Találatok a következő kifejezésre: Császáros szülés mennyi (34 db)

"Mennyibe kerül" Debrecenben a Klinikán egy császáros szülés?

Nem szültem még nem is voltam kórházban, magánrendelésre nem járok, nem tudom az "érvényben lév? tarifákat".

Legjobb válasz: Ha van biztosításod (tehát ha érvényes a taj-kártyás, kapsz táppénzt, fogsz kapni gyed-et), akkor nem kell fizetned semmit, mivel a szülés költségeit a betegbiztosításod kifizeti. Ha indok nélkül kérsz császáros szülést, azért fizetni kell, ha ez orvosilag indokolt, akkor ugyan úgy ingyen van, mint minden egyéb.

Ha van biztosításod (tehát ha érvényes a taj-kártyás, kapsz táppénzt, fogsz kapni gyed-et), akkor nem kell fizetned semmit, mivel a szülés költségeit a betegbiztosításod kifizeti. Ha indok nélkül kérsz császáros szülést, azért fizetni kell, ha ez orvosilag indokolt, akkor ugyan úgy ingyen van, mint minden egyéb.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, nem voltam úgy látszik túl egyértelmû. Érvényes Taj kártyám van viszont nem szoktam orvosnak hálapénzt adni. Hogy császárral fogok szülni az orvosilag indololt. Egy szülés azért mégis egy nagyobb dolog, ezért szerettem volna azok véleményét kikérni akik meg tudják határozni az összeget. Köszönöm

Császáros szülés után rád teszik a babát, láthatod? Mennyit kell feküdni, ha nem altatásban történik? Mikor hozzák, mennyi idő után a babát szopni?

Legjobb válasz: A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.

A barátnõm császáros volt, én szerencsére nem, de õ úgy mesélte, hogy odatették a fejéhez és adott neki puszit. Epidurált kapott, ezért utána 12 órát kellett neki feküdni. A férje bent lehetett vele a "fekvésnél" és neki odaadták a babát. Õ segített a barátnõmnek mellre tenni, amíg nem kellhetett fel.
Mindkét babámat császárral szültem. Az elsõt epidurális, a másodikat spinális érzéstelenítéssel. Az elsõnél 8 óra után felállítottak, a másodiknál 12 óra után kellett volna, de a nõvér nem ért rá, így 19 óra után állítottak talpra. Mindkétszer rögtön az arcomhoz tették a babát, megpuszilgathattam õket. A kisfiamat csak azután hozták szoptatni, miután már fel tudtam kelni. Elõtte is behozták és egy kicsit mellém tették, de megfogni még nem nagyon tudtam. A kislányomat már nagyon hamar hozták szopizni, más kérdés, hogy nem tudott még szopni, de jó volt összebújni.
Elsõ babánál, rögtön elvitték, majd visszahozták , megmérve, felöltöztetve.24órát kellett feküdni. Másodiknál (másik kórház) kiemelés után rögtön megmutatták, majd mérés, öltöztetés után odahozták, fejemhez (rám)tették, közben azért tartották, simogathattam, puszilgathattam pár percig. 8óra múlva fel kellett kelni.
Az ÁEK-ben szültem, nem altattak. Nem fektették rám a babámat, viszont odahozták rögtön megmutatni, ott tartotta a fejemhez közel a mûtõsfiú egy darabig, aztán kivitték az apjának. Kb 1 órát vele lehetett, amíg engem "befejeztek", és bevittek a szobába. Én akkor aludtam, de ahogy felébredtem, behozták a babámat is, karomba fektették, de feküdnöm kellett. Reggel volt a szülés, délután felkelhettem zuhanyozni. Este próbálhattam meg szoptatni. Másnap már nem kellett szigorúan feküdni.
Szia! Amikor kivették a babócáat, akkor is felemelték egy pillanatra, hogy lássam még mazsatosan is. Utána a mosdatás és felöltöztetés után nekem odahozák a fejemhez, és adhattam neki egy puszit és megsimogathattam. :) Én délben kerültem ki a mûtõbõl, és 3kor már hozták szoptatni. És én emelgettem a fejem utána, és kb 4-5 hétig fájt a fejem utána, de azért annyira nem volt vészes, én most sem bírnék mozdulatlanul feküdni... :) Remélem tudtam segíteni...
Szerintem ez kórházfüggõ. A SOTE I-es klinikán pl. nem teszik rád, de megnézheted, megpuszilhatod, majd az apukája részt vehet a méricskélésen. Spinális érzéstelenítés után - ha jól emlékszem - 8 vagy 9 óra múlva kellett felkelni elõször. Pontos idõpontokra nem emlékszem, de nekem pl. reggel 9-kor volt a mûtétem, és délután 4-5-6 óra körül hozták a babát a császáros õrzõbe. Utána legközelebb másnap reggel láthattam, amikor lekerültünk a csecsemõosztályra, de akkor már mindig mellettem volt.
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni! Érzéstelenítéssel császároztak. A babát nem tették rám, de pár másodpercig láthattam amíg elvitték. 6órát feküdtem. Éjfél után 7perccel lett meg a lányom, és már 7kor keltettek. Utána nem sokkal hozták a babát, de elõtte még zuhanyoztam.
Szia, az én lányom a Péterfyben jött világra császárral, egybõl megmutatták nekem még véresen, óriási puszit adtam neki és amíg varrtak, addig a férjemmel együtt elvitték mosdatni és ellátni. Az egész mûtét kb. 20 perc lehetett, meglepõen rövid (elõtte persze az elõkészület hosszabb), aztán kitoltak a mûtõbõl és egybõl hozták a kincsemet, a szülésznõ nyomogatta a mellemet, hogy az elõtej jöjjön, marhára fájt, de valamit ki tudott préselni, onnantól nálam volt a kicsim, néha vitték el vizsgálatra. Én a Péterfy-t nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon anya és gyermekbarát.
A kérdező hozzászólása: Én szegeden fogok szülni, ott nem is lehet bent a férjem a császáros szülésnél sajna, még a fejemnél sem...
A kérdező hozzászólása: És az adatokat (súly, centi, stb) azt a zárójelentésbe beleírják? Vagy hogy? Sajnálom ha butaságokat kérdezek, de elsõ baba, én meg már parázok, mert jövõhéten születik a babánk:)
A baba kiskönyvét meg fogod kapni, abban minden adat benne lesz, azt fogja majd megnézni a védõnõ meg a gyerekorvos is, õk is írogatnak majd bele adatokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Császáros szülés után 4 évvel mennyi az esélye a természetes szülésnek?

Az elsővel semmi probléma nem volt a terhesség alatt viszont a másodiknál a 35 hétben erősen érzem hogy beilleszkedett a szülő csatornába és nyomja feszíti a méhszáj belső felőli résznél, séta közben, fekve nem mindig csak alkalmanként kakilási ingerem van ha fekvési pózt váltok elmúlik. 3 hét alatt híztam 6 és fél kg-ot az előtt alig alig. Minden éjjel fáj a szeméremcsontom. Lehet ez jel arra hogy természetesen is meginduljon a szülés?

Legjobb válasz: Szerintem szülhetsz természetesen, viszont ha nem mennek simán a dolgok, fájáserõsítõt nem kaphatsz.

Szerintem szülhetsz természetesen, viszont ha nem mennek simán a dolgok, fájáserõsítõt nem kaphatsz.
:-) Szia! Mintha csak én írtam volna ki a kérdést...Én is 4 éve szültem császárral. Pénteken leszek 36 hetes. Ugyanazokat érzem mint te és nagyon szeretnék most simán szülni! A doki azt mondta 50-50%...én nagyon reménykedem. Nincs fogadott orvosom, így lehet, hogy az ügyeletes nem lesz velem annyira türelmes. Majd kiderül. Szerintem ezek a frontok is bekavarnak nálam. Rengeteg a jóslóm..néha óránként 5-6, aztán leáll. Kicsit aggódom, hogy korábban jón, mert én is érzem, hogy a feje nagyon lennt van már. Néha még a farcsontomat is feszíti. Ha van kedved írd meg, hogy vagy! :-) Addig is kitartás Nektek is! Már nem sok van hátra!
Nekem az elsõ császárral született, a másodiknál szerettem volna megpróbálni természetes úton, így alaposan körbe jártam a témát. Elõször is sok múlik a dokin, hogy hajlandó-e egyáltalán megpróbálni. Sajnos sok nõgyógyász elzárkózik tõle, félnek a komplikációktól. Aztán az sem mindegy, miért lett császár az elsõ. Ha pl. a baba miatt (nyakra tekeredõ köldökzsinór, faros volt, meconiumos magzatvíz stb.), akkor nagyobb eséllyel sikerül a természetes. Ha anyai indok volt, akkor azt mondják nagyobb a valószínûsége, hogy nem sikerül megszülni, de egy profi orvos idõben tud dönteni a császár mellett, ha nem megfelelõen halad a szülés :o) Sok sikert, és kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd, de a legfontosabb, hogy mindketten problémamentesen és egészségesen túllegyetek rajta :o)


Császáros szülés után mennyi időnek kell eltelnie a következő szülésig?

Legjobb válasz: Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.

Nekem min. 1 évet mondott az orvosom.
1-1, 5 évet mondott az orvosom mikor rákérdeztem. Attól is függ hogy az elsõnél hogyan vágtak. Nekem anyajegy miatt feljebb egy cm-rel és nehezen is gyógyult ezért inkább a 1, 5évet javasolta.
Nekem azt mondta, hogy a két szülés között legyen két év. Megkérdeztem, miért, mi van, ha mégis elõbb csúszik be? Erre õ: semmi gond, csak jobban oda kell figyelni.
Nekem azt mondta, hogy 10 hónapig ne legyek terhes.

Császáros szülés után mennyi idő után lehet szoliba menni?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy épp a szoláriumon jár az eszed szülés után. Szerintem mivel ez egy komolyabb hasi mûtét, azért várd meg, míg a sebed beforr, és teljesen helyrejön a szervezeted.

Érdekes, hogy épp a szoláriumon jár az eszed szülés után. Szerintem mivel ez egy komolyabb hasi mûtét, azért várd meg, míg a sebed beforr, és teljesen helyrejön a szervezeted.
Szerintem varratszedés után még várj egy hónapot, s csak utánna kezdd el, mert szoliban azért megizzad az ember, s nehogy elfertõzõdjön a seb, mert az azért még elég érzékeny, puha egy darabig. Engem másra mûtöttek, s egy hónap után mentem, de semmi gond nem volt már akkor belõle.
amíg a heg elhalványodik, addig van minimum 6 hónap! Különben csúnyán bebarnul majd a heg...

Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Császáros anyukák, mennyi idő alatt húzódott vissza a hasatok? Mennyi idő kell elteljen a szülés után, hogy már ne nézzek ki terhesnek?

Közel egy hónapja szültem, de még úgy nézek, mintha most kezdeném a 8. hónapot. Még a terhes holmijaimat tudom csak hordani, pedig nem volt hatalmas pocakom, és nem híztam sokat.

Legjobb válasz: Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.

Szerintem ez is alkat kérdése, mint olyan sok más a terhességgel kapcsolatban. Nekem már addigra lelapult, mire hazajöttem a kórházból, és nem látszódott rajtam, hogy szültem, pedig rajtam volt akkor még 10 kg plusz, de eloszlott, na meg rám is fért, mert elõtte elég vékony voltam, úgyhogy nem zavró. Viszont a terhesség elõtti ruháimat én sem tudom egyenlõre hordani, mert azért csak kiszélesedtem itt-ott, aminek idõ kell mire visszamegy.
Én is császáros voltam, és nekem is lapos volt a hasam mire hazajöttem a kórházból. Mondjuk én már szülés másnapjáról hordtam a hasleszorítót. Nem tudom hogy annélkül is visszament volna ilyen gyorsan.
Én sem híztam, bár a hasam óriási volt és igazán sosem ment vissza. Másfél évvel szülés után legalábbis úgy néztem ki, mint aki 5 hónapos terhes. Alkati szerintem. A 6 hetes kontrollon kérdezz rá, hogy elkezdhetsz-e hasizmozni otthon, az javít valamennyit a helyzeten, illetve figyelj arra, hogy ha a babával sétáltok, akkor járás közben tartsd behúzva a hasad. Ha szoptatsz, akkor óvatosan a tornával.
Nekem még elég sokáig nagy volt, de folyamatosan ment vissza olyan 2 hónap alatt. Mikor jöttünk haza a kórházból bementem a gyógyszertárba és kérdezte a nõ, hogy mikor szülök :S Most 7 hónapos a fiam, de messze nem vagyok a régi. Bár mióta tornázom alakulgat....
Hát, szülés után 1-2 hónapig én is csak a terhes ruháimat tudtam csak hordani. Aztán szépen lassan elkezdett visszahúzódni. Szülés után kb. 5 hónappal tudtam ismét begombolni a régi nadrágokat. Most, 8 hónappal utána sem vagyok még a "régi", de szerintem soha nem is leszek. Van pocakom, mindig is volt, de már tudom hordni a régi ruhákat. Azért az nagyon sokat segít, hogy szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Amikor hazajöttem a korházból, mintha kisebb lett volna a pocakom. Attól félek, hogy a sok ülés miatt látszik ennyire. Hosszan szopizunk, aztán a fejés. Sose voltam nagyon vékony, de a hasam lapos volt. Nagyon zavarna, ha így maradnék.:(( Sajnos más "terheim" is vannak a nagy öröm mellett, amit a gyönyörû csöppség okoz.
A kérdező hozzászólása: Szoptatok, de néha van tejem a babának és még fejeni is tudok, máskor meg nincs (akkor az elõzõleg lefejtet kapja cumiból.
Nekem is sokáig volt nagy hasam, kb. 3 hónapig. Aztán valamennyit visszament, és azóta nem változott, most is van egy kicsi. Hogy ez mennyire végleges így, nem tudom én se, de engem is zavar:((! még mindig 7 kiló van rajtam!! torna, tartós diéta segíthet. Vehetsz hasszorítót is, bár én császáros szülés után pár nappal kifejezetten veszélyesnak tartom a használatát (egyik elõzõ írta), úgy 3 hónap után mehet szerintem! sok sikert, kitartást, üdv!

Császáros szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni a hasizom gyakorlatokat?

Legjobb válasz: Nekem a doki a 6 hetes kontrollon mondta, hogy óvatosan elkezdhetek tornázni, de nekem akkor még nem nagyon ment. Próbáld fokozatosan, úgyis érzed mennyit bírsz. Sok sikert

Nekem a doki a 6 hetes kontrollon mondta, hogy óvatosan elkezdhetek tornázni, de nekem akkor még nem nagyon ment. Próbáld fokozatosan, úgyis érzed mennyit bírsz. Sok sikert
8 héttel utána már elkezdheted, ha nincs semmi panaszod. Én az elsõ babámat császárral szültem és 2 hónapra rá már végeztem hasizom gyakorlatokat, semmi negatív hatása nem volt! Persze a 6 hetes kontrollon kérdezd ki a dokidat!

Császáros szülés után mennyi idõvel húzódik vissza a has?

16 kg-t híztam. minimálisat a comb-fenék-karra, a hasam viszont akkora volt mintha ikreket várnék.

Legjobb válasz: szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.

szia! Engem 10 hónapja császároztak, még mindig van dombocskám, pedig terhesség elõtt lapos volt a hasam. Igaz én nem edzettem, mindig csak halogatom, lehet edzéssel már nem lenne, de azon is gondolkoztam már lehet nem húzodott teljesen össze a méhem. Természetesen ahhoz képest milyen volt mûtét után egy héttel, szépen visszament.
nekem 1 honap alatt visszahuzodott es a kg-ok is lementek. 23kg- ot hiztam ezt hozzateszem. semmit sem csinaltam max az segitett h a masodikon lakunk es napi szinten fel le:)
A kérdező hozzászólása: használok most hasleszorító bugyit is. edzeni még nem merek majd esetleg 8 hét után.
Nem, én nem ott szültem. De egy ismerõsöm igen, és sok jót hallottam tõle.
A kérdező hozzászólása: Szia, tudnád részletezni, hogy mi az a sok jó?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!