Találatok a következő kifejezésre: Császár után héttel (85 db)

Császár után hány héttel emelgethetem a 15 kilós nagytesót?

Legjobb válasz: Elvileg 6 hét múlva! Nekem 3 császárom volt. Az elsõ után nagyon kivoltam kímélve a legnagyobb súly amit emelgettem a 3.5 kg-os kisfiam volt.A másodiknál itthon várt a 2.5 éves "nagyfiam" és az elsõ volt ahogy hazaértünk a kórházból, õ futott elém, hogy felkaptam. Csillagokat láttam, de megfeledkeztem a friss mûtétrõl. A harmadik után meg... Már két fiam várt itthon mosni fõzni, takarítani kellett szinte semmit nem pihentem és jót nevettem ha eszembe jutott az elsõ császárom. A védõnénink mindig azt mondta, hogy én érzem hogy mennyit bírok, ha nem fáj nem kell kivárni a 6 hetet.

Elvileg 6 hét múlva! Nekem 3 császárom volt. Az elsõ után nagyon kivoltam kímélve a legnagyobb súly amit emelgettem a 3.5 kg-os kisfiam volt.A másodiknál itthon várt a 2.5 éves "nagyfiam" és az elsõ volt ahogy hazaértünk a kórházból, õ futott elém, hogy felkaptam. Csillagokat láttam, de megfeledkeztem a friss mûtétrõl. A harmadik után meg... Már két fiam várt itthon mosni fõzni, takarítani kellett szinte semmit nem pihentem és jót nevettem ha eszembe jutott az elsõ császárom. A védõnénink mindig azt mondta, hogy én érzem hogy mennyit bírok, ha nem fáj nem kell kivárni a 6 hetet.
Császármetszés után 5.nap mehettem haza. A parkolóban várt a 3 éves kislányom, akit rögtön felkaptam. :-D Szerintem ez sok mindentõl függ.

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

CSÁSZÁR után 1 héttel normális ha már nincs meg? Vissza jön még a menzesz?

Legjobb válasz: ne haragudj, de nagy butaságokat irsz...nincs meg?menzesz? ezt gyermekágyas vérzésnek nevezik, és semmi köze a menstruációhoz! császárosoknál általában hamarabb megy végbe ez a tisztulás, mert a mûtét után áttörlik a méhet belül, ami a természetes uton szülõknél nem történik meg ugye. én 2 babat szültem császárral(sajnos),nekem kb 2 hét után maradt el teljesen, de 3-4nap után már minimális volt, egy betét elég volt kb egész napra(persze cseréltem higéniai okokból, mennyiségét tekintve irom csak)aztán 1hét után már kb egy tisztaságival elvoltam. nem valószinû hogy ujra erõsebb lesz.

ne haragudj, de nagy butaságokat irsz...nincs meg?menzesz? ezt gyermekágyas vérzésnek nevezik, és semmi köze a menstruációhoz! császárosoknál általában hamarabb megy végbe ez a tisztulás, mert a mûtét után áttörlik a méhet belül, ami a természetes uton szülõknél nem történik meg ugye. én 2 babat szültem császárral(sajnos), nekem kb 2 hét után maradt el teljesen, de 3-4nap után már minimális volt, egy betét elég volt kb egész napra(persze cseréltem higéniai okokból, mennyiségét tekintve irom csak)aztán 1hét után már kb egy tisztaságival elvoltam. nem valószinû hogy ujra erõsebb lesz.

Császár után meddig vereztetek? Volt akinek egy hét után abbamaradt, majd rá egy hétre ujra kezdõdött?

Nem vészes, kevesebb, mint egy menstruacio, sárgás barna inkább...

Legjobb válasz: 5 hete szültem ikreket császárral. Még mindig vérzek. Hol kevesebb hol több.

5 hete szültem ikreket császárral. Még mindig vérzek. Hol kevesebb hol több.
2 napig vereztem, majd ket hettel kesobb elontott a ver, es onnantol meg 4 hetig.
A 7-dik héten múlt el véglegesen.

Császár után 6 héttel enyhén vérzik a seb. Másnak volt ilyen?

Rögtön azzal kezdeném, hogy szabadságon van a dokim, így nem tudok elmenni hozzá. 4 héttel a szülés után begyulladt a sebem, akkor bementem az ügyeletre, ahonnan az ügyeletes doktornő elküldött, hogy nem ő műtött, nincs hozzá köze, nem volt hajlandó megnézni a varratot, így akkor másik kórházba kellett mennem - ezek az előzmények. Tehát tegnap volt 6 hete, hogy császároztak, a 4. héten begyulladt a sebem, akkor az orvosom azt javasolta, hogy borogassam jégzselével. Utána a duzzadás és a pirosság elmúlt, nem is fájt, megnyugodtam. Tegnap este tusolás előtt viszont észrevettem, hogy egy körömnyi foltban vérzett a sebem egy pontból, illetve ezután raktam egy gézdarabot a bugyimba, az is foltos lett egy pontban. A 6 hetes kontrollon múlt héten voltam (mivel most nem rendel a dokim), ő mindent rendben talált. Tudok ezzel kezdeni valamit? Az ügyeletről félek, hogy megint elhajtanak... Volt ilyen másnak is?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire jó ötlet,de vannak ezek a hámosító krémek, amik sebre vannak. pl bephanten plus, neogranormon. De nem tudom, hogy mûtéti sebre jó lehet e, mert nekem a császár után azt mondták száradnia kell, és fertõtlenítõ hintõport kaptam rá. Nekem mûtét után 1 héttel miután kiszedték a varratot, már teljesen rendben volt. AMúgy mi az hgoy elhajtanak az ügyeletrõl?? Attól mert nem õk csinálták a mûtétet attól még köteles lenne megnézni!! Ha elakarnak küldeni, mondd nekik, hogy jelenteni fogod hogy nem néztek meg.

Nem tudom mennyire jó ötlet, de vannak ezek a hámosító krémek, amik sebre vannak. pl bephanten plus, neogranormon. De nem tudom, hogy mûtéti sebre jó lehet e, mert nekem a császár után azt mondták száradnia kell, és fertõtlenítõ hintõport kaptam rá. Nekem mûtét után 1 héttel miután kiszedték a varratot, már teljesen rendben volt. AMúgy mi az hgoy elhajtanak az ügyeletrõl?? Attól mert nem õk csinálták a mûtétet attól még köteles lenne megnézni!! Ha elakarnak küldeni, mondd nekik, hogy jelenteni fogod hogy nem néztek meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez a hintõpor mondjuk lehet, hogy jó ötlet, van még abból, amit a gyerkõc köldökére kaptunk, lehet, hogy az is segítene!? Ha neki meggyógyult tõle a köldöke, akkor talán nem árt a hasamnak sem! Az ügyeleten meg azzal jött ez a flegma doktornõ, hogy "Ez itt járóbeteg ellátás, mihez kezdjek magával?" - és utána hajtott el, meg mondta, hogy nem õ mûtött, nem nézi meg... Szerintem megvárom az estét, hogy ma is fog-e vérezni, és ha igen, max. bepróbálkozom holnap is az ügyeleten... Vagy megvárom a jövõ hetet, mikor már itthon lesz a dokim. Csak gondoltam hátha másnak is van tapasztalata errõl... Amúgy biztos az is közrejátszik, hogy hatalmas a kisfiam, lehet, hogy az õ 6 kilójának az emelgetése is megterhelte a hasam... meg hogy néhányszor pont ott rúgott meg pelenkázás közben...

Császár után 5. hétre megint vérzés?

Császároztak 4 hete, a vérzésem szépen elmúlt a 3. hétre. 4. héten már csak halvány sárgás folyásom volt. Most hajnalban pedig van vérzésem. Nem sok, de rendes élénk piros, mintha megjött volna. Két napja éreztem alhasi fájást,mint amikor meg akar jönni. Szoptatok, ilyen korán nem jön meg a menstruáció. Ez normális???

Legjobb válasz: Pedig megjött a menszid. Én is császáros voltam, mindkét császárom után 5 héttel már menstruáltam, pedig szoptattam 2 évig.

Pedig megjött a menszid. Én is császáros voltam, mindkét császárom után 5 héttel már menstruáltam, pedig szoptattam 2 évig.
igen megjött nekem az elsõ fiammal 6.héten jött meg és utánna rendesen minden hónapban pedig 10hóig szoptattam.Most a másodikkal 4.héten jött meg én is korainak találtam 2napig tartott kevés volt.Most a 8.héten ujra nem sok és hol van hol nincs 4.napnál tartok.
5 héttel szülés után azt hittem megjött, de másnap estére már csak barnáztam. Jeleztem a dokinak, azt mondta, hogy lehet, hogy a méhlapény helyén lévõ seb egy rossz mozdulattól kicsit bevérzett. Most, 2 és fél hónappal a szülésem után jött meg rendesen, 8 hetes volt a fiam mikor elapadt a tejem.
A kérdező hozzászólása: meglehet, hogy nekem is ez van kedves utolsó. megemeltem a hordozót a gyerekkel és estére véreztem is. Ma már szinte csak pecsételek.
Akkor szerintem Neked is csak az. Ha visszatér pár nap múlva megint egy-egy nap erejéig ne ijedj meg, nekem is visszajött. Biztos megint rosszul mozdultam és még friss volt a seb. Sok boldogságot és jó egészséget nektek!!

Normális, hogy császár után az 5. héten is elég intenzíven vérzek?

Legjobb válasz: Hát, elvileg 6 hétig is tarthat, mire kitisztul a szervezet, bár, állítólag a császárosok hamarabb rendbe jönnek, mert azért mûtét közben kipucolják rendesen a méhet. Én is császárral szültem, és pár napig véreztem csak úgy átlagosan, aztán pár napig csak picit. Kb. 10 nappal a szülés után már semmi nem volt. Gondolom úgyis mész 6 hetes kontrollra, ott majd kiderül, hogy ez rendben van-e, vagy nem.

Hát, elvileg 6 hétig is tarthat, mire kitisztul a szervezet, bár, állítólag a császárosok hamarabb rendbe jönnek, mert azért mûtét közben kipucolják rendesen a méhet. Én is császárral szültem, és pár napig véreztem csak úgy átlagosan, aztán pár napig csak picit. Kb. 10 nappal a szülés után már semmi nem volt. Gondolom úgyis mész 6 hetes kontrollra, ott majd kiderül, hogy ez rendben van-e, vagy nem.
Nekem is tovább tartott, mint 6 hét. Kb. 8-9 hétig véreztem. Azt hittem már sosem múlik el, aztán vége lett. :)

Császár után 2 héttel még mindig, ha pisilok behúzódik a köldököm és a varrás tájéka. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Igen, ne aggódj! Kell néhány hét, mire teljesen felépülsz! Ráadásul a mûtét helye még sokáig érzékeny lehet, fõleg a frontokra! Én már lassan négy hete vagyok túl a császáron és most kezdek jobban lenni, de még azért sokszor fájdogál a hasam alja. Jobbulást!

Létezik olyan, hogy a császár után 2 hétre elmúlik a vérzés és rá 4 napra újra vérzek? Vagy ez már lehet mensi?

Legjobb válasz: a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

a gyermekágyi vérzés ilyen (ebbõl a szempontból mindegy, hogy császár volt-e vagy hüvelyi szülés), amikor már azt gondolod, hogy vége van, van néhány nap szünet, majd megint beindul néhány napra ez teljesen természetes akár több hétig is eltarthat ez a kissé bizonytalan állapot

11 hete császáros szülésem volt. Fogyokúrázni nem szeretnék, de a mozgás hiányzik. Tudja valaki, hogy kinek és melyik dvd-je az, amire császár után tudnék tornázni?

Legjobb válasz: Szia, Én 7 hete szültem császárral és néha-néha tornázom a Béres Alexandra - Változz vissza! dvd-re. Azon van pocakostorna, 3 hónapos és 6 hónapos anyukák részére. üdv

Szia, Én 7 hete szültem császárral és néha-néha tornázom a Béres Alexandra - Változz vissza! dvd-re. Azon van pocakostorna, 3 hónapos és 6 hónapos anyukák részére. üdv
8 héttel a császár után gyakorlatilag bármelyik gyakorlatot elvégezheted, hisz ha húzódik a seb, akkor úgyis abbahagyod. :) Nekem a Rubint Réka dvd-k váltak be, annak idején én is császárral szültem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!