Találatok a következő kifejezésre: Császár után seb (25 db)

Császár után 6 héttel enyhén vérzik a seb. Másnak volt ilyen?

Rögtön azzal kezdeném, hogy szabadságon van a dokim, így nem tudok elmenni hozzá. 4 héttel a szülés után begyulladt a sebem, akkor bementem az ügyeletre, ahonnan az ügyeletes doktornő elküldött, hogy nem ő műtött, nincs hozzá köze, nem volt hajlandó megnézni a varratot, így akkor másik kórházba kellett mennem - ezek az előzmények. Tehát tegnap volt 6 hete, hogy császároztak, a 4. héten begyulladt a sebem, akkor az orvosom azt javasolta, hogy borogassam jégzselével. Utána a duzzadás és a pirosság elmúlt, nem is fájt, megnyugodtam. Tegnap este tusolás előtt viszont észrevettem, hogy egy körömnyi foltban vérzett a sebem egy pontból, illetve ezután raktam egy gézdarabot a bugyimba, az is foltos lett egy pontban. A 6 hetes kontrollon múlt héten voltam (mivel most nem rendel a dokim), ő mindent rendben talált. Tudok ezzel kezdeni valamit? Az ügyeletről félek, hogy megint elhajtanak... Volt ilyen másnak is?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire jó ötlet,de vannak ezek a hámosító krémek, amik sebre vannak. pl bephanten plus, neogranormon. De nem tudom, hogy mûtéti sebre jó lehet e, mert nekem a császár után azt mondták száradnia kell, és fertõtlenítõ hintõport kaptam rá. Nekem mûtét után 1 héttel miután kiszedték a varratot, már teljesen rendben volt. AMúgy mi az hgoy elhajtanak az ügyeletrõl?? Attól mert nem õk csinálták a mûtétet attól még köteles lenne megnézni!! Ha elakarnak küldeni, mondd nekik, hogy jelenteni fogod hogy nem néztek meg.

Nem tudom mennyire jó ötlet, de vannak ezek a hámosító krémek, amik sebre vannak. pl bephanten plus, neogranormon. De nem tudom, hogy mûtéti sebre jó lehet e, mert nekem a császár után azt mondták száradnia kell, és fertõtlenítõ hintõport kaptam rá. Nekem mûtét után 1 héttel miután kiszedték a varratot, már teljesen rendben volt. AMúgy mi az hgoy elhajtanak az ügyeletrõl?? Attól mert nem õk csinálták a mûtétet attól még köteles lenne megnézni!! Ha elakarnak küldeni, mondd nekik, hogy jelenteni fogod hogy nem néztek meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez a hintõpor mondjuk lehet, hogy jó ötlet, van még abból, amit a gyerkõc köldökére kaptunk, lehet, hogy az is segítene!? Ha neki meggyógyult tõle a köldöke, akkor talán nem árt a hasamnak sem! Az ügyeleten meg azzal jött ez a flegma doktornõ, hogy "Ez itt járóbeteg ellátás, mihez kezdjek magával?" - és utána hajtott el, meg mondta, hogy nem õ mûtött, nem nézi meg... Szerintem megvárom az estét, hogy ma is fog-e vérezni, és ha igen, max. bepróbálkozom holnap is az ügyeleten... Vagy megvárom a jövõ hetet, mikor már itthon lesz a dokim. Csak gondoltam hátha másnak is van tapasztalata errõl... Amúgy biztos az is közrejátszik, hogy hatalmas a kisfiam, lehet, hogy az õ 6 kilójának az emelgetése is megterhelte a hasam... meg hogy néhányszor pont ott rúgott meg pelenkázás közben...

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

Egy évvel a császár után normális e ha kicsit még váladékozik a sebem néha? Bőrfelületen felszakadt varratszedés után kb.1 cm-en.

Legjobb válasz: Két hónappal a császár után sem normális, ha váladékozik a seb. Nézesd meg dokival.

Két hónappal a császár után sem normális, ha váladékozik a seb. Nézesd meg dokival.
váladékozást gyulladás, fertõzés okozhatja. hallottam arról, h bent maradt vmi. nézesd meg.
Mindenképpen menj orvoshoz, mert ez nem normális. Nekem 5. nap volt varrtaszedés, + 5 nap múlva vettem le a kötést, és már akkor sem váladékozott.


Császár után mikor lehet emelni? A varratokat már kiszedték. Egy hetes a sebem.

Két éves a nagyobbik gyerk?c.

Legjobb válasz: Nekem azt mondták kell a 6 hét gyógyulás. Nekem lassan 4 hete volt a császár, de még mindig nem nagyon merek nehezet emelni, mert még érzem a sebem. Az én nagyobbik gyerekem 4 éves és 20 kg, eszembe nem jutott még megemelni. De gondolom mindenkinél más a gyógyulási idõ is. Én azért nem próbálkozom, nem szeretnék visszakerülni a kórházba, mert szétnyílt a sebem... A kapcsokat egyébként nekem is kiszedték már 5 naposan.

Nekem azt mondták kell a 6 hét gyógyulás. Nekem lassan 4 hete volt a császár, de még mindig nem nagyon merek nehezet emelni, mert még érzem a sebem. Az én nagyobbik gyerekem 4 éves és 20 kg, eszembe nem jutott még megemelni. De gondolom mindenkinél más a gyógyulási idõ is. Én azért nem próbálkozom, nem szeretnék visszakerülni a kórházba, mert szétnyílt a sebem... A kapcsokat egyébként nekem is kiszedték már 5 naposan.
Várj az emelgetéssel, nehogy gond legyen és visszakerülj a gyermekágyas osztályra.5-6 hét után már lehet. Óvatosan az öledbe ülhet, vagy feküdjön melléd és öszebújhattok, de emelni még ne emeld fel a nagyot.Jó egészséget!
Szia! Igazából Te érzed mennyire bírod. Nekem nem volt segítségem, emeletrõl vittem le a gyereket+babakocsit 2 hetes sebbel, mindenki leszidott, hogy milyen hülye vagyok, viszont senki nem tudta megmondani, mi mást tehettem volna :( Akkor én úgy éreztem, hogy bírom és hála az égnek nem lett semmi bajom, nyilván ha megemeltem volna és fáj, feszül, húzódik, akkor nem mentem volna le. Van olyan ismerõsöm, aki még a kicsit se emelgette 3 hetes koráig, mert egész egyszerûen nem bírta el és tényleg nem kényeskedett, mind másképp gyógyulunk. Próbáld meg, hogy feláll az ágyra és onnan megemeled, érezni fogod, hogy emelheted-e tovább. Szerintem :)
eleinte csupán az újszülöttnek megfelelõ súlyt, vagyis 3 kg-ot emelhetsz... kérj segítséget a nagyobbik gyereked ellátásához

Császár után szétnyílt a seb, mire számítsak?

1 hete császároztak. Ma mentem varratszedésre és mondta az orvosom hogy szétnyílt a heg :( Meg vagyok ijedve de nagyon. Egyel?re Tetran port tett rá és gézlapot, holnap menni kell újra. Kérdeztem kell-e újra varrni, azt mondta reméli nem. Lázam nincs, fájni kicsit fáj de nem vészesen.

Legjobb válasz: Nekem is ez volt kb két héttel a császár után, de én bevallom õszintén, nem mentem vele vissza a dokihoz. Úgy gondoltam, hogy amíg úgy érzem nincs nagy gáz, egyszerûbb ha várok a 6 hetes UH-ig. Bepanthen Plus-szal kenegettem naponta 2-3szor. Végülis nem kellett vele foglalkozni a 6 hetes kontrollon, mert addigra begyógyult.

Nekem is ez volt kb két héttel a császár után, de én bevallom õszintén, nem mentem vele vissza a dokihoz. Úgy gondoltam, hogy amíg úgy érzem nincs nagy gáz, egyszerûbb ha várok a 6 hetes UH-ig. Bepanthen Plus-szal kenegettem naponta 2-3szor. Végülis nem kellett vele foglalkozni a 6 hetes kontrollon, mert addigra begyógyult.
A kérdező hozzászólása: Szerencséd volt hogy magától gyógyult. Nekem a varratszedésnél mondta az orvos hogy szétnyílt, s hogy menjek másnap is (minden nap) kötözésre/fertõtlenítésre, így nem tudom megtenni hogy nem megyek :( Pedig nehéz mert az újszülött kisfiam kórházban van, a nagylányunk 2 éves s Õt is el kell látni, a Párom dolgozik... Köszi a választ, bízom benne nekem is ügyesen gyógyul majd.

Császár után meddig nem érheti víz a sebet? 2 hete császároztak, 5 nap után kivették a varratot, akkor a dokim azt mondta, még ne érje, de én meg a nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni hogy meddig ne érje?

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.

Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.
Én ezt nem értem, engem császár után 36 órával el küldtek lezuhanyozni...
A seb akkor gyogyul szepen ha levego eri es nincs bekotve.Zuhanyzas utan torold szarazra az a lenyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nekem is szépen néz már ki, bár még van rajta heg helyenként.
Nekem egy hét után szedtek varratot, és akkor azt mondta a doki, hogy na akkor most már nyugodtan lehet zuhanyozni. Nekem akkor már varr sem volt rajt, csak a vágás látszott.
Én nekem felszívódó varratom volt.A dokim azt mondta hogy a császármetszést követõ 8. napon érheti víz.Már 3 hónapja szültem de csak zuhanyoztam eddig.Még nem mertem kádban áztatni, pedig már akkor is szép volt a sebem :-)) Na a lényeg már érheti víz a tiédet is.
Szia! Varrat szedés után nekem azt mondta a doki, hogy 5 napig még maradjon rajta a kötés, addig ne áztassam. Utána már mértékkel lehet áztatni a vágást, de ne merüljek el fürdõkádban. Én a 5-6 hétig csak gyorsan lezuhanyoztam, azután mertem csak beleülni a kádba.
Szia!Nekem a hetedik napon szedtek ki a varratokat es a doki azt mondta hogy zuhanyozhatok, a szobatarsam egy masik orvosnal szult, neki azt mondtak hogy ne erje meg viz, szerintem attol is fugg hogy mennyire"szep"a heg.En itthon Aloe Vera First spray-el kenegettem es gyonyoruen megggyogyult.
Rajtam akkor már nem volt kötés, és a sebet is mostam
A kérdező hozzászólása: Persze, nekem is már 6 óra után fel kellett állni és zuhanyozni, de úgy hogy nem érhette víz a kötést sem, egy nõvér segített.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm! Akkor már nyugodtan fogok merni rendesen zuhizni. Végre. Még mindig nem mertem egy rendes zuhanyt venni. :D
Nekem mikor kiszedtek a kapcsokat még otthon 2 napig cserélnem kellett rajta a kötést, addig nem érhette a viz.
A kérdező hozzászólása: Persze nincs bekötve, már a varratszedés óta. Csak a haskötõ van a hasamon. Na meg persze a ruhák. Köszi a választ!

Ha császár után kicsit kinyílik a seb, azonnal vissza kell menni a kórházba?

Legjobb válasz: A császárom után nekem is kinyílt kb. 1 cm-re. Én is megijedtem, és rohantam a nõgyógyászhoz. Azt mondta semmi gond ilyen elõfordul, kenjem be Betadinnal. Talán sebtapaszt kellett még ráraknom, de arra sajnos már nem emlékszem(7 éve volt). De azt tudom, hogy nagyon hamar rendbe jött, és azóta is szép.

A császárom után nekem is kinyílt kb. 1 cm-re. Én is megijedtem, és rohantam a nõgyógyászhoz. Azt mondta semmi gond ilyen elõfordul, kenjem be Betadinnal. Talán sebtapaszt kellett még ráraknom, de arra sajnos már nem emlékszem(7 éve volt). De azt tudom, hogy nagyon hamar rendbe jött, és azóta is szép.
hát nem ártana:S
Szerintem se várd meg, amíg elfertõzõdik. AZONNAL vitesd magad be vlkvel, de ha viszonylag nagy részen nyílt szét, inkább hívd ki az ügyeletet, aki ha szükségesnek találja bevitet mentõvel. Mivel lehet, hogy mire felöltözöl és beülsz az autóba mégjobban szétnyílik.
Nekem is kinyílt de nem csináltak vele semmit. Én fertõtlenítgettem és hintõporoztam itthon azzal amit a babának írtak fel köldökcsonk kezelésére a háziorvosom javaslatára.Mert elmentem a sebészetre is és ott sem csináltak vele semmit pedig szivárgott rendesen.
Szia Az a biztos ha látja az orvos. Én Aug 16.án szültem a harmadik császárom volt fenyegetõ hegszétválás miatt a 36.héten Egy héttel tovább hagyta bennt a varratot a doki de abban a pillanatban ahogy kihúzta a damilt a középvonaltól balra indulva szét nyilt a sebem. Hagyta hogy kijöjjön aminek ki kell jönnie még egy kicsit rá is segített, kimosta és lekötötte 3naponta kellet mennem kötözésre, Tegnap mát nem kötötte be és most már egész szép. Az én esetem a doki szerint nem gyakori mármint a sebszétválás mértéke a sebedtõl függ mit csinálnak vele. Üdv 3gy A

Császár után ki mikor esett leghamarabb ujra teherbe? Nem volt gond a sebbel a következő terhességnél?

Legjobb válasz: Szia! Másfél éves volt a lányom, mikor úgy gondoltuk, hogy szeretnénk kistestvért. A sebem szépen és hamar gyógyult a mûtét után. Elsõre össze is jött a baba. A hegvastagságom teljesen jó azt mondták a dokik és gond sem volt vele a terhesség során.

Szia! Másfél éves volt a lányom, mikor úgy gondoltuk, hogy szeretnénk kistestvért. A sebem szépen és hamar gyógyult a mûtét után. Elsõre össze is jött a baba. A hegvastagságom teljesen jó azt mondták a dokik és gond sem volt vele a terhesség során.

Szolnokon fogok császárral szülni-komplikációk miatt- Uri Szabó dokinál- kinek van tapasztalata vele kapcsolatban? Mekora lesz egy császár után a seb?

Legjobb válasz: Nagyon jo doki! Èn nála születtem 31 ével ezelõtt. Tavaly elvitt a mento. Komplikacio lepett fel es egesz este az agyam mellett gubbasztott. Aggodott ertem:-) szerintem nagyon jo!

Nagyon jo doki! Èn nála születtem 31 ével ezelõtt. Tavaly elvitt a mento. Komplikacio lepett fel es egesz este az agyam mellett gubbasztott. Aggodott ertem:-) szerintem nagyon jo!

Császár után mivel enyhíthetném a sebem körüli keményedést? Ez gyulladás lehet még?

Nagyon bekeményedett a vágás körül a hasam. Néha nagyon nem jó érzés.

Legjobb válasz: szerintem el fog múlni.én 6 hónapja szültem császárral,de még mindig érzékeny,fõleg,mikor front jön.

szerintem el fog múlni.én 6 hónapja szültem császárral, de még mindig érzékeny, fõleg, mikor front jön.
Én többször tettem rá fagyasztott gesztenyemasszát:) Az enyhítette a panaszaimat.Dokim javasolta:) Napi 5x-6x 10 percet. 3 császáros


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!