Találatok a következő kifejezésre: Császár után ha (97 db)

Első császár után, ha toxaemia volt jelen, akkor tuti az újabb császár?

Els? babámnál császároztak,toxaemia,és a fellép? komplikációk miatt.

Legjobb válasz: Az elsõ gyerekem toxémia miatt született 34. hétre persze császárral, sajnos a második terhességemkor is elõjött de akkor szerencsére a 37. héten és persze az is sürgõsségi császár lett. Viszont korántsem biztos hogy neked megint elõjön mert ez tipikus elsõgyerekes téma, én a kisebbséghez tartozom.

Az elsõ gyerekem toxémia miatt született 34. hétre persze császárral, sajnos a második terhességemkor is elõjött de akkor szerencsére a 37. héten és persze az is sürgõsségi császár lett. Viszont korántsem biztos hogy neked megint elõjön mert ez tipikus elsõgyerekes téma, én a kisebbséghez tartozom.
nem biztos a császár a másodikra.

Mennyit kell várni császáros szülés után a következő babával? 4hónappal vagyok a császár után, ha most megint terhes lennék, megtarthatom?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.

Kérdezd meg a saját orvosodat, hogy õ mit gondol róla. Az enyém azt mondta legalább 1 évet várjak. Volt egy szobatársam õ 9 hónappal az elsõ gyerkõc születése után lett újra terhes, ismét császárral szült, és azt mondta hogy teljesen szétment a vágása, még jó hogy bejött a kórházba, hogy valami nincs rendben. 3. babát már nem javasoltak neki, mert úgy stoppolták össze. Igaz 38 hetesen egy 4 kg, 55 cm-es babája született... Szerintem ez függ kortól is hogy hogy regenerálódik a szervezeted.
Az én orvosom 1 évet javasolt, mert kb ekkora gyógyul be a méhen ejtett seb. Szerintem is kérdezd meg a dokidat.
orvosa válogatja, ált. egy évet javasolnak. talán nem lenne most gond.

Mikor lehet elkezdeni tornázni császár után ha szoptatok?

6 hetes kontrollon azt mondta az orvos,hogy mostmár mindent lehet!Nem korai még?

Legjobb válasz: Nem. A sebed már rendben van (hasi mûtétek után már 3 héttel lehet kezdeni az óvatos gyógytornát) a szoptatást pedig nem befolyásolja, ha nem viszed túlzásba. Tehát nyugodtan kezd el.

Nem. A sebed már rendben van (hasi mûtétek után már 3 héttel lehet kezdeni az óvatos gyógytornát) a szoptatást pedig nem befolyásolja, ha nem viszed túlzásba. Tehát nyugodtan kezd el.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat!NEM szoptatok!:)
Nem, ne is húzd tovább, mert egyre nehezebben fogsz visszaalakulni. Természetesen elöször csak keveset csinálj, mert elszoktál a tornázástól, de a mütét helye már teljesen összenött, tornától nem lesz semmi baja. (Egyedül egy ujabb terhességet nem birna még rendesen) A szoptatás nem akadály, csak nem ne felejts el eleget enni meg inni hozzá.
Szia! Én 3 hónapja szültem császárral, 6 hét után én is elkezdtem tornázni, persze csak mértékkel. Hasizom gyakorlatokkal nagyon vigyázz, ne erõltesd.
Én hasizomgyakorlatokat még 3 hónappal a szülés után sem tudtam csinálni, mindig úgy éreztem, hogy belül szétszakadnak a varrataim, ami persze hülyeség, de olyan ilyesztõ érzés volt. Most meg már csak a kifogásokat keresem... :-))))
Utolsó vagyok. Bocsánat, most olvastam, "ijesztõ".
Én most voltam a 6 heten kontrolon, nekem azt mondta a doki, hogy nyugodtan lehet tornázni, hasizmozni is. (pedig én szoptatok)


Két császár után, ha a doki azt mondja, hogy heges volt a másodiknál a hasfalam, akkor ti be mernétek vállalni még egy babát így?

Elég rizikós lenne gondolom, de nagyon vágyom rá. Valakinek volt már ilyen?

Legjobb válasz: Attól függ a doki mit mond, barátnõmnek is így van nagyon hegesen gyógyult odabent és mondta neki a dokija hogy max. 1 baba fér még bele és akkor szoros kontroll. Valamint hogy nem alul lesz a metszése hanem középen. Így még lehet egy harmadik baba de természetesen jól kivárva az idõt a második után.

Attól függ a doki mit mond, barátnõmnek is így van nagyon hegesen gyógyult odabent és mondta neki a dokija hogy max. 1 baba fér még bele és akkor szoros kontroll. Valamint hogy nem alul lesz a metszése hanem középen. Így még lehet egy harmadik baba de természetesen jól kivárva az idõt a második után.
Én nem hiszem hogy válallnám a harmadik császárt.
Szia! Nekem a második császárnál mondta a doki, de érdekes, mert a 3. császárnál direkt rákérdeztem, és a doki a mûtét közben mondta, hogy semmilyen hegesedést nem lát.

Két császár után, ha a doki azt mondja, hogy heges volt a másodiknál a hasfalam, akkor ti be mernétek vállalni még egy babát így?

Elég rizikós lenne gondolom, de nagyon vágyom rá. Valakinek volt már ilyen?

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondta. Én is vágyom rá, hogy a két fiú után hátha lehetne egy kislány is, de nem merem bevállalni. Egy ép és erõs anyukára jobban szükségük van, mint még egy testvérre.

Nekem is ezt mondta. Én is vágyom rá, hogy a két fiú után hátha lehetne egy kislány is, de nem merem bevállalni. Egy ép és erõs anyukára jobban szükségük van, mint még egy testvérre.
Kedves második! 3 császár az ami "elfogadott", de természetesen minden esetet egyedileg kell nézni. Két anyukát is ismerek, fejenként 5 császárral, egyet néggyel, akik épp gondolkodnak az ötödiken, köszönik jól vannak. Én a helyedben biztos kikérném még vagy két-három másik orvos véleményét, és aztán döntenék.
Szia! Én úgy tudom elvileg 2 császár az, ami úgymond orvosilag elfogadott, de nem hinném, hogy ez kõbe van vésve. Talán vele kellene beszélned, konzultálnod és ha úgy állnak a dolgok, akkor a terhesség kezdetétõl figyelnétek rá, talán nem lenne baj. Vele kell beszélni.
Barátnõmnek is azt mondta a doki hogy nagyon heges volt odabent minden a második császárnál mikor felnyitotta és hogy harmadik babát már nem fogja tudni bikinivonal metszésbõl, csak hosszanti irányúból megcsinálni és hogy pár évet javasol mindenképp, 3 nál több gyereket pedig semmiképp. Õk szeretnének 3.at úgyhogy biztos belevág majd vmikor.
4 es vagyok, persze kérdezz meg más dokit is, de az operáló orvosod volt az aki ott állt mikor csinálta a második császárt, tehát õ azért jobban meg tudja mondani mi volt a helyzet "odabent" mint most így látatlanban egy másik doki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem az a baj hogy hány császárom volt, hanem, hogy heges belül a hasfalam.

Mikor fog megjönni? Császár után ha nem tudok szoptatni, mennyi idő után jöhet meg a mensim? 7 hete született a lányom, 3 hétig szoptattam, de még nem jött meg. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: én is császáros voltam.nekem kevés tejem volt.4 hónapig kapta lefejve.most mult 5 hós a lányom.most jött meg elõször.már nem kap tejet.

én is császáros voltam.nekem kevés tejem volt.4 hónapig kapta lefejve.most mult 5 hós a lányom.most jött meg elõször.már nem kap tejet.
igen áltban szülés után altatásban nézik
Szia! Igen, csak nálunk nem altatásban, hanem érzéstelenítésben végzik. Kibírható.
Igen.De nekem sem altatásban végeték, hanem érzéstelenítésben. Egyébként betapintásnak hívják.
Elõzõ vagyok. Ha jól tudom. ez lemaradt:)
Igen, nekem altatásban csinálták. A méhlepényt is akkor vették ki, nem kellett kinyomnom.

Sote II-n vasárnap is haza lehet jönni császár után ha pont aznap járna le a bent töltendő idő?

Legjobb válasz: Elméletileg igen, nekem a dokim mondta ha úgy esik hazaenged elõre megírja a zárót amikor bent van..

Elméletileg igen, nekem a dokim mondta ha úgy esik hazaenged elõre megírja a zárót amikor bent van..
Csütörtökön volt a császárom ott, vasárnap 10-kor kiengedtek. Egyáltalán nem foglalkoztak azzal, hogy hétvége van, tök egyforma volt minden nap. Ugyanúgy volt orvos, zárójelentés, stb.
Igen. Szintúgy csütörtöki nap délelõtt volt császárom, vasárnap délben már otthon voltunk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Inkább szilvalekvár vagy gyógytea.
Gyõrben a kórházban mindenkinek adnak másnap 2 Stodalaxot.
Nálunk kérdeztek 1-2 nap múlva, hogy volt-e széklet, és ha nem , akkor automatikusan adtak kúpot. A szobában mindenkinek az hozta meg az eredményt :-)
Szia.En kulfoldon elek itt csak a pisi erdekli oket a nagy dolog nem.Nagyon sokat szenvedtem kb 3 napig orakat toltottem sirassal a wcn.Aztan anyosom mondta hogy vegyek szilvalekvart es egyek meg egy evokanallal.Vagy egyel olyanokat ami maskor atcsap pl tej+paradicsom+barack.....
1 evõkanál étolaj elég jó még erre a problémára. Elég gyorsan hat.
Nekem "sikerült" már a mûtét után is, amint felkelhettem, mégis be kellett vemme, a hashajtót, biztos ami biztos alapon beinduljon a bélmozgás rendesen. De ihatsz még 100%-os ananászlét is, a szobatársamnak és nekem is sokat segített :-)
Szia! Én kaptam beöntést, mert nem császárnak indult, de mégis az lett! Így azért könnyebb volt a dolog másnap! De akinek nem megy, én úgy tudom, h kúpot adnak, ami a végbélben feloldódik, és segíti a dolgokat!
A kérdező hozzászólása: progis lesz, csak erdeklodom:)
Én péntek délután szültem császárral és másnap hajnali 4-kor itattak meg velem valami löttyött aminek du. 3körül volt hatása.A kórházból írsz?
2. napos császárosnak már kell, h legyen széklete, ha addig nem volt, akkor hashajtót adnak neki. Te nem kaptál a kórházban? Külföldön élsz? Mindenképpen vehetsz be hashajtót (Laevaloc, v hogy írják) Ha ezt nem találsz, akkor bármit, amit a patikus szülés után ajánl.
Engem Vácon császároztak, ott adnak hashajtót meg bélmozgatót is! A hashajtót nem szedtem be mert volt aki nem ért el a wc-ig vele!!! :) Nekem a 3.-4. nap volt székletem!

Császár után, ha az ember sohasem volt vékony, akkor mit lehet tenni, hogy ne legyen kötényhas, ne lógjon a háj rá a hegre?

Gondolom, ezután se leszek 45 kiló soha. Rá fog lógni a zsír egy év után is a császár hegre? Vagy ez tornával elkerülhet?? Pár kiló + mindig volt rajtam, ezért nem bízom abban, hogy az életem hátralev? részében sikerül 45-48 kilósnak lennem, hogy ne legyen a hasamon semmilyen zsír. F?leg 2 gyerk?c mellett, munkával, ingázva nem biztos, hogy heti 3x tudok menni edzésre és diétás ételeken élni ....:( Mit lehet tenni, hogy ne legyen kötényhas?

Legjobb válasz: A kötényhas már nem fog visszamenni se tornával, se fogyással, azt csak plasztikáztatni lehet.

A kötényhas már nem fog visszamenni se tornával, se fogyással, azt csak plasztikáztatni lehet.
Nekem sincs idõm edzeni, így behúzott hassal járkálok, próbáld ki lehet érezni.:)
Ha háj lóg, akkor lehet tenni, ha a kinyúlt bõr, akkor nem, vagyis csak mûtétileg. 15 kilót fogytam a császár óta 10 hónap alatt, még nem tök lapos a hasam, de majdnem, lassan 36-os méretbe fogyok, ami 8 éve nem volt. Ja, és nekem ugyan csak egy gyerekem van, de itthon tornázom heti 3x és cukorbeteg diétát tartok, nem vagyok amúgy cukros.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!