Találatok a következő kifejezésre: Császár után jó (7 db)

Császár után hogyan lehet minél gyorsabban regenerálódni? Ha erőltetem a minél több felkelést, mozgást, persze csak miután már lehet, az jó?

Ti mit csináltatok, h minél el?bb strammnak érezzétek magatokat (már amennyire lehet stramm ilyenkor az ember lánya...)

Legjobb válasz: Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!

Talán a kocsival közlekedéshez kéne segítség, én nem mernék friss császáros sebbel vezetni. :-(
Csatlakozom az elsõhöz. 2 programozott császárom volt, úgyhogy van tapasztalatom. Az elsõnél a szülésznõm jött és "lökdösött" ki az ágyból, hogy tessék mozogni, ha a könnyeim potyognak akkor is. 6 órával mûtét után kelhettem fel, pokolian fájt, de napról napra jobb lett. A lényeg, hogy ne hagyd el magad sétálj sokat, és ne görnyedj össze, hanem kihúzott egyenes háttal sétálj. Ne erõltesd meg magad, tehát azt, hogy a babánál nehezebbet ne emelj, azt érdemes betartani, de a séta nem árt. 4. nap már úgy mentem haza, hogy tök jól voltam, persze még fájt, de már nem az az elviselhetetlen fájdalom volt. 1 héttel császár után autót vezettem, mert muszáj volt, az elsõ pillanattól én láttam el a picit, és itthon a teendõket!
Nekem nem volt császárom, de a barátnõm, akinél 33 hetesen beindult a szülés és császározták, azt mondta, hogy minél többet mozgott, végül is annál könnyebb volt. Jó egészséget neked és a babádnak!
Bababarát kórházban szültem. Másnaptól el kellett látni a babát. Nem volt semmi gond. 2-3 napig fájt eléggé. Amikor hazamentünk akkor már nem volt vészes. Mindent meg tudtam csinálni otthon. Nyilván nem erõltettem meg magam, de a háztartást és a babát elláttam rendesen. Már nem emlélszem mikor porszívóztam meg ilyesmi, de biztos, hogy 2-3 héten belül. Elsõ héten volt itt anyukám, Õ fõzött addig, de járkálni és a babát emelgetni tudtam. Csak az ágyból kikelés ment lassan úgy 10 napig.
Amint lehet felkelni, mozogni. Minden felkelésnél nagy levegõ, és ki kell húzni a hátat egyenesre, szépen lassan. Nem szabad görnyedni, bár persze az sokkal kényelmesebb. Ne használj hasleszorítót, mert bár nagyon jó érzés, mintha tokban lennél, összetart, megtámaszt, viszont az izmok, szövetek sokkal lassabban regenerálódnak. Tehát sok mozgás, nagy levegõ, hát kihúz. Rendbe jössz hamar, meglátod! Hozzáállás kérdése is, hidd el!! :)
Nekem utána volt jó amikor kivették a varratokat.Onnantól járkálnom is kellett elég sokat mert átkerült a babám koraszülött osztályra ami a másik épületben van, alagsoron át lehetett menni, de sokszor lépcsõzni kellett egy emeletet.Ha feküdtem nehéz volt felállni, de próbáltam sokat mozogni, sétálni.
A kérdező hozzászólása: Hát ebben sajnos senki nem tud segíteni, ezt magamnak kell megoldanom.
Igen! A lehetõ legtöbbet mozogni! Az utolsó szülésemnél császároztak és bizony nem hagytam el magam, hanem minden fájdalom ellenére a lehetõ legtöbbet mozogtam. (persze ésszerû határokon belül, megerõltetni nem szabad magad!) Már a kórházban én láttam el a babát reggel ahogy kihozták nekem. (éjjel született, hajnal 4ig voltunk a szülõszobán) Itthon is sokat mozogtam, ameddig tette-vettem nem voltak olyan nagy fájdalmaim, de ha megpihentem alig tudtam felkelni! Egy hét után már mosogattam, pakolásztam. Porszívózás, felmosás és a megerõltetõbb dolgokat csak 5-6 hét után csináltam. És amit a dokim mondott a haskötõt felejtsem el, mert akkor a hasizom nem dolgozik és nem fog lemenni a hasam. És bevált! A 3. gyerek után is teljesen visszament és lapos lett a pocim! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy írtatok. Nem akarom elhagyni magam semmiképp, van egy 8 éves nagylányom is, a férjem csak hvégente jön haza, tehát nekem kell majd õt iskolába hordanom mindennap, kocsival; meg persze ellátnom õt is itthon. Segítségem van, ha akarom, de az az igazság, h nem nagyon akarom, szeretnék mindent egyedül csinálni.
3 császárom volt, az utolsó 3 hónapja.12 óra múlva kelhettem fel, spinális érzéstelenítõt kaptam.Elsõ felkelés nagyon nehéz, fõleg kiegyenesedni. Minél többet kell mozogni, annál gyorsabb a javulás. A babám az elsõ felkeléstõl nálam volt, el kellett látni. Én elsõ 2-nél nem a 3.-nál használtam haskötõt (sõt a szülés után homokzsákot is tettek a hasamra), sokkal jobb érzés ha rajtad van, és visszament rendesen a hasam.Autó kérdés: mivel éjjel ment el a magzatvizem, taxi nem jött ki, bevezettem a kórházba (10p), így a kocsit haza is kellett hozni....vasárnap szültem, szerdán hazajöttünk. Nem mondom a beszállás nehézkes volt(de egy taxiba is ugyanolyan beszállni) a vezetésben meg mi a megerõltetõ? Nem teszel hirtelen mozdulatokat, amit egyébként sem tennél kisbabával, gyerekkel a hátsó ülésen...

Hegvastagság 3mm (36. hét). Jó vagy rossz? Tapasztalatok császár után sima szülésre?

A 36. héten 3 mm-es hegvastagság. Az uh-os szerint jó, a doki szerint jó indok lesz a császárra, ha a szülés nem jól halad. Szerintetek még lehet, hogy menni fog simán. Olyan nagyon-nagyon jó lenne. (Ja amúgy 3. baba. A második 18 hónapja lett császáros és holnap lépek a 38. hétbe) Úgy izgulok. Jó lenne már szülni. T?kön ülök.

Legjobb válasz: Jó a hegvastagság,szerint simán szülhetsz.Vannak akik elõzõ császár a második,sima szülés lett.

Jó a hegvastagság, szerint simán szülhetsz.Vannak akik elõzõ császár a második, sima szülés lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál. :)
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 3 hete azért lett a 2. babám is császáros, mert a hegem 2, 8 mm volt a 40. héten. Szerintem a 3 mm kevés, még van 4 heted, addig vékonyodhat. Drukkolok azért!:)
A kérdező hozzászólása: Sima szülés lett. :) Minden rendben ment. A hegvastagságot nem is nézték.

Császár után hasszorítót jó használni vagy nem? Ha naponta csak pár órát használom akkor is hatásos, vagy használni kell éjjel-nappal?

Legjobb válasz: Én is császárral szültem. Egy pár hétig (3-4) jól esett ha napközben rajtam volt, fõleg amikor már otthon a szokásos házimunkát végeztem, de éjszakára szerintem nem kell használni. A hatását abban tudod lemérni, hogy pl. könnyebb lesz-e sétálni, emelni, bevásárolni..stb vele. ha már nincs számottevõ különbség tedd le nyugodtan, itt a nyár dögmeleged lesz alatta! Neklem is az volt pedig októbernben szültem :)))))

Én is császárral szültem. Egy pár hétig (3-4) jól esett ha napközben rajtam volt, fõleg amikor már otthon a szokásos házimunkát végeztem, de éjszakára szerintem nem kell használni. A hatását abban tudod lemérni, hogy pl. könnyebb lesz-e sétálni, emelni, bevásárolni..stb vele. ha már nincs számottevõ különbség tedd le nyugodtan, itt a nyár dögmeleged lesz alatta! Neklem is az volt pedig októbernben szültem :) ))))


Császár után hasleszorító pánt? Jó, ha van? Milyet vegyek? A pánt szimpibb, mint a bugyi. És mekkorát vegyek? Mármint mihez viszonyítsak? A terhesség előtti méretemhez?

Legjobb válasz: En termeszetesen szultem, de hasznaltam hasleszoritos ovet (terhesseg elotti meret). Szules utan egy honappal lapos volt a hasam. JElenleg a masodikkal vagyok terhes, vele is hasznalni fogom.

En termeszetesen szultem, de hasznaltam hasleszoritos ovet (terhesseg elotti meret). Szules utan egy honappal lapos volt a hasam. JElenleg a masodikkal vagyok terhes, vele is hasznalni fogom.
Elsõ vagyok, elsõ terhességemnél használtam (igaz, hogy nem sokat) , kényelmesebb volt vele , mert tartotta a hasamat! De nehezen húzódott vissza a hasam, még 4 hónap után is egész nagy pocakom volt, második szülés után nem használtam és egy hónappal császár után már nem is látszott, hogy szültem. De szerintem ez (talán) függ a baba méretétõl is, mert kisfiam nagy baba lett, kislányom viszont kicsi. Ismerõseim közül akik császárral szültek õk azt mondják, hogy kényelmes volt nekik, akik viszont simán szültek, nekik nem.
Nagyon kényelmes, mert összetart, mintha egy "tokban" lennél. Viszont egyáltalán nem hasznos, mert sokkal nehezebben regenerálódnak az izmok, szövetek, hiszen nem kell dolgozniuk. Egyébként a méretet szülés után kell levenni a pocidról, és az alapján venni.
Én azt olvastam, hogy nem j, mert akkor nem dolgozik a hasizmod , mert a hasleszorító dolgozik helyette, és nem húzódik úgy vissza.
Nekem az egyik nõgyógyász javasolta császár után.Én bugyit vettem, 1-el nagyobb méretet mint amilyen voltam, de nem bírtam magamon elviselni egy percig sem.Nagyon fájt amikor rajtam volt emiatt nem használtam.
én nagyon szerettem, ha levettem nagyon kényelmetlen volt nélküle.én bugyit felvettem és rá a szorító, biztos ami biztos.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Szerencsére a kórházban lehet kapni, majd szülés után letotyogok... :)

Császár után mennyivel lehet tornát kezdeni? Piláteszre gondoltam, az jó, ugye?

Legjobb válasz: A 6 hetes kontroll után már lehet. Nekem azt mondta az orvosom, mindent lehet mostmár amit terhesség elõtt, kivéve a punnyadást :-)

A 6 hetes kontroll után már lehet. Nekem azt mondta az orvosom, mindent lehet mostmár amit terhesség elõtt, kivéve a punnyadást :-)

Ismer valaki olyan JÓ orvost (lehetőleg Pesten, Szegeden vagy Kecskeméten), aki 2 császár után megengedi hogy simán próbáljak szülni, ha elég vastag a hegem?

Legjobb válasz: Sziasztok! Harmadik válaszoló vagyok:) Az Istvánban valóban nemcsak Pop Andrea dr.nõ természetes párti,hanem Ujvári Attila doktor is(egyszer voltam nála vizsgálaton,mikor a Doktornõm pár napra elutazott) õ is rendes,normális doki.A mostani(dec-jan) Kismama magazinban pont van egy cikk egy ilyen szülésérõl.

Sziasztok! Harmadik válaszoló vagyok:) Az Istvánban valóban nemcsak Pop Andrea dr.nõ természetes párti, hanem Ujvári Attila doktor is(egyszer voltam nála vizsgálaton, mikor a Doktornõm pár napra elutazott) õ is rendes, normális doki.A mostani(dec-jan) Kismama magazinban pont van egy cikk egy ilyen szülésérõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elõre is!! :)
Elsõ vagyok.Csak most olvastam, hogy írtad kérdezzem meg a dokim.Pont ma voltam nála.4 hét múlva megyek újra (ha nem elõbb szülni).Akkor majd rákérdezek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a(z eddigi) válaszokat! Nem vagyok most terhes, 2, 5 hónapos a pici fiam, de mivel szeretnénk még lehetõleg 2 gyerkõcöt, idõben utánanézek a lehetõségeimnek. Természetesen akkor is vállaljuk, ha csak császárral lehet, de NAGYON-NAGYON szeretném a sima szülést, iszonyat rosszul érintett (testileg-lelkileg egyaránt) a 2.császár.
Pesten Bánhidy Ferenc szerintem tuti megengedi.Most fogok nála szülni.Elõzõleg császárom volt (2 éve), de most nagyon ragaszkodik hozzá, hogy sima szülésem legyen.Folyton példákat hoz fel nekem, hogy gyönyörûen lehet simán is császár után.A sógornõmnél is próbálkozott, de ott nem bírta a heg.
13:57-es vagyok , megírnád h hány hetes vagy meg h sikerült e orvost találni?
Szia! Nekem is 2 császárom volt, és én is simát szeretnék ha lenne harmadik. szóval írd be a keresõbe, h két császár után sima szülés és ki fog adni cikkeket. az egyikben írják dr. Ujvári Attilát , ha jól olvastam a Szent Istvánba. szóval kutakodj, kérdezd meg a védõnõd is. az én védõnõm még 2 éve említette h a barátnõje Szegeden szült így, azt sajnos nem tudom kinél.
Szia! Én 3 éve szültem császárral, illetve 5 hónapja simán. Az én orvosom, Dr Pop Andrea volt a Szent István kórházban.Magánrendelése a G1 intézetben van.Fiatalabb(kb.35 év körüli), kedves orvos, ami a legfontosabb, hogy maximálisan a természetes szülés híve.Szerintem kérdezd meg tõle, õ biztos, hogy támogatni fog."Hátránya" annyi, hogy sokan járnak hozzá, legtöbbször 3-4 hétre elõre lehet idõpontot kapni.. Mikorra várod a picit?:) Amúgy gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Majd szülés után megírod, mi volt? Ha megkérlek, nem kérdeznél rá egyszer a 2 császár utáni sima szülés lehetõségére? Az a baj h.én is megpróbáltam 1 császár után a simát, de nem jött össze - a hegem nagyon jól bírta volna, nem ez volt az oka. A dokim viszont azt mondja, következõt nem enged(het) simán. :( Ezt viszont én nem tudom elfogadni!!
Több ismerõsöm is szült Kecskeméten harmadikat úgy, hogy az elõzõ kettõ szülése császár volt. És egyiküknek sem engedték a sima szülést, automatikusan császározták õket. De ettõl még lehet olyan orvos, aki bevállalja. Próba szerencse.

35 hetes terhes vagyok, de már jóval korábban jelentkezett nálam, hogy 2 perc hanyattfekvés után ájulás közeli állapotba kerülök. Császárom lesz. Ugye az érzéstelenítéssel elkerülik ezt az állapotot?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a baba nyomja a vena cava inferiort. (ortostaticus hypotonia) Leesik közben a vérnyomásod - ez a leggyakoribb oka. Úgy tudom kiküszöbölhetõ, ha a bal oldaladon fekszel. Jelezd az orvosodnak. Szerintem nem lesz baj.

Lehet, hogy a baba nyomja a vena cava inferiort. (ortostaticus hypotonia) Leesik közben a vérnyomásod - ez a leggyakoribb oka. Úgy tudom kiküszöbölhetõ, ha a bal oldaladon fekszel. Jelezd az orvosodnak. Szerintem nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Az orvosom tud róla.Eddig valahogy csak-csak elvoltam az 5-6 perc alatt lezajló UH-okál, de már a 20-25 perces CTG-töl, leginkább pedig a császártól félek!!Ott biztosan nem ficánkolhatok össze vissza, pláne ha érzéstelenítve is leszek.Csak remélni merem, hogy valóban semmit, még ezt sem fogom érezni!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!