Találatok a következő kifejezésre: Császár után idő (80 db)

Császár után szült már valaki hüvelyi úton rövid idõn (2 éven belül) belül? Ha igen akkor úgy akartad és a doki megengedte vagy a kiírt császár nap elõtt beindult a szülés?

Legjobb válasz: Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.

Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.
Mi úgy beszéltük meg a dokimmal, hogy kiír programozott császárra de ha hamarabb beindul a szülés akkor megpróbálhatom. Hát 1, 5 héttel hamarabb elfolyt a magzatvíz, dokim sehol. Másik orvos azt mondta, hogy ha már úgyis be volt tervezve a mûtét és lelkileg rákészültem, akkor inkább csináljuk meg, mert nagyon nem akartam tágulni. Aztán a mûtõben kiderült, hogy jó döntés volt mert papír vékony volt a méhfalam. A saját dokim úgy tûnik soha nem nézett rá, mindig azt mondta, hogy szerinte megszülhetem természetes úton, de ezek szerint nagy eséllyel ottmaradtam volna. 3, 5 év telt el a két szülés között.
Nekem sógornõmnek volt az elsõvel császár, pontosan két évre rá, a másodikat hüvelyi úton szülte. Õ az elejétõl kérte, hogy ha lehet, akkor engedjék így szülni, és nem is volt olyan körülmény, ami miatt császárt tervezett volna a doki (az elsõnél is azért kellett a császár, mert rátekeredett a köldökzsinór).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon szeretnék szülni remélem sikerülni fog de az elsõvel azért lettem császáros mert nem voltak fájásaim nem tágultam egy mm sem nem volt leereszkedve a lányom illetve szívhang csökkent meg sorolhatnám 200vérnyomás ízesedés szóval sok minden közben játszott sajnos de a császár katasztrófa volt számomra!!!!

Császár után mennyi idővel szültetek (akár császár, akár sima szülés és kérlek okot is írjatok- fájásgyengeség, nem tágultatok- baba nem ékelődött be- köldökzsinór)? (3 éven belüli válaszokra lennék kíváncsi)

Azért érdekelne, mert 1. babám simán született, kitágultam, minden ok volt. A 2.nál a köldökzsinór többször a nyakán és testén volt, mindig visszarántotta, 3 ujjnyinál tartottunk, mikor császár mellett döntött az orvos. Most orvost váltanék -etikai okokból- és szeretnék tájékozódni, ki mennyit várt a következ? babával.

Legjobb válasz: Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2,5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.

Az elsõ császár volt téraránytalanság miatt. Utána én is dokit váltottam, a lányom után 2, 5 évvel született a fiam szintén császárral, nagyon vékony heg miatt a kiírt nap elõtt 2 nappal. Itt a doki nem látta indokoltnak a téraránytalanságot, természetesre készültünk, de a heg közbe szólt. Végül úgy tûnik nagy szerencsénkre, mert a fiam hatalmas volt, azt mondta a doki, tuti császár lett volna így is-úgyis. Nekem egyébként azt mondta mindkét doki, hogy a két szülés között teljen el legalább 2 év.
faros baba miatt szültem császárral, de nem is tágultam. 23 hónap lesz a korkülönbség, a dokim kötelezõen császározni fog ismét, nem akar term. szülést. Mit ne mondjak, én sem... 1 gyerekes, 31 hetes km
utolsó vagyok. Nem volt annyira jó a császár, de: - tudod, mi vár rád, fel tudsz rá készülni lelkileg, testileg - ha már van a hasadon egy vágás, nem fognak alul is összekaszabolni meg összestoppolni, elég, ha 1 helyen vagy tönkretéve - alapból nem vagyok egy mártírtípus, nekem a szülés nem életem legnagyobb élménye, csak egy köztes állomás a terhesség és a gyermek között. Minek siessek meglátni a babámat, utána egy életen át gyönyörködhetek benne - sokkal több rosszat hallottam a term. szülésrõl, mint a császárról. Eszemben sincs a császár mellett lobbizni, de nekem ezek az észérveim és ezekkel tökéletesen ki vagyok békülve. 1 gyerekes, 31 heteskm
Én az elsõ babámat császárral szültem, mert nem tágultam. Rá 2 évre és 1 hónapra szültem meg a második gyermekem - természetesen. Bár fel volt a doki készülve rá, hogy lehet császár lesz, hála az Úrnak sikerült megszülnöm... Életem legnagyobb élménye!!! Össze sem lehet hasonlítani a 2 szülést. Bár amikor a császárt csinálták, csak helyileg voltam érzéstelenítve, így rögtön láttam és hallottam a babám, mégis leírhatatlan a különbség. Viszont nagyon jó nõvérkéket fogtam ki, mindent elmagyaráztak mi miért van, hogy mikor mit kell majd csinálni, nyugtatgattak, simogattak, pedig akkor láttam õket életemben elõször... Szóval szerintem ez is közrejátszott, hogy egy hatalmas élményként éljem meg a szülést. (Bár nagyon soká voltak fájásaim, mivel ugye ez elsõ szülésnek számított).
A császárnál minimum az 1 év és utána. Mivel gond lehet a varratoknál. Nekem több év volt a kettõ között és mégis az egyik ok, amiért császároztak másodjára is, az a fenyegetõ hegszétválás volt. Emellett a baba már nagyon rosszul érezte magát, ez jól látszódott az nst vizsgálaton, a szíve nagyon szaporán vert, valamint, a magzatvíz már igencsak koszos volt, amit persze csak Mûtét közben vettek észre, mivel magzatvíz mintavételt csak túlhordás esetén csinálnak, én meg a 38.héten voltam. Na, meg még fenyegetõ méhlepényleválás is volt. Hát, kb ennyi. Elég nagy az esély, hogy ha az elõzõ császár volt, a következõ is az lezs. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de kockázatos.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ne ijedj meg!! éppen elõtted írta a hozzászóló, hogy õ sem tágult, másodjára pedig simán sikerült szülnie :) . Ne aggódj, nem ezért tettem fel a kérdést :) . Ennyire nehéz volt neked is a császár? Sok sikert a "babaproject"hez :)
Ezeket olvasva egy picit megrémültem. Én pontosan 13 hónapja szültem császárral. Túl nagy volt a baba, és nem tágultam. Mi ettõl a hónaptól már próbálkozunk a tesóval. Remélem nem lesz semmi baja a sebemnek. :(
Az elsõ császár után pontosan 2 évre születem megint császárral. Min 1 év után eshetsz teherbe az ajánlások szerint.
Elsõ vagyok. Nem jó, egyáltalán! Sõt, én szerettem volna természetesen. De a leírtak miatt nem lehetett. Tudod, a dokik is úgy vannak inkább, hogy nem kockáztatnak. Sokkal nagyobb a veszélye egy hegszétválásnak császár után természetesen. Nekem nagyon fájt. ugyan nem tudom még azt se, hogy milyen az igazi fájás, mert 60 fölé nem ment, de amit utána éltem/ élek át, az szörnyû. Most, alig 3 hete szültem császárral és bizony még mindig vannak problémáim miatta. Szétvált a hegem, így most újra kellett kötözni és újra csak ímmel-ámmal csinálok mindent. Nembeszélve a mûtétet követõ 1 hétrõl, az maga a pokol. A hüvelyi úton szültek ott "szaladgáltak" a szobában én meg felállni se tudtam rendesen.
A kérdező hozzászólása: én ezt nem értem.. miért nem akar a dokid és te sem term.szülést? és a többiek, akik fentebb írtak? ennyire "jó" volt a császár?
Kisfiam 42. hétre született császárral. Akár mit csináltak, nem voltak fájásaim, nem tágultam. Kislányom rá 2, 5 évre szintén így született. Mivel a fiam után volt egy méhmûtétem, amikor a hasamat ugyanott, a méhemet viszont keresztben vágták-varrták, mint szüléskor, így csak a császár jöhetett szóba. Az elsõ császár után 1, 5 évvel volt a mûtét, majd rá 13 hónapra született a kislányom.
Nagymamam 2 evvel az orias csaszaros baba utan termeszetesen szult gond nelkul.

Mennyi idő körülbelül, még helyre állok császár után?

Már egy hónapja volt, hogy császárral szültem, mert a kisfiam nyakára 2x rátekeredett a köldökzsinór 10 óra vajúdás után felismerték, s még mindig nagyon fáj a hasam. A derekamról nem is beszélve, hogy szoptatás során majd le szakad. S lehet még lapos pocakom, szép lesz a hegem? Már most zavar, hogy érzéketlen a hasam ott lent. Félek az els? együtt létt?l is, nem fog fájni a varrat?

Legjobb válasz: Szia! Én 5 hónap után jöttem úgy helyre, hogy egyáltalán nem voltak fájdalmaim. A szex elõször nagyon fájt, de idõvel újra sikerült élveznem. Egy hónap még vajmi kevés idõ, meglátod, idõvel minden olyan lesz, mint régen volt :) Amúgy én is pont amiatt szültem császárral, mint te :(

Szia! Én 5 hónap után jöttem úgy helyre, hogy egyáltalán nem voltak fájdalmaim. A szex elõször nagyon fájt, de idõvel újra sikerült élveznem. Egy hónap még vajmi kevés idõ, meglátod, idõvel minden olyan lesz, mint régen volt :) Amúgy én is pont amiatt szültem császárral, mint te :(
Nekem kb fél év volt. Nem emlékszem pontosan.(már 5, 5 éve volt) Mi a szexet szép fokozatosan vezettük vissza, és nem volt probléma. Nem egy vad, és õrült szeretkezéssel kell indítani :) A heg mentén, alatta, felette 1 cm-rel a mai napig nem érzek semmit. Ez mondjuk nem különösen zavar semmiben. Amúgy ugyanolyan jó minden :) Arra emlékszem, hogy a bal lábam zsibbadt még nagyon sokáig a mûtét miatt, azt hittem lebénulok. A gerincbe adott érzéstelenítõt pedig hónapokig éreztem. A hasad le fog menni, ne félj, fõleg, ha majd tornázol is, persze csak ha eljön az ideje.
Nekem s nagyon fáj, bár ez a második, az elsõ nem fájt, most 3 hete volt. Amúgy hogy vették észre a köldökzsinort?Mert nekem csak császár közben derült ki.
A kérdező hozzászólása: UH-on látták a köldökzsinórt, azt meg hogy kétszer, azt már a szülés során.


Császár után mennyi idő múlva lehet természetes úton szülni? Egy-két éven belül még tuti császár a vége?

Legjobb válasz: Attól függ. Nekem az orvosom 2 évet mondot, hogy annyi kellene várni. De ez függ, a hegedtõl hogy viseli a terhességet, és hogy a toló fájásokat mennyire viseli jól. De igen nagyobb eséllyel végzõdhet a második terhesség is császárral.

Attól függ. Nekem az orvosom 2 évet mondot, hogy annyi kellene várni. De ez függ, a hegedtõl hogy viseli a terhességet, és hogy a toló fájásokat mennyire viseli jól. De igen nagyobb eséllyel végzõdhet a második terhesség is császárral.
Nõvérem gyereki között 2 év van, az elsõ császárral született, a 2. természetes úton. Bizonyára több dologtól függ.
ekem nem engedtek. mind a ket babamat csaszarral szultem.
2 évet szoktak mondani a dokik, de ez függ a hegedtõl is . A vége felé UH-val fogják nézegetni a heged vastagságát, és ha 3mm alatt van, akkor császár lesz a vége megint, mert a fájásoktól szétrepedhet a heg. Ezt ugye nem kockáztatják. De ez nem törvényszerû, ha minden rendben van a hegeddel, akkor simán is szülhetsz.

Császár után mennyi idővel estetek teherbe újra?

Volt vmi komplikáció? Újra császár lett vagy természetes szülés?

Legjobb válasz: Én az elsõt simán szültem,a második császár lett sajnos. A harmadikkal 1,5 év után lettem terhes,és Õ is császáros lett sajna.De nem az elsõ császár miatt.Megpróbáltam simán,de a tolófájásoknál elfordult keresztbe és rosszul lett,ki kellett venni.Viszont a harmadikkal brutál fájásaim voltak,és sokáig is tartott,nagyon nehezen tágult ki a méhszáj.

Én az elsõt simán szültem, a második császár lett sajnos. A harmadikkal 1, 5 év után lettem terhes, és Õ is császáros lett sajna.De nem az elsõ császár miatt.Megpróbáltam simán, de a tolófájásoknál elfordult keresztbe és rosszul lett, ki kellett venni.Viszont a harmadikkal brutál fájásaim voltak, és sokáig is tartott, nagyon nehezen tágult ki a méhszáj.
Mikor 9 hónapos volt a nagylányom(császáros) akkor lettem várandós a kisebbemmel (ö is császáros). Nem volt semmi komplikáció!
Nekem is 9 hónapos volt a nagyfiam amikor a kicsivel terhes lettem. Semmi komplikáció nem volt, viszont így programozott császár lett a második szülésem.
Szia! a kisfiam 7 hós volt mikor teherbe estem, igaz még nem szültem, 20 hetes vagyok, de a dokim szerint sima szülésnek fog indulni. eddig nincs semmi problémám.
14, 34 nem tudom felétek milyen az orvosi ellátás, mennyire alaposak vagy felelõtlenek az orvosok.Felénk nagyon rossz, több tragédia is történt másokkal a terhességeim alatt ezekbõl adódóan amirõl tudok.Csak azt akarom mondani, hogy mivel ilyen gyorsan jön a babó, nézesd meg a mûtéti hegedet uh még a szülés elõtt is, és a terhesség során többször.Mert persze a legjobb lenne simán megszülni Õt, de kevés idõ telik el a 2 szülés között.Nekem amúgy 2 évet javasoltak várni, mi sem vártuk ki, de oké volt minden a heggel, de ez egyén függõ.De nem nézték volna meg egyszer sem ha kifejezetten nem kérem.Csak pont akkor halt meg itt egy anyuka és a baba is hegszétválással.

Császár után 1 hònappal mennyi ideig tusolhatok?

Legjobb válasz: Mennyi ideig szoktál? Gondolom csak nem áztatod ki magad egy tusolás alatt. Én gyorsan szoktam tusolni, hamar megvagyok, így nem is számolgattam a perceket, akkor sem, amikor császár után voltam. Amúgy 1 hónappal utána már nem szokott ártani a vágásnak a víz.

Mennyi ideig szoktál? Gondolom csak nem áztatod ki magad egy tusolás alatt. Én gyorsan szoktam tusolni, hamar megvagyok, így nem is számolgattam a perceket, akkor sem, amikor császár után voltam. Amúgy 1 hónappal utána már nem szokott ártani a vágásnak a víz.
Amíg el nem fogy a meleg víz.
Ameddig csak jól esik... Legalábbis nekem engedték, a dokim csak az elsõ egy hétre mondta hogy túl sokat ne érje víz, ne áztassam, de utána nyugodtan... de ez attól is függ, hogy varr még van e rajta, stb... ha teljesen begyógyult, akkor pancsolhatsz. :)
A kérdező hozzászólása: Jò 10 percet mindíg igénybe vesz:) ma lesz az elsô "igazi" zuhany:)
Nyugodtan zuhanyozhatsz, amíg jól esik. (Ugye Te vagy az, aki még 1 hónap után is kötözgette a sebét?)
A kérdező hozzászólása: Igen:D tudom, hülye vagyok:DD

Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.

Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.
A lányom 23 hónapos, most tervezzük a tesót. Én elõtte elmentem dokihoz, megnézte a heget kivül belül, azt mondta, hogy szép, de ettõl még szétválhat ha majd szülésre kerül a sor. Nekem azt mondta 36 hetesen nézni a hegvastagságot. Bár õ már a lányom születése után is kis esélyt adott a második természetesre, mert nálunk genetikai úton öröklõdik az nagy születési súly. Mind 4 kg fölött voltunk, a lányom is 4200 g volt, állitólag a második meg csak nagyobbra nõ, ráadásul nálunk téraránytalanság is volt. Hátha a második nem nõ nagyra.
Utolsó elõtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bõvebben!! Mennyi idõ volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így? Elnézést az Off-ért!!
21 hónap a különbség a két lányom között. Az elsõt császárral szültem. A kicsi most 3 hetes és term. úton szültem. A hegvastagságot egyszer sem nézték meg.
A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1, 5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldõlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítõt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék. De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb... Tény, hogy minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :) )
Szivesen! :-) Sok sikert a kistesóhóz! Mi novemberben kezdünk el próbálkozni, remélem hamar sikerrel járunk... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Én közben terhes lettem, de egyenlõre nem derült ki, hogy mi lesz, úgy vettem ki az orvos szavaiból, hogy ott fog majd ez eldõlni , illetve a korábban mért hegvastagság alapján már lehet tervezni. Utolsónak gratulálok a kisbabához! Sajnálom, hogy megint mûtét lett, de az a fontos, hogy jól vagytok! Kitartást kívánok az elsõ hetekhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sok sikert nektek is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Végre valami konkrétum :) Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)
A 13. 45-ös kérdezõnek Az elsõ szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtõl napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdõdtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Gyõrben szültem.
Én vagyok, aki azt írta, 1, 5 hét múlva szülök. Na, már megszületett a kisfiam! :) A doki a hegvastagságot a kiírt idõpont elõtt 1 héttel megnézte, de nagyon vékonynak találta (2-3 mm), ezért progis császárra írt ki csütörtökre. Szerdán éjjel elfolyt a magzatvíz... Két órát vajúdtam, mire beért a doki és elõkészítettek a mûtétre. Sajnos akkor sem sikerült volna megszülnöm, ha elég vastag a heg, megintcsak nem tágultam szinte semmit, pedig 2-3 perces fájásaim voltak. Ráadásul a baba is 4 kilós volt, jóóóó nagy buksival! :) Tehát nagyon sokmindentõl függ, hogy lesz-e belõle császár. Én azért szorítok! Viszont gyorsabban felépültem/épülök, úgy érzem.

Kismamák, akik Rubint Réka DVD-kre tornáztak szülés után! Természetes/császár után mennyi idővel kezdtetek újra tornázni? (Leginkább felüléseket végezni? )

Az én kedvenc DVD-m az Alakreform 2010-es 90 perces változata, ahol egy nagy teremben 200-an tornáznak együtt. Ezen ívül érdekelne, hogy felülésezni ki mikor kezdett, mikortól szabad :) Puszi Nektek!

Legjobb válasz: Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Én 3 hónappal császár után kezdtem felülésezni. Sajnos az alakreformot lehetetlen gyerek mellett végigcsinálni, hiszen nagyon ritkán alszik egyhuzamban 90 percet. Úgy meg semmi értelme ha folyton be kell szaladgálnom a gyerekhez.

Császár után mennyi idővel szabad zuhanyozni, illetve érheti víz a varrást?

Legjobb válasz: Szia! Én császár után már 6 órával zuhanyoztam! Óvatosan szabad csak, hogy a legkeveseb víz érje a varrást, hogy ne ázzon. Nekem állt. zuhanyozás után rögtön mennem is kellett kötözés cserére.

Szia! Én császár után már 6 órával zuhanyoztam! Óvatosan szabad csak, hogy a legkeveseb víz érje a varrást, hogy ne ázzon. Nekem állt. zuhanyozás után rögtön mennem is kellett kötözés cserére.
Szia! Engem szombaton császároztak, vasárnap délben felkelhettem, elmentem zuhanyozni úgy hogy ne érje víz a sebet (elég nehéz volt) utána a mosdóba hajoltam és úgy mostam meg a hajam meg a felsõ testemet. Pénteken kiszedték a varratokat és még aznap délután fürödtem kádban mert már nagyon hiányzott:)
Ahol én szültem, ott 6 órával mûtét után kötelezõ a zuhanyozás. Nekem vízálló kötésem volt, de az orvos így is szólt, hogy ne nagyon legyen vizes.
Engem császár után 7 óra múlva állítottak fel és mehettem zuhanyozni. Azt mondták, ha lehet ne érje víz. Varrat szedés után még két napig zuhanyzás, utána lehet fürödni.(nekem ezt tanácsolta az orvosom)
Császár után 6 órával már zuhanyoztam és 2 héttel késõbb már fürödtem is...
12 órával császár után fel kellett kelnünk és el kellett menni zuhanyozni.
A császár után 6 héttel lehet csak fürödni, addig óvatosan zuhanyozni. Lehet a gyógyszertárban venni olyan "tapaszt" , ami nem ázik át. A pontos neve nem jut az eszembe, de a kötésre kell tenni, és az sem ázik át.
Szia ahol én szültem ott már a császárosok, ahogy fel tudtak kelni összeesés nélkül, mikor elmúlt az érzéstelenítõ hatása lehetett zuhanyozni és a nõvérke mondta hogy nyugodtan zuhanyozzanak nem baj ha vizes lesz a seb, ill. a kis csík ragasztó rajta!
Ez jó kérdés. Császár után nem tudom, m én hüvelyi úton szültem. Én akkor mentem zuhanyozni, mikor már pisilnem kellett. Vagy 2-3 órát feküdtem mire ez eljött. Szembõl a császárosok is jártak a mosdóba. Mivel nálunk az a szabály, h addig nem lehet átmenni a megfigyelõbõl a gyerekágyas szobába amíg valaki nem pisilt és zuhanyzott, így gondolom császár esetén is van. Amikor már lesz erõd hozzá, akkor mégy. De miért kérdezel ilyesmit? Tuti, hogy császárral fogsz szülni? Ha megszültél egy darabig úgyse akarsz majd mozogni, aztán meg úgyis mondják a nõvérkék, hogy mit szabad, mit nem, és mit kell tenned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából azért kérdezem, mert a barátnõm is hasonlót mondott, hogy 8 órára rá már zuhanyozhatott, ezzel szemben nála az elsõ babánál a szülést követõen 12 órát (EDA) muszáj volt feküdnöm és varratszedésig megtiltották a zuhanyt. Most újra babát várok, még nem tudom császár lesz-e, remélem nem, de elgondolkodtatott a barátnõm, nagyon nem éreztem jól magam a bõrömben, jólesett volna egy rendes zuhany. Hajat, hogyan mostatok, ha nem volt a kórházban csak tus és nem mehetett víz a sebre?

Csaszar utan mennyi idő alatt jottetek rendbe? Pl mikortól tudtatok menni fájdalommentesen, hajolni, takarítani, emelni?

Legjobb válasz: 3 császárom volt.Ez elsõnél hetekig kínlódtam,nem hiszti volt,tényleg fájt,és nehezen gyógyult a sebem is.Sõt be is gyulladt.A 2.-at könnyebben vettem,3 hetesen azért még éreztem hogy nem lehet még pattogni,de koránt sem volt annyira rossz mint az elsõvel.A 3.-al volt a legkönnyebb.(bár mindenki riogatott,milyen szörnyû fájdalmaim lesznek,mert többedik császár,nem így volt!!)Már hazafelé menet is megjegyezte a férjem,most milyen fitt vagyok,és szaladok mint a nyúl. :) De tényleg 2 hét alatt felépültem,és a sebem is szebb volt,mint a másik kettõvel,bár tény,dokit váltottam,és hiszem,sokat jelent hogy,hogy van az ember lánya megmûtve,és varrva.

3 császárom volt.Ez elsõnél hetekig kínlódtam, nem hiszti volt, tényleg fájt, és nehezen gyógyult a sebem is.Sõt be is gyulladt.A 2.-at könnyebben vettem, 3 hetesen azért még éreztem hogy nem lehet még pattogni, de koránt sem volt annyira rossz mint az elsõvel.A 3.-al volt a legkönnyebb.(bár mindenki riogatott, milyen szörnyû fájdalmaim lesznek, mert többedik császár, nem így volt!!)Már hazafelé menet is megjegyezte a férjem, most milyen fitt vagyok, és szaladok mint a nyúl. :) De tényleg 2 hét alatt felépültem, és a sebem is szebb volt, mint a másik kettõvel, bár tény, dokit váltottam, és hiszem, sokat jelent hogy, hogy van az ember lánya megmûtve, és varrva.
Július 26-án volt a császárom. Kb. 3-4 héttelt el mire nem fàjt emelgetéskor és nem húzódott nevetéskor, köhögéskor, tüsszentéskor.
Én a mûtét utáni 4. napon rendesen tudtam menni, igaz nem a megszokott tempómban, kicsit lassabban. Kb. 2 hét volt a teljes regenerálódás, mikor már tényleg csak a seb emlékeztetett a császármetszésre.
Nekem is Július 26.-án volt a császárom idén. Most már jó, már nem panaszkodom, de ha kicsit többet dolgozok, azért kellemetlenül fáj a méhemnél továbbra is!
1 hét után mentem varratszedésre, akkor már rendesen tudtam menni, de még fájt... 2-3 hét után kb már rendben voltam, de nehezeket nem nagyon emeltem még pár hétig.
én varratszedésre még kínlódva mentem, kb. 3-4 hét telt el mire rendbe jöttem
2 hét múlva olyan voltam mint újkoromban, elsõ 5 nap vészes volt, utána jobb lett, én inkább azzal kínlódtam hogy rengeteg víz volt rajtam ami nagyon ok idõbe telt míg lement.hát nem tudom most hogy lesz 36+3 hetes km
Nekem januárban lesz A 3. császárom...én félek, mert nagyon fájt utána pár napig, de csak az a része volt vészes. kb 4 hét múlva már simán ment minden.
Utolsónak.Én vagyok a 3 császáros. :D Ne félj, tényleg nem kell, bár embere válogatja, de én simán belevágnék egy 4.-be is, mert tuti jó a dokim, bízok benne, odafigyelt a 3-nál is, semmi baj nem volt.Programozott voltam, 36 hét 5 napra lett meg a fiam.Bár tény, pozitívan is kell hozzáállni.Mert ha nagyon parázik az ember, bevonzza, és tuti rosszul sül el valami.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!