Találatok a következő kifejezésre: Császáros szülés mennyi ideig (21 db)

Császáros anyukák, mennyi idő alatt húzódott vissza a hasatok? Mennyi idő kell elteljen a szülés után, hogy már ne nézzek ki terhesnek?

Közel egy hónapja szültem, de még úgy nézek, mintha most kezdeném a 8. hónapot. Még a terhes holmijaimat tudom csak hordani, pedig nem volt hatalmas pocakom, és nem híztam sokat.

Legjobb válasz: Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.

Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.
Én is császáros voltam, és nekem is lapos volt a hasam mire hazajöttem a kórházból. Mondjuk én már szülés másnapjáról hordtam a hasleszorítót. Nem tudom hogy annélkül is visszament volna ilyen gyorsan.
Én sem híztam, bár a hasam óriási volt és igazán sosem ment vissza. Másfél évvel szülés után legalábbis úgy néztem ki, mint aki 5 hónapos terhes. Alkati szerintem. A 6 hetes kontrollon kérdezz rá, hogy elkezdhetsz-e hasizmozni otthon, az javít valamennyit a helyzeten, illetve figyelj arra, hogy ha a babával sétáltok, akkor járás közben tartsd behúzva a hasad. Ha szoptatsz, akkor óvatosan a tornával.
Nekem még elég sokáig nagy volt, de folyamatosan ment vissza olyan 2 hónap alatt. Mikor jöttünk haza a kórházból bementem a gyógyszertárba és kérdezte a nõ, hogy mikor szülök :S Most 7 hónapos a fiam, de messze nem vagyok a régi. Bár mióta tornázom alakulgat....
Hát, szülés után 1-2 hónapig én is csak a terhes ruháimat tudtam csak hordani. Aztán szépen lassan elkezdett visszahúzódni. Szülés után kb. 5 hónappal tudtam ismét begombolni a régi nadrágokat. Most, 8 hónappal utána sem vagyok még a "régi", de szerintem soha nem is leszek. Van pocakom, mindig is volt, de már tudom hordni a régi ruhákat. Azért az nagyon sokat segít, hogy szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Amikor hazajöttem a korházból, mintha kisebb lett volna a pocakom. Attól félek, hogy a sok ülés miatt látszik ennyire. Hosszan szopizunk, aztán a fejés. Sose voltam nagyon vékony, de a hasam lapos volt. Nagyon zavarna, ha így maradnék.:(( Sajnos más "terheim" is vannak a nagy öröm mellett, amit a gyönyörû csöppség okoz.
A kérdező hozzászólása: Szoptatok, de néha van tejem a babának és még fejeni is tudok, máskor meg nincs (akkor az elõzõleg lefejtet kapja cumiból.
Nekem is sokáig volt nagy hasam, kb. 3 hónapig. Aztán valamennyit visszament, és azóta nem változott, most is van egy kicsi. Hogy ez mennyire végleges így, nem tudom én se, de engem is zavar:((! még mindig 7 kiló van rajtam!! torna, tartós diéta segíthet. Vehetsz hasszorítót is, bár én császáros szülés után pár nappal kifejezetten veszélyesnak tartom a használatát (egyik elõzõ írta), úgy 3 hónap után mehet szerintem! sok sikert, kitartást, üdv!

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Császáros anyukák az első szülés után mennyi idő múlva jött a második baba? Mondott konkrét időt az orvos hogy teljen el?

A 2.szülés is császár lett? Ti mit szerettetek volna? Az orvos felajánlotta a hüvelyi szülést,vagy rögtön császár?

Legjobb válasz: Nekem biztos, hogy minden szülésem császár lesz (elvileg). Még csak 1 volt. Azt mondta az orvosom, hogy a két mûtét között jó lenne, ha 2 év eltelne.

Nekem biztos, hogy minden szülésem császár lesz (elvileg). Még csak 1 volt. Azt mondta az orvosom, hogy a két mûtét között jó lenne, ha 2 év eltelne.
Sziasztok! Nekem is azt mondta a dokim, hogy min.2 év legyen a korkülönbség a gyerkõcök között. Olvasom, hogy ketten is irtok a hegszétválásról: a ti esetekben az orvosotok mit mondott, vállalhattok még 3. császárt? Nekem is szétvált a hegem a nélkül, hogy egy percig is vajúdtam volna.
3 év van a két fiam közt.Elsõ császár, második hüvelyi szülés volt.2-3 évet mondott az orvos hogy annyi teljen el a két teresség közt.Alapból sima szülésbõl indult ki a doki.Most is 12 évvel a második szülés után simán szültem.Egyik gyermekemnél sem szerette volna császárt.Elsõ sem annak indult.
Mi most várjuk a tesót 6 hetes terhes vagyok.Az orvosom nem zárkózik el a hüvelyi szüléstõl, de én már nem minden áron akarom. A két gyerek között pár hónap híján 3 év lesz. Azt mondta az orvosom, ha végén szépen bírja a hegem magától indul meg a baba és a terhesség alatt sem volt gond akkor meg lehet próbálni a hüvelyi szülést de 50% annak az esélye, hogy ismét az lesz. Szeretnék normál úton szülni de nem minden áron.
Nekem 21 hónap lesz a gyerekek között, az elsõ császár volt, azt mondta a dokim, a második nem feltétlen lesz az. Mondjuk én császárt szeretnék mindenképp, fõleg így, hogy még 2 év sem lesz köztünk. Majd kiderül, júliusra várjuk a tesót.
2 év 8 hónap van a gyerekeim között, elsõ program császár volt téraránytalanság miatt, a másodiknál mondta a doki, hogy nem kell feltétlenül császár, várjuk meg míg beindul a szülés, aztán meglátjuk, hogy alakul. Végül a második is császár lett, be sem indult a szülés, mert annyira elvékonyodott a hegem, hogy a doki uh-ról egybõl a mûtõbe tolt, azt mondta egy közepes fájást sem bírt volna ki és szétvált volna. Egyébként nekem is 2 évet javasoltak, hogy annyi teljen el két mûtét között.
2 évet mondott az orvosom, ha lesz is második, tuti császárt szeretnék.
Az elsõ lányom 2009.november.3-án született császárral, a második lányom 2012.október.7-én született szintén császárral.Megpróbáltam a term.szülést, nem sikerült, nem tágultam.
2, 5 év van közöttük, a második is császár lett. Sima szülésre készültünk, de szétvált a hegem. Azt mondta a dokim, hogy 1 év elteltével már próbálkozhatunk, kb. 2 év legyen a két szülés között.
3 év van a két szülés között , elsõ császár, második sima.Anno az orvos azt mondta hogy jó ha 2, 5 -3 év van a két szülés közt.Alapból hüvelyi szülésbõl indultak ki.
Nekem 20hónap van a kettõ között.Nem mondta a doki, hogy mennyit várjak. A második is császáros lett, megpróbálhattam volna simán, de nem akartam.
Kedves utolsó! Igen, lehetne harmadik baba. A dokim szépen rendbe hozta a heget. Persze az már programozott császár lenne.


Csaszaros anyukak ti mikor kezdtetek el sportolni szules utan? Arra is kivancsi lennek mennyi ido utan kezdett el latszani az eredmeny. Elore is koszonom valaszotokat

Legjobb válasz: Én most kezdtem el pár hete. Valahogy eddig vártam a csodát :))) Zumbára járok heti egy-két alkalommal. Szülés után 5 kg maradt rajtam, ami tudom nem sok, de a combom és a fenekem rettentõen narancsbõrös, úgy néz ki mint egy domborztai térkép :((( A mérleg még nem nagyon mutat változást (talán 1 kg-mal vagyok kevesebb), de a ruháimon érzem, hogy alakult valami. Úgyhogy lelkesen nyomom tovább :)))

Én most kezdtem el pár hete. Valahogy eddig vártam a csodát :) )) Zumbára járok heti egy-két alkalommal. Szülés után 5 kg maradt rajtam, ami tudom nem sok, de a combom és a fenekem rettentõen narancsbõrös, úgy néz ki mint egy domborztai térkép :((( A mérleg még nem nagyon mutat változást (talán 1 kg-mal vagyok kevesebb), de a ruháimon érzem, hogy alakult valami. Úgyhogy lelkesen nyomom tovább :) ))
Ja azt elfelejtettem, hogy 11 hós a babám.

Császáros anyukák! Ti mennyi időt vártatok szülés után a szexel?

Csak azért kérdem, mert nekem 6-8 hetet mondtak.De kíváncsi lennék, hogy nektek mennyi volt a tényleges id? amikor már azt mondhattátok, hogy élveztétek a szexet?Félreértés ne essen csak a esetleges fájdalomra vagy egyéb kellemetlen dolgokra gondolok!

Legjobb válasz: Nekünk az 5. héten szabad utat adtak, ekkor rögtön össze is bújtunk (30 nappal szülés után), és nagyon szuper is volt. Nem fájt, nagyon jó volt.

Nekünk az 5. héten szabad utat adtak, ekkor rögtön össze is bújtunk (30 nappal szülés után), és nagyon szuper is volt. Nem fájt, nagyon jó volt.
szintén 5 hét után, addig véreztem.
6 hét után próbálkoztunk, de nagyon fájt a hegem. Viszont 8 hét után már jó volt.
7.héten volt kontroll és utána(nagyon fájtam belül:((()
7. héten bújtunk össze, jó volt csak nyilallt a hegem.Utána vártunk még egy hetet akkor már nem voltak gondok ha nem voltunk hevesek :)
7.hétig véreztem, 10.héttõl éreztem jól magam és akkor .. :)
Úgy emlékszem 2 nappal a 6 hetes kontroll elõtt bevállaltuk a dolgot :)
7. héten. A hegem nem fájt, de a behatolás igen. Az elsõ néhány alkalom fájt, aztán szép lassan elmúlt. Mégiscsak a felvágott méhem döfködte.

Császáros szülés után mennyi időnek kell eltelnie a következő szülésig?

Legjobb válasz: Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.

Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.
1-1, 5 évet mondott az orvosom mikor rákérdeztem. Attól is függ hogy az elsõnél hogyan vágtak. Nekem anyajegy miatt feljebb egy cm-rel és nehezen is gyógyult ezért inkább a 1, 5évet javasolta.
Nekem azt mondta, hogy a két szülés között legyen két év. Megkérdeztem, miért, mi van, ha mégis elõbb csúszik be? Erre õ: semmi gond, csak jobban oda kell figyelni.
Nekem azt mondta, hogy 10 hónapig ne legyek terhes.

Császáros szülés után mennyi idő után lehet szoliba menni?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy épp a szoláriumon jár az eszed szülés után. Szerintem mivel ez egy komolyabb hasi mûtét, azért várd meg, míg a sebed beforr, és teljesen helyrejön a szervezeted.

Érdekes, hogy épp a szoláriumon jár az eszed szülés után. Szerintem mivel ez egy komolyabb hasi mûtét, azért várd meg, míg a sebed beforr, és teljesen helyrejön a szervezeted.
Szerintem varratszedés után még várj egy hónapot, s csak utánna kezdd el, mert szoliban azért megizzad az ember, s nehogy elfertõzõdjön a seb, mert az azért még elég érzékeny, puha egy darabig. Engem másra mûtöttek, s egy hónap után mentem, de semmi gond nem volt már akkor belõle.
amíg a heg elhalványodik, addig van minimum 6 hónap! Különben csúnyán bebarnul majd a heg...

Császáros szülés után mennyi ideig kell vigyázni? A babát azért el tudom majd látni?

Legjobb válasz: A hasaddal jó ideig óvatosnak kell lenned! A babát persze, hogy el tudod látni. Elvégre ki látná el, ha nem az anyja! :) Pont ez motiváljon a minél korábbi ágyból felkelésre császár után! Menni fog! :)

A hasaddal jó ideig óvatosnak kell lenned! A babát persze, hogy el tudod látni. Elvégre ki látná el, ha nem az anyja! :) Pont ez motiváljon a minél korábbi ágyból felkelésre császár után! Menni fog! :)
Egy pár napig rossz lesz(anyósóm is így volt), ott voltam mellette 3napig kellett segítenem, utána teljesen felépült
Persze, hogy el fogod tudni látni, kicsit nehéz lesz felkellni, de menni fog. Nekem is ment. NAgyon nem feküdtem az ágyban , kanapéra feküdtem napközben, mert ott megtudtam kapaszkodni a felkeléshez. Szoptatni meg fekve csináltam.
Nekem az elsõ 3 nap fájdalmas volt, nehéz mozgással. De akkor még a kórházban voltunk és nem is volt velem a baba egész nap. Esküszöm nehezebb volt wc-re mennem, vagy zuhanyoznom. A babát ellátni, megfogni öröm volt :) Itthon már nem volt semmi gond.
Én vagyok az ellenpélda sajnos. :( Nagyon nehezen épültem fel császár után, a szívem szakadt meg, amikor a szobatársaim már sétálgattak a picivel, én meg a wc-re is sírva mentem. Kb. 2-3 hétbe telt mire újra "embernek" éreztem magam. Ezért is volt itt anyósom az elsõ 3 hétben, segített ellátni a babát, mert nekem nem sikerült volna egyedül.
szerintem attól is függ ki, hogy éli meg. Nem azt mondom, hogy nekem könnyû volt az elsõ két hét.
Csütörtök éjjel szültem császárral szombat reggel már autóval mentem a város egyik végébõl a másikba nem volt kellemes, de ki kellett bírni. Talpra kell akarni állni és kész!!

Császáros szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni a hasizom gyakorlatokat?

Legjobb válasz: Nekem a doki a 6 hetes kontrollon mondta, hogy óvatosan elkezdhetek tornázni, de nekem akkor még nem nagyon ment. Próbáld fokozatosan, úgyis érzed mennyit bírsz. Sok sikert

Nekem a doki a 6 hetes kontrollon mondta, hogy óvatosan elkezdhetek tornázni, de nekem akkor még nem nagyon ment. Próbáld fokozatosan, úgyis érzed mennyit bírsz. Sok sikert
8 héttel utána már elkezdheted, ha nincs semmi panaszod. Én az elsõ babámat császárral szültem és 2 hónapra rá már végeztem hasizom gyakorlatokat, semmi negatív hatása nem volt! Persze a 6 hetes kontrollon kérdezd ki a dokidat!

Császáros szülés után mennyi idõvel húzódik vissza a has?

16 kg-t híztam. minimálisat a comb-fenék-karra, a hasam viszont akkora volt mintha ikreket várnék.

Legjobb válasz: szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.

szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.
nekem 1 honap alatt visszahuzodott es a kg-ok is lementek. 23kg- ot hiztam ezt hozzateszem. semmit sem csinaltam max az segitett h a masodikon lakunk es napi szinten fel le:)
A kérdező hozzászólása: használok most hasleszorító bugyit is. edzeni még nem merek majd esetleg 8 hét után.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!