Találatok a következő kifejezésre: Császár után hónappal (43 db)

1 hónapja szültem császárral. Első baba. Az orvos szerint 1 hónappal császár után már lehet nem életet élni. Szeretnék tapasztalatokat. Van itt olyan aki 1 hónappal császár után már szeretkezett?

Legjobb válasz: Mindenképpen érdemes kivárni a 6 hetet, császár után fõleg! Ennyi idõ kell, mire a méheden lévõ hatalmas seb valamennyire regenerálódni tudjon!

Mindenképpen érdemes kivárni a 6 hetet, császár után fõleg! Ennyi idõ kell, mire a méheden lévõ hatalmas seb valamennyire regenerálódni tudjon!
a 6hetet meg vártam de a második császárom után nagyon fájtak az elsõ együttlétek.
Én még nem hallottam olyan nõgyógyászról, aki nem 6 hetet javasolt.De mivel ez egy átlag, gondolom 5 hétnél már nem lenne baj, de én azért mindkétszer kivártam(kivártuk) a kontrollt hogy tudjam hogy minden ok.
Szerintem, is okosabb kivárni a 6 hetet, a méhseb és a mûtét helye miatt. Nehogy valami fertõzést elkapj. (Nem azért, mert a párodról feltételezem, hogy nem tiszta, de ilyenkor a hasznos baktériumok is kárt okozhatnak, ha túlsúlyba kerülnek.) Addig más módon kéne egymást szeretnetek. (Egyébként egyebek között ezt beszéltük a sógornõmmel tegnapelõtt, õ császáros volt, én pedig augusztusban szülök, lehet, hogy császárral. Mondta, hogy nekik is szigorú 6 hét tilalom volt.)

A második császár után nehezebb a felépülés? 19 hónapja volt az első és most úgy néz ki hogy szombaton lesz a második.

Az elsöbb?l gyorsan felépültem.A második vészesebb?Hasznos tanácsak??

Legjobb válasz: 7,5 év volt a két császárom között. Az elsõt hónapokig éreztem, nem tudtam hasra, sõt még a bal oldalamra sem fordulni. A másodikkal azt hittem meghalok, amikor fel kellett kelnem, de a 3. nap már simán ment az is. Hétfõn volt a császár, pénteken útban hazafelé már én intéztem a bevásárlást. Minden jót, és boldog babázást kívánok!

7, 5 év volt a két császárom között. Az elsõt hónapokig éreztem, nem tudtam hasra, sõt még a bal oldalamra sem fordulni. A másodikkal azt hittem meghalok, amikor fel kellett kelnem, de a 3. nap már simán ment az is. Hétfõn volt a császár, pénteken útban hazafelé már én intéztem a bevásárlást. Minden jót, és boldog babázást kívánok!
Az elsõ vagyok. Jelentõsen gyorsabb a felépülés. Végül e hét hétfõn császároztak, és olyan profin mozogtam, gyógyultam, hogy csütörtökön haza is engedtek. Sokkal jobban vagyok, mint elsõre. Egy gáz van, ami az elsõnél nem volt, sajna lecserélték a gerincinekciót más gyártóra, és még 3 éve nem jött ki rajtam mellékhatás, most falmarás szinten fejfájásom van. Most kezd picit múlni... Kérdezõ, veled mi van?
Én már túl vagyok két császáron. Az elsõvel nehezebb volt, mert a sok ágyban fetrengés, és pihengetés egyáltalán nem volt hasznomra. Lassabban erõsödtem meg. A másodiknál a hazajövetelünk után, 5 nappal már egymagam mentem vásárolni a két gyerekkel.A lányom 2 és fél éves volt, túl sok idõm nem volt pihenni mellette.Segítségem nem nagyon volt, férjemnek is mennie kellett dolgozni vissza. És sokkal jobban éreztem magam.Mozogtam, jót tett a napi séta a boltig...aztán már a távolabb lévõ Postáig...2 hét alatt regenerálódtam.Míg a lányomnál ez 1 hónap is volt. Májusban lesz a 3. császárom.Kíváncsi leszek, azt hogy viselem majd! Sok szerencsét szombatra!! :)
Sajna válaszolni nem tudok, de nekem is szombaton lesz a második császárom. A dokim szerint gyorsabb a felépülés a másodikból, mert a terhesség alatt fizikailag az elsõ gyerek jobban karban tart, mint a munkahelyek Jó egészséget Nektek!
Szia!Nekem sokkal könnyebb volt, 9 hós a pici fiam.A lányom 3, 5 éves, így nekem több idõm volt a két császár között, nem tudom ez számít-e valamit.A lányomnál sokat szenvedtem, utána begyulladt a sebem, lázas voltam, két héttel a császár után alíg bírtam menni, nagyon rossz volt.A kisfiam keddi nap született, szombaton már itthon voltunk, a kádban elõre hajolva hajat mostam!Na nem mondom hogy egyszerre takarítottam meg fõztem, de sokkal könnyebb volt!Persze ott a másik gyerkõc, nem egyszerû!Kitartás!Szorítok nektek!
Azért írjátok majd meg, hogy mi lett!Elõzõ voltam.
Erre én is kiváncsi vagyok, mert 29 hónap lesz a 2 császárom között. Az elsõvel 3 hétig anyáztam magamban míg csináltam a dolgom, de nem nagyon feküdtem mert nem volt segítség. Érdekes, hogy körülöttem mindenki 1 hét alatt gyógyultnak mondta magát...ezt nem nagyon hiszem e.

Császár után bent hagytak egy tût a hasamban amin keresztül távozott a vér meg a társai. Annak a helyét normális hogy 3 hónap után is érzem a jobb oldalamban?

Akkor is jobban fájt, mint a bal oldalam, pedig nagyon erõs fájdalomcsillapítót kaptam. És ma megint érzem, hogy pont ugyanott fáj.

Legjobb válasz: Nekem is volt drén csövem, nem akarlak elkeseríteni, de én 9 hónappal vagyok a császár után, és a mai napig is van, hogy belenyilall a sebbe a fájdalom.

Nekem is volt drén csövem, nem akarlak elkeseríteni, de én 9 hónappal vagyok a császár után, és a mai napig is van, hogy belenyilall a sebbe a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem kell megijednem? Lehet valami front miatt van?

Aki császár után néhány hónappal esett teherbe hogy alakultak a dolgok? Veszélyeztetett terhes volt vagy probléma mentem volt a terhesség? Szülés milyen volt? Sima vagy megint császár?

Olyan is írhat aki még nem szült meg, de császár után lett terhes.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.

Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.
A kérdező hozzászólása: 4-et szült császárral? Az érdekes, lehet szerencséje volt. Amikor én szültem a picimet azt hangoztatták a kórházban, hogy a 3. császár után el is kötik a nõket (ha kérik) mert nem lehet 4. Nem tudom mennyi igaz belõle, orvostól nem hallottam, de tény, hogy volt 2 kismama akiket el kötöttek a 3. császár után.
Ismerek valakit akinek császárral szült, sajnos beteg babája 8 hónaposan meghalt és rögtön teherbe is esett.Terhessége alatt szétnyílt a sebe és meg kellett operálják terhesen.De végül sikerült a második baba egészségesre természetesen császárral és azuttán 2 évre mégegy császárral.
Én hallottam olyat akinek már az elsõ császár után sem ajánlottak terhességet. Nyilván ez egyéni dolog, milyen vastag a hasfal, hogyan gyógyul a seb, milyen betegségei vannak az illetõnek. Nekem egy évet mondtak mi betartottuk. Nem volt semmi gond, végig hordtam amásodikat probléma nélkül.
Sziasztok! 15:36-os És sikerült természetes úton megszülnöd a babád? Mert én 2008.október szültem császárral, és 2009.novemberében bebabásodtam vagy is alig telt el 1 év.A hegem már most láthatóan vastagabb, pedig csak 8 hetes terhes vagyok.Szerintetek mirre számithatók, ez mellett magasvérnyomásal is küzdöm amire gyógyszereket szedem. Köszönöm 8 hetes km:)
Én egy éven belül szültem két babát, de természetesen, és nem voltam veszélyeztetett.
Nem császár lett a második is, mert ugyan a terhesség során semmi de semmi problémám nem volt, a szülés nem akart összejönni. Egyáltalán nem voltak fájásaim és nem is tágultam, a méhszájam sem volt nyitva csak egy ujjnyira, a babák pedig már oxigénhiányos állapotba kerültek (belekakiltak a magzatvízbe), így az elsõnél még próbálkoztunk burokrepesztéssel, oxitocinnal de se fájásaim nem voltak, se nem tágultam, a második az császár volt ott nem is próbálkoztunk.

Van itt olyan Anyuka aki csaszar utan 17 honap korul szult termeszetesen? Tapasztalataik es velemenyuk nagyon erdekelne.

Nekem a 2 baba kozott 17 honap lesz.. es nagyon szeretnek termeszetesen szulni. Nem szeretnek meg egy csaszaron keresztul menni..:( Angliaban elek es itt siman engedik a termeszetes szulest,de nem vizsgalnak.De ahogy olvasom otthon se mervado a hegvastagsag,hiaba merik. Van ,hogy nem jo eredmenyt kapnak.Vannak akiknek sikerult? 37 hetes vagyok. 39.hetre van idopontom csaszarra,mert nem akartunk kockaztatni,de itt annyira tamogatjak a VBAC-t,hogy teljesen elbizonytalanodtam...

Legjobb válasz: Nem én, hanem ismerõsöm 20 hónap különbséggel szült császár után természetesen, és nem volt gondja.

Nem én, hanem ismerõsöm 20 hónap különbséggel szült császár után természetesen, és nem volt gondja.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt. Az tok jo.. :) Akkor van ra pl.
Nõvérem 15 hónap különbséggel szült. külföldön õ is és náluk fel sem merült a császár, nem is néztek semmit, teljesen normális a VBAC náluk. ja és EDA-t is kapott. ezt azért írom mert sokan írták már h császár után már nem lehet adni, h érezze a heg nyilallását.
A kérdező hozzászólása: Szia es O hol szult?? Semmi problema nem volt? Ez nagyon jo hir!! Akkor ez csak magyarorszagon ilyen orulet, hogy az orvosok ennyire nem vallalnak rizikot!?
barátnom ikrei császárral szulettek, 15 honappal késobb a kislánya természetes szuléssel, minden rendben volt.

Császár után 1 hónappal ez normális még?

A jobb oldalamon nem jó feküdni,legalább is úgy nem,hogy ha támasztom a kezemmel a fejem ill.a felülés sem a legjobb,olyan mintha varrat szúrná az oldalam,vagy feszül,húzódik nem tudom.Eddig ezt a bal oldalamon éreztem,de még a kórházban.Azon az oldalon sokáig nem i tudtam felkelni.De most a jobb oldalamon rossz.Nektek volt ilyen?A varrat szedés már rég meg volt,belülr?l pedig félszívódót kaptam természetesen.

Legjobb válasz: A császár a második legbonyolultabb hasi mûtét, tehát idõ kell a teljes gyógyuláshoz. Én is sokáig "egy oldalas" voltam, csak az egyik oldalról tudtam leszállni az ágyról. Egy hónappal a szülés után még ilyen problémák bõven beleférnek.

A császár a második legbonyolultabb hasi mûtét, tehát idõ kell a teljes gyógyuláshoz. Én is sokáig "egy oldalas" voltam, csak az egyik oldalról tudtam leszállni az ágyról. Egy hónappal a szülés után még ilyen problémák bõven beleférnek.
Engem csütörtökön császároztak és következõ hét csütörtökjéig fájt. Amúgy én sem tudtam sehogy feküdni csak a hátamon.
Egy jó hónappal késõbb már hason feküdtem, nem fájt.Már csak egy-két hét, és jól leszel.Kell a hat hét, szinte napra pontosan a regenerálódáshoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Nálam több hónap is volt, mire teljesen elmúlt.
Nekem nagyon fájt a jobb oldalam, már az elsõ perctõl kezdve. A többi császáros simán felállt 24 óra múlva, én meg azt hittem meghalok a fájdalomtól (pedig elég strapabíró csaj vagyok) Mondtam is a dokinak hogy nagyon fáj a jobb oldalam, de azt mondta minden rendben van, jegeljem. Aztán itthon kb 3 hét múlva olyan is volt, amikor lefeküdtem a babával szoptatni, hogy a bal oldalamba nyilalt a fájás. Most 6 hets a babóm, de már egy ideje abszolut rendben vagyok. Kitartás!

Előreirányzott császár után akár több hónap is eltelhet a nyákcsap távozásáig?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést. Császár után a nyákcsap távozása? Császár esetén is van gyermekágyi vérzés, ergo kijön vele azonnal(!) a nyákcsap is.

Nem értem a kérdést. Császár után a nyákcsap távozása? Császár esetén is van gyermekágyi vérzés, ergo kijön vele azonnal(!) a nyákcsap is.

Normális, hogy 14 hónappal a császár után, még néha mikor hulahoppozok húzódik az egyik oldalt a hegem?

Császár után a bal oldalam érzékenyebb volt, jobban fájt mint a jobb. De hamar rendbe jöttem, felépültem, semmi probléma nem volt a heggel. Viszont kb 2 hónapja újból hulahoppozok, és néha húzódik a bal oldalt a heg. Nem fáj, de kellemetlen. Nem tudom, hogy ez még ennyivel a szülés után is normális? Ma voltam n?gyógyásznál, de el is felejtettem említeni neki, mert pont ma este húzódott megint, így csak most jutott eszembe. Amúgy azt mondta, minden rendben van a vizsgálat közben. Esetleg valakinek volt hasonló? Köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem is 14 hónapja volt császárom. Ha felülök (hasizomból, de nem tornázva, csak úgy amúgy), akkor húzódik a hegem, furcsa érzés. S ami a legjobb, hogy ha megjön, ha front van, ha nehezet emelek elkezd szúrni is, kellemetlen az egész. A dokim azt mondta, hogy ez normális. De belegondolva egy-egy kis vágásnak a helye is sokszor érzékeny marad, nemhogy egy ekkora vágás a hason. Már évekkel ezelõtt egyszer elvágtam az ujjam (elég mélyen), és azóta is érzékenyebb az az ujjam, mint a többi.

Nekem is 14 hónapja volt császárom. Ha felülök (hasizomból, de nem tornázva, csak úgy amúgy), akkor húzódik a hegem, furcsa érzés. S ami a legjobb, hogy ha megjön, ha front van, ha nehezet emelek elkezd szúrni is, kellemetlen az egész. A dokim azt mondta, hogy ez normális. De belegondolva egy-egy kis vágásnak a helye is sokszor érzékeny marad, nemhogy egy ekkora vágás a hason. Már évekkel ezelõtt egyszer elvágtam az ujjam (elég mélyen), és azóta is érzékenyebb az az ujjam, mint a többi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod. Kicsit megnyugtattál, remélem hogy tényleg normális.

Császár után 9 hónappal még mindig fáj a hasam, mi lehet ez? Bővebben lent!

9 hónapja született meg a kisfiam császárral, fél év után elkezdtem újra tornázni, edzeni, azonban a hasizom gyakorlatok után nagyon fura érzésem van pár napig, mintha felfáztam volna, olyasmi fájdalom van az alhasamban. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: nem tudom de én is 9 hónapja szültem császárral és nekem kb.semenyire nem mûködik a hasizmom,még be se tudom húzni!remélem nem marad így!

nem tudom de én is 9 hónapja szültem császárral és nekem kb.semenyire nem mûködik a hasizmom, még be se tudom húzni!remélem nem marad így!

Elkezdhetek aerobikozni 4 hónappal császár után?

Szoptatok és 2x mennék hetente.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan! 4 hónnapal a császár után már nem lehet semmi baj.

Szerintem nyugodtan! 4 hónnapal a császár után már nem lehet semmi baj.
Én annak idején szülés után 3-4 hónappal ugyanígy elkezdtem mozogni, illetve csak otthoni light-os tornát, és számottevõen csökkent a tejcsi. Két hónap múlva újra megpróbáltam, és a helyzet ugyanaz volt. Mondjuk nekem a szoptatás elvi kérdés volt, semmi nem volt fontosabb! Igazán keményen 14 hónap után kezdtem el, akkor érdekes módon már nem volt észrevehetõ, hiszen a tej mennyisége akkor már jóval kevesebb. Javaslom, hogy az elsõ alkalommal csak félgõzzel csináld, aztán figyeld magad és tégy belátásod szerint! Jó egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ma megyek :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!