Találatok a következő kifejezésre: Császár után fájdalom (5 db)

Császár után erős derék és alhasi fájdalom mitől?

3 hónapja volt a második császárom. Szoptatom a babám, de múlt héten néhány napra megjött. Tegnap óta fáj a derekam, és ehhez tegnap a hasam is fájt. Olyan középidős fájdalom volt, mindig megéreztem. Erős egyoldali, nyilaló. Kicsit korán lenne a menzeszhez képesg, de gondolom idő kell mire helyreáll. Ma is derék és hasfájással keltem. Tompán érzem a hegem mögött belül, néha egy-egy rövid nyilalás az alhasam legalján 2 oldalt, és sokszor érzem ezt a tompa fájdalmat a szeméremdomb mögött is. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Simán lehet, hogy beáll a ciklusod: nekem 4 hónappal a császár után jött meg, igény szerint szoptatok és azonnal beállt a 28 napos ciklusom. Az elsõ nekem is jobban fájt, aztán már csak a derékfájás a hangulatingadozás maradt :(

Simán lehet, hogy beáll a ciklusod: nekem 4 hónappal a császár után jött meg, igény szerint szoptatok és azonnal beállt a 28 napos ciklusom. Az elsõ nekem is jobban fájt, aztán már csak a derékfájás a hangulatingadozás maradt :(

Császáros anyukák! Kérlek írjon akinek császár után katéterezés miatt húgyúti sérülése lett. Vérvizelés, fájdalom stb. nem fertőzés hanem kimondottan sérülés érdekelne. Hogyan gyógyították, hogyan diagnosztizálták egyáltalán?

Legjobb válasz: Reméljük nem komoly neked sem. De sajnálom nagyon, hogy veled is megtörtént, nem értem, miért nem lehet erre odafigyelnie a nõvérnek. Én legszívesebben neki is feldugdosnám, érezze már, mit csinált. Az a rossz, hogy tényleg piszkosul fáj és viszonylag sokáig tart. A sebed már nem is fog fájni, mire ez elmúlik..:S

Reméljük nem komoly neked sem. De sajnálom nagyon, hogy veled is megtörtént, nem értem, miért nem lehet erre odafigyelnie a nõvérnek. Én legszívesebben neki is feldugdosnám, érezze már, mit csinált. Az a rossz, hogy tényleg piszkosul fáj és viszonylag sokáig tart. A sebed már nem is fog fájni, mire ez elmúlik..:S
Nekem biztos, hogy felsértettek valamit, mert piszkosul fájt minden pisilésnél és elég sokáig volt vér a pisimben. Nem fertõzést szedtem össze, hanem fizikai sérülést. Jobban fájt, mint a sebem és két hétnél tovább tartott, mire elmúlt. Nem tudom, hogy ez "hamar" gyógyulásnak minõsül-e... A gyógyítást elvégezte a szervezetem, mikor a dokimnak jeleztem, akkor annyit mondott, hogy hát igen, sajnos elõfordul, két hét alatt rendbe jön. (Na kössz, dugjanak így fel neked is egyet, aztán beszélgethetünk.) Mint írtam, a hasi sebemmel nem volt annyi gond, mint ezzel a fránya pisivel.
Katéterezés során a fertõzés a legveszélyesebb. Olyan mértékû sérülést elvileg nem tudnak okozni ami ne gyógyulna meg hamar. Ha pl felsértik és véres tõle a vizelet az is csak egyszer jelentkezik. Ha folyamatosan véres a vizelet annak veseproblémák állnak a hátterében. Ha nem gyógyulnak néhány napon belül a tünetek, mindenképpen fel kell keresni egy orvost.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat. kicsit megnyugodtam. nekem van úgy hogy pár napig semmi aztán újból ürül vér a hólyagomból. most már egyre ritkább és most már inkább alvadt véres. remélem meggyógyul nekem is magától és nem kell kórházba feküdnöm miatta. nem tudom mi lenne a babával meg a nagylányommal addig.

Császár után milyen fájdalom csillapítót lehet bevenni?

Másfél hét és programozottam szülök,homeos bogyókat már beszereztem ,de nem tudom mire számítsak és elég lesz e.Mit lehet ilyenkor bevenni,mit lehet tenni,hogy ne fájjon a fejünk sokáig az érzéstelenítés miatt??

Legjobb válasz: Szia!Nekem nem fájt a fejem,úgy hallottam 12óráig nem szabad mozgatni,akkor nem fog fájni.Egyébként algopirint adtak fájdalomcsillapitónak,én 2napig kaptam.Nem mondom,hogy utánna nem fájt,de ki lehetett birni.

Szia!Nekem nem fájt a fejem, úgy hallottam 12óráig nem szabad mozgatni, akkor nem fog fájni.Egyébként algopirint adtak fájdalomcsillapitónak, én 2napig kaptam.Nem mondom, hogy utánna nem fájt, de ki lehetett birni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nekem 8órát mondtak, hogy addig kell feküdni és nem lehet mozdulni.
Ahol szülni fogsz fognak adni amire szükséged lesz, inj-t majd tabl. is. Nekem se fájt a fejem sõt a vágás sem. Kicsit húzódik, feszül a seb de arra nem kell szedni semmit.
A kérdező hozzászólása: Én csak homeos bogyókat akarok szedni azok sebgyógyulás gyorsításra vannak .
Szia!!Nekem nem fájt a fejem, csak a seb, de az eléggé.Én elsõ éjszaka kaptam infúzióban algopirynt, az nagyon jó volt, nem is éreztem semmi fájdalmat, és aludtam mint a bunda.Szerintem ha esetleg nagyon fájna a vágás, akkor kérj azt, tényleg segít.
Nekem a fejfájásra algopyrint adtak, meg spinál port, de a fejemre egyik sem használt csak a sebre. A lényeg ne emelgesd a tarkódat addig amíg fel nem lehet kelned, igyál nagyon sokat napi 4 litert , és hogyha sétálsz ne nézz lefelé. Nekem ezt mind utólag mondták.
Nekem spinális érzéstelenítés volt, és utána algopirint kaptam infulzióba, meg injekcióba is. De azt csak a sebre adták. Eztuán az érzéstelenítés után szerintem nem lép fel fejfájás, legalábbis én amint az örzõbe vittek, emelgettem a fejem, hogy lássam a babót, de nem fájt utána.
Én is spinálist kaptam 6 óra múlva kellhettem fel, azt mondták csak a fejed ne mozgasd addig.Császár után kaptam infúziót és abba rakták bele az algopirint.Utánna mindig kérdezték kérek-e fájdalomcsillapítót, nem kértem.Túl lehet élni, ha felkelsz húzdd ki magad úgy járj, ne görnyedve mert utánna fájni fog a hátad.nem lesz könnyû de ki lehet bírni
Én is homeos bogyókat akartam szedni, de amíg kaptam a méhösszehúzó, meg más hsonló fájdalomcsillapító infúziókat az örzõben nem engedték bevenni. Az infúziót meg ha akarod, ha nem kapni fogod! Kitartás


Akik császárral szültek, vannak, akik bánják, hogy nem természetes úton szültek, mert így nem élhették át a szülés minden fájdalmát, gyötrelmes élményét. Van nektek emiatt hiányérzetetek?

Legjobb válasz: Szia! Persze,hogy van,nekem nagyon,mert nem voltam része azoknak a dolgoknak,amik ezzel járjanak,magzatvíz elfolyása,fájások és még megannyi más dolog!Én altatásban végeztem a császárt,mert komplikációim voltak,gondolhatod,hogy milyen érzés volt,hogy nem láttam mikor kiemelték a hasamból manócskát!Én megfosztva érzem magam ezektõl az élménykétõl,de hibámon kívül kellett a császár!Sajnos nincsenek jó emlékeim,de a fiam ezt elfelejteti velem! 5 hónapos baba anyukája

Szia! Persze, hogy van, nekem nagyon, mert nem voltam része azoknak a dolgoknak, amik ezzel járjanak, magzatvíz elfolyása, fájások és még megannyi más dolog!Én altatásban végeztem a császárt, mert komplikációim voltak, gondolhatod, hogy milyen érzés volt, hogy nem láttam mikor kiemelték a hasamból manócskát!Én megfosztva érzem magam ezektõl az élménykétõl, de hibámon kívül kellett a császár!Sajnos nincsenek jó emlékeim, de a fiam ezt elfelejteti velem! 5 hónapos baba anyukája
Most sokan elítélnek miatta, de én nem bánom, egyrészt muszáj volt császározni, mert a babám nem bírta tovább odabent, én meg nem tágultam, viszont olyan iszonyatosan fájt, és rosszul viselem , nem tehetek róla, így nem bánom egy percig sem, hogy nem kellett végig csinálni, 3 óra vajúdás bõven elég volt.Sajnálom, de én így érzem, az a lényeg hogy a kismanóm egészséges, és persze ha fordítva kellett volna , hogy szülés, az õ érdekében, persze nem érdekelne, de nem bánom hogy így alakult.
"Néha az jön le, hogy aki természetesen szült "lenézi" a császárosokat." ez az amin összeugranak a csajok. mondjuk nincs értelme. a végeredmény a fontos!
Pont ez az! Ezért írtam. Nem ezen az oldalon, de már itt is találkoztam vele. Hanem a "való" életben. Saját tapasztalat. A császár is szülés. Kár, hogy nem foglalkoznak többet ezzel. Sok tévhit megszûnne.
Szia! Van bizony. Már lassan 9 hós a kislányom, és még mindig nem érzem, hogy szültem volna. Sokat sírok is miatta, de sajna nem volt más választásom. Sõt, kiderült, hogy soha nem szülhetek természetes úton.
Nem értem miért lenne ez konfliktus forrás. Mármint a császár és a term. szülés. Sztem senki nem tervezi elõre (kivéve persze, akik fizetnek a császárért). És igenis foglalkozni kell vele, mert komoly depresszióhoz vezethet. Néha az jön le, hogy aki természetesen szült "lenézi" a császárosokat. Tisztelet a kivételnek.
aha! igy már más a kutya bõre:-) bocsánatot kell kérjek akkor Tõled! igy más értelmet nyert a kérdés:-)
igen sokan vannak és szerintem egy kicsit provokáló is a kérdés. elég nehéz feldolgozni és ráadásul örök konfliktus téma a természetes úton szülõkkel.
A kérdés valóban provokáló, nem kicsit, kíváncsi volnék a kérdezõ melyik táborba tartozik. Ugyan én nem tudok érdemben nyilatkozni, de a válasz egyértelmûen igen és ezt nem illik firtatni, mert minden anyukának maga kell feldolgozza ezt az eseményt. Aki maga beszél róla ok, de utalni erre nem illik pl látogatáskor, meg sajnálkozni, hiszen ott a végeredmény: egy egészséges baba.
Én sem bánom, hogy így alakult. Nekem a rossz leleteim miatt kellett idõ elõtt császározni, majdnem meghalt a kisfiam. Nagyon örülök neki, hogy az orvosom gyorsan mûtött és nem lett a babónak baja.
Nekem abszolút nincs hiányérzetem e miatt. Sõt úgy gondolom, hogy így volt a legjobb és remélem a következõt is császárral fogom a világra hozni. Nekem nem hiányzott, hiányzik a fájdalom és szenvedés amirõl így szerencsére lemaradtam.
en pl termeszetesen szultem de mar 18 ora vajudas utan azt mondtam a dokimnak hogy csaszarozzon meg mert mar nem birom!! vegulis nem kellet megcsaszarozni kibujt a lanyom termeszetes uton
Nem igazán bánom, nincs bennem hiányérzet.Több mint 7 óra vajúdás és több tolófájás után derült ki, hogy császár, mert romlott a pici szívhangja.Ez van.Ugyanúgy szenvedtem érte, mint más(hisz "nyomtam"is eleget), csak a vége lett más, meg a felépülés.Ez az egy a "rossz"nekem, hogy sokáig tartott-nálam-a felépülés.
Én császárral szültem és abszolut nem bánom, és semmi rossz érzés nincs bennem ezzel kapcsolatban. A terhesség utolsó két hetével annál inkább. Borzasztó volt, mert túlhordtam, a méhszáj sem nyilt ki kicsit sem. Folyamatosan aggódtam, mert nem tudták megnézni a magzatizet, a gyerek meg egyre kevesebbet mocorgott. Minden nap ctg-re jártam, mert nem fektettek be, és hiába volt fogadott dokim, minden nap órákat vártam egy nyanvadt vizsgálatra. Szinte minden nap sirógörcsöt kaptam. Végül nem is inditották a szülést csak mûtöttek. Nekem igy is csodás élmény marad a kislányom születés, hallottam, hogy sir fel, az elsõ percben odahozták hozzám, megpuszilgathattam, és csodás érzés volt, hogy a hangom hallatán egybõl megnyugodott. És mindezt a férjem is átélhette. Mig engem varrtak õ dajkálta az újszölött pici lányát. Biztos nagyon jó érzés, ha az ember lánya maga adhat életet a gyermekének, és remélem ez a következõnél nekem is megadatik, ha meg nem akkor sem fogok elkeseredni és annak a mûtétnek is a jó oldalát nézem majd és átélem minden szépségét és fájdalmát.
Velem fordul olyan elõ, hogy amikor egy szomszédom megtudta hogy császároztak, megkérdezte, hogy mi van ez ma a divat?És nagyon rosszul esett, mert nem arról volt szó, hogy lefizettem volna a dokimat, hanem így alakult , és mint írtam korábban, én nem bánom.Amúgy más anyukáknál én sem tapasztaltam hogy lenéztek volna, csak itt félek én is kimondani, hogy NEM BÁNOM a császárt.De szerintem csak azért félek tõle itt is, mert aki rendesen szült, nagyon büszke rá, és minden elismerésem nekik(is), hogy végigcsinálják, hisz nem semmi amin ilyenkor keresztül mennek e nõk, de mint mindenki írja a végeredmény a lényeg. Egy korábbi válaszoló
A kérdésre a válaszom. Én nagyon szomorú vagyok ha a szülésre gondolok, mert én is császárral szültem.Sajnos nem bírta a babám a vajúdást, és sürgõs császár lett a vége, altattak.Sajnálom hogy nem láttam megszületni a babám, hogy nem foghattam a kezembe, nem én voltam akit elõször megismerhetett.De ugyan akkor örülök hogy idõben észre vették a bajt, és nem lett baja a kisfiamnak. Én még nem találkoztam ilyennel hogy lenéztek volna mert császárral szültem, inkább én érzem magam egy kicsit kevesebbnek.Ezért remélem majd a következõ babámat terészetes úton hozhatom a világra. Egyszer kaptam (igaz egy vidéki konzarvatív rokontól) olyan megjegyzést, hogy az én fiam nem született, csak lett. Ez azért rosszul esett, még akkor is ha az õ idejükben ilyenek nem voltak.De túl léptem rajta, ráhagytam és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán ebbe a mederbe akartam terelni a szót. Nyilván ilyet szemtõl szembe nem lehet megkérdezni, de többen hangoztatták már, hogy úgy érzik, lemaradtak valamirõl. Én meg most ezt nem így gondolom, ha ránézek a babámra, és kíváncsi voltam, hogy aki hasonlóan adott életet, mit gondol errõl.
Hát nem tudom, nekem pl, aki normál szült nem lenne képem odamenni a császáros barátnõmhöz, hogy figyu beszéljünk már róla, hogy fel tudod-e dolgozni azt, hogy nem élhettél át egy csomó élményt.... Asszem többet nem állna velem szóba és igaza is lenne. Ez nagy udvariatlanság volna részemrõl, sõt bunkóság.
A kérdező hozzászólása: Véletlenül sem akartam provokálni! Én ugyanúgy császárral szültem, de nekem megkönnyebbülés volt, hogy hamar láthattam a babámat, és megbizonyosodhattam róla, hogy tényleg minden rendben van! Sajnos elõtte nem így volt....
Nekem csücsült a babám, ezért mûtöttek. Elõször bántam, h nem élhetem át minden pillanatát a szülésnek, fájdalomnak. De a végén már örütem, h mielõbb láthatom az én kicsikémet, egészséges-e, minden rendben van-e. Úgy érzem, nem maradtam le semmilyen fájdalomról, a sebem még most 2 év után is érzékeny, bár szerencsés is voltam, hamar gyógyutam. A következõ szülést is császárral szeretném megélni.
Erre mi itt nem fogunk tudni választ adni, keress fel egy gerincsebészt.
Egy ismerõsöm vállalt, pedig meg is van operálva, le is van százalékolva.Megbeszélte a dokival aki gyerekkora óta kezeli...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!