Találatok a következő kifejezésre: Császár után héttel még (18 db)

3 héttel császár után korai még a nemi élet?

Legjobb válasz: Nekem a 6,napon szedték ki a varratokat(kiszedték volna 5,en is de a nem engedtek haza még akkor, és mondta a doki hogy akkor még maradjon...) Mi császármetszés után 2,5héttel voltunk együtt, mondjuk nekem egyáltalán nem fájt a hasam. Tudom meg kellett volna várni a 6hetet, de nem bírtuk ki:)Szerintem ezzel sokan vannak így csak kevesen merik bevallani.Szerencsére nem lett semmi baj:Ö

Nekem a 6, napon szedték ki a varratokat(kiszedték volna 5, en is de a nem engedtek haza még akkor, és mondta a doki hogy akkor még maradjon...) Mi császármetszés után 2, 5héttel voltunk együtt, mondjuk nekem egyáltalán nem fájt a hasam. Tudom meg kellett volna várni a 6hetet, de nem bírtuk ki:) Szerintem ezzel sokan vannak így csak kevesen merik bevallani.Szerencsére nem lett semmi baj:Ö
a petting nem de a behatolás igen mert fertõzésveszélyes még óvszerrel is . várjatok még pár hetet.
A kérdező hozzászólása: Jó, hogy írod, a varratokat se szedték még ki, majd 1 hét múlva, és még mindig fáj az alhasam.
az fájni is fog még jó sokáig!én 21 hónapja szültem császárral és még mindig fáj ha valamilyen front van!szerintem is várjatok!
hogyhogy nem vették ki még a varratokat?nekem a 4.vagy az5.napot vették ki!
A kérdező hozzászólása: Febr.11-én szültem, rá 10 napra rendeltek vissza kontrollra, mivel ügyeetesnél szültem, ezért õ nem látott el, kénytelen voltam a régi dokimhoz visszamenni, õ még nem szedte ki, mert azt mondja, gyógyuló stádiumban van, benzines-hintõporos otthoni kezelést javasolt. Jövõ héten hétfõn megyek vissza hozzá, akkor veszi ki, ha addigra ki nem esik magától.
Mi az 5. héten voltunk együtt, nem volt semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az eddigi kommenteket.

CSÁSZÁR után 1 héttel normális ha már nincs meg? Vissza jön még a menzesz?

Legjobb válasz: ne haragudj, de nagy butaságokat irsz...nincs meg?menzesz? ezt gyermekágyas vérzésnek nevezik, és semmi köze a menstruációhoz! császárosoknál általában hamarabb megy végbe ez a tisztulás, mert a mûtét után áttörlik a méhet belül, ami a természetes uton szülõknél nem történik meg ugye. én 2 babat szültem császárral(sajnos),nekem kb 2 hét után maradt el teljesen, de 3-4nap után már minimális volt, egy betét elég volt kb egész napra(persze cseréltem higéniai okokból, mennyiségét tekintve irom csak)aztán 1hét után már kb egy tisztaságival elvoltam. nem valószinû hogy ujra erõsebb lesz.

ne haragudj, de nagy butaságokat irsz...nincs meg?menzesz? ezt gyermekágyas vérzésnek nevezik, és semmi köze a menstruációhoz! császárosoknál általában hamarabb megy végbe ez a tisztulás, mert a mûtét után áttörlik a méhet belül, ami a természetes uton szülõknél nem történik meg ugye. én 2 babat szültem császárral(sajnos), nekem kb 2 hét után maradt el teljesen, de 3-4nap után már minimális volt, egy betét elég volt kb egész napra(persze cseréltem higéniai okokból, mennyiségét tekintve irom csak)aztán 1hét után már kb egy tisztaságival elvoltam. nem valószinû hogy ujra erõsebb lesz.

Császár után 2 héttel még mindig, ha pisilok behúzódik a köldököm és a varrás tájéka. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Mikor fog megjönni? Császár után ha nem tudok szoptatni, mennyi idő után jöhet meg a mensim? 7 hete született a lányom, 3 hétig szoptattam, de még nem jött meg. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: én is császáros voltam.nekem kevés tejem volt.4 hónapig kapta lefejve.most mult 5 hós a lányom.most jött meg elõször.már nem kap tejet.

én is császáros voltam.nekem kevés tejem volt.4 hónapig kapta lefejve.most mult 5 hós a lányom.most jött meg elõször.már nem kap tejet.

Ha vkinek meghal a kisbaba a hasában v kiderül vmi rendellenesség a 12. hét után, ott meg kell szülni a babát rendesen, v van lehetőség császárt kérni ilyenkor?

érdekelne h átélt e már vki ilyet..mert gondolom nagyon nehéz ezt feldolgozni..és ha még meg is kell szülni..

Legjobb válasz: ált megszülik a nõk 99%-ban mert az a "gyorsabb" kevésbé megterhelõ a szervezete számára és gyorsabban felépülnek belõle hamarabb lehet újra próbálkozni fizikailag kérni császárt nem lehet ilyen esetben max elrendelik ha már a anya élete is veszélyben van a lelki része már más dolog az a rosszabb :-(

ált megszülik a nõk 99%-ban mert az a "gyorsabb" kevésbé megterhelõ a szervezete számára és gyorsabban felépülnek belõle hamarabb lehet újra próbálkozni fizikailag kérni császárt nem lehet ilyen esetben max elrendelik ha már a anya élete is veszélyben van a lelki része már más dolog az a rosszabb :-(
elsõ vagyok. Már nem emlékszem hogy mi fájt jobban. A szülés ami göcsökkel járt vagy a tudat hogy bár szülök, de én sosem viszem haza, még nevet sem adhatok neki. (bár nem is akartam nevet adni, mert akkor erõsen kötõdtem volna hozzá) Azt viszont tudom, hogy nem vajúdtam órákat mint mások. Amint megkaptam az infúziót már szültem is. Viszonylag gyorsan ment. Még gátvágás sem volt, mert elég pici volt.. Mielõtt még megkérdeznéd. Nem láttam (nem is mutatták meg) és kérésemre nem mondták meg a nemét. Így könnyebb volt elviselnem.
6.5 hónapos voltam amikor kiderült hogy egy rendellenesség miatt a baba meghalt. Mivel nem hallottak szívhangot, és nem volt mozgás így rendesen meg kellett szülnöm. Már nem emlékszem mit, de kaptam egy olyan infúziót amivel tolófájásaim lettek, és simán megszültem. Az eset lassan 5 éve volt. Gondolom azóta változott a helyzet.
A kérdező hozzászólása: nagyon sajnálom és nagyon köszi a választ! remélem jól vagy azóta! ilyenkor nagyon fáj a szülés ugye? jobban mint az élõnél gondolom mert itt nem "segít" a baba.
a fájdalom szerintem függ attól is h mekkora az elhalt baba és az anya fájdalom küszöbétõl is
a barátnõmnek is meg kellett szülnie a 21. héten. :, (

Császár után meddig nem érheti víz a sebet? 2 hete császároztak, 5 nap után kivették a varratot, akkor a dokim azt mondta, még ne érje, de én meg a nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni hogy meddig ne érje?

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.

Szia! Nekem egy pénteki napon vette ki a varratot és azt mondta vasárnap már zuhanyozhatok. De nem tudtam kivárni, már majd meg haltam egy jó kis fürdõért. A terhességem vége felé vettünk új kádat, nagyon szupi hidro masszázs kád, de terhesen nem fértem bele:S Úgyhogy már alig vártam, hogy elmerüljek benne. Naná, hogy csobbantam már pénteken. Semmi baja nem lett a sebnek, a törölközõvel nem dörzsöltem, csak szépen felitattam róla a vizet. Egyáltalán nem ázott fel, nem fájt.
Én ezt nem értem, engem császár után 36 órával el küldtek lezuhanyozni...
A seb akkor gyogyul szepen ha levego eri es nincs bekotve.Zuhanyzas utan torold szarazra az a lenyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Nekem is szépen néz már ki, bár még van rajta heg helyenként.
Nekem egy hét után szedtek varratot, és akkor azt mondta a doki, hogy na akkor most már nyugodtan lehet zuhanyozni. Nekem akkor már varr sem volt rajt, csak a vágás látszott.
Én nekem felszívódó varratom volt.A dokim azt mondta hogy a császármetszést követõ 8. napon érheti víz.Már 3 hónapja szültem de csak zuhanyoztam eddig.Még nem mertem kádban áztatni, pedig már akkor is szép volt a sebem :-)) Na a lényeg már érheti víz a tiédet is.
Szia! Varrat szedés után nekem azt mondta a doki, hogy 5 napig még maradjon rajta a kötés, addig ne áztassam. Utána már mértékkel lehet áztatni a vágást, de ne merüljek el fürdõkádban. Én a 5-6 hétig csak gyorsan lezuhanyoztam, azután mertem csak beleülni a kádba.
Szia!Nekem a hetedik napon szedtek ki a varratokat es a doki azt mondta hogy zuhanyozhatok, a szobatarsam egy masik orvosnal szult, neki azt mondtak hogy ne erje meg viz, szerintem attol is fugg hogy mennyire"szep"a heg.En itthon Aloe Vera First spray-el kenegettem es gyonyoruen megggyogyult.
Rajtam akkor már nem volt kötés, és a sebet is mostam
A kérdező hozzászólása: Persze, nekem is már 6 óra után fel kellett állni és zuhanyozni, de úgy hogy nem érhette víz a kötést sem, egy nõvér segített.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm! Akkor már nyugodtan fogok merni rendesen zuhizni. Végre. Még mindig nem mertem egy rendes zuhanyt venni. :D
Nekem mikor kiszedtek a kapcsokat még otthon 2 napig cserélnem kellett rajta a kötést, addig nem érhette a viz.
A kérdező hozzászólása: Persze nincs bekötve, már a varratszedés óta. Csak a haskötõ van a hasamon. Na meg persze a ruhák. Köszi a választ!

Szerintetek császár után 4-5 héttel visszatudok jönni dolgozni? Mennyire viseli meg a szervezetet?

Csak heti 3 nap,3órában lenne,ülő muka semmi extra. Addig a párom otthon lenne a picivel.

Legjobb válasz: Szerintem igen. 4-5 hét alatt már az is felépül általában, akinek sok fájdalma van utána.

Szerintem igen. 4-5 hét alatt már az is felépül általában, akinek sok fájdalma van utána.
A kérdező hozzászólása: Én arra gondoltam, hogy majd lesz annyi tejem amit a hûtõben tudok taratani és a párom ellátja a picit.Csak 1 alkalomról lenne szó/nap. Nem a megélhetésem múlik rajta, de ha nem jövök vissza dolgozni, jön más a helyemre.
En minden terhessegemet vegigdolgoztam es 1 eves koruk korul visszahivtak dolgozni, 2 csaszar utan most lesz a harmadik, de en biztos nem mennek vissza 1 honapos baba mellol vagott hassal. A 6 het jol esett mind a ket esetben, a 3 het nekem nagyon korai. Ha csak nem a megelhetesetek mulik rajta, maradj a babaval az elso par honapban.
És abban a heti 3x3 órában nem lesz szüksége rád a babádnak? Vagy eleve tápszert kap? Pl.
2 hete csaszaroztak, 2 nap utan jöttünk haza a kórházból, 4. Naptól semmilyen segítségre nem szorulok, én csinálok mindent itthon, tegnap pl nagytakaritottam, a sebem alig látszik, egyáltalán nem érzek minimális fájdalmat sem. Csodálkozik körülöttem mindenki, hogy ilyen létezik. Szorítok, hogy nálad is igy legyen! :)
A kérdező hozzászólása: utazás, kocsival 8perc :)
Utazás hogy lenne? Nekem az volt szörnyû amikor mentünk a 6 hetes kontrollra. Szerintem amúgy a 6 hetet mindenképpen várd meg.
A kérdező hozzászólása: Ez csak a mellék állásom.A másik helyrõ táppénzen vagyok ahogy terhes lettem, mert az kemény fizikai munka volt.
Szerintem várd meg a hat hetet, legalábbis nekem kellett annyi, hogy minden oké legyen, pedig én jól viseltem a császárt. De hidd el akkor fogod ezt tudni, ha már túl vagy rajta. De jó, hogy visszavárnak ilyen hamar, bárcsak én is ilyen munkát végeznék. :)
Nekem simán volt 7 hét, amíg úgymond jobban lettem.
Megertelek, en is ezert mentem vissza a masodik utan, de o akkor mar 1 eves volt. En megbantam, ma mar nem mennek vissza. Remelem te nem fogod megbanni es foleg birni fogod! Nehez lesz, de nem lehetetlen. Sok erot kivanok hozza es boseges amyatejaldast, na meg nyugodalmas jo ejszakakat, mert alvas nelkul tuti nem fog menni :)

Császár után egy héttel temetésre? Nagymamám halt meg!

Nagymamám meghalt és pont azon a héten temetik,amelyik héten császároznak. El szeretnék menni.Lehetne ebből probléma?

Legjobb válasz: Részvétem!Valószínûleg még nehezebben fogsz mozogni,mint általában,de baj nem lesz belõle.A helyedben én is mennék.

Részvétem!Valószínûleg még nehezebben fogsz mozogni, mint általában, de baj nem lesz belõle.A helyedben én is mennék.
Részvétem! Megterhelõ lesz biztosan.Lelkileg fõleg.Óvatosan mozogj majd.Fáradt leszel, valószínûleg a sebed is fájni húzni fog.Te érzed majd.Ha van rá lehetõséged akkor ülj amikor csak tudsz.Ilik vagy nem illik....
Elõtte lesz a császár vagy utána? És a babával marad addig valaki? Ha császár után lesz a temetés, akkor már ki is engednek?
Sajnálom s részvétem. :( Én is elmennék.Vigyázz majd magadra, de szerintem semmi bajod nem lesz. Szomorú, hogy még csak nem is láthatta a dédunokáját. Sajnos az én két kisfiam születése elõtt is pont meghalt a férjem nagypapája, a másodiknál pedig a papája testvére......
Én elmennék, de nekem mikor már hazajöttünk semmi bajom nem volt. Majd meglátod aznap!
A kérdező hozzászólása: Huh, bocsi, akkor rosszul írtam a kérdésben, az jövõ héten van.
A kérdező hozzászólása: A temetése meg jövõ kedd vagy hétfõ.
A kérdező hozzászólása: Kislányomra vigyázni fognak, természetesen.Imádtam a Nagyit, kicsi koromban szinte õ nevelt, nem tehetem meg, hogy nem megyek el. Holnap fekszem be, programozott lesz a császár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, elõtte lesz a császárom, kb. egy nappal elõtte jövök haza, mikor temetik.
Részvétem. Ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor ne nagyon éld bele magad, hogy biztos el tudsz menni. Nálunk is úgy tûnt minden okés, de mégsem engedtek haza, csak császár után 5 nappal. Meg voltam fázva a terhesség alatt, és emiatt picike gyulladást találtak a baba szervezetében. Ezért nem jöhettünk haza csak késõbb. Persze ez nem törvényszerû, csak sajnos ilyesmikre is gondolni kell.

Császáros Anyukák! Lehetséges az hogy császár után 5 héttel jött meg a mensim vagy ez még csak a gyermekágyi folyás volt?

Mert elmúlt a gyermekágyi folyás aztán kb.3-4 napra olyan volt mintha meglenne......

Legjobb válasz: velem ugyanez volt. A doki kérdezte is a 6 hetes kontrollon, hogy már megjött-e (kizárólag szoptattam). Én annak vettem, mert nekem is teljesen elmúlt már addigra a gyermekágyi és az szerintem egyértelmû menzesz volt. De mivel utána elkezdtem tabit szedni, amitõl nincs vérzés, így 100%-ra nem tudom a választ.

velem ugyanez volt. A doki kérdezte is a 6 hetes kontrollon, hogy már megjött-e (kizárólag szoptattam). Én annak vettem, mert nekem is teljesen elmúlt már addigra a gyermekágyi és az szerintem egyértelmû menzesz volt. De mivel utána elkezdtem tabit szedni, amitõl nincs vérzés, így 100%-ra nem tudom a választ.
Sziasztok! Elnézést hogy nem válaszolok, de ez engem is érdekelne. Nekem kedden lesz 4 hete hogy császároztak, a vérzés elmúlt 2 hét után, 1 hét barna folyás jött, és pénteken újból vérzés, de gyenge és mensi görcsök. Létezik ilyen hamar menstruáció?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Utolsónak! Én szerintem megvolt neked is és nekem de kíváncsi lennék hogy másnak is volt-e ilyen, amúgy még én is szoptatok.....
Nekem az elsõ császár után kb 2 héttel elmúlt a vérzés és az 5. héten megjött a menstruációm úgyhogy simán lehet hogy ez már neked is az.

Puffadás császár után (még 4 héttel is). Lehet összefüggés?

Abbahagytam a Lakoherb (tejserkent?) teát, azt hittem attól puffadok, de nem.

Legjobb válasz: A candida gombánál van nagy mennyiségû szél. A stressztõl lehetsz kandidás. A mûtétek alatt nagyon sok mindent össze lehet szedni a mûtõben, ezt egy orvos mondta nekem, de hogy a candidát összetudod-e azt nem tudom.

A candida gombánál van nagy mennyiségû szél. A stressztõl lehetsz kandidás. A mûtétek alatt nagyon sok mindent össze lehet szedni a mûtõben, ezt egy orvos mondta nekem, de hogy a candidát összetudod-e azt nem tudom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!