Találatok a következő kifejezésre: Császár után lehet (115 db)

2 császár után lehet természetesen szülni?

12 éve volt.

Legjobb válasz: Szia! Nem! Nagy a hegszétválás esélye. 2 császár után automatikusan császároznak. Sõt! Én 6 hete szültem a második babámat és én is választhattam, hogy sima vagy császár. Szó nélkül a császárt választottam. A dokim nem is vitatkozott.

Szia! Nem! Nagy a hegszétválás esélye. 2 császár után automatikusan császároznak. Sõt! Én 6 hete szültem a második babámat és én is választhattam, hogy sima vagy császár. Szó nélkül a császárt választottam. A dokim nem is vitatkozott.
Szia! Én is kétszer szültem császárral és nekem is azt mondta az orvosom, hogy ilyen esetben a következõ gyerek automatikusan császárral fog születni. Úgy tudom, hogy egy császár után szülhetsz természetesen, de kettõ után már automatikusan császár lesz.

Három császár után lehet-e még negyedik is?

Legjobb válasz: Nekem három császárom volt.Az elsõ természetesnek indult,de sajnos szívhang esés miatt császár lett belõle.Õ 6 éves.A második is simának indult,de sajnos az is császár lett,fájásgyengeség miatt,õ 3 éves.Harmadiknál meg már nem engedték megpróbálni se a természetest,õ 2 hetes.Többet nem csinálnak nekem.

Nekem három császárom volt.Az elsõ természetesnek indult, de sajnos szívhang esés miatt császár lett belõle.Õ 6 éves.A második is simának indult, de sajnos az is császár lett, fájásgyengeség miatt, õ 3 éves.Harmadiknál meg már nem engedték megpróbálni se a természetest, õ 2 hetes.Többet nem csinálnak nekem.
Lehet, ha jó szakorvos csinálja!
Nekem jövõ héten lesz a harmadik, nem húzta a dokim a száját. Az összenövések miatt kicsit lehet, hogy tovább tart majd a mûtét, de nem aggódik a dokim. Én viszont nagyon :S 38 hkm
Ismerek olyat, akinek 4 volt, de nagyon kockázatos.
Hát lehet, de nem szokták javasolni a dokik. Már a harmadikat is szájhúzva vállalják, de a negyediket kifejezetten ellenzik. Nagyon kockázatos az anyukára nézve.

3. császár után lehet-e 4. császár?

34 éves vagyok, van 3 gyermekem,. Az első 17 éve született a második 15 a harmadik pedig 9.5 éve. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a negyediket beválalhatnám-e. Azaz 9.5 éve elteltével az utolsó császár után.

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz, õ megmondja hogy állnak a dolgok a hasadban.

Menj el orvoshoz, õ megmondja hogy állnak a dolgok a hasadban.
En ugy tudom hogy 3. Utan mar kerdes nelkul kipakolnak... De ez az uj rendszer, viszont olvastam itt olyat is aki a harmadik babat siman szulte meg ( holott a masodik csaszar utan a harmadik kerdes nelkul csaszar) es a negyedik babat varta akit ugyanugy siman akart megszulni... Mindenre van pelda :) pontosat ugyis csak doki mondhat... Es sok ido telt el a muteted ota :)
A kérdező hozzászólása: Szóval, mivel sok idõ telt el akkor több mint valószínû, hogy nem lehet nagy gond a 4.-nél? Szerintetek?
Én írtam a sztorit, amit az elõzõ válaszoló idézett. :) Nincs saját tapasztalatom, de azt látom mások történeteibõl, hogy ha két-három orvos nem vállal, lehet, hogy egy tizedik viszont fog. Változó, hogy melyiküknek mi fér bele.
Itt inkább az a kérdés, hogy milyen vágással csinálták az eddigieket, mert most már csinálják úgy is a császárt, hogy 5-6 baba simán belefér. Menj el egy jobb dokihoz, s õ meg tudja mondani.

Császár után lehet hüvelyi úton szülni?

Els? babámat farfekvés miatt császármetszéssel hoztam világra, most második terhességnél nagyon szerettem volna természetes módon szülni, de elriasztottak olyannal, hogy a heg szülés közben kiszakadhat, meg a heg miatt a szövetek nem nyúlnak eléggé, így a baba nehezen bújik ki!

Legjobb válasz: Lehetséges,tesóm is így szült. Függ orvostól-kórháztól nagyban,illetve az egyéni adottságoktól

Lehetséges, tesóm is így szült. Függ orvostól-kórháztól nagyban, illetve az egyéni adottságoktól
Az a nagy helyzet, hogy egy újabb császárnak sokkal nagyobb a kockázata. Szóval inkább ne legyen mi van ha. Szorítok, hogy ne legyen mi van ha. Mert a mi van ha ott lenne a császárnál is. Mert mi van ha... Majd ezen akkor kell gondolkodni, ha bekövetkezik. Addig csak ringasd a babádat szíved alatt. :)
Ne félj, a komplikációnak nagyon kicsi az esélye! Az is legtöbbször mûhiba miatt van (pl. oxitocint adnak, amikor császárheges szülõnõnél szigorúan tilos). Nyugodtan szülhetsz hüvelyi úton, de ha terhesség alatt egy bizonyos vastagságnál vékonyabb a heg, akkor úgysem engednek természetesen szülni. Az orvosod tudja jól :)
S azon gondolkodtál már, hogy mi van, ha minden simán megy? :)
Az orvos azért van, hogyha bekövetkezik a "mi van ha" akkor gyorsan szakszerûen be tudjon avatkozni. :) Ezt tanulta.
Ezt a riasztást gondolom nem az orvosod mondta?! Ha kevés idõ van a két szülés között akkor nem javasolt, és persze a császár miértje, nagyon számít.A farfekvés után , lehetséges a hüvelyi szülés elvileg.
Legjobb tudásom szerint az ország legnagyobb részében elfogadott dolog császármetszés után a rendes szülés. Igen, lehetnek komplikációk, de a második császárnak legalább akkora veszélye lenne. Ezt is el kellett volna mondania az ismerõsödnek. A családomban van aki császár után rendesen szült és semmi baja nem lett sem neki, sem a babának. Szóval ne dõlj be mindennek. Higgy az orvosnak, biztosan nem vállal fölösleges kockázatot.
A kérdező hozzászólása: Igazából hiszek neki, mert a városban õ a legjobb doki...véleményem szerint. ....csak tudjátok bennem van a félsz, hogy mi van ha..
Nem akarlak elkeseríteni és vészmadárkodni, de kb. 80-85%-ban ilyen-olyan okok miatt ismét császárra számíthatsz..:-( a dokik ugyanis NEM mernek kockáztatni még akkor sem, amikor nem indokolt! Nekem az elsõ császár után 3 év 1 hónappal jött a 2. A doki sugalmazta a császár lehetõségét, mondván, hogy kicsit magas a vérnyomásom, meszesedik a méhlepény és meg is császározott a 38. héten egy pénteki napon. Azt mondta, hogy a méhlepény állapota miatt még azt a hétvégét bírta volna ki a baba..hát nem tudom, szerintem nem akarta a következõ hétre hagyni ill. azon a héten tudott beszúrni a mûtéti beosztásba. Ezek után slusz poénként ráírta a zárójelentésre, hogy én kértem a császárt...:-( de a mûtéttel amúgy minden rendben volt, sõt! kevésbé viselt meg, mint az elsõ, a hegem is szépen rendbe jött.
Szia, elsõ babám faros császáros volt, most töltötte a 2 évet, bármelyik nap jöhet a tesó, minden álmom a természetes szülés (benne tartva a pakliba a császár lehetõségét is), kerestem egy természetes szülés párti dokit, mindenben támogat, biztat, baba pedig jó gyerek lévén szépen lefordult, jó mélyen a feje, ha a hegem menet közben nem szakad, én bizony kitolom. Ha komplikáció adódik, egy szobával arrébb kiemelik császárral. Nem gondolkodom mi van ha-ban. Meg fogják oldani a dokik. Remélem hamarosan beszámolhatok pozitív példával is:-) 39hkm
Nálam nem egész két év telt el a két szülés között, nem volt fogadott dokim a hegem is fájt, mégis arra vártak, hogy beinduljon a szülés, hogy simán szüljek (pedig nem is említettem, hogy így szeretnék).A végén császár lett, de más okból!
Bátyám császárral született és természetes úton.Eza 1980-as években volt.Egy az anyukánk és köszöni szépen jól van :D Ha akkor lehetett akkor most miért ne? Elsõ babámat komplikációk miatt császárral hoztam világra, ha lesz második megpróbáljuk simán, ha a doki is úgy akarja :)
Biztos, hogy lehet.Jobbat mondok: 2007-ben nyitott hasi mûtétem volt, középen felvágva, köldöktõl. Kivették az egyik petefészkemet, csonkolták a másikat, a méhemen is voltak hegek. Tavaly elõtt lettem terhes, kérdeztem a dokimat, ezek után szülhetek e természetes úton. Õ azt mondta igen, ez a cél.Tehát tuti lehet. Sajna más miatt lett császár a dologból.
A kérdező hozzászólása: Láttam most, hogy ezt a kérdést más is kiírta, és pont ott egy csajszi az összes félelmemet leírta, ami vele megtörtént. Minden esetre, amíg nem hallottam ezekrõl a dolgokról, minden álmon a természetes szülés volt (a császárral nagyon megküzdöttem). Reménykedem, hogy rendben megy majd minden :) Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Na, igen ismerõsök mondták, az egyikük másik városban szülésznõ, és mondta, hogy ott nem engedik a komplikációk miatt! 4 éve volt a császárom, és minden rendben zajlott. Az orvosom azt mondta, ha befordul a baba, akkor "megszüljük"! igen ám, de én pont ettõl tartok, hogy más városban nem vállalják, de itt meg igen, és azt szeretném tudni mennyi a az esélye a komplikációnak!
A kérdező hozzászólása: Tudom!! De mi van ha :) ))
A kérdező hozzászólása: Én mondom, eddig nem ijedtem meg, minden áron természetes úton szerettem volna, meg még most is. Minden esetre a 39 hetes kismama beszámolóját majd várom nagyon! :) Az meg megnyugtat, hogy a második császár annyira nem viselt meg, mert ettõl is tartok. Lehet azért mert sosem volt mûtétem, meg beteg sem voltam, azért viselt meg a császárom annyira, de a tényen nem változtat, szõrnyû emlék maradt nekem :( Ezért is szeretném most a másodikat legalább megpróbálni! Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszát, persze örülök ha van még valakinek valami hasznos hozzászólása! :)

5 és fél héttel császár után lehet már menstruációm?

Ma picit fájt reggel a hasam és most vérzek. Lehet ez már a mensi vagy baj van? Nem szoptatok.

Legjobb válasz: lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes

lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes
A kérdező hozzászólása: Ha ez tényleg a mensi mire számíthatok, medig fog tartani? Lehet tampont használni?
Bizony lehet. Nekem is az elsõ császár után 5 héttel jött meg elõször. Használhatsz tampont is nyugodtan, bár az elsõ mensinél még nem árt ha csak betétezel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!A kismaminak könnyû szülést! Sok boldogságot mindkettõtöknek!!

2 császár után lehet-e harmadik?

Legjobb válasz: Igen. Lehet. Barátnõm is most várja.:)))

Igen. Lehet. Barátnõm is most várja.:) ))
Úgy tudom, hogy 3 a "megengedett".Én is a 3.-ra készülök!
Nekem a doki azt mondta lehet. Jó lenne, mert az elsõ is azzal született és hármat szeretnék.
Ha nincs gond, akkor igen. Ismerek 3 császáros anyukát. De egyébként a méh (a korábbi mûtéti hegek) állapotától függ. Ezt azért írom, mert egy barátnõmnek az a szülészorvos, aki korábban 2-szer császározta, nem engedte meg, hogy harmadik babát vállaljon. Azért nem, mert már a 2. császárnál elkezdett szétválni a korábbi heg. De ez ritka eset!
Lehet harmadik, sõt az én nõdokim mondta, hogy sok negyedik csaszit vezetett már le, és gond nélkül. A méh állapotától függ, de teherbe esés elõtt beszélj vele, nehogy gond legyen!
Leginkább a nõdokitól függ mit javasol! Méh állapota és a hasfal kibír-e még egy terhességet...
Lehet, még 4. gyerek is. A hegszétválás sok mindentõl függ. Az orvost kell megkérdezni, hogy milyen állapotban van az anyaméh. De igazán ezt mûtét után lehet megmondani.

Császár után lehet a szülést indítani?

els? babámat császárral másodikat természetesen szültem most a harmadikat várom de már a 40.hétnél tartunk.

Legjobb válasz: A dokik tudni fogják, mit kell csinálni. Kórháza válogatja, van aki 41, van aki 42 hétre indít. Lehet, persze, miért ne lehetne indítani? Ha nem lesz baj, õt is megszülöd szépen természetesen:-)

A dokik tudni fogják, mit kell csinálni. Kórháza válogatja, van aki 41, van aki 42 hétre indít. Lehet, persze, miért ne lehetne indítani? Ha nem lesz baj, õt is megszülöd szépen természetesen:-)
Szia! Bocs, hogy nem tudok okosat írni, de meg szeretném tõled kérdezni, milyen volt császár után simán szülni? Nekem 2005 dec-ben volt császárom, és most juni végére vagyok kiírva.A dokim azt mondta, megpróbálhatom simán, ha nem lesz gond, de eddig még uh-n sosem nézték a heget, pedig rákérdeztem már.Úgy tudom, hogy annak állapotától is függ, hogy nem nagyon vékony-e.Szültem már 14 éve simán, és ha nem lesz gond most is ezt szeretném. Én néha mintha érezném a vágásom helyét, hogy húzódik de belül.Nem ismerek senkit, aki császár után szült volna simán. Remélem nem bánod, hogy én is kérdeztem. Könnyû szülést, üdv
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem nagyon könnyü volt a szülés!a terhesség a végére nekem is feszült a heg de a végére már minden bejom volt mindennel mint most is:) Szóval szerintem ugyanolyan volt mint bárki másnak! utánna is minden rendben volt rendesen visszahúzódott a pocim is pedig 27kg.-ot híztam! Most is azt mondták elvileg semmi akadálya a természetes szülésnek a hegem 5mm.-es ezt mindig ellenõrzi a doki, viszont azt is mondta hogy csak a vajúdás közben derül ki, h a seb/heg hogy viseli a tágulást és akkor derül ki, h császár lesz vagy sem! Neked nem mondtak ilyesmit?
Szia! Nálunk is hasonló a szitu. Az elsõ babám császárral, a második természetes úton született, Én is most várom a harmadikat, 13 hetes vagyok. Engem is sokat foglalkoztat ez a kérdés, de majd ott és akkor kiderül. csak az orvosodban bízz!!! Amikor a második gyermekem született, akkor szivárgott a magzatvizem, azt mondták, hogy valószínûleg felsõ burokrepedésem van, de a vizm épphogy szivárgott egy kicsit. Aztán a dokim burkot repesztett és beindult a szülés. Gyorsítót nem kaphattam, mivel elõzõleg császárral szültem és ilyenkor azt nem adnak, nehogy a hegnél baj legyen. Így aztán szépen lassan elkeztem tágulni és beindult a szülés, csak nagyon lassú volt. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Szia! Közben jobban utánnajártam mert csak nem hagyott nyugodni a dolog!:) Azt olvastam ahogy Te is mondod császár után csak oxytocint nem lehet használni!Kicsit megnyugodtam ...Neked is jo babavárást! :O)
Szia! A kérdezõ vagyok. Köszi szépen, hogy válaszoltál.Azt sem tudtam, hogy nem adhatnak oxitocint, de nagyon örülök neki.Szerintem attól lett rosszul a babám, és kellett a császár. Az elsõvel nem kaptam, igaz lassabban haladt a szülés, de minden rendben ment szépen. Most is ebben bízok. Könnyû szülést kívánok, és jó egészséget üdv
A kérdező hozzászólása: Szia! Azóta megszültem természetes uton és hál'Istennek nagyon könnyen! Cssak azért Írok mert szülés közben két orvos és egy szülésznõ is megvizsgált és mind azt kérdezte h a terhesség alatt fájt-e a sebem. Mikor végeztünk megkérdeztem hogy miért kérdezték azt mondták ha fájogatott volna akkor nem engednek szülni! Nem ilyesztgetni akarlak csak gondoltam szolok!:) Jó babavárást!

2 császár után lehet simán szülni?

Volt már akinek sikerült?Ha nem és nincs fogadott orvos mégis mikor, ki "találja ki" a progis császár időpontját? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A bajcsyban nem. Es ott a harmadik csaszarnal ha indokolt ki is veszik a mehed ( ha a negyedik terhesseg kockaztatna az eleteteket.)

A bajcsyban nem. Es ott a harmadik csaszarnal ha indokolt ki is veszik a mehed ( ha a negyedik terhesseg kockaztatna az eleteteket.)
Egyáltalán nem lehet a 3. babát természetes úton megszülni két császár után. Sehol sem engedik!!! A másodikat is csak akkor, ha eltelt a kettõ szülés között 6 év, de így sem minden esetben. És az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van, sajnos ha indokoltnak látják, a méhedet is eltávolítják.
Egyik ismerõsömnek 3 császára volt és a 4iket simán szülte meg, nem volt fogadott orvosa, és õ nem is ragaszkodott a sima szüléshez! De itt is sok olyat olvasni, hogy 2 császár után hüvelyi úton szültek.
Az én orvosom azt mondja, a 2. császár után a 3. biztos az. Viszont nekem még a sima szülést ajánlja másodikra, pedig csak 1 év 9 hónap telik el az elsõ császár óta...
Nekem két év telik el a két szülés között és nekem is engedik ha a hegem engedi akkor természetes úton megszülni a babámat. Az elsõ császáros volt.
A kérdező hozzászólása: A fiaimat 4 év különbséggel szültem.A másodiknál engedték volna a sima szülést de nem úgy alakult.A kicsi és a picur közt 3 év lesz majdnem napra pontosan.
En par honapja kerdeztem meg egy olyan doktornot, aki a szent imreben eddig vallalt ilyet, es o azt mondta, hogy februartol valtozott a szakmai protokoll, mar egy mo-i korhazban sem engednek bele 2 csaszar utan termeszetes szulesbe, akarmennyi ev telt el az utolso ota. Ugyhogy nekem is az lesz a 3.is.
Akkor úgy tûnik csak a mi városkánkban ilyen szigorúak az orvosok és a védõnõk. Nálunk 2 császár után kizárólag csak császáros lehet a harmadik. Sõt, 6 évnek el kell telnie ahhoz, hogy a második természetes szülés legyen! (Ezt a 6 évet védõnõnk mondta.) Egyébként az interneten utánanéztem, és ott is minimum két-három év pihenõt írnak!
A kérdező hozzászólása: Igen, errõl már hallottam, h 2 után elvileg nincs rá lehetõség (bár azért az ember hall ezt-azt, gondoltam megkérdem) :) De ezt a 6 évet nem hallottam még.Nekem a dokim azt mondta 2 és fél éve h ha nem lép fel gond nyugodtan szülhetek simán-és mondom 4 év volt a fiúk közt.Csak a másodikat túlhordtam, hiába indítottak kétszer is, nem is tágultam, végül az orvos a császár mellett döntött.De most vajon mikor fogják kitûzni az idõpontot?Nem akarok orvost fogadni.Aug végén szülök majd.
igen.
Az én szomszédom 4 gyereket szült csaszarral. A 4-et mar nehezen akarta vallalni a doki, de minden siman ment!
2 császár után várom a harmadikat, senki nem szólt egy rossz szót se, azt se, hogy negyedik nem lehet.
Én is ismerek valakit, aki mind a négy gyerkõcét császárral szülte, de az utolsónál már úgy el volt vékonyodva a korábbi heg a méhén, hogy csoda hogy nem lett baj (és ez csak a mûtét alatt derült ki). Ilyenkor már úgy tudom nem is várják ki a a 40 hetet.
Szia! A 3. császárom elõtt azt mondta az orvosom, hogy nem várjuk ki a végét, és az egész terhesség alatt nagyon odafigyelt rám. 32 hetesen be is fektetett 1 hétre, kaptam tüdõérlelõ injekciót és elvégzett több vizsgálatot. A 32. héttõl hetente jártam nst-re, és a 38. héten megcsinálta a mûtétet. Minden rendben volt, sõt azt mondta, hogy nyugodtan bevállalhatok még egy terhességet.
persze h lehet :-) 1. sima szülés 2. császár 24 óra vajúdás után (rosszul volt a baba feje sajna) 3. sima szülésnek indult de fájásgyengeség (vagyis nem volt fájás és 42 hetes voltam) miatt császár lett remélem a 4ik ha lesz akkor sima szülés lesz a doki szerint meg lehet próbálni majd meglátjuk mi lesz .-)))
nekem 3 császárom volt, de lesz még remélem
persze hogy lehet

Hány babát lehet császárral szülni? Második babát lehet simán szülni császár után?

Legjobb válasz: Orvos tudja megmondani, mert attól is függ, hogy mi volt a császár oka, de 3 babát simán lehet császárral, adott esetben. Császár után lehet simán szülni, ha más akadály nincsen. És ha minél régebben volt a császár, tehát nem áll fenn a seb szétnyílásának veszélye.

Orvos tudja megmondani, mert attól is függ, hogy mi volt a császár oka, de 3 babát simán lehet császárral, adott esetben. Császár után lehet simán szülni, ha más akadály nincsen. És ha minél régebben volt a császár, tehát nem áll fenn a seb szétnyílásának veszélye.
Szia! Ha két éven belül szülsz, a második is császár.Hármat lehet, de a kórházban volt egy nõ, amikor én szültem, õ a negyediket szülte császárral.
Anyám engenm császárral szült (1971-be, még hosszában vágták és kapcsokkal "varták" össze a hasát) Rá öt évre az ikerhugaimat sima úton szülte, amelyik másodjára bújt ki, farral született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!