Találatok a következő kifejezésre: Császármetszés után idő alatt (2 db)

Császármetszés után mennyi idö alatt épültetek fel?

Babam farfekveses/spargas pozicioja miatt csaszarmetszesre keszulunk. Eleg sok remtortenetet olvastam a neten csaszaros szulesekrol... Ti hogy viseltetek? Mennyi ido alatt epultetek fel (fizikailag, lelkileg)? Varratotok volt vagy kapcsok? Elore is koszi! 38 hetes km

Legjobb válasz: Nekem nem volt különösebb gond a felépülés császár után. De magas a fájdalomküszöböm, mert a szülésznõ szerint példás voltam a vajúdás alatt.Elég nagy túlsúllyal szültem, mégis magamtól ment az elsõ felkelés és zuhanyzás, és sétálgatás a mûtét után. Egy-két hétbe telt, már nem is éreztem felkeléskor se, hogy fájna a seb.

Nekem csak az elsõ 1-2 nap volt rosszabb, nehezebben keltem, feküdtem, de nem volt vészes. Szerintem ennyi a hüvelyi szülésnél is van(gátseb meg ahogy elnéztem a kórházban sokkal rosszabb)Én 1 hét múlva már elis felejtettem, teljesen egyedül láttam el a babát, mindenféle segítség nélkül. Úgyhogy ne aggódj, nem olyan vészes az, mint ahogy riogatnak a legtöbb helyen.
Nekem nem volt különösebb gond a felépülés császár után. De magas a fájdalomküszöböm, mert a szülésznõ szerint példás voltam a vajúdás alatt.Elég nagy túlsúllyal szültem, mégis magamtól ment az elsõ felkelés és zuhanyzás, és sétálgatás a mûtét után. Egy-két hétbe telt, már nem is éreztem felkeléskor se, hogy fájna a seb.
Igen, jól mondta az elsõ válaszoló, ne is figyelj oda ezekre.Nagyon sok minden már fejben dõl el, hogy hogyan is állsz hozzá.Nekem az elsõ sima szülés volt, a második császár.Mindenki azt mondja a császár mennyivel rosszabb, de nálam pl nem így volt.Én sokkal könnyebben éltem meg mint a sima szülést.Az elsõ felkelés, az tényleg pokoli rossz, de utána már minden egyes felkeléssel könnyebb lesz!1-2 hétig lassabban ment a mozgás(fõleg a lefekvés, felkelés), de én nagyon hamar rendbe jöttem szerencsére... :) Ja és azt még hozzátenném, hogy egy elég alacsony fájdalomküszöbbel megáldott emberke vagyok... :)
Programozott császárom volt(elõzetes myoma mûtét miatt)és nagyon pozitív élmény volt!Lelkileg csak boldogság, fizikailag a 2nap nehéz, utána rohamléptekkel mindennap egyre jobb.Az elsõ 12 órás fejemelgetési tilalmat tényleg tartsd be(iváshoz szívószál)Azután semmi probléma nem lesz, a babád eltereli a figyelmed minden kellemetlenségrõl.Jó babázást neked
Nekem pozitív "élményem" van. Nagyon féltem, hogy hetekig az ágyban fogok szenvedni a mûtét utáni fájdalomtól, ehhez képest harmadnap már egész ügyesen közlekedtem és csak nevetésnél/köhögésnél húzódott a vágásom. Itthon se volt különösebb fájdalmam, csak néha húzódott egy kicsit. Most másfél év elteltével pedig már szinte a nyoma sem látszik. Nekem kapcsom volt egyébként. Kívánom, hogy nálad is hasonlóképp legyen! °M°
Nekem hosszú volt. 2 hónapig alig bírtam menni. Végig hõemelkedésem volt. Sajnos így kellet szülnöm. :(
ide is fognak Neked biggyeszteni mindjárt vagy húsz horrorsztorit. Ha van egy kis eszed akkor csak pozitív gondolatokat generálj magadnak és inkább ne olvasd a sok negatív történetet fõleg így szülés elõtt. Az csak jobban bestresszel.
Programozott császárom volt.Én csak egy dologtól féltem de nagyon, az a spinális érzéstelenitõ és az, hogy utána nem érzem majd a lábaimat.Ha ettõl nem féltem volna olyan kegyetlenül jobb lett volna.Amugy az elsõ felkelés tényleg kegyetlen, de azt nem tudtam, nekem errõl senki nem mesélt és ígyhogy nem készültem pokoli fájdalomra és szédülésre, hamar tultettem magam rajta.Dicsértek a nõvérek, mennyit sétálok és nem hagyom el magam.Utána még ugy két hétig fájt, de nem vészes.Felszivodós varratom volt.
Szia! Én is csak megnyugtatni tudlak. Hidd el, hogy nem olyan vészes dolog ez sem, rengetegen átestünk már rajta és mégis mind itt vagyunk. Nekem az elsõ 2-3 nap volt nagyon rossz, amikor alig tudtam felkelni, elindulni, majd vissza feküdni. Aztán egyre kevésbé fájt, varratszedés után pedig szinte óráról órára jobban voltam. A 6 hetes kontrollra már minden fájdalom teljesen elmúlt. Lelkileg semmi bajom nem volt. Nekem nem volt programozott, de várható volt a dolog, szintén faros baba miatt. Annyit tennék még hozzá, hogy a következõ babámat is császárral szeretném szülni.
Nyugi, nem lesz semmi gond. Én is császárral szültem 7 hónapja. Végig tudtam, hogy az lesz, farfekvés miatt, amit a végére tetézett lábtartással és azzal, hogy belekakilt a vízbe. Nekem volt idõm lelkileg felkészülni, szerintem jobban megviselt volna, ha végül azt mondják, hogy természetes úton kell megszülni. Nekem csak pozitív élményem van. Külsõ-belsõ varratok felszívódóak voltak, úgyhogy nem volt varratszedésem. A varrás már nem is látszik. 3. nap lett tejem, rengeteg. 4. nap hazaengedtek, 1 hetesen sétáltattam a fiamat. Elsõ nap tényleg rossz, de utána minden felkeléssel egyre jobb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszokat es a biztatast! Mar most sokkal batrabbnak erzem magam, jo lenne, ha ez az erzes kitartana a nagy napig! :D
nekem is az elsõ 2 nap volt nehéz, de 3. nap már a dokim sem talált meg, mert állandóan a picúrom mellett lebzseltem. 3 héttel szülés után az egész házat kénytelen voltam újratakarítani, fát hordtam, stb, és semmi bajom nem lett. A következõ szülésre is császárosra készülök. Ha jól emlékszem, 7 öltéssel varrtak össze.
21 hónapos a kisfiam aki császárral született szerencsére, most 32 hetes kismama vagyok és remélem most is császározni fognak. 12 óra fekvés után simán kimentem a wc-re. Másnap már törökülésben fogtam a fiamat. 5 nap mentünk haza a 7 nap már kinnt sétáltunk babakocsival. Úgyhogy én csak jót tudok mondani a császárról ezért is remélem, hogy most is az lesz.
Nekem két gyerekem van az elsõt két éve sikerült spontán megszülni, de öt hónapja szültem a másodikat és sajnos császár lett belõle. Lelkileg megviselt mert végig azt hittem hogy sikerül õt is spontán és bele sem gondoltam hogy mûtét lesz ezért sokkot kaptam 2-3 hónap alatt sikerült feldolgoznom. Fizikailag nagyon egyszerû volt sok mozgás, azaz lassú séta sok folyadék a doki azt mondta hogy ilyet még nem láttott, olyan gyorsan gyógyult a sebem 5-6 liter folyadékot ittam. Másfél hét múlva már simán mentem lépcsõztem. Szóval fel a fejjel te már tudod mi vár rád és a baba minden fájdalmadat feledteti. Jó szûlést és utánna jó babázást kívánok.
14:19 vagyok én is elfelejtettem:hazaengedtek a 4 napon és akkor vették ki a varratot is amit nem éreztem.gyönyörû vékony heg a szemérem domb felett.
Nekem is program császárom volt több probléma miatt.Lelkileg nem viselt meg a dolog, egészséges 9 hónapos kisfiam van.Engem nem zavart, hogy nem szülhetek természetesen, számomra az õ egészsége, épsége a legfontosabb.Elsõ nap volt a legnehezebb, de kibírható.Reggel született a babám, és délután már sétáltam a szobában, elláttam magam, és a babám is.Igez, hogy az elsõ felkelés a legnehezebb, de a többi már könnyebb.Nem hagytam el magam, már másnap többször végigsétáltam a babámmal a folyosón.Csak nevetéssel, tüsszentéssel voltak gondjaim, akkor feszültek a varrataim, amik felszívodóak voltak.2hét múlva már nagybevásárlásra is mentem, fõztem stb.Gratulálok!Jó egészséget kívánok!
14:22-es vagyok. Lelkileg egy cseppet sem viselt meg. A lényeg hogy a babám és én is jól vagyunk:) )) Varratszedés nekem 10.napon volt, kb fél perc volt, semmi extra:)
Szia! Farfekvéses babát "szültem" császármetszéssel 3 hete. Nagyon rövid volt neki a köldökzsínór és nem tudott megfordulni. Nagyon féltem a szüléstõl és az egész kiszolgáltatott helyzettõl de jobb lett mint amire számítottam. Maga a mûtét nem vészes, semmi fájdalom. A legszarabb nekem pl.a katéter volt és a mûtét utáni pár óra de én már aznap felkeltem egyedül, zuhanyoztam és kimentem a babámhoz is:) De napról napra jobb és mikor a babád a kezedbe lesz akkor elfelejtesz minden fájdalmat, hisz elkell látnod õt:) Már teljesen jól vagyok, nem is érzem hogy megvoltam mûtve!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Nekem is az a legfontosabb, hogy a baba epsegben kijojjon :-) Talan csak azert emesztem nehezen, mert az 'utolso' pillanatban lett farfekveses, egesz terhesseg alatt jo kis pozicioban volt, meg a fajdalmas manualis megforditast is bevallaltuk par napja, de baba nem akarta a dolgot... A korhazban kapott csaszaros tajekoztato is inkabb megremitett, mint megnyugtatott. De orulok, hogy vannak, akiknek mindezek ellenere szep elmeny lett a szules! En eleg nyuszi vagyok, ha fajdalomrol van szo, de remelem most az egyszer bator es ugyes leszek! :-)
nekem a 3.nap már nem volt semmi bajom, csak felülésnél és az ágyra leüléskor.Nagyon pozitív élmény volt.Persze nem mindenki ugyanolyan, de nekem azt mondta az orvosom, ha elsõ nap a fájdalom ellenére nem hagyod el magad és mindenáron felállsz és sétálsz akkor hamarabb gyógyulsz, így is lett.Nem kell félned, erõt ad majd a kis manócskád

Császármetszés után mennyi idő alatt megy le a has?

A klinikán nem kaptam semmilyen információt használjak-e hasköt?t, vízes ruhát (és meddig). Meddig kell ezeket használni és milyen más praktikus tanácsaitok vannak? (4 hete császároztak)

Legjobb válasz: Engem meg 4 és fél hónapja. Én használta haskötõt, de csak 2 hét után, addig nem kívántam. nekem még van egy kis hasam:( Olyan korai pocakosnak nézek ki sajnos.

Engem meg 4 és fél hónapja. Én használta haskötõt, de csak 2 hét után, addig nem kívántam. nekem még van egy kis hasam:( Olyan korai pocakosnak nézek ki sajnos.
Engem 3 és fél hönapja császároztak. Én nem használtam haskötõt se meg semmit se és egész szépen lement a hasam. Szerintem ez alkat kérdése, hogy kinek mikorra megy le a hasa éppúgy mint hogy mekkorára nõ a terhesség alatt vagy hogy csíkos lesz-e. Persze a haskötõt nyugodtan kipróbálhatod, állítólag hasznos, de úgy tudom nem szabad egész nap rajtad lennie.
Engem 9 hete császároztak, és kb 6 hónapos terhesnek nézek ki sajnos. Nagyon nagy volt a hasam, és csíkos is. A dokim azt mondta, ne használjak semmit, mert ha leszorítom, a hasizom nem fog dolgozni, és nem húzza vissza magától. De szerintem én ritka eset vagyok, mert bárkivel találkozom, mindenki csodálkozik, mert nem láttak még ilyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!