Találatok a következő kifejezésre: Császár után lehet már (15 db)

5 és fél héttel császár után lehet már menstruációm?

Ma picit fájt reggel a hasam és most vérzek. Lehet ez már a mensi vagy baj van? Nem szoptatok.

Legjobb válasz: lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes

lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes
A kérdező hozzászólása: Ha ez tényleg a mensi mire számíthatok, medig fog tartani? Lehet tampont használni?
Bizony lehet. Nekem is az elsõ császár után 5 héttel jött meg elõször. Használhatsz tampont is nyugodtan, bár az elsõ mensinél még nem árt ha csak betétezel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!A kismaminak könnyû szülést! Sok boldogságot mindkettõtöknek!!

1 hónapja szültem császárral. Első baba. Az orvos szerint 1 hónappal császár után már lehet nem életet élni. Szeretnék tapasztalatokat. Van itt olyan aki 1 hónappal császár után már szeretkezett?

Legjobb válasz: Mindenképpen érdemes kivárni a 6 hetet, császár után fõleg! Ennyi idõ kell, mire a méheden lévõ hatalmas seb valamennyire regenerálódni tudjon!

Mindenképpen érdemes kivárni a 6 hetet, császár után fõleg! Ennyi idõ kell, mire a méheden lévõ hatalmas seb valamennyire regenerálódni tudjon!
a 6hetet meg vártam de a második császárom után nagyon fájtak az elsõ együttlétek.
Én még nem hallottam olyan nõgyógyászról, aki nem 6 hetet javasolt.De mivel ez egy átlag, gondolom 5 hétnél már nem lenne baj, de én azért mindkétszer kivártam(kivártuk) a kontrollt hogy tudjam hogy minden ok.
Szerintem, is okosabb kivárni a 6 hetet, a méhseb és a mûtét helye miatt. Nehogy valami fertõzést elkapj. (Nem azért, mert a párodról feltételezem, hogy nem tiszta, de ilyenkor a hasznos baktériumok is kárt okozhatnak, ha túlsúlyba kerülnek.) Addig más módon kéne egymást szeretnetek. (Egyébként egyebek között ezt beszéltük a sógornõmmel tegnapelõtt, õ császáros volt, én pedig augusztusban szülök, lehet, hogy császárral. Mondta, hogy nekik is szigorú 6 hét tilalom volt.)

Császár után hogyan lehet minél gyorsabban regenerálódni? Ha erőltetem a minél több felkelést, mozgást, persze csak miután már lehet, az jó?

Ti mit csináltatok, h minél el?bb strammnak érezzétek magatokat (már amennyire lehet stramm ilyenkor az ember lánya...)

Legjobb válasz: Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!

Talán a kocsival közlekedéshez kéne segítség, én nem mernék friss császáros sebbel vezetni. :-(
Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!
Nekem nem volt császárom, de a barátnõm, akinél 33 hetesen beindult a szülés és császározták, azt mondta, hogy minél többet mozgott, végül is annál könnyebb volt. Jó egészséget neked és a babádnak!
Bababarát kórházban szültem. Másnaptól el kellett látni a babát. Nem volt semmi gond. 2-3 napig fájt eléggé. Amikor hazamentünk akkor már nem volt vészes. Mindent meg tudtam csinálni otthon. Nyilván nem erõltettem meg magam, de a háztartást és a babát elláttam rendesen. Már nem emlélszem mikor porszívóztam meg ilyesmi, de biztos, hogy 2-3 héten belül. Elsõ héten volt itt anyukám, Õ fõzött addig, de járkálni és a babát emelgetni tudtam. Csak az ágyból kikelés ment lassan úgy 10 napig.
Amint lehet felkelni, mozogni. Minden felkelésnél nagy levegõ, és ki kell húzni a hátat egyenesre, szépen lassan. Nem szabad görnyedni, bár persze az sokkal kényelmesebb. Ne használj hasleszorítót, mert bár nagyon jó érzés, mintha tokban lennél, összetart, megtámaszt, viszont az izmok, szövetek sokkal lassabban regenerálódnak. Tehát sok mozgás, nagy levegõ, hát kihúz. Rendbe jössz hamar, meglátod! Hozzáállás kérdése is, hidd el!! :)
Nekem utána volt jó amikor kivették a varratokat.Onnantól járkálnom is kellett elég sokat mert átkerült a babám koraszülött osztályra ami a másik épületben van, alagsoron át lehetett menni, de sokszor lépcsõzni kellett egy emeletet.Ha feküdtem nehéz volt felállni, de próbáltam sokat mozogni, sétálni.
A kérdező hozzászólása: Hát ebben sajnos senki nem tud segíteni, ezt magamnak kell megoldanom.
Igen! A lehetõ legtöbbet mozogni! Az utolsó szülésemnél császároztak és bizony nem hagytam el magam, hanem minden fájdalom ellenére a lehetõ legtöbbet mozogtam. (persze ésszerû határokon belül, megerõltetni nem szabad magad!) Már a kórházban én láttam el a babát reggel ahogy kihozták nekem. (éjjel született, hajnal 4ig voltunk a szülõszobán) Itthon is sokat mozogtam, ameddig tette-vettem nem voltak olyan nagy fájdalmaim, de ha megpihentem alig tudtam felkelni! Egy hét után már mosogattam, pakolásztam. Porszívózás, felmosás és a megerõltetõbb dolgokat csak 5-6 hét után csináltam. És amit a dokim mondott a haskötõt felejtsem el, mert akkor a hasizom nem dolgozik és nem fog lemenni a hasam. És bevált! A 3. gyerek után is teljesen visszament és lapos lett a pocim! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtatok. Nem akarom elhagyni magam semmiképp, van egy 8 éves nagylányom is, a férjem csak hvégente jön haza, tehát nekem kell majd õt iskolába hordanom mindennap, kocsival; meg persze ellátnom õt is itthon. Segítségem van, ha akarom, de az az igazság, h nem nagyon akarom, szeretnék mindent egyedül csinálni.
3 császárom volt, az utolsó 3 hónapja.12 óra múlva kelhettem fel, spinális érzéstelenítõt kaptam.Elsõ felkelés nagyon nehéz, fõleg kiegyenesedni. Minél többet kell mozogni, annál gyorsabb a javulás. A babám az elsõ felkeléstõl nálam volt, el kellett látni. Én elsõ 2-nél nem a 3.-nál használtam haskötõt (sõt a szülés után homokzsákot is tettek a hasamra), sokkal jobb érzés ha rajtad van, és visszament rendesen a hasam.Autó kérdés: mivel éjjel ment el a magzatvizem, taxi nem jött ki, bevezettem a kórházba (10p), így a kocsit haza is kellett hozni....vasárnap szültem, szerdán hazajöttünk. Nem mondom a beszállás nehézkes volt(de egy taxiba is ugyanolyan beszállni) a vezetésben meg mi a megerõltetõ? Nem teszel hirtelen mozdulatokat, amit egyébként sem tennél kisbabával, gyerekkel a hátsó ülésen...

Aki egyszer már császárral szült, annak természetes úton lehet még gyereke, vagy már csak császárral?

Legjobb válasz: Attól függ, miért volt a császár. Ha az az indok most nem áll fent és az orvos szerint bírja a heg (általában akkor szokták engedni, ha kb. 2 év eltelt a két szülés közt), akkor lehet természetes úton.

Attól függ, miért volt a császár. Ha az az indok most nem áll fent és az orvos szerint bírja a heg (általában akkor szokták engedni, ha kb. 2 év eltelt a két szülés közt), akkor lehet természetes úton.
Barátnõmnek az elsõ császár volt a 2. természetes, de tudok olyanról is aki csak császárral szült, nem is próbálták természetes úton. Gondolom függ, ahogyan az elsõ is írta, hogy miért volt császár.

Létezik olyan, hogy a császár után 2 hétre elmúlik a vérzés és rá 4 napra újra vérzek? Vagy ez már lehet mensi?

Legjobb válasz: a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

Császár után mikor lehet emelni? A varratokat már kiszedték. Egy hetes a sebem.

Két éves a nagyobbik gyerk?c.

Legjobb válasz: Nekem azt mondták kell a 6 hét gyógyulás. Nekem lassan 4 hete volt a császár, de még mindig nem nagyon merek nehezet emelni, mert még érzem a sebem. Az én nagyobbik gyerekem 4 éves és 20 kg, eszembe nem jutott még megemelni. De gondolom mindenkinél más a gyógyulási idõ is. Én azért nem próbálkozom, nem szeretnék visszakerülni a kórházba, mert szétnyílt a sebem... A kapcsokat egyébként nekem is kiszedték már 5 naposan.

Nekem azt mondták kell a 6 hét gyógyulás. Nekem lassan 4 hete volt a császár, de még mindig nem nagyon merek nehezet emelni, mert még érzem a sebem. Az én nagyobbik gyerekem 4 éves és 20 kg, eszembe nem jutott még megemelni. De gondolom mindenkinél más a gyógyulási idõ is. Én azért nem próbálkozom, nem szeretnék visszakerülni a kórházba, mert szétnyílt a sebem... A kapcsokat egyébként nekem is kiszedték már 5 naposan.
Várj az emelgetéssel, nehogy gond legyen és visszakerülj a gyermekágyas osztályra.5-6 hét után már lehet. Óvatosan az öledbe ülhet, vagy feküdjön melléd és öszebújhattok, de emelni még ne emeld fel a nagyot.Jó egészséget!
Szia! Igazából Te érzed mennyire bírod. Nekem nem volt segítségem, emeletrõl vittem le a gyereket+babakocsit 2 hetes sebbel, mindenki leszidott, hogy milyen hülye vagyok, viszont senki nem tudta megmondani, mi mást tehettem volna :( Akkor én úgy éreztem, hogy bírom és hála az égnek nem lett semmi bajom, nyilván ha megemeltem volna és fáj, feszül, húzódik, akkor nem mentem volna le. Van olyan ismerõsöm, aki még a kicsit se emelgette 3 hetes koráig, mert egész egyszerûen nem bírta el és tényleg nem kényeskedett, mind másképp gyógyulunk. Próbáld meg, hogy feláll az ágyra és onnan megemeled, érezni fogod, hogy emelheted-e tovább. Szerintem :)
eleinte csupán az újszülöttnek megfelelõ súlyt, vagyis 3 kg-ot emelhetsz... kérj segítséget a nagyobbik gyereked ellátásához

Császár után mikortól lehet már szőrteleníttetni bikinivonalat?

Legjobb válasz: Szerintem bármikor. Én hüvelyi úton szültem, és 3 hét után már szõrtelenítettem a bikinivonalat is.

Szerintem bármikor. Én hüvelyi úton szültem, és 3 hét után már szõrtelenítettem a bikinivonalat is.
Szerintem is lehet bármikor. Nekem a császár után az 5. napon vették le a kötést és ugye ott ahol a vágás van leborotváltak elõtte egy kicsit. A kötést ahogy letépték már a kinõtt szõrt is kitépték vele együtt. És nem bikini vonal volt. :)

Császár után mikor érheti víz a sebet? Mikortól lehet már mozogni és milyen mozgás végezhető (hasizom, futás, stb. )?

Legjobb válasz: Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.

Engem öt hónapja császároztak, a mûtét után 12 órával fel kellett kelni, és sétálni egy kicsit, másnap lehetett fürödni a kötést kicserélték mert vizes lett. Harmadik nap a kötést vissza sem tették már. Ötödik nap reggel pedig kiszedték a varratokat. Én a harmadik nap már elég könnyen mozogtam. Tornázni kb. a három hónap múlva próbáltam, szépen fokozatosan hasizomgyakorlatokat csak most egy hete csinálok.
Engem 3 hónapja császároztak és, 6 hetes kontrol után már lehet tornázni!!

Lehet császár után hasi sérvem? 3 hónapja műtöttek. Fáj a hasam a belső varratnál, már ha köhintek is.

Legjobb válasz: Menj vissza dokihoz mindenképpen, mert 3 hónap után ez nem természetes. Nagymamámnak az epemûtét után lett sérve, és újból kell mûteni. Szóval ez nem játék, mutasd meg a dokinak feltétlenül!

Menj vissza dokihoz mindenképpen, mert 3 hónap után ez nem természetes. Nagymamámnak az epemûtét után lett sérve, és újból kell mûteni. Szóval ez nem játék, mutasd meg a dokinak feltétlenül!
Szia!Nekem is császárom volt!!De nekem sem sérvem lett hanem a belsõ varrat begyulladt!!Újra fel kellett nyitni!!:(

Császár után hány héttel lehet már a babakocsit megemelni?

4 hete szültem császárral és mennék már ki sétálni a babával, de nem merek emelni, mert azt mondták a korházba még 4 hónapig legalább vigyáznom kell mert sérvet is kaphatok. Max. 10 kg amit emelhetek. Ti, hogz oldottátok meg?

Legjobb válasz: Szia! Én amikor hazajöttem a kórházból,már 2 nap múlva sétáltunk. Vittem,hoztam a dög nehéz babakocsit gyerekestõl,4 emeletesbe lakunk,igaz elsõn,de azt hittem meghalok olyan sokáig rosszul voltam. Szerintem vigyázz magadra,emelgesse más ha meg tudod oldani,vagy tárold olyan helyen,ahonnan nem kell cipelni. Boldog babázást.

Szia! Én amikor hazajöttem a kórházból, már 2 nap múlva sétáltunk. Vittem, hoztam a dög nehéz babakocsit gyerekestõl, 4 emeletesbe lakunk, igaz elsõn, de azt hittem meghalok olyan sokáig rosszul voltam. Szerintem vigyázz magadra, emelgesse más ha meg tudod oldani, vagy tárold olyan helyen, ahonnan nem kell cipelni. Boldog babázást.
Vigyél magaddal valakit, aki segít. A sérvet azt tényleg nem viccbõl mondják.A császár, mégha nem is tûnik annak egy hasi mûtét, aminek lehetek ugyanúgy szövõdményei, mint bmelyik másiknak.
Nálatok nincs babakocsi tároló, vagy pince? Én ott tartom a kocsit, így csak lent kell beletenni a gyereket, és ott már nincs lépcsõ. Vagy beszélj egy szomszéddal, hogy egy ideig segítsen neked.
Nekem nem mondták hogy mikor lehet emelgetni, így megvártam a hathetes kontrollt, ott mindent rendben találtak és utána vígan emelgettem, persze néha húzódott a hasam egy kicsit, szerintem attól is függ mennyit kell lépcsõznöd, nekem 10 lépcsõfokot.Kitartás szerintem hamarosan lehet, óvatosan próbáld ki otthon, ha nem okoz fájdalmat, vagy kellemetlenséget akkor szerintem elmehetsz sétálni a babóval.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!