Találatok a következő kifejezésre: Császár után nappal (31 db)

Császár után szült már valaki hüvelyi úton rövid idõn (2 éven belül) belül? Ha igen akkor úgy akartad és a doki megengedte vagy a kiírt császár nap elõtt beindult a szülés?

Legjobb válasz: Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.

Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.
Mi úgy beszéltük meg a dokimmal, hogy kiír programozott császárra de ha hamarabb beindul a szülés akkor megpróbálhatom. Hát 1, 5 héttel hamarabb elfolyt a magzatvíz, dokim sehol. Másik orvos azt mondta, hogy ha már úgyis be volt tervezve a mûtét és lelkileg rákészültem, akkor inkább csináljuk meg, mert nagyon nem akartam tágulni. Aztán a mûtõben kiderült, hogy jó döntés volt mert papír vékony volt a méhfalam. A saját dokim úgy tûnik soha nem nézett rá, mindig azt mondta, hogy szerinte megszülhetem természetes úton, de ezek szerint nagy eséllyel ottmaradtam volna. 3, 5 év telt el a két szülés között.
Nekem sógornõmnek volt az elsõvel császár, pontosan két évre rá, a másodikat hüvelyi úton szülte. Õ az elejétõl kérte, hogy ha lehet, akkor engedjék így szülni, és nem is volt olyan körülmény, ami miatt császárt tervezett volna a doki (az elsõnél is azért kellett a császár, mert rátekeredett a köldökzsinór).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon szeretnék szülni remélem sikerülni fog de az elsõvel azért lettem császáros mert nem voltak fájásaim nem tágultam egy mm sem nem volt leereszkedve a lányom illetve szívhang csökkent meg sorolhatnám 200vérnyomás ízesedés szóval sok minden közben játszott sajnos de a császár katasztrófa volt számomra!!!!

9 napja szültem császárral, de nem indult be a tejem, csak nagyon kevés van. Van még esély, hogy beindul? Nektek császár után mikor indult meg?

Tejserkent? teát iszom, homeós bogyókat szedek.

Legjobb válasz: Kevés az esély de van rá egy kicsi.Én is császárral szültem nekem se volt csak pici tejem de minden eggyes kortyot kiszopiztunk,igaz 2hónap múlva már nem is volt.De ismerek olyan kismamát akinek már a második napon nagyon sok teje volt.Szerintem ez adottság függõ és nembiztos hogy a mindenféle tea eredményt hoz.

Kevés az esély de van rá egy kicsi.Én is császárral szültem nekem se volt csak pici tejem de minden eggyes kortyot kiszopiztunk, igaz 2hónap múlva már nem is volt.De ismerek olyan kismamát akinek már a második napon nagyon sok teje volt.Szerintem ez adottság függõ és nembiztos hogy a mindenféle tea eredményt hoz.
szia! ne add fel. én is hasonló cipõben voltam, az 5. héten indult be nagyjából. nem szopizik a drága, csak max 30-akat, és utána 50+et fejek le. kitartás! én is majdnem feladtam, de megérte a kitartás.
Én simán szültem de nem nagyon akarttejem lenni. Sík ideg voltam, mindenki azt mondta nyugi, de hogy lettem volna nyugis ha órdít a gyerek és éhes. Aztán tényleg lenyugodtam, odaültem az ablak elé a napsütésbe a babámmal és pihentem. És a várva várt tej beindult, még éreztem is. Tehát tényleg nyugalom :-) kitartás, el fog indulni.
Én is császárral szültem, 5. napon engedtek minket haza a kórházból, nekem addigra már beindult, ez már majdnem 4 hete és azóta is van tejem hálistennek. De kitartás! Pihenj sokat és igyál rengeteg folyadékot!!! Szerintem van még esélyed!
Szia! Gratulálok a babához! Nekem mikor az 5. napon hazaengedtek otthon több mint 2 decit kellet kifejni, mert a babám nem akarsz szopizni. Kb. 1 hónapomba került, mire elkezdett szopizni, addig fejtem meg a védõnõm tanácsára bimbóemelõt használtam, így a baba azt hitte, hogy cumisüveg és szép lassan átállt rá. Nem a tejserkentõ tea a lényeg, hanem, hogy sok-sok folyadékot igyál, nálunk a tejserkentõ nem vált be, fájt a baba pocakja tõle. És fontos még, hogy ne idegeskedj, tedd többször mellre a babát, ha csak egy kicsit szopizik az is segít. Ne idegeskedj, pihenj sokat, ne add fel. A homeós bogyó nálunk is segített, végül a babám 1 éves koráig szopizott, a végén inkább a szalonnát választotta :D Sok sikert, és ne add fel!

Császár után 10 nappal normális, hogy gyenge vagyok?

Legjobb válasz: Teljesen normális! Ne aggódj! Én is így voltam ezzel, amikor a kisfiam született! Nekem kb egy hónap kellett, mire visszaállt minden a régi kerékvágásba. Kb 1,5-2 héttel a császár után sétáltunk egyet a babánkkal és amit máskor 15 perc alatt megtettem, akkor az 1 teljes óráig tartott. Pihenj sokat és ne aggódj, mert az a babádnak sem tesz jót.A császár egy komoly hasi mûtét, idõ kell hozzá, hogy rendbe gyere. Boldog babázást!!!

Teljesen normális! Ne aggódj! Én is így voltam ezzel, amikor a kisfiam született! Nekem kb egy hónap kellett, mire visszaállt minden a régi kerékvágásba. Kb 1, 5-2 héttel a császár után sétáltunk egyet a babánkkal és amit máskor 15 perc alatt megtettem, akkor az 1 teljes óráig tartott. Pihenj sokat és ne aggódj, mert az a babádnak sem tesz jót.A császár egy komoly hasi mûtét, idõ kell hozzá, hogy rendbe gyere. Boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendi vagy! Köszi szépen:) Furcsa, hogy átlagon felül gyorsan felépültem, alig fáj, de alig tudok valamit csinálni, mert úgy kóválygok.

Császár után az elsö MENSTRUáCIóTOK hány napig tartott?

7 hét után jött meg, legalábbis azt gondolom hogy ez már az,de már egy hete vérzek és kezdek aggódni hogy csak nincs valami gond..

Legjobb válasz: Nekem császár után másfél hónappal jött meg, és 11 napig tartott. Beletelt egypár hónapba, mire visszaállt a régi rendszerre.

Nekem császár után másfél hónappal jött meg, és 11 napig tartott. Beletelt egypár hónapba, mire visszaállt a régi rendszerre.
2 hónappal utána jött meg, 3 napig tartott, majd rá 2 hétre megint, ekkor 5 napig, ezután 1 hónap múlva, és ekkortól már rendszresen, régi rend szerint.
Nekem 6 hét után jött meg, addigra már egy peteérést is produkáltam. 3 napig volt meg, ahogy elõtte is!
6 hét után jött meg és 2 hétig tartott.
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtatok

Normális, hogy a második császár után elérzéstelenedett a popsim ott ahova a méhösszehúzót adták 4 napig?

Az els? császár után nem volt ilyen. Most 3 hónapja szültem. Ez is vissza fog jönni mint az alhasi érzéstelenedés?(Mert az nekem az els? után újra érzékelhet?vé vált, igaz hónapokra rá csak)

Legjobb válasz: Szia Én is 4 kaptam napi 3x a méhösszehúzót. Nekem mondta a nõvérke, hogy lehet hogy egy ideig nagyon fog zsibbadni, fájni, esetleg érzéketlen lesz. Kb 2-3 hónappal a császár után már nem volt vele semmi gondom.

Szia Én is 4 kaptam napi 3x a méhösszehúzót. Nekem mondta a nõvérke, hogy lehet hogy egy ideig nagyon fog zsibbadni, fájni, esetleg érzéketlen lesz. Kb 2-3 hónappal a császár után már nem volt vele semmi gondom.
... 4 napig ...

Létezik olyan, hogy a császár után 2 hétre elmúlik a vérzés és rá 4 napra újra vérzek? Vagy ez már lehet mensi?

Legjobb válasz: a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

Császármetszésel szültem az elsö babát 6 éve és most vagyok17 hetes terhes félek mert az elö császár után lázgörcsöm volt rá három napra azt mondták hogy, sebláz vajon most is lesz szülés után?

ha volt már valakinek ehez hasonlo akkor kérem irjon

Legjobb válasz: Az , hogy az elsõt császárral szülted, nem jelenti azt, hogy a másodikat is azzal fogod (hacsak nincs olyan oka, de ezt nem írtad..) És hogy lett lázad, az sem törvényszerû, millió dologtól lehet. Sokaknak a melle gyullad be nemsokkal szülés után, és felmegy a lázuk akár 40 fokra is. Kikezelik, rendbejönnek és az élet megy tovább... Ne félj elõre ilyen "felesleges" dolgoktól. Úgyis az lesz ami, a lényeg a pozitív hozzáállás!!! Minden rendben lesz!:-)

Az , hogy az elsõt császárral szülted, nem jelenti azt, hogy a másodikat is azzal fogod (hacsak nincs olyan oka, de ezt nem írtad..) És hogy lett lázad, az sem törvényszerû, millió dologtól lehet. Sokaknak a melle gyullad be nemsokkal szülés után, és felmegy a lázuk akár 40 fokra is. Kikezelik, rendbejönnek és az élet megy tovább... Ne félj elõre ilyen "felesleges" dolgoktól. Úgyis az lesz ami, a lényeg a pozitív hozzáállás!!! Minden rendben lesz!:-)
A kérdező hozzászólása: a lázamat nem tudták megmondani hogy mitöl van de 9 napig tartot nem volt gyuladásom csak lázam, anyukám mondta hogy seblázam lehetet, köszönöm a válaszodat

Császár után 1 hònappal mennyi ideig tusolhatok?

Legjobb válasz: Mennyi ideig szoktál? Gondolom csak nem áztatod ki magad egy tusolás alatt. Én gyorsan szoktam tusolni, hamar megvagyok, így nem is számolgattam a perceket, akkor sem, amikor császár után voltam. Amúgy 1 hónappal utána már nem szokott ártani a vágásnak a víz.

Mennyi ideig szoktál? Gondolom csak nem áztatod ki magad egy tusolás alatt. Én gyorsan szoktam tusolni, hamar megvagyok, így nem is számolgattam a perceket, akkor sem, amikor császár után voltam. Amúgy 1 hónappal utána már nem szokott ártani a vágásnak a víz.
Amíg el nem fogy a meleg víz.
Ameddig csak jól esik... Legalábbis nekem engedték, a dokim csak az elsõ egy hétre mondta hogy túl sokat ne érje víz, ne áztassam, de utána nyugodtan... de ez attól is függ, hogy varr még van e rajta, stb... ha teljesen begyógyult, akkor pancsolhatsz. :)
A kérdező hozzászólása: Jò 10 percet mindíg igénybe vesz:) ma lesz az elsô "igazi" zuhany:)
Nyugodtan zuhanyozhatsz, amíg jól esik. (Ugye Te vagy az, aki még 1 hónap után is kötözgette a sebét?)
A kérdező hozzászólása: Igen:D tudom, hülye vagyok:DD

Tényleg nem szabad felkelni. Sőt még fejet mozdítani se császár után egy napig? Hogyan zajlik ez az egész a mai világba?

Legjobb válasz: Nekem progi császárom volt. A mûtét után 6 órát nem volt szabad a fejem felemelni. Oldalra forgathattam. Inni szívószállal tudtam úgy, hogy odatartották a számhoz. Hála az égnek egy picit sem fájt a fejem.

Nekem progi császárom volt. A mûtét után 6 órát nem volt szabad a fejem felemelni. Oldalra forgathattam. Inni szívószállal tudtam úgy, hogy odatartották a számhoz. Hála az égnek egy picit sem fájt a fejem.
Én is olyan fejgörcsöt kaptam, hogy még szoptatni sem tudtam napokig az indítóival feküdtem csak mert mikor hozták elõször szopizni ficánkoltam.még itthon is ettem rá a gyogyszert, a hátam azóta is fáj pedig hétfõn lesz 6 hetes a kislányom.:(
Császármettszésnél spinális érzéstelenítést alkalmaznak, nem epidurált. Azért nem szabad felkelni, fejet emelgetni mûtét után, mert a spinális tér megszúrása miatt nagy eséllyel alakul ki erõs fejfájás. Forgatni szabad a fejet, de emelni nem. Amennyiben mégis kialakul fejfájás, koffein tartalmú italokkal(erõs kávé stb..)esetleg orvosolható, de az esetek nagy többségében pár nap után magától elmúlik. (Sajnos az a pár nap elég nehezen viselhetõ.)
nem ajánlott felkelni, bár valaki nem választhat, 6 óra múlva felkelesztik ha volt influenzád vagy durva homloküreggyuszid és minden mozdulatra fájt a fejed... na azt szorozd be párszor, olyan rossz :/
Kulfoldon elek, mindket babam kora delutan szuletett csaszarral, mikor ment ki a fajdalomcsillapito morfiumot kaptam, este 6 korul vacsoraztam. Elotte persze szoptattam is. Este felkeltem, ugy hogy egy nover kisert az alacsony vernyomasom miatt. Spinalis erzestelenitest kaptam.
Én egy kicsit emelgettem a fejem, mert odahozták a babát, és nyilván meg akartam nézni. Meg is lett az eredménye, borzasztó fejgörcsöm volt utána egy hétig. Azt hittem a szemem kiesik. Nálunk 12 órát kell feküdni, de közben kihozzák a babát megmutatni.Meg lehet próbálni szoptatni is, ha valaki segít rád rakni. Nekem viszont a hasam egyáltalán nem fájt, csak az érzéstelenítõ mellékhatásaival küzdöttem.
Nekem nem volt semmi gondom, pedig mozgattam a fejem össze-vissza.
én úgy tudom, hogy az epidurális érzéstelenítésnek lehet olyan mellékhatása hogy ha sokat mozgatod a fejed, akkor megfájdul, de nálam nem volt ilyen, semmi gondom nem volt
Császár után akkor nem szabad felkelni ha epidurális érzéstelenítõt adtak.Azért van mert mert annak a cuccnak ami t beadnak kisebb a fajsúlya mint a gerinc folyadéknak és ha idõ elõtt kelsz fel akkor az megy fel a fejbe amitõl a fejfájás van.Ha fekve maradsz akkor egy idõ után ez a cucc felszívódik és nem okoz gondot. Amikor a térdem mûtötték ilyet kaptam és akkor fekve kellett maradni. A császárhoz viszont altattak így nekem nem kellett fekve maradni.Az más kérdés h iszonyúan fájt a hasam így inkább fekve maradtam amíg nem kellett menni zuhanyozni.
Szia nekem programozott császárom volt 9 hónapja. 9 kór császároztak 4 kór felkellet kelnem.6 órát kell pihenni, 3 órát voltam a megfigyelõbe utánna átvitek a kórterembe ott is 3 óra és 4 kór jött a nõvér kivette az infuziót, katétert, meg az eda csövet felkellett kelnem mozogni és utána hozták a babát is.
Hát én 24 órát feküdtem, csak a fejem mozgathattam erre-arra, és egész piciket mocoroghattam az ágyba. Mivel komplikációm voltak, és ráadásul nem volt szabad ágy a szülészeten még rárepetáztam plusz 8 órát. Úgy húzott fel két nõvérke, olyan hányingerrel keveredett szédülésem volt, borzasztó, végül tolókocsival vittek át a kórterembe. Szépen lassan rázódtam vissza. Viszont a fejfájás az utolért, mint akit egy 15kilós kalapáccsal nyakoncsaptak, még az életben nem éltem meg olyan fejfájást mint akkor. Egyébként ott azt mondták nekem, hogy a gerincbe szuri miatt fájdul meg a fej.
Nekem nem mondták, hogy a fejem nem emelhetem, a babát viszont rám fektették, így muszáj volt néznem néha. Hogy azért vagy sem, nem tudom, de 3 nap múlva kezdõdött olyan fejfájásom, hogy 5 napig csak feküdni tudtam. :( Életemben nem éreztem még ilyet, a hátam közepétõl merevedett le a fejem ahogy függõleges helyzetbe került. Borzalmas volt!
Barátnõm most pénteken szült császárral. Délelõtt 10 körül lett meg a baba, este kelhetett fel, vagyis durván 12 óra volt. Addig azért mozoghatott, a babát is megkapta délután.
1. vagyok Lehez mozogni, meg a fejet is mozgatni, de attól iszonyú fejgörcs lehet, persz nem biztos. Engem a 6 órás pihi után felkeltettek, nem engedtek tovább "heverészni". Nem is bántam, mentem a babámért :)
A kérdező hozzászólása: állítólag valami fejgörcsöt kaphat ha bicceget, tekerni szabad
Szia barátnöm épp tegnap esett túl a 3-dik császáron.aznapnem szabad felkelni, de ma jobban volt és picit felkelhetett. De ez nekem is új, hogy még a fejed se mozduljon?.... Ez attól is függ, ki hogy érzi magát, mennyire viselte meg a császár
bocs, infúzióval...:p

Nyíregyházán császár után hány napig kell bentmaradni a kórházban?

Ajánlanátok orvost aki els? császár után inkább most is császározáspárti lenne? Köszönöm!

Legjobb válasz: Én tavaly szültem császárral egy vasárnap reggel és pénteken délelõtt engedtek haza, varrat szedés után.

Én tavaly szültem császárral egy vasárnap reggel és pénteken délelõtt engedtek haza, varrat szedés után.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!