Találatok a következő kifejezésre: Császármetszés után ideig kell (9 db)

Császármetszés után mennyi időnek kell eltelnie, hogy együtt lehessünk a párommal?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint akkor is a "tisztulási" idõszakot kell megvárni!A dokik 6 hetet javasolnak,mert általában ez az az idõ amíg teljesen kitisztulsz és helyre jössz,de persze ez egyénenként változó

Tudomásom szerint akkor is a "tisztulási" idõszakot kell megvárni!A dokik 6 hetet javasolnak, mert általában ez az az idõ amíg teljesen kitisztulsz és helyre jössz, de persze ez egyénenként változó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Császármetszés után legkorábban mennyivel lehet teherbe esni? Vagy mennyi idő kell hogy elteljen a két szülés között?

Két orvos eddig mást mondott.... egyik 6 hónapot, másik 1 évet. Csak egészségügyi szempontból érdekel, hogy a 2 gyerk?c között mennyi korkülönbség lenne az sajnos nem szempont. Mérhetetlen szomorúságunkra, 37.hétben babánk halva született :(

Legjobb válasz: Szia Nagyon sajnálom ami veletek történt! Az én fiam 10 hónapos volt mikor teherbe estem újra. A dokim nem mondta hogy gond lenne,de valószinû ez is császár lesz, a hegtõl függ. De amúgy mikor szülés után rá kérdeztem nekem is 1 évet mondott. Szerintem ha a 6 hónap letelt és felvagytok készülve vágjatok bele nyugodtan baj nem lesz. Sok sikert és inden jót Nektek!

Szia Nagyon sajnálom ami veletek történt! Az én fiam 10 hónapos volt mikor teherbe estem újra. A dokim nem mondta hogy gond lenne, de valószinû ez is császár lesz, a hegtõl függ. De amúgy mikor szülés után rá kérdeztem nekem is 1 évet mondott. Szerintem ha a 6 hónap letelt és felvagytok készülve vágjatok bele nyugodtan baj nem lesz. Sok sikert és inden jót Nektek!
Szia!Nagyon sajnálom:-(Én császira egy évre lettem terhes, 2évet tudok ha sima szülést szeretnél, de a heged lesz a mérvadó.
Nagyon sajnálom, ami Veletek történt! Én a 6 hetes kontrollon kérdeztem meg a dokimat, hogy mikor jöhetne a következõ baba. Õ azt mondta, hogy gyakorlatilag bármikor, viszont ha 1 éven belül szülök, akkor tutira császár, 1 év után pedig a heg vastagsága a mérvadó.
nagyon sajnálom! Nekem 6 hónapot mondott, annyit kell várni a következõ teherbeeséssel. De tény, hogy minél kevesebbet vártok, annál nagyobb az újabb császár valószínûsége. Teljes szívembõl kívánom, hogy hamarosan szülessen egy egészséges, csodás kisbabátok! Minden jót!
Én 8 hónapja szültem császárral, és most ujra teherbe estem.Nem mondta a doki hogy nagy gondot jelentene.Sok sikert!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó híreket olvastam :) Annyira sok az 1 év, mi egy kicsit hamarabb szeretnénk próbálkozni, de a 6-8 hónapot mindenképpen gondoltuk kivárni, hogy lelkileg is felkészüljünk egy újabb babavárásra. köszi mégegyszer

Császármetszés után mennyi idővel lehetek terhes? Mennyi idő az aminek el kell telnie, ha újra babát szeretnék?

Legjobb válasz: A dokim szerint 2-3 év múlva vállalhatjuk a következõt, most 8 hós a lányom... mi is szeretnénk még babát.

A dokim szerint 2-3 év múlva vállalhatjuk a következõt, most 8 hós a lányom... mi is szeretnénk még babát.
Az én orvosom is ugyanazt mondta mint az elsõ válaszolónak. Nálunk is 8 hónapos a baba.
Az én dokim szerint 1 év.
Én is minimum 1 évrõl tudok. Persze az csak jó, ha több telik el.

Császármetszés után menyi ideig kell várni a következő terhességgel?

Legjobb válasz: Nekem is két évet mondtak anno, és 3 nap híján ez pontosan így is lett.Egyébként mindkettõt császárral szültem, de ez nem törvényszerû.Az elsõ 2-3 hónap húzós, ha lehet érdemes valami segítség után nézni, nekem is volt.De utána már könnyebb.Meg a gyerekeknek késõbb jobb ha ilyen pici korkülönbség van köztük.

Nekem is két évet mondtak anno, és 3 nap híján ez pontosan így is lett.Egyébként mindkettõt császárral szültem, de ez nem törvényszerû.Az elsõ 2-3 hónap húzós, ha lehet érdemes valami segítség után nézni, nekem is volt.De utána már könnyebb.Meg a gyerekeknek késõbb jobb ha ilyen pici korkülönbség van köztük.
Na akkor a "hivatalos" adat: 2 ev.
Legalább 1 évet szoktak javasolni normál szülés után is.
azt kell mérlegelni, hogy két kicsi az két kicsi!! Az egyiknek már más igénye lesz, de a másik még semmit semtud...1évet legalább várj és még kilenc hónap, akkor majdnem két év lesz köztük az már jó, de mindenkinek maga meglátása..elviekben a mûtét fél év alatt begyógyul belül is...de ezt a te esetedben a doki tudná megmondani, hisz egyénileg változó.
Én a magam részérõl úgy gondolom két gyerek közt az ideális a kb 3 év. Nálnuk így van. De ezt mindenki maga tudja. Egyébként a nagy okos angol kutatók azt mondták, hogy egy szülés után a nõi szervezetnek legalább 5 évre van szüksége a teljes regenerálódáshoz. Na de kérem! Akkor hogy szültek nagy anyáink 10-et? Szóval csak annyit kell mérlegeni, hogy akartok-e testvérkét és mennyi idõ múlva. CSászármetszés után nem szokták rendes szülésbe engedni az anyukát, hacsak nem olyan a baba, hogy minden kockázat nélkül lehet. DE ezen ráérsz majd akkor gondolkodni mikor a másodikkal vagy várandós.
Ez nem a 2 gyerek között eltelt évek határozzák meg, neked kell regenerálódnod, h a sebed kibírja a következõ terhességgel járó plussz terhet, nyomást. Újabban 2 és fél évet javasolnak.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, már megszületet a második kisfiam is 1, 5év van a két fiu között mindkettõ császármetszéssel született és szerencsére problémamentes volt a terhességem.

Csaszarmetszes utan mennyi idot kell bent lenni a korhazban?

Legjobb válasz: Én pénteken este szültem (ez is számít, mert ha délelõtt születem volna, akkor már hétfõn), keddi napon jöttem haza. Általában 4 nap.

Én pénteken este szültem (ez is számít, mert ha délelõtt születem volna, akkor már hétfõn), keddi napon jöttem haza. Általában 4 nap.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek koszonom!
Nálunk 5 napot!
Salgótarján: 5 nap.
Szintén péntek este volt a császár, kedd reggel 8kor már kidobtak a kórházból. :D
Én kedd este szültem, császárral, szombaton már simán kiengedtek, pedig lázas voltam....
én csüt.szültem vasarnap engedtek haza Bajcsy korház:)
Én vasárnap délután szültem és szerda délelõtt hazaengedtek, tehát még 3 napig sem voltam bent.
Engem szerdán reggel 8-kor vettek fel a szülészetre, este 20:30-kor császároztak, és hétfõn engedtek haza 13:00-körül. Nálunk (Szolnok)ennél az orvosnál 5 nap, mert hétfõn délelõtt szedett varratot. Akikkel egy szobában voltam, volt aki csak 4 napig volt benn, és a 4.-en volt varratszedés is. Úgy tudom orvosa válogatja. Viszont ehhez az kell, hogy mindketten jól legyetek, és a pici is szépen gyarapodjon! Sok sikert! :-)
Debrecenben szülés utáni 4. napon engednek, ha a baba nem sárgul be, és minden rendben van. :)
Sok mindentõl függ. Engem hétfõn du császároztak pénteken hazaengedtek.
Vasárnap délután született a lányom (igaz elõtte 16 órával már bent voltunk), és szerdán délben engedtek el. Budapest, Szent István Kórház
Ugyanannyit, mint rendes szülés után: 3-4 napot. Általában a baba állapotán múlik (sárgaság stb.), ha tovább kell maradni.
Nálunk semmi gond nem volt, kedd reggel született, hétfõn jöhettünk haza.
Nálunk 5 nap a standard. Ha probléma van, akkor maradnak tovább a császárosok.
Szerdán délben vettek fel, este császároztak, vasárnap délelõtt kiengedtek.
Ahol én szültem (2011 jan.), ott 72 óra múlva, azaz ha délelõtti, akkor 3 nap múlva, ha délután vagy este, akkor 4 nap múlva mehettek haza a császárosok is, ugyanúgy mint a természetes szülésesek.
Én 6 napig voltam bent.
Ha a baba is, anya is egészséges akkor 4 nap.Vasárnap este szültem csütörtök délután jöttünk haza.
Itt az 5. napon ha nincs semmi gond.Vasárnap reggel császároztak csütörtökön jöhettünk volna haza. Aki rendesen szült azokat 4. napon ha nincs gond.
19-es vagyok. Az utolsónak igaza van. A babától is függ. Az egyik szobatársammal egy napon szültünk. Õ délelõtt simán, én délután császárral, engem hazaengedtek a 3. napon, õ még maradt, mert besárgult a babája.

Császármetszés után mennyi idővel voltatok együtt a párotokkal? Milyen volt? Kell valamire vigyázni? FÁjt vagy nem?

Legjobb válasz: a 6 hetes kontroll napján voltunk együtt, és egyáltalán nem fájt semmi, jó volt. A férjem óvatosabb volt, bár a heg már egyáltalán nem fájt, de ezen kívül nem vigyáztunk semmire.

a 6 hetes kontroll napján voltunk együtt, és egyáltalán nem fájt semmi, jó volt. A férjem óvatosabb volt, bár a heg már egyáltalán nem fájt, de ezen kívül nem vigyáztunk semmire.
6 héttel szülés után. Apus már nagyon várta, én még nem annyira. És hát nem volt túl jó emlék. A 8. hét után volt, hogy azt mondtam, hogy az elejétõl élveztem.
5 hét, és nem fáj, jobb volt, mint elõtte. A heget nem is éreztem akkor már.
ikrekkel voltam állapotos, az átlagnál kövérebb, így már a 6.hónap tájékán rossz és kényelmetlen volt az együttlét, ezért teljesen áttértünk az az orálra, nagyon bevált.Császár után kb 4.vagy az 5.napon már megkezdtük szintén az orált, mindkettõnk örömére a papa boldogságára.A hagyományost kb 9 héttõl gyakoroljuk.
2 hét, de nagyon finoman, bár abszolút nem fájt, olyan volt mint elõtte...
6 héttel és fájt!Valahogy szûkebb és szárazabb volt!Mint egy szûzkislány:) ))
Igen, nálunk is kb.két héttel a mûtét után volt... Nem bírtuk ki, de nem fájt, és nem lett semmi baj, persze kíméletesen estünk egymásnak.... :)
Elsõ baba után 6 héttel és fájt. Második baba után 4-5 hétre, nem fájt de mintha szûkebb lettem volna és féltem.Nagyon gyengéd volt a párom.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a válaszokat. felbuzdulva itt a tegnap estig olvsott válaszokon bevállaltuk egymást este :) 4 hetes a sebem, nem fáj már, szépen gyogyult. nagyon jo volt. nem fájt nem volt semmi kellemetlen, mondjuk párom nagyon vigyázott rám, bár mindig ezt teszi :) :) mégegyszer köszi a válaszokat
1. babánál 7-8 héttel szülés után, de bba kellett hagyni, mert nagyon fájt a hasam. Vártunk még pár hetet és utána már nem volt gond. Összességében nehezen épültem fel, gondolom ez is közrejátszott. 2. baba 3 hetes, most gyorsan felépültem és már nagyon szeretném a dolgot, a hasam már egyáltalán nem fáj, de még vérezgetek, tehát egyenlõre felejtõs, bár a 6 hetes kontrollt szerintem úgyis megvárnánk.

Császármetszés után mennyi idő kell a fogyáshoz?

Legjobb válasz: Azt szeretnéd tudni, hogy mikor kezdhetsz fogyózni vagy mikorra fogysz vissza? Szerintem azért nem ír senki, mert nem egyértelmû mit szeretnél megtudni.

Azt szeretnéd tudni, hogy mikor kezdhetsz fogyózni vagy mikorra fogysz vissza? Szerintem azért nem ír senki, mert nem egyértelmû mit szeretnél megtudni.
Ha az érdekel, hogy mikorra fogytam vissza, akkor kb 9-10 hónap alatt.Addigra már az eredeti súlyomnál tartottam.De most minden kezdõdik elõröl. 5 h kismama
23 kilót híztam. A szüléskor 7 kiló ment le, 1 hónap múlva megint 7 kilóval voltam könnyebb és most 3 hónapos a babám és eredeti súlyomnál vagyok és a hasam újra lapos. Nekem sajnos nem volt tejem nem tudtam szoptatni így én a szülés után kihagytam a vacsorát, ezért sikerült ilyen hamar.
Pontosan ugyanannyi, mint természetes szülés után.
Szerintem nincs köze ahhoz hogy hüvelyi szülés vagy császár. Inkább a szoptatás idõtartamához...én ameddig szoptattam ha egy picit is kevesebbet ettem már nem volt tápláló tejem.
4 hónapja szültem császárral, már egy kilóval kevesebb vagyok, mint a terhességem elõtt voltam. Viszont a pocakom megmaradt egy picikét:)
Én már kétszer szültem császárral. Sajnos kettévágják az izmokat is, így aki hajlamos rá, soha többet nem lesz olyan hasa, mint volt. Persze van, akinek gyönyörûen visszahúzódik. De olyan , mintha szétvágnának rajtad egy fûzõt, nekem kötényhasam lett, hiába mennek le a kilók.

Császármetszés után mennyi időnek kell eltelnie a következő terhességig?

Most hat hónapos a kislányom.

Legjobb válasz: A dokim azt mondta, jöhet akár egybõl. Ha egy éven belül, akkor ismét császár, ha késõbb, akkor hüvelyivel indítunk. Más barátnõm azt mondta, hogy a dokija szerint két évet illik pihenni a berendezésnek a következõ szülésig.

A dokim azt mondta, jöhet akár egybõl. Ha egy éven belül, akkor ismét császár, ha késõbb, akkor hüvelyivel indítunk. Más barátnõm azt mondta, hogy a dokija szerint két évet illik pihenni a berendezésnek a következõ szülésig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Mi sem így terveztük... Még nem teljesen biztos a terhesség, de tudni akartam mire számíthatok.
6 hetes kontrollon azt mondta a dokim hogy 1 év múlva már mehetek egy újabb + teszttel. :) De ha elõbb jön szerintem akkor jobban figyelnek majd a hegre, és veszélyeztetett terhes leszel. De gondolom nem lesz semmi gond. Minden jót!
másfél-2 évet mondott a dokim, amibõl 22 hó lett.

Császármetszés után mennyi időnek kell eltelnie mire ujra együtt lehetek a párommal?

jul.23-án szültem meg a lányomat:)és tegnap ota már nem vérzek.

Legjobb válasz: bocsi,hogy én is kérdéssel válaszolok, de tényleg mennyi? én július 24én szültem! köszi

bocsi, hogy én is kérdéssel válaszolok, de tényleg mennyi? én július 24én szültem! köszi
gratula nektek!Ha letelt már a 6 hét, és minden oké, nem fáj semmid, akkor hajrá!(azért egy kis síkosítót szerezzetek be...tapasztalat)
Köszönöm! Az a fránya 6 hét! akkor kedves kérdezõ a Te esetedben szeptember 3-a....!!! :( Kitartást! Elsõ vagyok
6 hét, és nekem az elsõ akkor is fájt még. (a seb )
bocsánat h csak igy iderirok, de az elsö válaszolhoz..Én is Juli 24én szültem:D:) Hol szültél? Én spontán szültem igy nem tudok hozzászolni, de mindenki 6 hetet mond, hát én is kivárom.:) Kellemes Babázást Nektek!!
6 hét mi próbáltuk elõbb, mert a késztetést megvolt rá, de a konkrét behatolásnál már egyáltalán nem volt jó, csak csináltunk magunknak egy rossz estét :(
Uccsó vagyok. Igen, sikosítót vegyál mindenképp (fõleg ha szoptatsz).
Sziasztok:) A 6hetet ki kellene várni a fertõzések miatt!Nekem nem kellett sikositó, a sex is nagyon jó volt!Nem fájt semmim, habár a párom nagyon oda figyelt rám!
Mi egy pár nappal a 6 hét elõtt megpróbáltuk, és nekem nagyon fájt. Azóta pedig vérzek, pedig elõtte már nem volt.Remélem nem lett semmi bajom, csak megjött a menszeszem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!