Találatok a következő kifejezésre: Császár után segítségre (4 db)

Császár után több segítségre lesz-e szükségem otthon a babával?

Programozott császárom lesz farfekvés miatt. Külföldön élünk, és itt sem egy rokonunk, sem közeli barátunk nincs. Egy hétig leszek kórházban. Nagymama ajánlkozik, hogy eljön hozzánk pár hétre "bentlakósnak", de mi ezt szerettük volna elkerülni, mert szeretnénk egyedül megbirkózni a feladatokkal. A férjem biztos segít majd, amiben tud. De annyira riogatnak, hogy milyen szörny? lesz császár után ellátni a babát, hogy most már tanácstalan vagyok. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem fogja kiutni a papat a nyeregbol, hisz a segitseg nem arra vonatkozik, h a mama (anyosod) a babat gondozza :) Hanem, h segitseg a haztartasban, fozzon, takaritson, mossosn, vasaljon, ha pihensz, es ferjed nincs ott ,ranezzen a babara. Ezt meg kell beszelni, es akkor nem lesz gond :)

Nem fogja kiutni a papat a nyeregbol, hisz a segitseg nem arra vonatkozik, h a mama (anyosod) a babat gondozza :) Hanem, h segitseg a haztartasban, fozzon, takaritson, mossosn, vasaljon, ha pihensz, es ferjed nincs ott , ranezzen a babara. Ezt meg kell beszelni, es akkor nem lesz gond :)
Szia. Szerintem szülés után az elsõ egy-két hétben jó azért ha ott van veled egy "tapasztalt" nõ. Anyuka, vagy nagymama.Függetlenül attól, hogy hogyan szültél. Szerintem az is "szenved" eleget, aki császárral szül, és annak is fáj mindene aki hüvelyi úton. Ha jó viszonyban vagytok a nyagyival fogadd el a segítségét. Azért nem minden férfi "képes" pelenkázni, meg fürdetni, és a fõzés sem utolsó szempont. Legalábbis az én véleményem szerint. Én még nem szültem meg, de anyukám jön 2 hétre hozzánk. Üdv, 39 hetes kismama
Szia, én is külföldön szültem a legnagyobb fiamat. Sajnos császár lett belõle, és az elszúrt epidurális érzéstelenítés miatt nagyon fájt a fejem (nem egy kis migrénre kell gondolni, hanem olyanra, hogy nem tudsz felkelni az ágyból), ami kb. 10 napig tartott. Az én példám extrém, de mindenképpen ajánlatos legalább az elsõ 2 hétre valakit megkérni, hogy segítsen. Az anyukám utazott ki hozzám 4 hétre, és a mai napig hálás vagyok érte. Nem bírtam volna nélküle. Szóval, ha minden rendben zajlik, akkor is gyenge vagy még az elsõ pár hétben. Fõzni, mosni mindenképpen kell. A takarítás várhat egy kicsit... Sok sikert, és boldog babavárást!
Bar en itthon lakom, es egyenlore ugy tunik, term. uton szulok, anyu hozzank is jon, kb. ket hetig. Reggel jon, este megy, mar vett ki szabit. Rettento halas vagyok neki, megbeszeltuk, h addig jon, mig igenylem, ha nem igenylem, nem jon, de biztos fogom :-) Szerintem utana is eleg megbirkozni az uj heylzettel, az elejen jo, ha kipihenheted magad, h tuti legyen tejed, es jobbat alszol, akar csak 3 orat napkozbne ket etetes kozott, ha tudod, h van, aki a babat figyeli.
Én természetes úton szültem, és nem volt segítségem.Az elsõ 1-2 nap baromi nehéz volt, és akkor minden házimunkát a férjem csinált, kiv fõzés, azt én.Aztán szépen belerázódtam. Azt mondom, nem lehetetlen megcsinálni, de kössétek fel a gatyát.
Nem veletlenu lhivja gyermekagynak az idoszakot, ilyenkor normalis, h az agyban heveresze la picivel/mellett, minden nehezebben megy, meg a pisiles is, nemh a haztartas, fozes :) Jol jon a segitseg, persze csak akkor, ha megbizol a segitoben es nem idegesit :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok szép választ! Hááát... nem lettem sokkal okosabb, de most már hajlok rá, hogy jöjjön a mama. Õ egyébként a férjem anyukája, nagyon aranyos, de attól is félek, hogy a férjemet "kiüti a nyeregbõl", és így apucinak nem lesz alkalma belejönni a dolgokba... Jó egészséget mindenkinek!
Én természetes úton szültem, de az elsõ egy hétben ágyban voltam, a második héten fokozatosan vettem vissza a háztartást anyukámtól. Én nagyon gyenge voltam, ha kicsit sokat voltam fent, akkor már szédültem, meg nekem a gátsebem is nagyon fájt. Szerintem jó, ha van otthon valaki. A babát én láttam el, amennyire tudtam, tehát pelenkáztam, fürdettem is, de takarítani, fõzni nem tudtam volna.
Én is császárral szültem sajnos koplikáció miatt, de már a második nap azt mondták az orvosok, hogy meg se látszik, hogy császárral szültem, nem mondom, hogy nem fájt de tartottam magam fájdalomcsillapítótse kértem. Hazajöttünk akkor sem pihenetem, nem bírtam magammal most iszom a levét mert fáj a derekam amúgy 9 hete szültem.

Császár után nem jelent gondot a pici felemelése? Vagy kell az elején a segítség?

Legjobb válasz: 5 kg a súlyhatár, amit emelhetsz. De persze ha úgy érzed, kérj segítséget az elsõ hetekben.

5 kg a súlyhatár, amit emelhetsz. De persze ha úgy érzed, kérj segítséget az elsõ hetekben.
ma már nem olyan a császár mint régen.Mire hazamész már szépen fog gyógyulni.Az biztos hogy fájni fog, de ki lehet bírni
Szia! Nekem hétfõn este nyolckor volt császárom és már másnap reggel lábra álltam. Bár majd bele haltam. Eleinte rossz hajolni de meg lehet "szokni". Kitartás és jó babázást.
Hát, az eleje nem a legkönnyebb, de emelni szerintem tudsz majd, én legalábbis tudtam...Az állás és járkálás sokkal rosszabb volt, de egy hét után az is jól ment-csak kicsit lassan.
már nem azért, de a kórházban sem fogja emelgetni helyetted senki. Mire hazamész meg már tök jól leszel, legalábbis én úgy voltam. De nem jelent gondot, fel lehet emelni!
A kérdező hozzászólása: A fájdalomtól nem félek, volt már hasi mûtétem. Inkább az emelés ami nem ment utána, ezért kérdeztem. Köszönöm a válaszokat!

Első gyermekemet császárral szültem, most úton a kistesó és nagyon szeretném természetes úton világra hozni. Tudtok könyvet ajánlani, aminek a segítségével még jobban fel tudok készülni?

Legjobb válasz: kicsit offolok az egyik hozzászólóra, 3 hete szültem természetesen, 2 évvel a császár után, rekordidõ alatt (2óra a betegfelvételtõl számítva), komplikáció nélkül. Kérdezõnek: én is olvasgattam az említett blogot, nekem mégis az segített a legjobban hogy megbeszéltem a babával hogy nagyon szeretném, ha sikerülne, ittam rendületlenül a málnalevélteát és 2szer is tágított kézzel a dokim szülés elõtti hetekben, én azt mondom, ha fizikai akadálya nincs, fejben dõl el, próbálj meg ráhangolódni, elképzelni, beszélj a kicsihez, remélem sikerül! Jah és nekem van ismerõsöm császár után 2,5 évvel természetesen szült. Persze van ellenpélda is. És olyan is van h orvos nem vállalja, másik meg igen, én kifejezetten a másodikat kerestem és találtam is ilyet. És meg is csináltuk:-)

kicsit offolok az egyik hozzászólóra, 3 hete szültem természetesen, 2 évvel a császár után, rekordidõ alatt (2óra a betegfelvételtõl számítva), komplikáció nélkül. Kérdezõnek: én is olvasgattam az említett blogot, nekem mégis az segített a legjobban hogy megbeszéltem a babával hogy nagyon szeretném, ha sikerülne, ittam rendületlenül a málnalevélteát és 2szer is tágított kézzel a dokim szülés elõtti hetekben, én azt mondom, ha fizikai akadálya nincs, fejben dõl el, próbálj meg ráhangolódni, elképzelni, beszélj a kicsihez, remélem sikerül! Jah és nekem van ismerõsöm császár után 2, 5 évvel természetesen szült. Persze van ellenpélda is. És olyan is van h orvos nem vállalja, másik meg igen, én kifejezetten a másodikat kerestem és találtam is ilyet. És meg is csináltuk:-)
Én nagyon szívesen, mert könyvesboltban dolgozom, de még mielõtt elmerülnénk a könyvekben, nem kéne ezt az orvosoddal is egyeztetni? Én úgy tudom, hogyha az elsõ császáros szülés volt, utána már nem túl szerencsés a természetes úton történõ szülést választani. (A családban is, aki császárral szült elõször, annak nem engedték, hogy a második/harmadik baba természetesen szülessen, hanem elõre egyeztetett idõpontban végrehajtották a mûtétet)
Nem könyv, de talán ez is hasznos lehet: http://csaszarutanszulni.blogspot.hu/
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ, császár után semmi akadálya nincsen a természetes szülésnek. Sajnos sok hozzá nem értõ orvos létezik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linkeket, elmélyülök bennük. :) Kedves Utolsó, gratulálok!! Tudom, hogy sok minden fejben dõl el, nagyon igyekszem ráhangolódni a dologra!

Anyukák, akik császárral szültetek, a kórházból való távozás után, hogy tudtátok ellátni a picit? Mennyire ment egyedül, vagy mennyi ideig kellett segítség, pl emelgetésben?

Legjobb válasz: Nekem nem volt gond otthon, már a kórházban én láttam el, a mûtét másnapján már velem volt a baba. Az elsõ pár napban érzékeny volt a seb, de kibírható. Az elsõ felkelés volt kegyetlen.

Nekem nem volt gond otthon, már a kórházban én láttam el, a mûtét másnapján már velem volt a baba. Az elsõ pár napban érzékeny volt a seb, de kibírható. Az elsõ felkelés volt kegyetlen.
Nekem nem kellett segítség, nagyon jól viseltem, igazából nem is fájt. Csak a kórházban volt rossz az elsõ nap, de addig a babát sem adták oda. Persze boltba nem én jártam, meg nem tologattam a bútorokat, de a babát simán emelgettem.
Tök egyedül csináltam végig. Ikreimet az elsõ pillanattól emelgetem :) Csak az 5 évesemet nem emelgettem, pedig nagyon szerette volna, örült, hogy végre hazajöttünk.
Az egyedül az nem túl jó kifejezés, mert ott a pici baba, de ha valaki korábban olyan életet élt, hogy akkor és azt csinált amit és amikor akart, a munkája volt a hobbija is és persze más is, annak sokszor nehéz elfogadni egy ekkora változást az életében. Én a mai napig egyedül vagyok hétköznap este 6-7-ig, reggel még alszunk, amikor elmegy a férjem, és nekem kell hetente 2-3 nap 1-2 óra, amikor azt csinálhatok, amihez kedvem van, nem magam miatt, hanem, hogy bírjam a hét minden napján. Szerintem lelkileg nehezebb, mint fizikailag: nincs kihez szólnod egész nap, mármint akivel érdemben tudsz beszélgetni (a többi kismamát hagyjuk, mert persze élmény a gyerkõcökrõl beszélgetni, de sokszor szívesen beszélgetnék másról is....)szóval nekem nem sok kellett, hogy totál beforduljak....tavaly júliusban született a fiam, dög meleg volt, sehova nem lehetett menni, csak este....
Elsõ gyerek után kb. 2-3 hétig mozogtam nehezebben, de ellátam. A kórházban a z õrzõbõl kikerülve már velem volt éjjal-nappal. 2. terhességem ikrekkel császároztak, 4. napon itthon voltunk , de semmi bajom nem volt, mai napig nem értem, hogy miért nem fájt a hegem. A kórházban is csak a gerincem fájt
Nem értem, hogy egy pici babával hogy lehet magányos egy újdonsült anya? Ne izgulj kedves kérdezõ, ez nem fog megtörténni, mert minden pillanat élvezetes, izgalmas lesz!
Az elsõbõl nehezebben épültem fel, de nem kellett segítség a babához. Egyszer volt, hogy szoptatás után nem tudtam felállni a fotelból, akkor egy darabig ücsörögtem, másnapra meg kicseréltettem székre.:) A másodiknál semmi nem volt, a 10 kilós babakocsit is be bírtam tenni a csomagtartóba. Sokkal könnyebb volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok. Még nem tudom mi lesz a kimenetele, de kicsit félek megmondom õszintén, mert külföldön élünk, és nem iagazán lenne segítségem. Utolsó megértelek, én is félek az egyedülléttõl. Férjem reggeltõl estig dolgozik, eddig én is, ez le is kötötte a mindennapjaimat, de a magánytól egyedül a picurral...félek, ez van.
12 óra múlva velem volt a fiam végig, itthon anyukám segített 2 hétig, csak a Manóval kellett foglalkoznom. Nekem az egyedüllét a babával sokkal nyomasztóbb volt lelkileg, mint fizikailag. Fizikailag hamar felépültem 2 hét után már vérzésem sem volt, a sebemet nem is éreztem. De az egyedüllét egy pici babával.....nekem sokk volt. Nem is lesz tesó. Mindent meg tudtam csinálni.
Nekem is volt segítségem, de igazából én láttam el a babámat, nem volt olyan vészes mint amilyennek elmondták, vagy leírták.. Fájt igen borzasztóan (elsõ felkelés) de kibírható volt :) én egyszerûen nem tudtam feküdni egész nap (mármint úgy értem hogy pihenni) csináltam a dolgom ha kellett ha nem :) persze semmi hirtelen mozdulat meg ilyenek.
Az elsõ szülésem SOS császár volt, utána nagyon kellett a segítség, mert még 2 hónappal utána sem tudtam pl. egyedül kikelni az ágyból. A második sima császármetszés lett, és olyan volt, mintha semmi nem történt volna. Egy héttel a mûtét után már a 4 és fél éves fiammal szaladtam a nagy hóban.
Szerintem ment volna egyedul is, de nagyon jo volt, hogy ott volt anyukam egy hetig es szinte mindent megcsinalt es a ferjem is. Igy tudtam pihenni, nagyon nagy segitseg, mert egyedul nehez lett volna, de minden megoldhato.
A picit el tudtam látni, majdnem teljesen egyedül a fürösztésnél segítettek, mert viszonylag nagy 4 kg-os babám született.A házimunkából megkíméltek nagyon is :D de ha nem lett volna segtíség akkor megoldom magam is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!