Találatok a következő kifejezésre: Császár után idővel lehet (19 db)

Császár után mennyi idő múlva lehet természetes úton szülni? Egy-két éven belül még tuti császár a vége?

Legjobb válasz: Attól függ. Nekem az orvosom 2 évet mondot, hogy annyi kellene várni. De ez függ, a hegedtõl hogy viseli a terhességet, és hogy a toló fájásokat mennyire viseli jól. De igen nagyobb eséllyel végzõdhet a második terhesség is császárral.

Attól függ. Nekem az orvosom 2 évet mondot, hogy annyi kellene várni. De ez függ, a hegedtõl hogy viseli a terhességet, és hogy a toló fájásokat mennyire viseli jól. De igen nagyobb eséllyel végzõdhet a második terhesség is császárral.
Nõvérem gyereki között 2 év van, az elsõ császárral született, a 2. természetes úton. Bizonyára több dologtól függ.
ekem nem engedtek. mind a ket babamat csaszarral szultem.
2 évet szoktak mondani a dokik, de ez függ a hegedtõl is . A vége felé UH-val fogják nézegetni a heged vastagságát, és ha 3mm alatt van, akkor császár lesz a vége megint, mert a fájásoktól szétrepedhet a heg. Ezt ugye nem kockáztatják. De ez nem törvényszerû, ha minden rendben van a hegeddel, akkor simán is szülhetsz.

Császár után mennyi idővel lehet valamit sportolni? És mit mozoghatok?

A dokim azt ajánlotta, hogy fél évig lehet?leg semmit ne csináljak.

Legjobb válasz: minden nö a maga modján adja le a kilókat... én már 6 hónapja szültem és még egy kilo sem ment le :D nekem is császárom volt, és amikor éreztem hogy jol vagyok, mindent csinálhattam ez olyan kb 2-3 hónap. de amig szoptatsz, ne sürgesd a fogyát... mert ha jól eszel és egy kicsit sportolsz, ne aggódj le adod :)

minden nö a maga modján adja le a kilókat... én már 6 hónapja szültem és még egy kilo sem ment le :D nekem is császárom volt, és amikor éreztem hogy jol vagyok, mindent csinálhattam ez olyan kb 2-3 hónap. de amig szoptatsz, ne sürgesd a fogyát... mert ha jól eszel és egy kicsit sportolsz, ne aggódj le adod :)
Én három császáron vagyok túl, és az elsõ kettõ után 1 évvel mentem teljesen vissza. Igaz a középsõ után elkezdtem komolyan futni (6 hónapos kora után), és a maratonra készültem, amibõl sajnos csak a 30 kilométeres távra neveztem be. Most újból elkezdtem edzeni, 6 hónapos a babó, de nagyon fokozatosan, mert még naponta 4-5-ször szopik. Ha aggódsz a tej miatt, akkor kicsit késõbb kezd a tornát, de a napi gyors, intenzív séta, legalább 1 órán keresztül nagyon jót tesz, és formába hoz addigra, mire elkezdenéd az igazi tornát. Én azt tapasztaltam, hogy a legtöbb anyuka teljesen visszafogyott a szülés után. Mellesleg a mozgás endorfinokat szabadít fel, úgyhogy a depi is hamarabb elmúlik egy jó séta után:) Sok sikert!
Szia! Én decemberben szültem -császárral- , és februárban kezdtem a tornát de elõször csak 2db felüléssel. Aztán úgy növeltem ennek a számát, hogy ne legyen megeröltetõ! Már nincs rajtam plusz kiló, de fontos a fokozatosság. Aztán ha már nem fáj, lehet intenzíven csinálni... (Én sétáltam is mellette)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az a problémám, hogy a séta eléggé kimarad a programunkból, mert van egy kert ahol mindig árnyékban lehet a baba, ráadásul 2-3 óránként nem kell hazarohanni szoptatni ebben a nagy melegben. Szóval jobbnak ítéltem oda kimenni, fõleg amíg még este 6kor is nagy meleg van. Ezért hiányzik nagyon a mozgás, gondoltam talán tornázhatnék már valamit. Egyik császáros ismerõsõm mondta, hogy neki nagyon megdagadtak a mellei a futástól. Ma du.készülünk sétálni, már nagyon várom. Rem.összejön és ha nem túl meleg a babónak és én is bírom, akkor egy két nap kertet kicserélünk sétára :-)
nekem is ugyenez a problémám, szintén elég sok maardt rajtam, ugyanigy kert miatt séta sem nagyon megy.szobabiciklizni lehet már 6hét után, azt megprobálhatod.

Szülés után mennyi idővel lehet elmenni szoliba? Ha pl. császárral vagy simán szültem. És nem lesz tőle csunya a bőröm ha már pl. kéthéttel a szülés után elmegyek (ha lehet)?

Legjobb válasz: szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt,ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv

szia én is mentem-de a köldökömet letakartam-ahol megnyúlt a bõr picit.bár most már jön a jó idõ....én a terhesség alatt, ha nagyon sápadt voltam-arcszolit használtam.de inkább napozz-d vitaminnal tölt fel üdv


Mennyi idö után lehet felkelni császár után?

Legjobb válasz: Kórháza, érzéstelenítés és mûtét módja határozza meg, hogy milyen hamar lehet. Egy nap után mindentõl függetlenül nem lehet, hanem fel kell kelni.

Kórháza, érzéstelenítés és mûtét módja határozza meg, hogy milyen hamar lehet. Egy nap után mindentõl függetlenül nem lehet, hanem fel kell kelni.
Engem 10, 27-kor mûtöttek és másnap hajnalban felkelhettem és elmehettem a mosdóig 2-3 métert, délelõtt valamikor kimehettem tusolni, azután már mászkálhattam, csak lépcsõn nem.
nekem 12 orát kellet feküdnöm és utána zuhanyoznom.Én nem feküdtem visza mert azt mondtam ha lefekszem nem kelek fel egy darabig az biztos.nagyon fájdalmas volt igy örülem hogy egyszer felbirtam kelni.igy én az egész napot végigsétáltam a folyoson
6 óra elteltével felkelhettem. És mászkáltam amennyit csak tudtam. Próbálkozni kell minél egyenesebb háttal sétálni, bár ez eleinte elég nehéz, de meggyorsítja a gyógyulást.
Legtöbbször már 24 órán belül elzavarnak sétálni. Minél elõbb, annál jobb. (természetesen sima császárról beszélek, nem olyanról, ahol komplikációk voltak)
Szia. Engem 9-kor toltak be a lábadozóba és 15-kor már zuhanyoznom kellet volna, de még nem ment. Végül is 17-kor sikerült felkelnem zuhanyozni és kimenni a kórterembe. Már este felkelhettem, de következõ nap már muszáj. Egyébként minél többet mozogsz és sétálsz, annál gyorsabban gyógyul. Én már 2 nap után nagyon jól éreztem magam.
Szia! Szegeden 9 óra után felkeltettek. Epidurállal szültem, és azt a kismama szobatársam, aki spinális érzéestelenítést kapott, 12 óra után keltették fel.
Nekem 11.13-kor született a fiam, 16óra körül mondták, hogy próbáljak meg kimenni zuhanyozni, de az ágy végénél megszédültem, és mondták, hogy feküdjek le, hoztak ágytálat nagyjából lemosdattak. 18óra után az éjszakás nõvér, rám parancsolt, hogy kikell mennem zuhanyozni. Végül is jól esett, hogy feltudtam kelni, csak az nem, hogy ott hagyott egyedül a zuhany alatt, és ráadásul épp hogy megengedtem a vizet jött, hogy elég nem kell túlzásba vinni...
Szia! Gyõrben 12 óra után fel kell kelni és elvánszorogni minimum a csapig.
03.19, 12:02 ismét Azóta megszültem a 2.babámat spinális érzéstelenítéssel. 10, 53-kor született és este 8 órakor felkelhettem volna tusolni, végül ez este 10 után volt, mert akkor értek rá a nõvérkék, hogy kikísérjenek.
Mi az a nehéz?
Én kivártam a 6 hetet nehogy szét nyíljon, aztán utána kezdtem el ezt-azt emelni. Lehet érezni hogy hol a határ mert akkor kellemetlen érzés volt a vágásnál ha nehezebbet emeltem.
Hát elvileg fél évig a gyerek súlyánál nagyon nehezebbet nem kellene, nekem ezt mondta a dokim, de én 6 hetesen téglát pakoltam, mert muszáj volt és semmi bajom nem lett...
Császár után egy héttel már kompletten kitakarítottam a házat. Nekem nem is mondták, hogy ne emeljek.
Amennyit bírsz csak annyit emelj.Szépen fokozatosan. Mit akarsz emelni? Nekem is azt mondták a gyereknél nehezebbet ne emeljek, de 4kg-val született, 1 hósan 5, 5kg, 2 hósan 6, 7 kg volt és így tovább...Nekem nehéznek számított mert ha hirtelen emeltem olyan szinten nyilallott a hasam majd bekakáltam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, konkrét dolog nincr! Aluminum létra, meg ilyen ithoni dolgok, , , , babakocsi kibe pakolása az ajtón! Stb! Me iszonyat jepmeramentumos vagyok és nem toaj megülni a fenekemen:-D
Nekem 2 hét múlva semmi bajom nem volt.
Az elsõ hét hétben nagyon fájt a sebem sõt be is gyulladt kezelni kellett stb a kamilla tea hamar rendbe szedte aztán fokozatosan ahogy teltek a hetek nem fájt annyira szerintem a kisfiam olyan 2 hónapos lehetett akkor már elmondhattam egész jól megy a terhesség elõtti rutinos életem!
3nappal császár után úgy rugdostak át a növérek az intenzívre, mert az ikerbabáim ott voltak és azt tartották mennyek szépen átt ha már úgyis a kórházba vagyok, merthogy nekik van elég dolguk. Úgyhogy eléggyorsan összekelett szednem magam, még a szobába a saját ágyam is nekem kellett betolnom. :D úgyhogy ez nagyon változó. 3hetet feküdtem benn a gyerekekkel a kàházban, és mikor haza mentünk épp költözés volt és nekem is ugyanúgy kellett ráncigálnom a bútorokat. Kicsit jobban kifáradtam, de semmi bajom nem lett. De azt mondják 6hétig kímélje magát az ember. :D
2het utan nem fajt semmim, talan inkabb csak erzekeny volt a vagasnal...6hetes kontroll utan kezdtem fokozatosan tornazni, hasra is, de nehezet meg most sem emelek...3honapja szultem
A tuti állítólag fél év!De nekem 1 hét után nem sok bajom volt!
Én ugy tudom hogy a teljes totáltuti felépüléshez fél év kell.
Ezért kell 6 hét után megnézetni az orvossal.
A kérdező hozzászólása: Attól félek, hogy nem regenerálódok teljesen 6 hét múlva se...
6hét után ha a doki azt mondja, hogy minden rendben akkor elkezdhetsz tornázni!
6 hét.
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs már semmi bajom! De nem kockáztatok! Tehát mi a tényleges gyógyulás?
A kérdező hozzászólása: Szóval 6 hónap. köszi

Császár után mennyi idő után lehet tornázni, elkezdeni ledolgozni a hasat?

Nagyon zavar hogy ilyen nagy maradt a hasam, de szoptatom a kislányom. Ki mit csinált mikor kezdte a tornát?

Legjobb válasz: Én rá 2 hónapra próbáltam, de nem ment, még mindíg fájt. Nem is foglalkoztam vele. Most 10 hós a kislányom és szépen lassan olvadnak le a kilók.

Én rá 2 hónapra próbáltam, de nem ment, még mindíg fájt. Nem is foglalkoztam vele. Most 10 hós a kislányom és szépen lassan olvadnak le a kilók.

Császár után mennyi idővel lehet kádban fürdeni?

16 napja volt a m?tétem.

Legjobb válasz: Én inkább csak zuhanyoznék, mert fürdéskoz könnyen felázhat a seb és utánna nehezebben gyógyul. (Szülés után egyébként se ajánlatos az elsö hónapban kádban fürdeni.)

Én inkább csak zuhanyoznék, mert fürdéskoz könnyen felázhat a seb és utánna nehezebben gyógyul. (Szülés után egyébként se ajánlatos az elsö hónapban kádban fürdeni.)
6hét
6 hetet kell várni, 6 hetes kontroll után
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem 4 hetet mondott a dokim, de azért én inkább megvárom a 6 hetes kontrollt evvel.

Császár után mennyi idővel lehet újra babát vállalni?

Legjobb válasz: Nekem is 2 évet mondott a dokim a 2 szülés között eltelt idõre. Azt mondta, hogy ha az 1. baba 1 éves lesz, elkezdhetünk próbálkozni :)

Nekem is 2 évet mondott a dokim a 2 szülés között eltelt idõre. Azt mondta, hogy ha az 1. baba 1 éves lesz, elkezdhetünk próbálkozni :)
Szia! Nekem elsõ 2006 október 25.én született, második 2007 október 29.én. Szóval egy év négy nap van köztük, ami 2 hónapot jelent, vagyis két hónapos volt a nagyobbik, mikor megfogant a kicsi. Én csaszival szültem mindkettõt.
Èn azt hallottam, hogy több szünet kell, mint rendes szülés utän. Ugyanis fennäl a veszélye, hogy a méh megreped, akkor viszont soaha többet nem lehet gyereked. 2 év minimum.
Szia!Nekem 2 évet javasolt a dokim, minimum.Igy is lett 2 év 2 hónap van a gyerekek között.Minden rendben volt a 2. terhességgel is!
A kérdező hozzászólása: És a másodikat így természetes úton szülted?
Nekem m inimum 6 hónap várakozást mondott, de a kislányom élénksége miatt simán megvárom a 2 évet!:)
SZia, Én csak annyit tudok leírni, mert még az elsõ babám a pocimban van, hogy köztem és a húgom közt 20 hónap van, én császárral születtem, a húgom is az lett volna de nem várta meg míg a doki beért a korházba és természetes úton egyszerûen "kicsússzant" :) De amúgy 2 évet szoktak általában mondani.
Általános a 2 év javaslata a 2 szülés között. Nekem 4 év után jött a kistesó, hüvelyi szülés lett. De igy is alaposan átvizsgált a doki, hogy nem-e lett gond a régi vágás helyén.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Szülés ( nem csaszar) utan mennyi idővel lehet elkezen tornazni es uszni jarni?

Legjobb válasz: Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)

Szia! Az úszással tutira ki kell várnod a hat hetet!! Annyi idõ míg helyreáll bent minden, akkor is, ha nem vérzel már, vagy csak enyhén rózsaszínesen folydogálsz!! A tornát nem tudom. Boldog babázást! :o)
nekem szülés utáni napon már javasoltak nagyon enyhe tornát, amit fokozatosan erõsítettünk be, talán ennek is köze van ahoz, hogy szülés után 3 nappal márúgy éreztem magam mint 1 éve :) úszni csak a 6 hetes kontroll után, ha a doki is áldását adja rá! ezt nagyon fontos betartani, komolyan!
A babád hathetes kora elõtt szerintem se ússz, na meg nem tudom, hogy ez a tejre milyen hatással van (én nem tudtam szoptatni), de szerintem a hideg víz biztos nem jó neki. Én akkor kezdtem el úszni, amikor már 3 hónapos lett a fiam, ennyi idõ kellett nekem ahhoz, hogy úgy összeszokjunk, hogy még az úszást is be tudjam illeszteni a napirendembe. Tornázni szerintem lehet, amikor már úgy érzed, hogy elég erõs vagy hozzá, persze mindent csak fokozatosan. Te érzed, mennyit bírsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!