Találatok a következő kifejezésre: Császármetszéssel fogok és nagyon (2 db)

Császármetszéssel fogok szülni, és nagyon parázok, mert azt hallottam, hogy nehezebben indul meg a tej a császáros kismamáknál. Ez igaz? A kórházban tápszert adnak neki, ha nem tudom szoptatni?

Legjobb válasz: Én is császármetszéssel szültem. Spinális érzéstelenítést kaptam ,ezért csak 8 órával a mûtét után hozták a picit,hogy megetessem.Estére elvitték és csak reggeltõl volt velem ,de enne ellenére már a 3. napon volt tejem és nem volt semmi probléma. Szerintem ennek semmi köze ahhoz,hogy ki hogy szül. Ne izgulj!

Én is császármetszéssel szültem. Spinális érzéstelenítést kaptam , ezért csak 8 órával a mûtét után hozták a picit, hogy megetessem.Estére elvitték és csak reggeltõl volt velem , de enne ellenére már a 3. napon volt tejem és nem volt semmi probléma. Szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy ki hogy szül. Ne izgulj!
Még annyit, hogy kórháztól függ, hogy mit adnak a babának van ahol teát vagy cukros vizet.
Szia! Én március 10-én (hétfõn), 12:42-kor szültem, császárral. 13:45-kor már kint voltam a kórteremben és a picit is hozták, de aznap még nem adhattam neki oda a cicim, mivel a gerincbe érzéstelenitettek, alig birtam mozogni. Másnap reggel hozták, odaadtam neki a cicit, de csak 10 ml-t mértek, hogy szopott. A délutáni szopi már 15 ml volt, az esti is növekedett. Kedden és szerdán nem szivott semmit, de olyan volt a mellem mint a kõ. Csütörtökön pedig már normális adagot evett. Azóta 4, 5 hónap eltelt, és 200 -250 ml-t szopizik, szépen fejlõdik, mind értelmileg, szellemileg, mind fizikailag. Kellemes babázást. Üdv.
Az elsõ válaszoló vagyok Én programozott császárral szültem, de eszembe sem jutott az hogy nem fogok tudni szoptatni, vagy nem indul meg idõben a tej. Ne gondolj ilyenekre, legyen természetes számodra is. Egyébként ez a dolog teljesen egyénfüggõ.
én programozott császáros voltam...már az örzõben folyt a tejem...pedig elsõ babaás vagyok. Aznap még nem szoptattam, de másnap reggel 6-kor hozták a kis lurkót cicizni. Az a lényeg h pozítívan állj a dolgokhoz... Én úgy tudom tápszert csak a 3.-ik nap után adnak a babának, ha nem indul be az anyuka teje. Addig cukros víz. (legalábbis ahol én szültem)
Szia! Általában a tej 1-2 nap, mire rendesen beindul, ha császárosvagy, akkor 2-3 nap. Tehát nem sokkal több!! A kórházban, ahol szülni fogsz, ott érdeklõdj utána, hogy mire számíthatsz. A Szt. Istvánban, pl anyatejet adnak a kicsinek. A legjobbakat! 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! Sajna sérvgyanus vagyok erõsen, és nem merik bekockáztatni+ erre rájön egy kétujjnyi visszér is. :((( De a lényeg, hogy minden rendben legyen. Még egyszer köszönöm!
Csaszarral szultem en is, es a babam mutet utan kb 20perccel szopizott.Na ez nem otthon volt..De a lenyeg hogy volt tejem, es o is ugyes volt.A terhessegem kb utolso havaban mar csopogott neha tej".Szoval fel a fejjel!
Akkor a lényeg: NEM A SZÜLÕCSATORNÁN ÁTHALADÁSTÓL INDUL BE A TEJ ELVÁLASZTÁS, HANEM ATTÓL, HOGY A MÉHLEPÉNYT ELTÁVOLÍTJÁK!!!!! Nyugi ugyanakkor fog a tej beindulni mintha természetes úton szülnéd meg a babát!!!

Valószínű császármetszéssel fogok szülni 4 hét múlva. Nagyon félek a gerincbe történő érzéstelenítéstől és az utána lévőktől. Tényleg nagyon fáj a seb? Mindenkinek kinyomkodták a hasát miután megszült? Méhösszehúzó injekció után nagyon fáj?

Legjobb válasz: Jaj,téged nagyon elijesztettek!!!!! Én császárral szültem,kaptam gerincbe érzéstelenítõt(EDA)...nem fáj annyira,mint amilyen fájdalmat elnyom.Hidd el,nagyon megéri. Nekem nem nyomkodtak ki semmit a hasamból...Méhösszehúzó injekciót nem biztos,hogy kapsz,én nem kaptam.Túléltem...Ne félj,mert annál rosszabb.Pörögnek az események,ha már ott vagy,nem lesz idõd gondolkodni!Kitartás!!!! Honnan tudod,hogy császáros leszel?Megmondták?

Jaj, téged nagyon elijesztettek!!!!! Én császárral szültem, kaptam gerincbe érzéstelenítõt(EDA)...nem fáj annyira, mint amilyen fájdalmat elnyom.Hidd el, nagyon megéri. Nekem nem nyomkodtak ki semmit a hasamból...Méhösszehúzó injekciót nem biztos, hogy kapsz, én nem kaptam.Túléltem...Ne félj, mert annál rosszabb.Pörögnek az események, ha már ott vagy, nem lesz idõd gondolkodni!Kitartás!!!! Honnan tudod, hogy császáros leszel?Megmondták?
Ne féljél tõle! Egyáltalán nem vészes!!! Nem kellemes, hazudnék, ha azt mondanám nem fáj. Bár szerintem valamit valamiért! :) NEM? A lényeg, hogy nagyon sokat kell inni utána és akkor nem lesz fejfájásod és gyorsabban is gyógyulsz. Ami még fontos, hogy minél elõbb kelj majd fel a mûtét után. Neked is jobb hát még a babának! Nem értem ezt a kinyomkodták a hasát dolgot. Miért nyomkodtak volna ki? Amúgy a mûhösszehúzó sem fáj! Nyugalom! Ne pánikolj! :)
Az elsõ császármetszésem altatásban történt, a második gerincbe érzéstelenítéssel és ezerszer jobb volt (már csak azért is mert azonnal láthattam a babát)! Az érzéstelenítés maga egyáltalán nem fájt, szinte nem is éreztem; a mûtét után pedig alig vártam, hogy felkelhessek - a sebet éreztem, húzódott, de nem volt vészes. Én kaptam méhösszehúzót, akkor görcsöltem egy kicsit - talán ez volt e legrosszabb az egészben, de elviselhetõ. Persze kaptam fájdalomcsillapítót is. Én is nagyon-nagyon féltem (fõleg mert az elsõ rossz élmény volt az altatás miatt), de így utólag úgy gondolom nagyon megérte és örülök, hogy átélhettem minden egyes pillanatát. Ne félj - bár tudom könnyû mondani! Kitartást, sok bátorságot és erõt kívánok neked és jó egészséget neked és a babának is!
Szia! Én spinális érzéstelenítést kaptam, nem fájt. Éreztem hogy matatnak a gerincemnél, de nem volt vészes. A vágás nekem varratszedésig piszkosul fájt, utána még 3-4 hétig volt kellemetlen, húzódó, feszítõ érzés. Hasnyomkodás? Hát az volt. Ahányszor orvos vagy nõvér járt az ágyam körül, annyiszor nyomogatták a hasamat. Ez pokolian fájt. Na meg a homokzsák. 12 órát volt rajtam. Nem tudom, hogy ezért-e, de csak 3 napig véreztem, és még 3 napig barnáztam, és utána semmi. Méhösszehúzó injekció. Én kaptam napi 3-t 5 napig. Elég kellemetlen, rendesen csíp, de nem görcsöltem tõle. Egy jó tanács amit nekem is úgy ajánlottak és bevált: kérd meg a nõvért, hogy az ágyat állítsa majdnem ülõ pozícióba. Egyszer elfektettek, akkor azt hittem szétszakad a vágás annyira fájt. És félig ülõ helyzetbõl felkelni is könnyebb volt. Boldog babázást kívánok!!!
hûû most én is megijedtem!!:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért lesz valószínû császár mert nem fordult be a baba a "jó" irányba.A hasnyomkodást azért írtam mert a barátnõm mondta hogy neki csinálták.Most picit reménykedek hátha nekem nem kell majd. Az az egy baj van, hogy én alapból "tûfóbiás" vagyok :-) Azért remélem nem lesz olyan szörnyû. Köszönöm a biztatásokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!