Találatok a következő kifejezésre: Császáros szülés a 2 (10 db)

Császáros szülés után a 2. baba is császárral fog születni?

Mennyi az esély rá? Nagyon nehezen szültem az els?t,7 óra vajúdás után császároztak meg,mert a baba feje nagy volt (4370g-mal született)a medencém meg keskeny,nem fért át.Még csak 10 hetes a pici, de már a másodikon gondolkozunk,nem szeretnénk túl nagy korkülönbséget.Mostlehet,hogy sokan csodálkoznak,de ha választhatnék, a császár mellett döntenék.

Legjobb válasz: Szia!Nekem a lányom 800, a fiam 2370 gr-al született, szóval simán kifértek volna, de mindkettõ császáros lett.Azt mondják nem törvényszerû, de nagyobb az esély rá ha az elsõ is az volt.A nagyobbik koraszülött volt, a kisebbiknek meg a szívhangjával volt gond, ezért kellett, de szerintem én is a császár mellett döntenék, eléggé féltem a vajúdástól, fõleg hogy azt hallottam másodjára jobban fáj ha természetesen szülsz császár után, bár lehet hogy ez hülyeség. Azért az rossz érzés hogy két gyerekem van, és egyiket sem én hoztam a világra.

Szia!Nekem a lányom 800, a fiam 2370 gr-al született, szóval simán kifértek volna, de mindkettõ császáros lett.Azt mondják nem törvényszerû, de nagyobb az esély rá ha az elsõ is az volt.A nagyobbik koraszülött volt, a kisebbiknek meg a szívhangjával volt gond, ezért kellett, de szerintem én is a császár mellett döntenék, eléggé féltem a vajúdástól, fõleg hogy azt hallottam másodjára jobban fáj ha természetesen szülsz császár után, bár lehet hogy ez hülyeség. Azért az rossz érzés hogy két gyerekem van, és egyiket sem én hoztam a világra.
szia! Én is császárral szültem az elsõt és én is 10hetes vagyok! Sõt a császárt választanám! De nem biztos, hogy császár lesz, ugye csak ha orvosilag indokolt. Ha nálad a téraránytalanság volt az ok, jobb esélyed van rá, hogy a másodiknál is császár lesz a vége. Nálam nem indult a szülés, csak elfolyt a víz, én valószínûbb hogy simán is szülhetek. Egyébként, ha a hasfal nem bírja akkor is császár lehet. Bár az én hegem kivülrõl nézve szinte nem is látszik (2006.10.15-én született a kisfiam). Szóval "reménykedjünk", bár igazság szerint én kiváncsi is lennék milyen is megszülni egy babát!
Én császárral szültem 17 óra vajúdás után. Én is szeretnék mégegy babát. Minden nap imádkozom, hogy természetesen szülhessek...

Van itt olyan anyuka, akinek az első szülése császáros volt, és a 2. nál sikerült természetesen szülni?

Csak mert én nagyon szeretnék az els? császárom után természeteset, de eddig aki megpróbálta mind császáros lett 2.ra is. Csak, hogy reménykedjek-e egyáltalán...

Legjobb válasz: Akikkel eddig beszéltem, mind természetesre készült 2.nak, csak ilyen-olyan okok miatt az utolsó pillanatban mégis császár lett. Szóval készülni lehet rá, meg orvosilag is lehetséges, csak az a kérdés, hogy van-e akinek sikerült is. Persze nagyon köszönöm a válaszod :)

A kérdező hozzászólása: Akikkel eddig beszéltem, mind természetesre készült 2.nak, csak ilyen-olyan okok miatt az utolsó pillanatban mégis császár lett. Szóval készülni lehet rá, meg orvosilag is lehetséges, csak az a kérdés, hogy van-e akinek sikerült is. Persze nagyon köszönöm a válaszod :)
Két ismerõsöm is szült már így. Az egyik anyukánál az elsõ faros baba volt, így császármetszéssel szült. A másodiknál pedig szeretett volna simán, sikerült is. A másik anyukánál az elsõ babával hipertóniás volt, ezért császármetszéssel született a kisfiú. A második babával mire beértek a kórházba 4 ujjnyira nyitva volt, így onnan már csak 1 óra volt, s megszülte a babát simán. Mindkét édesanya simán meg tudta szülni a babáját, bár az elsõ császármetszéssel születtek. Nagyrészt attól is függ a második baba születése, hogy a tágulás rendesen zajlik-e, mert nagyon sok esetben az elsõ szülés azért fejezõdik be mûtéttel, mert az édesanya nem tágult megfelelõen. Ha nálad nem a tágulás elmaradása miatt császároztak, akkor reménykedhetsz!
Barátnõmnek a lánya császár lett, szintén lepényleválás miatt, a fia viszont természetes úton, gátvédelemmel született:) Úgyhogy kitartás, lehet neked is összejön, de ha mégsem, akkor se csüggedj:)
Szia!Nekem sógorõm az elsõ fiát császárral szülte, a másikat simán! Szerintem lehet simán a második, csak nem egybõl hanem 2-3 év eltelte után, h gyógyuljon egy kicsit!
Ismerek olyat akinek 16 hónap különbséggel sikerült. én is ebben a cipõben járok, most vagyok a másodikkal 30 hetes, már mondta az orvosom h 39 hetesen be kell feküdnöm a kórházba és ha a kiírt dátumig nem indul be akkor sajnos császár, de ha elõbb beindul, és minden gyorsan és tökéletesen zajlik, akkor lehet sima szülés. a kisfiam 14 hós és én sem tágultam vele, a köldökzsinór rátekeredett és nem engedte lejjebb jönni.
21 hónap van a lányaim között, az elsõ császáros volt, a második sima.
Én simán szültem mind két gyermekem! De ugy hallottam hogy akinek az elsõ császáros neki a többi is császáros lesz!
A kérdező hozzászólása: Nálam lepényleválás miatt lett császár. Egyik ismerõsömnél is ez volt, és a 2.nál a heggel volt baj, azért lett megint császár. Bár természetesre készült. De a Te 2 történeted most nagyon jól esett, legalább mostmár olyan sztorit is hallottam, ami sikerrel zárult :) KÖSZÖNÖM!
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó kedvem lett :) Nagyon köszönöm mindenkinek!!! Mi olyan 2, 5 év múlva szeretnénk, ha érkezne a kistesó, akkor lesz a kislányom 3 éves. Szóval nagyon remélem, hogy sikerül. Nagyon köszönöm a biztatást! 30hetes kismami! Ha kérhetném, majd szülés után megírod, hogy mi hogyan alakult? Elõre is köszönöm, és a hasznos válaszokért is hálás vagyok :)
Persze, lehetséges! Egyszer neked is lehet szerencséd :)
A tejtermelés nem igazán attól függ, hogy volt-e császár vagy nem. Esetleg annyiban befolyásolhatja, hogy késõbb kerül mellre a baba. A tejtermelés attól függ, hogy mennyit, milyen hosszan szopizik, és mennyit fej az anyuka. Ebbõl kiindulva, ha sokat fej az anya, akár lehet bõségesen is teje.
Függ a hormonoktól a tejtermelés (pl sokaknak nem sikerül a baba, pedig elvileg minden stimmel, a hormonok már csak ilyen szenyák) , de a császártól tényleg nem függ! Talán egy napot csúszhat a "belövelés", de császár után is ugyanannyi esélyed van a tejre, mint egyébként (ha nincs, az nem emiatt lesz)


Gondolom akkor már nem volt kicsi a magzat. Sajnálom, az altatás miatt ne aggódj.
Sajnálom... Amúgy az altatás a legjobb az egészben..:-(( Nekem így volt: este kellett befeküdni, kaptunk egy szem vmi nyugtatót, majd kb. 1-2 óra múlva felhelyeztek ilyen lamináriának nevezett rudacskákat, úgy néztek ki mint vmi kis ropik, ezzel kíméletesen tágítják a méhszájat, elõkészítik vele a mûtétre. Nem volt kellemes, de nem is fájt, ugyanúgy fel kellett feküdni egy nõgyógyászati ágyra. Majd másnap reggel megint nyugtató, meg jött az altatóorvos, kikérdezett. 1x csak szólt a nõvér, hogy menjek a 2. kismûtõ elé, és majd szólnak. behívtak, felfeküdtem, remegtem, iszonyúan féltem, a dokik jó fejek voltak, fõleg az altatóorvos volt nagyon kedves. Beadott vmi cuccot, közben kérdezgetett, majd mondta, hogy számoljak 10tõl visszafelé. aztán odatettek a számhoz vmi maszkot, gonolom abból jött az altatógáz, 5nél már aludtam is, ez a része megváltás volt a lelki kínhoz képest. :'(( Mikor felkeltem, nagyon véreztem, de fájdalmam nem volt, max. olyan mensifájdalom féle, viszont 1-2 órán belül mindegyikünk akinek abortusza volt, és altatták, iszonyú sírógörcsöt kapott. Most nem tudom, hogy ez az idegtõl volt, vagy az altatás hatása, de nem bírtam abbahagyni... Aztán minden nappal egyre jobb lett... tarts ki, és csináld végig, nem lesz jó, de nem kell félned, maga a mûtét, legalábbis nekem olyan fizikai fájdalmat nem okozott. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Hát nincs mit, jobb lett volna, ha nem kellett volna felvilágosítanom téged..:-//
Nem hittem el a elõzõnek, de tényleg az altatás a legjobb. Nagyon féltem tõle, de a többi sokkal rosszabb volt. Persze, mindent ki lehet bírni, meg elég nagy baj az is, hogy nem fejlõdött a baba, de én ezt nem csinálom még egyszer végig. Ha már lenne gyerekem, megelégednék eggyel is, de sajna még nincs, így azért majd elõbb-utóbb próbálkozni kell. Nyugtatót nem feltétlenül adnak, de nekem adtak, mert 150 volt a vérnyomásom, és már a felvételnél elbõgtem magam. Nekem reggel kellett bemenni és este haza is engedtek. A szobatársaim sokkal jobban viselték a dolgot, de nagyon kedvesek voltak, kérdezgették jól vagyok-e, mert folyton bõgtem. Igazából azt nem értem az egészben, hogy valaki ezt önként vállalja élõ magzattal - hát normális az ilyen??? Reménykedj benne, hogy 2 hét alatt megindul a vétélés, részemrõl inkább ezt választanám utólag.
Kedves utolsó! én vagyok az utolsó elõtti... mióta ez történt vele, én is ugyaezt érzem...hogy képes ezt vki megcsinálni, egy élõ, egészséges magzattal?????? HOGY? Én ha 100x lennék még terhes, akkor is mindet megtartanám, mert bár nem vagyok különösebben hívõ, és míg ez nem történt velünk, különösebben még gyerekbarát sem, de ez Isten, az élet, és a világ elleni legeslegnagyobb vétek... Azóta van egy mindjárt 3 éves egészséges kislányunk, és a lelkem mélyén még 1, akit sosem ismerhettem meg..:'( "Sajnos" még azt is tudtuk, hogy lány lett volna, mert olyan rendellenessége volt, ami csak lányoknál jön ki... Remélem kedves kérdezõ már túlvagy rajta....?
Ti legalább megtudtátok akkor, hogy beteg volt. Ha ez derülne ki, akkor talán könnyebb lenne, mert gondolhatnék arra, hogy jobb így. De a doki azt mondta, hogy sokmindenre ne számítsak, valószínûleg semmi nem fog kiderülni. De mindent százszor végiggondoltam, nem emeltem semmit, nem sportoltam, nem ettem vetélést okozó dolgokat (mindent megnéztem a neten, lehet-e és inkább kidobtam) - lehet, túlzásba is vittem. Szerintetek lehet pszichés oka, pl. túlzott aggódás, félelem a szüléstõl (pedig direkt nem gondoltam a szülésre!!)? Utolsó gratulálok a gyerkõchöz, irigyellek! Kérdezõnek jobbulást, jelentkezz, hogy vagy, megjelölöm a kérdést!

Az első császármetszés után ha a 2. , 3. szülés is császáros lenne, akkor hol vágják a hasat?

Az el?z? heget vágják,vagy újat?

Legjobb válasz: az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után

az elõzõt de az seme biztos hogy megint császár lesz mert lehet simán is szülni császár után
Az elõzõ sebnél, de ha túl vastag, vagy félnek, hogy nem gyógyul jól, kimetszik az elõzõ heget.Tehát csak egy cipzár marad a hasadon így is, úgyis.:)
Szia! Nekem 2 császárom volt és a másodikat egy picivel fölötte vágták! (pár mm)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azt amúgy tudoom, hpgy egyáltalán nem biztos, hogy a töbi is császár lesz, ha az elsõ az volt, csak kivácsi voltam ha mégis az lenne, akkor hol vágják.Azért 3-ra irányult a kérdés, mert még szeretnénk 2 babát. Köszi a válaszokat:)

Szorulásra mit javasoltok császáros szülés után ami természetes és lehet tőle szoptatni? Nektek mi vált be? Vasat szedek és már most nehezen megy a nagydolog, ált 2-3 naponta.

Úgy tudom, a kórházból addig nem engednek haza, amig nincs széklet.

Legjobb válasz: A kórházban szoktak adni hashajtót, de megkérheted a párodat, hogy hozzon neked szilvalekvárt, az segít.

A kórházban szoktak adni hashajtót, de megkérheted a párodat, hogy hozzon neked szilvalekvárt, az segít.
Nekem a szilvalekvár nem használt, de a tejen keresztül a babám ette és õt igen meghajtotta. A kórházban adtak Tisasent, nem ért semmit, a glicerines kúp sem igazán. A gyerekorvos ajánlotta a paraffin olajat, ami egyáltalán nem bántja a babát, mert nem szívódik fel. Reggel éhgyomorra egy kanál és végig síkosítja a belet, nem csak a végét mint a glicerines kúp. Nekem ez használt szorulásra. Patikában lehet venni.
A kórházban kaptam ricinus olajat: elég undorító dolog, de hatásos, és a szoptatást nem befolyásolja. Esténként pedig lehetett kérni székletlazító tablettát (már nem emlékszem a nevére), nekem az is segített. De a terhesség elején a székrekedésre ettem aszalt szilvát és joghurtot, ez a legtermészetesebb módszer.
Nekem is ez volt a problémám. A kórházban adtak hashajtót, attól meg is indult a dolog, de amikor hazajöttem, akkor megint leállt. Így Laveolac szirupot ittam, és megtette a hatását. Nem durván, de azért segített, és szoptatás alatt is szedhetõ.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Bizony, szilvalekvár és sok folyadék!
Én naponta ettem 1-2 narancsot és segített. A kislányomnak is volt székrekedése, rajta is segített a frissen facsart narancslé.

69 éves vagyok, 3 császáros szülés után lekötött petefészekkel, 42 éves koromban, egy egészségügyi kaparás után teljesen tünetmentesen léptem a “változó” korba. Ezév januárjában, alma nagyságú petefészek-daganatot diagnosztizáltak, 2 hónapja műtöttek. A m

69 éves vagyok, 3 császáros szülés után lekötött petefészekkel, 42 éves koromban, egy egészségügyi kaparás után teljesen tünetmentesen léptem a “változó” korba. Ezév januárjában, alma nagyságú petefészek-daganatot diagnosztizáltak, 2 hónapja műtöttek. A műtét során mindkét petefészket, és a méhet is eltávolították, szövettan negatív. Műtét után egy héttel minden előzmény nélkül 198-ra felment a vérnyomásom. A pulzusom 90-100 között jár. Ez a vérnyomás 3 órán belül 125/68-ra visszamegy, napi többszöri ismétlődéssel. Én azelőtt is ilyen vérnyomású voltam. Vannak hőhullámaim is, de nem erősek. Nem szeretnék sem bétablokkolót, sem hormont szedni. Létezik-e valami gyógynövényes megoldás? Előre is köszönöm a válaszát: Olga

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szívritmust, illetve vérnyomást szabályozó gyógyszer szedésének szükségességéről belgyógyász, vagy a háziorvos dönthet, erről mindenképpen vele konzultáljon. A hormonkészítmény szedését magam sem tartom indokoltnak első lépésben. Hőhullámok esetén, a hormonmentes készítmények közül a Remifemin plus tabletta szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szívritmust, illetve vérnyomást szabályozó gyógyszer szedésének szükségességéről belgyógyász, vagy a háziorvos dönthet, erről mindenképpen vele konzultáljon. A hormonkészítmény szedését magam sem tartom indokoltnak első lépésben. Hőhullámok esetén, a hormonmentes készítmények közül a Remifemin plus tabletta szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

69 éves vagyok, 3 császáros szülés után lekötött petefészekkel, 42 éves koromban, egy egészségügyi kaparás után teljesen tünetmentesen léptem a “változó” korba. Ezév januárjában, alma nagyságú petefészek-daganatot diagnosztizáltak, 2 hónapja műtöttek. A m

69 éves vagyok, 3 császáros szülés után lekötött petefészekkel, 42 éves koromban, egy egészségügyi kaparás után teljesen tünetmentesen léptem a “változó” korba. Ezév januárjában, alma nagyságú petefészek-daganatot diagnosztizáltak, 2 hónapja műtöttek. A műtét során mindkét petefészket, és a méhet is eltávolították, szövettan negatív. Műtét után egy héttel minden előzmény nélkül 198-ra felment a vérnyomásom. A pulzusom 90-100 között jár. Ez a vérnyomás 3 órán belül 125/68-ra visszamegy, napi többszöri ismétlődéssel. Én azelőtt is ilyen vérnyomású voltam. Vannak hőhullámaim is, de nem erősek. Nem szeretnék sem bétablokkolót, sem hormont szedni. Létezik-e valami gyógynövényes megoldás? Előre is köszönöm a válaszát: Olga

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szívritmust, illetve vérnyomást szabályozó gyógyszer szedésének szükségességéről belgyógyász, vagy a háziorvos dönthet, erről mindenképpen vele konzultáljon. A hormonkészítmény szedését magam sem tartom indokoltnak első lépésben. Hőhullámok esetén, a hormonmentes készítmények közül a Remifemin plus tabletta szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szívritmust, illetve vérnyomást szabályozó gyógyszer szedésének szükségességéről belgyógyász, vagy a háziorvos dönthet, erről mindenképpen vele konzultáljon. A hormonkészítmény szedését magam sem tartom indokoltnak első lépésben. Hőhullámok esetén, a hormonmentes készítmények közül a Remifemin plus tabletta szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

2 császáros szülés után megmaradt pocakot hogyan lehet "széppé" varázsolni? A súlyom jó, csak az a fránya has.

Legjobb válasz: a hasrol csak diétával lehet eltüntetni a hájréteget. Mozgás magában nem elég ehez..mert akkor csak a háj alatt feflõdik az izom ami nemfog látszani. Szoval a kaján a van a hangsúly. ( saláták, husik, joghurtok, zöldségek gyümölcsök, fõzelékek) fontos hogy mit mikor eszel de ezeket már bárhol megtalálod a neten.

a hasrol csak diétával lehet eltüntetni a hájréteget. Mozgás magában nem elég ehez..mert akkor csak a háj alatt feflõdik az izom ami nemfog látszani. Szoval a kaján a van a hangsúly. ( saláták, husik, joghurtok, zöldségek gyümölcsök, fõzelékek) fontos hogy mit mikor eszel de ezeket már bárhol megtalálod a neten.

Császáros Anyukák! Milyen lett a hasatok szülés után 1-2 évvel? (bőv. Lent)

Lassan 2 éve szültem majdnem 4 kg-os lányomat.Nem a heggel van problémám(az szinte alig látszik),hanem a köldököm feletti résszel.Nagyon félek,hogy esetleg sérvem van.:-( Ezért kérdezem,hogy Nektek visszament a köldökötök rendesen,az eredeti helyére?Nekem a fels? része kijjebb van,mint az alsó(ha állok). Köszi a válaszokat! (gondoltam érdekl?döm,miel?tt egy doki dilisnek vél a feltételezett problémám miatt)

Legjobb válasz: Szia! Én 13 hónapja szültem és ugyanolyan a köldököm mint terhesség elõtt volt. Ha sérv akkor nem kéne fájnia is? Minden jót!

Szia! Én 13 hónapja szültem és ugyanolyan a köldököm mint terhesség elõtt volt. Ha sérv akkor nem kéne fájnia is? Minden jót!
Én is úgy gondolom, hogy ha sérv lenne, akkor fájna. Egyébként visszament a köldököm az eredeti helyére, másfél éves a kisfiam. Azért lehet, hogy nem ártana megmutatnod dokinak, ha annyira eltérõ az eredeti állapottól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!Igazából fájni nem fáj, csak olyan fura kinézete van a hasamnak.Meg szabad szemmel nem lehet látni, hogy ott dudorodna valami(neten olyan képeket találtam, hogy rosszul voltam tõlük!).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is!Azt mondta a dokim, hogy teljesen szétfeszítették a hasizmomat, és annak idõ kell, mire visszatér eredeti állapotára.Azért elmegyek belgyógyászhoz is, hátha valami mást tud mondani.
Én ilyet szerencsére nem tapasztaltam, csak, hogy megnyúlt a bõr a hasamon. :(
Az én hasam is elplattyant anno, mert nem használtam lefogót, most meg fogyok és olyan, mintha kötényem lenne :((
Nekem sem a régi 2, 5 év után sem. Nekem mondta az üzemorvos, hogy talán lehet kicsi sérvem és ha fáj, akkor vizsgáltassam ki. Szóval lehet neked is ilyen. Mi van veled azóta?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!