megcsászározta.Mivel rezidens volt még, így volt vele egy szakorvos is.Adtak pénzt, bár nem sokat, ha jól emlékszem 20-30-at.A dokinõ minden nap megnézte.Én 5, 5 hónapja szültem szintén a Klinikán természetes úton.Doki nem volt, mert az ügyeletes egy másik nõt varrt éppen össze, így én csak szülésznõvel szültem.Szerencsére gyors szülés volt.Én bent feküdtem egy hónapot szülés elõtt toxémia miatt, így én osztályról mentem fel, és nagyjából ismertem a dokikat vizitrõl.Kire gondoltál, akit megfogadnál? /Z/
A kérdező hozzászólása: Szia!Kenézys orvos, de sajnos nem tud elvállalni.A klinikán nem ismerek senkit, esetleg tudsz ajánlani valakit?
Szia! Nekem is Kenézys az orvosom. Demeter Miklosnak hivják. Nagyon türelmes korrekt doki, aki nem pénzéhes, viszont nagyon kedves. Van magánrendelõje is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és vajon vállal ilyen 30 hetes körül is kismamákat? Szeretnék valakit találni, mert elsõ babám lesz.
Szia! Én legszivesebben Dely Tamást ajánlanám neked, de õ még szakorvos-jelölt, nem tudom, hogy õ hogy vállal.Ha gondolod privátban elküldöm a számát, és hívdd fel.Nagyon kedves, alapos.Sápi Tamást nagyon sokan dicsérik, de õ nagyon drága. /Z/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megköszönném Neked a számot, kedves Tõled:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!