Találatok a következő kifejezésre: Császármetszés után idővel (44 db)

Csaszarmetszes utan mennyi idore jelentkezik a menstruacio?

Kinek mennyi het utan jelentkezett eloszor a menstruacio. 6 hete csaszaroltak, es azt hiszem, hogy visszatert a mensim. Es ma kell a doktorhoz menjek felulvizsgalatra. Most vajon kerjek mas idopontot varjam meg, hogy elmuljon a mensim vagy egyszeruen menjek vissza

Legjobb válasz: 6 hónapig szoptattam és a szoptatás abbahagyása után 1 hónapra jelentkezett elõször. Én kérnék más idõpontot ha a helyedben lennék.

6 hónapig szoptattam és a szoptatás abbahagyása után 1 hónapra jelentkezett elõször. Én kérnék más idõpontot ha a helyedben lennék.
Császár után 2 hónappal jött meg, és 4 hónapig szoptattam összesen, utána sajnos elapadt a tej.
Majdnem úgy, mint az elsõnél. 5, 5 hónapig szoptattam, 1 hónapra rá jött meg elõször. Én felhívnám a dokit, és megkérdezném, hogy így is fogad-e, vagy menjek akkor mikor elmúlt.
Elsõ gyereket simán szültem, akkor 6 hét után jött meg, pont a 6 hetes kontroll napján. Hívtam a dokit, hogy menjek-e vagy ne, azt mondta, hogy igen, és meg is vizsgált. Második gyerkõcöt császárral szültem, akkor a szülés után 8 héttel jött meg. Mindkét gyereket egy évig szoptattam.
Mikor 6 hónapos volt a fiam, de azóta is szopik.
1. császár után 7 hónappal (1, 5 évig szopizott) 2. császár után 5, 5 hónappal (õ most 7, 5 hónapos, és még mindig szopizik) Próbáld meg felhívni a dokit, hogy menj vagy ne menj.
1. császár után 10 hónappal jött meg elõször, 1, 5 évig szoptattam. 2. császár után 4 hónappal, akkor 10 hónapig szoptattam. 3. császár után vagyok, kislányom 8 hónapos múlt, még szopzik, a vérzésem szerencsére még nem jelentkezett.

Császármetszés után mennyi idővel lehet wellnes fürdőbe vagy balatonon fürdeni?

Legjobb válasz: 6 hét után, gondolom. De két hónap után tuti. Én egy elég nagy mûtét után két hónappal már Balcsiztam.

6 hét után, gondolom. De két hónap után tuti. Én egy elég nagy mûtét után két hónappal már Balcsiztam.
én 5 hét múlva a Dunában úsztam, mivel a seben szuperül gyógyult.

Császármetszés után mennyi idö alatt épültetek fel?

Babam farfekveses/spargas pozicioja miatt csaszarmetszesre keszulunk. Eleg sok remtortenetet olvastam a neten csaszaros szulesekrol... Ti hogy viseltetek? Mennyi ido alatt epultetek fel (fizikailag, lelkileg)? Varratotok volt vagy kapcsok? Elore is koszi! 38 hetes km

Legjobb válasz: Nekem nem volt különösebb gond a felépülés császár után. De magas a fájdalomküszöböm, mert a szülésznõ szerint példás voltam a vajúdás alatt.Elég nagy túlsúllyal szültem, mégis magamtól ment az elsõ felkelés és zuhanyzás, és sétálgatás a mûtét után. Egy-két hétbe telt, már nem is éreztem felkeléskor se, hogy fájna a seb.

Nekem csak az elsõ 1-2 nap volt rosszabb, nehezebben keltem, feküdtem, de nem volt vészes. Szerintem ennyi a hüvelyi szülésnél is van(gátseb meg ahogy elnéztem a kórházban sokkal rosszabb)Én 1 hét múlva már elis felejtettem, teljesen egyedül láttam el a babát, mindenféle segítség nélkül. Úgyhogy ne aggódj, nem olyan vészes az, mint ahogy riogatnak a legtöbb helyen.
Nekem nem volt különösebb gond a felépülés császár után. De magas a fájdalomküszöböm, mert a szülésznõ szerint példás voltam a vajúdás alatt.Elég nagy túlsúllyal szültem, mégis magamtól ment az elsõ felkelés és zuhanyzás, és sétálgatás a mûtét után. Egy-két hétbe telt, már nem is éreztem felkeléskor se, hogy fájna a seb.
Igen, jól mondta az elsõ válaszoló, ne is figyelj oda ezekre.Nagyon sok minden már fejben dõl el, hogy hogyan is állsz hozzá.Nekem az elsõ sima szülés volt, a második császár.Mindenki azt mondja a császár mennyivel rosszabb, de nálam pl nem így volt.Én sokkal könnyebben éltem meg mint a sima szülést.Az elsõ felkelés, az tényleg pokoli rossz, de utána már minden egyes felkeléssel könnyebb lesz!1-2 hétig lassabban ment a mozgás(fõleg a lefekvés, felkelés), de én nagyon hamar rendbe jöttem szerencsére... :) Ja és azt még hozzátenném, hogy egy elég alacsony fájdalomküszöbbel megáldott emberke vagyok... :)
Programozott császárom volt(elõzetes myoma mûtét miatt)és nagyon pozitív élmény volt!Lelkileg csak boldogság, fizikailag a 2nap nehéz, utána rohamléptekkel mindennap egyre jobb.Az elsõ 12 órás fejemelgetési tilalmat tényleg tartsd be(iváshoz szívószál)Azután semmi probléma nem lesz, a babád eltereli a figyelmed minden kellemetlenségrõl.Jó babázást neked
Nekem pozitív "élményem" van. Nagyon féltem, hogy hetekig az ágyban fogok szenvedni a mûtét utáni fájdalomtól, ehhez képest harmadnap már egész ügyesen közlekedtem és csak nevetésnél/köhögésnél húzódott a vágásom. Itthon se volt különösebb fájdalmam, csak néha húzódott egy kicsit. Most másfél év elteltével pedig már szinte a nyoma sem látszik. Nekem kapcsom volt egyébként. Kívánom, hogy nálad is hasonlóképp legyen! °M°
Nekem hosszú volt. 2 hónapig alig bírtam menni. Végig hõemelkedésem volt. Sajnos így kellet szülnöm. :(
ide is fognak Neked biggyeszteni mindjárt vagy húsz horrorsztorit. Ha van egy kis eszed akkor csak pozitív gondolatokat generálj magadnak és inkább ne olvasd a sok negatív történetet fõleg így szülés elõtt. Az csak jobban bestresszel.
Programozott császárom volt.Én csak egy dologtól féltem de nagyon, az a spinális érzéstelenitõ és az, hogy utána nem érzem majd a lábaimat.Ha ettõl nem féltem volna olyan kegyetlenül jobb lett volna.Amugy az elsõ felkelés tényleg kegyetlen, de azt nem tudtam, nekem errõl senki nem mesélt és ígyhogy nem készültem pokoli fájdalomra és szédülésre, hamar tultettem magam rajta.Dicsértek a nõvérek, mennyit sétálok és nem hagyom el magam.Utána még ugy két hétig fájt, de nem vészes.Felszivodós varratom volt.
Szia! Én is csak megnyugtatni tudlak. Hidd el, hogy nem olyan vészes dolog ez sem, rengetegen átestünk már rajta és mégis mind itt vagyunk. Nekem az elsõ 2-3 nap volt nagyon rossz, amikor alig tudtam felkelni, elindulni, majd vissza feküdni. Aztán egyre kevésbé fájt, varratszedés után pedig szinte óráról órára jobban voltam. A 6 hetes kontrollra már minden fájdalom teljesen elmúlt. Lelkileg semmi bajom nem volt. Nekem nem volt programozott, de várható volt a dolog, szintén faros baba miatt. Annyit tennék még hozzá, hogy a következõ babámat is császárral szeretném szülni.
Nyugi, nem lesz semmi gond. Én is császárral szültem 7 hónapja. Végig tudtam, hogy az lesz, farfekvés miatt, amit a végére tetézett lábtartással és azzal, hogy belekakilt a vízbe. Nekem volt idõm lelkileg felkészülni, szerintem jobban megviselt volna, ha végül azt mondják, hogy természetes úton kell megszülni. Nekem csak pozitív élményem van. Külsõ-belsõ varratok felszívódóak voltak, úgyhogy nem volt varratszedésem. A varrás már nem is látszik. 3. nap lett tejem, rengeteg. 4. nap hazaengedtek, 1 hetesen sétáltattam a fiamat. Elsõ nap tényleg rossz, de utána minden felkeléssel egyre jobb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszokat es a biztatast! Mar most sokkal batrabbnak erzem magam, jo lenne, ha ez az erzes kitartana a nagy napig! :D
nekem is az elsõ 2 nap volt nehéz, de 3. nap már a dokim sem talált meg, mert állandóan a picúrom mellett lebzseltem. 3 héttel szülés után az egész házat kénytelen voltam újratakarítani, fát hordtam, stb, és semmi bajom nem lett. A következõ szülésre is császárosra készülök. Ha jól emlékszem, 7 öltéssel varrtak össze.
21 hónapos a kisfiam aki császárral született szerencsére, most 32 hetes kismama vagyok és remélem most is császározni fognak. 12 óra fekvés után simán kimentem a wc-re. Másnap már törökülésben fogtam a fiamat. 5 nap mentünk haza a 7 nap már kinnt sétáltunk babakocsival. Úgyhogy én csak jót tudok mondani a császárról ezért is remélem, hogy most is az lesz.
Nekem két gyerekem van az elsõt két éve sikerült spontán megszülni, de öt hónapja szültem a másodikat és sajnos császár lett belõle. Lelkileg megviselt mert végig azt hittem hogy sikerül õt is spontán és bele sem gondoltam hogy mûtét lesz ezért sokkot kaptam 2-3 hónap alatt sikerült feldolgoznom. Fizikailag nagyon egyszerû volt sok mozgás, azaz lassú séta sok folyadék a doki azt mondta hogy ilyet még nem láttott, olyan gyorsan gyógyult a sebem 5-6 liter folyadékot ittam. Másfél hét múlva már simán mentem lépcsõztem. Szóval fel a fejjel te már tudod mi vár rád és a baba minden fájdalmadat feledteti. Jó szûlést és utánna jó babázást kívánok.
14:19 vagyok én is elfelejtettem:hazaengedtek a 4 napon és akkor vették ki a varratot is amit nem éreztem.gyönyörû vékony heg a szemérem domb felett.
Nekem is program császárom volt több probléma miatt.Lelkileg nem viselt meg a dolog, egészséges 9 hónapos kisfiam van.Engem nem zavart, hogy nem szülhetek természetesen, számomra az õ egészsége, épsége a legfontosabb.Elsõ nap volt a legnehezebb, de kibírható.Reggel született a babám, és délután már sétáltam a szobában, elláttam magam, és a babám is.Igez, hogy az elsõ felkelés a legnehezebb, de a többi már könnyebb.Nem hagytam el magam, már másnap többször végigsétáltam a babámmal a folyosón.Csak nevetéssel, tüsszentéssel voltak gondjaim, akkor feszültek a varrataim, amik felszívodóak voltak.2hét múlva már nagybevásárlásra is mentem, fõztem stb.Gratulálok!Jó egészséget kívánok!
14:22-es vagyok. Lelkileg egy cseppet sem viselt meg. A lényeg hogy a babám és én is jól vagyunk:) )) Varratszedés nekem 10.napon volt, kb fél perc volt, semmi extra:)
Szia! Farfekvéses babát "szültem" császármetszéssel 3 hete. Nagyon rövid volt neki a köldökzsínór és nem tudott megfordulni. Nagyon féltem a szüléstõl és az egész kiszolgáltatott helyzettõl de jobb lett mint amire számítottam. Maga a mûtét nem vészes, semmi fájdalom. A legszarabb nekem pl.a katéter volt és a mûtét utáni pár óra de én már aznap felkeltem egyedül, zuhanyoztam és kimentem a babámhoz is:) De napról napra jobb és mikor a babád a kezedbe lesz akkor elfelejtesz minden fájdalmat, hisz elkell látnod õt:) Már teljesen jól vagyok, nem is érzem hogy megvoltam mûtve!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Nekem is az a legfontosabb, hogy a baba epsegben kijojjon :-) Talan csak azert emesztem nehezen, mert az 'utolso' pillanatban lett farfekveses, egesz terhesseg alatt jo kis pozicioban volt, meg a fajdalmas manualis megforditast is bevallaltuk par napja, de baba nem akarta a dolgot... A korhazban kapott csaszaros tajekoztato is inkabb megremitett, mint megnyugtatott. De orulok, hogy vannak, akiknek mindezek ellenere szep elmeny lett a szules! En eleg nyuszi vagyok, ha fajdalomrol van szo, de remelem most az egyszer bator es ugyes leszek! :-)
nekem a 3.nap már nem volt semmi bajom, csak felülésnél és az ágyra leüléskor.Nagyon pozitív élmény volt.Persze nem mindenki ugyanolyan, de nekem azt mondta az orvosom, ha elsõ nap a fájdalom ellenére nem hagyod el magad és mindenáron felállsz és sétálsz akkor hamarabb gyógyulsz, így is lett.Nem kell félned, erõt ad majd a kis manócskád

Császármetszés után ki mennyi idö után esett újra teherbe?

Legjobb válasz: Mi úgy tervezzük,hogyha a kicsi fiam betölti a 2-öt,akkor nekiállunk.:) Félek az újabb császártól és 2 év után már van esélye a spontán szülésnek. 14 hós baba anyukája

Mi úgy tervezzük, hogyha a kicsi fiam betölti a 2-öt, akkor nekiállunk.:) Félek az újabb császártól és 2 év után már van esélye a spontán szülésnek. 14 hós baba anyukája
9 hó, bár a 6. héten elment. Egy szobatársam alig 3 hó után, és 41. hétre meg is szült.
Kisfiam 1 éves, és remélem, hogy már úton a tesója!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
9 hó, így pont másfél év van a két gyermekem között.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Mi is úgy tervezzük hogy 2 év után, mert én sem szeretnék még egyszer császárt, remélem sikerül a sima szülés.
Sziasztok, szerintem nem az eltelt idõn múlik, szültem mindkét módon, hanem a hozzáálláson. Ha nem félsz és a dokid sem fél akkor menni fog. Barátnõm 1, 5 év után szült én 2, 5 év után nekünk sikerült, de vannak akiknek nem.

Császármetszés után mennyi időnek kell eltelnie, hogy együtt lehessünk a párommal?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint akkor is a "tisztulási" idõszakot kell megvárni!A dokik 6 hetet javasolnak,mert általában ez az az idõ amíg teljesen kitisztulsz és helyre jössz,de persze ez egyénenként változó

Tudomásom szerint akkor is a "tisztulási" idõszakot kell megvárni!A dokik 6 hetet javasolnak, mert általában ez az az idõ amíg teljesen kitisztulsz és helyre jössz, de persze ez egyénenként változó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Császármetszés után mennyi idővel lehet szülni a következő babát?

Nem szeretnék nagy korkülönbséget köztük. Ki mennyi id? után vállalta a tesót?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a két lurkó közt 18 hónap van. Az elsõ császáros volt, a másodikat simán szültem. Mikor terhes lettem a kicsivel, féltem a hegszétválástól, amiket ugye hall az ember. Megbeszéltem az orvosommal, õ azt mondta, hogy a 25 éves praxisa alatt mindössze egyetlen kismamánál volt ilyen, de az is szülés közben vált szét. Mindössze annyi volt a teendõ a kismamával, hogy szülés után vitték a mûtõbe varrni. Nekem azt mondta, hogy általában 1 évet szoktak javasolni. A nagyobbikom 10 hónapos volt, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, és azt mondta, mire elkezd olyan mértékben tágulni a méhem, már letelik az egy év. És tényleg nem volt semmi gond. Sõt, aminek nagyon örülök, hogy a kicsit sikerült simán szülnöm! Féltem a betapintástól is ( a császárosoknak végzik, akik utánna simán szülnek. Szülés után az orvos kézzel végigsimítja a méhfalat, hogy érezze, szétvált-e a heg. ) De azt mondta nem kell félnem, mert kapok érzéstelenítõt. És valóban nem éreztem. De azt javaslom, ha tervezel kistesót, beszélj az orvosoddal, márcsak megnyugtatás képpen is.

Szia! Nekem a két lurkó közt 18 hónap van. Az elsõ császáros volt, a másodikat simán szültem. Mikor terhes lettem a kicsivel, féltem a hegszétválástól, amiket ugye hall az ember. Megbeszéltem az orvosommal, õ azt mondta, hogy a 25 éves praxisa alatt mindössze egyetlen kismamánál volt ilyen, de az is szülés közben vált szét. Mindössze annyi volt a teendõ a kismamával, hogy szülés után vitték a mûtõbe varrni. Nekem azt mondta, hogy általában 1 évet szoktak javasolni. A nagyobbikom 10 hónapos volt, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, és azt mondta, mire elkezd olyan mértékben tágulni a méhem, már letelik az egy év. És tényleg nem volt semmi gond. Sõt, aminek nagyon örülök, hogy a kicsit sikerült simán szülnöm! Féltem a betapintástól is ( a császárosoknak végzik, akik utánna simán szülnek. Szülés után az orvos kézzel végigsimítja a méhfalat, hogy érezze, szétvált-e a heg. ) De azt mondta nem kell félnem, mert kapok érzéstelenítõt. És valóban nem éreztem. De azt javaslom, ha tervezel kistesót, beszélj az orvosoddal, márcsak megnyugtatás képpen is.
Eztjobb ha megkérdezed az orvostól ..szerintem a hasfalnak egy év majdnem kellhet a regenerálódáshoz, fõleg a hasizomnak, ami a következõ terhességnél megint nagyot kell táguljon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképpen beszélek majd a dokimmal, csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Én is kb. a babám 10-12 hónapos kora körül gondoltam a teherbeesésre.

CSászármetszés után mennyi az az idõ, aminek ajánlott eltelnie a következõ terhességig?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó, minden orvos mást mond, kb.6hónaptól 2évig szokták mondani. Azt ajánlom, kérdezd meg az orvosodat, az enyém pl. 6 hetes kontrollon mondta, hogy szerinte x idõt kéne várni.

Ez nagyon változó, minden orvos mást mond, kb.6hónaptól 2évig szokták mondani. Azt ajánlom, kérdezd meg az orvosodat, az enyém pl. 6 hetes kontrollon mondta, hogy szerinte x idõt kéne várni.
2-3év
A szomszédomnak 6 hónapot mondott az orvos, ami nekem kicsit furcsa, mert a fia 2, 5 éves, a lánya 6 hónapos, és most 5 hetes terhes, az orvosa szerint semmi probléma, 29 éves, állítólag 30 alatt gyorsabban regenerálódik a méh, de hogy ennyire..azt kétlem. Mindkét gyerek császárral született. Az én orvosom 2 évet javasolt.
Nekem az orvos 1-1, 5 evet javasolt.
az én orvosom is két év türelmi idõ javasolt.
nekem 9hót mondtak. végülis 20 hó van a két nagy között és 3 év a középsõ és a kicsi között. mind császár. ha simán akarod szülni a 2.-at akkor várd meg a 2 évet a következõ terhességgel

Császármetszés után mennyi idővel lehet strandra menne, otthoni medencében fürdeni?

Legjobb válasz: A 6 hetes kontroll után, ha ott mindent rendben találnak.

A 6 hetes kontroll után, ha ott mindent rendben találnak.
Hát nem tudom, de a húgom a szoptatás miatt még szülés után 7-8 hónappal sem fürdõtt a Balcsiban, azt mondta, elapad a tej.
A Balcsitól elapad a tej? :-)
2-es ez tök angy hülyeség. rengeteg optatós anyuka fürdik a pár hónapos babájával. Gondolom te is láttál már ilyet na meg a hugod is....
6 het utan mehet minden

Császármetszés után mennyi idővel lehet nadrágot hordani?

Én egyszer?en nem bírok még nadrágot felvenni, hiába, hogy nagyon laza, egyáltalán nem szorít, ha csak délután veszem fel, estére akkor is fáj úgy, mint m?tét után. Ráadásul egy délután miatt akár 2-3 napig is eltart a fájdalom, már 7 hete túl vagyok a császáron, szeretnék normálisan öltözni... Mikor leszek végre egészséges?

Legjobb válasz: Nem tudom, én másfél héttel a mûtét után a világon semmit nem éreztem a császárból, a kórházból is szûk nadrágban jöttem haza. Nincs ott valami más gond, hogy még mindig ennyire fáj? Minden ismerõsömnek rettentõ hamar meggyógyult.

Nem tudom, én másfél héttel a mûtét után a világon semmit nem éreztem a császárból, a kórházból is szûk nadrágban jöttem haza. Nincs ott valami más gond, hogy még mindig ennyire fáj? Minden ismerõsömnek rettentõ hamar meggyógyult.
Nem tudom, mi lehet a probléma, az az igazság, hogy nekem 11 hete volt a második császárom, már a kórházban pizsamában voltam, haza is nadrágban jöttem, azóta is abban vagyok itthon mindig(jó, mondjuk nagyrészt bemcsi alsóban, de ha kell, felveszek farmert is)Szerintem is megérné megmutatni a hegedet, mert annak bizony már nem szabadna fájnia.Esetleg nem tudom milyen típusú nacit viselsz?Mert én inkább csípõnadrágban vagyok, bár terhesség elõtt is ezt részesítettem elõnyben.Látom, 7 hete operáltak, a 6 hetes kontrollon mit mondtak?Vagy nem említetted ezt a problémát?Remélem hamarosan rendezõdik a problémád, és elmúlik a fájdalom.Üdv.tamy
szia.engem is császároztak de nekem nem volt ilyen problémám.én a kórházból nadrágban jöttem haza.lehet amiatt nem volt ilyen gondom mert én nagyon keveset híztak és majdnem annyi súllyal jöttem haza mint amennyi a terhesség legelején.neked nagyon nagy volt a pocakod?dokinál voltál? én a helyedben elmennék a nõgyógyászhoz hogy nézzen meg.nem hiszem hogy ez normális dolog.vagy erre még nem gondoltál?én szorítok hogy semmi komoly bajod ne legyen és minél hamarabb ismét jól érezhesd magad
Én is nadrágban jöttem haza a mûtét utáni 5. napon és semmi bajom nem volt ezzel. Szerintem szólj a dokidnak errõl, nem normális hogy ilyen sokáig fájjon!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és a kedves kommenteket, a héten megyek vissza a dokihoz (azóta is vérzek, ezért nem voltam még), remélem semmi komolyabb :S

Császármetszés után mennyi idöre rá lehet tornászni?

Legjobb válasz: Nekem csak a 6. hónap után "esik" jól :).

Nekem csak a 6. hónap után "esik" jól :) .
Én az elején csak sétáltam, kb. 2 hónap múlva kezdtem a tornát, és a hasizmot nagyon óvatosan.
Nálam is kb 2 hónap volt, amikor már óvatosan elkezdtem tornázgatni, de nagyon odafigyeltem, hogy a hasizom gyakorlatok ne legyenek túlságosan megerõltetõek. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!