Találatok a következő kifejezésre: Császár után héttel lehet (15 db)

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

Létezik olyan, hogy a császár után 2 hétre elmúlik a vérzés és rá 4 napra újra vérzek? Vagy ez már lehet mensi?

Legjobb válasz: a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

Császár után hány héttel lehet elkezdeni fogyókúrázni vagy tisztitókurát kezdeni? SuperGreent kezdeném el inni, Innerlight cseppekkel. Mikor lehet hasra feküdni?

Legjobb válasz: Akkor szerintem a 6. hét után, ha a kontrollon rábólint az orvosod. Utána már tulajdonképpen mindent lehet, csak nem hipp-hopp. Hasra én hamarabb is feküdtem, elõször óvatosan, és mikor éreztem, hogy ok megy, akkor már bátrabban is :)

Akkor szerintem a 6. hét után, ha a kontrollon rábólint az orvosod. Utána már tulajdonképpen mindent lehet, csak nem hipp-hopp. Hasra én hamarabb is feküdtem, elõször óvatosan, és mikor éreztem, hogy ok megy, akkor már bátrabban is :)
És a baba?... 8-o Nem szoptatsz? Mert addig szó sem lehet fogyókúráról, meg méregtelenítésrõl, meg a többi trutyiról sem!
A kérdező hozzászólása: Szia:) Nem szoptatok, különben eszembe se jutna, hormonos vagyok, nincs egy deka tejem se, nem is volt:(

Császár után 6 héttel el lehet kezdeni járni Zumbára?

Legjobb válasz: Hogyha jól érzed magad akkor igen. Nekem 3 hétig fájt a sebem, de most én is azt tervezem ketteske után, hogy majd eljárok mert végre itt nálunk is reklámozzák plakátok, hogy vannak. Biztosan jót tesz, hogyha meg nem bírod a tempót akkor lassíts..

Hogyha jól érzed magad akkor igen. Nekem 3 hétig fájt a sebem, de most én is azt tervezem ketteske után, hogy majd eljárok mert végre itt nálunk is reklámozzák plakátok, hogy vannak. Biztosan jót tesz, hogyha meg nem bírod a tempót akkor lassíts..
A kérdező hozzászólása: Én is igy gondoltam, köszi.Honnan vagy, nem lehet hogy ugyanaz a város?

Császár után 4 héttel lehet sexelni, ha elmúlt a vérzés?

Legjobb válasz: Ezt az orvostól kellett volna megkérdezni, mert a vérzés visszajöhet pont a szex hatására, de nincs tapasztalatom, mindenképpen óvatosan, illetve én megvárnám a 6 hetet, mint sima szülés esetén.

Ezt az orvostól kellett volna megkérdezni, mert a vérzés visszajöhet pont a szex hatására, de nincs tapasztalatom, mindenképpen óvatosan, illetve én megvárnám a 6 hetet, mint sima szülés esetén.
Én is császáros vagyok, mi is 4 hét után voltunk együtt elõször, nincs semmi probléma. Sok boldgoságot!
Nagyon sokan nem várják ki a 6 hetet. Én természetes úton szültem, de 4 hét után mi is együtt voltunk, addigre teljesen megszünt minden tisztulásom. védekezzetek és sok boldogságot!.-)

Muszáj császár után kivárni a 6 hetet a szex-szel? Mi lehet a következménye, ha nem?

Legjobb válasz: Én nemhinném, hogy kell várni, hiszen hüvelyi úton nem történt semmi..a hasfalad viszont gyengelehet, ezért ha belemennétek a dologba, és kényelmetlenné válik, vagy fájna, azonnal abba kellhagyni.

Én nemhinném, hogy kell várni, hiszen hüvelyi úton nem történt semmi..a hasfalad viszont gyengelehet, ezért ha belemennétek a dologba, és kényelmetlenné válik, vagy fájna, azonnal abba kellhagyni.
De varj inkabb. Gondolj bele, a Te mehednek is vissza kell huzodnia, majd masfel kilos volt, mikor kivettek a babat, most vissza kell mennie oklomynire, az a merete. Kozben verzik, sebvaladekozik, kulonosen a lepeny helye, az egy nyilt seb volt, annak is be kell gyogyulnia. Szoval a nyalkahartyanak ujra teljesen be kell belulrol vonnia a mehet, ugy, h nincs verzes, se folyas, se semmi. Vard ki a 6 hetet, van, akinek meg az is keves, de jobb varni, mint elsietni es osszeszedni egy gyulladast/fertozest. Minden jot!
Engem az elsõ gyermekemmel császároztak és igen ki kell várni a 6 hetet. Nem véletlenül mondják az orvosok. Ki lehet bírni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat kivárjuk erösek leszünk köszi

Puffadás császár után (még 4 héttel is). Lehet összefüggés?

Abbahagytam a Lakoherb (tejserkent?) teát, azt hittem attól puffadok, de nem.

Legjobb válasz: A candida gombánál van nagy mennyiségû szél. A stressztõl lehetsz kandidás. A mûtétek alatt nagyon sok mindent össze lehet szedni a mûtõben, ezt egy orvos mondta nekem, de hogy a candidát összetudod-e azt nem tudom.

A candida gombánál van nagy mennyiségû szél. A stressztõl lehetsz kandidás. A mûtétek alatt nagyon sok mindent össze lehet szedni a mûtõben, ezt egy orvos mondta nekem, de hogy a candidát összetudod-e azt nem tudom.

5 és fél héttel császár után lehet már menstruációm?

Ma picit fájt reggel a hasam és most vérzek. Lehet ez már a mensi vagy baj van? Nem szoptatok.

Legjobb válasz: lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes

lehet. nekem is ekkor tájt jöt meganno. idõben nem volt más a szülés elõttihez képest nme is görcsöltem. tampot sztem nehasználj még, majd a következõnél. 34htes
A kérdező hozzászólása: Ha ez tényleg a mensi mire számíthatok, medig fog tartani? Lehet tampont használni?
Bizony lehet. Nekem is az elsõ császár után 5 héttel jött meg elõször. Használhatsz tampont is nyugodtan, bár az elsõ mensinél még nem árt ha csak betétezel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!A kismaminak könnyû szülést! Sok boldogságot mindkettõtöknek!!

5 héttel császár után a vágás és a köldök feletti rész nagyon érzékeny és ha hozzáérek fáj is. Olyan zsibbadás szerű érzésem is van. Valamivel lehet ezt csillapítani? Illetve így kell ennek lennie?

Legjobb válasz: Nekem akkor már nem fájt semmi, ahogy leírod a tüneteket, nekem úgy tûnik gyulladásod lehet, szerintem menj dokihoz, amilyen hamar tudsz, nehogy nagyobb baj legyen belõle.

Nekem akkor már nem fájt semmi, ahogy leírod a tüneteket, nekem úgy tûnik gyulladásod lehet, szerintem menj dokihoz, amilyen hamar tudsz, nehogy nagyobb baj legyen belõle.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, de mivel elsõ szülés volt így nem tudtam normális-e. Köszönöm.
Szia! Az elsõ gyermekem császárral született, a köldökömtõl lefelé volt ilyen zsibbadós érzésem, érzékeny, érzéketlen is volt. A dokim azt mondta, mivel vágott, hogy a baba kijöjjön, ezért teljesen természetes, hogy érzéketlennek érzem, ne aggódjak, mert sokmindent átvágott, többek között az idegeket is, majd idõvel újra fogom érezni a pocimat. Így is lett! Harmadik babát váró 25 hetes kismami
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, plusz még annyit, hogy utána egy évig még a combomat sem éreztem a sok, méhösszehúzó miatt.
szia, én is császárral szültem, küldök alatt érzéketlen volt 1 évig...... most 3 éves a kislányom, és még mindig a vágás alatt felett 1 cm-es körben érzéketlen ha finoman végighúzom az ujjamat....ez van :-((
1év alatt lassan alakul vissza a has, legalábbis nálam.
Szia, nekem 3 hónapja volt a császár és már egész szépen visszahúzódott a dudor. A dokim azt mondta azért van ez, mert a heg osszehúzza a bõrt. Olyan mintha egy cérnát feszitenél a bõrödre és alatta-fölötte kidudorodik a bõr. De a heg idõvel kezd majd lazulni és igy a bõr is kisimul mellette.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!