Találatok a következő kifejezésre: Császáros szülés mennyit kell (10 db)

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Császáros anyukák, mennyi idő alatt húzódott vissza a hasatok? Mennyi idő kell elteljen a szülés után, hogy már ne nézzek ki terhesnek?

Közel egy hónapja szültem, de még úgy nézek, mintha most kezdeném a 8. hónapot. Még a terhes holmijaimat tudom csak hordani, pedig nem volt hatalmas pocakom, és nem híztam sokat.

Legjobb válasz: Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.

Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.
Én is császáros voltam, és nekem is lapos volt a hasam mire hazajöttem a kórházból. Mondjuk én már szülés másnapjáról hordtam a hasleszorítót. Nem tudom hogy annélkül is visszament volna ilyen gyorsan.
Én sem híztam, bár a hasam óriási volt és igazán sosem ment vissza. Másfél évvel szülés után legalábbis úgy néztem ki, mint aki 5 hónapos terhes. Alkati szerintem. A 6 hetes kontrollon kérdezz rá, hogy elkezdhetsz-e hasizmozni otthon, az javít valamennyit a helyzeten, illetve figyelj arra, hogy ha a babával sétáltok, akkor járás közben tartsd behúzva a hasad. Ha szoptatsz, akkor óvatosan a tornával.
Nekem még elég sokáig nagy volt, de folyamatosan ment vissza olyan 2 hónap alatt. Mikor jöttünk haza a kórházból bementem a gyógyszertárba és kérdezte a nõ, hogy mikor szülök :S Most 7 hónapos a fiam, de messze nem vagyok a régi. Bár mióta tornázom alakulgat....
Hát, szülés után 1-2 hónapig én is csak a terhes ruháimat tudtam csak hordani. Aztán szépen lassan elkezdett visszahúzódni. Szülés után kb. 5 hónappal tudtam ismét begombolni a régi nadrágokat. Most, 8 hónappal utána sem vagyok még a "régi", de szerintem soha nem is leszek. Van pocakom, mindig is volt, de már tudom hordni a régi ruhákat. Azért az nagyon sokat segít, hogy szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Amikor hazajöttem a korházból, mintha kisebb lett volna a pocakom. Attól félek, hogy a sok ülés miatt látszik ennyire. Hosszan szopizunk, aztán a fejés. Sose voltam nagyon vékony, de a hasam lapos volt. Nagyon zavarna, ha így maradnék.:(( Sajnos más "terheim" is vannak a nagy öröm mellett, amit a gyönyörû csöppség okoz.
A kérdező hozzászólása: Szoptatok, de néha van tejem a babának és még fejeni is tudok, máskor meg nincs (akkor az elõzõleg lefejtet kapja cumiból.
Nekem is sokáig volt nagy hasam, kb. 3 hónapig. Aztán valamennyit visszament, és azóta nem változott, most is van egy kicsi. Hogy ez mennyire végleges így, nem tudom én se, de engem is zavar:((! még mindig 7 kiló van rajtam!! torna, tartós diéta segíthet. Vehetsz hasszorítót is, bár én császáros szülés után pár nappal kifejezetten veszélyesnak tartom a használatát (egyik elõzõ írta), úgy 3 hónap után mehet szerintem! sok sikert, kitartást, üdv!

Császáros szülés után mennyi időnek kell eltelnie a következő szülésig?

Legjobb válasz: Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.

Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.
1-1, 5 évet mondott az orvosom mikor rákérdeztem. Attól is függ hogy az elsõnél hogyan vágtak. Nekem anyajegy miatt feljebb egy cm-rel és nehezen is gyógyult ezért inkább a 1, 5évet javasolta.
Nekem azt mondta, hogy a két szülés között legyen két év. Megkérdeztem, miért, mi van, ha mégis elõbb csúszik be? Erre õ: semmi gond, csak jobban oda kell figyelni.
Nekem azt mondta, hogy 10 hónapig ne legyek terhes.


Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Császáros szülés után mennyi ideig kell vigyázni? A babát azért el tudom majd látni?

Legjobb válasz: A hasaddal jó ideig óvatosnak kell lenned! A babát persze, hogy el tudod látni. Elvégre ki látná el, ha nem az anyja! :) Pont ez motiváljon a minél korábbi ágyból felkelésre császár után! Menni fog! :)

A hasaddal jó ideig óvatosnak kell lenned! A babát persze, hogy el tudod látni. Elvégre ki látná el, ha nem az anyja! :) Pont ez motiváljon a minél korábbi ágyból felkelésre császár után! Menni fog! :)
Egy pár napig rossz lesz(anyósóm is így volt), ott voltam mellette 3napig kellett segítenem, utána teljesen felépült
Persze, hogy el fogod tudni látni, kicsit nehéz lesz felkellni, de menni fog. Nekem is ment. NAgyon nem feküdtem az ágyban , kanapéra feküdtem napközben, mert ott megtudtam kapaszkodni a felkeléshez. Szoptatni meg fekve csináltam.
Nekem az elsõ 3 nap fájdalmas volt, nehéz mozgással. De akkor még a kórházban voltunk és nem is volt velem a baba egész nap. Esküszöm nehezebb volt wc-re mennem, vagy zuhanyoznom. A babát ellátni, megfogni öröm volt :) Itthon már nem volt semmi gond.
Én vagyok az ellenpélda sajnos. :( Nagyon nehezen épültem fel császár után, a szívem szakadt meg, amikor a szobatársaim már sétálgattak a picivel, én meg a wc-re is sírva mentem. Kb. 2-3 hétbe telt mire újra "embernek" éreztem magam. Ezért is volt itt anyósom az elsõ 3 hétben, segített ellátni a babát, mert nekem nem sikerült volna egyedül.
szerintem attól is függ ki, hogy éli meg. Nem azt mondom, hogy nekem könnyû volt az elsõ két hét.
Csütörtök éjjel szültem császárral szombat reggel már autóval mentem a város egyik végébõl a másikba nem volt kellemes, de ki kellett bírni. Talpra kell akarni állni és kész!!

Császáros szülés után mennyi időnek kell eltelni hogy felüléseket tudjak csinálni?

Legjobb válasz: Bocs az offért, de ez engem is érdekel.

Bocs az offért, de ez engem is érdekel.
Rubint Réka az add önmagad 3-ban azt mondja, hogy a hasazást már császározás után 6héttel lehet csinálni!
Kb.fél év szerintem.
A kérdező hozzászólása: uhhhh...... hát az elég sok idõ de gondoltam hogy ennyinek kell lennie :-(
9 hónapos volt a lányom amikor elkeztem vele tornázni. Akkor ár mindent csináltam. attól is függ szerintem, hogy szülés elõtt tornáztál e. Nem írtad mikor szültél a 6 hetets idõszakotr szülés után én mindenképpen megvárnám.

Mennyit kell várni császáros szülés után a következő babával? 4hónappal vagyok a császár után, ha most megint terhes lennék, megtarthatom?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.

Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.
Az én orvosom 1 évet javasolt, mert kb ekkora gyógyul be a méhen ejtett seb. Szerintem is kérdezd meg a dokidat.
orvosa válogatja, ált. egy évet javasolnak. talán nem lenne most gond.

Császáros szülés után mennyi ideig kell benmaradni a kórházban ha minden rendben van?

37 hetes múltam és farfekvéses a babám. A doki mondta hogy így császár lesz és hogy mostmár bármikor jöhet mert elkezdtem tágulni.

Legjobb válasz: Nálunk úgyan annyit mint rendes szülésnél: 3-4 napot. Máshol lehet hogy többet is.

Nálunk úgyan annyit mint rendes szülésnél: 3-4 napot. Máshol lehet hogy többet is.
Szia. Kb. a varratszedésig, ami 4-7 nap. (7 max.)
nálunk sima szülés 3nap, császár 5nap.ha minden rendben van. sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Szia.Én is faros babát szültem 4napja.Tegnap jöhettünk haza de mi nagyon jól viseltük.Engem este 5kor joztak ki a mûtõbõl, aznap este 11kor már felálltam, másnap már elláttam a babámat és vele is éjjszakáztak.Tehát a harmadik napot töltöttük bennt mikor iengedtek, de nekem nem sárgult be a babám sem szerencsére.
Nekem pénteken volt a császár este és kedd reggel jöttünk haza, a varratszedés pedig 10 nap után volt.
Szia!Engem péntek 9kor vittek a mûtõbe, kedd reggel varratszedés/két végét csipték el felszivódó varattal vartak alig látszik./után jöttünk haza
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és gratula a babákhoz! :)

Császáros szülés után mennyit kell várni egy újabb terhességig?

Legjobb válasz: Sztem 2 évet mindenképpen.

Sztem 2 évet mindenképpen.
Szerintem kérdezz meg egy orvost errõl, bár nem hiszem, hogy sokkal többet, mint a természetes szülésnél. Ki kell várni, hogy a szervezeted regenerálódjon, "feltöltõdjél" és utána belevághattok! Sok sikert!
Szia! Nekem annak idején 1 évet javasolt az orvos. De kérdezd meg az orvosodat, mert minden orvos más.
Szia! Az elsõ babám császárral született és 19 hónapra rendes uton szültem meg a második gyermekünket. A dokim semmilyen kikötést nem mondott ezzel kapcsolatban. Nekem 10 hónap telt el a császár után, mire ujra terhes lettem.
Az utolsó válaszlótól kérdezném, hogy harcoltad ki, hogy természetesen szülhess császár után, és hogy reagált az orvosod? Nagyon fontos lenne nekem a válasz!!! Az én fiam már most két éves, és újabb babát szeretnénk.Ha lehen nem császárral próbálnám meg elõször, de félek a doki meg se fog hallgatni.?inden ilyen történetért hálás lennék, hogy erõt kapjak, mert mifelénk nagyon lekezelõek az orvosok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!