Találatok a következő kifejezésre: Császármetszés után majd (5 db)

Császármetszés után, miután megszületett a baba, és "rendbe tették" utána kiviszik megmutatni a hozzátartozóknak? (férj, stb) Vagy a csecsemős osztályon meg lehet nézni majd nekik?

Szeged

Legjobb válasz: Nálunk (gyõrben) baba barát kórház van, a mûtét után az apukának adták (bent volt a mûtétnél), és a 3 órás megfigyelés után már vittek is a szobába. Kiviheti az apuka megmutatni a hozzátatozóknak.

Nálunk (gyõrben) baba barát kórház van, a mûtét után az apukának adták (bent volt a mûtétnél), és a 3 órás megfigyelés után már vittek is a szobába. Kiviheti az apuka megmutatni a hozzátatozóknak.
Szombathelyen minden babát inkubátorba tesznek 6 órára. Utána lehet megnézni. Császáros voltam, altatásban, már nagyon vártam, hogy láthassam, mikor odahozták. Akkor velem is maradt pár órát. Talán ír neked valaki szegedi tapasztalatot is. Minden jót!
Szia! Én Szegeden szültem császárral három éve. Bent nem lehetett a férjem (és senki sem), de amikor lemosdatták a picúrt, akkor utána kivitték és gyorsan megmutatták a kint várakozóknak. Igaz, nem sok idõre, de egy pár fénykép erejéig bemutatták a fiatal urat.

Császármetszés után tudok majd szoptatni?

Farfekvéses a babám, ezért csészározni fognak. Megindul akkor is a tejtermelés? Azt ígérik, hogy a lehet? leghamarabb megkapom a kicsit "szülés" után, de van ennek valami jelent?sége?

Legjobb válasz: Szia! Barátnõm császárral szült (szintén faros baba), és 13 hónapig szopott a kislánya :o) Õ szülés után mikor átkerült az örzõbe, ahol 6 órát vannak a csaszisok, már megkapta a babát. Tényleg jó, ha mihamarabb megkapod, de a szoptatás sikere nem csak ezen múlik. Sikeres szoptatást! :o)

Szia! Barátnõm császárral szült (szintén faros baba), és 13 hónapig szopott a kislánya :o) Õ szülés után mikor átkerült az örzõbe, ahol 6 órát vannak a csaszisok, már megkapta a babát. Tényleg jó, ha mihamarabb megkapod, de a szoptatás sikere nem csak ezen múlik. Sikeres szoptatást! :o)
2009.05.05.-én szültem császárral. Két hétig csak anyatejet kapott a babám, viszont le sem lehetett szedni a mellemrõl. Olyannyira, hogy már tiszta seb volt a mellem, és véreset büfizett fel a gyerek. Na akkor mentem el tápszerért, és azt mondtam, hogy itt elég a kínzásból, neki is és nekem is. Hiszen folyton éhes volt a gyerekem, mivel nem volt elegendõ a tejem. Kiegészítésként ugyanúgy kapja azt a keveset is minden evés után, és maximálisan egyészséges. 3150-nel született, és most 5Kg. Nem vagy rossz anya attól, hogy nincs, vagy nem elegendõ a tejed. Ez a fontos, ezt tartsd észben.
Egy hete szültem császárral. Azonnal volt tejem. Semmi gond nem volt ezzel.
Ha ennyire erõs az elhatározásod, biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog, mert nem fogod az elsõ nehézségnél feladni, és nem tápszerrel próbálod majd orvosolni a szoptatási problémákat. :) Jó babázást!:)
Programozott császárosoknak is beindul a teje. 1. válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást! Mindenkinek jó egészséget!
Én is császárral szültem, bár vajúdtam elõtte 8 órát. 3-kor született és este 9-kor kaptam meg. Volt elõtejem és a 3. napon már tejem is volt. Most 5, 5 hónapos és még mindig szoptatom. Nálunk az volt a tapasztalat, hogy aki vajúdott császár elõtt valamennyit annak volt teje, akinek viszont programozott volt, annál nem indult be. Szerintem meg lehet beszélni a dokival, hogy indítsa be és csak pár óra múlva császározzon, legalábbis én kérném ezt.
Én is császárral szültem sajnos, Kislányom lassan 5 hónapos, még egy csepp vizet sem kapott:) Ne aggódj!
Szia! Én császárral szültem reggel 11 kor és csak 6 óra múlva hozták a picit hogy szopizzon.Utána elvitték és másnap reggel kaptam meg. Ennek ellenére szopizta az elõtejet és a 3. naponra lett tejem . Most 3 hónapos és még mindig szopizik. Sok anyukának akik természetesen szültek késõbb indult be a tejtermelõdése. Ne izgulj! Szerintem nem ettõl függ csak legyen természetes számodra, hogy amikor megkapod a picit szoptatni fogod.
Szia! Ne aggódj! Én a nagy fiamat császárral szültem, mert szontén faros volt. 1 éves koráig szopizott. Annyi, hogy a császárosoknál elõfordul, hogy 1-2 nappal késõbb indul meg a tejcsi igazán. Nálam is igy volt. Ugyhogy ne görcsölj, fogsz tudni szoptatni. üdv 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Reménykedem, és próbálok nem görcsölni... de úgy szeretnék szoptatni, mert tudom, hogy Neki az a legjobb! Sziasztok!
szia. Ne aggódj!! Én is több anyukát ismerek, akik császárral szültek és sikeresen szoptattak. Az, hogy minél hamarabb szoptasd sokat segít a tejtermelés megindulásában-már szülés után a pihenõben, 2 órán belül kérd a babát és jöhet a szopcsi. Úgy érzem, hogy nagyon szeretnél szoptatni. Figyelem!! Ne akarj " nagyon". Beszéld meg magaddal, hogy bármeddig sikeres a szoptatás, az úgy szép és jó. Ha nagyon akarunk valamit az feszültté tesz, hogy tudjuk-e teljesíteni. Így biztosan nem megy. NYUGI!!!! Ne ijedj meg akkor sem, ha egybõl szülés után nem elég a tel. Elõfordul, hogy 2 hetes korban indul be igazán.Mit tehetsz? Ápold binbó bõrét, hogy ne legyen száraz. Szedd a vitaminokat szoptatás idején is. Anyatejserkentõ teát ihatsz, homeopátiás szereket fogyaszthatsz. Egyél rendesen. Igyál sokat. LÉGY MINÉL NYUGODTABB. Tanulj meg relaxálni. És a FEJÉS:ezzel gyorsíthatod és segítheted babádat a megfelelõ tejcsimennyiség elérésében. CSAK SZOPTASS!!!! IGÉNY SZERINT SZOPTASS!!!! Erzsók próbált segíteni.
Sõt még szopni is fogsz tudni! Az ilyen miért b*aszik? De most komolyan.

Császármetszés után mikor és mit ehetek majd?

Altatásban fogják végezni szerdán és a család már kérdezgeti mikor és mit ehetek majd, hogy majd hoznak be ezt meg azt. Nem tudom, segitenétek? Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Itt (Mezõtúr) addig nem ehetsz SEMMIT (csak vizet ihatsz), amíg nincs széklet. Én közel 3 napig nem ehettem...

Engem is altattak! Én aznap még nem is kívántam semmit, de másnap reggel, már ugyanolyan reggelit kaptam, amit a többiek. Széklet ide vagy oda! És csak másnap délután volt székletem! :) Ja és Kecskemét!
A Péterfyben én az elejétõl kezdve azt kaptam, amit a többiek. Ha a 2. nap végére nem volt széklet, akkor pedig adtak kúpot.
Nálunk elsõ nap csak krumplifõzeléket adtak pürésítve, másnap is valami könnyût, onnantól normálisan kaptam amit a többiek! Nálunk akkor adnak hashajtót, ha nincs széklet.
Mindkét császárom után aznap semmit sem ehettem, másnap híg, pépes kaját (folyékony krumplifõzelék), harmadik nap könnyû (vegyes zöldség+hús) ebédet kaptam. Onnantól amit mások is. Nálunk is adtak mûtét utáni nap 2 szem hashajtót. 1-et vettem csak be a szülésznõm javaslatára mert elég erõs. A fél éjszakát a WC-n töltöttem tõle. Másodszorra egyet sem vettem be és úgy sem volt probléma a nagydologgal. Ezzel a kaja behozogatással meg úgy voltam, hogy nem véletlenül azt adják, amit. Na jó, nem azt mondom, hogy egy puding vagy gyümölcslé nem jött jól amíg bent voltam, de anyukám húslevese, meg a rántott csirke nem is esett volna jól. Arról meg nem is beszélve, hogy a baba mellett nem is lett volna idõm nagy evésekre.
Nálunk engedték, sõt adták is a kefírt, meg a joghurtot elsõ nap. Nagywc után is elõször lightosabb kajákat egyél, míg vissza nem áll a gyomrod-beleid. 3. nap már minden mehet (feltéve, ha 1. nap produláltál). Mi kaptunk a cél érdekében hashajtót is, vihetsz be magaddal te is.
Itt (Mezõtúr) addig nem ehetsz SEMMIT (csak vizet ihatsz), amíg nincs széklet. Én közel 3 napig nem ehettem...
Érdeklõdd meg a kórházban, ahol szülsz. Én nem voltam császáros, de az ágyszomszédom igen (Budapest Szent Imre), õ egészen addig csak folyékonyat kapott, amíg nem sikerült nagy WC-znie.
nalunk mutet utan ket oraval kenyeret es levest kapsz este mr meleg etelt.masnap infuzio kateter kiveszik es felkelsz ehetsz ihatsz 3. nap szugseg szerint kup Tudomanyos kiserletek bebizonyitottak hogy a gyors etkezes sokkal jobb a beleknek.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm, mindenkit felpontoztam :) Reggel kell befeküdnöm, nagyjából már tudok ezt-azt mondani mit szabad és mit nem. Most 2 óránként eszek, éjjel is korog a gyomrom :)
szerintem a család ne vigyen semmit amíg kórházban vagy, max innivalót! én császár napján nem ehettem, másnap egy száraz zsömlét ehettem reggelire és ebédre. harmadnap kaptam levest, lightos dolgokat. háztartási keksz legyen nálad, mert azt ehetsz amennyit bírsz-nekem életmentõ volt!
Nekem volt császárom bár az nem programcsászár volt. Délután volt meg a császár, aznap semmit se ettem ugye. Reggel keksz és tea, amíg nem volt széklet, ha volt minden mást lehetett enni. Bár nekem nem igazán volt nagy étvágyam, pedig hoztak be finomságokat. Sok folyadékot kell majd inni, azt vigyenek be neked, meg amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek. Most már értem mi ez a széklet kontra evés dolog :)
Pépesített kaját kaptam (szörnyû volt) vitess magadnak sûrû levest, pépesített fõzeléket a husi is le volt darálva, minden reggel kaptam Leavolacot amíg nem volt székletem, barackot és joghurtot is.
én ettem rendesen, ami viszont nagyon sokat segített a helyhónak van szilvaleve, abból megittam minden nap fél-egy dobozzal... nekem hál Isten nem volt gondom vele, bár beöntést se kaptam elõtte...


2 császármetszés majd két abortusz után milyen esélyeim vannak teherbeesni, majd kihordani egy babát?

Legjobb válasz: Szerintem mint bármelyik másik nõnek. Mondjuk az orvosodat kellene megkérdezni, hogy milyen állapotban van a méhed. Vannak olyan nõk akiknek 3-4 császár sem jelent túl nagy gondot és vannak olyanok akiknek a második császár után már nem javasolják a teherbe esést.

Szerintem mint bármelyik másik nõnek. Mondjuk az orvosodat kellene megkérdezni, hogy milyen állapotban van a méhed. Vannak olyan nõk akiknek 3-4 császár sem jelent túl nagy gondot és vannak olyanok akiknek a második császár után már nem javasolják a teherbe esést.

Császármetszés majd köldöksérv műtét után hogyan tudnám a hasfalamat erősíteni?

A szülés után se volt valami h? de feszes már a hasam, és mire elkezdhettem volna hasizmozni, jött a sérv :(

Legjobb válasz: 1 kérdés: mikor volt a mûtét, meggyógyult-e? 2. már válasz: ha meggyógyult, akkor valószínûleg csinálhatsz, ha nem akkor ajánlatos lenne még várnod. 3. has edzés: ismered a hasprést, ok, de van más, újabb fajta has edzés, ami Neked ajánlatosabb lehet. fekvõtámasz pozícióban tartod magad, csak nem tenyéren- nyújtott karral, hanem behajlítod, és könyökölsz. így tartod egyenesen magad (statikus edzés) kifordulhatsz egyik, majd másik oldalra (egyik kezedet a plafon felé nyújtod, másik karodon támaszkodsz tovább)

1 kérdés: mikor volt a mûtét, meggyógyult-e? 2. már válasz: ha meggyógyult, akkor valószínûleg csinálhatsz, ha nem akkor ajánlatos lenne még várnod. 3. has edzés: ismered a hasprést, ok, de van más, újabb fajta has edzés, ami Neked ajánlatosabb lehet. fekvõtámasz pozícióban tartod magad, csak nem tenyéren- nyújtott karral, hanem behajlítod, és könyökölsz. így tartod egyenesen magad (statikus edzés) kifordulhatsz egyik, majd másik oldalra (egyik kezedet a plafon felé nyújtod, másik karodon támaszkodsz tovább)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Egy hónapja volt a mûtét, külsõleg meggyógyult, a doki azt mondta, most már módjával emelhetek (10 kg a kislányom :) Nem ismertem ezt az edzésformát, ki fogom próbálni, szerintem ha nem érzem kellemetlennek, csinálni fogom.
statikus jellegébõl adódóan remélhetõen csak fárasztó lesz, de nem máshogy kellemetlen. sok sikert kívánok! a nehézségéhez annyit fûznék hozzá, hogy én igencsak percekben mértem azt az idõt, amit így tudtam tölteni, de nálam több kitartással menni fog az! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!