Találatok a következő kifejezésre: Császár után fáj a has, (10 db)

Császár után meddig és mennyire fáj a has? Milyen gyorsan gyógyul a seb? Hány hét után lehet rendesen mozogni? Érdekelnének a tapasztalatok!

Legjobb válasz: Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis

Szia ! Öszintén szólva ez mindenkinél más. Én elég érzékeny típus vagyok, kb. 1-2 hétig fájt. De fájdalomcsillapítóra csak 24 óráig volt szükségem. Nehezen ment a felülés, a szoptatás (mert oldalra kellett fordulni), a járkálás söt még a nevetés, köhögés is (ilyenkor rázkódik a hasad). Császár után 8 órával viszont le kell szállni az ágyról, s el kell menni a WC-ig. S aztán apránként jön a többi! Hogy milyen gyorsan gyógyul a seb, ez alkat, s izomzat kérdése is, na és hogy mennyire kíméled magad az elején. Mozogni úgy mint terhesség elött kb. 6 hét múlva tudtam. A terhes nadrágjaimat viszont összesen még 2 hónappal a szülés után is hordtam (ez nem nyomja úgy a hasat). Egy 3 éves kisfiú mamája, és egyben 18 hetes pocis
Nekem az elsõ 2 nap volt iszonyú, utána mintha elvágták volna. Nem mondom, hogy követendõ példa, de mûtét után 2 héttel már javában emelgettem a babakocsit (a 3.emeleten laktunk, lift nem volt) és nem éreztem fájdalmat. Nekem inkább lelkileg fájt, de úgy még évek múlva is. Idõnként ha hason aludtam, éreztem hogy húzódik a seb, ez kb. 2 hónap után múlt el. Hozzá kell tenni, babavárás elõtt rendszeresen edzettem, így a hasizmom elég erõs volt.
Nálunk egy hétig szokás császár után kórházban maradni, miutanán hazamentem, már teljesen jól voltam, legalábbis fájdalomtól, tettem-vettem. Csak sajna a fáradtság és a sok nemalvás (hasfájós volt a picur) kijott rajtam, vagy 2 hétig emiatt nem voltam onmagam. A fájdalom az elso pár napban volt a legrosszabb, 2 napig kértem csak injekciót. Nekem a fájdalom kibírhato volt, csak soxor kellett a kicsihez kelnem, és ez volt fájdalamas az elso napokban. éjfélkor volt a mutét, altatásban, de már reggel 7 korul leszállítottak az ágyrol zuhanyozni, és biztattak, hogy ha nem vagyok rosszul, kezdjek járkálni, hamarabb gyógyul.
Szia.Nekem nem volt olyan borzasztó csak az elsõ két nap, mert nekem 2napig kellett az intenzíven lennem, az epidurális nem hatott rendesen ezért mûtét közben el kellett altatni, a köhögés volt szörnyû, mert attól fájt, felkelni nem engedtek, másnap kelhettem fel, nehéz volt de ment :) utána lekerültem az osztályra, ott már nagyon jól voltam :) mászkáltam ezerrel :) szerencsém volt, mert jól gyógyult a seb:) otthon meg már kicsit fájt, éreztem de nem volt vészes...viszont a frontokat a mai napig érzem, olyankor szúrkál a császár helye... Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Én 3 hete és 2 napja szültem, és már szinte úgy mozgok mint elõtte. Szinte. Óvatosabb vagyok: nem megyünk arra sétálni, amerre emelkedõ van; vigyázok hogy a pici ne a hasam körül rugdosodjon....stb. Még mindig érzem a hasam környékét, de nem mondom azt hogy fáj. Csak érzem. Nekem az elsõ 8-10 nap volt nagyon nehéz. Amíg nem szoptattam, addig kértem fájdalomcsillapítót is. Az elsõ napokban 15 percig tartott mire felkeltem, nem tudtam hajolni sem. Volt, hogy bent ültem a wc-n 1 órát, mert nem tudtam felkelni még a kapaszkodó segítségével sem. De napról-napra éreztem hogy egyre jobb, egyre több mindent tudok újra csinálni. A varratszedéssel rémisztgettek, de egyáltalán nem fájt. Utána 8 nappal vettem le itthon a kötést, és a sebem nagyon szép. A varratok helye (7 volt) alig látszik, csak a vágás vonala. A két legrosszabb élményem: 1: a homokzsák a hason. Miután elmúlt az érzéstelenítõ hatása (kb 3 óra), akkor úgy éreztem, mintha egy öt tonnás ember ülne a hasamon. Azt nem kívánom senkinek. 2: a kitolás után 12 órával felkeltettek zuhanyozni. Azt hittem ott helyben elájulok. De amikor 3 óránként behozták a kisfiamat, akkor nem fájt semmi. :) ))
Én 3, 5 hónapja szültem császárral. Az elsõ két napot leírni se tudnám, annyira borzasztó volt számomra mind a fizikailag, mind lelkileg. Nekem 10 nap után szûnt meg a fájdalom, azóta olyan mintha nem történt volna semmi. Kivéve, hogy az egészséges és gyönyörû kisfima itt szuszog mellettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, eddig elég vad dolgokat olvastam itt-ott a császár utáni szenvedésrõl. Ezek nem olyan vészesek. :-) Várom a további élményeket.
Én is a 6 hetes kontrol idején tudtam normálisan mozogni.A mûtét utáni 1-2 hét nagyon rossz volt.A hasam a vágásnál még most is kicsit érzéketlen(10 hó), ez csak az epilálás szempontjából jó dolog:) A sebem nagyon halvány és elég jól gyógyult.A világos bõrû és hajú embereknek gyorsabban és szebben gyógyulnak a vágásaik.
Szia, Nekem 5 hete volt a császár és az elsõ 3-4 nap kivételével (ami elég kemény volt) úgy tudok mozogni, mintha semmi nem történt volna. Ami a kemény napokat illeti: a mûtétet követõ reggelen kaptam egy fájdalomcsillapító injekciót és azután fel kellett kelni és lezuhanyozni. A következõ napokon pedig szinte óráról órára jobb lett és mikor már otthon voltunk a babábal (5 nap múlva) mindent én csináltam és 1-2 nap múlva még egy rövid séta a ház körül is nagyon jól esett. Én voltam a legjobban meglepve, mert nem vagyok egy "tigris" típus, de nekem ezek voltak a tapasztalataim. ui: a pici még a maradék fájdalmaimat is elfeledtette velem, szerintem õ a legjobb fájdalomcsillapító :) minden jót Neked!
Nekem 5 napja volt császárom (sajna). Mütét után amikor felvittek az intenzivre akkor még jo volt mert nem éreztem semmi fájdalmat az érzésteleitö miatt.de amikor fel kellett kelnem...azt kivántam hogy inkább öljenek meg ...nem picit fáj de akkor is arra gojdoltam hogy fájjon ahogy csak tud mert tudom hogy azért fáj mert olyan dolog törtnét ami boldogságot hogy még nagyon sokáig. Ki kell birni...

Nagyon faj a has csaszarozas utan? Menyi ido kell neki hogy meg teljesen begyogyuljon? Nagyon csunyan latszik utana a seb? utana lehet ugy elni tovabb ahogy az elott? Meik a fajdalmasabb a szules vagy a csaszar?

en meg nem voltam semivel operalva.es ezert nagyon felek. lehet utanna tornazni futni es szolarozni ???segitsetek mert nagyon felek ettol az egesztol. mert eddig ugy van hogy csaszarozni kellesz mert a nyakan van a koldokzsinor. 35hetes kis mama vagyok.

Legjobb válasz: Én a kislányomat császárral szültem 6 éve. Igen utána fáj a seb kb. 1-2 hétig, azután még hónapokig kellemetlen a heg. Utána látszódni fog a seb mindíg, de idõvel halványul, én már észre sem veszem. A kisfiamat 8 hónapja rendesen szültem, nekem ez jobban fájt(a tágulási szakasz), de amint kibújt elmúlt minden fájdalom. A császár azért rosszabb mert utána fáj sokáig, és mégiscsak egy mûtét. Ne aggódj, lehet hogy meglesz rendesen, de ha nem, akkor is nõk ezrei szültek már császárral túl fogod élni. Sok sikert, és jó egészséget kívánok.

Én a kislányomat császárral szültem 6 éve. Igen utána fáj a seb kb. 1-2 hétig, azután még hónapokig kellemetlen a heg. Utána látszódni fog a seb mindíg, de idõvel halványul, én már észre sem veszem. A kisfiamat 8 hónapja rendesen szültem, nekem ez jobban fájt(a tágulási szakasz), de amint kibújt elmúlt minden fájdalom. A császár azért rosszabb mert utána fáj sokáig, és mégiscsak egy mûtét. Ne aggódj, lehet hogy meglesz rendesen, de ha nem, akkor is nõk ezrei szültek már császárral túl fogod élni. Sok sikert, és jó egészséget kívánok.
Nekem pokolian fájt a sebem az elsõ 3 napban. Viszont 10 nap után olyan volt, mintha mi sem történt volna, azóta nem is érzem. A heg vékony, nem nagyon látszik. A babád mindenért kárpotol majd, ne félj! Sok boldogságot! Majdnem 7 hetes kisfiú anyukája
Szia, 5és fél hete szültem császárral. A mûtét egyáltalán nem fáj, nem érzel semmit. Nekem már aznap du.fel kellet kelnem, na az nagyon drámai volt. Utána 1 hétig csak vonszoltam magam, de napról napra jobb lett. Fontos hogy erõltesd az egyenes derekat. Az elsõ héten ne nagyon nézegesd magad a tükörben ha gyengék az idegeid.:) ...a vágás környéke picit érzékeny lehet, helyenként érzéketlen, és picit be is dagad. De ezek nagyon hamar elmúlnak ám!:) Tényleg, ne aggódj! Nálam jobban senki nem aggódott a császár miatt, modellként dolgoztam elõtte. Minden szépen rendezõdik vissza, a mûtétre csak egy keskeny piros csík emlékeztet. Tornázni is lehet már, és a szekszre is zöld utat kaptunk a dokitól:) ...és hát azért ez jó a császárban hogy odalent minden maradt az eredeti.:)
javaslom neked is a körömvirágkrémet. Nagyon szépen gyógyítja a sebeket és csak egy heg marad utána!
Szia.Én is császárral szültem lassan 10éve.Én 2napig intenzíven voltam, fel sem kelhettem ! Aztán utána lekerültem az gyerekágyas osztályra, a 3dik napon már ugy mászkáltam mintha több hete történt volna a mûtét.Az én sebem nagyon hamar begyogyult, nagyon enyhe vonal látszik, szinte észre sem lehet venni, de ha idõjárás változás van azt még most is megérzem...Nekem nem volt olyan szörnyû, de enm vagyunk egyformák:) Minden jót 30hetes kismami
A kérdező hozzászólása: koszike a biztatast.hat remenykedem hogy minden rendben legyen es vegre tul legyek mar rajta
Közel hat éve volt császáros szülésem. A lányom beszorult a szülõcsatornába, már a kitolási szakasznál voltunk, amikor a mûtõbe vittek. Csak azt éreztem, hogy matatnak bennem. A seb utána pár napig fájt, húzódott, fõleg hirtelen mozdulatnál. Utána nagyon gyorsan gyógyult és csak egy halvány rózsaszín vonal emlékeztet rá. A mostani babámat is szívesebben szülném császárral, mint normál hüvelyi úton. A normál szerintem jobban fáj. Nekem semmilyen életmódváltozás nem történt a császár következtében. Kitartás! Könnyû és gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen .mar kezdek ra beszelve lenni mert jo olvasni amit irtok rola.hat minden jot tovabbra is es szep baba varast.

Lehet császár után hasi sérvem? 3 hónapja műtöttek. Fáj a hasam a belső varratnál, már ha köhintek is.

Legjobb válasz: Menj vissza dokihoz mindenképpen, mert 3 hónap után ez nem természetes. Nagymamámnak az epemûtét után lett sérve, és újból kell mûteni. Szóval ez nem játék, mutasd meg a dokinak feltétlenül!

Menj vissza dokihoz mindenképpen, mert 3 hónap után ez nem természetes. Nagymamámnak az epemûtét után lett sérve, és újból kell mûteni. Szóval ez nem játék, mutasd meg a dokinak feltétlenül!
Szia!Nekem is császárom volt!!De nekem sem sérvem lett hanem a belsõ varrat begyulladt!!Újra fel kellett nyitni!!:(

Császár után 3 hónappal kicsit fáj a hasam az normális?

Legjobb válasz: Hadd engedj meg egy szemelyes jellegu kerdest: Te szeretned ilyen hamar a szexet, kivanod, vagy a partnered kedveben akarsz jarni? Csak mert ket baratnom szult mostanaban, egyik csaszar, masik huvelyi, es egyikuknek sem jutott eszebe a szex, a gatmetszes es a hasfalvagas utan jo sok hetig. Szerintem nem veletlen ez a 6 het, a regeneralodas a legfontosabb most.

Hadd engedj meg egy szemelyes jellegu kerdest: Te szeretned ilyen hamar a szexet, kivanod, vagy a partnered kedveben akarsz jarni? Csak mert ket baratnom szult mostanaban, egyik csaszar, masik huvelyi, es egyikuknek sem jutott eszebe a szex, a gatmetszes es a hasfalvagas utan jo sok hetig. Szerintem nem veletlen ez a 6 het, a regeneralodas a legfontosabb most.
Ne haragudj, ezt nem ide akartam irni, hanem a masik csaszaros kerdesre!!!
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom, de nekem már másnap eszembe jutott, csak nem valósítottam meg:)
Szia, nekem is császárom volt öt hónapja és még néha most is elõfordul hogy fájdogál, sõt volt pár csepp vér is, a doki szerint ez normális dolog, amig szopizik a fiam addig valószínû csak ennyi lesz a menzesz.
Én császár után két héttel szexeltem. Magam miatt, nem a párom miatt...:) Nem lett semmi baj, persze óvatosan csináltuk. Egyébként a császár szerintem ilyen szempontból más, minta hüvelyi szülés, mert nem kínoznak meg lent... De mindenkinél más

Császár után 9 hónappal még mindig fáj a hasam, mi lehet ez? Bővebben lent!

9 hónapja született meg a kisfiam császárral, fél év után elkezdtem újra tornázni, edzeni, azonban a hasizom gyakorlatok után nagyon fura érzésem van pár napig, mintha felfáztam volna, olyasmi fájdalom van az alhasamban. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: nem tudom de én is 9 hónapja szültem császárral és nekem kb.semenyire nem mûködik a hasizmom,még be se tudom húzni!remélem nem marad így!

nem tudom de én is 9 hónapja szültem császárral és nekem kb.semenyire nem mûködik a hasizmom, még be se tudom húzni!remélem nem marad így!

Császár után meddig fáj a has, meddig gyenge az ember és meddig vérzek?

Legjobb válasz: A páromnak 1 hétig fájt,fájogatott,vérezni csak 1-2 napig a korházban. Kibírható.

A páromnak 1 hétig fájt, fájogatott, vérezni csak 1-2 napig a korházban. Kibírható.
Én 4 hétig véreztem, az elsõ 2 nap brutál szülés után, aztán napról napra könnyebb. A hasam a varratszedés után már kevésbé fájt / 5 nap szülés után /, de kb. 2 hét telt el, mire nagyjából rendbe jött.
Nekem két császárom volt. A vérzés mindkettõnél kb.2hét volt. Mire jöttem haza már gyengén elég volt a normál betét. Az elsõnél csak úgy tudtam felülni, hogy az ágyba kapaszkodva húztam fel magam és nagyon fájt kb.3-4napig, de aztán gyorsan rendbejöttem. Olyan 1-2hétig azért kellemetlen bármit is csinálni. A másodiknál már másnap felültem, járkáltam a szobatársam meg csak nézett, hogy csinálom. Mondjuk én is, mert ugye a rossz emlék megvolt.
Én is kb. 2 hétig véreztem, de nem volt túl erõs szerencsére. A hasam a kórházban még nagyon fájt én is csak kapaszkodóval bírtam magam felhúzni. Lépcsõzni is csak a 3. nap tudtam. Utána otthon is még kb. 2 hétig elég gyengének éreztem magam, és sétálni sem igen tudtam hosszú távon, mert akkor nagyon fájt a hasam (kb. 4 hétig).
Én 6hétig véreztem, amíg a varratot nem szedte ki a doki (2het), addig fájt és húzódott, most 7hetes a babám és hason még kissé kellemetlen aludnom, de ez egy hasi seb, így gondolom hosszabb ideig tart a gyógyulás :O(

Minden kismamának fájt a hasa a császár után? Mármint nagy fájdalmakra gondolok, hogy járni sem tudott, stb.

Bár nem akarok császárt, de sosem lehet tudni. Érdekelne, hogy épültetek föl utána, milyen gyorsan? Tudom, hogy emberfügg?. Illetve, a katéterezés fájt, azaz amikor kivették?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat! Kicsit félek azért a mûtéttõl, ha lenne, de a lényeg, hogy ki lehet bírni. Persze, az ember nem választhat, hogy érzi magát utána, de azért nem szeretnék hetekig csak feküdni vagy ilyesmi.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit félek azért a mûtéttõl, ha lenne, de a lényeg, hogy ki lehet bírni. Persze, az ember nem választhat, hogy érzi magát utána, de azért nem szeretnék hetekig csak feküdni vagy ilyesmi.
Nem fájt a katéterezés. Az sem, amikor kivették. A dréncsõ kivétele se fájt, én attól féltem nagyon de nem éreztem. Hát amikor kimegy a gerincérzéstelenítõ akkor van egy igen kemény éjszaka (vagy nappal) de utána rohamosan javul. Elõször felkelni cirka félórácska volt nekem, de van aki feláll és kész. Szóval fáj utána nagyon, de pont le fogod tojni, mert igyekszel majd kifele az intenzívrõl, hogy a babáddal lehess.
Nekem a katéterezés csak kellemetlen volt, de nem is igazán tudtam avval foglalkozni, mert két és fél nap vajúdás után rohantak velem a mûtõbe és kapkodtak össze vissza! Császár után nagyon fájt a hasam.Nem birtam kiegyenesedni, így a derekam is nagyon fájt! Pár nap után kezdtem jobban lenne!
Szia! Akkor én is kivétel vagyok. Tényleg rossz volt az elsõ nap, meg mondjuk még a második. Nagyon gáz tüsszenteni, köhögni, nevetni, stb, tehát minden, amihez hasizom kell. De kibírható emlékeim szerint. A mûtét után 12 órával már mentem a folyosóra a látogatóim elé, a gyerek folyamatosan a kezemben volt, lehet, hogy azért is, mert rá is voltam utalva, a kórházban letojtak, két nap után haza is küldtek. (és akkor is küldtek volna, ha rosszabbul viselem, mostanában két napos a császáros bennlét is sokszor) Nagyon sok minden múlik a hozzáálláson. ja, hozzáteszem, hogy programcsászárom volt, nem tudom, milyen lett volna, ha vajúdok elõtte egy napot mondjuk. És ha lehetne, nagyon szeretném a következõt megszülni.
Katéter: nekem a felhelyezés kellemetlen volt, a kivétel nem. Nos, a hasi fájdalmat abszolut ki lehet bírni. Én abba a kategoriába tartozom, akinek soha nem hiszik el, hogy simán keltem, jöttem-mentem, amint fel kellett kelni. Az öcsém teljesen kiakadt rajtam, mikor látogatni jött az egy napos babámat a kórházba, hogy én mit össze ugrálok, röhögök. Neki vakbélmûtéte volt, tehát arra számított, hogy fetrengeni fogok az ágyban. :) De nem...
Szia!Nekem nem volt nagyon rossz!A katétert már akkor tették fel amikor megkaptam a gerincérzéstelenítéstmikor meg kivették akkor a hasam azért jobban féjt, így a katéterre nem figyeltem!:DSzerencsére hamar felépültem!Itt nálunk(debreceni klinika)nem kell feküdni sokáig, ha kiment az érzéstelenítõ mehetsz fürödni.Délben mûtöttek, délután 5-kor lezuhanyoztam.Aznap már a babámmal aludhattam!Nagyon jó volt!Egy hetes volt a kicsi mikor sétálni mentünk elõször és kb.1 órát voltunk kint és egész jól bírtam!Ez tényleg alkat függõ!Nekem szerencsém volt!De azt tudnod kell, hogy én tudtam mire számítsak, mert volt már hasi mûtétem elõtte is!
Szia, ha a következõt szülhetem természetes úton, akkor mindenféleképpen úgy fogok szülni. Nekem iszonyatosan fájt a hasam, szülés után 24 órát kellett várnom, mert nem bírtam megmozdulni, utána pedig 2 hétig fájt iszonyatosan, alig bírtam mozogni és csak segítséggel tudtam felülni. Ez akkor volt vicces, amikor éjjel kelnem kellett a lányomhoz és nem volt szívem felébreszteni a férjem. Akkor akár 5 percig is sikerült idétlenkednem. Mindez kicsivel több mint 2 hétig tartott. De igen, jól mondod, emberfüggõ. Tudok olyanról, aki 3 nap után akár el is felejthette volna, h császárral szült. Ja, és nem vagyok egy kényes típus, tényleg fájt... A katéter kivételétõl ne félj, szerintem annak csak a híre rossz, mert nem fáj, max.kellemetlen egy kicsit. 14 hónapos baba anyukája
Akkor lehet én vagyok a kaukktojás! Nem mondom, hogy nem fáj, az elsõ felkelés pokoli, de ha minél többet talpon van az ember és nem hagyja el magát, hanem kiegyenesedett háttal járkál a fájdalom ellenére, az nagyon meggyorsitja a felépülést! Én a mûtét után 3. nap mentem haza, a 6. nap autót vezettem, a picit és aháztartást is magam láttam el az elsõ naptól. Nekem 2 hét elteltével semmi bajom nem volt! Jó érzékeny volt a heg, de éles fájdalmat csak az elsõ 4-5 napban éreztem. Katétert én már az érzéstelenités után kaptam, tehát nem fájt, a kivétel sem.
Itt mar olvastam olyan valaszokat, hogy valakinek egyaltalan nem volt fajdalma csaszar utan es mar a korhazban szinte futva kozlekedett, de eloben hasonloval meg nem talalkoztam. A baratnom szuleszno, o is azt mondta, hogy a csaszarosoknak szinte kivetel nelkul mindig nagyon kemeny az elso 1-2 het, a gyermekagyas osztalyon tobbek kozott ezert is volt az o munkahelyen kulon csaszaros szobak a noverszoba mellett, mert tobb segitseget, ellatast igenyelnek. A sogornom peldajat kozelrol is lattam. Amikor latogatni mentunk be hozza a korhazba szules utani harmadik napon, akkor szegeny 5 percre jott ki hozzank, nem birt kiegyenesedni, nem mert nevetni, hangosan beszelni, leulni meg egyaltalan nem, mert azt mondta, hogy minden mozdulatnal faj a hasa. Jarni azonban ketseg kivul tudott, annyira nem volt rossz a helyzet. Hetekig eltartott a gyogyulasa, mert volt problema a sebevel, nehezen forrt ossze, valadekozott, szetnyilt egy resze. A kateterezesre viszont egyaltalan nem panaszkodott, ugy tudom, hogy azt sok helyen akkor csinaljak, amikor mar hat az erzestelenito. A kivetelrol pedig az jut eszembe, hogyha a hasi seb nagyon faj mutet utan, akkor a kateter kivetelerol az biztosan elvonja a figyelmet.
A katéter dolog inkább kellemetlen, mint sem fájdalmas. Nekem a császár szörnyû volt, nagyon rossz érzés volt, amikor kiment az érzéstelenítõ hatása, egyfolytában fáztam, a szám kiszáradt. Engem este 9-kor császároztak, másnap du.-kor kellett felkelni elõször ápolónõ segítségével. Háááát, életemben nem éreztem még akkora fájdalmat, iszonyatos volt. De az tény, hogy nagyon nem szabad elhagynia magát az embernek, mert egyre jobb lesz, csak tényleg mozogni és mozogni és mozogni. Én már 3 nap múlva a székre állva csuktam be az ablakot stb, csodálkoztak, hogy milyen jól mozgok. Kiegyenesedni ugyan nem igen tudtam, de amikor kivették a varratokat kis megkönnyebbülés volt. Oldalamra nem igen tudtam feküdni, szoptatni is csak ölben, de hát tényleg mindenki más.

Császárral fogok szülni valószínűleg. Meséljetek, aki túl van! Fájt? Hogy jobb a babának, császárral vagy természetes úton? Hogy gyógyul a seb? Kímélni kell utána a hasat? Minden érdekel!

Legjobb válasz: Én nem voltam felkészülve a császárra, semmit sem tudtam róla, elõzõ este döntöttek róla hogy ez lesz. Engem derékig elérzéstelenitettek. A mûtétbõl semmit sem éreztem, csak azt hogy valamit matatnak a gyomromba, de nem fájt egyáltalán. A párom ott volt a fejemnél, közben beszélgettünk, igy telt az idõ. Majd egyszer csak egy kissebb nyomást éreztem, akkor nyomták ki a babát a hasamból, akkor már a hangját is meghallottam. Nagyon jó érzés volt. Pár perc múlva odatették mellém egy kicsit, addig varrták össze a vágást. Másnap kelhettem fel, ami nagyon nehéz volt, alig birtam kiegyenesedni, több napig összegörnyedve jártam. De egyre könnyebb lett. Mikor kiengedtek a korházból még nehéz volt pár napig. A seb nagyon gyorsan gyógyul mire otthon voltam már nem kellett vele foglalkozni. Persze még fájt mikor hozzáért mondjuk a szoros nadrág, még most 4 hónap után is érzékeny ha mondjuk nekidölök vele az asztal sarkának, de nem vészes.

Én nem voltam felkészülve a császárra, semmit sem tudtam róla, elõzõ este döntöttek róla hogy ez lesz. Engem derékig elérzéstelenitettek. A mûtétbõl semmit sem éreztem, csak azt hogy valamit matatnak a gyomromba, de nem fájt egyáltalán. A párom ott volt a fejemnél, közben beszélgettünk, igy telt az idõ. Majd egyszer csak egy kissebb nyomást éreztem, akkor nyomták ki a babát a hasamból, akkor már a hangját is meghallottam. Nagyon jó érzés volt. Pár perc múlva odatették mellém egy kicsit, addig varrták össze a vágást. Másnap kelhettem fel, ami nagyon nehéz volt, alig birtam kiegyenesedni, több napig összegörnyedve jártam. De egyre könnyebb lett. Mikor kiengedtek a korházból még nehéz volt pár napig. A seb nagyon gyorsan gyógyul mire otthon voltam már nem kellett vele foglalkozni. Persze még fájt mikor hozzáért mondjuk a szoros nadrág, még most 4 hónap után is érzékeny ha mondjuk nekidölök vele az asztal sarkának, de nem vészes.
Szia! Én szombaton múltam 6 hetes. Nem fájt a lábra állás mondjuk én nagyon rosszra számítottam és sokkal jobbat kaptam. Elsõ nap délutánján az orvosom kergetett vissza mindig a szobámba hogy elég a sétából és ne korzózzak a folyosókon kétszer vissza kísért harmadszorra nem érdekeltem már. Ami fáj az a derekam az epiduráltól de az nagyon ja és a napi 2 oxitocyn injekció ami után fetrengtem olyan menstruációs görcseim voltak leizzadtam szédültem csengett a fülem stb... Óriás babát jósoltak 4660 ra mérték 10 napot hordtam túl utolsó 6 a kórházban volt mert már veszélyeztetett lett a terhesség. Síma szülésnek indult Reggel 8 kor kezdték a méhszáj tágítást labdával délre 2 ujjnyi voltam leesett a labda 3 kor burkot repesztettek, este 8 kor már nem járkálhattam 11 kor síkítoztam a fájdalomtól amiért hülyének néztek mert fájást nem mért a gép. Nekem nem voltak fájásaim szülés alatt az oxitocyntól sem csak attól hogy a Fiam feje nem fért be a szemérem csont alá és repedtem, 2 szer a lábán és egyszer a nyakán volt a köldökzsinór úgyhogy esélyem sem volt sima szülésre éjfélkor megvizsgáltak már csak szûk 2 ujjnyi voltam amit nem tudom hogy csináltam de elkezdett összezárni a méhszáj, döntöttek hogy mûtét 0 óra 18 kor megszületett. Azért jó volt mert már elsõ perctõl gyönyörû nekem az újszülött babák nem igazán tetszenek aranyosak meg minden csak azt nem lehet mondani rájuk hogy szépek, nagyon eltorzulnak ahogy haladnak a szülõcsatornán és kis békák lesznek. A sima szülés nekem jobb lett volna én nem akartam hagyni a császárt annak ellenére hogy mit mértek, mert én még a mai napig tudok miatta sírni hogy 1 másodpercre mutatták meg annyit mondtak hogy itt a fia mire odafordultam már csak a hosszú köldökzsinórt láttam ami utánuk lobogott kb. Lehetõséget nem adtak arra sem hogy megpusziljam megfoghassam vagy bármi. Engem nem érdekelt volna ha pin.tól pics.ig szakadok vagy nem élvezem a szexet többé csak megszülhettem volna õt inkább. Nagyon rossz érzés hogy elvettek tõlem valamit amit át kellett volna élnem én ezt teljesen így érzem! A fájdalom maga az vele jár a szüléssel ezt tudtam mikor terhes lettem elviseltem volna. Bármit adtam volna érte ha a szülést párommal együtt tudjuk végig csinálni, ha látja õt kibújni szar érzés hogy nem így alakult és nem lehetett velem. Utána a Fiamat sem kaptam meg. kötelezõ 6 órát töltöttem az örzõben kikötve úgy remegtem egész testemben, a homok párna lecsúszott a hasamról a gyomromra aminek következtében a bõr nem huzodott vissza, és utánna is elméletileg csak akkor láthattam volna a fiam amikor még aludtam délelött lezuhanyoztam katétert kivetettem rendbe tettem magam és a szülésznõnél jelentkezek vérnyomás mérés stb.. és Õ majd eldönti ez volt az a pont ahol kiborultam ordítottam hogy döntesz Te ám a qrva anyádról és elindultam hogy kivetetem a katétert a felállásnál a fele vérem el is ment rögtön nem kötekedtek hozták a fiamat csak ne ugráljak. Szombaton volt a mûtétem rá következõ pénteken vették ki a varratokat, varras volt még a heg. leragasztották szerdáig nem érhette volna víz hétfõn már fürödtem. Vérezni csak 1 hétig véreztem mert jól kitakarítottak azóta csak kicsit színesebb folyásom van. Kímélni kell fél évig és 2-3 évig nem vállalhatsz még egy gyereket mert könnyebb elvetélni egy keresztbe vágott méhhel azon kívûl nem igazán hagyják a második gyereknél a természetes szülést utánna hanem programozott császár. Ha esélyed van rá szüld meg természetesen mert ahogy kivbeszem a kérdésedbõl még csak vacilálsz hogy mi legyen, nekem nagyon fáj hogy nem "harcolhattam" meg az õ születéséért. Te tudod de én vállalnám ezerszer inkább a fájdalmat ha szülhettem volna természetesen (persze ha nem lett volna ennyi komplikáció) mert akárhonnan vesszük is de az élet legnagyobb csodájából maradtam ki és míg élek sajnálom hogy nem tudom meg milyen érzés szülni mert a császár az nem szülés és eddig is hülyének néztem azt aki azt mondta hogy császárral szült. mirõl beszélsz anyukám Te nem szültél ez nem szülés. Annyira lenéztem a sok programozott császárost hogy a gyereket akarja de csak részletekben mert a fájdalom az nem kell köszi hogy jött a büntetésem és engem is a mûtõbe tóltak.
13:59! elõtted válaszoló vagyok. Engem is ugyanígy gyötört a bûntudat, amiért nem sikerült megszülnöm õt. De! Mindeig az legyen az eszedben, hogy így egészséges lett és Te mindent megtettél. Vannak anyukák, akik nagyon császárt akarnak és vannak, akik mint Te vagy én bûntudatot éreznek emiatt. nekem majdnem fél év kellett, hogy elfogadjam, hogy így történt és többször bocsánatot kértem emiatt a fiamtól. De hidd el nem leszel ettõl kevesebb vagy rosszabb anya és a gyermeked sem szenved emiatt hiányt semmiben!!!! Bocs az off-ért.
Nekem eszembe sem jutott, hogy császáros leszek de az lett, mert az én termetemhez nagy lett a baba 4200g és 18 óra vajúdás után jöttek a toló fájások de nem fért ki a babám és császár lett a vége.Majd az õrzõben 12 órát töltötem mert véres lett a vizeletem a katéter után és várni kellett amíg tisztúl.Utánna mentünk le a babucimhoz, de én azt hittem elájulok annyira fájt a seb amikor fel kellett állnom. a szoptatásról ne is beszéljünk , oldalra feküdtem amikor hozták szopizni és úgy is vitték el meg se bírtam mozdulni.Oxitocint utánna 11 napig kaptam .Lázas lett a pici utánna meg én is azért maradtunk olyan sokáig bennt.Most 8 hónpos a pici fiam , de ha hideg front jön lüktet fáj a heg.
Szia. Most hogy olvasgatom vissza a megválaszolt kérdéseimet, ráakadtam erre is. Milyen volt a császár? Végül az lett? Hogy vagy? 16:16-os vagyok.
örülök hogy császáros voltam. Nem vágytam arra a bizonyos "természetes úton akarok szülni" dologra. Tudtam milyen lesz, eleget olvastam, meg hallottam róla, tudtam hogy én ezt nem bírnám. Így is volt. Igaz a császár seb állítólag tovább fáj (nincs összehasonlítási alapom), de én örülök hogy így lett. Altatásban csinálták, szóval nem fájt, csak utána mikor felébredtem, akkor napokig nagyon égett, alig bírtam mozogni. De napról napra jobb, aztán egyszer csak megszûnik a fájdalom. Én nagyon féltem a gátmetszéstõl, meg mi lesz majd az együttlétkor... így nem változott a szex sem, nem voltak fájdalamaim közben. Ha vigyázol magadra, én nem erölteted túl magad (bár ez elég nehéz mikor a gyerekeddel kell foglalkoznod), meggyógyul a 6 hét kontrollra. Sokat segít szorítóbugyi, fûzõ. NEkem már hamarabb meggyógyult. Persze a mai napig érzékeny, néha viszket, de nem látszik, bikini alatt vágtak, kb. 15 cm hosszú a seb. Szépen begyógyult halvány rózsaszín csík van csak. (6 hónapja szültem).
Természetes úton szültem, pedig császárra voltam kiírva. (Egészségügyi problémák miatt meg volt beszélve az orvossal.) Én egyébként is császáros akartam lenni. A sebet illetõen is elviselhetõbb, mint ahogy a gátmetszést mesélték. A babának sem olyan megerõltetõ, nem szenvedsz vele órákig. A hasat természetesen kímélni kell, figyelni, nehogy felszakadjon a seb, értelemszerûen óvatosan az emelgetéssel. A sógornõmnek 1 hónap alatt hibátlanul, komplikáció mentesen gyógyult be a sebe, ami most (1.5 évvel a szülés után) nem is látszik, tökéletes az alakja. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baj! Én ha újra kezdhetném biztos császárral szülnék. (Egyébként azért nem szültem császárral, mert elõbb indult be a szülés és olyan gyors volt, hogy csak problémát okozott volna a császár)
Köszönöm a bíztatást tudom hogy ezt úgyis nekem kell letisztáznom magamban csak ez egyenlõre még nem megy sajnos. lelkiismeret furdalásom van miatta az biztos.

Császárral fogok szülni valószínűleg. Meséljetek, aki túl van! Fájt? Nem volt furi, hogy a babát ébredés után látod csak? Hogy gyógyul a seb? Kímélni kell utána a hasat? Minden érdekel!

Legjobb válasz: Szia!Én császáros voltam és altattak!Ami a legszörnyûbb, hogy csak másnap láthattam a babát, mert átvitték egy másik épületbe!De mihelyt lábra állhattam már mentem is át a babámhoz!Elsõ nap nagyon fájt, de a kislányomért megérte! Kitartás neked a lényeg hogy nem szabad elhagyni magad,mert annál rosszabb!

Szia!Én császáros voltam és altattak!Ami a legszörnyûbb, hogy csak másnap láthattam a babát, mert átvitték egy másik épületbe!De mihelyt lábra állhattam már mentem is át a babámhoz!Elsõ nap nagyon fájt, de a kislányomért megérte! Kitartás neked a lényeg hogy nem szabad elhagyni magad, mert annál rosszabb!
Szia! Nem fáj.:) Engem nem altattak egyiknél sem így rögtön láttam a gyerekeket:) Az érzéstelenítõ szúrása nem kellemetlenebb egy szúnyogcsípésnél.Az már fura volt, hogy utána nem éreztem a lábaim..stb.A matatást igen, csak fájdalmat nem. A seb viszonylag gyorsan gyógyul, de 6 hétig nagyon kímélni kell, nekem még utána fél évig kellett. Téged biztosan altatnak?Miért? Ne izgulj, minden rendben lesz. Boldog babázást!
engem is császároztak az ikreim miatt! Nem altattak, spinális érzéstelenítõt kaptam. Mondhatom nagyon jó élmény volt maga szülés, jobbat sem kívánhattam volna. Viszont a másnap a fájdalom a sebben...hûûû az kemény volt. utána 4 nap kellett, hogy jobb legyen!
Szia! Ne félj a császártól, semmit nem fogsz érezni! Nekem normál szülésnek indult, aztán kiderült, rövid a köldökzsinór, nem tudtam nyomni. Megváltás volt a császár! Utána egy kicsit nehéz lesz a felkelés, de néhány nap alatt javulni fog! Nehezet nem emelhetsz egy jó darabig. Egyáltalán nem olyan rossz az egész, mint ahogy leírják! Utána 6 hétig csak zuhanyozni szabad(normál szülésnél is), víz ha lehet ne nagyon érje a sebet! A lényeg, hogy mûtét után próbálj azon lenni, hogy mielõbb felkelj, úgy hamarabb gyógyulni fogsz!

Császár után 5 héttel miért fáj újra a hasam?

Már 2 hete semmi bajom,nem fáj semmim,tegnap óta meg ismét fáj a hegemnél,nehezen tudok felkelni az ágyból,fáj ha mozgok,fekve nem fáj!Mit?l lehet?Vérzésem már kb 2 hete nincs.Esetleg attól hogy néha emelgetem a nagyobbamat aki 12 kg?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!