Találatok a következő kifejezésre: Császármetszéssel szültem hete (16 db)

6 hete lesz hogy császármetszéssel szültem! A terhességem alatt 30kg-t hiztam! Iszonyatosan log a hasamon a bör! Mit tudnék ellene tenni? Nagyon kellemetlen föleg amikor a párom elött kell levetköznöm!

Tudom hogy most nem ezzel kellene foglalkoznom hanem a kisbabámal,de iszonyatosan zavar és nem tudom mit tehetek!Ami tudd valamilyen modszert kérem segitsen

Legjobb válasz: Nekem szülés után elsõ perctõl ajánlotta a nõgyógyászom a hasleszorító övet (szinte már semmi hasam nincs, pedig még csak 7hete szültem). Állítólag a császárosoknak még "jobb", mert a varatokat meg mindent jobban tart.

Nekem szülés után elsõ perctõl ajánlotta a nõgyógyászom a hasleszorító övet (szinte már semmi hasam nincs, pedig még csak 7hete szültem). Állítólag a császárosoknak még "jobb", mert a varatokat meg mindent jobban tart.
pszichológus... talán segíthet.. vagy a plasztikai sebész.:) ))) De most komolyan! Foglalkozz a picivel, kezdj el tornázni (én is császáros voltam anno) és sokat javul majd a helyzet. Párod mit szól hozzád? Az enyém a mi napig azzal ámít, hogy imádja az anyai gömbölyûségem. Bár ha nyerek a lottón és is keresek egy zsírporszivó klinikát.

Császármetszéssel szültem 2 hete. Mikorra megy le a hasam?

Legjobb válasz: Szia, ez attól függ, hogy mennyi súlyfelesleg maradt a szülés után. Ha csak 1-2 kiló, akkor 6 hét, 2 hónap alatt visszamegy. Ha több, akkor fokozatosan kb. fél év alatt, de lehet kíméletesen tornázni is, de csak szigorúan 6 hét után!!!

Szia, ez attól függ, hogy mennyi súlyfelesleg maradt a szülés után. Ha csak 1-2 kiló, akkor 6 hét, 2 hónap alatt visszamegy. Ha több, akkor fokozatosan kb. fél év alatt, de lehet kíméletesen tornázni is, de csak szigorúan 6 hét után!!!
Én pont 6 hete szültem császárral és 30kg -t szedtem fel. Már csak 10kg felesleg van rajtam ( csak :-) ), de a hasam nagyon sokat ment már le. Szerintem még egy hónap és lemegy szépen. Elõtte lapos hasam volt. Szóval nekem kb 2 hónap szerintem, de egyéntõl függõ!!
Szerintem ez alkatfüggõ. Én 18 kg-t híztam, de szülés után 2 héttel már egyáltalán nem volt hasam. Viszont 6 kg feleslegtõl még mindig nem tudtam megszabadulni, és már eltelt 2 hónap.
Én is 30 kilót híztam, lassan 4 hónapos a kislányom és már 21 lement. Hasam még mindig van, pedig elõtte nekem is lapos volt. Már nem engednek elõre a sorban, de azért van:)
Nekem is ilyen rossz volt. Valószínû, felsértett a katéter. Nekem 2 hét után volt minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A probléma fennáll. Kaptam antibiotikumot, és valami gyógyszert. Ittam is rengeteget, aminek eredménye az lett, hogy tegnap 3L pisit csapoltak le, ami nem jött ki. Szervi okot nem találtak, azt mondták lelki oka van, hogy nem tudok rendesen. ( meghalt mindkét babám )
Szia! Nem tudom, hogy fenn áll-e még a problémád, de azért írok. Lehet, hogy a katéterezés miatt bakteriális fertõzést kaptál, ami hólyaghurutot okozott nálad. Kérj vizeletvizsgálatot, és vegyél tõzegáfonya kapszulát, napi 3-szor 1-et vegyél be belõle, és nagyon sokat igyál. A sok folyadék a kapszulával kimossa a hólyagodból az e- coli bacikat. Ha indokolt az antibiotikum, akkor is használd a tõzegáfonyát, meglátod gyorsan javulni fogsz:)
A kérdező hozzászólása: Én csak úgy tudok, hogy a wc-n trónolok vagy 20 percet. Hiába iszok meg mondjuk napi 2L-ert annyi tuti nem jön vissza. Zuhany és meleg víz nem segítettek. Éjjel is az állandó inger... Nem tudok aludni sem.
Én szégyen- nem szégyen csak a zuhany alatt tudtam vagy 2 hétig pisilni. Hüvelyi úton szültem, de a szülés után megkatétereztek. Gondolom emiatt. Utána rendbe jött minden. Szerintem semmi nem szégyen, egyébként nekem ezt az orvos tanácsolta, a lényeg, hogy sikerüljön a vizelés.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták ( háziorvos, szülésznõk ) el fog múlni, csak idõ kell neki. Szétdurrani biztos nem fog a hólyagom, mert azért jön. Ezt az igyak sok folyadékot nekem is mondták.
Igyál nagyon sok vizet! Nekem kb. 2 hét alatt jött rendbe. A rostos italok nem jók nekem ezt szülésznõ mondta.
Elöször nekem is nehezen ment, de pár nap alatt rendezõdött.
Szia, nem akarlak ijesztgetni, de ez nem jó így! Feltétlenül hívd fel az orvosodat, hogy mi legyen, mert szétdurranhat a hólyagod! Hogy engedtek ki a kórházból? Akkor még ment a pisilés? Én 6 hete szültem császárral és nálunk 2 fontos kérdés volt: tudok e pisilni és kakilni! Ezt minden nap többször megkérdezték! Az igaz, hogy égetõ érzés volt a pisilés, de jól ment. Vigyázz magadra!
Ne nevess ki, de én az elején még a melegvizet is bevetettem. :) Komolyan! Egy lavórba tettem melegvizet, és ciki, nem ciki, abban ülve pisiltem. Úgy könnyebb volt...
A kérdező hozzászólása: Szia! És addig hogyan oldottad meg? Én lassan megõrülök. 5 percenként futok wc-re, de alig pár csepp jön.
Jaj, nagyon sajnálom!!! Akkor igazán azt javaslom, hogy keress meg egy kineziológust, talán tud segít. Segít feltárni a lelki okokat, és megoldást találni a problémádra. Az elengedéssel van baj, a babáid elvesztése miatt. Ennek lehet testi tünete a tudattalan vizelet visszatartás. Kérj segítséget, hogy a következõ terhességedben megtaláld magadban az anyaságot. Sok sikert Neked, szívbõl szorítok Érted.

3, 5 hónapja szültem császármetszéssel.3 héttel ezelőttig minden ok volt, de 2 hete elég rendszeresen görcsöl a hasam a hegem alatt, ill. eléggé fáj. Olyasmi, mint a szülés előtti görcsök, vagy inkább mint a hascsikarás. Ez vajon mi lehet?

Belek, vagy a méhem? 2 hónappal ezel?tt szét is nyílt a sebem? A körülötte lev? rész eléggé csomós, de a mostani fájdalmat nem tudom hova tenni.6 hetes kontrollra még nem tudtam visszamenni, mert nincs senki, akire hagyhatnám addig a gyermekeimet. Az normális, hogy még mindig érzéketlen a hasam a heg körül?

Legjobb válasz: Jav: 2 hónappal ezelõtt szétnyílt a sebem.

A kérdező hozzászólása: Jav: 2 hónappal ezelõtt szétnyílt a sebem.
2 hónappal ezelõtt szétnyilt a heged, és még nem tudtál visszamenni 6 hetes kontrollra?Hát ez jó, pedig illõ lenne, akár még ugy is hogy viszed magaddal a gyereket, vagy mittudomén, nem hiszem el hogy nem tudod megoldani.Amugy az érzéketlenség normális, nekem is szurklált után a hasam néha még 3, meg 5 hónappal is, de hogy hascsikarást mitõl érezhetsz?Lehet hogy érdemes lenne megmutatni orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Elhihetõ sajnos, hogy nem tudtam visszamenni, mert vidéken lakunk, autó nincs, 2 kisgyerekkel volánozni, férjem külföldön, nuku segítség, nagymamák meghaltak már sajnos. Amikor felnyílt a sebem felhívtam a szülészetet, és ott elmondták, hogy hogyan kezeljem le a sebet, ami 3 napra rá ismét összeforrt.

Miért fáj a szülés után öt héttel az első szeretkezés amikor császármetszéssel szültem?

Öt hete szültem császármetszéssel kisfiamat. Tegnap a párommal szeretkezni akartunk, de nagyon fájt és csípett a behatolásnál. Abba is hagytuk. Utána megnéztem a hüvelyem, és a bemenetnél úgy látszott, mintha kidudorodna valami, mintha a hüvelyem ki lenne fordulva kicsi darabon. Fájt utána a pisilés is. Nem tudom, hogy ez attól lehet-e, hogy nem húzodott még vissza rendesen a méhem, és lefele nyomja a hüvelyem? Kicsit megijedtem azóta, hogy ez mi lehet?

Legjobb válasz: nos én úgy tudom az elsõ vizsgálatig nem tanácsos szeretkezni. ez 6 héttel a császár után van. ekkor ellenõrzeki, minden rendben van -e? összeforrás, gyulladás... a többit az orvos fogja elmondani neked a vizsgálat után. remélem nincs nagy gond, csak az, h a tested kicsit elszokott ettõl a tevékenységtõl.

nos én úgy tudom az elsõ vizsgálatig nem tanácsos szeretkezni. ez 6 héttel a császár után van. ekkor ellenõrzeki, minden rendben van -e? összeforrás, gyulladás... a többit az orvos fogja elmondani neked a vizsgálat után. remélem nincs nagy gond, csak az, h a tested kicsit elszokott ettõl a tevékenységtõl.
Szia! Én 8 hónapja szültem császárral. Kivül-belül minden rendben van, de a mai napig is fáj a szeretkezés. Na nem úgy, mintha friss lenne a seb, de érzem, hogy van ott valami, ami régebben nem volt.

Kisfiamat császármetszéssel szültem 5 éve a 42 héten 16 óra alatt nem tágultam oxytocinnal sem ki. Mekkora az esély arra hogy a következő babát természetesen szüljem meg?

Legjobb válasz: 50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....

50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt hallottam, hogy aki császárral szült egyszer az már nem kaphat oxy-t de lehet hülyeség.
Na ezt látod nem tudom, de miért ne kaphatnál? Bár jó lenne ha olyan anyuka is ideírna aki gyakorlatban is tudja, mert butaságot nem merek írni.
A kérdező hozzászólása: Állítólag jobban megdolgoztatja a méh izmait és ezzel nagyobb az esélye a hegszétválásnak.
Szia, aki császárral szült nem kaphat se érzéstelenítést se oxit, egyébként elég nagy rá az esély hogy ismét császár lesz, mert általában aki nem tágul az másodjára se fog. Mikor szültem mellettem lévõ nõ pont így volt, és császár lett neki. Próbáld ki a homeos bogyókat, és a málna levél teát , én még ugyan csak egy gyereket szültem de ezeket ettem-ittam és 3 óra alatt kitágultam teljesen:)
Nekem azt mondta a doki hogy kaphatok eda-t az elõzetes császár ellenére, sõt ismerõsömet eda-val mûtötték, programozott császárja volt másodjára is! Szóval azt kaphatsz, de oxitocint tényleg nem. Ha vannak elég erõs fájások és tágulsz rendesen, akkor semmi akadálya a spontán szülésnek, viszont ha nem tágulsz és gyengék a fájások akkor vágnak. Ja és túlhordani sem szokták engedni. Nekem legalábbis nem engedték volta, a kiírt nap másnapján mûtöttek volna, ha nem kellett volna elõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat a homeos bogyókra én is gondoltam .

A szülés utáni első menstruáció lehetséges hogy 3x erősebb mint az átlagos? 7 hete császármetszéssel szültem.

Legjobb válasz: szia! szülés után teljesen más lehet a menstruáció, mint elõtte, erõsebb görcsök, erõsebb vérzés, stb. De azért ha aggódsz, az a tuti, ha beszélsz orvossal. Boldog babázást. Gratulálok.

szia! szülés után teljesen más lehet a menstruáció, mint elõtte, erõsebb görcsök, erõsebb vérzés, stb. De azért ha aggódsz, az a tuti, ha beszélsz orvossal. Boldog babázást. Gratulálok.

10 hete szültem császármetszéssel. Érdemes lehet még most is elkezdeni a hasleszorító öv használatát, vagy már felesleges?

Ez a lógó has olyan elszomorító... :(

Legjobb válasz: Szia Én hat hete szültem császival, és kb két hete használom rendszeresen az övet. Látványos a javulás, de szerintem se lesz ugyan olyan, mint volt. Persze a tornát elkezdem! Nyugodtan használd, fokozatosan. Ártani biztos nem fog, ha nem egész nap van rajtad! Legalább ezt is kipróbáltad! Kitartás!

Szia Én hat hete szültem császival, és kb két hete használom rendszeresen az övet. Látványos a javulás, de szerintem se lesz ugyan olyan, mint volt. Persze a tornát elkezdem! Nyugodtan használd, fokozatosan. Ártani biztos nem fog, ha nem egész nap van rajtad! Legalább ezt is kipróbáltad! Kitartás!
Szia! Nekem látványosan segített a has leszorítása, pedig nem bírtam egész nap viselni. Meg a Garnier bõrfeszesítõ testápoló nagyon jót tett. Szerintem mindenképpen próbáld ki.
Sajnos a lógó hason igazán a plasztika segít...de tornával, hasizom gyakorlatokkal javítható.Övet felesleges már ilyenkor használni, de ha rögtön kezdet, akkor sem ajánlják, h túl sok ideig használd.2 gyerekes anyuka

Császármetszés hege kemény a két végénél, 2 hete szültem. Ez normális? Nem is fáj már.

Legjobb válasz: Mafel eve szultem ,es nekem is ilyen gombocka volt a ket vegen a hegnel. Aztan felszivodott. Szerintem a varratok lehettek. En is meg voltam ijedve de aztan nem volt belole semmi. De ha nagyon aggodsz es nem vagy benne biztos kerdezz ra orvostol.

Mafel eve szultem , es nekem is ilyen gombocka volt a ket vegen a hegnel. Aztan felszivodott. Szerintem a varratok lehettek. En is meg voltam ijedve de aztan nem volt belole semmi. De ha nagyon aggodsz es nem vagy benne biztos kerdezz ra orvostol.
Teljesen normális! :) Nekem is volt két kemény nagyobb gombóc a két végé, de felszívódott kb a 4. hónapban szülés után, már egyáltalán nincs 11 hónapja szültem.
Ne haragudj hogy a kérdésedbe kérdezek.... 4 hónaposak az ikerbabáink. Pár napja viszket a hegem és tegnap vettem észre hogy a vágás felett be van keményedve és néha érzékeny is. Normális ez is????
Tavaly augusztusban szültem, nekem is volt az egyik végénél, a doki azt mondta a belsõ varrás miatt, majd eltûnik. El is tûnt.
a két végénél a gombockák a csövek helyei amin keresztûl a folyadékféléket szivtak le vagy micsoda.... Természetes h itt ott keményebb ahogy gyogyul majd elmulik. Amig nem faj pirosodik be vagy nyilik szét elvileg semmi gond... ezek a fajdalmak legkésõbb a 6.hétig elmulnak... off nektek iskellett clexane injekcizoni 10napig otthon?
Nekem 3 hétig kellett, bár vannak visszereim.
3-as vagyok! nekünk lombikkal lettek a babáink. a beültetéstõl kezdve kellett a clexane szülésig és még utána 6 hétig. Trombózishajlam miatt.
Elsõ vagyok, igen én is injekcióztam 10 napig otthon. Nagyon utáltam, magamnak nem mertem szúrni!

Lehet a korábbi császármetszés miatti a tünetem? Az első gyereket császárral szültem 5 éve. Most 34 hetes vagyok. A terhesség első felében is éreztem, illetve most egy pár hete ismét, sokszor nem tudok kiegyenesedni,

pl. cip?húzás után vagy ha kiszállok az autóból.Olyan mintha rövid lenne a hasamban valami és ha megpróbálok felállni, húzódik és borzalmasan fáj, sokszor percekig eltart, mire végre elengedi az a húzódás és tényleg fel tudok állni. Ameddig el nem engedi, nem tudok, de nem is merek felállni, félek, nehogy kiszakadjon valami. Az orvosomnak mondtam már, folyamatosan ellen?rzi a hegemet UH-al, nincsenek méhösszehúzódásaim, ennek ellenére szedek 1000 mg magnéziumot, nem talál semmi bajt. Korábbi császárosok éreztek ilyet a következ? terhesség alatt?

Legjobb válasz: Az elsõt én is császárral szültem, és szintén 5 év után voltam terhes a másodikkal. Nekem nem volt ilyen gondom, nem éreztem olyat amit leírtál. Pedig én is sokat hajolgattam, meg gugoltam, még a vége felé többen megjegyezték, hogy milyen fitt vagyok:) Lehet azért, hogy neked attól van, de én nem tapasztaltam semmi ilyet.

Az elsõt én is császárral szültem, és szintén 5 év után voltam terhes a másodikkal. Nekem nem volt ilyen gondom, nem éreztem olyat amit leírtál. Pedig én is sokat hajolgattam, meg gugoltam, még a vége felé többen megjegyezték, hogy milyen fitt vagyok:) Lehet azért, hogy neked attól van, de én nem tapasztaltam semmi ilyet.
Szia! Én is 4 éve lassan, hogy császárral szültem, most vagyok 33 hetes. Sajnos nekem is nagyon húzódik a mûtét helye, olyan érzés mint ha feszítené szét ott. Nekem is nézik a heg vastagságát. Szerintem nincs semmi gond, csak hát ott az mégis egy mûtéti heg és ahogy nõ a méh, sajnos feszül. Megkérdezhetem, hogy Te most hogy fogsz szülni? Ismét császárral?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem vagyok egyedi eset. Szerencsére nem mindig "akad be", van hogy napokig sem, ettõl eltekintve én is teljesen fitt vagyok, azt az elõbb már szégyeltem leírni, még többen elborzadnak, hogy legutóbb uszodában úszás közben jött rám. Az elõzõ terhesség azért lett sürgõsségi császár, mert nem volt teljesen befordulva, de nem jött be a próbálkozás és elakadt a feje. Most kb. 1 hete teljesen be van fordulva, csak nincsen lesüllyedve (korai is lenne még), normál szülésre készülünk, hacsak nem jön közbe valami probléma. Az elsõ kisfiú, most kislány és a kislányokat ügyesebbnek tartják. Majd látjuk! Neked mit mondtak, mire számíthatsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!